فهرست مطالب

Health, Spirituality and Medical Ethics
Volume:7 Issue: 4, Dec 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/12/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه دهقانی، مجید ضرغام*، ذبیح الله قارلی پور صفحات 1-7
    سابقه و هدف

    فعالیت جنسی یکی از اساسی‌ترین ابعاد در زندگی انسان بوده و یکی از شاخص‌های مهم رضایت‌مندی زوج از یکدیگر، رضایت جنسی می‌باشد. در حقیقت، رضایت جنسی یکی از مولفه‌های مهم و از جمله متغیرهای مهم در رضایت زناشویی است که نقش و اهمیت بسیار برجسته‌ای در تحکیم و ثبات خانواده دارد. از آنجایی که تاکنون پژوهشی در این زمینه صورت نگرفته است، بر آن شدیم تا مطالعه‌ای را با هدف بررسی رابطه بین سلامت معنوی و ویژگی‌های جمعیت‌شناختی با رضایت جنسی زنان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی شهر قم انجام دهیم .

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی- مقطعی و همبستگی بود. نمونه آماری این پژوهش شامل کلیه زنان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی شهر قم بود. نمونه‌گیری با استفاده از روش نمونه‌گیری چند مرحله‌ای انجام شد. از بین هشت منطقه، چهار منطقه (1،2،4،8) به روش قرعه‌کشی انتخاب شد و به روش تصادفی ساده از هر منطقه، دو مرکز بهداشت انتخاب گردید. سپس با استفاده از فرمول حجم نمونه، 320 نفر از زنان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی انتخاب شدند. داده‌ها از طریق پرسشنامه‌های رضایت جنسی متسون و تراپنل و سلامت معنوی پولوتزین و الیسون تکمیل گردیدند. تجزیه و تحلیل داده‌ها در سطح آمار توصیفی (جداول فراوانی، درصد و میانگین) و آمار استنباطی با استفاده از آزمون‌های همبستگی Pearson، Spearman و رگرسیون چند گانه صورت گرفت.

    یافته‌ها

    یافته‌ها حاکی از آن هستند که همبستگی معنادار و مثبتی بین سلامت معنوی با رضایت جنسی وجود دارد (511/0=P، 01/0=P). بین سلامت معنوی و رضایت جنسی نیز همبستگی مستقیمی وجود داشت و افرادی که از سلامت معنوی بیشتری برخوردار بودند، رضایت جنسی بالاتری داشتند. از سوی دیگر بین سن و مدت ازدواج با رضایت جنسی، همبستگی معنا‌دار و معکوسی مشاهده گردید (01/0=P)؛ بدین‌معنا که با افزایش سن و مدت زمان ازدواج، رضایت جنسی کاهش می‌یابد. شایان ذکر است که بین سطح تحصیلات با رضایت جنسی، همبستگی مستقیم و معنا‌داری وجود دارد (003/0=P).

    نتیجه‌گیری

    با توجه به یافته‌های به دست آمده، سلامت معنوی را می‌توان به ‌عنوان یکی از روش‌های مناسب جهت افزایش رضایت جنسی زنان دانست. در این راستا با آموزش زنان به صورت بسته‌ و یا کلاس‌های آموزشی (حضوری و مجازی) شاید بتوان رضایت جنسی زنان را تا حدودی افزایش داد.

    کلیدواژگان: رفتار جنسی، زنان، سلامت معنوی، عملکرد جنسی، معنویت
  • قنبر عمرانی، حسن ملائکه*، سعید میرترابی صفحات 8-15
    سابقه و هدف

    نفت خام مهم ترین محصول صادراتی و رکن مهم اقتصاد کشور است. بخش عمده صادرات نفت ایران از پایانه نفتی خارگ صورت می گیرد که انجام آن مستلزم استقرار تاسیسات عظیم نفتی و نهادهای دیوان سالار مرتبط با آن در جزیره خارگ می باشد. صرف نظر از منافع این مهم بر اقتصاد کشور، بررسی پیامدهای آن بر حیات مردم جزیره در ابعاد مختلف ضروری است. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف تبیین پیامدهای فعالیت های دیوان سالارانه آن در ابعاد فرهنگی و اجتماعی از دیدگاه صاحب نظران انجام شد.

    روش کار

    در پژوهش کیفی حاضر از طریق مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته با افراد کلیدی مطلع و صاحب نظر که براساس برآورد پژوهشگران دارای بیشترین اطلاعات درباره موضوع پژوهش بودند، دیدگاه های ایشان درباره موضوع پژوهش دریافت شد و در ادامه، داده های به دست آمده با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی بررسی گردید.

    یافته ها

    پس از تجزیه و تحلیل داده های مصاحبه، کدهای اولیه استخراج شدند که پس از پالایش و طبقه بندی آن ها، 24 مفهوم شناسایی گردید که این مفاهیم در نهایت، در ذیل پنج مقوله قرار گرفتند. بر این اساس، کاهش سلامت معنوی و آسیب دیدن انسجام اجتماعی ساکنان بومی خارگ، مهم ترین پیامد تاسیسات و پایانه نفتی جزیره خارگ در حوزه فرهنگی و اجتماعی می باشد.

    نتیجه گیری

    نگاه صرفا اقتصادی و تکنولوژیک به توسعه و مدرنیته، ناقص و نارسا بوده و بی توجهی به ابعاد فرهنگی و اجتماعی آن، تبعات نامطلوبی را برای زندگی افراد به همراه دارد؛ از این رو ضرورت دارد که برای اجتناب از مخاطرات چنین اقداماتی، ابعاد یاد شده در نگاهی جامع و متوازن مورد توجه قرار گیرند.
    واژگان کلیدی: انسجام اجتماعی، بوروکراسی، تحلیل محتوای کیفی، خارگ، سلامت معنوی، نفت.

    کلیدواژگان: سلامت معنوی، سلامت روانی، رفاه اجتماعی، فرهنگ سیاسی، بوروکراسی
  • سهراب عبدی زرین*، مهدی ویس کرمی صفحات 16-24
    سابقه و هدف

    فرسودگی شغلی نشان دهنده خستگی جسمی، روانی و هیجانی است که به دنبال مواجهه و درگیری طولانی مدت و مستقیم با محیط شغلی و مراجعه کنندگان به وجود می آید. این عارضه شیوع بالایی در بین مشاغل امدادرسان به ویژه پرستاران دارد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف پیش بینی فرسودگی شغلی پرستاران شهر خرم آباد براساس معنویت و سرمایه روان شناختی انجام شد.

    روش کار

    در پژوهش حاضر از روش همبستگی استفاده گردید و با بهره گیری از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای، 150 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های شهر خرم آباد در سال 1395 که سابقه خدمت بیشتر از پنج سال داشتند، به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های "فرسودگی شغلی مسلش (1981)"، "معنویت پارسیان و دونینگ (2009)" و "سرمایه روان شناختی لوتانز (2007)" استفاده گردید. داده های به دست آمده توسط نرم افزار SPSS 23 و با استفاده از روش های آمار استنباطی شامل: ضریب همبستگی پیرسون (Pearson) و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل همبستگی نشان دادند که فرسودگی شغلی، رابطه معکوس و معناداری با سرمایه روان شناختی و معنویت دارد. دو متغیر سرمایه روا ن شناختی و معنویت نیز با یکدیگر رابطه مستقیم و معناداری داشتند. نتایج تحلیل رگرسیون حاکی از آن بودند که متغیرهای معنویت و سرمایه روان شناختی، توانایی پیش بینی فرسودگی شغلی پرستاران را دارند. از بین مولفه های معنویت، دو مولفه "خودآگاهی" و "اهمیت اعتقادات معنوی در زندگی" و از بین مولفه های سرمایه روان شناختی، مولفه های "امید" و "تاب آوری" بیشترین سهم را در پیش بینی فرسودگی شغلی پرستاران داشتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج و اهمیت متغیرهای معنویت و سرمایه روان شناختی، از طریق تقویت معنویت و افزایش سرمایه روان شناختی می توان از فرسودگی شغلی پرستاران پیشگیری نمود.

    کلیدواژگان: معنویت، سرمایه روان شناختی، فرسودگی شغلی، پرستاران
  • محمدحسین رونقی*، حانیه محمدی صفحات 25-32
    سابقه و هدف

    اینترنت اشیا به جمع آوری و تسهیم داده های میلیاردها وسایلی که از طریق اینترنت در سراسر دنیا به یکدیگر متصل شده اند، اشاره دارد. اینترنت اشیا به طور گسترده ای برای اتصال منابع پزشکی موجود و ارایه خدمات مطمین، موثر و هوشمند سلامت به افراد استفاده می شود. پذیرش کاربردها و خدمات اینترنت اشیا به محافظت از داده های خصوصی و اعتماد به اطلاعات وابسته می باشد. گسترش چشمگیر فناوری های خاص اینترنت اشیا، چالش های اخلاقی مهمی را به همراه داشته است. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف شناسایی مباحث اخلاقی اینترنت اشیا در علوم پزشکی ایران انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر در دو مرحله با استفاده از روش ترکیبی در زمستان 1398 انجام شد. در مرحله اول، مسایل اخلاقی اینترنت اشیا با جستجوی کتابخانه ای و روش تحلیل محتوا شناسایی شدند. در مرحله دوم نیز مسایل اخلاقی توسط گروهی از خبرگان شامل 15 نفر از متخصصان فناوری اطلاعات که در دانشگاه های علوم پزشکی ایران فعالیت می کردند، رتبه بندی گردیدند. از روش سوارا برای رتبه بندی مسایل اخلاقی اینترنت اشیا استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های به دست آمده حاکی از آن هستند که رضایت آگاهانه (259/0)، حریم خصوصی (227/0)، امنیت اطلاعات (195/0)، اعتماد (171/0) و ایمنی فیزیکی (148/0) دارای بیشترین اهمیت در بین مسایل اخلاقی اینترنت اشیا می باشند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت که رضایت آگاهانه و حفظ حریم خصوصی، مهم ترین مسایل اخلاقی در اینترنت اشیا هستند. دستگاه های اینترنت اشیا که بدون اطلاع و رضایت کاربران، اطلاعات افراد را استفاده می کنند، ممکن است به عنوان ناقض حریم خصوصی تلقی شوند. کاربران این دستگاه ها باید بتواند به طور آگاهانه از اثرات این فناوری ها و روند توسعه آن ها مطلع باشند. علاوه براین، سیاست گذاران بخش سلامت باید از تعهد اخلاقی نسبت به استفاده از فناوری اینترنت اشیا آگاه باشند.

    کلیدواژگان: اخلاق، اینترنت اشیا، علوم پزشکی
  • شهریار سخایی، حسین متعارفی، اسماعیل زینالی، مصطفی مومنی، ابراهیم پور صدقیانی* صفحات 33-40
    سابقه و هدف

    حفظ حریم بیمار یکی از ملزومات اساسی اخالق حرفهای و حفظ شان فردی در سیستم مراقبت معنوی پرستاری است. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه بین نگرش معنوی با گرایش به حفظ موازین حریم بیماران از دیدگاه دانشجویان پرستاری خوی در سال 2138 انجام شد.

    روش کار

    در پژوهش تحلیلی- مقطعی حاضر 311 نفر از دانشجویان پرستاری خوی به صورت در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از دو پرسشنامه نگرش معنوی و محدوده حریم بیماران استفاده گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار 22 SPSS ،آزمون t مستقل و ضریب همبستگی Pearson مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نگرش معنوی اکثر دانشجویان)1/83 درصد(مثبت و گرایش به مراعات حریم بیمار، مثبت و مطلوب بود. بیشترین نظر موافق در زمینه مراعات حریم به ترتیب مربوط به اقدامات حفاظتی و رعایت بهداشت فردی در پیشگیری از ابتال به عفونت بیمارستانی)4/22 درصد(، لزوم استفاده از پاراوان در هنگام مراقبت (1/16 درصد) و پوشش مناسب بیمار جهت جلوگیری از در معرض دید قرار گرفتن غیر ضروری (2/12 درصد) بود. شایان ذکر است که بین نمره نگرش معنوی و لزوم حفظ حریم، همبستگی مستقیم و معناداری وجود داشت (211/1=r ،146/1=P).

    نتیجهگیری

    همه انسانها دارای ظرفیت معنوی بالقوهای هستند. با پشتوانه تعقل و یادگیری، نگرش معنوی قابل تقویت میباشد. از آنجایی که در امر مراقبت، فعالیتهایی نظیر احترام گذاشتن، حفظ حریم، گوش دادن به بیمار و کمک به آگاهی از روند بیماری از اصول اساسی محسوب میشوند، الزم است اعضای هیات علمی پرستاری با استفاده از روش های عملی و نقشآفرینی، نگرش معنوی و رعایت این اصول را در دانشجویان پرستاری تقویت کنند.

    کلیدواژگان: حریم خصوصی، داده های بیمار، دانشجویان پرستاری، معنویت، نگرش
  • سیده محدثه رضایی، سید محمود موسوی نژاد*، بهناز انصاری صفحات 41-79
    هدف

    با توجه به اینکه ناباروری یک مشکل چندوجهی است که منجر به مشکلات روان شناختی متعددی برای زنان نابارور می شود، همچنین با وجود رشد ادبیات متمرکز بر پیامدهای پزشکی، روان شناختی، اجتماعی و فرهنگی ناباروری، موضوعاتی مانند ابعاد مذهبی و معنوی ناباروری چندان مورد توجه قرار نگرفته است؛ از این رو پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش تجارب معنوی در احساس شکست و استرس ناباروری زنان نابارور شهر بیرجند انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری مطالعه توصیفی- همبستگی حاضر شامل تمامی زنان نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری "رویش" شهر بیرجند در بهار سال 1399 بود. از میان این افراد، 120 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه های استرس ناباروری نیوتن و همکاران، احساس شکست گیلبرت و آلن و تجارب معنوی اندروود و ترسی پاسخ دادند. ملاک های ورود به پژوهش عبارت بودند از: تشخیص ناباروری براساس پرونده پزشکی، دامنه سنی 20 تا 45 سال، برخورداری از حداقل سطح سواد خواندن و نوشتن، مدت ناباروری یک سال و بیشتر و تمایل فرد نسبت به ورود به مطالعه. عدم همکاری و مخدوش بودن پرسشنامه ها نیز به عنوان ملاک های خروج از مطالعه در نظر گرفته شدند. برای تحلیل داده ها در بخش توصیفی از میانگین و انحراف استاندارد و در بخش استنباطی از ضریب همبستگی Pearson و تحلیل رگرسیون چندگانه با استفاده از نرم افزار SPSS 22 بهره گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند که رابطه معکوس و معناداری بین تجارب معنوی با احساس شکست و استرس ناباروری وجود دارد (001/0>P). بر مبنای نتایج متغیر تجارب معنوی، 3/53 درصد از واریانس احساس شکست و 47 درصد از واریانس متغیر استرس ناباروری را تبیین می کند (001/0>P).

    نتیجه گیری

    براساس نتایج با افزایش تجارب معنوی، احساس شکست و استرس ناباروری کاهش می یابد؛ بنابراین می توان گفت که تجارب معنوی، نوعی سازگاری و حل مسئله هستند که موجب دستیابی فرد به هماهنگی، یکپارچگی درونی و بیرونی و حل بحران های زندگی می شوند.
    .

    کلیدواژگان: احساس شکست، استرس ناباروری، تجارب معنوی، زنان نابارور
  • مریم پران، مرضیه اکبرزاده، نوال حیدری* صفحات 50-57
    سابقه و هدف

    دانشجویان علوم پزشکی در طول تحصیل خود با عوامل تنش زای متعددی مواجهند. با توجه به نقش مثبت دو فاکتور نگرش مذهبی و شکیبایی بر سلامت روان دانشجویان و بر اساس مطالعات محدودی که در زمینه ی ارتباط نگرش مذهبی و صبر در دانشجویان پرستاری و مامایی انجام شده است، در راستای ارتقای سلامت روان دانشجویان در برابر عوامل استرس زای موجود مرتبط با تحصیل و حضور در محیط بالینی ، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین نگرش مذهبی و صبر در دانشجویان پرستاری و مامایی انجام گردیده است.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 139 دانشجوی پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1394 انجام شد. نمونه ها به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل فرم مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه شکیبایی ایوانزو پرسشنامه نگرش مذهبی -RAS R بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون توسط نرم افزار SPSS نسخه ی 22 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    بر اساس نتایج مطالعه، میانگین نگرش مذهبی5/15 ± 21/97 و میانگین نمره شکیبایی 99/8 ± 94/45 بود. بین میانگین نگرش مذهبی و شکیبایی بر اساس خصوصیات دموگرافیک سن، جنسیت، رشته و وضعیت تاهل تفاوت آماری معناداری وجود نداشت (05/0).

  • مریم صف آرا*، مجتبی سلم آبادی، علی طیرانی راد صفحات 58-66
    سابقه و هدف

    با وجود پیشرفت علم بهداشت و گسترش آن، هر ساله بر شمار سالمندان جهان افزوده میشود؛ از این رو، توجه به افزایش بهزیستی روانشناختی سالمندان امری الزم و ضروری میباشد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش تنظیم هیجان و معنویت در پیشبینی بهزیستی روانشناختی سالمندان انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی سالمندان در تابستان سال 1399 در خانه های سالمندان شهر قزوین بود که از میان آنها براساس جدول کرجسی و مورگان، 92 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه تنظیم هیجان گراس و جان (John & Gross2003) نگرش معنوی شهیدی و فرجنیا (1391) و فرم کوتاه مقیاس بهزیستی روانشناختی ریف (Ryff1989)پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی Pearson و آزمون رگرسیون خطی چندگانه با استفاده از نرم افزار 24 SPSS در سطح معناداری (05/0=α) استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند که رابطه مستقیم و معناداری بین تنظیم هیجان (572/0=r) و مولفه های آن (ارزیابی مجدد 506/0=r)و سرکوبی (417/0=r) با بهزیستی روانشناختی وجود دارد (01/0>P) بین معنویت (425/0=r) و مولفه های آن (نگرش معنوی317/0=r) و توانایی معنوی (341/0=r) با بهزیستی روانشناختی نیز ارتباط مستقیم و معناداری مشاهده گردید (01/0>P). مقدار ضریب رگرسیونی استاندارد شده (Beta) برای مولفه های تنظیم هیجان یعنی معنوی توانایی و (β=0/198 ،P<0/01) معنوی نگرش یعنی معنویت مولفه های برای و (β=0/255 ،P<0/01) سرکوبی و (β=0/434 ،P<0/019 ارزیابی .گردید محاسبه (β=0/215 ،P<0/01)

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر میتوان گفت که با بهبود شاخصه های تنظیم هیجان و فراهم آوردن زمینه های معنویت سالمندان میتوان بهزیستی روانشناختی آنها را ارتقا بخشید.

    کلیدواژگان: بهزیستی روانشناختی، تنظیم هیجان، سالمندان، معنویت
|
  • Fatemeh Dehghani, Majid Zargham Hajebi*, Zabihollah Gharlipour Pages 1-7
    Background and Objectives

    Sexual activity is one of the most basic aspects of human life and sexual satisfaction is one of the important indicators of marital satisfaction. It plays a very significant role in strengthening and stabilizing the family. However, no study has been performed in this regard; therefore, the present study aimed to investigate the relationship of sexual satisfaction with spiritual health and demographic characteristics in women referring to health centers in Qom, Iran.

    Methods

    This cross-sectional descriptive-analytical study was performed on women referring to health centers in Qom. The subjects were selected using the multi-stage sampling method. Four out of eight districts (1, 2, 4, and 8) were selected by lottery method; subsequently, two health centers were selected from each district using the simple random method. The sample size was calculated at 320 cases using the sample size formula. The required data were collected through the Sexual Satisfaction Scale for Women developed by Metson and Trapnell and Spiritual Well-Being Scale by Paloutzian and Ellison. Finally, the collected data were analyzed in SPSS software using descriptive statistics, such as frequency tables, percentage, and mean and inferential statistics, namely Pearson correlation, Spearman test, and multiple regression.

    Results

    Based on the findings, there was a significant and positive correlation between spiritual health and sexual satisfaction (P=0.01, R=0.511). Moreover, it was found that there was a direct correlation between spiritual health and sexual satisfaction; accordingly, people with higher spiritual health have higher sexual satisfaction. Sexual satisfaction also had a negative significant correlation with age and duration of marriage (P=0.01); accordingly, sexual satisfaction decreased with the increase of age and marriage duration. Furthermore, there was a significant direct correlation between education level and sexual satisfaction (P=0.003)

    Conclusion

    According to the findings, spiritual health can be considered as one of the appropriate methods to increase sexual satisfaction in women. Therefore, by training women through educational packages or classes (in-person or virtual), it may be possible to increase their sexual satisfaction.

    Keywords: Sexual Behavior, Sexual Satisfaction, Spiritual Health, Spirituality, Women
  • Ghanbar Omrani, Sayed Hassan Malaekeh*, Sayed Saeed Mirtorabi Pages 8-15
    Background and Objectives

    Crude oil is the most important exported product and a major pillar of national economic development. The majority of Iranchr('39')s crude oil exports are shipped from the Kharg oil terminal, which has required the establishment of massive oil facilities and related bureaucratic institutions on Kharg Island. Nonetheless, regardless of its economic benefits for the country, it is necessary to study the effects of this terminal on the life of island residents from different dimensions. Therefore, the present study aimed to assess the cultural and social consequences of bureaucratic activities of this company from the expertschr('39') perspective.

    Methods

    In this qualitative research, the needed data were collected through in-depth semi-structured interviews. The participants included knowledgeable people with the most accurate and useful information about the subject of the research. Their views were obtained, and the data were analyzed using the qualitative content analysis method.

    Results

    The initial codes were extracted from the data, and after refining and classifying them, 24 concepts were identified which finally fell into five categories. Accordingly, the reduced spiritual health and disintegration of social cohesion among the native residents of Kharg were identified as the major cultural and social consequence of the facilities and oil terminal of Kharg Island.

    Conclusion

    As evidenced by the obtained results, it can be concluded that the merely economic and technological outlook on development and modernity is insufficient. Disregard for the cultural and social dimensions of modernity leaves adverse traces on peoplechr('39')s lives. Therefore, it is indispensable that these dimensions be taken into account in a comprehensive and balanced way to avoid the risks of such measures.

    Keywords: Bureaucracy, Kharg, Oil, Qualitative Content Analysis, Social Cohesion, Spiritual Health
  • Sohrab Abdi Zarrin*, Mehdi Veyskarami Pages 16-24
    Background and Objectives

    Occupational burnout is the symptom of physical, psychological, and emotional fatigue which is caused by long and direct exposure to the work environment and clients. This disorder has a high prevalence among care workers, especially nurses. In this regard, the present study aimed to predict the occupational burnout in nurses based on spirituality and psychological capital in Khorramabad, Iran.

    Methods

    This descriptive correlational study was performed on 150 nurses employed in hospitals in Khorramabad during 2016 with a work experience of more than five years. The subjects were selected using the multi-stage cluster sampling method. The required data were collected using the Maslach Burnout Inventory (1981), Spirituality Questionnaire by Parsian and Dunning (2009), and the Psychological Capital Questionnaire by Luthans (2007). Finally, the collected data were analyzed in SPSS software (version 23) using inferential statistics, including the Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis.

    Results

    Based on the results of correlation analysis, psychological capital and spirituality had negative significant relationships with occupational burnout while psychological capital and spirituality had a positive significant relationship. Furthermore, the results of the regression analysis revealed that spirituality and psychological capital could predict occupational burnout in nurses. Besides, it was found that among the components of spirituality, "self-awareness" and the "importance of spiritual beliefs in life", and among components of psychological capital, "hope" and "resilience" had the most significant shares in the prediction of occupational burnout in nurses.

    Conclusion

    Based on the results, it can be concluded that occupational burnout of nurses can be prevented by the improvement of spirituality and psychological capital.
    ,

    Keywords: Nurses, Occupational Burnout, Psychological Capital, Spirituality
  • Mohammadhossein Ronaghi*, Hanieh Mohammadi Pages 25-32
    Background and Objectives

    The Internet of Things (IoT) refers to billions of physical devices around the world that are now connected to the internet, all collecting and sharing data. The IoT has been widely applied to interconnect available medical resources and provide reliable, effective and smart healthcare service to the people. The social acceptance of IoT applications and services strongly deepens on the trustworthiness of information and the protection of private data. The marked expansion of the IoT specific technologies has presented daunting ethical challenges. Therefore, the present study aimed to identify the ethical issues of IoT in medical sciences in Iran.

    Methods

    The current study was conducted in two phases using the mixed-method approach in winter 2020. In the first phase, the ethical issues of the IoT were identified by library search and assessed by the content analysis. In the second phase, ethical issues were ranked by a panel of experts, including 15 IT experts who worked in medical universities in Iran. The Stepwise Weight Assessment Ratio Analysis (SWARA) method was used for ranking the ethical issues of IoT.

    Results

    The obtained results revealed the importance of informed consent (0.259), privacy (0.227), information security (0.195), trust (0.171), and physical safety (0.148) in ethical issues of IoT.

    Conclusion

    As evidenced by the obtained results, informed consent and privacy were the most important ethical issues in IoT. Moreover, IoT devices that target or profile peopleschr('39') information without their knowledge or consent could be interpreted as infringing upon their privacy. The users of these devices should be able to intentionally manage the transformative effects of the technologies that influence and shape their development. Moreover, the health sector policymakers should be aware of the ethical commitment to using IoT technology.

    Keywords: Ethics, Internet of Things, Medical Sciences
  • Shahriar Sakhaei, Hossein Motaarefi, Esmayil Zeynali, Mostafa Momeni, Ebrahim Poursadagheyani* Pages 33-40
    Background and Objectives

    Protection of patient privacy consider as one of the fundamental requirements in professional morality, maintenance of individual dignity, and Patient-centered in the spiritual care system of nurses. This study aimed to explore the relationship between spiritual attitude and Protection of patient privacy in students at Khoy university of medical sciences in 2018.

    Methods

    The present study was an analytical cross-sectional type in which 196 Khoy nursing students were selected. To collect data, two questionnaires of spiritual attitude and patient privacy were applied. Data were analyzed by SPSS V22 software, independent T-test, and Pearson correlation coefficient.

    Results

    The spiritual attitude of most students was positive with 81.6% and the tendency to the protection of patient privacy was desirable with positive. Most agrees concerning privacy respectively related to protective measures and consideration of individual hygiene in the prevention of nosocomial infections (72.4%), the requirement of screen application at the time of caring (65.3%), and appropriate coverage of patient to prevent unnecessary exposure (62.2%). There was a positive and significant relationship between the spiritual attitude and necessity of privacy protection (p=0.045, r=0.203).

    Conclusion

    All humans have a spiritual orientation potential that with the support of reasoning and learning is amendable. Activities including respecting, privacy-protecting, and listening to patients were considered as spiritual care principles. It is necessary, nursing faculty members strengthen the spiritual attitude and observance of these principles in nursing students by using practical and role-playing teaching methods.

    Keywords: Attitude, Nursing Students, Patient Data, Privacy, Spirituality
  • Seyedeh Mohadeseh Rezaei, Seyed Mahmood Mosavinezhad*, Behnaz Ansari Pages 41-79
    Background and Objectives

    Although infertility is a multifaceted problem and leads to various psychological problems in infertile women, issues such as religious and spiritual dimensions of infertility have not received much attention despite the growth of literature focusing on the medical, psychological, social, and cultural consequences of infertility. Therefore, this study was conducted to investigate the role of spiritual experiences in the feeling of failure and infertility stress in infertile women living in Birjand, Iran.

    Methods

    This descriptive-correlational study was conducted on all infertile women referring to Royesh Infertility Center, Birjand, in the spring of 2020.  The subjects of this study (n=120) were selected using convenience sampling and completed the questionnaires of the Infertility Stress Scale, Defeat Scale, and Spiritual Experience Scale. The inclusion criteria were being diagnosed with infertility based on medical records, aging from 25-45 years, having the minimum literacy level, having an infertility period of one year or more, and being willing to enter the study. On the other hand, the exclusion criteria were the non-cooperation of the participants and the incompleteness of the questionnaires. The collected data were analyzed in SPSS software (version 22) using mean and standard deviation for descriptive statistics and Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis for inferential statistics.

    Results

    Based on the findings, spiritual experiences had a significant inverse relationship with feelings of failure and infertility stress (P-value<0.001). Moreover, the variable of spiritual experiences could explain 53.3% and 47% of the variances of failure and stress of infertility, respectively (P-value<0.001).

    Conclusion

    The results showed that an increase in spiritual experiences would lead to a decrease in the feelings of failure and stress of infertility. Consequently, it can be said that spiritual experiences are a kind of adaptation and problem-solving strategies that result in the achievement of harmony, internal and external integration, and resolving life crises.

    Keywords: Failure, Infertile Women, Infertility Stress, Spiritual Experiences
  • Maryam Paran, Marzieh Akbarzadeh, Naval Heydari* Pages 50-57
    Background and Objectives

    Medical students experience various stressors during their academic education. Despite the positive role of two factors of religious attitude and patience on students' mental health, there is a dearth of studies on the relationship between religious attitudes and patience in nursing and midwifery students. Therefore, to promote students' mental health in the face of existing stressors related to education and presence in clinical environments, the present study aimed to assess the relationship between religious attitudes and patience in nursing and midwifery students.

    Methods

    This descriptive-analytical study was performed on 139 nursing and midwifery students of Shiraz University of Medical Sciences in 2015. The participants were selected via simple random sampling. Data collection tools included demographic characteristics form, Evans Patience Questionnaire, and Religion Attitude scale-Review. Data were analyzed in SPSS software (version 22) using descriptive statistics, independent t-test, and Pearson correlation coefficient.

    Results

    As evidenced by the obtained results, the mean scores of religious attitude and patience were obtained at 97.21±15.5 and 45.94±8.99, respectively. There was no statistically significant difference between the mean scores of religious attitude and patience based on demographic characteristics of age, gender, the field of study, and marital status (P>0.05). According to the Pearson correlation test, there was a significant relationship between the two variables of religious attitude and patience (r=-0.343; P= 0.0001).

    Conclusion

    The results of the present study suggested that students with higher levels of religious attitude showed greater patience. Therefore, the promotion of students’ religious attitudes may lead to their greater patience in patient care, which in turn, brings substantial benefits to patients, families, and even the organization.

    Keywords: Attitude, Midwifery, Nursing, Religion, Students
  • Maryam Safara*, Mojtaba Salmabadi, Ali Tayaranirad Pages 58-66
    Background and Objectives

    Despite the advancement of health science and its expansion, the number of elderlies is increasing annually throughout the world, highlighting the necessity of paying attention to the issue of increasing the psychological well-being of senior citizens. Therefore, the present study was conducted to determine the role of emotion regulation and spirituality in predicting the psychological well-being of the elderlies.

    Methods

    This descriptive-correlational study was performed on the elderlies living in the nursing homes in Qazvin, Iran, in the summer of 2020. The samples (n=92) were selected using the Krejcie and Morgan Table and availability sampling method. The questionnaires that were used as the tools of this research included the Emotion Regulation Scale, Spiritual Attitude Scale, and short-form of Psychological Well-being Scale. The collected data were analyzed in the SPSS software (version 24) using Pearson correlation coefficient and multiple linear regression test. In this study, the significance level was considered 0.05.

    Results

    The results showed psychological well-being had a direct and significant relationship with emotion regulation (r=0.572) and its components, namely reappraisal (r=0.506) and suppression (r=0.417; P<0.01). Moreover, psychological well-being showed a direct and significant relationship with spirituality (r=0.425) and its components, including spiritual attitude (r=0.317) and spiritual ability (r=0.341; P<0.01). Based on the findings of the standardized regression coefficient (Beta), the components of emotion regulation, including reappraisal (β=0.434; P<0.01) and suppression (β=0.255; P<0.01), and those of spirituality, namely spiritual attitude (Β=0.198; P<0.05) and spiritual ability (β=0.215; P<0.05), could positively predict the psychological well-being of the senior citizens.

    Conclusion

    According to the results of this study, the improvement of the characteristics of emotion regulation and provision of the grounds for the spirituality of the elderlies can boost the psychological well-being of the elderlies.

    Keywords: Emotion Regulation, Elderly, Psychological Well-being, Spirituality