فهرست مطالب

آموزش علوم دریایی - سال هفتم شماره 4 (پیاپی 23، زمستان 1399)

نشریه آموزش علوم دریایی
سال هفتم شماره 4 (پیاپی 23، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/23
  • تعداد عناوین: 14
|
  • وحید مکی زاده*، رضا خرم، شیما بحری، فاطمه شراعی صفحات 1-15

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش کارآفرینی و خلاقیت مدرس بر قصد کارآفرینانه دانشجویان انجام گردید. پژوهش از نظر هدف از نوع کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، کمی بود. روش تجزیه و تحلیل داده های تحقیق، رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری بود. به منظور گردآوری اطلاعات از روش میدانی و پرسشنامه در بازه زمانی شهریور تا مهرماه 1398 استفاده شد. جامعه آماری پژوهش را دانشجویان مراکز آموزش عالی علوم دریایی استان هرمزگان که دوره های آموزش کارآفرینی را گذرانده اند تشکیل می دهند. حجم نمونه نیز با استفاده از جدول مورگان 384 نفر تعیین گردید. پس از بررسی ادبیات نظری مربوط به آموزش کارآفرینی فرضیات پژوهش طرح گردید. جهت تعیین پایایی و روایی ابزار از تکنیک های آلفای کرانباخ و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد، نتایج بیانگر پایایی و روایی مطلوب ابزاربود. به منظور آزمون فرضیات پژوهش از روش مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد. پنج فرضیه با مقدار آماره t- values بزرگ تر از 96/1 تایید و دو فرضیه نیز رد شد.نتایج پژوهش نشان داد که خلاقیت مدرسان تاثیر مثبت و معنی داری بر قصد کارآفرینی دانشجویان داشته و همچنین رابطه ی خلاقیت مدرسان با آموزش کارآفرینی مثبت و معنی دار است. از سوی دیگر، آموزش کارآفرینی تاثیر مثبتی بر قصد کارآفرینانه دارد. ضمن اینکه تاثیر آموزش کارآفرینی بر توانایی کارآفرینی و دانش کارآفرینی نیزتایید گردید.علاوه بر این، تاثیر دانش کارآفرینی بر قصد کارآفرینی نیز تایید نگردید.تاثیر توانایی کارآفرینی، آموزش کارآفرینی بر قصد کارآفرینی نیز تایید گردید.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، آموزش کارآفرینی، خلاقیت مدرس، قصد کارآفرینانه، مراکز آموزش عالی علوم دریایی، هرمزگان
  • الهه حسینی، سعید سعیدا اردکانی، مهدی سبک رو* صفحات 16-41

    هدف از این پژوهش طراحی مدل مفهومی آوای اعضای هییت علمی دانشگاه های دولتی ایران با رویکرد مدل یابی ساختاری تفسیری بوده است. این پژوهش از نظر هدف توصیفی-پیمایشی و از نوع روش کیفی-کمی است. ابتدا از روش کیفی جهت دستیابی به مدل ساختاری تفسیری، مصاحبه نیمه ساختار یافته به صورت عمیق براساس نمونه گیری گلوله برفی صورت گرفته است. تعداد 15 مصاحبه با توجه به سابقه کار و میزان آشنایی خبرگان با موضوع به اشباع نظری رسید. با استفاده از کدگذاری، ابعاد و مولفه های آوای اعضای هییت علمی استخراج شد. در این بخش در ادامه مولفه های مورد تایید در پرسشنامه معادلات ساختاری تفسیری به خبرگان جهت دستیابی به مدل جامع آوای اعضای هییت علمی دانشگاه های دولتی ایران ارایه گردید. در بخش کمی جهت اعتبارسنجی مدل به دست آمده از پرسشنامه 38 گزاره ای محقق ساخته با طیف پنج تایی لیکرت استفاده شد که روایی آن از روش روایی همگرا و واگرا و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفته است. جامعه آماری این بخش شامل 90 عضو هییت علمی می باشند که دارای حداقل 5 سال سابقه اجرایی در برنامه ریزی راهبردی در دانشگاه خود می باشند و حداقل یک مقاله را در حوزه آوای کارکنان به چاپ رسانده اند. نمونه مورد بررسی برای معادلات ساختاری براساس فرمول کوکران 73 نفر محاسبه گردید. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس 3 صورت گرفته است. نتایج بخش کیفی ده بعد ساختار سازمانی، رفتارهای مدیریتی، گروه و تیم، جو و محیط آوایی، عوامل قانونی، منابع انسانی، شخصیت، عوامل فرهنگی، تضاد و تعارض و ارتباطات را به عنوان ابعاد آوای اعضای هییت علمی شناسایی کرده است. نتایج بخش کمی نشان داد که مقادیر آماره تی برای تمامی مسیرها از میزان استاندارد قدرمطلق 96/1 بالاتر است و تمامی عوامل شناسایی شده بر آوای اعضای هییت علمی دانشگاه های دولتی ایران اثرگذار می باشد.

    کلیدواژگان: آوای کارکنان، رفتارهای مدیریتی، جو و محیط آوایی، مدل یابی ساختاری تفسیری
  • احمد کیخا* صفحات 42-63

    هدف پژوهش حاضر شناسایی و تحلیل آسیب های ساختاری و کارکردی آموزش عالی کشور بود. روش این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ گردآوری اطلاعات از نوع کیفی اکتشافی بوده است. جامعه مورد مطالعه این پژوهش برای گردآوری اطلاعات، صاحب نظران آموزش عالی، اعضای هییت علمی و دانشجویان دکتری دانشگاه علامه طباطبایی بود. در این پژوهش از روش نمونه گیری هدفمند و از نوع گلوله برفی استفاده شد. با استفاده از مصاحبه نیمه ساختمند با هفت صاحب نظر آموزش عالی، سی و چهار عضو هییت علمی و نوزده دانشجوی دکتری تا نیل به اشباع نظری مصاحبه شد. اطلاعات گردآوری شده با استفاده از روش تحلیل محتوا مورد دست بندی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. با استناد با به یافته های این پژوهش آسیب های شناسایی شده آموزش عالی در ایران در دو سطح خرد و کلان شناسایی و دسته بندی شدند. در سطح خرد عواملی نظیر استاد، محتوای درسی، دانشجو، امکانات و در سطح کلان عواملی همچون عدم استقلال دانشگاه ها، اشکالات نظام پذیریش دانشجو، گسست بین آموزش و پرورش و آموزش عالی، تاکید بیش از حد بر دروس نظری و بی توجهی به دروس عملی، عدم مشارکت اعضای هییت علمی در تدوین برنامه درسی، وضعیت نامناسب مقاله و پایان نامه نویسی بررسی و تجزیه و تحلیل شدند.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی ساختاری کارکردی، آموزش عالی، صاحب نظران، اعضای هیئت علمی، دانشجویان
  • فضل الله نوذری، فریبرز قادرپناه، احسان نصیری* صفحات 64-78

    افزایش اهمیت قدرت دریایی در سال های اخیر از یک سو و مزیت های ژیوپلتیکی اقتصادی، امنیتی، سیاسی، دسترسی، ارتباطات منطقه ای و بین المللی، گردشگری، دفاعی و بازدارندگی سواحل مکران از سوی دیگر، ظرفیت و توانمندی های ویژه و بالقوه ای برای ایران عزیزمان فراهم کرده است. با این وجود شناسایی و بالفعل نمودن این ظرفیت ها، مطالعات عمیق، دقیق و تخصصی را می طلبد. در همین راستا این پژوهش با هدف تبیین راهبردهای ارتقا نقش سواحل مکران در بازدارندگی دفاعی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر راهبردهای آموزش علوم دریایی انجام گردید. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی - توسعه ای و از منظر نوع و روش جمع آوری داده ها از نوع تحقیقات آمیخته می باشد. در بخش کیفی تحقیق علاوه اسناد، مدارک و مقالات از ابزار مصاحبه و در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته برای جمع آوری داده ها استفاده شد. نتایج حاکی از آن است که عوامل و مولفه های موثر بر بازدارندگی دفاعی ایران در شش طبقه عوامل طبیعی، انسانی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، سیاست بین الملل و نظامی قرار می گیرد. یافته ها همچنین نشان داد 13 راهبرد در ارتقا نقش سواحل مکران در بازدارندگی دفاعی ج.ا.ایران اهمیت ویژه ای دارد که از این بین، راهبرد قدرت ناوگان نظامی (حرکت به سوی نیروی دریایی اقیانوسی) در رتبه اول قرار دارد. نتایج تکمیلی نشان داد دو راهبرد از 13 راهبرد تبیین شده، مربوط به گسترش آموزش و پژوهش دریایی می باشد.

    کلیدواژگان: راهبرد، بازدارندگی دفاعی، سواحل مکران، مزیت ژئوپلتیکی، آموزش دریایی
  • عباسعلی سلمانی* صفحات 79-92

    قدرت دریایی یکی از مفاهیم قدیمی است که کارکردهای خود را در صحنه های جنگ و صلح نشان داده است. در کشورهای استعمارگر غربی، قدرت دریایی جزو اولین بخش های نظامی است که شکل گرفته و بزرگ ترین نقش را در استعمار سایر نقاط جهان ایفا کرده است. توانایی یک ملت در بهره‏گیری از دریاها و اقیانوس ها به نفع خود و حفظ منافع خود در مقابل مداخله ی دیگران و تحت نفوذ قرار دادن سایرین در زمان صلح و اعمال خواسته‏های خود در زمان جنگ را قدرت دریایی گویند. واکاوی مولفه های قدرت نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران بر اساس پنج بعد قابلیت های نیروی انسانی، عملیاتی، موقعیت جغرافیایی، اطلاعاتی و قدرت نرم و پشتیبانی در راستای احصاء کارکرد و قابلیت آن ها در ایجاد بازدارندگی، مساله ای است که در پژوهش کنونی مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش با استفاده از روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و با بهره گیری از روش های جمع آوری کتابخانه ای و میدانی (پرسش نامه بر مبنای طیف لیکرت) سعی در شناسایی، رتبه بندی و تبیین ابعاد و مولفه شده است. روایی پرسشنامه با استفاده از نظرات خبرگان و محاسبه ضریب لوشه حدود 9/0 محرز و سپس بین جامعه نمونه آماری متشکل از 64 نفر از مدیران و فرماندهان سپاه و ارتش توزیع شد. پاسخ ها پس از گردآوری با استفاده از آلفای کرونباخ (903/0) مورد تایید قرار گرفت. و سپس با استفاده از نرم افزار "spss" داده های حاصل بر اساس یافته ها نشان داد که عوامل مورد بررسی، در بازدارندگی نقش دارند، . میزان اثر این عوامل در بازدارندگی به ترتیب زیر مشخص شد: قابلیت های نیروی انسانی ، قابلیت های اطلاعاتی و قدرت نرم ، قابلیت های عملیاتی ، موقعیت جغرافیایی و قابلیت های پشتیبانی. تقویت هریک از این عوامل با توجه به تقدم اهمیت آنها در بازدارندگی باید در دستور کار جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد.

    کلیدواژگان: قدرت، قدرت دریایی، ابعاد و مولفه های قدرت دریایی، نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران، بازدارندگی
  • سید شهاب الدین حجازی*، نیما بحرینی بهزادی صفحات 93-107

    تحقیق حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل زیرساختی و فرایندی موثر بر آموزش دوره کارشناسی دانشگاه های افسری آجا انجام پذیرفته است. این تحقیق بر مبنای هدف، از نوع «تحقیقات کاربردی» و بر مبنای ماهیت از نوع «توصیفی- پیمایشی» بوده و از رویکردی «آمیخته» برخوردار است. جامعه آماری تحقیق، برابر استعلام به عمل آمده شامل 108 نفر از استادان دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) می باشد که در بخش کیفی با توجه به اشباع نظری، 32 نفر به شیوه هدفمند انتخاب و در بخش کمی نیز با استناد به جدول مورگان، 80 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای- تصادفی به عنوان جامعه نمونه پذیرفته شده اند. به منظور گردآوری داده های مورد نیاز جهت تدوین ادبیات تحقیق از «مطالعات کتابخانه ای» با استفاده از «ابزار فیش برداری» و در خصوص جمع آوری داده های واقعی نیز از «مطالعات میدانی» با استفاده از ابزار «مصاحبه نیمه ساختاریافته» و «پرسشنامه بسته» استفاده شده که سیوالات آن ها از دو جنبه روایی ظاهری و محتوا به جهت روشن و بدون ابهام بودن گویه ها و همچنین کفایت کمیت و کیفیت توسط خبرگان تایید گردیده است. ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه 921/0 و پایایی باز آزمون مصاحبه ها 79 درصد بوده که بیانگر پایایی قابل قبول می باشد. با تحلیل محتوای کیفی مصاحبه ها، 67 مضمون شناسایی شدند که بر اساس آن، پرسشنامه تنظیم و توزیع گردید و داده های استخراجی از آن با استفاده از «آزمون T مستقل تک نمونه ای» با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفتند. برابر نتایج به دست آمده، 35 مضمون به عنوان عوامل زیرساختی و فرایندی موثر معرفی و در پایان با استفاده از «آزمون فریدمن» اولویت بندی گردیدند که از میان آن ها «استفاده از شبیه سازها، کارگاه ها و آزمایشگاه ها در آموزش ها» مهم ترین عامل موثر بر آموزش شناسایی شده است.

    کلیدواژگان: دوره کارشناسی، دانشگاه های افسری آجا، دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره)، عوامل زیرساختی و فرایندی
  • مصطفی یوسفی، اسدالله مهرآرا*، یوسف قلی پور کنعانی، محمدرضا باقرزاده صفحات 108-122

    هدف اصلی تحقیق حاضر ارایه و تبیین مدل مدیریت منابع انسانی الکترونیک است، با توجه به بررسی های انجام گرفته در بخش مرور ادبیات و انجام مصاحبه در بین خبرگان که شامل 31 نفر از مدیران ارشد بودند شاخص های مدیریت منابع انسانی الکترونیک شناسایی شدند، سپس با استفاده از روش دلفی فازی و انجام محاسبات شاخص های چابکی، آینده نگری و پشتیبانی فنی حذف و شاخص های دیگر مورد تایید قرار گرفتند. با توجه به شاخص های تایید شده با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی روابط بین متغیرها مورد بررسی قرار گرفت، بدین منظور پرسشنامه ای متناسب با مولفه های شناسایی شده طراحی و اقدام به توزیع آن در بین نمونه آماری شامل 234 نفر از مدیران و کارشناسان در کل کشور با سابقه بالای 10 سال گردید، با استخراج مجموعه عوامل اولیه، واریانس مقادیر ویژه، چرخش و انتخاب نهایی عامل ها روابط بین شاخص ها و مولفه ها تعیین شد به طوری که با مشخص شدن عواملی که از نظر آماری بر مبنای بار عاملی اعداد نزدیک تری به یکدیگر دارند به عنوان مولفه های شاخص های اصلی تعیین شدند. با توجه به شناسایی و تعیین روابط بین شاخص ها و مولفه ها با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی اقدام به تحلیل برازش هر بعد گردید و در انتها مدل مناسب به منظور مدیریت منابع انسانی الکترونیک به دست آمد.

    کلیدواژگان: مدیریت، منابع انسانی، الکترونیک، مدیریت منابع انسانی الکترونیک
  • ناصر سیف اللهی*، اکبر غفارلو، شیخ حسنی صفحات 123-136

    طی چند سال اخیر ظهور فناوری نوین و ایجاد تحولات عظیم در بازارهای جهانی، انقلاب اطلاعاتی و ظهور شکل های جدید ارتباطات سازمانی و افزایش توقعات مشتریان در زمینه هزینه محصولات و خدمات، کیفیت، تحویل، تکنولوژی و زمان سیکل تعهد شده با توجه به رقابت فزاینده در بازارها، باعث ترک سیستم های سنتی خرید و حرکت به سمت سیستم مدیریت زنجیره تامین شده است. هدف اصلی پژوهش بررسی تاثیر به اشتراک گذاری دانش کارکنان در برون سپاری فعالیت های مدیریت زنجیره تامین دانشگاه امام خمینی نیروی دریایی نوشهر است. جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران، روسای یگان ها و اساتید شاغل دارای سمت سازمانی در دانشگاه می باشند. تعداد حجم جامعه آماری 136 نفر و نمونه آماری بر اساس جدول کرجسی مورگان 100 نفر انتخاب شده اند برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه استاندارد، به اشتراک گذاری دانش کارکنان و پرسشنامه برون سپاری فعالیت های مدیریت زنجیره تامین(لجستیک)استفاده شده است. روایی با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن نیز به وسیله آلفای کرونباخ بررسی و تایید شد. جهت تجزیه وتحلیل فرضیه ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شده است. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس و اسمارت پی ال اس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. بر اساس یافته های پژوهش، به اشتراک گذاری دانش کارکنان تاثیر مثبت و معنا دار بربرون سپاری فعالیت های مدیریت زنجیره تامین دارد. و در بین ابعاد اشتراک دانش، تمایل به اشتراک دانش بیشترین تاثیر را بربرون سپاری فعالیت های لجستیکی دارد. یافته های این پژوهش می تواند درحرکت سازمان ها به سمت توجه بیشتر به اشتراک گذاری دانش کارکنان موثر واقع گردد.

    کلیدواژگان: اشتراک گذاری دانش، مدیریت زنجیره تامین، برون سپاری فعالیت، دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره)
  • مهدی آزادسرو، پرویز مفتون*، مژگان رشتچی صفحات 137-151

    دوره های آموزشی انگلیسی با اهداف ویژه (ESP) به عنوان بخش مهمی از مجموعه آموزش زبان انگلیسی همواره مورد توجه محققان بوده و با فرآیند نیازسنجی در آمیخته است. سنجش نیاز زبان آموزان می تواند به معلمان و برنامه ریزان آموزشی، ایدیولوژی مناسب جهت تهیه و تدوین مطالب آموزشی متناسب با نیازهای تخصصی زبان آموزان را ارایه کند. به همین منظور، پژوهش حاضر با درنظرگرفتن اهمیت به سزای سنجش نیاز زبان آموزان با اهداف ویژه در صدد تدوین پرسشنامه نیازسنجی متناسب با دانشجویان رشته مهندسی عرشه می باشد. این پژوهش از نمونه گیری دردسترس برای انتخاب جامعه آماری استفاده نموده است؛ بدین منظور تعداد 350 نفر دانشجوی رشته مهندسی عرشه که در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) مشغول به تحصیل می باشند، انتخاب شدند. به منظور تجزیه و تحلیل پرسشنامه اولیه، روش تحلیل عاملی به کارگرفته شد که در نتیجه آن از 51 گویه پرسشنامه اولیه تعداد 7 گویه حذف شدند. پرسشنامه تدوین شده دارای 44 گویه است که به عامل های 1) مهارت زبانی مورد نیاز برای تحقق انگلیسی با اهداف ویژه؛ 2) جنبه کاربردی مورد نیاز برای تحقق انگلیسی با اهداف ویژه ؛ و 3) بعد دریایی مورد نیاز برای تحقق انگلیسی با اهداف ویژه تقسیم شده اند. یافته های پژوهش نشان داد که دانشجویان عرشه بر ارتقای مهارت زبان تخصصی خود تاکید داشته اند، چرا که آنان را قادر می سازد در زمینه تخصصی خود عملکرد بهتری داشته باشند. با توجه به نتایج، می توان اهمیت نیازسنجی و تحلیل نیاز را در حوزه انگلیسی با اهداف ویژه امری بدیهی دانست که می تواند در رشته های مختلف و متناسب با اهداف آموزشی و غیرآموزشی دانشجویان تعریف شود.

    کلیدواژگان: انگلیسی با اهداف ویژه، روش تحلیل عاملی، مهندسی عرشه، نیازسنجی
  • رامین زیباسرشت* صفحات 152-160

    ارتش ج.ا.ایران شامل نیروی دریایی راهبردی ارتش از همان ابتدای شیوع ویروس کرونا (SARS-CoV-2) و بیماری ناشی از آن (COVID-19) در کشور، بر اساس دستورات مقام معظم رهبری و فرمانده معظم کل قوا در خصوص مقابله با گسترش این ویروس، اقدامات سریع و برجسته ‏ای را انجام داد. یکی از اقدامات، بر اساس دستورالعمل‏های بهداشتی، همگام با کشور، تعلیق برنامه‏ های آموزشی در مراکز دانشگاهی بود. به‏ منظور جلوگیری از ایجاد اختلال در برنامه‏ های آموزشی دانشگاه‏ها، به همه اعضای هیات علمی و کارکنان آموزش دانشگاه ابلاغ گردید تا نسبت به تغییر شیوه‏ های آموزشی خود از محیط حضوری به محیط غیرحضوری و از راه دور اقدام نمایند. در این مقاله، اقدامات اعضای هیات علمی دانشگاه‏ها با در نظر گرفتن دو نوع از واحدهای درسی (تیوری و آزمایشگاهی) در مدت زمان نسبتا کوتاه (دو هفته) و با استفاده از نرم ‏افزارهای موجود و درگاه اینترنتی دانشگاه، تشریح شده است و تجربه‏ های کسب‏ شده در طول مدت آموزش نیز ارایه گردیده است. در این مطالعه، برخی از نقاط ضعف و قوت در مسیر فرآیند تبدیل آموزش‏ها از محیط حضوری و عادی به محیط غیرحضوری و از راه دور در مورد دو درس شیمی دانشگاهی (تیوری و آزمایشگاهی) ارایه گردیده است.

    کلیدواژگان: ویروس کرونا (SARS-CoV-2)، بیماری ویروس کرونا (COVID-19)، آموزش حضوری، آموزش مجازی
  • حسن محجوب، احمد رضایی صفحات 161-175

    هدف از انجام این شناسایی مهارت های مورد نیاز دانش آموختگان مدیریت و کمیسر دریایی دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) بود. جامعه آماری در بخش کیفی 10 نفر از خبرگان دانشگاه علوم دریایی و افسران ارشد در تخصص آماد دریایی بوده و در بخش کمی به تعداد 170 نفر شامل فرماندهان آمادی و فرماندهان پشتیبانی نداجا که دارای سوابق خدمت در واحد شناور یه عنوان افسر تدارکات و همچنین دارای سابقه خدمت در مناطق عملیاتی نداجا بودند. نمونه آماری در بخش کیفی به صورت هدفمند و به تعداد 10نفر در فرایند مصاحبه (رسیدن به اشباع داده ها) انتخاب شدند و در بخش کمی با حجم جامعه 170 نفر، با استفاده از جدول کرجسی - مورگان 118 نفر به عنوان نمونه و به صورت تصادفی ساده مشارکت داشتند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته در رابطه با ارزیابی عملکرد دانش آموختگان آمادی نداجا و مهارت های مورد نیاز آنان به منظور داشتن عملکرد مطلوب در نداجا بودند که بعد از تایید روایی صوری و محتوایی آن بین نمونه آماری توزیع گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و در بخش استنباطی از تحلیل عاملی تاییدی و آزمون فریدمن برای رتبه بندی مهارت های اصلی در ارزیابی عملکرد افسران آمادی نداجا استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد؛ که 6 مهارت اصلی شامل اطلاعاتی، دانشی، فنی- حرفه ای، تخصصی، فراشناختی و عاطفی- ارتباطی بود. به کمک تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار لیزرل، 110 گویه پرسشنامه(هر سه پرسشنامه) ، وارد تحلیل عاملی تاییدی شدند. الگوی نهایی پژوهش، با شاخص های برازش، ضرایب استاندارد تایید شد. نتایج ضرایب استاندارد حاکی از آن است که از شش مهارت اصلی در ارزیابی عملکرد افسران آمادی نداجا؛ مهارت فراشناختی با ضریب استاندارد (37/3) و مهارت دانشی(22/2) به ترتیب مهمترین مهارت در ارزیابی عملکرد افسران آمادی نداجا می باشند.

    کلیدواژگان: مهارت، ارزیابی عملکرد، کمیسر دریایی
  • حسین اسلامی مفیدآبادی*، لیلا سعیدی صفحات 176-199

    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر تامین مالی مشاغل کارآفرینانه در آموزش عالی دانشگاه با تاکید بر شرکت های نوپای مبتنی برحوزه تولیدات وگردشگری آبی بوده است. روش بررسی این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها از تحقیقات توصیفی از نوع پیمایشی است. برای جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش شامل کارشناسان، خبرگان و فعالان حوزه شرکت های نوپای حوزه گردشگری دریایی در ایران بوده است. ازاین رو، با توجه به نامحدود بودن تعداد جامعه آماری، انتخاب نمونه با استفاده از کرجسی و مورگان و به شیوه تصادفی ساده به تعداد 384 نفر تعیین شده است. پس از تجمیع پرسشنامه از پاسخ دهندگان، داده های پژوهش در دوسطح آمار توصیفی و استنباطی و با نرم افزارهای اس.پی.اس. اس((SPSS23 و نرم افزار اسمارت پی.ال.اس. (SmartPLS) مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته است. به طورکلی نتایج فرضیه های پژوهش حاضر نشان داد که عوامل محیطی و زمینه ای عوامل درون سازمانی بر تامین مالی مشاغل کارآفرینانه در آموزش عالی دانشگاه که در بین شرکت های نوپای مبتنی برحوزه تولیدات وگردشگری آبی تاثیرمعناداری دارد. ازاین رو، نتایج این پژوهش به نوبه خود به بخش آموزش عالی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشورکمک نموده تا با استفاده از عوامل و راهبردهای محوری معرفی شده در راستای ارتقاءکارآفرینی گام های موثرتری را بردارند.

    کلیدواژگان: تامین مالی کارآفرینانه، مشاغل کارآفرینانه، آموزش عالی، شرکت های نوپا، گردشگری دریایی
  • عباس فاضلی نیا، محمد مهدی نژاد نوری صفحات 200-224

    آینده‏ نگاری فناوری دفاعی یکی از ویژگی‏های کشورهای موفق در حوزه دفاعی محسوب می شود. نگاه به آینده دفاعی و توجه به زیرساخت های دفاعی آینده و توان رزم ، یکی از الزامات اسناد راهبردی و برنامه های بلندمدت حوزه دفاع است. لذا عدم آگاهی از آینده دفاع دریایی سبب غافلگیری در مواجهه با تهدیدات دفاع دریایی خواهد شد. کشورجمهوری اسلامی ایران یک کشور دریایی است و نیاز به یک نیروی دریایی حقیقتا برجسته دارد. به همین منظور ضرورت دارد به منظور ایجاد برتری در حوزه دفاع دریایی و محافظت از مرزهای گسترده دریایی، شناخت مطلوبی از آینده دفاع دریایی کسب نماید. مواجهه با عدم قطعیت‏ها و ابهام در تهدیدات پیش روی نیروی دریایی آینده و توجه به فناوری‏های نوین و اثرگذار در توان دفاعی دریایی افق 1414 سبب شد تا تحقیق حاضر با بهره گیری ازنظر خبرگان، و طی چند مرحله پرسشنامه، و مبتنی بر روش آمیخته،به بررسی فناوری های تهدید زا و فرصت‏های پیش روی جمهوری اسلامی ایران در حوزه دفاع دریایی تا افق 1414 و همچنین شناسایی ویژگی‏ها و قابلیت ها و توانمندی هایی نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با این تهدیدات بپردازد.در نتایج حاصل از این تحقیق ضمن معرفی فناوری های حوزه دفاع دریایی، تاثیر آن را در توان رزم وبرتری دفاع دریایی نشان داده است

    کلیدواژگان: فناوری دفاعی، دفاع دریایی، نیروی دریایی، تحلیل روند
  • یوسف یوسف پور، محمود صباحی زاده* صفحات 225-236

    هدف از انجام این تحقیق ارزیابی ارتباط بین سبک رهبری تحول گرا و تبادلی مدیران آموزشی با درگیرشدن کارکنان در کار(مورد مطالعه: نیروی دریایی بندرعباس) بوده است. روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه مدیران و کارکنان نیروی دریایی بندرعباس می باشند که تعداد کل آنها 2600 نفر بوده است که از این تعداد با استفاده از جدول مورگان تعداد335 نفر به عنوان جامعه نمونه با استفاده روش تصادفی ساده انتخاب شده است. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه های بازنویسی شده رهبری تحول گرا و تبادلی و درگیر شدن درکار است. نتایج تجزیه وتحلیل نشان داد که تمامی فرضیه های تحقیق تایید شده که نشان دهند رابطه معنی داری بین سبک های رهبری تحول گرا و تبادلی مدیران با درگیر شدن کارکنان در کار در نیروی دریایی بندرعباس وجود دارد. همچنین نتایج نشان دادکه بین سبک رهبری تحول گرا و درگیر شدن کارکنان درکار رابطه و همبستگی بیشتری نسبت به سبک رهبری تبادلی با درگیرشدن کارکنان نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در کاروجود دارد. نتیجه کلی این است که مدیران بهتر است جهت افزایش کارآیی و بهره وری اموزش سازمان و افزایش درگیرشدن کارکنان درکار در نیروی دریایی بندرعباس وهمچنین بالا بردن سطح کیفیت ، از سبک رهبری تحول گرا بیشتر استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: درگیری کارکنان، رهبری تحول گرا، رهبری تبادلی، نیروی دریایی بندرعباس
|
  • Vahid Makizadeh *, Reza Khorram, Shima Bahri, Fatemeh Sharaei Pages 1-15

    The aim of this study was to investigate the effect of entrepreneurship education and teacher creativity on students' entrepreneurial intent. The research was practical in terms of purpose and quantitative in terms of data collection method. The research data analysis method was structural equation modeling approach. In order to collect information, the field method and the questionnaire were used in the period from September to October 2019. The statistical population of the study consists of students of Hormozgan Higher Education Centers for Marine Sciences who have passed entrepreneurship training courses. The sample size was 384 using Morgan's table. After reviewing the theoretical literature related to entrepreneurship education, research hypotheses were proposed. Cranbach's alpha techniques and confirmatory factor analysis were used to determine the reliability and validity of the instrument. The results showed the desired reliability and validity of the instrument. In order to test the research hypotheses, the structural equation modeling method was used. Five hypotheses with t-values greater than 1.96 were confirmed and two hypotheses were rejectedAnalysis of research findings showed that lecturer ' creativity had a positive and significant effect on students' entrepreneurial intention and also the relationship between lecturer ' creativity and positive and meaningful entrepreneurship education was significant. On the other hand, entrepreneurship education has a positive effect on entrepreneurial intention. In addition, the impact of entrepreneurship education on entrepreneurial ability and entrepreneurial knowledge was also confirmed. Other analysis shows, the impact of entrepreneurial knowledge on entrepreneurial intention was also not confirmed.

    Keywords: Entrepreneurship, Entrepreneurship Training, Lecturer Creativity, Entrepreneurial intention, Marine Sciences, Hormozgan
  • Elahe Hosseini, SAEID SAEIDA ARDEKANI, Mehdi Sabokro * Pages 16-41

    The purpose of this study is to design the conceptual model of the phonetic members of the faculty of Iranian public universities with the approach of interpretive structural modeling. This research is descriptive-survey in terms of purpose and qualitative-quantitative method. In the first, a semi-structured in-depth interview based on snowball sampling was performed using a qualitative method to achieve an interpretive structural model. The number of 15 interviews was theoretically saturated according to the work experience and the level of familiarity of the experts with the subject. Using coding, the dimensions and components of faculty members' voices were extracted. In this section, the approved components in the questionnaire of interpretive structural equations were presented to the experts in order to achieve a comprehensive model of the voice of the faculty members of Iranian public universities. In the quantitative part, to validate the obtained model, a questionnaire of 38 researcher-made propositions with a Likert scale of five was used, the validity of which was confirmed by the convergent and divergent validity method and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha. The statistical population of this section includes 90 faculty members who have at least 5 years of executive experience in strategic planning at their university and have published at least one article in the field of staff voice. The sample was calculated for structural equations based on Cochran's formula of 73 people. Data analysis was performed using Smart PLS 3 software. The results of the qualitative section identify ten dimensions of organizational structure, managerial behaviors, group and team, atmosphere and phonetic environment, legal factors, human resources, personality, cultural factors, conflict and communication, and communication as dimensions of faculty members' voices.

    Keywords: Employee Voice, Management behaviors, Atmosphere, Phonetic Environment, Interpretive Structural Modeling
  • Ahmad Keykha * Pages 42-63

    The purpose of this study was to identify and analyze the structural and functional damage of higher education in the country. The method of this research has been applied in terms of its purpose and it has been qualitative exploratory type in terms of data collection. The statistical population of this study was the higher education scholars, faculty members and PhD students at Allameh Tabataba'i University. In this research, a purposeful snowball sampling method was used. Using semi-structured interviews with seven Higher Education Authorities, thirty-four faculty members and nineteen Phd students nineteen Phd students were interviewed to reach theoretical saturation. Collected information was categorized and analyzed using content analysis method. According to the findings of this study, the identified Higher Education Injuries in Iran were identified and categorized in two levels: micro and macro. At the micro level, factors such as teacher, student content, facilities, and at the macro level, factors such as the lack of university autonomy, the problems of the student admittance system, The gap between education and higher education is too much in theory and ignores practical lessons; the lack of participation of faculty members in curriculum development, inappropriate status of the article, and dissertation writing were analyzed.

    Keywords: functional structural pathology, Higher Education, scholars, faculty members, students
  • Fazlollah Nozari, Fariborz Ghaderpanah, Ehsan Nasiri * Pages 64-78

    The increase of marine power importance in recent decades, on one hand, and the geopolitical economic, security, political, access, regional and international communications, tourism, defense, and deterrence of Makran beaches, on the other, have provided special and potential capabilities for Iran. However, identifying and activateing these capacities requires careful and specialized studies. In this regard, this study was conducted with the aim of developing strategies to promoting the role of Makran beaches and identify the requirements for its realization in the defense deterrence of Iran with emphasis on marine science education strategies. In terms of aim, this research is an applied-developmental and a mixed research in terms of the type and method of data collection. In the qualitative part of the research, interview tools were used and in the quantitative part, a researcher-made questionnaire was used to collect data. The results indicate that the factors and components affecting Iran's defense deterrence are summarized in six categories, which are: Natural, human, economic, cultural and social, international politics and military factors. The findings also showed that 13 strategies are of particular importance in promoting the role of Makran beaches in Iran's defense deterrence, among which the military fleet strength strategy (moving to the ocean navy) is in the first place. Additional results showed that 2 of the 13 explained strategies are related to the expansion of marine training and research.

    Keywords: Strategy, defense deterrence, Makran beaches, geopolitical advantage, Marine training
  • Abassali Salmani * Pages 79-92

    Naval Force is a long-standing term carrying its own implications in both war and peace times. In Western exploitive countries, naval force is one of the first military sections ever formed, and it has played the most crucial role in invading other parts of the world. The power of a nation to use seas and oceans to its advantage, and to withhold foreign invasion, and to take advantage of such privileges at the time of peace or at negotiation tables is what we call "naval force". This paper presents a thorough analysis of five parameters of power of the naval force of the IRI, namely: man power, operational power, geographical location, information and software power as well as support power to withhold foreign aggression and promote capabilities of the IRI naval force. Using a descriptive research method and through collecting nominal data from library resources as well as field research (based on Likert Questionnaire), attempts have been made to identify, classify and clarify the parameters involved. Through collecting experts' opinions, the Reliability of the questionnaire was found to be 0.9 after which the questionnaire was distributed among 64 commanders of the military and revolutionary guard forces, whose answers were then collected and analyzed using Alpha Cronbach at 0.903 level of consistency. SPSS 26 showed that the five factors above are effective in increasing the withholding strength of the naval force. These factors are listed in order of the amount of their influence, and advice has been made as to how the IRI should place implementation of the above factors in its agenda.

    Keywords: power, naval force, naval force parameters, aspects, the Naval Force of the IRI, withholding
  • Seyyed Shahab Adin Hejazi *, NIMA BAHREINI BEHZADI Pages 93-107

    The present study was conducted with the aim of identifying and prioritizing the factors of infrastructure and process affecting the undergraduate education of AJA officer universities. This research is based on the purpose of "applied research" and based on the nature of the type of "descriptive- survey" and has a "mixed" approach. The statistical population of the research, according to the inquiry, includes 108 professors of Imam Khomeini Naval Academy. They are accepted as a sample population by stratified-random sampling method. In order to collect the data needed to compile the research literature, "library studies" using "Taking notes tools" and in order to collect real data, "field studies" using "semi-structured interviews" and "closed questionnaires" were used. They have been validated by experts in terms of appearance and content in terms of clarity and unambiguity of the items as well as the adequacy of quantity and quality. Cronbach's alpha coefficient of the questionnaire was 0.921 and Re- test Reliability of the interview test was 79%, which indicates acceptable reliability. By analyzing the qualitative content of the interviews, 67 themes were identified based on which a questionnaire was prepared and distributed and the data extracted from it were analyzed using "one-sample independent t- test" using SPSS software. According to the obtained results, 35 themes were introduced as effective infrastructure and process factors and in the end were prioritized using "Friedman test", among which "the use of simulators, workshops and laboratories in training" was identified as the most important factor affecting education.

    Keywords: Undergraduate course, AJA officer universities, Imam Khomeini Naval Academy, Infrastructural, process factors
  • Mostafa Yousefi, Asadollah Mehrara *, Yousof Gholipour-Kanani, Mohammad Reza Bagherzadeh Pages 108-122

    The main purpose of this study is to present and explain the model of electronic human resource management. According to the studies conducted in the literature review section and conducting interviews among experts, which included 31 senior managers, the indicators of electronic human resource management were identified. The use of fuzzy Delphi method and calculations of agility, foresight and technical support indicators were eliminated and other indicators were approved. According to the approved indicators, the relations between the variables were examined using exploratory factor analysis. For this purpose, a questionnaire was designed in accordance with the identified components and distributed among the statistical sample including 234 managers and experts in total. The country has a history of more than 10 years, by extracting the set of primary factors, variance of eigenvalues, rotation and final selection of factors, the relationships between indicators and components were determined so that by determining factors that are statistically based on factor load of close numbers to each other were identified as components of the main indicators. According to the identification and determination of relationships between indicators and components using confirmatory factor analysis, the fit of each dimension was analyzed and finally a suitable model was obtained to manage electronic human resources.

    Keywords: management, human resources, electronics, electronic human resource management
  • Naser Seifollahi *, Akbar Ghafarlou, Narges Sheikhhasani Pages 123-136

    In recent years, the emergence of new technology and huge changes in global markets, the information revolution and the emergence of new forms of organizational communication and increasing customer expectations in terms of cost of products and services, quality, delivery, technology and time cycle due to increasing competition. In the markets, it has abandoned traditional shopping systems and moved to a supply chain management system. The main purpose of this study is to investigate the effect of employee knowledge sharing on the outsourcing of supply chain management activities of Imam Khomeini University of Nowshahr Naval Forces. The statistical population of this study includes managers, heads of units and professors with organizational positions in the university. The number of statistical population was 136 and the statistical sample was 100 people selected based on Krejcie Morgan's table. Two standard questionnaires, knowledge sharing, employees and questionnaire for outsourcing supply chain management activities (logistics) were used to collect data. The validity was also confirmed by Cronbach's alpha using confirmatory factor analysis method and its reliability. Structural equation modeling has been used to analyze and analyze the hypotheses. Data were analyzed using SPSS and Smart PLS software. Based on the research findings, employee knowledge sharing has a positive and significant effect on supply chain management activities. And among the dimensions of knowledge sharing, the desire to share knowledge has the greatest impact on the performance of logistical activities. The findings of this study could be effective in moving organizations to pay more attention to employee knowledge sharing.

    Keywords: Knowledge Sharing, Supply Chain Management, Logistics, Outsourcing, Imam Khomeini Naval Academy
  • Mehdi Azadsarv, Parviz Maftoon *, Mojgan Rashtchi Pages 137-151

    ESP (English for Specific Purposes) courses, as an important part of the English language teaching field, has always been of interest to researchers. These courses are integrated with the needs analysis processes. Analyzing the needs of language learners can provide teachers and educational planners with the appropriate ideology for preparing and developing educational materials appropriate to the specialized needs of the students. To this end, the present study was an attempt to develop a needs analysis questionnaire for the Deck Engineering cadets. Convenience sampling was used to select the statistical population, and 350 Iranian male cadets of Imam Khomeini Naval Academy at B.A. level of Deck Engineering were selected as the participants of the study. In order to analyze the initial questionnaire, the factor analysis method was used, as a result of which 7 items were omitted from the 51 items of the first draft. The developed questionnaire included a total number of 44 items categorized into three groups: Skills, Functions, and Maritime. The research findings demonstrated that Deck cadets emphasized the development of their specialized language skills, as it enabled them to perform better in their specialized field. According to the results, it is obvious that needs assessment and needs analysis in the ESP courses is an important issue that can be applied in different fields and in accordance with the educational and non-educational goals of students.

    Keywords: English with specific purposes, Factor analysis method, Deck Engineering, Needs Analysis
  • Ramin Zibaseresht * Pages 152-160

    Since the very beginning of the outbreak of the Coronavirus (SARS-CoV-2) and the resulting disease (COVID-19) in the country, the Army of the Islamic Republic of Iran including the Navy, in accordance with the Supreme Leader's decree to respond to the spread of the highly contagious virus initiated fast and outstanding measures. One of the measures, according to health guidelines, was to suspend educational programs in universities in line with the country. In order to prevent disruption in the educational programs of universities, all faculty members and teaching staff of the university were notified to change their teaching methods from face-to-face training to virtual and online environment. In this article, the measures which were taken by university faculty members in a relatively short period of time (i.e. two weeks) and using the available software and the university Internet portal are described. Two types of courses (theoretical and laboratory) were considered and the experiences gained during the virtual education of the selected courses were also explained. In this study, some of the strengths and weaknesses within the process of transforming face- to- face and normal education to remote and virtual environment over two academic chemistry courses (theory and laboratory) are presented.

    Keywords: SARS-CoV-2, COVID-19, Face-to-Face Education, virtual education
  • H Mahjoub, A Rezaei Pages 161-175

    The purpose of this study was to identify the skills required by management graduates and Marine Commissioner of Imam Khomeini University of Marine Sciences. The statistical population in the qualitative section is 10 experts of the University Marine Sciences and senior officers in the marine readiness specialty, and in the quantitative section there are 170 people including NDAJA readiness and support commanders who have service records in the floating unit as a logistics officer and also have experience. Served in the operational areas of Nedaja. The statistical sample in the qualitative section was purposefully selected by 10 people in the interview process (achieving data saturation) and in the quantitative section with a population of 170 people, using the Krejcie-Morgan table, 118 people as a sample and as A simple coincidence involved. Data collection tools included interviews and a researcher-made questionnaire in relation to evaluating the performance of Nedaja graduates and the skills they needed to have the desired performance in Nedaja, which was distributed among the statistical sample after confirming its face and content validity. Descriptive statistics were used to analyze the data, and in the inferential section, confirmatory factor analysis and Friedman test were used to rank the main skills in evaluating the performance of Nedaja training officers. The research results showed; The 6 main skills included information, knowledge, technical-professional, specialized, metacognitive and emotional-communication. Using confirmatory factor analysis using LISREL software, 110 questionnaire items (all three questionnaires) were entered into confirmatory factor analysis. The final research model was approved with fitting indices and standard coefficients. The results of standard coefficients indicate that of the six main skills in evaluating the performance of Nedaja training officers; Metacognitive skills with standard coefficient (3.37) and knowledge skills (2.22) are the most important skills in evaluating the performance of Nedaja training officers, respectively.

    Keywords: Skills, Performance Appraisal, Marine Commissioner
  • Hossein Eslami Mofid Abadi *, Leila Saeidi Pages 176-199

    The main purpose of the present study was to investigate the factors affecting the financial security of entrepreneurial jobs in higher education of the university with emphasis on start-up companies in the field of maritime tourism. The research method is applied in terms of practical purpose and in terms of how to collect data from descriptive survey research. A questionnaire was used to collect data. The statistical population of the study includes experts, experts and activists in the field of entrepreneurship in Iran. Therefore, due to the unlimited number of communities in Aari, the selection of the statistical sample has been determined using Karajsi and Morgan and in a simple random way to 384 people. After summarizing the questionnaire related to the respondents, the research data is located in two levels of descriptive and inferential statistics and with SPS software softwares. SPSS23 and Smart PLS software were analyzed. In general, the results of the present research hypotheses showed that it has a significant effect on environmental and organizational factors on the financing of entrepreneurial jobs in the university's higher education with emphasis. For start-ups based on production and water tourism, however, given that the results of the present study showed that intra-organizational and extra-organizational (environmental) factors affect the supply of funds and financing the funds required for the maritime entrepreneurial business sector. This research, in turn, has helped the higher education sector in universities and higher education institutions of the country to take the most effective steps to promote entrepreneurship by using the introduced central factors and strategies.

    Keywords: Entrepreneurial Financing, Entrepreneurial Jobs, Startups Companes, Maritime Tourism
  • Abbas Fazelinia, Mohammad Mahdi Nezhad Nouri Pages 200-224

    Defense technology foresight is one of the characteristics of successful countries in the field of defense. Looking to the future of defense and paying attention to the future of defense infrastructure is one of the requirements of strategic documents and long-term plans in the field of defense. Therefore, lack of awareness of the future of naval defense will cause surprises in the face of naval defense threats. Iran is a naval country and needs a truly outstanding navy, and therefore it is necessary to gain a good understanding of the future of naval defense in order to create superiority in the field of naval defense and protection of maritime borders.Faced with uncertainties and ambiguities in the threats facing the future navy and attention to the technologies affecting the naval defense of Horizon 1414, the present study, using the opinion of experts, and in several stages of a questionnaire, to examine threat technologies. The opportunities facing the Islamic Republic of Iran in the field of naval defense up to the horizon of 1414, as well as identifying the characteristics, capabilities and capabilities of the Navy of the Islamic Republic of Iran in the face of these threats. The sea, as a strategic resource, has a special place in the future of the national power of the Islamic Republic of Iran, and the realization of the strategic capabilities of the sea in the direction of national power is an issue that must be considered.

    Keywords: Defense technology, naval defense, navy
  • Yousef Yousefpour, Mahmud Sabahizadeh * Pages 225-236

    The purpose of this study was to evaluate the relationship between transformational leadership style and exchange of educational managers with employee involvement in the work (Case study: Bandar Abbas Navy). The research method is descriptive-correlational. The statistical population includes all managers and employees of the Navy of Bandar Abbas, the total number of which was 2600 people, of which 335 people were selected as a sample population using the Morgan table using a simple random method. Research tools include rewritten questionnaires of transformational leadership and engagement. The results of the analysis showed that all research hypotheses were confirmed to show that there is a significant relationship between transformational leadership styles and managerial exchange with staff involvement in work in the Bandar Abbas Navy. The results also showed that there is a greater correlation between transformational leadership style and employee involvement in work than exchange leadership style with employee involvement in the Navy, the Islamic Republic of Iran at work. The general conclusion is that managers are better to use more transformational leadership style to increase efficiency and productivity and increase employee involvement in work in the Bandar Abbas Navy.The purpose of this study was to evaluate the relationship between transformational leadership style and exchange of educational managers with employee involvement in the work (Case study: Bandar Abbas.

    Keywords: Staff Conflict, Transformational Leadership, Exchange Leadership, Bandar Abbas Navy