فهرست مطالب

پژوهش نامه فرهنگ و رسانه (نامه فرهنگ و ارتباطات) - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 8، بهار و تابستان 1399)

پژوهش نامه فرهنگ و رسانه (نامه فرهنگ و ارتباطات)
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 8، بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/25
  • تعداد عناوین: 12
|
  • پرهام روشنایی* صفحات 17-44
    مفهوم قدرت همواره محل نقاش و تبادل نظر بوده است. از طرفی عده ای قدرت را امری سخت می پندارند و زمام آن را در دستان حکومت و یا به تعبیر دقیق تر دولت می دانند. دولت ها از قدرت نظامی برای به انقیاد درآوردن مردم تحت چتر حاکمیت بهره می برند. از طرف دیگر عده ای که عمدتا طیف نظریه پردازان معاصر را دربرمی گیرد که قدرت را امری نرم و ذهنی می دانند و این گونه می اندیشند که زور زمانی موثر می شود که گفتمان های تنبیهی در فضای جامعه تاثیرگذار باشد. در واقع قدرت در صورت بندی نرم خودش امری سیال و در حال گردش فرض می شود که صاحبانش افرادی هستند که نفوذ بیشتری در جامعه داشته باشند. ساخت اجتماعی قدرت تعبیری است که به خوبی جنبه نرم و سیال بودن قدرت را نمایان می سازد. در این مقاله قصد داریم، که فرآیند بازتولید قدرت را در فضای اجتماعی دریابیم. برای پاسخ به مسئله فوق به روش کتابخانه ای ساخت اجتماعی قدرت را در سه سطح بررسی خواهیم کرد. در سطح اول به تطور مفهومی قدرت و پیامدهای آن خواهیم پرداخت. در سطح دوم سه فرآیند مدیریت تصویر، مناسک اجتماعی، نهادهای اجتماعی در نسبت با قدرت مورد بررسی قرار می دهیم و در سطح سوم، تاثیر سه فرآیند فوق بر ادراک و نگرش و رفتار افراد بررسی خواهیم کرد. پس از بررسی درمی یابیم که بازتولید قدرت فرآیندی سه مرحله ای است که از کلان جامعه تا اذهان افراد و برعکس نهادینه می شود.
    کلیدواژگان: قدرت، قدرت نرم، ساخت اجتماعی قدرت، نهاد، مناسک اجتماعی، مدیریت تصویر، نگرش، ادراک
  • محمدامین مذهب*، مصطفی شهیدی تبار صفحات 45-60

    در اواخر ماه دسامبر سال 2019 میلادی جهان با ویروسی با نام علمی کووید 19 یا کرونا آشنا شد که موجب مرگ و میر بی سابقه ای در قرن بیست و یک در سرتاسر جهان شد. مطالعه حاضر با استفاده از نظریه لیکاف و جانسون (1980) اقدام به بررسی استعاره های مفهومی تعدادی از اخبار منتشر شده رسانه های بر خط ایرانی در مورد بیماری کرونا نموده است. نتیجه بررسی ها نشان می دهد ایرانیان درگیر «جنگ» با کرونا هستند و این بیماری به مثابه «دشمن» همه ی مردم ایران نشان داده می شود. بعلاوه کادر درمانی نمونه بارز «مدافعان و سربازان وطن» می باشند که در این مسیر سرنوشت ساز به دنبال غلبه بر دشمن است. نتایج تحلیل پیکره زبانی تحقیق حاضر نشان می دهد که استفاده از استعاره هایی نظیر دشمن، مدافعان سلامت، جنگ علیه کرونا، شهادت و... باعث درک بهتر شرایط بحرانی توسط مردم ایران شده است.

    کلیدواژگان: کرونا، استعاره های مفهومی، اخبار، رسانه های برخط
  • علی احمدی* صفحات 61-80
    عراق در گستره جهان اسلام جایگاه ویژه و راهبردی دارد. سابقه و قدمت تمدنی، موقعیت راهبردی، تحولات تاریخی و تمدنی، حوزه نجف، عتبات عالیات و نظایر آن، بیانگر اهمیت راهبردی و از اجزای ژیوکالچر این کشور است. فضای فرهنگی و اجتماعی جنوب عراق برآمده از فرهنگ شیعی است که در طول تاریخ اسلام نقش آفرینی کرده و تا به امروز در میدان مبارزه با فرهنگ سلفی و داعشی حضور فعال داشته است. در این رابطه، شهرهای مذهبی، برگزاری مراسم مذهبی و اتحاد منطقه ای شیعیان، نقش کلیدی داشته است. انس و الفت شیعیان کشورهای منطقه و تجلی آن در پیاده روی اربعین بر اهمیت مطالعه جنوب عراق در پازل ژیوکالچر جهان اسلام می افزاید. بررسی عوامل همگرایی و پیوند ناگسستنی شیعیان در منطقه و اتحاد عمیق شیعیان جنوب عراق و ایران و تاثیر آن در جریانات و اتفاقات و تحولات فرهنگی و اینکه چه حوادثی را در کشور عراق و منطقه رقم زده است، در حیطه این تحقیق قرار می گیرد
    کلیدواژگان: جغرافیای فرهنگی، ژئوکالچر جهان اسلام، ریملند شیعی، جنوب عراق
  • میلاد دهقانی*، عباسعلی سلطانی، مرضیه فردوسی دولت شانلو صفحات 81-108

    ضرورت زیست اجتماعی انسان، مقتضی ترجیح منافع عمومی بر امیال فردی است درحالی که غریزه و طبیعت انسان به ترجیح خواسته های خود و تمامیت خواهی حکم می کند. این کشمکش از ابتدای آفرینش بشر در کشاکش اعصار و در تمامی امصار جریان داشته است. ایثار و گذشت از ارزش های مهم و اساسی در زمینه فردی و اجتماعی به شمار می رود و به معنای دیگرگزینی و گذشتن از خود به سود دیگران است از فضایل اخلاقی به شمار می رود. نقطه مقابل ایثار، استیثار است که به معنای خودگزینی و منفعت خود را مقدم داشتن است که از رذایل اخلاقی به شمار آمده و مورد مذمت قرار گرفته است. هدف در این پژوهش تاثیر ترجیح ایثار یا استیثار در جامعه است. روش تحقیق در این پژوهش یه صورت توصیفی-تحلیلی تدوین شده است؛ با توجه به اهمیت و ارزش والای ایثار در جامعه و تاکید خداوند در آیات مختلف قرآن و سخنان امامان معصوم در روایات در این تحقیق، به صورت جزیی و دقیق تر تبیین مبانی ایثار و استیثار در فقه و نظام حقوقی اسلامی ضرورت می یابد. با این که استیثار و خودخواستن امری غریزی و طبیعی است و می تواند منافعی چون حفظ جان و مال داشته باشد، اما ایثار و دگرخواهی است که موجب زندگی سعادتمندانه در دنیا و آخرت خواهد شد و با توجه به آیات قرآن کریم، روایات و در آخر به حکم عقل ارزش و منزلت ایثار و قبح استیثار نمایان می گردد. در نتیجه با ژرف نگری به مبانی و منابع فقه و حقوق اسلامی، ترجیح ایثار بر استیثار در فقه و حقوق اسلامی مبرهن می شود و فایده این ترجیح، رشد ایثار در جامعه است که باعث توسعه یافتگی و سلامت جامعه و تعالی روحی و روانی می گردد و رسیدن به این فایده ماحصل این مقاله است.

    کلیدواژگان: ایثار، استیثار، سعادت انسان، منافع عمومی، امیال فردی، منابع فقه، نظام حقوقی اسلامی، جامعه اسلامی
  • جعفر حیدری*، حسین مسعودنیا، سید غلامرضا دوازده امامی، محمودرضا رهبر قاضی صفحات 109-140

    مفاهیم «قدرت» و «فرهنگ» در دوران اخیر دچار تحول معنایی شده است. حالا «قدرت فرهنگی» به عنوان مبنای اساسی قدرت ملی مطرح شده است. نقش «فرهنگ» در افزایش «قدرت نرم» و «امنیت نرم» یک کشور، جدی تر شده و نقش مهمی در تحولات و شکل گیری قدرت هر کشور ایفا می کند. گذار مفهومی قدرت از حوزه سخت افزاری به حوزه نرم افزاری، امروزه موردتوجه کارگزاران سیاسی کشورها واقع شده است. حصول به جنبه نرم افزاری قدرت، شرایط خاص خود را می طلبد که نوع فرهنگ سیاسی یکی از لوازم اصلی برای تحقق هدف مذکور است. انقلاب اسلامی ایران ساختار فرهنگی منحصربه فردی را داراست که آن را از تمامی انقلاب های جهان جدا می کند. این انقلاب بر پایه فرهنگ ایثار، شهادت و مقاومت در باورهای عمیق مذهبی و فرهنگی مردم ایران ریشه دارد. این پژوهش بر مبنای روش کتابخانه ای و اسنادی و تجزیه وتحلیل یافته ها با شیوه توصیفی و تحلیلی انجام پذیرفته است. ابتدا به بررسی و سیر تحولات قدرت، شکل گیری قدرت نرم و مولفه های قدرت نرم با تاکید بر فرهنگ ایثار و مقاومت پرداخته شده است و با توجه به توانایی دشمنان در احاطه و کاربرد تهاجم فرهنگی در تلاش برای فشار و ایجاد بحران در جمهوری اسلامی ایران، این پژوهش بهترین رهیافت و الگوی ارتقای قدرت نرم و امنیت نرم را استفاده و رجوع به فرهنگ اصیل و گهربار اسلامی فرهنگ ایثار و مقاومت می داند.

    کلیدواژگان: ایثار، قدرت، قدرت نرم، امنیت نرم، فرهنگ
  • سعید اشیری* صفحات 141-166

    همواره شناخت کردارهای انسانی، موضوعی کلیدی در علوم انسانی و به ویژه در روان شناسی و روان شناسی اجتماعی، بوده است. در پارادایم های مختلف، کردارهای انسانی، معنا، علل و پیامدهای متفاوتی دارند که دوگانه ی رفتار - کنش از این زمره است. مسئله ی اصلی در این مقاله، بازتعریف جایگاه دوگانه ی رفتار -  کنش (و به تبع آن، دوگانه ی بازخورد -  بازتاب) است. این مسئله را باید در لایه ای فراتر از سطح نظریه های دانش روان شناسی و در سطح «فلسفه ی روان شناسی» نگریست و روش کلی پاسخ به آن نیز، توجه به رویکردهای مطالعات پارادایمی است. در فرآیند گردآوری از روش کتابخانه ای (و فن یادداشت نویسی) و در فرآیند تحلیلی نیز از روش تحلیل محتوای کیفی و با تمرکز بر روش تحلیل مضمونی بهره برداری شده است. فلسفه ی روان شناسی با رهیافت اسلامی را می توان با رویکرد پیشینی و دست کم از پنج منظر طرح و بسط کرد. سه زمینه ی «اختیار، آگاهی و نقش آنها بر کردارهای انسانی»، «مفهوم روان و رابطه ی تن و روان در انسان» و «نقش نگرش و انگیزش انسان در جهان اجتماعی» زمینه ی مفهومی پاسخ به پرسش های این مقاله را فراهم خواهند آورد. در فلسفه ی روان شناسی متعالیه، در برابر دوگانه ی رفتار - کنش، همواره «انسان با کردار مختارانه»» اصیل است. همچنین در برابر دوگانه ی بازخورد - بازتاب، نمود شیون روان شناختی انسان، بر خلاف بازخورد (در پارادایم اثباتی) و بازتاب (در پارادایم تفسیری)، نمایانگر انسانی مختار در همه ی شیون (یعنی بینش ها، منش ها، کشش ها و کردارها) و در تعامل و همراستا با جهان اجتماعی است.

    کلیدواژگان: رفتار، کنش، بازخورد، بازتاب، حکمت متعالیه، فلسفه ی روان شناسی اجتماعی
  • محمدحسین رحمتی* صفحات 167-186
    توجه به اصول حاکم بر شخصیت زن، تفاوت‏های زیستی، رفتاری و اقتصادی میان زنان و مردان، سبب می‏شود، در اندیشه دینی با وجود آنکه اشتغال به عنوان یک حق برای زنان محسوب می‏گردد، اما وجود این تفاوت ها آثار و تبعات خود را در حقوق و تکالیف آنان برجای گذارد و موانعی در برخی مشاغل آنان ایجاد نماید. لذا ارایه تصویری صحیح از حقوق و نحوه مشارکت بانوان در عرصه اجتماع با تاکید بر انطباق آن بر آموزه های اصیل دینی، از نیازهای مبرم دنیای امروز است. این پژوهش که با روش کتابخانه ای(اسنادی) انجام شد، پس از بررسی مبانی فقهی اشتغال زنان به این نتیجه می رسد که شاغل بودن زنان در اسلام از لحاظ فقه تا زمانی که منع خاصی وارد نشده باشد، اشکالی ندارد وممنوعیت قانون گذار در به کارگیری زنان در برخی مشاغل مثل مرجعیت دینی و قضاوت، به معنای تفکیک و تبعیض جنسیتی میان زن و مرد یا محروم کردن زنان از حقوق اجتماعی نبوده، بلکه موهبتی جهت حفظ ارزش های اخلاقی، تحکیم بنیان خانواده و مراعات شرایط جسمی و روحی بانوان است.
    کلیدواژگان: اشتغال زنان، مبانی فقهی، ممنوعیت، قضاوت، تحلیل اجتماعی
  • محمدصادق نصراللهی، محسن جوهری*، محمدعلی فائضی، محمد قائمی راد صفحات 187-219

    در دانش فرهنگ و ارتباطات، یکی از پدیده های مهم جهت کنکاش، مطالعه تفاوت ها و تمایزهای فرهنگی است. این پدیده تا بدان جا اهمیت دارد که سبب شکل دهی به حوزه ای مطالعاتی به نام «ارتباطات میان فرهنگی» شده است. در همین راستا، چند رویکرد هنجاری جدی در غرب تحت عنوان «چندفرهنگ گرایی» یا «پلورالیسم فرهنگی» پدید آمده است. مسئله اصلی این پژوهش کشف موضع قرآن کریم به عنوان منبع الهام بخش الهی نسبت به پدیده «تفاوت های فرهنگی» است. درواقع، غرض از این مطالعه، استخراج الگوی تفاوت های فرهنگی از منظر قرآن کریم با تاکید بر تفسیر المیزان است. در این جهت تلاش شده است که با ترکیب دو روش تفسیر موضوعی (در بخش جمع آوری) و نظریه پردازی داده بنیاد (در بخش تحلیل) ضمن مطالعه کامل قرآن کریم و استخراج آیات مرتبط با مسئله و تدبر در آیات، الگوی قرآنی تفاوت های فرهنگی ترسیم شود. مقوله محوری این الگو پدیده تفاوت های فرهنگی است که شامل مصادیق تفاوت زبان، تفاوت در مناسک و تفاوت در شرایع است و ضروری بودن و تکاملی بودن ازجمله ویژگی های آن به شمار می رود. شرایط علی، زمینه، شرایط میانجی، راهبردهای کنش و کنش متقابل و پیامدها سایر مقولاتی است که در الگوی نهایی به آن ها پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: تکثر فرهنگی، تفاوت های فرهنگی، پلورالیسم فرهنگی، چند فرهنگی، ارتباطات میان فرهنگی
  • سینا عصاره نژاد دزفولی* صفحات 221-259

    فرهنگ و اقتصاد دو حوزه موثر بر یکدیگر و غیرقابل تفکیک از یکدیگر هستند. اقدامات سلبی، ایجابی، کنترلی و غیره، در هیچ یک از این دو، بدون لحاظ نمودن الزامات حوزه دیگر، نتایج نامطلوبی را در هر دو حوزه خواهد داشت. براساس پژوهش های صورت گرفته، در ایران نیز به این درهم تنیدگی مهم و تاثیرگذاری متقابل، در حوزه تولید فیلم های سینمایی، توجه شایانی نشده است. ازطرف دیگر شناسایی مسایل عینی و واقعی حوزه اقتصاد فرهنگ، جزء اولین گام های داشتن سیاست گذاری مطلوبی در این حوزه است. لذا پژوهش حاضر در پارادایم کیفی و با استفاده از روش گردآوری کتابخانه ای و روش تحلیل مضمون، بعد از بررسی مفصل پژوهش های انجام شده در این زمینه، به سنخ شناسی مسایل مربوط به حوزه اقتصاد فرهنگ در تولید فیلم های سینمایی در ایران، پرداخته است. 

    کلیدواژگان: اقتصاد فرهنگ، فیلم سینمایی، سینما، اقتصاد سینما، سیاست گذاری فرهنگی
  • هلاله غفوری* صفحات 261-282

    از دیرباز چگونگی تولید معرفت، پرسش بسیاری از اندیشمندان بوده است. جامعه شناسان معرفت کسب معرفت، را در ارتباط مستقیم با جامعه می دانند و برای آن قایل به ریشه های اجتماعی هستند. دوروتی اسمیت به عنوان یک جامعه شناس فمینیست با قایل شدن به ریشه های مردانه جامعه شناسی در مسیر جامعه شناسی معرفت قرار دارد. این مقاله با هدف بررسی دیدگاه های دوروتی اسمیت در مورد جامعه شناسی به طور اخص، به عنوان دانشی که توسط مردان بر دنیای اجتماعی انسان ها تحمیل شده است، به بحث و بررسی می پردازد. و همواره در پی پاسخ به این پرسش است که جنسیت، چه نقشی در تولید معرفت دارد؟ در این راستا رویکرد نظری دوروتی اسمیت در نظریه دیدگاه را دنبال می کند که به دنبال نقد جامعه شناسی است که بر مبنای اجتماعی مردانه شکل گرفته است و روش ها و دیدگاه های مردان را پایه قرار داده و زنان را به حاشیه رانده است. جامعه شناسی تجربیات، دیدگاه ها، نحوه اندیشیدن و زندگی روزانه زنان را نادیده گرفته است.  در نتیجه جامعه شناسی که می بایست دانش کل جامعه باشد قادر به بررسی و آشکارسازی همه پدیده های اجتماعی نیست و در این راه دچار تعصب و کوتاه بینی شده است.

    کلیدواژگان: خواستگاه اجتماعی، جامعه شناسی، دوروتی اسمیت، معرفت، جنسیت
  • محمدامین مهدی زاده*، سجاد مهدی زاده صفحات 283-310

    در این مقاله، نقش نهادهای فرهنگی و ارتباطی در تحولات هویتی زنان در دوره قاجار بررسی خواهد شد که با توجه به موضوع، از روش پژوهش تاریخی براساس استنادات کتابخانه ای با رویکرد توصیفی و تحلیلی استفاده شده است. شروع تحولات در حوزه زنان را می توان اواخر دوره قاجار و به خصوص دوران مشروطه دانست. در این فضا برخی از زنان وابسته به جریان روشنفکری که معمولا خود از فارغ التحصیلان مدارس خارجی در ایران بودند، تلاش کردند با تاسیس مدارس جدید و سپس نشریات، زمینه ورود زنان به فضای عمومی جامعه را ایجاد کرده و نوع نگاه به زن در جامعه را تغییر دهند. در مجموع می توان عنوان داشت جریان فمینیستی شکل گرفته در چارچوب گفتمان سنتی پذیرفته شده، توانست با گسترش مدارس مدرن و ترویج ایده لزوم آموزش برای ایفای بهتر نقش های سنتی در نشریات، زمینه های تغییر هویت جنسیتی زنان را در جامعه ایجاد نماید.

    کلیدواژگان: هویت جنسیتی، دوره قاجار، نهاد های فرهنگی، نهاد های ارتباطی، مدارس نوین
  • محمدجواد بادین فکر* صفحات 311-333

    کشور چین همواره یکی از قطب های فرهنگی و تمدنی جهان در طول تاریخ به حساب می آمده است؛ اما به علت رخ دادن تحولات تاریخی به خصوص از نیمه قرن 20، سیاست ها و مسایل فرهنگی این کشور دستخوش تغییرات گسترده ای شد. با گذشت چند دهه از تحولاتی که مشخصا با انقلاب کمونیستی در این کشور هم خوان بوده است، اکنون چین به عنوان دومین اقتصاد جهان و از مهمترین تولیدکنندگان صنایع فرهنگی و رسانه ای می باشد. لذا برای فهم دنیای جدید که در آن معادلات قدرت به سرعت در حال تغییر است، شناخت مسایل فرهنگی و ارتباطی چین الزامی می باشد. در این مقاله پس از بررسی روند تاریخی و سیاسی این کشور از سال 1949 یعنی انقلاب کمونیستی مایو به دگردیسی سیاست های فرهنگی در این کشور و سپس برخی مقررات و خط مشی های فرهنگی و رسانه ای آن می پردازیم.

    کلیدواژگان: چین، سیاست فرهنگی، انقلاب فرهنگی، انقلاب کمونیستی، مقررات فرهنگی، فرهنگ سنتی
|
  • Parham Roshanaei * Pages 17-44
    The concept of power has always been a matter of controversy. On the one hand, some take power as a hard thing in the hands of the state or government. This enables states to use military force for subjugating people. On the other hand, some, mostly among contemporary theorists, believe the power to be a soft and subjective phenomenon and think it to become effective only when punitive discourses are effective in society. In fact, power in its second sense is a fluid and roaming thing the owners of which are endowed with the necessary influence in society. The social dimension of power can rightly display its softness and fluidity. In this article we intend to understand the reproductive process of power in social domain. To answer the question, we have adopted the library method and have surveyed this at three different layers. The first layer deals with the conceptual development of power and its consequences. The second examines three processes of managing the image, social rituals, and social institutions in relation with power. And finally, the third layer discusses the effect of the three processes on people’s perceptions and attitudes and behaviors. We conclude that the reconstruction of power is a three-phase process that is institutionalized in society at large to individuals’ mind and vice versa.
    Keywords: Power, Soft power, Social Dimension of Power, institution, social rituals, Management of Image, Attitude, perception
  • MohammadAmin Mozaheb *, Mostafa Shahiditabar Pages 45-60

    The outbreak of COVID-19 pandemic around the world in late December 2019 has disrupted how human beings work, interact with each other, and engage in mundane activities on a global level. The Covid-19, initially detected in Wuhan (China), has spread around the planet in a relatively short period of time, causing unprecedented casualties in the 21st century. The pandemic has also received extensive media coverage around the world, reporting numerous deaths it causes every day. For example, Iranian media outlets, including online media, have covered Covid-19-related news from its outbreak. This article, utilizing George Lakoff and Mark Johnson Conceptual Metaphor Theory model, attempts to examine a selected number of published news in the Iranian online media about the Covid-19. It is tempting to suggest that Iranians, like many countries around the world, are involved in a “war” against the Covid-19 “enemy”. In this scenario, health care providers and medical staff, christened as “Iran’s health defenders” in a manner reminiscent of the eight years of Sacred Defense (1980-1988) and its martyrs, are sacrificing their lives at the frontline. Metaphors like “enemy”, “health defenders”, “war against Corona”, “martyrdom” have provided a better understanding of the critical situation caused by the Covid-19 pandemic.

    Keywords: Metaphor, Conceptual Metaphor, Corona, Media, Lakeoff
  • Ali Ahmadi * Pages 61-80
    Iraq has a special and strategic status in the Islamic World. It has the distinction of an ancient civilization, remarkable history, and religious institutions such as Najaf Seminary, Imams' Holy Shrines and alike that are considered as geo-cultural components. The socio-cultural ambience of the south has arisen from Shiite culture playing a significant role in the Islamic history and withstanding deviations such as Salafi and Da'esh cultures. In this relation, religious cities and rituals and Shiite regional unions have had an effective function. Shiite brotherhood and companionship in the region and its manifestations in Arbaeen March has added to the importance of studying southern Iraq's events and issues when dealing with the Islamic world geo-cultural puzzle. Surveying the causes of convergence and the strong bond among the region's Shias and especially the one between Iraqi and Iranian Shias and their impact on the cultural developments and the future occurrences in that area make a good part of the present article.
    Keywords: Cultural Geography, Islamic world Geo-culture, Shiite Rimland, South of Iraq
  • Milad Dehghani *, Abbasali Soltani, Marzieh Ferdowsi Dolatshanloo Pages 81-108

    sacrifice id one of the basic values in the individual and social filed. the opposite of self sacrifice is self sacrifice which means prioritizing self selection and self interest which is considered a moral vice. the research method in this research is descriptive analytical and its purpose is to influence the preference of one of the two in society. given the high importance and value of self sacrifice in society and Gods emphasis in various verses of the Quran it is necessary to explain the principles of self sacrifice and self sacrifice in jurisprudence and low more accurately. according to the verses and Hadiths and the rule of reason and the value of self sacrifice over self sacrifice is evident and the benefit of this preference in society that causes the development and health of society and this in it self leads to spiritual and psychological excellence to achieve this benefit is the result of this article is.

    Keywords: Sacrifice, self-selection, Human happiness, sources of jurisprudence, Islamic legal system, Islamic society
  • Jafar Heydari *, Hasan Masoudnia, Seyyed gholamreza Davazdahemami, Mahmoodreza Rahbar Ghazi Pages 109-140

    The concepts of "power" and "culture" have undergone semantic changes in recent years. Today, "cultural power "is considered the basis of national power. The role of "culture" in increasing the "soft power" and "soft security" of a country has become more serious and influential in the development of power in every country. The conceptual transition of power from the field of hardware to software has become the center of focus among political executives. This transition necessitates its own specific conditions among which we can refer to the type of political culture. The Islamic Revolution of Iran is endowed with a unique cultural structure that distinguishes it from other revolutions in the world. This is rooted in self-sacrificial culture, martyrdom and resistance that arise from people's deep religious convictions. This research has been carried out using library and documentary methods and the analysis of the gathered data with descriptive-analytical method. At first, there is a reference to the development of power, soft power, and components of soft power with an emphasis on sacrificial and resistance cultures and subsequent to the enemies' cultural invasion and attempt to sow seeds of tension and crises in the Islamic Republic of Iran, the results prove the necessity of relying on the genuine and priceless Islamic cultures of sacrifice and resistance as the best strategy and model of improving both the soft power and soft security.

    Keywords: Self-Sacrifice, Power, Soft power, Soft Security, Culture
  • Saeed Ashiri * Pages 141-166
    Introduction

    Recognition of human actions has always been a general issue in the humanities, and this is a major issue in psychology and social psychology. In different paradigms, human actions have different meanings, causes, and consequences, and this is the duality of behavior-action duality. Problem and

    Method

    The main issue in this article is to redefine the dual position of behavior-action (and consequently, the duality of feedback-reflection). This issue must be seen in a layer beyond the level of theories of psychological knowledge and at the level of "philosophy of psychology", and the general method of responding to it is to pay attention to the approaches of paradigmatic studies. In the process of collecting, the library method (and the technique of writing notes) and in the analytical process, the method of qualitative content analysis has been used, focusing on the method of thematic analysis. Findings and

    Results

    The philosophy of psychology with an Islamic attitude can be developed from at least five perspectives. The three areas of "authority and awareness and their role in human actions", "the concept of mentality and the relationship between body and mind in human" and "the role of human attitude and motivation in the social world" will provide a conceptual context for answering the questions in this article. In the philosophy of transcendental psychology, in contrast to the duality of behavior-action, the "free man with free action" is original. Also, in contrast to the duality of feedback-reflection, the manifestation of human psychological rules is of the type of "autonomous manifestation" of human.

    Keywords: methodology, Behavior, Action, feedback, Reflection, Social Psychology, Transcendent Wisdom
  • Mohammadhossein Rahmati * Pages 167-186
    Despite women’s inalienable right to have some occupations of their own, their specific character and disposition, and biological, behavioral and economic differences from men cause the religious thought to consider some restrictions for them which could affect their rights and responsibilities . One of the necessities of modern world is, therefore, presenting a correct picture of these rights and the manner of women’s participation in social domain based on the religious instructions. This study, carried out with library and documentary methods, takes the jurisprudential foundations of women’s occupation into consideration and concludes that the forbiddance of employing women as judges and  as authorities empowered to pass religious decrees does not in any way signify their being discriminated against or deprived of social rights, but rather it means a blessing for safeguarding ethical values, mental and physical conditions of women and protecting the supremacy of the family as a social institution.
    Keywords: Women’s Occupation, Jurisprudential Foundations, Forbiddance, Judgment, Social Analysis
  • Mohsen Johari *, MohammadAli Faezi, Mohammad Qa’Emi Rad Pages 187-219

    In culture and communication science, one of the major topics of discussion is cultural differences. The importance of this is such that it has led to the formation of a field of knowledge called “intercultural communication”. In this trend, some serious normative approaches have appeared in the west called “multiculturalism” or “cultural pluralism”. The main problem in this research is to discover the Quranic View as the main source of divine inspiration about “social differences”. Our main reference is Tafsir-al- Mizan of Allameh Tabatabaee. It has been attempted to combine the two methods of topic-based interpretation (in collecting data) and data-based theorization (in the field of analysis), and by having a complete review of the Quran and extracting related verses and meditating on them, depict the Quranic model of cultural differences. The basic portion of this model is cultural differences consisting of linguistic, ritual and religious practices, with necessity and progressiveness as their main features. Other portions of the model are: causal conditions, ground, mediatory conditions, action and reciprocal action, and consequences.

    Keywords: Cultural Pluralism, Cultural Differences, Multiculturalism, Intercultural Communication
  • Sina Asareh * Pages 221-259

    Culture and economics are two fields that affect each other and are inseparable. Negative, positive, controlling, etc. actions in either of these two, without considering the requirements of the other area, will have adverse results in both areas. According to research, in Iran, this important entanglement and interaction in the field of film production has not received much attention. On the other hand, identifying the objective and real issues in the field of cultural economics is one of the first steps to have a favorable policy in this field. Therefore, the present study in the qualitative paradigm and using the library collection method and content analysis method, after a detailed study of the research conducted in this field, has typologically addressed issues related to the field of cultural economics in the production of films in Iran. Based on the data obtained in this study, 7 main axes (which themselves have sub-axes) as the main types of issues related to the economics of culture in the field of film production

    Keywords: Economics of culture, Cinema, cinema economics, cultural policy-making
  • Halaleh Ghafouri * Pages 261-282

    How to produce knowledge has long been the question of many thinkers. Sociologists of knowledge consider the acquisition of knowledge in direct connection with society and believe in social roots. As a feminist sociologist, Dorothy Smith is on the path to the sociology of knowledge, believing in the masculine roots of sociology. This article discusses Dorothy Smith's views on sociology in particular, as knowledge imposed by men on the human social world. And it always seeks to answer the question of what role does gender play in the production of knowledge? In this regard, Dorothy Smith develops Standpoint Theory and criticizes sociology. She explains that sociology is based on masculine society and it has based the methods and views of men and marginalized women. Sociology ignores women's experiences, views, ways of thinking, and daily life. As a result, sociology, which should be the knowledge of the whole society, is not able to study and reveal all social phenomena. Keywords: Social Origin, Sociology, Dorothy Smith, Knowledge, Gender.

    Keywords: Social Origin, Sociology, Dorothy Smith, Knowledge, Gender
  • MohammadAmin Mahdizadeh *, Sajad Mahdizadeh Pages 283-310

    In this article, the role of cultural and communication institutions in the identity changes of women in the Qajar period will be examined. According to the subject, the historical research method based on library citations with a descriptive and analytical approach has been used. The beginning of developments in the field of women can be considered the late Qajar period and especially the constitutional period. In this atmosphere, some women affiliated with the intellectual movement, who were usually themselves graduates of foreign schools in Iran, tried to create new schools and then publications, to create the ground for women to enter the public space and change the way women are viewed in society. Give. In general, it can be said that the feminist current formed within the accepted traditional discourse, was able to expand the modern schools and promote the idea of the need for education to better play traditional roles in publications, creating grounds for changing the gender identity of women in society.

    Keywords: Gender identity, Qajar, women Studies, Cultural institutions, Mass media
  • MohammadJavad Badinfekr * Pages 311-333

    China has always been one of the cultural and civilizational hubs of the world throughout history. However, due to historical developments, especially since the middle of the 20th century, the country's policies and cultural issues have undergone extensive changes. After decades of developments that clearly coincided with the communist revolution in the country, China is now the world's second largest economy and one of the most important producers of cultural and media industries. To the extent that the emergence of China as a global superpower has occupied the minds of many analysts. Therefore, to understand the new world in which the equations of power are changing rapidly, it is necessary to understand China's cultural and communication issues. Because in the not too distant future, all the countries of the world will have to determine their position with the People's Republic of China. In this article, after examining the historical and political trend of this country since 1949, that is, the Mao communist revolution, we will transform the cultural policies in this country and then some of its cultural and media regulations and policies. Finally, we end this article with a brief explanation of traditional Chinese culture.

    Keywords: China, Cultural Policy, Cultural Revolution, Communist Revolution, Cultural Regulation, Traditional Culture