فهرست مطالب

تحقیقات حسابداری و حسابرسی - پیاپی 48 (زمستان 1399)

فصلنامه تحقیقات حسابداری و حسابرسی
پیاپی 48 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/15
  • تعداد عناوین: 11
|
  • بیان جامعی*، ایرج نوروش، منصور مومنی، بیتا مشایخی صفحات 5-20
    از دیدگاه سرمایه گذاری، کیفیت سود پایین مطلوب نیست زیرا منجر به تخصیص نادرست سرمایه ها خواهد شد. استفاده کنندگان جهت سنجش رشد اقتصادی به ستانده های سیستم حسابداری از جمله سود گزارش شده توجه خواهند کرد. هنگامی که موضوع ارزش مطرح می گردد، باید معیار ارزیابی عملکرد و کیفیت ایجاد شده ارزیابی شوند. پژوهش حاضر در صدد مطالعه تفاوت بین محتوای اطلاعاتی ارزش افزوده اقتصادی بصورت تجمیعی و اجزای آن، بر اساس مدل بیدل و همکاران (1997) و وسیت و ورتینگتون (2000)، است. از طرف دیگر با کمک مدل جونز تعدیل شده کیفیت اقلام تعهدی اختیاری سنجش گردید. از داده های ترکیبی (172) شرکت-سال، (1388 الی 1396) استفاده شد. فرضیه ها از طریق محاسبه رگرسیون و آزمونt ، F بررسی شدند. براساس یافته ها محتوای اطلاعاتی اجزای ارزش افزوده اقتصادی از ارزش افزوده اقتصادی بصورت تجمیعی بیشتر است. نتایج آزمون والد در سطح معناداری نشان دهنده تفاوت بین محتوای اطلاعاتی اجزای ارزش افزوده اقتصادی است. افزودن کیفیت سود به مدل، منجر به تغییر محتوای اطلاعاتی مدل ها می شود. کیفیت سود به رابطه فی مابین ارزش افزوده اقتصادی و بازده سهام تاثیر تعاملی دارد و این تاثیر تعاملی در سطح اجزای ارزش افزوده اقتصادی نیز مشاهد شد.
    کلیدواژگان: کیفیت سود، اجزای ارزش افزوده اقتصادی، قدرت توضیحی
  • حمیدرضا وکیلی فرد، قدرت الله طالب نیا، سید محمد علوی* صفحات 21-44

    هدف این پژوهش، بررسی عوامل موثر بر کیفیت گزارش های حسابرسی در موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران می باشد. نمونه پژوهش، متشکل از 192 موسسه حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران برای دوره زمانی 1392-1396 است. در پژوهش حاضر، هفت فرضیه مورد آزمون قرار گرفته و به بررسی ارتباط بین  تعداد شرکا، تعداد کارکنان حرفه ای، تعداد حسابداران رسمی، تعداد کارها، درآمد سالیانه، قدمت موسسه حسابرسی، سوابق انتظامی بر کیفیت گزارش های حسابرسی موثر است، پرداخته شده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها، نشان دهنده رابطه مثبت و معنی دار بین متغیرهای کیفیت حسابرسی شامل تعداد شرکا، تعداد کارکنان حرفه ای، تعداد حسابداران رسمی، تعداد کارها، قدمت موسسه حسابرسی، سوابق انتظامی بر کیفیت گزارش های حسابرسی و رابطه منفی معنی دار میان متغیر درآمد سالیانه، بر کیفیت گزارش های حسابرسی است.

    کلیدواژگان: تعداد شرکا، تعداد کارکنان حرفه ای، موسسه حسابرسی، تعداد حسابداران رسمی، تعداد کارهای موسسه حسابرسی، درآمد سالیانه، قدمت موسسه حسابرسی، سوابق انتظامی، کیفیت گزارش های حسابرسی
  • مسعود حسنی القار*، فرخ برزیده صفحات 45-60
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر کیفیت گزارشگری مالی بر رابطه بین توانایی مدیریت و ریسک سقوط آتی قیمت سهام است. جامعه آماری پژوهش را 109 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1387 تا 1393 تشکیل می دهد. سنجه توانایی مدیریت، بخشی از کارایی شرکت است که تحت تاثیر عوامل ذاتی شرکت قرار نمی گیرد. به منظور محاسبه و تحلیل اطلاعات توانایی مدیران از مدل ارایه شده توسط دیمرجان و همکاران [12][13] استفاده شده است. همچنین کیفیت اقلام تعهدی مورد نظر در این پژوهش (به عنوان شاخص کیفیت گزارشگری مالی) برای هر شرکت - سال با استفاده از داده های حسابداری برای یک دوره پنج ساله و با به کارگیری رگرسیون غلتان اندازه گیری شده است. به منظور دستیابی به اهداف پژوهش دو فرضیه تدوین و برای آزمون آنها از روش های آماری رگرسیون لجستیک و چند متغیره و الگوی تحلیلی پوششی داده ها به کار رفته است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه اول پژوهش نشان داد که توانایی مدیریت تاثیر مثبت معناداری بر ریسک سقوط آتی قیمت سهام دارد. این نتیجه گیری با این فرض که مدیران در چارچوب انگیزه های نمایندگی با احتکار اخبار بد موجب ایجاد حصار اطلاعاتی، حباب قیمتی و در نهایت سقوط قیمت سهام می شوند در یک راستاست. علاوه بر این نتایج حاصل از آزمون فرضیه دوم پژوهش نشان داد که کیفیت گزارشگری مالی تاثیر منفی معناداری بر رابطه بین توانایی مدیریت و ریسک سقوط آتی قیمت سهام دارد. بنابراین، می توان نتیجه گرفت کیفیت گزارشگری مالی بالا می تواند آثار منفی توانایی مدیریت بر ریسک سقوط قیمت سهام را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: توانایی مدیریت، ریسک سقوط آتی قیمت سهام، کیفیت گزارشگری مالی، کیفیت اقلام تعهدی و تئوری نمایندگی
  • یحیی کامیابی، بهرام محسنی ملکی رستاقی* صفحات 61-78

    نقدینگی واحد تجاری، توان دسترسی به وجوه نقد در مواقع نیاز است. شرکتهایی که با کسری یا مازاد وجه نقد مواجه هستند، با مشکلات بالقوه زیادی روبرو خواهند شد. از این رو در این مطالعه ابتدا وجه نقد بهینه شرکتها تعیین شده و سپس سرعت تعدیل وجه نقد برای رسیدن به وجه نقد بهینه آزمون شد. در ادامه سرعت تعدیل مورد نظر با در نظر گرفتن درجه اهرم مالی شرکت ها مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور اطلاعات 120 شرکت برای سال های 1390 تا 1395 مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که شرکت های پایین وجه نقد بهینه با سرعت بیشتری نسبت به شرکت های بالا، به سمت وجه نقد بهینه حرکت می کنند. همچنین نتایج نشان می دهد که با در نظر گرفتن اهرم مالی، سرعت رسیدن به وجه نقد بهینه برای شرکت های پایین وجه نقد بهینه، بسیار بیشتر از شرکت های بالای وجه نقد بهینه است.

    کلیدواژگان: وجه نقد بهینه، سرعت تعدیل وجه نقد، اهرم مالی، نقدینگی، نگهداشت وجه نقد
  • زهره حاجیها*، علیرضا زند صفحات 79-94
    در این پژوهش به بررسی رابطه گروه های مالکیت سهام و میزان سرمایه گذاری در شرکت پرداخته شد. به منظور بررسی گروه های مالکیت سهام از پنج طبقه: مالکیت دولتی، نهادی با افق دید کوتاه مدت، نهادی با افق دید بلند مدت، مدیریتی و اقلیت استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه شرکت های پذیرفته در بورس اوراق بهادار تهران است و نمونه آماری متشکل از120 شرکت در بازه زمانی1390- 1395، با استفاده از نرم افزار R می باشد. نتایج پژوهشی نشان داد تمرکز مالکیت دولتی، موجب کاهش میزان سرمایه گذاری در شرکت می شود.  همچنین بررسی ها حاکی از آن بود که بین مالکیت نهادی با افق دید کوتاه مدت و میزان سرمایه گذاری رابطه مثبت و معنادار ولی ضعیف وجود دارد. از طرفی نتایج دیگر یافته های پژوهشی حاکی از آن بود بین مالکیت نهادی با افق دید بلند مدت و میزان سرمایه گذاری رابطه قوی تری نسبت به مالکیت نهادی با افق دید کوتاه مدت وجود دارد. در نهایت یافته های پژوهشی بیانگر آن بود مالکیت مدیریتی و اقلیت رابطه معناداری با میزان سرمایه گذاری ندارند. بر اساس این نتایج می توان گفت، سهامداران مدیریتی نقش نظارتی خود را در جایگاه راهبری شرکتی به درستی ایفا نمی کنند و ساختار مالکیت می توانند بر قدرت مدیران در پیگیری منافع شخصی و میزان سرمایه گذای و ارزش شرکت موثر باشند.
    کلیدواژگان: مالکیت دولتی، مالکیت نهادی با افق دید کوتاه مدت، مالکیت نهادی با افق دید بلند مدت، مالکیت مدیریتی، مالکیت اقلیت، میزان سرمایه گذاری
  • فرامرز مظاهری سیچانی*، حمزه محمدی خشویی صفحات 95-106
    یکی از عواملی که منجر به ریزش قیمت سهام می شود اقدامات مدیران در راستای نگهداشت اخبار بد و عملکرد ضعیف شرکت است. هر اندازه کنترل بر اقدامات مدیران بیشتر باشد احتمال ریزش قیمت سهام نیز کاهش می یابد. در بدهی های کوتاه مدت اعمال کنترل بر مدیریت به واسطه عدم تمدید قراراداد بدهی افزایش می یابد. در واقع اعتباردهندگان به منظور تجدید قرارداد بدهی خواستار اطلاعات بیش تری پیرامون وضعیت شرکت هستند که این وضعیت مانع از انباشت اخبار بد توسط مدیران می گردد و از ریزش شدید قیمت سهام جلوگیری می گردد. هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر سررسید بدهی بر ریسک ریزش آتی قیمت سهام با در نظر گرفتن نظام راهبری شرکتی است. قلمرو زمانی این پژوهش سال های 1389 تا 1393 می باشد، به منظور آزمون فرضیه های پژوهش از الگوی رگرسیون چند متغیره با داده های ترکیبی استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که سررسید بدهی بر ریسک ریزش آتی قیمت سهام تاثیر منفی دارد. براین اساس با کوتاه تر شدن سررسید بدهی احتمال ریسک ریزش قیمت سهام کاهش می یابد هر چند که نظام راهبری شرکتی قوی می تواند باعث تضعیف این اثرگذاری گردد.
    کلیدواژگان: سررسید بدهی، نظام راهبری شرکتی، ریسک ریزش آتی قیمت سهام
  • مهدی صالحی، مسعود رهنما، رضا عبدالله نژاد* صفحات 107-120

    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر ویژگی های رییس کمیته حسابرسی بر رابطه بین تاخیر در گزارش گری مالی و ارتباط ارزشی است. هنگامی که تاخیر در گزارش گری حادث می شود سرمایه گذاران به این موضوع واکنش منفی نشان می دهند. از طرفی، تخصص رییس کمیته حسابرسی از طریق بهبود کیفیت گزارشگری مالی می تواند بر ارتباط ارزشی اثرگذار باشد و همچنین منجر به کاهش تاخیر در گزارشگری مالی شود. این پژوهش از نوع علی، پس رویدادی و کاربردی است. جهت انجام این پژوهش، نمونه آماری شامل 156 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1391 تا 1395 انتخاب گردید. بر اساس روش داده های ترکیبی و تجزیه وتحلیل رگرسیون خطی چند متغیره، یافته های پژوهش نشان داد که تاخیر در گزارشگری منجر به کاهش ارتباط ارزشی می شود. تخصص رییس کمیته حسابرسی به صورت مثبت بر ارتباط ارزشی اثرگذار است؛ اما تخصص رییس کمیته حسابرسی بر رابطه میان تاخیر در گزارشگری مالی و ارتباط ارزشی اثرگذار نمی باشد.

    کلیدواژگان: ارتباط ارزشی، تخصص رئیس کمیته حسابرسی، تاخیر در گزارشگری مالی، تئوری نمایندگی
  • هانی نجاری، فرزانه حیدر پور*، آزیتا جهانشاد صفحات 121-136
    امروزه منبع قدرت جریان صحیح اطلاعات می باشد با بکارگیری فن آوری در تهیه اطلاعات موجب گردیده، قدرت در اختیار کسانی قرار گیرد که زودتر به اطلاعات دسترسی پیدا کنند. فن آوری اطلاعات در واقع وسیله ای برای تسهیل، کنترل و نظارت می باشد. هم اکنون نیاز به سیستم هایی که روی تجزیه و تحلیل داده ها کار می کنند و از داده ها گزارش های واقعی می گیرند، بیش از پیش احساس می شود، سیستم هایی که تحلیل پیچیده روی داده ها انجام می دهند هوش تجاری می نامند. سیستم های هوش تجاری، معانی مستتر داده های ذخیره شده در پایگاه داده ها را بیرون می کشند و از آنها برای اتخاذ تصمیمات درست استفاده می کنند، در واقع تفسیر داده ها و استفاده از آنها برای اتخاذ تصمیم های تجاری و تبدیل داده ها به شکل قابل تفسیر را هوش تجاری می گویند.در این مقاله مشکلات تهیه گزارشات مالی با کیفیت را در3 دسته طبقه بندی می نماید که شامل: الف) مشکلات ناشی از اجرای همزمان اصول حسابداری. ب) مشکلات ناشی از اجرای قیود حسابداری. ج) مشکلات ناشی از اندازه گیری در حسابداری  می باشد، هدف از این مطالعه تاثیر بکارگیری هوش تجاری در تهیه اطلاعات مالی با کیفیت جهت تصمیم گیری به موقع و مناسب می باشد. برای سنجش تاثیر هوش تجاری بر کیفیت اطلاعات مالی با استفاده از مصاحبه و پرسشنامه اقدام به جمع آوری اطلاعات از بین جامعه حسابداران رسمی ایران گردید، سپس اطلاعات جمع آوری شده از طریق معادلات ساختاری مورد سنجش و بررسی قرار گرفت، نتایج حاصل از تحقیق بیانگر ارتباط معنی دار بین هوش تجاری و کیفیت اطلاعات می باشد.
    کلیدواژگان: هوش تجاری، کیفیت اطلاعات مالی، اصول حسابداری، قیود حسابداری، اندازه گیری در حسابداری
  • مهدی اسکافی اصل*، یدالله تاری وردی صفحات 137-156
    پژوهش حاضر از منظر حضور مشتریان عمده در شرکت، تاثیر تمرکز بر مشتری بر مدیریت سود را بررسی می کند. تامین کنندگان با مشتریان عمده، احتیاج به نگهداری وجوه نقد بالاتری به دلیل ریسک تجاری بالای از دست دادن مشتریان عمده خواهند داشت. شرکت ها می توانند وجوه نقد خود را از طریق ابزارهای مختلف همچون انتشار بدهی و تامین مالی بیرونی، عدم پرداخت سود سهام و دستکاری اقلام درآمدی (مدیریت سود) افزایش دهند. نتایج بدست آمده در این پژوهش این اظهارات را تایید می کند. در راستای آزمون تجربی این موضوع، از 140 شرکت انتخاب شده به روش غربالگری در بورس اوراق بهادار تهران طی بازه زمانی 1390 الی 1395 استفاده شده است. برای آزمون فرضیه های تحقیق از الگوی رگرسیون خطی چندگانه با استفاده از داده های ترکیبی استفاده گردیده است. نتایج بدست آمده از تاثیر گذاری منفی تمرکز بر مشتری بر مدیریت سود تعهدی پشتیبانی می کند. همچنین، نتایج پژوهش نشان داد که یک تمرکز بر مشتری بر مدیریت سود واقعی اثر منفی دارد. پژوهش حاضر می تواند به فهم دقیق تری از نقش مشتریان عمده شرکت در مدیریت سود منجر شود و نشان دهد که چگونه تمرکز بر مشتریان عمده، مدیریت سود شرکت ها را تحت تاثیر قرار می دهد.
    کلیدواژگان: تمرکز بر مشتری، مدیریت سود، اقلام تعهدی اختیاری
  • مجتبی افرند خلیل آباد، سید مظفر میربرگکار*، ابراهیم چیرانی، شاهرودی کامبیز صفحات 157-176
    به موازات ظهور منطق تسلط خدمات، پارادایم بازاریابی تغییر نمود و رهیافت جدیدی در خصوص مشارکت مشتری در خلق مشترک ارزش، تحت عنوان "هم آفرینی ارزش" مطرح شد. با توجه به ماهیت خرید در بازارهای B2B با محوریت تمایل به تعاملات رابطه مند به جای رقابت قیمتی، مشتریان وفاداری بیشتری به برند و رضایت بالاتری دارند، که این امر منجر به بهبود عملکرد برند و بنگاه می شود. نظر به اهمیت و جایگاه هم آفرینی ارزش در بازار بنگاه به بنگاه، هدف از این مقاله، بررسی عوامل موثر بر عملکرد برند با تاکید بر هم آفرینی ارزش می باشد. در این راستا، تحقیق با رویکرد ترکیبی انجام شده است. در بخش کیفی، با نظرخواهی از 15 نفر از خبرگان حوزه بازاریابی و از طریق پرسشنامه باز، مدل مفهومی تحقیق طراحی شده است. در مرحله کمی نیز از طریق نمونه آماری متشکل از 343 نفر از کارکنان و مدیران رده بالای شرکت ها، مدل طراحی شده با رویکرد حداقل مربعات معمولی، مورد آزمون قرارگرفته است. نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که فرآیند هم آفرینی ارزش در کنار گرایش به برند، مکانیسم مهمی است که می تواند بر عملکرد بهتر و موفقیت برند تاثیرگذار باشد. همچنین، ضمن بررسی هم آفرینی ارزش به عنوان متغیر میانجی، نتایج نشان می دهد، گرایش به برند صرفا موجب بهبود عملکرد برند از طریق تاثیر آن بر هم افزایی ارزش نمی شود و این دو متغیر به عنوان دو متغیر مجزا بر عملکرد برند تاثیرگذار هستند.
    کلیدواژگان: هم آفرینی ارزش، گرایش به برند، عملکرد برند، روش تحقیق ترکیبی
  • محمدرضا بابایی فیشانی، علی خوزین*، بابک ضیاء، مجید اشرفی صفحات 177-192

    نقش کلیدی کارآفرینی و کسب و کارهای دانش بنیان در روند رشد اقتصادی و توسعه پایدار کشورها روشن است. هدف اصلی از این پژوهش طراحی الگوی اکوسیستم کارآفرینی فناورانه در کسب وکارهای دانش بنیان (مورد مطالعه: حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات) می باشد. پژوهش حاضر بر اساس هدف از نوع کاربردی و به لحاظ گردآوری داده ها از نوع کیفی است. جامعه آماری پژوهش را موسسان یا مالکان کسب وکارهای دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری قزوین و تهران تشکیل می دهند و نمونه گیری به صورت هدفمند انجام گرفت و تا زمانی ادامه پیدا کرد که به اشباع نظری پژوهشگر رسید. به همین جهت با 15 نفر از خبرگان نظری (دانشگاهی) و تجربی (عملی) این حوزه به صورت نیمه ساختاریافته به صورت عمیق مصاحبه انجام گرفت. یافته ها نشان می دهد که مولفه های سازمانی، تشخیص فرصت، کارآفرینی، توسعه و انتقال کارآفرینی، کارآفرینی فناورانه، مولفه های محیطی و مدیریتی از سوی خبرگان مهمترین نقش را با ضریب پایایی 61 درصد دارند. نتایج نشان می دهد که دانشگاه ها و دیگر نهادهای آموزشی پیشرفته یک منبع مهم برای دانش جدید هم در بعد فنی و هم در بعد کارآفرینی می باشند و نقش مهمی در ایجاد کسب وکارهای دانش بنیان دارند.

    کلیدواژگان: اکوسیستم کارآفرینی، تامین مالی، کارآفرینی فناورانه، کسب و کارهای دانش بنیان
|
  • Bayan Jamei *, Iraj Norosh, Mansor Momeni, Bita Mashaykhi Pages 5-20
    From the point of view of investment, low profit quality is not desirable because it will lead to an inappropriate allocation of capital. Users will pay attention to the outcomes of the accounting system, including reported earnings, to measure economic growth. When value issues are raised, the criteria for assessing performance and quality must be evaluated. The present study seeks to study the difference between the economic value added information content and its components, based on the Biddle et al. (1997) and Weset and Worthington (2000) models. On the other hand, with the help of the modified Jones model, the quality of accruals was measured. Combined data (172) company-years (2009 to 2018) were used. The hypotheses were analyzed by regression and t, F test. According to the findings, the information content of the economic value added component of the economic value added is more aggregate. The results of the parent test indicate a significant difference between the content of the economic value added components. Adding the quality of profit to the model leads to a change in the information content of the models. The quality of profit is related to the relationship between economic value added and stock returns, and this interactive effect has also been observed in the level of economic value added components.
    Keywords: Quality of Profit, Economic Value Added Components, Explanatory power
  • Hamidreza Vakilifard, Ghodratollah Talebnia, Seyed Mohammad Alavi * Pages 21-44

    The purpose of this study is to examine factors affecting quality of audit reports issued by IACPA audit firm members. The study's sample consists of 192 IACPA audit firm members and covers 2013-2017 period. In this study, seven postulates are examined and relationships between number of partners, number of professional staff, number of CPA employees, number of contracts, annual income, age of the firm and disciplinary sanctions and the quality of audit reports were studied. Results of examination of postulates showed positive and meaningful relationship  between audit quality variables including number of partners, number of professional staff, number of CPA employees, number of contracts, age of the firm and disciplinary sanctions, and a negative meaningful relationship between annual income variable and the quality of audit reports exist.

    Keywords: Number of partners, Number of professional staff, Audit firm, Number of CPA employees, Number of contracts, Annual income, Age of the firm, Disciplinary sanctums, Audit reports quality
  • Masoud Hasani Alghar *, Farokh Barzideh Pages 45-60
    The aim of this study is to examine financial reporting quality on relation with managerial ability and future stock price crash risk. Statistical population of the study consists of 109 companies attended in Tehran Stock Exchange during 2008 and 2014. Managerial ability measure is part of corporate efficiency that is not affected by intrinsic factors of company. A model proposed by Demerjian et al. (2012, 2013) was applied for calculation and analysis of managerial ability data. Moreover, accruals quality intended in this study (as an index of financial reporting quality) for each company-year was measured using accounting data for a five year period and application of rolling regression. To achieve study objectives, two hypotheses were developed and tested by multivariate logistic regression and Data Envelopment Analysis (DEA). The results of testing first hypothesis indicted that managerial ability has a significant positive effect on future stock price crash risk. This is consistent with this presumption that by hoarding bad news, managers with agency stimulus may create information barrier, price bubble and eventually stock price crash. The results of testing second hypothesis indicated that quality of financial reporting has a significant negative effect on relation with managerial ability and future stock price crash risk.  Thus it may be concluded that quality of financial reporting may reduce negative effects of managerial ability on risk of stock price crash.
    Keywords: Managerial Ability, Future Stock Price Crash Risk, Financial Reporting Quality, Accruals Quality, Agency Theory
  • Yahya Kamyabi, Bahram Mohseni Maleki * Pages 61-78

    The liquidity of a firm can be defined as the access to cash in times of need. Companies that are faced with a deficit or surplus cash, both will face many potential problems. Therefore, in this study, the optimal cash have been identified and then adjusting the cash speed companies to optimize cash was tested. Then, the speed of adjustment with regard to the Company's financial leverage was investigated. For this purpose, financial information for 2011 to 2016, 120 companies have been studied. The results show that, companies below optimal cash, compared to above optimal cash, Move more rapidly toward the optimal cash. In addition, the result show that When leverage in the model used, the speed of adjusting optimal cash for below, is much higher than that of above optimal cash companies.

    Keywords: Optimal Cash, Speed Cash Adjustment, Financial Leverage, liquidity, Cash Holding
  • Zohreh Hajiha *, Alireza Zand Pages 79-94
    This study investigated the relationship between equity ownership groups and the amount of investment in the company. In order to examine the equity ownership groups of five categories: governmental ownership, institutional with short-term vision horizons, institutional with long-term vision, managerial, and minority. The statistical population of this research includes all companies accepted in Tehran Stock Exchange and a statistical sample of 120 companies in the period 2012-2017 using R software was examined. Research results showed that the concentration of governmental ownership would reduce the amount of investment in the company. Also, study showed that there is a positive, meaningful but weak relationship between institutional ownership and short-term vision horizons. On the other hand, other research findings suggest that there is a stronger relationship between institutional ownership with a long-term vision horizons and investment rate than institutional ownership with a short-term vision horizon. Finally, research findings indicate that managerial ownership and minority have no meaningful relationship with the amount of investment. Based on these results, it can be said that management shareholders do not properly play their supervisory role in corporate governance, and the ownership structure can be effective on the ability of managers to pursue their personal interests and the company's investment and value.
    Keywords: Government Ownership, Institutional ownership with short-term vision, Institutional ownership with long-term vision, Management Ownership, Minority ownership, Investment volume
  • Faramarz Mazaheri Sichani *, Hamze Mohammadi Khoshoie Pages 95-106
    One of the factors lead to stock price crash is managers’ activities to conceal bad news and negative performance inside of the company. One of the cases that can prevent opportunistic behavior of managers is maturity of debt. Debtmaturity will cause that creditors in order to renew the contract called for more information about the firm's position and this situation prevents the accumulation of  bad newsby managers and ultimately prevented a sharp fall in stock prices. The purpose of this study is to determine the effect of  Debt Maturity on the future stock price crash risk by Considering Corporate Governance.. Time domain of  this research is from 2010 to 2014, but the information and data needed for the period from 2007 to 2015 have been collected. In order to test the hypothesis, multivariate linear regression model and panel data have been used. The results of this study showed a significant inverse relationship between the debt maturity and future Stock Price Crash Risk. In other words, with shorter debt maturity the stock price crash risk is also can reduced but the strong Corporate Governance can castrate it.
    Keywords: Debt Maturity, Corporate Governance, Stock Price Crash Risk
  • Mahdi Salehi, Masoud Rahnema, Reza Abdolla Nezhad * Pages 107-120

    The purpose of this study is to investigate the impact of audit committee chair on the relationship between latency in financial reporting and value communication. When reporting delays occur, investors are reacting negatively. On the other hand, the expertise of the head of the audit committee, through improving the quality of financial reporting, can have an impact on value communication and also reduce the delay in financial reporting. This research is of a causal nature, then an event and an applied one. For this research, a sample of 156 companies listed in Tehran Stock Exchange during the period of 2012 to 2016 was selected. Based on combined data analysis and multivariate linear regression analysis, the findings showed that the delay in reporting led to a reduction in value communication. The expertise of the head of the audit committee is positively affected by value communication, but the expertise of the head of the audit committee does not affect the relationship between the delay in financial reporting and value communication.

    Keywords: Value Relationship, Audit Committee Chair Characters, Delay in Financial Reporting, Representation Theory
  • Hani Najjari, Farzaneh Haidarpour *, Azita Jahanshad Pages 121-136
    Today, the source of power is the correct flow of information. By using technology in providing information, it has given power to those who have access to information sooner. Information technology is a tool to facilitate, control and monitor. There is now a growing need for systems that work on data analysis and report on real data. Systems that perform complex data analysis are called business intelligence. Business intelligence systems extract the hidden meanings of the data stored in the database and use them to make the right decisions. In fact, interpreting data and using it to make business decisions and convert data into interpretable form is called business intelligence. In this article, the problems of preparing quality financial reports are classified into 3 categories, which include: a- Problems due to the simultaneous implementation of accounting principles b) Problems due to the implementation of accounting restrictions c) Problems due to measurement in accounting. The purpose of this study is the effect of using business intelligence in providing quality financial information for timely and appropriate decision making. To measure the impact of business intelligence on the quality of financial information, interviews and questionnaires were collected from the Iranian Society of Certified Public Accountants. Then, the collected information was evaluated through structural equations. The results of the research indicate a significant relationship between business intelligence and information quality.
    Keywords: Business Intelligence, Financial Information Quality, Accounting Principles, Accounting Constraints, Measurement in Accountin
  • Mehdi Eskafi Asl *, Yadollah Tariverdi Pages 137-156
    The present study examines the impact of Concentration on Customer on earnings management in terms of the presence of major customers in the company. Suppliers with major customers will need to hold higher cash inflows because of the high risk of losing major customers. Companies can increase their cash flows through various instruments such as debt issuance and external financing, non-payment of dividends, and manipulation of earnings items. The results obtained in this study confirm these statements. In the context of the empirical test, 140 of the selected companies were screened using the Tehran Stock Exchange during the period from 2011 to 2016. To test the hypothesis of the research, has been used multiple regression model using combination data. The results supported of the negative impact of Concentration on Customer on accruals earnings management. Also, the results showed that Concentration on Customer on real earnings management had a negative effect. The present research can lead to a more accurate understanding of the role of the major customers of the company in earnings management and show how Concentration on major Customer affects corporate earnings management.
    Keywords: Concentration on Customer, Earnings Management, Discretionary accruals
  • Mojtaba Afrand Khalil Abad, Seyed Mozaffar Mirbargkar *, Ebrahim Chirani, Kambiz Shahroodi ( Pages 157-176
    In parallel with the emergence of the logic of service dominance, the marketing paradigm has changed and a new approach to customer engagement in value creation has emerged, called "value co-creation." Due to the nature of purchasing in B2B markets focusing on relational interactions rather than price competition, customers are more loyal to the brand and have higher satisfaction, which leads to improved brand and firm performance. Given the importance and place of value co-creation in the business-to-business marketing, the purpose of this paper is to examine the factors affecting brand performance by emphasizing on value co-creation. In this regard, the research has been done with a mixed approach. In the qualitative section, a conceptual model has been designed with the opinion of 15 experts in the field of marketing through an open questionnaire. In the quantitative step, through a statistical sample of 343 employees and top managers of companies, the designed model with the OLS approach has been tested. The results show that the value co-creation along with brand orientation is an important mechanism that can led to the better performance and success of the brand. Also, examining the co-creation of value as a mediating variable, the results show that brand orientation not only improves brand performance through its effect on value proliferation, but these two variables as two separate variables affect brand performance.
    Keywords: Value Co-creation, Brand Orientation, Brand Performance, Mixed Research Method
  • MohammadReza Babaei Fishani, Ali Khozain *, Babak Ziyae, Majid Ashrafi Pages 177-192

    The key role of entrepreneurship and knowledge-based firms in the process of economic growth and sustainable development of countries is clear. The main purpose of this study is to design a model of technological entrepreneurship ecosystem in knowledge-based firms (Case study: Information and Communication Technology). The present study is applied in terms of purpose and qualitative in terms of data collection. The statistical population of the research consists of the founders or owners of knowledge-based firms located in Qazvin and Tehran Science and Technology Parks, and the sampling was done purposefully and continued until the researcher's theoretical saturation was reached. Therefore, in-depth interviews were conducted with 15 theoretical (academic) and experimental (practical) experts in this field in a semi-structured manner. In this research, to realize the validity of the research tool, two question writing tools, correcting the questions by experts and finally reviewing the questions by conducting two preliminary interviews have been used. Findings show that organizational components, opportunity recognition, entrepreneurship, entrepreneurship development and transfer, technological entrepreneurship, environmental and managerial components have the most important role by experts with a reliability coefficient of 61%. The results show that universities and other advanced educational institutions are an important source of new knowledge in both technical and entrepreneurial dimensions and play an important role in creating knowledge-based firms.

    Keywords: Entrepreneurship ecosystem, technological entrepreneurship, Knowledge Based firms