فهرست مطالب

روانشناسی تحلیلی شناختی - پیاپی 43 (زمستان 1399)

فصلنامه روانشناسی تحلیلی شناختی
پیاپی 43 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/27
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فرحناز دانش نیا، حسین داودی*، داود تقوایی، حسن حیدری صفحات 1-12
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر فاجعه پنداری درد و نگرانی از تصویر بدنی در زنان مبتلا به سرطان پستان انجام گرفت.

    روش

    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه و دوره پیگیری دوماهه بود. جامعه آماری پژوهش شامل زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مرکز پیشگیری و کنترل سرطان آلاء شهر اصفهان در شش ماهه تابستان و پاییز سال 1398 بود. در این پژوهش تعداد 30 زن با سرطان پستان با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب و با گمارش تصادفی در گروه های آزمایش و گواه گمارده شدند (هر گروه 15 زن). پس از ریزش تعداد 25 نفر در پژوهش باقی ماندند (12 نفر در گروه آزمایش و 13 نفر در گروه گواه). گروه آزمایش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (هیز و استروسهل، 2010) را طی دو و نیم ماه در 10 جلسه 90 دقیقه ای دریافت نمودند. پرسشنامه های مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه فاجعه پنداری درد (سالیوان و همکاران، 1995) و نگرانی از تصویر بدنی (لیتلتون و همکاران، 2005) بود. داده های حاصل از پژوهش به شیوه تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر فاجعه پنداری درد و نگرانی از تصویر بدنی در زنان مبتلا به سرطان پستان تاثیر معنادار داشته (p <0/001) و توانسته منجر به کاهش فاجعه پنداری درد و نگرانی از تصویر بدنی در  این زنان شود.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان چنین نتیجه گرفت که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد با بهره گیری از فنونی همانند کاربرد تکنیک های ذهنی، مشاهده خود به عنوان زمینه، تکنیک های گسلش شناختی، تصریح ارزش ها و عمل متعهدانه می تواند به عنوان یک درمان کارآمد جهت کاهش فاجعه پنداری درد و نگرانی از تصویر بدنی در زنان مبتلا به سرطان پستان مورد استفاده گیرد.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، فاجعه پنداری درد، نگرانی از تصویر بدنی، سرطان پستان
  • فائزه سادات اربابی*، سوسن صابر صفحات 13-24
    هدف

    هدف از انجام پژوهش حاضر، پیش بینی تکانشگری بر اساس سبک های دلبستگی و استرس ادراک شده در دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر مشهد در سال تحصیلی 98-97 بود.

    روش

    روش پژوهش، توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش عبارت بود از کلیه دانش آموزان دوره دوم متوسطه که حجم نمونه به شیوه نمونه گیری چند مرحله ای از چهار دبیرستان و براساس پیشنهاد تاپاچنیک و فیدل (2007) با بیش برآورد 230 نفر انتخاب شد. به همین منظور برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های سبک دلبستگی هازان و شیور (1987)، استرس ادراک شده (1983) و تکانشگری بارت (1995) استفاده شد. پس از جمع آوری اطلاعات نیز، برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی و روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون با نرم افزار SPSS استفاده شد.

    یافته ها

    ضریب رگرسیون بین دو متغیر استرس ادراک شده و تکانشگری نشان داد که استرس ادراک شده به صورت مثبت و در سطح معناداری 01/0 تکانشگری را پیش بینی می کند (01/0 p < ، 336/0=β). همچنین ضرایب رگرسیون بین دو متغیر سبک های دلبستگی و تکانشگری نیز نشان داد که از بین سبک های دلبستگی، سبک دلبستگی ایمن (01/0 p < ، 222/0-=β) به صورت منفی و در سطح 01/0 تکانشگری را پیش بینی می کند.

    نتیجه گیری

    نتایجاین پژوهش درک بهتری از عوامل پیش بینیکننده تکانشگری را فراهم میکند و مشخص شد استرس ادراک شده و سبک دلبستگی دو پیشبین مهم برای اقدام افراد به تکانشگری محسوب می شوند

    کلیدواژگان: تکانشگری، سبک های دلبستگی، استرس ادراک شده
  • عباس روحانی*، صبورا ایزدی صفحات 25-37
    هدف

    از انجام پژوهش حاضر بررسی تاثیر بازی درمانی با رویکرد شناختی- رفتاری بر مشکلات رفتاری(پرخاشگری، اختلال نافرمانی مقابله ای، اختلال نقص توجه-بیش فعالی) در دانش آموزان پسر مقطع دبستان شهر زرین شهر بود .

    روش

    این پژوهش از نوع آزمایشی بوده و از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل استفاده شده است. بدین منظور با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای، از میان دانش آموزان پسر دبستان های شهر زرین شهر در سال تحصیلی  97-1396 تعداد 30 نفر که ملاکهای ورود به پژوهش را دارا بودند به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه های SNAP- IV و پرسشنامه مشکلات رفتاری راتر فرم والد(1964) بود که توسط والدین کودکان در مرحله پیش آزمون و پس آزمون تکمیل گردید. سپس کودکان گروه آزمایش در 10 جلسه یکساعته بازی درمانی (4 جلسه انفرادی و 6 جلسه گروهی) شرکت داده شدند. به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها نیز از روش تحلیل کوواریانس استفاده شد.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان داد مداخله بازی درمانی با رویکرد شناختی - رفتاری توانسته منجر به بهبود معنادار عملکرد گروه آزمایش نسبت به گروه گواه در مرحله پس آزمون گردد.  متغیر مستقل در متغیرهای وابسته ی پرخاشگری، نافرمانی مقابله ای و نقص توجه-بیش فعالی به ترتیب 74، 68 و 92 درصد واریانس تغییرات را تبیین می نماید.  توان آماری در هر سه متغیر گویای کفایت حجم نمونه در استفاده از تحلیل ها را دارد.

    نتیجه گیری

    بنابر یافته های این مطالعه، روش بازی درمانی با رویکرد شناختی- رفتاری، سبب کاهش نشانه های پرخاشگری، نافرمانی مقابله ای و نقص توجه-بیش فعالی در کودکان مبتلا به این اختلالات می شود و می توان از این روش در موقعیت های بالینی و درمانی برای درمان یا کاهش نشانه های این اختلال سود جست.

    کلیدواژگان: بازی درمانی، پرخاشگری، نافرمانی مقابله ای، نقص توجه، بیش فعالی
  • سیده فرخنده تقوی، مریم غلام زاده جفره*، مسعود شهبازی صفحات 39-53
    هدف

    هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی درمان راه حل مدار و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد از لحاظ افزایش کیفیت زندگی و خودکارآمدی زنان خانه دار بود.

    روش

    روش پژوهش نیمه تجربی از نوع طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری، زنان خانه دار شهر بهبهان در نیمه دوم سال 1398 بود که به روش نمونه گیری هدفمند، تعداد 45 نفر واجد شرایط انتخاب و به صورت گمارش تصادفی در گروه های آزمایش و گواه قرار گرفتند و به پرسشنامه کیفیت زندگی (WHOQOL-BREF) و پرسشنامه خودکارآمدی شرر (SES) پاسخ دادند. گروه گواه در انتظار ماند و گروه درمان راه حل مدار طی 8 جلسه 120دقیقه ای و گروه درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد طی 12جلسه 90 دقیقه ای مداخله ها را دریافت نمودند؛ در پایان، مجددا آزمودنی های سه گروه ، توسط پرسشنامه ها ارزیابی شدند. داده ها توسط تحلیل کوواریانس و در نظر گرفتن سطح معناداری 05/0 p≤در نرم افزار SPSS24 تحلیل شدند.

    یافته ها

    به طورکلی یافته های این پژوهش ضمن تایید اثربخشی درمان راه حل مدار و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر بهبود کیفیت زندگی و خودکارآمدی زنان خانه دار، نشان داد که درمان راه حل مدار با توجه به میانگین کیفیت زندگی و خودکارآمدی زنان خانه دار این گروه آزمایشی (گروه درمان راه حل مدار) نسبت به میانگین گروه مداخله درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد موجب افزایش بیشتر کیفیت زندگی و خودکارآمدی زنان خانه دار شده است. بنابراین، درمان راه حل مدار در افزایش کیفیت زندگی و خودکارآمدی موثرتر از درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بوده است.

    نتیجه گیری

    علاوه براینکه از این شیوه های درمانی می توان به عنوان درمان های موثر برای بهبود کیفیت زندگی و خودکارآمدی زنان خانه دار استفاده کرد؛ تقدم استفاده در درمان مشکلات زناشویی با درمان راه حل مدار است.

    کلیدواژگان: درمان راه حل مدار، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، رضایت زناشویی، کیفیت زندگی، زنان خانه دار
  • محمدرضا وجدیان، مژگان عارفی*، غلامرضا منشئی صفحات 55-68
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش ذهن آگاهی نوجوان محور بر تاب آوری و تنظیم هیجانیدختران دارای شکست عاطفی انجام گرفت.

    روش

    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه و دوره پیگیری دوماهه بود. جامعه آماری پژوهش شامل شامل کلیه دختران نوجوان دوره دوم متوسطه دارای تجربه شکست عاطفی در شهرستان ازنا (استان لرستان) بود. در این پژوهش تعداد 30 دختر نوجوان دارای تجربه شکست عاطفی با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و با گمارش تصادفی در گروه های آزمایش و گواه گمارده شدند (15 دختر در گروه آزمایش و 15 دختر در گروه گواه). گروه آزمایش آموزش ذهن آگاهی نوجوان محور (بوردیک، 2014) را طی دو و نیم ماه در 10 جلسه 90 دقیقه ای دریافت نمودند. پرسشنامه های مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه ضربه عشق (راس، 1999)، پرسشنامه تاب آوری (کانر و دیویدسون، 2003) و پرسشنامه تنظیم هیجان (گروس و جان، 2003) بود. داده های حاصل از پژوهش به شیوه تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر با استفاده از نرم افزار آماری 23SPSSمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزش ذهن آگاهی نوجوان محور بر تاب آوری (001/0<p) و تنظیم هیجانی (001/0<p)دختران دارای شکست عاطفی تاثیر معنادار دارد.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاضر بیانگر آن بودند که آموزش ذهن آگاهی نوجوان محور با بهره گیری از فنونی همانند فنونی همانند افکار، هیجانات و رفتار آگاهانه می تواند به عنوان یک درمان کارآمد جهت بهبود تاب آوری و تنظیم هیجانی دختران دارای شکست عاطفی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش ذهن آگاهی، تاب آوری، تنظیم هیجانی، شکست عاطفی
  • ملیحه مهدیخانی، رمضان حسن زاده*، محمدکاظم فخری صفحات 69-79
    هدف

    پژوهش حاضر باهدف اثربخشی کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر تحمل پریشانی، سیستم مغزی رفتار و کنش های اجرایی در افراد مبتلا به ام اس انجام شد.

    روش

    روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل زنان مبتلا به ام اس در سال های 98-1397 که در انجمن ام اس مازندران دارای پرونده پزشکی بودند سپس 30 نفر به عنوان نمونه به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و پس از همتاسازی در  دو گروه آزمایشی و گواه (15-15) گمارش شدند. گروه آزمایشی 8 جلسه 90 دقیقه ای تحت روش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی سگال و همکاران(2002) قرار گرفتند. گروه گواه آموزشی را دریافت نکرد. اما در لیست انتظار برای آموزش قرار گرفت. جمع آوری داده ها براساس پرسشنامه استاندارد تحمل پریشانی ، سیستم های فعال سازوبازداری رفتاری اجرایی انجام شد. داده ها با استفاده از شاخص های توصیفی و آنالیز کوواریانس انجام گرفت..

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی باعث ایجاد تفاوت معنی داری در میزان تحمل پریشانی،سیستم مغزی رفتار و کنشهای اجرایی در زنان مبتلا به ام اس پس از مداخله شد. همچنین آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر کنش های اجرایی تاثیر بیشتری داشت.

    نتیجه گیری

    پیشنهاد می شود در کنار درمانهای دارویی، آموزش ذهن آگاهی بر روی مبتلایان ام اس صورت گیرد.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، تحمل پریشانی، سیستم مغزی رفتار، کنش های اجرایی، ام اس
  • نیلوفر افشار*، مجتبی صداقتی فرد صفحات 81-90
    هدف

    بررسی رابطه طرحواره های جنسی منفی دختران مجرد با سابقه تعرض جنسی در کودکی بود.

    روش

    از نوع همبستگی-توصیفی بود. نمونه شامل 35 نفر دختران مجرد و با سابقه تعرض جنسی بودند که به روش نمونه گیری در دسترس از میان سه کلینیک روان شناسی شهر تهران انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل آزمون تفاوت های معنایی نقش جنسی (1984) و مقیاس طرح واره های جنسی زنان (1994) بود.

    یافته ها

    بین تجربه تعرض جنسی در کودکی با طرحواره های جنسی منفی و خرده مقیاس های طرحواره های جنسی منفی (پرشور- رمانتیک) رابطه معناداری دیده شد. بین تعرض جنسی با خرده مقیاس های طرحواره های جنسی منفی(خجالتی-محتاط) و خرده مقیاس های طرحواره های جنسی منفی(صریح-راحت) رابطه معناداری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    تجربه تعرض جنسی در کودکی موجب تفاوت های معنایی نقش جنسی و شکل گیری برخی از طرحواره های جنسی در دختران می شود. وقتی عناصر تجاوز کلیشه ای خاصی وجود داشته باشند احتمالا قربانیان تجاوز مورد سرزنش واقع می شوند

    کلیدواژگان: تعرض جنسی، طرحواره های جنسی، تفاوت های معنایی نقش جنسی
|
  • Farahnaz Daneshnia, Hossein Davoodi*, Davod Taghvaei, Hassan Heidari Pages 1-12
    Aim

    The present study was conducted to investigate the effectiveness of ACT on catastrophizing pain and body image concern in the women with breast cancer.

    Methods

    The present study was quasi-experimental with pretest, posttest design and control group and two-month follow-up stage. The statistical population included women suffering from breast cancer who referred to Ala’ cancer control and prevention center in Isfahan in the six months of summer and autumn of 2019 and 2020. 30 women with breast cancer were selected through convenient sampling method and they were randomly replaced into experimental and control groups (each group of 15 women). After decreasing the numbers, 25 women remained (12 women in the experimental group and 13 women in the control group). The experimental group received ten ninety-minute sessions of ACT (Hays and Steroshell, 2010) during two-and-a-half months. The applied questionnaires in this study included catastrophizing pain questionnaire (Salivan et.al, 1995) and body image concern (Littleton et.al, 2005). The data from the study were analyzed through repeated measurement ANOVA.

    Results

    The results showed that ACT has significant effect on catastrophizing pain and body image concern in the women with breast cancer (P<0.001) and it was able to lead to the decrease of catastrophizing pain and body image concern in these women.

    Conclusion

    According to the findings of the present study it can be concluded that ACT can be applied as an efficient therapy to decrease catastrophizing pain and body image concern in the women with breast cancer through employing techniques such as applying mental techniques, observing oneself as the background, cognitive fusion techniques, stipulating values ,and committed actions.

    Keywords: ACT, catastrophizing pain, body image concern, breast cancer
  • Faezeh Sadat Arbabi*, Susan Saber Pages 13-24
    Aim

    The purpose of this study was to predict impulsiveness based on attachment styles and perceived stress in second grade high school students in Mashhad in the academic year of 98-97.

    Method

    The research method was descriptivecorrelation. The statistical population of this study was all second-grade students in which sample size was selected by multi-stage sampling of four high schools and based on the proposal of Topachen and Fidel (2007) with an estimated over 230 people. In order to collect information, Hazan and Shire (1987), Perceived Stress Questionnaire (1983) and Bart's impulsiveness questionnaire (1995) were used. After collecting data, descriptive statistics, Pearson correlation coefficient and regression analysis and SPSS software were used to analyze the data.

    Results

    Findings indicated that: the regression coefficient between the two variables of perceived stress and impulsiveness showed that perceived stress positively predicts impulsiveness of 0.01 (p <0.01, β = 0.36). Also, the study of regression coefficients between two variables of attachment styles and impulsiveness showed that safe attachment style (P <0.01, β = 0.222) negatively predict the impulsiveness in the level of 0.01.Coclusion: The results of this study provide a better understanding of predictive factors of impulsiveness and it was found that perceived stress and attachment style are two important predictors of individuals' impulsive behaviors.

    Keywords: impulsiveness, Attachment Styles, PerceivedStress
  • Abbas Rouhani*, Sabura Izadi Pages 25-37
    Aim

    The aim of this study was to investigate the effect of play therapy with a cognitive-behavioral approach on behavioral problems (aggression, confrontational disobedience disorder, attention deficit-hyperactivity disorder) in primary school male students in Zarrinshahr.

    Method

    This is an experimental study. And a pre-test-post-test design with a control group was used. For this purpose, using multi-stage random sampling method, among the male students of primary schools in Zarrinshahr in the academic year 2017- 2017, 30 people who met the inclusion criteria were randomly selected and divided into experimental and control groups. Were appointed. Data collection tools were SNAP-IV questionnaire and Rutter Form Parent (1964) Behavioral Problems Questionnaire which was completed by parents of children in the pre-test and post-test stages. Then, the children in the experimental group participated in 10 one-hour play therapy sessions (4 individual sessions and 6 group sessions). In order to statistically analyze the data, covariance analysis was used. Data analysis showed that play therapy intervention with cognitive-behavioral approach could lead to a significant improvement in the performance of the experimental group compared to the control group in the post-test phase.

    Results

    The independent variable in the dependent variables of aggression, confrontational disobedience and attentiondeficit hyperactivity disorder explains 74, 68 and 92% of the variance of changes, respectively. Statistical power in all three variables indicates the adequacy of the sample size in the use of analyzes.

    Conclusion

    According to the findings of this study, play therapy with cognitive-behavioral approach reduces the symptoms of aggression, coping disobedience and attention deficit-hyperactivity disorder in children. They suffer from these disorders and can be used in clinical and therapeutic situations to treat or reduce the symptoms of this disorder.

    Keywords: Play Therapy, Aggression, Coping Disobedience, Attention Deficit Hyperactivity Disorder
  • Seyedeh Farkhondeh Taghavi, Maryam Gholamzadeh Jofre*, Masoud Shahbazi Pages 39-53
    Aim

    The aim of this study was to compare the effectiveness of solution-focused therapy and acceptance and commitment therapy in terms of increasing the quality of life and selfefficacy of housewives.

    Method

    The research method was quasi-experimental pre-test-post-test design with a control group. The statistical population was housewives in Behbahan in the second half of 1398. By purposeful sampling method, 45 eligible individuals were selected and randomly assigned to experimental and control groups and used the Quality of Life Questionnaire (WHOQOL-BREF) Questionnaire Scherr Self-Efficacy Questionnaire (SES) was answered. The control group waited and the solution-oriented treatment group received the 120-minute intervention in 8 sessions and the acceptance and commitment-based treatment group received the 90-minute intervention in 12 sessions; Finally, the subjects in the three groups were re-evaluated by questionnaires. Data were analyzed by analysis of covariance and taking into account the significance level of p≤0.05 in SPSS24 software.

    Results

    In general, the findings of this study, while confirming the effectiveness of solution-oriented therapy and treatment based on acceptance and commitment on improving the quality of life and self-efficacy of housewives, showed that solution-oriented treatment according to the average quality of life and self-efficacy of housewives in this experimental group Solution-oriented therapy) has significantly increased the quality of life and self-efficacy of housewives compared to the average of the intervention group based on acceptance and commitment. Therefore, solutionoriented therapy has been more effective in increasing quality of life and self-efficacy than acceptance-based therapy.

    Conclusion

    In addition, these treatments can be used as effective therapies to improve the quality of life and selfefficacy of housewives; The priority of use in the treatment of marital problems is with the solution-oriented treatment.

    Keywords: Solution-focused therapy, acceptance andcommitment therapy, Marital satisfaction, quality of life, housewives
  • Mohammad Reza Vajdian, Mozhgan Arefi*, Gholamreza Manshaei Pages 55-68
    Aim

    The present study was conducted to investigate the effectiveness of adolescent-based mindfulness training on the Resilience and emotional regulation of the girls with affective failure.

    Method

    the present study was quasi-experimental with pretest, posttest, and control group and a two-month follow-up design. The statistical population included all secondary high school female adolescents with affective failure in the town of Azna (province of Lorestan). 30 female adolescents experiencing affective failure were selected through purposive sampling method and randomly replaced into experimental and control groups (15 girls in the experimental and 15 girls in the control group). The experimental group received adolescent-based mindfulness training (Bordik, 2014) in ten ninety-minute sessions during two-and-a-half-months. The applied questionnaires were Love Trauma Inventory (Ross, 1999), Resilience questionnaire (Conner and Davidson, 2003) and emotional regulation questionnaire (Gross, John, 2003). The data taken from the study were analyzed through repeated measurement ANOVA using SPSS23 statistical software.

    Results

    The results showed that the adolescent-based mindfulness training has significant effect on the Resilience and emotional regulation of the girls with affective failure (p<0.001).

    Conclusion

    the findings of the present study showed that the adolescent-based mindfulness training can be used as an efficient method to increase Resilience and emotional regulation of the girls with affective failure through the application of techniques such as thoughts, emotions and mindful behavior.

    Keywords: mindfulness training, Resilience, emotionalregulation, affective failure
  • Maliheh Mehdikhani, Ramazan Hassanzadeh *, Mohammad Kazem Fakhri Pages 69-79
    Aim

    The present study aimed to investigate the effect of education on stress reduction based on mind-awareness on distress tolerance, brain system behavior, and executive actions in people with MS.

    Method

    This is a quasiexperimental study with pre-test and post-test design with control group. The statistical population included all patients with MS who referred to MS association of Mazandaran and had a medical record between 2019 and 2020 years. In this study, 30 subjects have been selected by purposive sampling method and after matching, randomly were assigned to two experimental and control groups (15-15). The experimental groups consisted of eight 90-minute sessions with Segal & at all. Mental Awareness Stress Reduction (2002), and a control group in the waiting list for training. stress tolerance, Behavioral Active Activation Systems, and executive actions were used for data collection. Data analysis was analyzed using frequency, percentage, mean and standard deviation and covariance.

    Results

    The findings showed that stress reduction based on mind-awareness caused a significant difference in distress tolerance, brain system behavior and cognitive ability in patients with MS after the intervention and the severity of these symptoms was lower in the experimental group compared to the control group. stress reduction based on mind-awareness also had a greater impact on executive actions .

    Conclusion

    It is suggested that, along with medical therapies, education for the mindfulness should also be conducted to solve the problems of people with MS.

    Keywords: Mindfulness, Distress Tolerance, Brain –Behavior systems, Executive Functions
  • Niloufar Afshar*, Mojtaba Sedaghati Fard Pages 81-90
    Aim

    This study was conducted so as Explanation the Survey of relation in negative Schema sexual in unmarred female with Experienced sexual abuse in childhood.

    Method

    The Present study was a descriptive of correlation type. The sample consist of 35 people with sexual abuse in childhood that were selected by available sampling from three psychology clinics in Tehran. Instruments: In order to collect the data. in Different meaningfulness questionnaire (SDSR) and Schema sexual females (WSSS) were used. For data analysis, statistical indies such as correlation and Cronbach’s alpha were used.

    Results

    The analysis of the data showed that there was a significant positive relation between Experienced sexual abuse in childhood with negative Schema sexual in unmarried female. there was a significant relation between Experienced sexual abuse in childhood with negative Schema sexual in unmarried female (Romantic- Torid). there was a significant negative relation between Experienced sexual abuse in childhood with negative Schema sexual in unmarried female (Shy- Cautios) and (Clear-Confort).

    Conclusion

    Experiencing sexual harassment in childhood can cause semantic differences in sexual role and formation of sexual schemes in girls. Victims are probably blamed when there are elements of stereotypical abuse.

    Keywords: Different meaningfulness, Schema sexual, Experienced sexual abuse