فهرست مطالب

علوم حرکتی و رفتاری - سال سوم شماره 4 (پیاپی 11، زمستان 1399)

مجله علوم حرکتی و رفتاری
سال سوم شماره 4 (پیاپی 11، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/01
  • تعداد عناوین: 14
|
  • سحر باک*، ناصر امیدزاده صفحات 373-378
    هدف از پژوهش حاضر مطالعه اثر یک دوره برنامه ژیمناستیک رشدی بر رشد مهارت کودکان رشته ژیمناستیک در دانش آموزان پسر مقطع اول ابتدایی می باشد. شرکت کنندگان در این پژوهش از کلیه دانش آموزان پسر سالم و غیر ورزشکار، پایه اول ابتدایی شهرستان تهران که در سال 99- 98 مشغول تحصیل می باشند تشکیل شده است. با استفاده از روش نمونه های در دسترس تعداد 30 نفر بر اساس پرسشنامه ویژگی های فردی انتخاب، و پس از انجام پیش آزمون با استفاده از چک لیست آزمون رشد حرکتی درشت اولریخ 2016 به صورت تصادفی در 3 گروه 10 نفره جای داده شدند. گروه اول برنامه متناسب ژیمناستیک رشدی را در 8 هفته ی 2جلسه ای و هر جلسه 45 دقیقه انجام دادند. گروه دوم در این مدت فعالیت های تربیت بدنی در مدارس را انجام دادند و گروه سوم فعالیتی نداشت، در نهایت پس آزمون بعمل امد و نتایج ثبت گردید. با استفاده از آزمون K_S نرمال بودن توزیع ها بررسی شد و ازتحلیل کوواریانس برای مقایسه گروه ها استفاده، همچنین سطح معناداری داده ها p
    کلیدواژگان: تمرینات ژیمناستیک رشدی، مهارت های حرکتی، کودکان
  • مرتضی فتاحی*، حمید سجادی هزاوه صفحات 379-391
    پژوهش حاضر با هدف  بررسی ارتباط آمادگی جسمانی با سلامت روانی و میزان تحلیل رفتگی شغلی کارکنان عملیاتی منطقه 1 سازمان آتش نشانی تهران انجام شد. روش پژوهش، همبستگی بود و جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان عملیاتی منطقه 1 سازمان آتش نشانی تهران بود که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای و با استفاده از فرمول کوکران تعداد 237 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل آزمون های آمادگی جسمانی ایفرد، پرسشنامه سلامت روانی گلدبرگ (1972) و پرسشنامه تحلیل رفتگی شغلی مسلچ  و جکسون (1985) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS24 و با بهره گیری از روش های آمار توصیفی و استنباطی نظیر آزمون های نرمالیتی، همبستگی پیرسون و رگرسیون انجام شد. یافته های پژوهش نشان داد میان آمادگی جسمانی و مولفه های آن، اعم از استقامت قلبی-عروقی، اسقامت اندام های فوقانی، استقامت عضلانی ناحیه تنه، چابکی و انعطاف پذیری با سلامت روانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین آمادگی جسمانی و مولفه های آن با تحلیل رفتگی شغلی رابطه منفی و معناداری دارند.
    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، سلامت روانی، تحلیل رفتگی شغلی
  • سمیرا حکمت نژاد* صفحات 391-400
    هدف

    هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر بازی آزاد و بازی  طراحی شده بر مهارت های حرکتی بنیادی، خود کارآمدی، لذت و انگیزه کودکان پیش دبستانی بود. به همین منظور تعداد 45 کودک با دامنه سنی 4 تا 6 سال بعنوان نمونه انتخاب شدند.

    روش شناسی:

     پس از انتخاب نمونه پیش آزمون مهارت های حرکتی بنیادی (آزمون TGMD3)، لذت از فعالیت بدنی (مور و همکاران، 2001)، خودکارآمدی (وود و همکاران، 2007) و انگیزش (پرسشنامهCMMQ) بعمل آمد. سپس  شرکت کنندگان به سه گروه بازی آزاد، بازی برنامه ریزی شده و کنترل  تقسیم شدند.  پروتکل مداخله برای گروه های تجربی شامل 16 جلسه تمرینی 45 دقیقه ای  بود. در این مدت گروه کنترل فعالیتی نداشت و بعد از آخرین جلسه تمرینی پس آزمون به عمل آمد و نتایج ثبت گردید.

    یافته ها

    نتایج حاصل از آزمون تحلیل کواریانس نشان داد، بین میانگین باقیمانده نمرات مهارت های حرکتی بنیادی، خودکارآمدی، انگیزش و لذت از فعالیت بدنی آزمودنی ها بر حسب عضویت گروه (دو گروه تجربی و کنترل) تفاوت معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج آزمون تعقیبی برنفرونی نشان داد که گروه بازی هدفمند و آزاد عملکرد بهتری داشته اند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش می توان از بازی به عنوان مداخله سودمند جهت کمک به رشد حرکتی و روانی کودکان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: بازی، مهارت حرکتی، انگیزش، خودکارآمدی
  • هیلدا غلامیان، نسترن نصیری * صفحات 401-408
    مقدمه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین سرسختی ذهنی و خشم رقابتی و پرخاشگری دو و میدانی کاران نخبه ایرانی بود.

    روش شناسی

    روش پژوهش حاضر، توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری را کل دو و میدانی کاران زن و مرد نخبه ایرانی که در سال 1399 عضویت تیم ملی را دارا بودند، تشکیل دادند. به همین منظور، نمونه آماری را 100 ورزشکار نخبه (18 تا 30 سال) با میانگین سنی 120/4±26/23 در رشته دو و میدانی با استفاده از نمونه گیری در دسترس تشکیل دادند (50 مرد، 50 زن). برای سنجش سرسختی ذهنی و مولفه های آن، پرسشنامه سرسختی ذهنی ورزشی شیرد، گلبی و همکاران (SMTQ) و برای خشم رقابتی و پرخاشگری از پرسشنامه خشم رقابتی و پرخاشگری ماکسول و موریس (CAAS) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن انجام شد.

    نتایج

    نتایج همبستگی نشان داد، بین نمره کلی خشم رقابتی و پرخاشگری با نمره کلی سرسختی ذهنی و خرده مقیاس های پایداری و کنترل آن و همچنین بین نمره کلی سرسختی ذهنی با خرده مقیاس پرخاشگری از متغیر خشم رقابتی و پرخاشگری رابطه منفی معنی داری وجود دارد (05/0p <) و رابطه بین نمره کلی خشم رقابتی و پرخاشگری با مولفه کنترل سرسختی ذهنی از تمامی روابط قوی تر است.

    نتیجه گیری

    به طور کلی نتایج این پژوهش نتایج نشان می دهد که دو و میدانی کاران با سرسختی ذهنی بالاتر، پرخاشگری و خشم رقابتی پایین تری را تجربه می کنند.

    کلیدواژگان: پرخاشگری، خشم رقابتی، دو و میدانی، سرسختی ذهنی
  • حسن خلجی، محمد مرادی نورآبادی*، علیرضا بهرامی صفحات 409-420
    مقدمه و هدف

    از این پژوهش بررسی ارتباط بین خودپنداره بدنی و موفقیت ورزش با حس حرکت در دانشجویان مرد ورزشکار بود.

    روش شناسی: 

    روش استفاده شده در این تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی بود. بدین منظور، براساس نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای یکصد نفر در رشته های مختلف والیبال، بدمینتون و کشتی بطور هدفمند انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از سه پرسش نامه مشخصات فردی، خودپنداره بدنی و خود تنظیمی در ورزش و همچنین آزمون های تنظیم زاویه دست برتر ژکوفسکی و کنترل نیرو دست برتر آبلاکووا استفاده شد.

    نتایج

    اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه همزمان و تحلیل واریانس ها بررسی شدند. یافته ها رابطه معناداری را بین خودپنداره بدنی و موفقیت ورزشی با حس حرکت در گروه های مختلف نشان داد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد ورزش هایی که عامل اصلی موفقیت در آنها حس حرکت دست برتر می باشد از حس حرکت بهتر و خودپنداره بدنی بیشتری برخوردارند.کلید واژه ها: خودپنداره بدنی، کنترل نیرو، تنظیم زاویه دست برتر، خودتنظیمی در ورزش، ورزشکاران.

    کلیدواژگان: خودپنداره بدنی، کنترل نیرو، تنظیم زاویه دست برتر، خودتنظیمی در ورزش، ورزشکاران
  • امیر رحیمی، محمد احسانی*، رسول نوروزی سیدحسینی، مرجان صفاری صفحات 421-430
    مقدمه و هدف

    برای این که دانش علوم ورزشی به پیشرفت جامعه کمک کند، بایستی به نوآوری های فناورانه تبدیل شده و تجاری سازی شود. بدون تردید تجاری سازی یافته های علوم ورزشی و ورود آن ها به میدان عمل، الزامات خاص خود را می طلبد. لذا هدف از انجام این پژوهش، طراحی مدل الزامات تجاری سازی یافته های پژوهشی در علوم ورزشی است.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر از روش کیفی و با ماهیت اکتشافی- بنیادی انجام گرفت. داده های پژوهش از روش نمونه گیری هدفمند با تکنیک گلوله برفی و بر اساس مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته با خبرگان حوزه تجاری سازی جمع آوری شد. شمار مشارکت کنندگان در پژوهش با استفاده از شاخص اشباع نظری به 17 نفر رسید. سپس داده ها بر اساس نظریه داده بنیاد و با رویکرد ساختگرا مورد کدگذاری و تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که چهار بعد خودکارآمدی کارآفرینانه، تحول نظام آموزشی، هنجارهای اجتماعی و سیاست های تجاری سازی برای تجاری سازی یافته های پژوهشی در علوم ورزشی ضروری هستند و به عنوان الزامات آن به شمار می روند.

    نتیجه گیری: 

    مدل به دست آمده فراسوی دیدگاه های متعارف و سرسپردگی محض به سیاست های بیرونی و توسعه به روش فرادست به فرودست، بر رویکرد کنشگرشناسانه در تجاری سازی تاکید دارد و می تواند گامی بلند و مهم برای توسعه و پیشرفت تجاری سازی در علوم ورزشی محسوب شود.

    کلیدواژگان: الزامات، تجاری سازی، ساختگرا، علوم ورزشی، کارآفرینی
  • محمدرضا ویس مرادی*، حسن غرایاق زندی، علی اکبرنژادقره لو، محمدرضا هاشمی صفحات 431-439

    هدف از پژوهش حاضر ،مقایسه سرسختی ذهنی و هوش هیجانی در کشتی گیران  مرد نخبه بزرگسال ایران است بدین منظور32 کشتی گیر آزاد کار نخبه و32کشتی گیر فرنگی کار نخبه کشور درسال 1393 به صورت دسترس انتخاب شدند که پرسشنامه های سرسختی ذهنی ورزشی (شیرد وگلبی)   وهوش هیجانی ورزشی سیبر یا شرینگ را تکمیل کردند.روش پژوهش فوق ازنظرنوع هدف ،کاربردی ومحتوی روش علی مقایسه ای می باشد .براساس یافته های حاصل از آزمون t مستقل  در سطح معناداری 05/0بین سرسختی ذهنی وهوش هیجانی کشتی گیران نخبه ، رابطه معنا داری وجود نداردهمچنین  بین میانگین مهارت های اجتماعی کشتی گیران نخبه آزاد و فرنگی تفاوت معنی داری وجود ندارد. (p=</5 میانگین سرسختی ذهنی ، خودانگیزی، و همدلی فرنگی کاران از آزادکاران بیشتر است، اما در سایر متغیرها  (مهارت های اجتماعی ، خود کنترلی ، خودآگاهی  وهوش هیجانی) میانگین آزادکارن از فرنگی کاران بیشتر است. .بنابراین می توان نتیجه گرفت در انتخاب کشتی گیران برای شرکت در مسابقات ورزشی باید به سرسختی ذهنی وهوش آنها توجه بیشتری اعمال گردد.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، سرسختی ذهنی، کشتی گیران آزاد و فرنگی
  • نسترن نصیری، هیلدا غلامیان*، محبوبه غیور نجف آبادی صفحات 441-449
    مقدمه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر مقایسه پرخاشگری و خشم رقابتی و سرسختی ذهنی زنان و مردان دو و میدانی کار نخبه ایرانی بود.

    روش شناسی: 

    روش پژوهش حاضر، علی-مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل تمامی دو و میدانی کاران زن و مرد نخبه ایرانی و عضو تیم ملی در سال 1399 بود. به همین منظور، نمونه آماری را 100 دو و میدانی کار نخبه (18 تا 30 سال) با میانگین سنی 4.120±23.26 با استفاده از نمونه گیری در دسترس تشکیل دادند (50 زن). برای سنجش پرخاشگری و خشم رقابتی از پرسشنامه پرخاشگری و خشم رقابتی ماکسول و موریس (CAAS) و برای سرسختی ذهنی، پرسشنامه سرسختی ذهنی ورزشی شیرد، گلبی و همکاران (SMTQ) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون یومن ویتنی انجام شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد، بین دو و میدانی کاران زن و مرد در نمره کلی سرسختی ذهنی و خرده مقیاس پایداری آن و نمره کلی خشم رقابتی و پرخاشگری و مولفه خشم آن تفاوت معناداری وجود دارد. در مقابل در مولفه های اطمینان و کنترل از متغیر سرسختی ذهنی و خرده مقیاس پرخاشگری از متغیر خشم رقابتی و پرخاشگری، بین ورزشکاران زن و مرد تفاوت معناداری مشاهده نشد (p).

    کلیدواژگان: پرخاشگری، خشم رقابتی، دو و میدانی، سرسختی ذهنی
  • رامین منصوری*، زهرا نظری، سمانه صفری حسن آبادی، ابراهیم برارپور صفحات 451-459
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک دوره برنامه تمرینی ثبات مرکزی بدن بر روی کنترل قامت، تعادل ایستا و پویای بازیکنان تنیس بود. جامعه آماری این پژوهش، مردان تنیس خاکی داوطلب 20 تا 34 ساله شهر تهران بودند که به دو گروه 15 نفری تجربی و گروه کنترل به روش تصادفی ساده تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل پنج تمرین نیمه دراز و نشست، دراز و نشست با چرخش، پل از کنار، پل در حالت دمر و چهار مرحله از تمرینات تقویتی ناحیه پایین شکم بود. پس از جمع آوری اطلاعات پیش آزمون، آزمودنی های گروه تجربی، به مدت شش هفته تمرین عضلات ثبات دهنده مرکزی را انجام دادند. از آزمون Y، آزمون ستاره و آزمون تعادل شارپند رومبرگ با چشمان باز به ترتیب برای سنجش کنترل قامت، تعادل پویا و تعادل ایستا استفاده شد. برای مطالعه معنی داری درون گروهی و بین گروهی در پیش آزمون و پس آزمون به ترتیب از آزمون t همبسته و مستقل استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که افزایش معنی داری در میانگینهای فاصله دستیابی در آزمون تعادلی Y برای تمامی جهت ها وجود دارد. همچنین نتایج تحقیق افزایش معنی داری در مقادیر تعادل ایستا و پویا پس از تمرینات ثبات مرکزی در گروه تجربی به نسبت گروه کنترل را نشان داد. می توان نتیجه گرفت که از تمرینات ثبات مرکزی بدن می توان برای افزایش تعادل بازیکنان تنیس استفاده نمود.
    کلیدواژگان: تعادل ایستا، تعادل پویا، تمرینات ثبات مرکزی
  • سیمین جعفری*، کبری مقیمی، پژمان احمدی صفحات 461-470
    زمینه

    حافظه، توانایی به یادآوری اطلاعات یادگرفته شده است و از اینرو، ارتباط تنگاتنگی بین یادگیری و حافظه وجود دارد. هدف از تحقیق حاضر بررسی ارتباط بین حافظه کاری و حافظه بلند مدت با عملکرد ورزشی ژیمناستیک کاران دختر 8 تا 10 سال بود.

    روش تحقیق: 

    برای این منظور تعداد 40 نفر به روش در دسترس و هدفمند به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای سنجش حافظه کاری از آزمون حافظه کاری وکسلر، و برای سنجش حافظه بلند مدت از آزمون حافظه بصری کیم کارد استفاده شد.جهت بررسی عملکرد ژیمناست کاران از ازمون چهار اسباب ژیمناستیک استفاده شد. شیوه نمره دهی در این تحقیق مطابق با نظر داوران ژیمناستیک بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.

    نتایج

    نتایج این تحقیق نشان داد که فقط بین حافظه کاری و عملکرد ژیمناستیک ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. اما بین حافظه بلند مدت و عملکرد ژیمناستیک ارتباط معناداری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    در کل نتایج این تحقیق نشان دهنده این است که حافظه کاری به طور مستقیم با عملکرد حرکتی دختران نخبه ژیمناست کار ارتباط دارد.

    کلیدواژگان: حافظه بلند مدت، حافظه کاری، عملکرد، ژیمناستیک
  • عبدالمهدی نصیرزاده*، ریحانه سلیمانی صفحات 471-481

    واگذاری اماکن ورزشی دولتی به بخش خصوصی از جمله برنامه هایی است که در اهداف بلند مدت اجرایی دولت قرار گرفته است؛ کشورهای در حال توسعه همچون ایران، به دلیل تحولات جهانی با مسایلی همچون افت و خیزهای بالای حمایت های دولتی به بخش ورزش، نبود برنامه های یکپارجه و نبود برنامه ای جامع برای جذب مشارکت بخش خصوصی روبرو بوده اند. هدف از انجام تحقیق شناسایی موانع واگذاری اماکن ورزشی دولتی به بخش خصوصی در استان البرز بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه مدیران اماکن ورزشی بخش خصوصی استان البرز بود (172 نفر) که با مراجعه به جدول مورگان و توجه به پدیده افت آزمودنی، محقق 130 نفر از مدیران اماکن ورزشی بخش خصوصی را به عنوان نمونه آماری در نظر گرفت. با توجه به اهداف تحقیق و در جهت جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از پرسشنامه محقق ساخته موانع واگذاری خصوصی سازی در ورزش استفاده شد که متغیر های استخراج شده شامل چهار بخش موانع اقتصادی، موانع سیاسی - حقوقی، موانع اجتماعی - فرهنگی و موانع مدیریتی بودند. برای تایید روایی صوری و محتوای پرسشنامه از متخصصان و اساتید رشته مدیریت ورزشی استفاده و مورد تایید قرار گرفت؛ همچنین پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ 86/0 به دست آمد. در راستای تحلیل داده های تحقیق از روش آزمون فریدمن برای بررسی و اولویت بندی موانع واگذاری اماکن ورزشی دولتی به بخش خصوصی استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد رتبه های موانع واگذاری اماکن ورزشی دولتی به بخش خصوصی با یکدیگر تفاوت دارند. موانع مدیریتی با میانگین (84/2) اولین اولویت، و بعد از ان به ترتیب موانع اقتصادی با میانگین (66/2)، موانع اجتماعی با میانگین (14/2) و در پایین ترین اولویت موانع سیاسی با میانگین (02/2) جای دارد. پیشنهاد می شود که با واگذاری بخش زیان ده به بخش خصوصی توسط دستگاه های دولتی، کنار گذاشتن بنگاه های دولتی ناتوان و تعامل بین دستگاه های متولی ورزش و حذف موازی کاری-ها می توان شرایط را برای پیشبرد اهداف و از میان برداشتن موانع واگذاری اماکن ورزشی فراهم کرد.

    کلیدواژگان: خصوصی سازی در ورزش، اماکن ورزشی، استان البرز
  • امین معظمی نژدا* صفحات 483-490
    مقدمه و هدف

    هدف از مطالعه حاضر مقایسه تبحر حرکتی کودکان پیش دبستانی بر اساس نوع تولد (سزارین-طبیعی) بوده است.

    روش شناسی:

     جامعه آماری این پژوهش کودکان 4 تا 6 ساله پسر مشغول آموزش در پیش دبستانی های شهرستان بروجرد در سال 1396 بودند. پژوهش از نوع علی-مقایسه ای بود و جهت گردآوری داده ها از آزمون برونینکس-اوزرتسکی (1978) استفاده گردید. بدین منظور 25 کودک متولد شده ی سزارین و 25 کودک متولد شده ی طبیعی پسر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. جهت مقایسه مولفه های تبحر حرکتی در کودکان متولد شده به شیوه سزارین و طبیعی از آزمون آماری تحلیل واریانس چندگانه جهت تحلیل آماری استفاده شد.

    نتایج

    نتایج به دست آمده از آزمون تحلیل واریانس چندگانه نشان داد در تمامی مولفه های تبحر حرکتی تفاوت معنادار در گروه های مورد نظر یافت نشد (0.735=P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد عوامل پس از تولد و آموزش سبب جبران پذیری در رشد حرکتی شده باشد.کلمات کلیدی: تبحر حرکتی، کودکان پیش دبستانی، نوع تولد.

    کلیدواژگان: تبحر حرکتی، کودکان پیش دبستانی، نوع تولد
  • نادره درودیان، فرشته افکاری* صفحات 491-498
    هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه باورهای قالبی جنسیتی با شکل گیری هویت فردی ورزشکاران نخبه زن فوتسال است. پژوهش از نظر ماهیت مساله و نوع هدف، کاربردی و از نظر شیوه پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل، کلیه بازیکنان نخبه لیگ برتر و تیم ملی فوتسال بانوان شهر تهران که بنابر اعلام فدراسیون فوتبال بانوان به تعداد 260 نفر می باشد. با استفاده از فرمول کوکران 152 نفر حجم نمونه در نظر گرفته شد. روش گردآوری داده ها شامل: کتابخانه ای و میدانی بوده است. به منظور گردآوری داده ها، از دو پرسشنامه استاندارد هویت فردی بردبار (1391) و نقش جنسیتی بم (1974) استفاده شده است. برای توصیف داده ها از آمار توصیفی و از آزمون کلموگروف - اسمیرنوف برای تعیین نرمال بودن متغیرهای پژوهش، همچنین برای تحلیل داده ها، از رگرسیون چند متغیره و تحلیل مسیر استفاده شد. نتایج نشان داد که بین باورهای قالبی جنسیتی با هویت اغتشاشی ورزشکاران نخبه زن فوتسال رابطه مستقیم وجود دارد، همچنین بین باورهای قالبی جنسیتی با هویت تعهدی ورزشکاران نخبه زن فوتسال رابطه مستقیم وجود دارد.
    کلیدواژگان: باورهای قالبی جنسیتی، هویت فردی، ورزشکاران نخبه زن فوتسال
  • بهنام قابل دمیرچی، هدیه دباغ، غزل خانجانی*، حسن غرایاق زندی صفحات 493-501
    مقدمه و هدف

    هدف از مطالعه حاضر، بررسی رابطه اعتیاد به تمرین و افسردگی ورزشکاران نخبه در دوران قرنطینه و تعطیلی اماکن و رویدادهای ورزشی بر اثر ویروس کووید-19 بود.

    روش شناسی:

     نمونه آماری را 134ورزشکار نخبه (64 مرد) با حداقل 5 سال سابقه فعالیت در رشته های مختلف ورزشی در سطح سوپرلیگ و ملی، با میانگین 87/20 (15 تا 35 سال) تشکیل دادند. برای سنجش اعتیاد به تمرین، سیاهه اعتیاد به تمرین تری و همکاران و برای افسردگی از پرسشنامه افسردگی بک استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی اسپیرمن و رگرسیون انجام شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد، بین اعتیاد به تمرین و افسردگی رابطه معناداری وجود ندارد، ولی بین مولفه اهمیت و برجسته بودن نقش تمرین با افسردگی، رابطه منفی معناداری وجود دارد. همچنین اهمیت و برجسته بودن نقش تمرین به طور معناداری افسردگی را پیش بینی کرد (05/0 <P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که در دوران قرنطینه ناشی از کووید-19با کاهش مولفه اهمیت و برجسته بودن نقش تمرین، افسردگی ورزشکاران افزایش پیدا می کند. همچنین مولفه اهمیت و برجسته بودن نقش تمرین پیش بینی کننده افسردگی ورزشکاران بود و ورزشکاران علایم افسردگی را به صورت آتیپیکال نشان می دهند.

    کلیدواژگان: اعتیاد به تمرین، افسردگی، کویید-19، ورزشکار نخبه
|
  • SARE BAK *, Nasser Omidzadeh Pages 373-378
    The aim of this study was to study the effect of a developmental gymnastics program on the development of children 's gymnastics skills in primary school male students. Participants in this study consisted of all healthy and non-athlete male students in the first grade of elementary school in Tehran who are studying in 1998-99. Using the available sample method, 30 people were selected based on the Individual Characteristics Questionnaire, and after the pre-test, they were randomly divided into 3 groups of 10 using the Ulrich 2016 Coarse Motor Growth Test checklist. The first group performed a well-proportioned developmental gymnastics program in 8 weeks of 2 sessions, each session lasting 45 minutes. During this period, the second group performed physical education activities in schools and the third group did not perform any activities. Finally, a post-test was performed and the results were recorded. Using K_S test, the normality of the distributions was checked and analysis of covariance was used to compare the groups, and the significance level of the data was considered p
    Keywords: Developmental gymnastics exercises, motor skills, children
  • Morteza Fattahi *, Hamid Sajjadi Hazaveh Pages 379-391
    The aim of this study was to investigate the relationship between physical fitness and mental health and the rate of burnout of operational staff in Region 1 of the Tehran Fire Department. The research method was correlation and the statistical population of this study included the operational staff of Region 1 of Tehran Fire Department who were selected as a sample by cluster random sampling method using Cochran's formula. Data collection tools included the Efred Physical Fitness Test, the Goldberg Mental Health Questionnaire (1972), and the Maslach & Jackson (1985) Occupational Dysfunction Questionnaire. Data analysis was performed using SPSS24 software and descriptive and inferential statistical methods such as normality tests, Pearson correlation and regression. Findings showed that there is a positive and significant relationship between physical fitness and its components, including cardiovascular endurance, upper extremity endurance, trunk muscle endurance, agility and flexibility with mental health. Also, physical fitness and its components have a negative and significant relationship with burnout.
    Keywords: physical fitness, mental health, burnout analysis
  • Samira Hekmatnejad * Pages 391-400
    Objective

    The aim of this study was to determine the effect of free play and designed game on basic motor skills, self-efficacy, pleasure and motivation of preschool children. For this purpose, 45 children with an age range of 4 to 6 years were selected as a sample.

    Methodology

    After selecting the sample of basic motor skills pre-test (TGMD3 test), enjoyment of physical activity (Moore et al., 2001), self-efficacy (Wood et al., 2007) and motivation (CMMQ questionnaire) were performed. Participants were then divided into three groups: free play, planned play and control. The intervention protocol for the experimental groups included 16 45-minute training sessions. During this period, the control group was not active and after the last training session, a post-test was performed and the results were recorded.

    Results

    The results of analysis of covariance showed that there was a significant difference between the mean scores of basic motor skills, self-efficacy, motivation and enjoyment of physical activity in terms of group membership (experimental and control groups). Also, the results of Bernafroni post hoc test showed that the purposeful and free game group performed better.

    Conclusion

    According to the research results, play can be used as a useful intervention to help children's motor and mental development.

    Keywords: play, motor skills, Motivation, self-efficacy
  • hilda gholamian, Nastaran Nasiri * Pages 401-408
    Introduction & Purpose

    The present study aimed at investigating the relationship between mental toughness and competitive aggressiveness and anger of Iranian elite athletes.

    Methodology

    The current study was a descriptive – correlational one. The participants of the study were the total number of track and field elite Iranian male and female athletes who were members of the national team in 2020. For this reason, the statistical sample was 100 elite athletes (18 to 30 years old) with an average age of (23.26 ± 4.120) in track and field discipline using available sampling (50 males, 50 females). To measure mental toughness and its component Sport Mental Toughness Questionnaire (SMTQ) of Sheard, Golby et al. has been applied, and Maxwell & Moores’s Competitive Aggressiveness and Anger Scale (CAAS) has been used to measure competitive aggressiveness and anger. The collected data has been analyzed by means of Spearman's ranking correlation coefficient.

    Results

    The results of the correlation revealed a negative and significant relationship between the overall score of competitive aggressiveness and anger with the overall score of mental toughness and subscales of constancy and control as well as the overall score of mental toughness and aggressiveness subscale of competitive aggressiveness and anger (p < 0.05). In addition, the relationship between the overall score of competitive aggressiveness and anger with the control component of mental toughness is stronger than all relationships.

    Conclusions

    Overall, according to the findings it can be considered that track and field athletes with higher mental toughness experience lower competitive aggressiveness and anger.

    Keywords: Anger, Competitive Aggressiveness, Mental Toughness, Track, Field
  • Hasan Khalaji, Mohammad Moradi Noorabadi *, Alireza Bahrami Pages 409-420
    Introduction & Purpose

    The purpose of the present study was to determine relationship between physical self- concept and sport success with kinesthesia in fields of volleyball, badminton and wrestling in male athletic college students.

    Methodology

    The method used in this study was descriptive and correlational. Therefore, 100 students athletic in different fields purposefully using random multistage sampling were selected (Volleyball, badminton and wrestling). Personal information questionnaire, Short-Form of Physical Self-Description Questionnaire and Ego Orientation in Sport Questionnaire and zhukovski dominant-hand's angle accommodation tests and Ablacova force control dominant-hand's were used in order to collect data.

    Results

    Collected data were analyzed using Pearson correlation test, simultaneous multilevel regression test and analysis variance test. Shown in the results, there is a statistically significant relationship between physical self-concept and sport success with kinesthesia in different fields.

    Conclusion

    The results showed, sports of which kinesthesia of the dominant hand was their main reason of success had better kinesthesia and physical self-concept.

    Keywords: Physical self-concept, Force Control, dominant-hand's angle accommodation, Ego Orientation in Sport, Athletes
  • Amir Rahimi, Mohammad Ehsani *, Rasool Norouzi Seyedhoseini, Marjan Saffari Pages 421-430
    Introduction & Purpose

    In order for sport sciences knowledge to contribute to the development of society, it must be transformed into technological innovations and commercialized. Undoubtedly, the commercialization of sport sciences findings and their entry into the field of practice requires its own requirements. The purpose of this study is to design a model for the commercialization requirements of research findings in sport sciences.

    Methodology

    The present study was conducted by a qualitative method with exploratory-fundamental nature. Research data were collected by a purposive sampling method using a snowball technique and based on in-depth semi-structured interviews with commercialization experts. The number of participants in research by the use of theoretical saturation reached 17 individuals. According to grounded theory and constructive approach, data were analyzed after coding.

    Results

    Finally, four dimensions of commercialization requirements were identified, including entrepreneurial self-efficacy, educational system transformation, social norms, and commercialization policies in the sport sciences.

    Conclusion

    The resulting model, beyond conventional views and pure devotion to foreign policy and development from the top to the down, emphasizes the actor Identification approach to commercialization and can be a long and important step for the development of commercialization in sport sciences.

    Keywords: Requirements, Commercialization, constructive, Sport sciences, Entrepreneurship
  • MohammadReza Weiss Moradi *, Hassan Gharayegh Zandi, Ali Akbarnejad Qara Lu, Mhmadreza Hashemi Pages 431-439

    The purpose of present study was to compare mental toughness and Emotional Intelligence in elite senior level- Iranian wrestlers. For this ,  32 elite free wrestlers and 32 elite Greco-Roman with the average age of 25 years were chosen in 2014.Sequentialy,for evaluating sport  mental toughness and  sport emotional intelligence,the researcher used Golby , Shierd, Siber and Shring's mental toughness questionaires .The methodology of research is practical regarding purpose and the content is reasonably  rcomparative .According to some findings from the independent (T) test,there is no meaningful relationship between mental toughness and emotional intelligence in elite wrestlers.Also the results of independent(T) test shows that there is no meaningful dissimiliarities between average social skills of elite freestyle ang Greco-Roman wrestlers.(free style,Greco, t,p=0/831).The average of mental toughness,self-motive and sympathy of the Greco_Roman wrestlers is more than freestyle wrestlers but in other qualifications  the average of freestyle wrestlers is much better than Greco-Roman wrestlers,self motive,and sympathy of the Greco-Roman wrestlers which are much more than elite free style wrestlers it is suggested to choose both these two groups of wrestlers who are much more closer to the above characteristics

    Keywords: Emotional intelligence, mental Toughness, Free style, Greco-Roman wrestlers
  • Nastaran Nasiree, Hilda Gholamian *, Mahbobeh Gayornajafabadi Pages 441-449
    Introduction & Purpose

    The present study aimed at comparing competitive aggressiveness and anger and mental toughness of Iranian male and female elite track and field athletes.

    Methodology

    The current study was a causal-comparative one. The participants of the study were the total number of Iranian elite track and field athletes who were members of the national team in 2020. For this reason, the statistical sample was 100 elite track and field athletes (18 to 30 years old) with an average age of (23.26 ± 4.120) using available sampling (50 females). To measure competitive aggressiveness and anger Competitive Aggressiveness and Anger Scale (CAAS) of Maxwell & Moores has been applied, and Sheard, Golby et al.’s Sport Mental Toughness Questionnaire (SMTQ) has been used to measure mental toughness. The collected data has been analyzed by means of Mann–Whitney U test.

    Results

    The results of the study revealed a significant difference between male and female track and field athletes in the overall score of mental toughness and its subscale of constancy as well as the overall score of competitive aggressiveness and anger and its anger component. However, there was no significant difference between male and female athletes in the components of confidence and control of the mental toughness variable and aggressiveness subscale of the competitive aggressiveness and anger (p

    Keywords: Anger, Competitive Aggressiveness, mental Toughness, Track, field
  • Ramin Mansouri *, Zahra Nazari, Samaneh Safarihassanabadi, Ebrahim Bararpour Pages 451-459
    The aim of this study was to investigate the effect of a central body stability training program on height control, static balance and dynamic tennis players. The statistical population of this study was men's tennis court volunteers aged 20 to 34 years in Tehran who were divided into two groups of 15 experimental and the control group by simple random sampling. The training program consisted of five semi-long and sitting exercises, lying and sitting with rotation, side bridge, back bridge and four stages of lower abdominal strengthening exercises. After collecting the pre-test information, the subjects in the experimental group performed central stabilization muscle exercises for six weeks. Y test, star test and Sharpand Romberg balance test with open eyes were used to measure height control, dynamic balance and static balance, respectively. To study the significance of intra - group and inter - group in pre - test and post - test, paired and independent t - test were used, respectively. The results showed that there is a significant increase in the means of achievement distance in the Y equilibrium test for all directions. The results also showed a significant increase in static and dynamic balance values after central stability exercises in the experimental group compared to the control group. It can be concluded that central body stability exercises can be used to increase the balance of tennis players.
    Keywords: Static Balance, Dynamic Balance, Central stability exercises
  • Simin Jafari *, Kobra Moghimi, Pezhman Ahmadi Pages 461-470
    Background

    Memory is the ability to recall learned information, and hence, there is a close relationship between learning and memory.

    Method

    The purpose of this study was to investigate the relationship between working memory and long-term memory with the performance of 8 to 10 year old female gymnasts. For this purpose, 40 individuals were selected through available and purposeful sampling method. Wechsler working memory test was used to measure working memory, and Kim Card visual memory test was used to measure long-term memory. Four gymnastics toys were used to evaluate the performance of gymnasts. The method of scoring in this study was in accordance with the opinion of the gymnastics referees. Pearson correlation coefficient test was used for data analysis.

    Result

    The results showed that there was only a significant positive relationship between working memory and gymnastics performance. But there was no significant relationship between long-term memory and gymnastics performance.

    Conclusion

    Overall, the results of this study show that working memory is directly related to the motor performance of elite gymnast girls

    Keywords: Long term memory, working memory, performance, Gymnastics
  • Abdoalmahdi Nasirzadeh *, Reyhaneh Soleimani, Reyhaneh Soleimani Pages 471-481

    The transfer of public sports facilities to the private sector is one of the programs that has been included in the long-term executive goals of the government; Developing countries such as Iran have faced issues such as high fluctuations in government support for the sports sector, a lack of integrated programs, and a lack of a comprehensive program to attract private sector participation due to global developments. The purpose of this study was to identify the barriers to the transfer of public sports facilities to the private sector in Alborz province. The statistical population of the study included all managers of private sports facilities in Alborz province (172 people). By referring to Morgan table and considering the phenomenon of dropout, the researcher considered 130 managers of private sports facilities as a statistical sample. According to the objectives of the research and in order to collect the required information, a researcher-made questionnaire on privatization transfer barriers in sports was used. The extracted variables included four sections: economic barriers, political-legal barriers, socio-cultural barriers and managerial barriers. Specialists and professors of sports management were used and approved to confirm the face validity and content of the questionnaire; The reliability of the questionnaire was 0.86 using Cronbach's alpha. In order to analyze the research data, the Friedman test method was used to examine and prioritize the barriers to the transfer of public sports facilities to the private sector. Findings showed that the ranks of barriers to the transfer of public sports facilities to the private sector differ. Management barriers with an average (2.84) first priority, followed by economic barriers with an average (2.66), social barriers with an average (2.14) and in the lowest priority political barriers with an average (2.02) ) It is appropriate to. It is suggested that by handing over the loss-making sector to the private sector by government agencies, leaving out incompetent government agencies and interacting with the agencies in charge of sports and eliminating parallel work, the conditions can be set for advancing goals and removing obstacles. Assignment of sports venues.

    Keywords: Privatization in Sports, Sports Venues, Alborz province
  • Amin Moazaminezhad * Pages 483-490
    Introduction & Purpose

    The purpose of this study was to compare the prevalence of motor skills in preschool children based on the type of birth (normal - cesarean section)

    methodology

    The statistical population of this study was children aged 4-6 years old who were in education in preschools in Boroujerd city in 2017. To this end, 50 boys of this age were studied and evaluated. 25 children born to cesarean section and 25 natural born children of Borujerd city were selected through available sampling. The study was of causal-comparative type and a Bruninx-Oseretsky test was made in 1978 used to collect information from the research. Statistical analysis of multiple and one-way variance analysis was used to analyze the components of motor skill in children born in cesarean section and normal.

    Results

    The results of multiple analysis of variance analysis showed that there was no significant difference in all the components of motor skill in experimental group (P = 0.735).

    Conclusion

    Post-birth and education factors seem to be responsible for motor development.Keywords: cesarean section, motor skills, normal, preschool children, type of birth.

    Keywords: Cesarean section, motor skills, normal, preschool children, type of birth
  • Nadereh Dorodian, Fereshteh Afkari * Pages 491-498
    The purpose of this study is to investigate the relationship between gender stereotypes and the formation of individual identity of elite female futsal athletes. The research was applied in terms of the nature of the problem and the type of purpose, and in terms of descriptive research method, it was correlational. The statistical population includes all the elite players of the Premier League and the national women's futsal team of Tehran, which according to the announcement of the Women's Football Federation is 260 people. Using Cochran's formula, a sample size of 152 people was considered. The method of data collection included: library and field. In order to collect data, two standard questionnaires of tolerant individual identity (2012) and Bam gender role (1974) were used. To describe the data from descriptive statistics, Kolmogorov-Smirnov test to determine the normality of research variables and also to analyze the data, Multivariate regression and path analysis were used. The results showed that there is a direct relationship between gender stereotypes and the confusing identity of elite female futsal athletes, and also between gender stereotypes and the accrual identity of elite female futsal athletes.
    Keywords: Gender Stereotypes, individual identity, Elite female futsal athletes
  • Behnam Ghabel Damirchi, Hedye Dabbagh, Ghazal Khanjani *, Hassan Gharayagh Zandi Pages 493-501
    Introduction & Purpose

    The present study aimed at investigating the relationship between exercise addiction and depression of athletes and closure of sports venues and events due to corona virus (Covid-19).

    Methodology

    The current study was a descriptive correlational one. The participants of the study consisted of 134 elite athletes (64 men) who had at least 5 years of sports experience at the level of the super league and national with an average age of 20.87 (15 to 35 years). To measure exercise addiction, exercise addiction checklist of Terry et al. has been applied, and Beck’s depression questionnaire has been used to measure the depression. The collected data has been analyzed by means of Spearman's correlation coefficient and regression.

    Results

    The results of the study revealed no significant relationship between exercise addiction and depression. However, not only there is a negative significant relationship between the importance and prominence of the role of exercise with depression, but also it significantly predicted depression (p < 0.05).

    Conclusions

    According to the findings, during quarantine due to Covid-19, with decreasing importance and prominence of the role of exercise, depression of athletes will be increased. Moreover, the importance and prominence of the role of exercise was a predictor of depression and athletes also show depression symptoms atypically.

    Keywords: COVID-19, depression, Exercise Addiction, Elite athletes