فهرست مطالب

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 72، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/05
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سید مهدی احمدی بالادهی*، علی دستور صفحات 11-29

    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین رهبری تحول آفرین و تفکر استراتژیک در سطح سازمانی ناجا می باشد. این پژوهش با رویکردی توصیفی همبستگی از طریق توزیع 214 پرسشنامه بین کارکنان ستاد فرماندهی انتظامی استان مازندران صورت گرفته است. برای گردآوری داده های پژوهش از پرسشنامه استاندارد چند عاملی رهبری (MLQ) و پرسشنامه محقق ساخته تفکراستراتژیک استفاده شده است. روایی پرسشنامه ها به وسیله اساتید محترم مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ به ترتیب برای پرسشنامه رهبری تحول آفرین 84/0 و پرسشنامه تفکر استراتژیک 92/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری همبستگی، رگرسیون و آزمون فریدمن با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد که رهبری تحول آفرین و مولفه های آن اثر مثبت و معناداری بر تفکر استراتژیک در سطح ناجا وجود دارد. از میان ابعاد رهبری تحول آفرین بعد ترغیب ذهنی بیشترین و بعد ملاحظات فردی کمترین ضریب همبستگی را با تفکر استراتژیک داشته اند. همچنین آزمون پنجم براساس آزمون فریدمن نشان می دهد که ترغیب ذهنی با ضریب 64/2 در اولویت اول قرار دارد، در نتیجه بیش ترین اثر را بر تفکر استراتژیک دارد و در ادامه نفوذ آرمانی با ضریب 50/2 در اولویت دوم و ملاحظات فردی با ضریب 42/2 در رتبه چهارم و پایانی قرار دارد در نتیجه کم ترین اثر را بر تفکر استراتژیک در ناجا دارد.

    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، تفکر استراتژیک، ناجا، مازندران
  • حاجیه رجبی فرجاد*، فریبا شایگان، ضرغام سرپرست صفحات 31-56
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر اقتصاد مقاومتی بر احساس امنیت اجتماعی شهروندان شهرستان دورودی انجام شده است. چهارچوب نظری این تحقیق با تاکید بر نظریه های نظام های پارسونز، دورکیم، مارکس مرتن و... تدوین شده است.این پزوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی - پیمایشی بوده است که برای گردآوری اطلاعات از ابزار پرسش نامه استفاده شده است که با توجه به جامعه آماری، تعداد 377 نفر از افراد بالای 18 سال شهر دورود با روش نمونه گیری خوشه ای به عنوان نمونه تحقیق انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین برای روایی ابزار از روایی محتوا و صوری استفاده شده است و برای پایایی پرسشنامه از آلفای کرونباخ استفاده شده است که برای هر یک از ابعاد اقتصاد مقاومتی(حمایت از تولید ملی80/0، اصلاح الگوی مصرف744/0، عدالت اقتصادی833/0، ثبات اقتصادی65/) و برای احساس امنیت اجتماعی812/0. مورد تایید قرار گرفته است.یا فته ها نشان داد که بین اقتصاد مقاومتی و مولفه های تشکیل دهنده آن (حمایت از تولید ملی، اصلاح الگوی مصرف، عدالت اقتصادی، ثبات اقتصادی) با احساس امنیت اجتماعی رابطه معنی داری وجود دارد. حدود 29 درصد از تغییرات متغیر وابسته تحقیق را متغیرهای مستقل حاضر در تحقیق پیش بینی می کنند. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد مقدار ضریب متغیر نگرش نسبت به حمایت از تولید ملی38، برای متغیر نگرش نسبت به ثبات اقتصادی 191/0، برای متغیر نگرش نسبت به اصلاح الگوی مصرف 9/0، متغیر نگرش نسبت به عدالت اقتصادی 49/0است.
    کلیدواژگان: اقتصاد مقاومتی، احساس امنیت اجتماعی، عدالت اقتصادی، ثبات اقتصادی، حمایت از تولید ملی
  • ایرج دوستی*، خلیل میرزایی، مجید کفاشی صفحات 57-83
    زمینه و هدف

    ناجا برای توسعه سازمان خود و استقرار نظم و امنیت و تامین آسایش فردی و عمومی جامعه، در دو دهه ی اخیر رویکرد جامعه محوری را در کنار سایر رویکردهای پلیسی برای رسیدن به اهداف خود تعیین کرده است، هم اکنون شناخت زمینه ها و ویژگی ها این رویکرد و فهم پیامدهای این رویکرد در توسعه ناجا هدف اصلی این پژوهش است.

    روش پژوهش: 

    پژوهش از لحاظ هدف بنیادی است و از لحاظ مسیر؛ تحقیقی کیفی از نوع روش پدیده نگاری است. خبرگان و صاحب نظران پلیس دارای سابقه خدمت، دانش، تجربه و تحصیلات مناسب و کافی، جامعه آماری را تشکیل می دهند. در این پژوهش تعداد 20 نفر از جامعه آماری به عنوان نمونه از روش نمونه گیری هدفمند اطلاعات محور، انتخاب شده اند. جمع آوری اطلاعات و داده ها از طریق ابزار مصاحبه بی ساخت و ژرفانگر انجام شده است. داده ها و اطلاعات با تکنیک تحلیل محتوای کیفی تجزیه وتحلیل شده اند.

    یافته ها و نتیجه گیری:

     نتایج تحلیل محتوای کیفی نشان می دهد؛ زمینه های گرایش ناجا به سمت رویکرد جامعه محوری پلیس دارای ابعاد؛ 1) اجتماعی، 2) اقتصادی، 3) اندیشه ای- گفتمانی و 4) قانونی- مدیریتی هستند و ویژگی های رویکرد جامعه محوری پلیس در ناجا دارای سه بخش نظام مند و وابسته به هم؛ 1) شناختی، 2) سیاست گذاری و برنامه ریزی و 3) عملیاتی است و پیامدهای این رویکرد در عرصه ی اجتماعی و عرصه ی سازمانی در توسعه ناجا قابل فهم است

    کلیدواژگان: رویکرد جامعه محوری پلیس، توسعه ناجا، زمینه ها، ویژگی ها، پیامدها
  • عابدین ذالفقاری* صفحات 85-106
    این تحقیق با هدف امکان سنجی اجرای بودجه ریزی بر مبنای عملکرد در دانشگاه علوم انتظامی امین و در سال 1399 به عمل آمده است. به این منظور بر اساس مدل شه ((sheh ، طبقه بندی سه گانه ای از میزان توانایی ، میزان اختیارات و میزان پذیرش در دانشگاه علوم انتظامی امین مورد بررسی قرار گرفت . تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش، از نوع توصیفی-تحلیلی بوده است. جامعه آماری شامل ، مدیران مالی، مدیران برنامه و بودجه، کارشناسان امور مالی، کارشناسان بودجه دانشگاه علوم انتظامی امین، معاونت طرح و برنامه و بودجه ناجا و امور مالی ناجا به تعداد 43 نفرتشکیل شده ، به منظور گردآوری اطلاعات میدانی و دستیابی به اهداف تحقیق از یک پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید. یافته ها حاصل از پژوهش نشان می دهدکه سطح معنی داری دو بعد "میزان توانایی بودجه ریزی بر مبنای عملکرد" و "میزان اختیارات بودجه ریزی بر مبنای عملکرد " کمتر از 05/0 بوده که نشان دهنده معنی داری آزمون و مثبت بودن این سطح معنی داری دو بعد از نظر پاسخگویان است. در مقابل سطح معنی داری بعد میزان پذیرش بودجه ریزی بر مبنای عملکرد در دانشگاه بیشتر از 05/0 بوده که نشان از تایید فرض صفر است. در نتیجه در دانشگاه علوم انتظامی امین توانایی بودجه ریزی بر مبنای عملکرد و اختیارات کافی بودجه ریزی عملیاتی وجود دارد، در مقابل پذیرشی برای بودجه ریزی بر مبنای عملکرد وجود ندارد. در مجموع امکان بودجه ریزی بر مبنای عملکرد در دانشگاه ممکن و قابل اجرا می باشد.
    کلیدواژگان: بودجه ریزی عملیاتی، امکان سنجی، مدل شه، آموزش عالی، دانشگاه علوم انتظامی امین
  • حمیده عباسی*، امنه مالمیر، اسدالله تلخابی، رسول صریحی صفحات 107-133

    هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش میانجی حس رفاه در تاثیر فرهنگ سازمانی بر رفتار به اشتراک گذاری دانش کارکنان بوده است. پژوهش حاضر بر حسب هدف از نوع کاربردی و از نظر ماهیت و روش توصیفی همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش کارکنان بانک ملی استان مرکزی که مجموعا 720 نفر بوده است، تعداد نمونه مورد نظر از طریق فرمول کوکران 250 بدست آمد. به منظور گردآوری داده های پژوهش، از پرسشنامه چامگ و همکاران (2016) استفاده شده است. روایی پرسشنامه توسط روایی ظاهری، محتوا (روش لاوشه) سنجش گردید. جهت تعیین پایایی سوالات پرسشنامه به صورت جداگانه از روش آلفای کرونباخ استفاده شده است. در این پژوهش،تجزیه و تحلیل داده ها از طریق مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار لیزرل انجام شده است. یافته ها نشان داد فرهنگ سازمانی نوآورانه از طریق حس رفاه کارکنان بر رفتار به اشتراک گذاری دانش صریح با شدت اثر (063/0) و فرهنگ سازمانی نوآورانه از طریق حس رفاه کارکنان بر رفتار به اشتراک گذاری دانش ضمنی با شدت اثر (057/0) تاثیر دارد. نتایج حاکی از آن بوده است که نوع فرهنگ سازمانی اهمیت فراوانی در تسهیم دانش دارد. به عبارتی، فرهنگ سازمانی نواورانه بر رفتار به اشتراک گذاری دانش ضمنی وصریح کارکنان از طریق حس رفاه کارکنان اثر قابل توجهی دارد. اما فرهنگ سازمانی بروکراتیک و فرهنگ سازمانی حمایتی بر رفتار به اشتراک گذاری دانش صریح و ضمنی کارکنان از طریق نقش میانجی حس رفاه تاثیری ندارد.

    کلیدواژگان: حس رفاه، فرهنگ سازمانی بروکراتیک، فرهنگ سازمانی حمایتی، فرهنگ سازمانی نوآورانه، رفتار به اشتراک گذاری دانش
  • مهدی سرابی صفحات 135-152

    هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر تعالی سازمانی بر عملکرد سازمانی سازمان‌های پلیسی است. به این منظور پیمایشی با استفاده از یک پرسش‌نامه انجام و داده‌های تحقیق از ادارات پلیس امارات متحده عربی، شهر دوبی، جمع‌آوری گردید؛ تعداد دویست و پنجاه پرسش‌نامه توزیع، و از این تعداد، صد و هفتاد و پنج پرسش‌نامه تکمیل و به محققان ارسال شد. به منظور تحلیل داده‌‌های جمع‌آوری شده از «مدل‌سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی » استفاده شد. نتایج بدست آمده از این مطالعه از دو جنبه‌ی کاربردی و نظری حایز اهمیت است. به لحاظ نظری، در پیشینه ادبیات تحقیق، مطالعات معدودی به بررسی تجربی رابطه علت و معلولی تعالی سازمانی و عملکرد سازمانی در سازمان‌های دولتی پرداخته‌اند، ازاینرو با مطالعه حاضر سعی شده است تا این شکاف مطالعاتی پر شود. بلحاظ کاربردی نیز این مطالعه موجب آگاهی‌افزایی مدیران، تصمیم-گیرندگان، و کارشناسان حوزه پلیسی پیرامون اهمیت تعالی سازمانی در پیاده‌سازی راهبردها و شیوه‌های اجرایی امور پلیسی می‌گردد.

    کلیدواژگان: تعالی سازمانی، عملکرد سازمانی، پلیس دوبی
|
  • Seyyed Mahdi Ahmadi Baladehi *, Ali Dastoor Pages 11-29

    The purpose of this study is to investigate the relationship between transformational leadership and strategic thinking at the organizational level of NAJA. This research has been done with a descriptive correlational approach through the distribution of 214 questionnaires among the staff of the Mazandaran Disciplinary Command. The standard Multi-Factor Leadership Questionnaire (MLQ) and the researcher-made strategic thinking questionnaire were used to collect research data. The validity of the questionnaires was confirmed by respected professors and its reliability was obtained using Cronbach's alpha formula for the Transformational Leadership Questionnaire 0.84 and the Strategic Thinking Questionnaire 0.92, respectively. For data analysis, correlation, regression and Friedman test were used using SPSS software. Findings show that transformational leadership and its components have a positive and significant effect on strategic thinking at the NAJA level.. Among the dimensions of transformational leadership, the dimension of mental motivation had the highest and the dimension of individual considerations had the lowest correlation coefficient with strategic thinking. Also, the fifth test based on Friedman test shows that mental motivation with a coefficient of 2.64 is in the first priority, therefore it has the greatest effect on strategic thinking and then the ideal influence with a coefficient of 2.50 in the second priority and motivation with inspiration. Individual considerations with a coefficient of 2.42 are in the fourth and final rank, thus having the least effect on strategic thinking in the NAJA.

    Keywords: Transformational Leadership, Strategic Thinking, Naja, Mazandaran
  • Hajieh Rajabi Farjad *, Fariba Shayegan, Zargham Sarprast Pages 31-56
    The aim of this study was to investigate the effect of resistance economy on the feeling of social security of the citizens of Doroudi city. The theoretical framework of this research has been compiled with emphasis on the theories of Parsons, Durkheim, Marx Merten and others.This research was applied in terms of purpose and in terms of descriptive-survey method. Questionnaire was used to collect information. According to the statistical population, 377 people over 18 years of age in Dorud city by cluster sampling method to Sample research was selected and examined. Cronbach's content validity was also used to validate the instrument, and Cronbach's alpha was used for reliability of the questionnaire. Economic / 65) and for feeling social security 0.812. Approved.Or the fatwas showed that there is a significant relationship between the resistance economy and its components (support for national production, reform of consumption pattern, economic justice, economic stability) and the feeling of social security. About 29% of the changes in the dependent variable of the study are predicted by the independent variables present in the study. The results of regression analysis also showed that the value of the attitude variable coefficient to support national production is 38, for the attitude variable to economic stability is 0.191, for the variable attitude towards the correction of consumption pattern is 0.9, the attitude attitude towards economic justice is 0.49.
    Keywords: resistance economy, Sense of Social Security, economic justice, economic stability, support for national production
  • Abedin Zolfghari * Pages 85-106
    This study was conducted in 2016 with the aim of feasibility study of performance-based budgeting in Amin University of Law Enforcement Sciences. For this purpose, based on the sheh model, a three-tier classification of ability, authority and admission in Amin University of Law Enforcement Sciences was investigated. The statistical population consisted of financial managers, program and budget managers, finance experts, budget experts of Amin University of Law Enforcement Sciences, NAJA Deputy Minister of Planning and Budget and NAJA Finance, consisting of 43 people, in order to collect field information and access A researcher-made questionnaire was used for the objectives of the study.The findings show that the significance level of the two dimensions of "performance-based budgeting capability" and "performance-based budgeting options" is less than 0.05. Indicates the significance of the test and the positive level of this two-dimensional level from the respondents' point of view, while the level of significance of the dimension is the acceptance of performance-based budgeting in the university is more than 0.05, which indicates the confirmation of the null hypothesis. Law Enforcement Sciences Amin the ability to budget based on performance and authority There is operational budgeting, in contrast there is no acceptance for performance-based budgeting. In general, the possibility of budgeting based on performance in the university is possible and feasible.
    Keywords: Operational Budgeting, Feasibility Study, Shah Model, higher education, Amin University of Law Enforcement Sciences
  • Hamideh Abbasi *, Ameneh Malmir, Asadollah Talkhabi, Rasool Sarihi Pages 107-133

    The purpose of this study was to investigate the mediating role of sense of well-being in the impact of organizational culture on employee knowledge sharing behavior. The present study is applied in terms of purpose and in terms of nature and descriptive-correlation method. The statistical population of this study was the staff of Bank Melli in Markazi province, which was a total of 720 people. The desired number of samples was obtained through the Cochran 250 formula. In order to collect research data, Chamg et al. (2016) questionnaire was used. The validity of the questionnaire was assessed by the apparent validity of the content (Lauche method). Cronbach's alpha method was used to determine the reliability of the questionnaire questions separately. In this study, data analysis was performed through structural equation modeling using LISREL software. The findings showed that innovative organizational culture through employees 'sense of well-being on explicit knowledge sharing behavior with effect intensity (0.063) and innovative organizational culture through employees' sense of well-being on implicit knowledge sharing behavior with effect intensity ( 0.057) is effective. The results indicate that the type of organizational culture is very important in knowledge sharing. In other words, innovative organizational culture has a significant effect on the behavior of sharing tacit and explicit knowledge of employees through a sense of employee well-being. But bureaucratic organizational culture and supportive organizational culture do not affect the behavior of sharing explicit and implicit knowledge of employees through the mediating role of a sense of well-being.

    Keywords: Welfare Sense, bureaucratic organizational culture, Supportive organizational culture, innovative organizational culture, knowledge sharing behavior
  • mahdi sarabi Pages 135-152

    This study was set up to examine the effect of organizational excellence on organizational performance. A questionnaire survey was employed to collect the data from Dubai Police departments. Two hundred fifty questionnaires were distributed and one hundred seventy five were returned completely filled. To analyze the data collected, Partial Least Square (PLS) structural Equation Modelling was employed. Based in the statistical results, the effect of organizational excellence on organizational performance was confirmed. The results of this study have different theoretical and practical implications. Theoretically, this study closes the gap in the previous literature in terms of the few studies examine empirically the casual effect of organizational excellence on organizational performance in public organization. Practically, this study increases the awareness on managers, decision makers, and practitioners about the significant of excellence when implementing their strategies and practices. This study was set up to examine the effect of organizational excellence on organizational performance. A questionnaire survey was employed to collect the data from Dubai Police departments. Two hundred fifty questionnaires were distributed and one hundred seventy five were returned completely filled. To analyze the data collected, Partial Least Square (PLS) structural Equation Modelling was employed. Based in the statistical results, the effect of organizational excellence on organizational performance was confirmed. The results of this study have different theoretical and practical implications. Theoretically, this study closes the gap in the previous literature in terms of the few studies examine empirically the casual effect of organizational excellence on organizational performance in public organization.

    Keywords: Organizational excellence, organizational performance, Dubai Police