فهرست مطالب

مجله آموزش محیط زیست و توسعه پایدار
سال نهم شماره 2 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • خدیجه علی آبادی، فاطمه جنیدی جعفری*، سعید پور روستایی اردکانی صفحات 9-22
    پژوهش حاضر، با هدف بررسی تاثیر برنامه آموزش سواد محیط زیستی مبتنی بر فناوری واقعیت افزوده بر دانش، نگرش و رفتار محیط زیستی دانش آموزان دوره متوسطه انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان دوره متوسطه شهر تهران که در سال تحصیلی 1396-1397 مشغول به تحصیل بوده اند، تشکیل می دهند. نمونه موردمطالعه با استفاده از روش نمونه گیری غیر تصادفی انتخاب شد که به دو گروه 20 نفری (گروه آزمایش و کنترل) تقسیم شدند. روش تحقیق، روش شبه آزمایشی (طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل) بود. ابتدا آزمون سواد محیط زیستی به عنوان پیش آزمون استفاده شده است. سپس ابزارهای ارتباطی سیار جهت اجرای واقعیت افزوده در اختیار گروه آزمایش قرارگرفته و در گروه کنترل مطالب محیط زیستی موردنظر به صورت سنتی ارایه شد. پس از اتمام تدریس در هر دو گروه، مجددا ابزار پرسشنامه سواد محیط زیستی مورداستفاده قرار گرفت و نتایج آن مورد مقایسه قرار گرفت. جهت تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس و آزمون واریانس چند متغیره استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد که برنامه آموزش سواد محیط زیستی مبتنی بر فناوری واقعیت افزوده بر دانش، نگرش و رفتار محیط زیستی دانش آموزان دوره متوسطه تاثیر مثبتی داشته است و می تواند به عنوان ابزاری مفید در آموزش مورداستفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سواد محیط زیستی، واقعیت افزوده، نگرش، رفتار، دانش محیط زیستی
  • فوزیه دهزاد رستمی، ابراهیم صالحی عمران*، صادق صالحی صفحات 23-42
    با توجه به نقش آموزش عالی در پرورش متخصصان، توجه به آموزش محیط زیست در رشته های تخصصی و به ویژه رشته های مرتبط با صنعت از جمله مسئولیت های این نهاد است. اما در آموزش عالی ایران توجه به این گونه آموزش ها در حد مطلوب نیست و در برنامه درسی اکثر رشته ها توجهی به آن نمی شود. لذا هدف اصلی پژوهش حاضر، شناسایی و اولویت بندی نیازهای آموزش محیط زیست برای دانشجویان رشته های مهندسی صنایع و مدیریت صنعتی بود. روش پژوهش آمیخته از نوع اکتشافی- متوالی بوده و به منظور این بررسی ابتدا با روش های کیفی به بررسی نیازها و مولفه های آموزش محیط زیست رشته های موردنظر از طریق مصاحبه با 9 نفر از اساتید و تحلیل محتوای سرفصل های رشته های موردنظر در 8 دانشگاه در کشورهای دیگر پرداخته شد. سپس مولفه های به دست آمده از مرحله کیفی، تلخیص و تلفیق شده و به منظور اولویت بندی در اختیار 60  نفر از خبرگان قرار گرفت. داده های حاصل با استفاده از آزمون کای اسکویر و آزمون فریدمن مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته و نیازها اولویت بندی شدند. نتایج حاکی از آن است که مولفه های دانش و مسایل کلی محیط زیست و صنایع و ملاحظات زیست محیطی در زنجیره تامین در اولویت بالاتری نسبت به سایر مولفه ها قرار دارند.
    کلیدواژگان: آموزش محیط زیست، نیازهای آموزشی، آموزش اختصاصی محیط زیست، مهندسی صنایع، مدیریت صنعتی
  • یحیی صافی سیس*، احمد رضوانفر صفحات 43-62

    آموزش عامل اصلی توسعه کشاورزی است و تربیت نیروی انسانی متخصص و محقق مهم ترین عامل در جهت توسعه کشاورزی ارگانیک است. این نیروی انسانی می‏تواند تمامی کنشگران درگیر در این نظام کشاورزی را در برگیرد. هدف این پژوهش، شناسایی عوامل موثر بر الزام‏های آموزشی توسعه کشاورزی ارگانیک از دیدگاه کارشناسان کشاورزی بود. جامعه آماری این پژوهش، کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی بودند (837=N). برای این جامعه آماری، با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، حجم نمونه 264 نفر تعیین شد که برای کاهش خطا و پوشش پرسشنامه‏ های بی‏ پاسخ، این تعداد به 310 نفر افزایش یافت و به صورت نمونه ‏گیری تصادفی ساده موردمطالعه قرار گرفتند. ابزار اصلی جمع‏آوری داده‏ها در این پژوهش، پرسشنامه بود. روایی پرسشنامه با نظر استادان دانشگاه تهران تایید شد و پایایی آن نیز با ضریب تتای ترتیبی تایید شد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که عوامل موثر بر الزام‏های آموزشی توسعه کشاورزی ارگانیک را می‏توان در شش عامل سیاست‏گذاری، مدیریتی، تحقیقاتی، ترویجی، زراعی و مصرفی خلاصه کرد. این عوامل درمجموع 58 درصد از واریانس عامل‏های موثر بر الزام‏ های آموزشی توسعه کشاورزی ارگانیک را تبیین کردند. بر اساس نتایج به دست آمده، ایجاد دوره‏ های آموزشی در زمینه مدیریت تلفیقی آفات (IPM)، بازاریابی کشاورزی، کارآفرینی کشاورزی با محوریت کشاورزی ارگانیک و همچنین پژوهش ‏های بیشتر بر روی کاهش هزینه تولید محصولات ارگانیک پیشنهاد می‏شود.

    کلیدواژگان: کشاورزی ارگانیک، تحلیل عاملی، کارشناسان کشاورزی، الزام‏های آموزشی
  • پروین صادقی تبار، مهدی شریعتمداری* صفحات 63-82
    روش های آموزشی مورد استفاده در برنامه بازآموزی و ارتقای سطح توانمندی حرفه ای شاغلان جامعه پزشکی، یکی از دغدغه های حوزه سلامت برای توسعه پایدار و تضمین کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی است. یادگیری ترکیبی، تلفیق اندیشمندانه یادگیری الکترونیکی و یادگیری چهره به چهره است که در حوزه آموزش مداوم جامعه پزشکی می تواند با بهبود کیفیت و کمیت آموزش، نقش به سزایی در ارتقاء نظام سلامت کشور داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد و مولفه های آموزش مداوم جامعه پزشکی مبتنی بر یادگیری ترکیبی و به منظور ارتقای کیفی این بخش مهم انجام پذیرفت. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و در سال 1398 در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد. برای گردآوری اطلاعات از روش تلفیقی شامل سه روش مطالعه اسنادی، دلفی فازی و پیمایشی استفاده شد. روش نمونه گیری به صورت هدفمند بود و با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته تا رسیدن به اشباع داده ها با ده نفر از خبرگان و صاحب نظران حوزه های آموزش مداوم جامعه پزشکی و یادگیری ترکیبی، مصاحبه انجام شد. به منظور تحلیل محتوای در مرحله اول از تحلیل محتوای کیفی و در مرحله دوم و سوم از تحلیل دلفی فازی استفاده شد. در ابتدا از داده های حاصل از مصاحبه ها، 281 کد اولیه استخراج شد که پس از بازنگری مداوم به 78 کد تقلیل یافت. نتایج حاصل از این پژوهش کیفی منجر به شناسایی و معرفی هفت بعد اصلی مشتمل بر نهادی، مدیریت آموزشی و پشتیبانی منابع، فناوری و طراحی، پداگوژیکی، ارزیابی و بازخورد، اخلاقی و قالب های یادگیری برای الگوی آموزش مداوم جامعه پزشکی مبتنی بر یادگیری ترکیبی و همچنین 28 مولفه و 100 گویه شد. نتایج این تحقیق می تواند مورد توجه سیاست گذاران و برنامه ریزان این حوزه قرارگرفته و برای توسعه پایدار سلامت جامعه، مورد بهره برداری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش مداوم جامعه پزشکی، یادگیری ترکیبی، تکنیک دلفی فازی، توسعه پایدار
  • سعدالله پورمیرزا، شهاب بهرامی*، حسین عیدی صفحات 83-96

    تحقیق حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر بهبود فرهنگ بهداشت، ایمنی و محیط زیست در اماکن ورزشی طراحی و اجرا گردید. تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی- تحلیلی می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل مدیران اماکن ورزشی آگاه به حوزه بهداشت، ایمنی و محیط زیست، بودند که تجربه کافی در عرصه ورزش و اماکن ورزشی دارا می باشند. بر اساس شیوه انتخاب نمونه گیری گلوله برفی تعداد 18 نفر به عنوان نمونه تحقیق مشخص گردیدند.  به منظور طراحی چارچوب مفهومی تحقیق از نظریه سه شاخگی کمک گرفته شد. پرسشنامه تحقیق حاضر، شامل پرسشنامه محقق ساخته بود. این پرسشنامه بر اساس روش TOPSIS طراحی گردیده بود. به منظور اولویت بندی این عوامل از روش تاپسیس استفاده گردید. کلیه روند تجزیه وتحلیل داده های تحقیق با استفاده از نرم افزار BT TopSis SoLver انجام گردید. توجه به نتایج مشخص گردید که ایجاد نظارت بر رفتارها و عملکرد کارکنان و مدیران اماکن ورزشی در حوزه HSE با ضریب 9745/0 مهم ترین عامل مشخص گردید. همچنین نتایج نشان داد که متناسب سازی شرح شغل های کارکنان و مدیران اماکن ورزشی با اهداف HSE با ضریب نزدیکی 8649/0 و توجه به نگرش و مهارت های مربوط به HSE کارکنان و مدیران در زمان استخدام و به کارگماری با ضریب نزدیکی 8388/0 دیگر عوامل مهم بر بهبود فرهنگ HSE در اماکن ورزشی بودند. این نتایج می تواند در بهبود فرهنگ بهداشت، ایمنی و محیط زیست در اماکن ورزشی موثر باشد.

    کلیدواژگان: اماکن ورزشی، فرهنگ، بهداشت، ایمنی، محیط زیست
  • فریبا نوروزی، اسماعیل صالحی*، مریم خستو صفحات 97-114

    در مقاله حاضر وضعیت عدالت فضایی در توزیع خدمات شهری در محلاتی از مناطق منتخب شهر تهران بررسی می گردد. روش پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی است، در بخش نخست از طریق خوشه بندیK-means تعدادی از محلات همگن انتخاب گردیدند سپس با مدل آنتروپی شانون وزن دهی شده و با استفاده از مدل ویکور (VIKOR) توزیع خدمات در سطح محلات مورد نظر بررسی شده محلات مورد نظر رتبه بندی شدند. در بخش دوم کیفیت زندگی در این محلات از منظر شهروندان با طراحی پرسشنامه هایی که روایی آن با استفاده از آزمون بارتلت 71 /0 درصد و پایایی آن نیز با استفاده از آلفای کرونباخ، مقدار 073/ 0 درصد تعیین شد، مورد بررسی قرار گرفت و برای مقایسه بین توزیع خدمات و کیفیت زندگی از دو تکنیک تحلیل همبستگی و تحلیل رگرسیون استفاده شد. نتایج رتبه بندی محلات با این دو روش متفاوت بود که نشان داد جهت دستیابی به محلات پایدار اتکا صرف به معیار کمی سرانه به تنهایی جوابگوی نیازهای شهروندان نیست و عدالت، اختصاص خدمات متناسب با شرایط افراد می باشد که تامین آنها نیاز به سازوکار و برنامه ریزی هایی دارد که باید از سوی مدیریت شهری سازمان دهی شود و لازم است دیدگاه ها و نیازهای واقعی شهروندان نیز در برنامه ریزی ها لحاظ گردد.

    کلیدواژگان: مدیریت شهری، عدالت فضایی، کیفیت زندگی، مدل ویکور، سرانه ها
  • معصومه کارگزار، محمود مهرمحمدی*، ابراهیم طلایی، سید محمد شبیری صفحات 115-132
    پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت موجود تربیت محیط زیستی در دوره دوم ابتدایی بر اساس مولفه های تربیت محیط زیستی انجام پذیرفته است. روش پژوهش، روش تحلیل محتوای آنتروپی شانون بود که پردازش داده ها را در بحث تحلیل محتوا با نگاه جدید و به صورت کمی و کیفی مطرح می کند. محتوای طرح ازنظر پاسخگو (کلیه کتب چهارم، پنجم و ششم ابتدایی) و 9 مولفه اصلی و 43 مولفه فرعی موردبررسی قرار گرفت. نتایج تحلیل محتوا نشان داد که از مجموع 848 صفحه کتب پایه چهارم ابتدایی، درمجموع (189) صفحه و از مجموع 895 صفحه از کتب پایه پنجم ابتدایی درمجموع (127) صفحه و از مجموع 914 صفحه از کتب پایه ششم ابتدایی درمجموع (127) صفحه در رابطه با مفاهیم کلیدی تربیت زیست محیطی پرداخته شده است و از بین تمام مولفه های تربیت محیط زیستی بیشترین توجه به مولفه تنوع زیستی در 36 صفحه و کمترین توجه به مولفه لایه ازن در (0) صفحه بوده و بیشترین ضریب اهمیت مربوط به مولفه های تنوع زیستی (26/0) و کمترین ضریب اهمیت مولفه اثرات رشد لایه ازن (0) بوده است. با توجه به نتایج تحلیل محتوا می توان چنین نتیجه گرفت که در حد خیلی کم به تربیت محیط زیستی در این دوره پرداخته شده است درحالی که صراحتا در اسناد بالادستی موضوع محیط زیست، ضرورت و اهمیت حفظ و راه های حفاظت آن به عنوان یکی از ابعاد زیربنایی توسعه در ابعاد مختلف، مطرح شده است.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، تربیت محیط زیستی، کتب دوره دوم ابتدایی، آنتروپی شانون
  • عسکر جلالیان* صفحات 133-146
    بر اساس آنچه در مقدمه اساسنامه دیوان بین المللی کیفری آمده است جرایم بین المللی جرایمی هستند که موجب تشویش جامعه بین الملل می شوند. بر همین اساس چهار جرم بین المللی مورد احصاء قرارگرفته و در اساسنامه تصریح شده است. این پژوهش که از نوع تحلیلی - توصیفی و با روش کتابخانه ای - اسنادی است به دنبال ارایه راهبردی جهت حفظ محیط زیستی می باشد. محیط زیست میراث مشترک بشریت است و از آسیب هایی که متوجه آن می گردد تقریبا تمام کشورها به تبع آن آسیب می بینند. از کنوانسیون ریو 1992 که توسعه پایدار با محیط زیست گره خورده است اهمیت توجه به محیط زیست افزایش یافته است. باید تدبیری اندیشه شود که جرایم حوزه محیط زیست به عنوان جرایم بین المللی مورد شناسایی قرار گیرند تا به تبع آن دیوان بین المللی کیفری صلاحیت رسیدگی به آنها را داشته باشد. این پژوهش به دنبال پاسخ به این سوال است که با عنایت به اصل توسعه پایدار و ضرورت های آن چگونه امکان جرم انگاری جرایم محیط زیستی در زمره جرایم بین المللی میسر است؟ و یا به تعبیری دیگر چگونه توسعه مفهوم جرم بین المللی به جرایم محیط زیستی متصور و ممکن است؟ و اینکه میان توسعه پایدار و محیط زیست چه تناسبی وجود دارد؟ یافته های تحقیق حاکی از این است که به استناد مفاد متعددی از اساسنامه رم 1998 امکان توسعه مفهوم جرم بین المللی نه تنها به جرم محیط زیستی بلکه به جرایم دیگر نیز وجود دارد لذا جهت عملیاتی شدن آن باید با تلاش های پژوهشی مسیر را هموار و حفظ محیط زیست را نهادینه کرد.
    کلیدواژگان: آموزش محیط زیست، جرائم بین المللی، جرائم محیط زیستی، دیوان بین الملل کیفری، حقوق محیط زیست، حقوق بین الملل محیط زیست، توسعه پایدار
  • الهام اسدی، وحید افشین مهر* صفحات 147-156
    این پژوهش با هدف ترویج و آموزش ساخت ساختمان خود پایدار به منظور تطابق با اقلیم و کاهش اثرات مخرب آن انجام شده است، همان طور که جانوران به دنبال ساخت وسیله محیط زیست خود پایدار هستند؛ بنابراین با توجه به هدف تعیین شده روش تحقیق، کاربردی می باشد که بر اساس نیاز به فرضیه از روش توصیفی برای ایجاد ارتباط میان معماری جانوران و معماری انسانی استفاده شده است. البته واردکردن معماری جانوران به معماری انسانی بایستی طبق اصول و قوانین خاصی باشد که مفهوم الگوریتم و معماری الگوریتمیک با پارامترهای خاص خود مسیر کلی و بدون انحراف از هدف اصلی را ارایه خواهد داد. با توجه به یافته های پژوهش انتظار می رود مدل مطلوب متناسب با اقلیم های گوناگون که حاصل تعمیم معماری آشیانه سازی پرندگان و معماری مرغ تنور ساز قرمز به معماری انسانی از طریق معماری الگوریتمیک می باشد بتواند به شرایط ساختمان سازی با اقلیم های گوناگون، پاسخ مطلوبی ارایه دهد و در نهادینه سازی فرهنگ محیط زیستی در صنعت معماری ایفای نقش نماید. امید است این پژوهش راه گشای تحقیقات بعدی محققان باشد.
    کلیدواژگان: آشیانه سازی پرندگان، فرهنگ محیط زیستی، معماری مرغ تنور ساز قرمز، معماری الگوریتمیک، رویکرد اقلیم گرا
  • روح الله رضایی*، نفیسه صلاحی مقدم صفحات 157-171

    با توجه به اثرات منفی استفاده بی رویه از آفت کش ها بر سلامت انسان و محیط زیست، در سال های اخیر شیوه های پایدار و سبز برای کنترل آفات به ویژه کنترل بیولوژیک موردتوجه بسیاری از محققان قرارگرفته است. این در حالی است که به دلیل وجود موانع پرشمار، فرایند پذیرش و استفاده از شیوه های کنترل بیولوژیک در بین کشاورزان بسیار کند است. با توجه به اهمیت موضوع، هدف اصلی این تحقیق تحلیل موانع کشاورزان در استفاده از زنبور براکون در مبارزه با آفت کرم هلیوتیس گوجه فرنگی در شهرستان طارم بود. به لحاظ روش پژوهش، این تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی محسوب می شود. جامعه آماری این تحقیق 1666 نفر از تولیدکنندگان گوجه فرنگی در شهرستان طارم در استان زنجان بودند. بر اساس فرمول بارتلت و همکاران (Bartlett et al., 2001)، 330 نفر از تولیدکنندگان با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای برای انجام تحقیق انتخاب شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید. روایی پرسشنامه با نظر پانلی از کارشناسان و متخصصان مورد تایید قرار گرفت. برای تعیین پایایی ابزار تحقیق پیش آزمون انجام گرفت که ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده برای مقیاس اصلی پرسشنامه در حد مناسب (بالای 75/0) بود. داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار SPSSWin22 تجزیه وتحلیل شدند. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که موانع اصلی استفاده کشاورزان از زنبور براکون در مبارزه با آفت کرم هلیوتیس گوجه فرنگی در شهرستان طارم در قالب پنج عامل موانع مالی- اقتصادی، موانع روان شناختی- اجتماعی، ضعف شناختی- اطلاعاتی، ضعف حمایتی و محدودیت های فنی دسته بندی شده و درمجموع در حدود 73/68 درصد از واریانس موانع را تبیین کردند.

    کلیدواژگان: کشاورزی پایدار، آفات، کنترل پایدار و سبز، موانع مالی- اقتصادی
|
  • Khadijeh Aliabadi, Fatemeh Joneidi Jafari *, Saeid Pourroostaei Ardakani Pages 9-22
    The purpose of this study was to investigate the impact of augmented reality technology based environmental literacy training program on the knowledge, attitude and behavior of high school students. The population of this study consisted of all high school students of Tehran who were studying in the year 1396-97. The sample was selected by non-random sampling method and divided into two groups of 20 (experimental and control groups). The research method was quasi-experimental (pretest-posttest with control group). First, the environmental literacy test was used as a pre-test. Then the mobile tools were provided to the experimental group to perform augmented reality, and control group were presented in the traditional environment. After completing the teaching process in both groups, the environmental literacy questionnaire was used again, and its results were compared. Covariance analysis and multivariate analysis of variance were used for data analysis. The results showed that environmental literacy education based on augmented reality technology had a positive effect on the knowledge, attitude and environmental behavior of high school students and it can be used as a useful tool in education.
    Keywords: Environmental literacy, Augmented Reality, environmental knowledge, Attitude, Behavior
  • Foozieh Dehzad Rostami, Ebrahim Salehi Omran *, Sadegh Salehi Pages 23-42
    Regarding to the role of higher education in the training of specialists, paying attention to environmental education in specialized fields, especially industries related to industry, is one of the responsibilities of this institution. However, in Iranian higher education, attention to such trainings is not desirable and in the curriculum of most disciplines, it is not considered. Therefore, the main purpose of this study was to identify and prioritize the needs of environmental education for students of industrial engineering and industrial management. The research method is mixed exploratory-sequential and for this purpose, first with qualitative methods to study the needs and components of environmental education of the desired fields through interviews with 9 professors and content analysis of the topics of the desired fields in 8 universities in Other countries were discussed. Then, the components obtained from the qualitative stage were summarized and combined and provided to 60 experts for prioritization. The data were analyzed using chi-square test and Friedman test and the needs were prioritized. The results show that the components of knowledge and general issues of environment and industry and environmental considerations in the supply chain are in a higher priority than other components.
    Keywords: Environmental Education, Educational Needs, Professional Environmental Education, Industrial Engineering, Industrial Management
  • Yahya Safi Sis *, Ahmad Rezvanfar Pages 43-62

    Education is a major factor in agricultural development. Specialist and researcher training is the most important factor in the development of organic farming. This manpower can include all the actors involved in this agricultural system. The purpose of this study was to identify factors affecting the educational requirements of organic farming from the perspective of agricultural experts. The statistical population of this study was Experts of East Azarbaijan Agriculture Jihad Organization (N = 837). For this statistical population, using the Krejcie and Morgan table, a sample size of 264 was determined. To reduce the error and the coverage of unanswered questionnaires, the number was increased to 310 and were studied by simple random sampling. Questionnaire was the main tool for data collection in this study. Validity of the questionnaire was confirmed by faculty members of Tehran University and its reliability was confirmed by ordinal theta coefficient. Factor analysis results showed that the factors affecting the educational requirements of organic farming development can be summarized in six policy, management, research, extension, agronomic and consumption factors. These factors together explained for 58 percent of the variance in the variables affecting the educational requirements of organic farming development. Based on the results, the establishment of training courses in Integrated Pest Management (IPM), agricultural marketing, agricultural entrepreneurship with organic farming focus, as well as further research on reducing the cost of producing organic products are suggested.

    Keywords: Organic Farming, Factor Analysis, Agricultural Experts, Educational Requirements
  • Parvin Sadeghitabar, Mehdi Shariatmadari * Pages 63-82
    The educational methods used in the retraining program and improving the level of professional capability of the medical community are one of the concerns in the field of health for sustainable development and quality assurance of health services. Blended learning is a thoughtful integration of e-learning and face-to-face learning, which in the field of continuing education in the medical community can play a significant role in improving the country's health system by improving the quality and quantity of education. This research is applied in terms of purpose and was conducted in Shahid Beheshti University of Medical Sciences in 2019. To collect data, a combined method including three methods of documentary study, fuzzy Delphi, and survey was used. Sampling method was purposeful and 10 experts and scholars in the fields of continuing medical education and blended learning were interviewed using semi-structured interviews to achieve data saturation. To analyze the content, the qualitative content analysis was used in the first stage and fuzzy Delphi analysis in the second and third stages. At first, 218 initial codes were extracted, which were reduced to 78 codes after continuous review. The results of this qualitative research lead to the identification and introduction of 7 main dimension including institutional, educational management and resource support, technology and design, pedagogical, evaluation and feedback, ethics and learning templates for the continuing education model of the community based on blended learning as well as 28 components and 100 subcomponents. The results of this research can be considered by policy makers and planners in this field and can be used for sustainable development of community health.
    Keywords: Continuing Medical Education, Blended learning, Fuzzy Delphi Method, Sustainable Development
  • SaDOllah Pourmirza, Shahab Bahrami *, Hoseyn Eydi Pages 83-96

    The purpose of this study was to determine the effective factors on improving the health, safety and environmental culture in sports facilities. The present study is a descriptive analytical study. The statistical population of the study includes managers who have a good knowledge of the field of health, safety and environment, who have a lot of experience and experience in the field of sports and sports facilities. Based on the bullet selection, 18 individuals were identified as the sample of the study. In the present study, in order to design the conceptual framework of the research, three-branch theory was used. The research questionnaire included a researcher-made questionnaire. The questionnaire was designed on TOPSIS method. Topsis method was used to prioritize these factors. All data analysis process was performed using BT TopSis SoLver software. the result showed monitoring of the behaviors and performance of staff and managers of sporting facilities in the HSE area was identified as the most important factor with the coefficient of 0.7945. Also, the results showed that fitting the description of occupations of employees and managers of sporting places with HSE goals with a coefficient of 0.8650 and considering the attitude and skills of HSE employees and managers at recruitment and employment with a coefficient of near 8388 other factors It was important to improve the HSE culture in sports venues.

    Keywords: Sports Facilities, culture, Health, Safety, Environment
  • Fariba Norouzi, Ismaeil Salehi *, Maryam Khastou Pages 97-114

    The present study addresses the issue of spatial justice in the distribution of urban services in the neighborhoods from selected districts of Tehran. In this descriptive-analytical study, In the first part, some homogeneous neighborhoods were selected through K-means clustering. Afterward, once weighed by the Shannon entropy model, these neighborhoods were evaluated in terms of service distribution using the VIKOR model and then were ranked. Moreover, In the second part, citizens' quality of life in these neighborhoods was assessed by designing a questionnaire that used correlation and regression analysis to compare the distribution of services and quality of life. The two methods yielded different results for ranking of the neighborhoods, which showed that per capita quantification alone does not meet the needs of citizens to achieve sustainable neighborhoods. The obtained results indicated that the per capita services cannot lonely meet the citizens' needs and justice is indeed the allocation of services proportionate to the individuals' conditions. Therefore, meeting the citizens' needs requires appropriate mechanisms and planning that should be organized and handled by urban management.

    Keywords: urban management, Spatial justice, Quality of Life, Vikor Model, Per Capita
  • Masumeh Kargozar, Mahmoud Mehrmohamadi *, Ebrahim Talaee, Seyed Mohammad Shobeiri Pages 115-132
    The present study aims to investigate the existing status of environmental education in the second elementary school based on the components of environmental education. The methodology was the content analysis method of Entropy Shannon, which presents data processing in the context of content analysis with a new, quantitative and qualitative look. The content of the project was responsive (all 4th, 5th and 6th grade books), and 9 main components and 43 sub-components. The results of content analysis showed that out of a total of 848 pages of the fourth elementary books, in total (189) pages, and 895 pages of the fifth grade of primary books in total (127) pages and from 914 pages of the sixth grade books in elementary The total (127) pages related to the key concepts of environmental education, and among all the components of environmental education, the greatest attention was paid to the component of biodiversity in 36 pages and the least attention was paid to the ozone layer component in (0). The most The coefficient of importance is related to biodiversity components (0.26) and the lowest coefficient of importance of the component is the effect of growth of ozone layer (0). According to the results of content analysis, it can be concluded that the environmental education of this period is very low, while explicitly in the upstream documents the issue of the environment, the necessity and importance of preservation and ways of its conservation as one The underlying dimensions of development are discussed in different dimensions.
    Keywords: content analysis, Environmental Education, Secondary Elementary Books, Shannon Entropy
  • Askar Jalalian * Pages 133-146
    According to the preamble to the Statute of the International Criminal Court, international crimes are crimes that cause for concern the international community. Accordingly, four international crimes have been counted and specified in the statutes. This research, which is of analytical-descriptive type and with library-documentary method, seeks to provide a strategy for environmental protection.The environment is a common heritage of humanity, and almost all countries suffer as a result of the damage it suffers. Since the Rio 1992 Convention, which linked sustainable development to the environment, the importance of paying attention to the environment has increased. Consideration should be given to recognizing environmental crimes as international crimes so that the International Criminal Court can have jurisdiction over them.this study seeks to answer the question that considering the principle of sustainable development and its necessities, how is it possible to criminalize environmental crimes in the category of international crimes? In other words, how is it possible to develop the concept of international crime into environmental crimes? And what is the relationship between sustainable development and the environment? Research findings indicate that according to several provisions of the Rome Statute of 1998, it is possible to develop the concept of international crime not only to environmental crime but also to other crimes, so in order to make it operational, research efforts must be paved and environmental protection Institutionalized.
    Keywords: Environmental Education, International Crimes, Environmental Crimes, International Criminal Court, environmental law, International Environmental Law, Sustainable Development
  • Elham Asadi, Vahid Afshinmehr * Pages 147-156
    This study aims to get the idea from bird nesting and Rufous Hornero Nesting in order to adapt to climate and reduce its destructive effects in human architecture.as animals seek to build self-sustaining environment construction. therefore, according to the purpose of the research method, it is applied that based on the need for hypothesis from descriptive method to build the relationship between animal architecture and human architecture. of course, importing animal architecture to human architecture should be based on certain principles and rules that the concept of algorithm and algorithmic architecture with certain parameters it will provide the overall path without bias from the original purpose. at the end of the paper, is expected a desirable model that adapted to the various climate that resulted from the generalization of the architecture of birds and the Hornero Nest human architecture is through algorithmic architecture and can be used in building conditions with different climate to provide an appropriate answer. it is hoped that this research can pave the way for further research.
    Keywords: Birds nesting, Environmental Culture, Rufous Hornero Nesting, Algorithmic Architecture, Climatic Approach, Human Architecture
  • Rohollah Rezaei *, Nafiseh Salahimoghadam Pages 157-171

    Regarding the negative effects of overuse of pesticides on human health and the environment, in recent years, sustainable and green methods for pests control especially biological control have been considered by many researchers. However, due to the existence of various barriers, the process of adoption and usage of biological control methods is very slow among farmers. Given the importance of the subject, the main purpose of this study was to analyze farmers’ barriers in using Habrobracon hebetor to control tomato Heliothis spp. in Tarom County. Methodologically, this study was a descriptive-correlational research. The statistical population of the study was 1666 tomato producers in Tarom County in Zanjan Province. Based on the Bartlett et al. (2001) formula, 330 producers were selected by the stratified sampling method for doing the study. A research-made questionnaire was used to collect the data. The validity of the questionnaire was confirmed by a panel of experts and specialists. A pilot study was conducted to establish reliability of the instrument, which the calculated Cronbach alpha's coefficient for the main scale of questionnaire was appropriate (above 0.75). Collected data were analyzed using the SPSSWin22 software. The results of a factor analysis revealed that the farmers’ barriers in using Habrobracon hebetor to control tomato Heliothis spp. in Tarom County were categorized into five factors including, financial-economic barriers, psychological-social barriers, cognitive-informational weakness, supportive weakness and technical constraints and these factors, in total, explained 68.73% of variances of the barriers.

    Keywords: Sustainable Agriculture, pests, Green, Sustainable Control, Financial-Economic Barriers