فهرست مطالب

مجله رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی
پیاپی 31 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد گلچین کوهی*، مرتضی رضایی صوفی، لقمان کشاورز صفحات 9-26

    هدف از این پژوهش دستیابی به یک الگوی اکتشافی از تصمیم گیری استراتژیک بر مبنای ارزش های اسلامی در مدیریت ورزش ایران بود. پژوهش از نوع کیفی و با روش داده نیاد و نسخه نظام مند انجام گرفت. داده ها با بررسی متون اسلامی و اسناد استراتژیک ورزش در مرحله اول گردآوری شد. سپس به روش نمونه گیری نظری 46 نفر از متخصصان حوزه، دانشگاه و مدیران ورزش انتخاب شدند و از آنها مصاحبه نیمه ساختاریافته عمیق به عمل آمد. تحلیل داده ها به صورت مستمر و در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام و مصاحبه با متخصصان تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. اعتبار پژوهش از نظر شاخص های باورپذیری، قابل دفاع بودن و اطمینان پذیری تایید شد. یافته ها نشان داد شرایط علی (التزام به ارزش ها، ارزش های دنیا، محیط، وراثت، برنامه استراتژیک، انتصاب و نظارت)، عوامل زمینه (ویژگی های فردی، عوامل راهبردی، استعانت از خدا و شرایط) و عوامل مداخله گر (ضد ارزش ها و افراط و تفریط) بر فرایند تصمیم گیری استراتژیک حق مدار اثرگذار است و سبب می شود تصمیم در جهت صحیح خود قرار گیرد و به نتایج مطلوب نظیر رضای خداوند منان و نتایج دنیوی و اخروی منتهی شود.

    کلیدواژگان: ارزش های اسلامی، تصمیم گیری استراتژیک، داده بنیاد، رویکرد اسلامی، مدیریت ورزش
  • سهیلا سروی*، نصرالله سجادی، حسین رجبی، مهرزاد حمیدی صفحات 27-37

    شخصیت برند در واقع نحوه رفتار و گفتار یک برند است و به معنای اختصاص صفات و کاراکتر شخصیت انسان به برند برای دستیابی به تمایز است. هدف از پژوهش حاضر ارایه مدل ارتباطی شخصیت برند پوشاک ورزشی با تعهد، وفاداری و اعتماد به برند بود. پژوهش حاضر به لحاظ هدف جزء تحقیقات کاربردی و از نظر روش تحقیق توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش تمامی ورزشکاران استان اردبیل در سال 1398بودند که نمونه ای به تعداد 384 نفر از طریق جدول نمونه گیری مورگان انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد اعتماد به برند (بالستر، 2004)، شخصیت برند (آکر، 1997)، وفاداری به برند (الگشیمر و همکاران، 2005) و تعهد به برند (گارباینو و جانسون، 1999) استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با آزمون ضریب همبستگی و معادلات ساختاری (تحلیل مسیر) با استفاده از نرم افزارهای آماری LISREL و SPSSصورت گرفت. یافته های به دست آمده نشان داد، رابطه مستقیم بین شخصیت برند پوشاک ورزشی با اعتماد به برند، وفاداری به برند و تعهد به برند وجود دارد. همچنین اعتماد به برند بر وفاداری به برند تاثیر مستقیم دارد، وفاداری به برند بر تعهد به برند و اعتماد به برند بر تعهد به برند تاثیر مستقیم بر هم دارد. براساس نتایج می توان گفت که توجه به نیازهای مشتریان می تواند تاثیر بسزایی بر بهبود عملکرد و موفقیت برندهای ورزشی داخلی در رقابت با برندهای خارجی در جذب مشتریان و جلب وفاداری آنان و همچنین کسب سهم بیشتری از بازار داخلی و بین المللی داشته باشد.

    کلیدواژگان: اعتماد به برند، تعهد به برند، شخصیت برند، وفاداری به برند
  • زهرا ملکی، رحیم رمضانی نژاد*، مینا ملائی صفحات 39-54

    عوامل محیطی و فرهنگی فراوانی بر رشد و توسعه ورزش قهرمانی زنان کشور اثر می گذارند که آنها را می توان به دو گروه عوامل محیط درونی و بیرونی طبقه بندی کرد. شناسایی این عوامل می تواند نخستین گام در فرایند توسعه یافتگی متوازن باشد. هدف از این پژوهش نیز بررسی عوامل محیط درونی موثر بر توسعه ورزش قهرمانی زنان استان گیلان بود. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی زنان فعال در حوه ورزش قهرمانی بود که نمونه آماری به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند (351n=). پرسشنامه های محیط درونی شامل 27 گویه در 3 بعد؛ و وضعیت توسعه یافتگی استان در قالب 22 سوال و 7 بعد بود که براساس طیف پنج ارزشی لیکرت از 1 تا 5 به صورت کاملا مخالفم تا کاملا موافقم تنظیم شد. روایی پرسشنامه محقق ساخته توسط 21 نفر از صاحب نظران مدیریت ورزشی و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 83/0 به دست آمدو پایایی ترکیبی آن نیز تایید شد. تجزیه وتحلیل داده ها و بررسی برازش مدل با استفاده از مدل ازی معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS25 و PLS3 انجام گرفت. نتایج نشان داد که عوامل محیط درونی به طور مستقیم اثر مثبت و معنا داری بر توسعه ورزش قهرمانی بانوان داشت و حدود 75 درصد این متغیر را تبیین کردند. بنابراین دست اندرکاران حوزه ورزش، به منظور رشد و توسعه ورزش قهرمانی زنان باید توجه ویژه ای به برگزاری منظم لیگ استانی بانوان در رشته های مختلف، وجود سیاست گذاری و برنامه ریزی راهبردی در ورزش زنان، کنترل و نظارت سیستماتیک بر عملکرد هیات ها و استفاده از فناوری کمک آموزشی برای توسعه ورزش قهرمانی زنان داشته باشند.

    کلیدواژگان: توسعه ورزش، زنان، محیط درونی، ورزش قهرمانی
  • محمدحسین قربانی*، حمیدرضا صفری جعفرلو صفحات 55-72

    هدف از تحقیق حاضر، تدوین الگوی توسعه مشاغل ورزشی در ایران بود. این پژوهش از نوع مطالعات کیفی است که با استفاده از تکنیک نظریه برخاسته از داده ها انجام گرفت. جامعه پژوهش را تمامی نخبگانی که به نحوی در کارآفرینی و مشاغل ورزشی، دارای دانش، تجربه و سابقه روشنی بودند، تشکیل می دادند که 22 نفر از آنها به روش نمونه گیری نظری و گلوله برفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل مصاحبه های نیمه ساختاریافته بود که تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. در تحلیل یافته های تحقیق از شش مفهوم شرایط علی، پدیده محوری، شرایط مداخله گر، شرایط زمینه ای، راهبردها و پیامدها، در قالب الگوی کدگذاری استراس و کوربن (1990) استفاده شد. در الگوی نهایی تحقیق که براساس کدگذاری و تحلیل داده ها شکل گرفت، عوامل علی (رشد صنعت ورزش، فرصت های ایجاد مشاغل و ضعف های عملکردی) موجب توجه به پدیده محوری که توسعه کمی و کیفی مشاغل ورزشی است، می شود و راهبردهای توسعه کمی و کیفی مشاغل ورزشی (حمایت برنامه ای و قانونی، توسعه ساختاری، توسعه دانش، توسعه مالی، توسعه تعاملات و توسعه انگیزش کارآفرینی) با لحاظ عوامل مداخله گر (سیاسی، اقتصادی و مدیریتی) و زمینه های موجود (بسترها و زیرساخت های پشتیبان، ضعف در تفکر کارآفرینی و حمایت مدیریتی، نفوذ ناکافی ورزش در جامعه، حمایت اجتماعی، نیروی انسانی متخصص، قصد کارآفرینی و حمایت مالی) پیامدهای مثبتی (رشد اقتصادی، پایداری ورزش، ارتقای عملکرد ورزش، نهادینه سازی سبک زندگی فعال و توسعه اجتماعی-فرهنگی) را برای صنعت ورزش کشور در پی خواهد داشت. الگوی ارایه شده در این تحقیق به عنوان مبنایی برای اقدامات و برنامه های توسعه مشاغل ورزشی و اشتغال زایی می تواند مورد استفاده سیاست گذاران، برنامه ریزان، کارشناسان و مدیران ورزشی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اشتغال زایی، صنعت ورزش، کسب وکار ورزشی، مشاغل ورزشی
  • لیلا مرتضائی، مرتضی دوستی*، سید محمدحسین رضوی، سعید تابش صفحات 73-88

    هدف از این پژوهش واکاوی کیفی عوامل موثر بر توسعه برند شخصی مربیان ورزشی کشور با بهره گیری از رویکرد نظریه داده بنیاد است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی، و روش گردآوری داده ها در آن به صورت کتابخانه ای-میدانی بود. این پژوهش از نوع پژوهش های کیفی بود و با روش نظریه داده بنیاد انجام گرفت. نمونه گیری با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند در مرحله اول و گلوله برفی در مرحله دوم انجام گرفت و تا رسیدن به اشباع نظری دنبال شد که در مجموع 18 نفر در مصاحبه شرکت کردند. برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد.براساس یافته ها پس از کدگذاری، در مجموع 93 مفهوم، 25 مقوله و 6 بعد به دست آمد که نشان داد «شخصیت»، «رویکرد رفتاری مربی»، «سبک زندگی خارج از میدان ورزش»، «ترویج»، «تخصص، عملکرد و مهارت مربی» و «عوامل محیطی» مهم ترین عوامل موثر بر توسعه برند شخصی مربیان ورزشی کشور هستند. مربیان و مدیران کشور می توانند با تکیه بر این عوامل بستر لازم برای توسعه برند شخصی مربیان ورزشی کشور را فراهم آورند و به افزایش درآمد و اعتبار آنان کمک کنند.

    کلیدواژگان: برند شخصی، تخصص، شخصیت، مربیان ورزشی
  • کاظم قبادی عنصرودی، مهدی نادری نسب*، سید عباس بی نیاز صفحات 89-105

    اصل و اساس صنعت های ورزش مانند فوتبال به استعدادیابی بازیکنان حرفه ای مرتبط است و برای کشف استعدادهای ناب فوتبالی نیازمند شناسایی و تعیین عوامل موثر بر آن است. به بیانی دیگر، استعدادیابی در سایه متغیرهایی همچون توانمندی های مدیران و عملکرد مربیان ورزشی امکان پذیر است. ازاین رو، تحقیق حاضر به بررسی نقش مدیران ورزشی و عملکرد مربیان در توسعه استعدادیابی فوتبال ایران می پردازد. روش پژوهش توصیفی و از نظر هدف پیمایشی است. جامعه آماری شامل مربیان فدراسیون فوتبال ایران دارای مدرک مربیگریA  وB  آسیا به تعداد 3786 نفر بود که از این تعداد 346 نفر از طریق فرمول کوکران و به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. برای سنجش نقش مدیران ورزشی در استعدادیابی فوتبال ایران از پرسشنامه محقق ساخته و برای بررسی عملکرد مربیان از پرسشنامه جووت و میک (2000) و به منظور ارزیابی عملکرد مربیان فوتبال از پرسشنامه روحانی و همکاران (1392) استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی با استفاده از نرم افزارهای spss و  Amosاستفاده شد. براساس نتایج تحلیل عاملی، مقدار ضریب تبیین (R2) عملکرد مربیان 638/0 و مدیران ورزشی در استعدادیابی فوتبال 571/0 برآورد شده است و عامل های «فنی و آموزشی» به مقدار 615/0 و «نظارت و ارزیابی در مرحله اجرا» به عنوان موثرترین عوامل در استعدادیابی فوتبال تعیین شد. به طور کلی نتایج نشان داد که مدیریت مدیران در استعدادیابی باید در راستای توسعه صنعت ورزش و به صورت اهداف بلندمدت باشد، همچنین مربیان استعدادیابی باید همه ابعاد اجتماعی، اخلاقی و تخصصی استعدادیابی فوتبال را رعایت کنند.

    کلیدواژگان: استعدادیابی، عملکرد مربیان، فوتبال، مدیران ورزشی
  • محسن حیدری توپکانلو*، سعید صادقی بروجردی، ولادمیر آندرف، سید حمید امیری صفحات 91-99

    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی متغیرهای عملکردی موثر بر ارزش مالی بازیکنان فوتبال ایران بود. روش تحقیق حاضر از نوع تحقیقات کیفی بود و به صورت تحلیل مضمون انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل افراد دارای مدرک حرفه ای مربیگری AFC، مربیان لیگ برتر ایران و مدرسان AFC بود. روش نمونه گیری به صورت هدفمند بود که نمونه گیری تا مرحله اشباع نظری صورت گرفت و برای اطمینان از اشباع داده ها اقدام به مصاحبه با دو نمونه دیگر نشد. در نهایت با 9 نفر (2+9) از طریق مصاحبه عمیق گردآوری داده ها صورت گرفت. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تکنیک کدگذاری و از نرم افزار NVIVO10 به منظور دسته بندی و طبقه بندی داده ها استفاده شد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که متغیرهای استخراج شده در بخش متغیرهای عملکردی تدافعی مهاجم هدف شامل بازپس گیری توپ، قطع توپ، یک در مقابل یک تدافعی، نبرد هوایی تدافعی، دفع توپ و تکل (سر خوردن) و در بخش متغیرهای عملکردی تهاجمی مهاجم شامل گل زنی، پاس گل، ایجاد موقعیت گل زنی، پاس کلیدی، شوت زنی، یک در مقابل یک تهاجمی، نبرد هوایی تهاجمی، پاس صحیح و کورس موفق (تصاحب توپ پشت مدافعان) بودند. با توجه به نتایج به دست آمده به افراد، سازمان ها و باشگاه های درگیر در بحث نقل و انتقال بازیکنان پیشنهاد می شود که در زمان مذاکره و جمع بندی نهایی به منظور بستن قرارداد مهاجمان، به متغیرهای عملکردی (دفاعی و تهاجمی) توجه ویژه ای داشته باشند.

    کلیدواژگان: ارزش مالی، تحلیل مضمون، روش تحقیق کیفی، متغیر عملکردی، مهاجم هدف
  • مسعود نادریان جهرمی*، فاطمه پژوهان صفحات 125-137

    هدف کلی این تحقیق بررسی تحلیل نقش آموزش کارآفرینی برای اشتغال فارغ التحصیلان رشته علوم ورزشی بود. روش تحقیق توصیفی است و برای جمع آوری اطلاعات از روش دلفی و بهره گیری از نظرهای متخصصان استفاده شد. جامعه آماری 34 نفر (اعضای هیات علمی رشته علوم ورزشی در گرایش های مختلف 14 نفر، مدیران عامل باشگاه های ورزشی 4 نفر، تولیدکنندگان لوازم و تجهیزات ورزشی 6 نفر، مربیان ورزشی در لیگ های برتر 7 نفر و داور بین المللی 3 نفر) از صاحب نظران در حوزه کارآفرینی ورزشی بودند. داده ها با استفاده از آزمون های مجذور کای و همبستگی کندال تحلیل شد. نتایج نشان داد که به ترتیب مولفه های فناوری، فرهنگی، سیاست های اجرایی و آموزشی و پژوهشی و عوامل فردی بر توسعه کارآفرینی موثر است. همچنین آموزش سبک تفکر و فرهنگ کارآفرینانه، گسترش مراکز تحقیق و توسعه کارآفرینی، ایجاد و توسعه شرکت های دانش بنیان در حوزه ورزش، برگزاری کارگاه های آموزشی کارآفرینی دیجیتال، کسب وکارهای الکترونیکی و استارتاپ های ورزشی، سیاست گذاری ها و قوانین حمایتی از کارآفرینان و برنامه ریزی های آموزشی و پژوهشی دانشگاه ها با ارزش های کارآفرینی، همکاری علمی با مراکز آموزشی و پژوهشی کشورهای توسعه یافته، تطبیق رشته های دانشگاهی با مشاغل مرتبط با ورزش، توسعه عوامل فردی در جهت مهارت های کارآفرینی می تواند راهکارهای ارزشمندی در ایجاد تفکر کارآفرینی، ایجاد مشاغل جدید و متنوع و اشتغال فارغ التحصیلان ورزشی باشد.

    کلیدواژگان: اشتغال، علوم ورزشی، فارغ التحصیلان، کارآفرینی، مشاغل خصوصی
  • فضل الله باقرزاده، مهدی شریعتی فیض ابادی* صفحات 139-152

    هدف از پژوهش حاضر آسیب شناسی رفتار مهاجرتی ورزشکاران ایرانی بود. رویکرد انجام پژوهش کیفی و کاربردی براساس پارادایم پراگماتیسمی با استفاده از نظریه کششی (جاذبه های خارجی) - رانشی (دافعه های داخلی) بود. بدین منظور پس از مطالعات کتابخانه ای، طی مصاحبه با 19 خبره و متخصص عوامل موثر بر مهاجرت ورزشی ورزشکاران ایرانی شناسایی و دسته بندی شد. نمونه آماری پژوهش تمامی متخصصان و خبرگان روابط بین الملل ورزش (9 نفر) و ورزشکاران و مربیان مهاجر (10 نفر) بودند که از نمونه گیری نظری که نوعی نمونه گیری غیراحتمالی هدفدار است، استفاده شد. یافته های پژوهش حاضر 20 مفهوم نهایی را پس از دو دور تکنیک دلفی تایید کرد (8 مفهوم مرتبط با عوامل کششی و 12 مفهوم مرتبط با عوامل رانشی). در میان عوامل رانشی سه مفهوم دغدغه دوران بازنشستگی، نبود اسپانسر و لیگ حرفه ای، نبود شغل متناسب با تخصص مهم ترین مفاهیم و سه مفهوم آسایش خانواده، حضور ایرانی ها در کادر فنی سایر کشورها و مهمان نوازی سایر کشورها مهم ترین مفاهیم استخراجی در قسمت عوامل کششی بودند. در نهایت آسیب های وارده مهاجرت ورزشکاران نخبه ایرانی براساس کشش ها و رانش های داخلی و خارجی را می توان به پنج دسته کلی ورزشی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی تقسیم کرد.

    کلیدواژگان: ایران، مهاجرت، نظریه کششی-رانشی، ورزشکار
  • مریم حسینی عسگرآبادی، صدیقه حیدری نژاد*، فرشاد رومی، سید حسین مرعشیان صفحات 153-168

    امروزه ورزش ارتباط نزدیکی با سیاست پیدا کرده و به موضوع روابط بین المللی تبدیل شده است. ازاین رو این پژوهش با هدف شناسایی راهبردهای موثر بر دیپلماسی عمومی ایران از طریق ورزش و پیامدهای آن انجام گرفته است. پژوهش حاضر در چارچوب رویکرد کیفی انجام گرفته است و داده های مورد نیاز از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته جمع آوری شدند. جامعه آماری افراد متخصص و خبره در زمینه دیپلماسی عمومی و ورزش شامل استادان مدیریت ورزشی (8 نفر)، استادان روابط بین الملل و علوم سیاسی (3 نفر)، مقامات عالیه ورزش کشور (3 نفر) و ورزشکاران نخبه (3 نفر) بودند. روش انتخاب نمونه به شیوه هدفمند بود. روش جمع آوری داده ها به صورت مطالعه پژوهش های پیشین و مصاحبه عمیق و باز بود. برای سنجش اعتبار، انتقال و تاییدپذیری، یافته های پژوهش به مشارکت کنندگان ارایه شدند؛ آنها متن نظریه را مطالعه کردند و نظرهای آنها اعمال شد. روش استفاده شده برای قابلیت اعتماد، روش توافق درون موضوعی بود. میانگین میزان توافق درون موضوعی برابر 73/0 گزارش شد. براساس یافته های حاصل از مصاحبه نیمه ساختاریافته، مهم ترین راهبردهای موثر بر نقش ورزش در تبیین دیپلماسی عمومی ایران عبارت اند از: توانمندسازی، شبکه های ارتباطی و پیشران های عمومی. در نهایت پیامدهای نقش ورزش در تبیین دیپلماسی عمومی ایران شامل کارکرد اقتصادی، کارکرد فرهنگی، کارکرد سیاسی، توسعه اجتماعی هستند. ازاین رو به مدیران توصیه می شود تا از ورزش به عنوان ابزاری کلیدی و راهبردی برای افزایش روابط و کسب قدرت، شکوفایی اقتصادی، تقویت توسعه و ترویج سیاست های فرهنگی در سطح بین الملل استفاده کنند.

    کلیدواژگان: ایران، دیپلماسی عمومی، قدرت نرم، ورزش
|
  • Mohammad Golchin Kouhi*, Morteza Rezaei Soufi, Loghman Keshavarz Pages 9-26

    The aim of this study was to achieve an exploratory model of strategic decision-making based on Islamic values ​​in sport management of Iran. The method of the study was qualitative that was conducted by grounded theory and systematic version. In the first stage, the data were collected by a review of Islamic texts and strategic documents of sport. Then, 46 religious experts, university professors and sport managers were selected through theoretical sampling method. In-depth semi-structured interviews were conducted for the subjects. The data were analyzed continuously by open, axial and selective coding. Interviews continued until theoretical saturation. The validity of the study was confirmed in terms of plausible, defensible and trustworthiness factors. Findings showed that causal conditions (commitment to values, world values, environment, inheritance, strategic plan, appointment and supervision), context conditions (individual characteristics, strategic factors, respect for God and conditions) and intervening conditions (anti-values ​​and extremes) affected the rule-of-right strategic decision-making process. They put the decisions in their right direction which leads to favorable results such as Godchr('39')s satisfaction and the worldly and afterlife results.

    Keywords: grounded theory, Islamic approach, Islamic values, sport management, strategic decision making
  • Soheila Sarvi*, Nasrollah Sajjadi, Hosein Rajabi, Mehrzad Hamidi Pages 27-37

    Brand Personality is indeed a kind of behavior and speech of a brand. It means assigning personality traits and characters to the brand in order to achieve differentiation. The aim of the present study was to develop a model of relationship between the brand personality of sportswear and brand commitment, loyalty and trust. This study was applied in terms of objectives and descriptive-survey in terms of methodology. The statistical population consisted of all athletes of Ardabil province in 2019 and a sample (n=384) was selected using Morgan table. In order to collect data, standard questionnaires of Brand Trust (Ballester, 2004), Brand Personality (Aaker, 1997), Brand Loyalty (Algesheimer et al., 2005) and Brand Commitment (Garbarino and Johnson, 1999) were used. Data were analyzed using coefficient correlation test and structural equation (path analysis) and statistical software of LISREL and SPSS. The obtained results showed a direct effect between brand personality of sportswear and brand trust, brand loyalty and brand commitment. Also, brand trust had a direct effect on brand loyalty; brand loyalty had a direct effect on brand commitment and brand trust had a direct effect on brand commitment. Based on these results, it can be stated that paying attention to customer needs can have a significant effect on improving the performance and success of domestic sport brands when competing with foreign brands, customers and their loyalty can be attracted and more share can be gained from domestic and international markets.

    Keywords: brand commitment, brand loyalty, brand personality, brand trust
  • Zahra Maleki, Mina Mallaei Pages 39-54

    Many environmental and cultural factors affect the growth and development of womenchr('39')s championship sport in Iran, which can be classified into two groups: internal and external environmental factors. The first step in a balanced development process can be to identify these factors. The aim of this study was to investigate the internal environmental factors affecting the development of womenchr('39')s championship sport in Guilan province. The present study was applied in terms of objectives with a descriptive-survey nature. The statistical population consisted of all women active in the field of championship sport and the statistical sample was selected through purposive and convenience sampling method (n=351). The internal environmental questionnaires included 27 items in 3 dimensions and the development situation of the province included 22 items and 7 dimensions which were designed based on the 5-point Likert scale ranging from 1 to 5 (I completely disagree to I completely agree). The validity of the researcher-made questionnaire was confirmed by 21 sport management experts and its reliability was confirmed by Cronbach alpha test (0.83) and its composite reliability was also verified. Structural equation modeling in SPSS25 and PLS3 were used for data analysis and model fit examination. The results showed that internal environmental factors had a positive and significant effect on the development of womenchr('39')s championship sport and explained about 75% of this variable. Therefore, those authorities in the field of sport should pay special attention to the regular womenchr('39')s provincial league in different fields, the existence of policy making and strategic planning in womenchr('39')s sport, the systematic control and supervision of board performance and the use of extracurricular technology to grow and develop womenchr('39')s championship sport.

    Keywords: championship sport, internal environment, sport development, women
  • MohammadHosein Ghorbani*, HamidReza Safari Jafarloo Pages 55-72

    The aim of the present study was to develop a model for the development of sport careers in Iran. This study was qualitative that was conducted using the grounded theory. The population consisted of all the elites who had some knowledge, experience and clear background in entrepreneurship and sport careers and 22 subjects were selected using theoretical and snowball sampling methods. Data were collected by semi-constructed interviews that continued until theoretical saturation. For data analysis, six concepts of causal conditions, phenomenon, intervening conditions, context conditions, strategies and consequences were used in the framework of Strauss and Corbin (1990) coding model. In the final model which was formed based on data coding and analysis, causal factors (growth of sport industry, opportunities to create careers, and performance weaknesses) attract attention to the central phenomenon that is the quantitative and qualitative development of sport careers. Given the intervention factors (political, economic, managerial) and existing contexts (supportive contexts and infrastructures, weakness in entrepreneurial thinking and managerial support, insufficient influence of sports in society, social support, skilled manpower, entrepreneurial intent and financial support), the strategies of quantitative and qualitative development of sport careers (program and legal support, structural development, knowledge development, financial development, interaction development, entrepreneurial motivation development) will have positive consequences (economic growth, sport sustainability, promotion of sport performance, institutionalization of active lifestyle, sociocultural development) for Iran sport industry. The model developed in this study can be used by policymakers, planners, experts and sport managers as a base for plans to develop sport careers and employment.

    Keywords: employment, sport business, sport careers, sport industry
  • Layla Mortazayee, Morteza Dosuti*, Sayyed MohammadHossian Rzavi, Saeed Tabesh Pages 73-88

    The aim of this study was qualitative analysis of those factors affecting the development of personal brand of sport coaches in Iran using the grounded theory approach. The present study was applied in terms of objectives and the method of data collection was library-field. This study was qualitative that was carried out by the grounded theory method. The sample was selected by purposive sampling method in the first stage and snowball method in the second stage and continued until theoretical saturation. 18 subjects participated in the interview. In the present study, semi-structured interviews were used to collect data. After coding, 93 concepts, 25 categories and 6 dimensions were obtained that indicated "personality", "coach behavioral approach", "off-campus lifestyle", "promotion", "coach expertise, performance and skill" and "environmental factors" were the most important factors influencing the development of sport coaches’ personal brand in Iran. Coaches and managers in Iran can rely on these factors to lay the necessary groundwork for the development of sport coaches’ personal brand and help increase their income and reputation.

    Keywords: expertise, personal brand, personality, sport coaches
  • Kazem Gobadi Ansaroodi, Mehdi Naderi Nasab*, Sayed Abbas Biniaz Pages 89-105

    The origins of sport industries such as football are related to the talent identification of professional players and it is necessary to identify and determine those factors that affect talent identification to discover pure football talents. In other words, talent identification is possible with those variables such as sport managerschr('39') empowerments and sport coaches’ performance. Therefore, the present study examined the role of sport managers and the performance of coaches in developing Iran football talent identification. The research method was descriptive and survey in terms of objectives. The statistical population included the coaches of Iran Football Federation who had Asia A and B coaching degrees (N=3786) and 346 subjects were selected by Cochran formula and stratified random sampling method. To assess the role of sport managers in Iran football talent identification, a researcher-made questionnaire was developed; to evaluate the performance of coaches, Jowt and Mick questionnaire (2000) and the performance evaluation of football coaches, Rouhani et al. (2013) were used. Exploratory and confirmatory factor analyses were used to analyze the data with SPSS and Amos software. Based on the results of factor analysis, the coefficient of determination (R2) of the performance of coaches was 0.638 and the R2 of sport managers was 0.571 in football talent identification. The "technical and educational" factors (0.615) and "supervision and evaluation in the implementation stage" were determined as the most effective factors in football talent identification. In general, the results show that the management of managers in talent identification should be in line with sport industry development within long-term goals. Also, talent identification coaches must consider all social, moral and professional aspects of football talent identification.

    Keywords: coaches’ performance, football, sport managers, talent identification
  • Mohsen Heidari Toopkanlu*, Saeed Sadeghi Boroujerdi, Wlademir Andreff, Seyed Hamid Amiri Pages 91-99

    The aim of the present study was to identify functional variables affecting the financial value of Iran football players. The research method was qualitative conducted based on the thematic analysis. The statistical population consisted of those with AFC professional coaching certificates, Iran premier league coaches and AFC instructors. The sampling method was purposive and the sampling continued until theoretical saturation. To ascertain the data saturation, the researchers interviewed 2 more subjects and finally 9 (9 + 2) subjects were used to collect data using in-depth interviews. Coding method was used for data analysis. NVIVO10 software was also used to classify and rank the data. The results indicated that the defensive functional variables of the strikers included ball clearance, ball interception, defensive duels, defensive aerial passes, blocks and tackles (sliding ) and offensive functional variables of the strikers included goal scoring, goal pass, to create a chance of goal scoring, key pass, shooting, offensive duels, offensive aerial passes, correct pass and successful course (hold the ball behind the defenders). According to the obtained results, authorities, organizations and clubs involved in players transfer are recommended to pay special attention to functional variables (defensive and offensive) during the negotiation and final summation to make a contract with the strikers.

    Keywords: financial value, functional variable, qualitative research method, striker, thematic analysis
  • Masoud Naderian Jahromi*, Fatemeh Pazhouhan Pages 125-137

    The main aim of this study was to analyze the role of teaching entrepreneurship in employing graduates of sport sciences. The methodology of this study was descriptive and Delphi method and expertschr('39') viewpoints were used to collect data. The statistical population included 34 sport entrepreneurship professionals (14 faculty members in different disciplines of sport sciences, 4 managers of sport clubs, 6 sport equipment manufacturers, 7 sports coaches in premier leagues and 3 international referees). Data were analyzed using χ2-square and Kendall correlation. The results showed that the components of technology, culture, executive, educational and research policies and individual factors affected entrepreneurship development. Also, teaching entrepreneurial thinking style and culture, increasing research and development centers for entrepreneurship, establishing and developing knowledge-based companies in the field of sport, holding digital entrepreneurship training workshops, developing IT businesses and sport startups, policy making and regulations to support entrepreneurs and teaching and research planning at universities based on entrepreneurship values, scientific cooperation with educational and research centers in developed countries, adaptation of academic fields of study to sport-related jobs and developing individual factors for entrepreneurial skills can be valuable strategies to create entrepreneurship thinking and new and various jobs  and to employ sport graduates.

    Keywords: employment, entrepreneurship, graduates, private jobs, sport sciences
  • Fazlolah Bagherzade, Mahdi Shariati* Pages 139-152

    The aim of the present study was the pathology of the migration behavior of Iranian athletes. The approach of the present study was qualitative and applied based on the pragmatism paradigm using pull-push theory (external attractions) - (internal repulsions). After library studies, 19 experts and specialists were interviewed and the factors affecting the sport migration of Iranian athletes were identified and classified. The statistical sample of the present study consisted of all specialists and experts in international sport relations (n=9) and immigrant athletes and coaches (n=10) who were selected by theoretical sampling which is a kind of non-probable targeted sampling. The findings confirmed 20 final concepts after two rounds of DFM technique, which reported 8 concepts related to pulling factors and 12 concepts related to pushing factors. The three concepts of retirement concern, lack of sponsors and professional leagues, lack of jobs appropriate to specialization were the most important concepts among the pushing factors and three concepts of family comfort, the presence of Iranians in the technical staff of other countries and hospitality of other countries were the most important concepts of pulling factors. Finally, the damages caused by the migration of Iranian elite athletes based on internal and external pushing and pulling factors can be divided into five general sport, economic, political, cultural and social categories.

    Keywords: athlete, Iran, migration, pull-push theory
  • Maryam Hosseini, Sedighe Heydarinejhad *, Farshad Roomi, Seyedhossain Marashian Pages 153-168

    Today, sport has a close relationship with politics and has become a matter of international relations. Therefore, this study was conducted with the aim of identifying those strategies affecting Iran public diplomacy through sport and its consequences. The present study had a qualitative approach and the required data were collected using semi-structured interviews. The statistical population consisted of experts in public diplomacy and sport including sport management professors (n=8), professors of international relations and political sciences (n=3), high-ranking sport officials (n=3) and elite athletes (n=3). The sample was selected by purposive sampling method. Data were collected by the study of previous researches and in-depth open interviews. To assess credibility, transfer, and verifiability, the participants were provided with the findings of the study; they examined the text of the theory and their viewpoints were applied. The method used for reliability was an inter-rater reliability method. The average of this agreement was 0.73. Based on the findings of the semi-structured interview, the most important strategies affecting the role of sport in explaining Iran public diplomacy included empowerment, communication networks and public propulsion. Finally, the consequences of the role of sport in explaining public diplomacy in Iran included economic function, cultural function, political function and social development. The managers are therefore recommended to use sport as a key and strategic tool to internationally enhance relations and gain power and economic prosperity, to boost development and promotion of cultural policies.

    Keywords: Iran, public diplomacy, soft power, sport