فهرست مطالب

پژوهشنامه مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی - پیاپی 31 (بهار و تابستان 1399)

پژوهشنامه مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 31 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/01
  • تعداد عناوین: 16
|
  • رسول فرجی*، مهرعلی همتی نژاد، محمدحسن قلی زاده صفحات 1-21
    مقدمه و هدف

    شناسایی عوامل موثر بر امنیت اماکن و تاسیسات ورزشی امکان برنامه ریزی موثر جهت پوشش نقاط ضعف و بهبود وضعیت موجود را فراهم خواهد کرد. بنابراین، هدف این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر امنیت استادیوم های فوتبال ایران و طراحی پرسشنامه مناسب در این حوزه بود.

    روش شناسی:

    در بخش کیفی پژوهش عوامل موثر بر امنیت این استادیوم ها با استفاده از مطالعه اسناد علمی و نیز انجام دوازده مصاحبه نیمه ساختار یافته با خبرگان شناسایی و پرسشنامه ای 98 گویه ای طراحی شد که در بخش کمی پژوهش 144 شرکت کننده (افسران پلیس، سازماندهندگان فوتبال، مدیران استادبوم و اساتید دانشگاه) به آن پاسخ دادند. پس از انجام تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، پرسشنامه نهایی با 83 گویه در قالب چهار عامل اصلی و 12 عامل فرعی موثر بر امنیت استادیوم های فوتبال ساخته شد.

    یافته ها:

    نتایج نشان داد شاخص های برازش الگوی پژوهش در تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم بسیار مناسب بوده و بر اساس الگوی تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم، زیرساختار (05/0=p و 69/14=t) حفاظت فیزیکی (05/0=p و 45/13=t)، پرسنل و کارکنان (05/0=p و 05/13=t) و مدیریت و برنامه ریزی مسابقه (05/0=p و 29/12=t) چهار عامل اصلی موثر بر امنیت استادیوم های فوتبال هستند. بر اساس نتایج تحلیل عاملی اکتشافی روایی واگرای پرسشنامه و همچنین، با انجام تحلیل عاملی تاییدی روایی همگرا و تشخیصی و نیز پایایی سازه ها محاسبه و تایید شدند.

    بحث و نتیجه گیری

    پرسشنامه طراحی شده در این پژوهش روایی و پایایی مناسبی داشته و می توان با تعدیل آن، در پژوهش های آتی حوزه امنیت اماکن و به خصوص استادیوم های فوتبال استفاده کرد . همچنین، عامل ها و گویه های ارایه شده در پرسشنامه می تواند به سازمان دهندگان مسابقات فوتبال و نیز مدیران اماکن و مجموعه های ورزشی کمک نماید تا اقدامات امنیتی مناسبی را جهت پیشگیری از تهدیدات و فراهم آوردن محیطی امن و ایمن برای افراد حاضر در استادیوم ها تدارک ببینند.

    کلیدواژگان: استادیوم، امنیت، ابزار، اعتبار، پایایی
  • آتنا نوروزی، سعید تابش * صفحات 21-35
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر اخلاق در بازاریابی پنهان بر وفاداری رفتاری و همنوایی برند باشگاه‌های حرفه ای فوتبال ایران انجام گردید.

    روش شناسی

     روش پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نظر چگونگی ‌گردآوری ‌داده‌ها، پژوهشی توصیفی است و از نظر ماهیت همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه هواداران سه تیم لیگ برتری خوزستانی بود. به دلیل نامشخص بودن تعداد افراد نمونه پژوهش بر اساس فرمول کوکران سقف نمونه آماری یعنی 384 نفر در نظر گرفته شد. به منظور گردآوری اطلاعات پرسشنامه‌ وفاداری رفتاری هواداران (فتاحی،1395)، همنوایی با برند (مختاری،1394) و پرسشنامه اخلاق در بازاریابی پنهان استفاده گردید. روایی صوری و محتوایی نمونه توسط متخصصان مدیریت ورزشی تایید گردید. بر اساس ضریب آلفای کرونباخ، پایایی پرسشنامه‌های وفاداری (94/0)، همنوایی (96/0) و اخلاق (96/0) بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل یافته‌ها از آزمون معادلات ساختاری استفاده گردیده است. کلیه داده ها با استفاده از بسته نرم افزار آماری علوم اجتماعی نسخه 22 و نرم افزار PLS نسخه 2 تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته‌ها حاکی از آن است که اخلاق در بازاریابی پنهان بر وفاداری رفتاری و همنوایی برند تاثیر داشته و همه شاخص‌ها مدل از برازش مناسبی برخوردار است.

    نتیجه گیری

    از این رو مدیران بازاریابی باشگاه‌های فوتبال با رعایت اصول اخلاقی بازاریابی باید تمهیداتی را در جهت افزایش وفاداری و همنوایی برند باشگاه خود در نظر بگیرند و شرایطی را فراهم نمایند تا هواداران این باشگاه ها به عنوان هواداران پایدار خود مبلغ اصلی باشگاه های مربوطه باشند.

    کلیدواژگان: اخلاق، بازاریابی، برند، فوتبال، وفاداری رفتاری، هواداران
  • سید محمد حسین رضوی*، سید حسین علوی، اسماعیل ذبیحی، محسن لقمانی صفحات 39-51
    هدف

    علاوه بر مسایل روزمره و اصلی دانشجویان در نظام آموزش عالی، فرصت های دیگری مانند اوقات فراغت نیز وجود دارند که نقش کلیدی در شکوفایی محیط آموزشی ایفا می کند. از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی این فرصت ها در دانشجویان با تاکید بر فعالیت های ورزشی طراحی شده است تا شادابی را در آموزش عالی به ارمغان بیاورند.

    روش شناسی:

    تعداد 505 دانشجو (289 دختر و 216 پسر) از 13290 دانشجویان دانشگاه مازندران بر اساس جدول مورگان به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند و به پرسشنامه محقق ساخته 30 سوالی پاسخ دادند. روایی پرسشنامه ها از طریق اظهار نظر 20 متخصص تربیت بدنی تایید و پایایی آن نیز 87/0 به دست آمد.

    یافته ها:

    نتایج آزمون خی دو نشان داد که دانشجویان عمدتا دارای فعالیت های رایانه ای (λ2= 8.87)، ورزش (λ2= 8.23) و شنیدن موسیقی (λ2= 8.01) هستند (sig= .001). علاوه بر این، دانشجویان گزارش دادند که از امکانات ورزشی دانشگاه رضایت نسبی دارند (t= 3.36; sig= .001)، اما برگزاری مسابقات ورزشی را ضعف بزرگ در اوقات فراغت خود می دانستند.

    نتیجه گیری:

    بر اساس یافته ها باید بیان کرد که دانشجویان دانشگاه های دولتی رضایت بیشتری از برنامه های ورزشی دانشگاه دارند و با توجه به فعالیت کامپیوتر دانشجویان، پیشنهاد می شود که فوق برنامه های ورزشی با دیدگاه های جذاب تری از طریق سایت و برنامه های نرم افزاری به دانشجویان ارایه گردد.

    کلیدواژگان: اوقات فراغت، دانشجویان، دانشگاه، برنامه های ورزشی، مسابقات
  • شهزاد طهماسبی بروجنی*، کبری محمدی صفحات 53-65

    هدف و زمینه تحقیق: خودگفتاری و بازخورد از مداخلات روانشناختی هستند که میتوانند از طریق انگیزش بر عملکرد حرکتی موثر باشند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر خودگفتاری انگیزشی و بازخورد مثبت بر اجرای تکلیف تعادلی ایستای دانش آموزان 13-12 سال بود.

    روش شناسی :

    از دانش آموزان پایه ششم ابتدایی یکی از مدارس استان قزوین، 60 نفر به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابتدا پیش آزمون تعادل استورک (ایستادن روی یک پا) از آنها به عمل آمد. سپس به صورت تصادفی به سه گروه خودگفتاری انگیزشی، بازخورد مثبت و کنترل تقسیم شدند. شرکت کننده گان دو گروه خودگفتاری و بازخورد، بعد از اجرای پیش آزمون، تحت مداخله روان شناختی مختص به خود قرار گرفتند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی اختلاف بین گروه ها از آزمون کروسکال والیس و همچنین از آزمون ویلکاکسون برای مقایسه پیش آزمون و پس آزمون هرگروه در سطح معنی داری 05/0≥P استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری در پیش آزمون بین گروه های مختلف وجود نداشت (05/0≤ P) اما در پس آزمون گروه خودگفتاری انگیزشی و گروه بازخورد مثبت با گروه کنترل اختلاف معنی داری داشتند و عملکرد مناسبتری نسبت به گروه کنترل (003/0=P) از خود نشان دادند. همچنین نتایج حاکی از این بود هم خودگفتاری انگیزشی (001/0=P) و هم بازخورد مثبت (000/0=P) موجب افزایش معنی دار میزان تعادل ایستای دانش آموزان شد.

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش نشان داد که خودگفتاری انگیزشی و بازخورد مثبت، به عنوان راهبردهایی سودمند می توانند موجب بهبود تعادل ایستا شوند. لذا به مربیان ورزش پیشنهاد می شود که از هر دو مداخله روان شناختی مورد استفاده در این پژوهش می توانند جهت بهبود تعادل ایستا بهره مند شوند.

    کلیدواژگان: خودگفتاری انگیزشی، بازخورد مثبت، تعادل ایستا
  • مریم عبدالشاهی*، فریبا ولی زاده فرد صفحات 67-80
    مقدمه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین آمادگی بدنی ادراک شده و ادراک تصویر بدنی در دختران ورزشکار و غیر ورزشکار انجام شد.

    روش شناسی:

    دو گروه ورزشکار و غیر ورزشکار (هر گروه100 نفر) به روش نمونه گیری تصادفی (دامنه سنی30 تا20 سال) به عنوان آزمودنی های این پژوهش انتخاب شدند. شرکت کنندگان پرسش نامه های اطلاعات شخصی، آمادگی بدنی ادراک شده آبادی (با چهار خرده مقیاس استقامت، قدرت و انعطاف پذیری عضلات و ترکیب بدنی) و پرسشنامه تصویر بدنی ادراک شده را تکمیل کردند.

    یافته ها:

    یافته های ضریب همبستگی اسپیرمن نشان داد که مولفه ترکیب بدنی و شاخص توده بدن ارتباط معناداری با ادراک تصویر بدنی در هر دو گروه داشت. اما ادراک تصویر بدنی با آمادگی بدنی ادراک شده در دو گروه ورزشکار و غیر ورزشکار ارتباط معنی داری نداشت. همچنین ادراک تصویر بدنی با ادراک سه مولفه فیزیولوژیکی استقامت، قدرت و انعطاف پذیری عضلات ارتباط معناداری نداشت.

    نتیجه گیری:

    نتایج بیان می کند که ادراک تصویر بدنی نمی تواند ادراک این سه مولفه فیزیولوژیکی را پیش بینی کند. بنابراین جهت افزایش انگیزه افراد برای بهبود استقامت، قدرت و انعطاف پذیری عضلات، متغیر ادراک تصویر بدنی عامل اثر گذاری نمی باشد.

    کلیدواژگان: ادراک تصویر بدنی، ادراک آمادگی بدنی، شاخص توده بدن، دختران
  • همایون عباسی، شیرین زردشتیان، نفیسه فتاحیان* صفحات 81-100
    مقدمه و هدف

    در دو دهه اخیر، عملکرد سازمانی به یکی از موضوع های مورد توجه و جذاب تبدیل شده است و این تمایل، هم در زمینه های تحقیقاتی و هم در زمینه های کاربردی به بروز نوآوری های بسیاری منجر شده است. پژوهش حاضر، با هدف بررسی ارتباط و تاثیر بین جهت گیری راهبردی و نوآوری سازمانی بر عملکرد کلی هیات های ورزشی انجام شده است.

    روش شناسی:

    روش تحقیق مقاله، با توجه به هدف، کاربردی، با توجه به معیار ابزار تحقیق، پیمایشی، به لحاظ زمان، مقطعی و از نظر ماهیت، توصیفی-همبستگی از نوع دو متغیره است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان هیات های ورزشی استان همدان)300(N= تشکیل دادند که 230 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، سه پرسش نامه جهت گیری راهبردی اسکات جی (2009)، نوآوری سازمانی جیمنز (2008) و عملکرد سازمانی هرسی و گلداسمیت (2003) بود. داده ها با استفاده از نرم افزار spss20 و LISREL 8/8 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها:

    نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که مدل از برازش خوبی برخوردار بود و تمامی مسیرها (فرضیه ها)، با اطمینان بالا مورد تایید قرار گرفتند; بیشترین میزان اثر مربوط به رابطه بین نوآوری و عملکرد سازمانی کارکنان بود (54/0). جهت گیری راهبردی نیز تاثیر قوی بر عملکرد سازمانی داشت (52/0)، جهت گیری راهبردی با میزان (38/0) بر نوآوری سازمانی موثر بود. همچنین جهت-گیری راهبردی از طریق نوآوری با ضریب 72/0 اثر چشمگیری بر عملکرد سازمانی می گذارد که از مقدار اثر مستقیم آن بیشتر می-باشد و فرضیه ما را تایید می کند.

    نتایج

    به نظر می رسد سازمان هایی که جهت گیری راهبردی مشخص و معینی دارند می توانند نقاط ضعف و قوت محیط داخلی و خارجی سازمان را بدرستی شناسایی کنند و به این ترتیب اجازه نوآوری بیشتری را به کارکنان خود بدهند و در نتیجه عملکرد سازمانی به نحو بهینه افزایش یابد و به این ترتیب جلب رضایت مراجعین را به دنبال خواهد داشت.

    کلیدواژگان: جهت گیری راهبردی، نوآوری سازمانی، عملکرد سازمانی
  • زهره مشکاتی*، سحر فائقی، امیرتیمور پاینده نجف آبادی صفحات 101-121
    مقدمه و هدف

    سرمایه اجتماعی، سازه ای است که از طریق گسترش شبکه های اجتماعی، اعتمادسازی و خلق هنجارها، فرد را در راستای رسیدن به اهدافش یاری می رساند. بالاترین هدف ورزشکاران تیم های ملی دستیابی به موفقیت ورزشی است، لذا هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه سرمایه اجتماعی ورزشکاران کانوپولوی تیم ملی ایران با دستیابی به موفقیت ورزشی است.

    روش شناسی:

    پژوهش حاضر از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی است. آزمودنی های پژوهش حاضرکلیه ورزشکاران کانوپولوی تیم ملی ایران در سال 1393 شامل 22 نفر (8 مرد و 14 زن) می باشند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته سرمایه اجتماعی ورزشی با سه بعد اصلی اعتماد، هنجار و شبکه بود. قابلیت اعتماد پرسش نامه توسط تحلیل عاملی تاییدی و ضریب تتای ترتیبی (93/0) تایید شد. برای پاسخ به سوالهای تحقیق از روش تحلیل بیزی استفاده شد.

    یافته ها:

    مدل برآورد تمامی مسیرهای عامل سرمایه اجتماعی، اعتماد و قابلیت های آن، هنجارها و شبکه های اجتماعی با میزان موفقیت رابطه دارند. همچنین بین سرمایه اجتماعی و هیچ یک از ابعاد آن در ورزشکاران زن و مرد کانوپولوی تیم ملی ایران تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0≥ 776/0).

    نتیجه گیری:

    سرمایه اجتماعی با دستیابی به موفقیت ورزشی ارتباط دارد لذا پیشنهاد می شود در قالب سیاست گذاری های فرهنگی، سرفصل های آموزشی و فرهنگی جهت ارتقاء سطح سرمایه اجتماعی ورزشکاران برنامه ریزی شود.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، موفقیت ورزشی، تیم ملی کاناپولو، ایران
  • جواد ریاحی فارسانی*، بهروز عبدلی صفحات 123-135
    مقدمه و هدف

    انجام مداخلات روانی و آموزش مهارت های ذهنی می تواند سطح عملکردورزشکاران را بهبود بخشد. هدف پژوهش حاضر مقایسه تاثیر دو نوع خودگفتاری آموزشی و انگیزشی به عنوان مهارت های ذهنی موثر در عملکرد بهینه، بر اعمال نیرو به زمین در اجرای ریباند بسکتبال بود.

    روش شناسی:

    تعداد 24 بازیکن بسکتبال مرد با میانگین سنی 4±22 سال با سابقه حداقل پنچ سال فعالیت در رشته ی ورزشی بسکتبال به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. در این تحقیق هر آزمودنی سه ریباند بسکتبال بر روی صفحه نیروسنج انجام داد. شرکت کنندگان در هر ریباند از یکی از سه روش خودگفتاری آموزشی، انگیزشی و بدون خودگفتاری استفاده می کردند.

    یافته ها:

    نتایج نشان داد که افراد در زمان استفاده از خودگفتاری انگیزشی به طور معنی داری بهتر از زمان استفاده و عدم استفاده از خودگفتاری آموزشی عمل کردند. همچنین، نتایج نشان داد که بین استفاده از خودگفتاری آموزشی و اجرا بدون استفاده از خودگفتاری تفاوت معنی داری وجود ندارد.

    نتیجه گیری:

    استفاده از خودگفتاری انگیزشی به منظور بهبود اجرای مهارت هایی که نیازمند اعمال نیرو به زمین در اجرا هستند، سودمند است و بر استفاده از خودگفتاری آموزشی به این منظور برتری دارد.

    کلیدواژگان: خودگفتاری آموزشی، خودگفتاری انگیزشی، اعمال نیرو به زمین، ریباند بسکتبال
  • عین الله نادری، عین الله سکینه پور* صفحات 137-152

    فعالیت بدنی می تواند امید به زندگی را در معلولان افزایش دهد و باعث شادابی، ارتباط با دیگران، مشارکت در کارهای جمعی و جلوگیری از گوشه گیری و کسالت شود. هدف این پژوهش بررسی موانع مشارکت در فعالیت های بدنی و ورزش در معلولین استان کرمانشاه بود

    روش کار

    جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه معلولان استان کرمانشاه و نمونه پژوهش 379 نفر از این جامعه بودند که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسش نامه محقق ساخته (موانع مشارکت در فعالیت های بدنی برای افراد معلول) بود. که روایی صوری و محتوایی(91/0= CVI) آن به تایید پنج نفر از استادن استادان گروه مدیریت ورزشی رسید. برای بررسی پایایی پرسش نامه در مطالعه مقدماتی بر روی 30 نفر از افراد نمونه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. ضریب آلفای کرونباخ برای موانع فردی، ساختاری، فنی، اساسی و فرهنگی- اجتماعی بین 83/0 تا 93/0 به دست آمد. با توجه به این که ضرایب آلفای کرونباخ بزرگتر از مقدار استاندارد (70/0) بود؛ بنابراین، پرسش نامه از پایایی درونی خوبی برخوردار است. تجزیه و تحلیل داده های با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 و LISREL نسخه 80/8 انجام شد.

    یافته ها

    یافته های حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی منجر به شناسایی پنج عامل موانع فردی، ساختاری، فنی، اساسی، اجتماعی- فرهنگی گردید، یافته های حاصل از این تحقیق نشان داد که در بین این عوامل موانع فردی به عنوان مهمترین عامل(81/0x2 **58/11 T=)و موانع اجتماعی- فرهنگی به عنوان کم اهمیت ترین عامل(30/0x2 ****95/4T=) در بین موانع را به خود اختصاص دادند.

    نتیجه گیری

    معلولان استان کرمانشاه بیشتر موانع را در ارتباط با موانع فردی می دانند. رویکرد حمایتی از معلولان در مشارکت آنان در فعالیت های بدنی باید همه جانبه باشد و فقط در ساختارهای فیزیکی و ارگونومیک خلاصه نشود.

    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، موانع مشارکت، معلولان استان کرمانشاه
  • نرجس ساطانی مقدم*، علی ثقه الاسلامی، سیده عذرا میرکاظمی صفحات 153-168
    مقدمه و هدف

    انتخاب مناسب ترین روش و نحوه تدریس مربیان تربیت بدنی و توجه به همه ابعاد وجودی دانش آموز در این ساعت یکی از اساسی ترین موضوعات در حوزه تربیت بدنی است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی روش ها و وضعیت تدریس درس تربیت بدنی در حیطه های مختلف (شناختی، عاطفی، روانی حرکتی و..) در مدارس ابتدایی استان خراسان جنوبی بود.

    روش شناسی:

    از درون جامعه آماری که شامل آموزگاران تربیت بدنی، دانش آموزان و مدیران مدارس دوره ابتدایی و کارشناسان تربیت بدنی آموزش وپرورش بود، به ترتیب 114، 105، 265 و 11 نفر به روش تصادفی خوشه ای- طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون کلموگروف - اسمیرنوف، کروسکال والیس، علامت تک نمونه ای، تی تک نمونه ای، استفاده شد.

    یافته ها:

    نتایج تحقیق نشان داد که روش های کنونی تدریس درس تربیت بدنی در مدارس دوره ابتدایی بیشتر روش های تمرین و دستوری بود .(x- >4)همچنین نتایج تحقیق نشان داد در حیطه روانی- حرکتی درس تربیت بدنی: اجرای طرح های وزارتی شنا و ژیمناستیک، در حیطه شناختی: آموزش اصول مربوط به ناهنجاری های اسکلتی و تغذیه ورزشی دانش آموزان و در زمینه کلاسداری و مدیریت معلم: نقش رسانه ها و والدین در تدریس و اجرای درس تربیت بدنی در سطح نامطلوبی قرار داشت(x-

    کلیدواژگان: روش تدریس تربیت بدنی، حیطه شناختی، حیطه عاطفی، حیطه روانی حرکتی، مقطع ابتدایی
  • ولی الله کاشانی*، سمیه نامدار طجری، یوسف ایزدپناه صفحات 169-187

    هدف از پژوهش حاضر بررسی روایی و پایایی نسخه فارسی مقیاس خودکارآمدی مربیگری-2 بود. به این منظور، 250 مربی مرد و زن در سه سطح مهارتی و در 10 رشته ورزشی (تیمی و انفرادی) به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب و نسخه فارسی مقیاس خودکارآمدی مربیگری-2 را تکمیل کردند. از روش باز ترجمه به منظور بررسی صحت ترجمه استفاده شد. جهت تعیین روایی سازه از تحلیل عاملی تاییدی و جهت بررسی همسانی درونی مقیاس ، از ضریب آلفای کرونباخ و جهت بررسی پایایی زمانی از ضریب همبستگی درون طبقه‎ای استفاده شد. نتایج پژوهش نشان دهنده برازش مطلوب مدل مقیاس خودکارآمدی مربیگری-2 بود. به طوری که شاخص های برازندگی (RMSEA، 055/0؛ CFI، 95/0 و TLI، 94/0)، همسانی درونی (انگیزش 85/0، راهبردهای بازی 85/0، تکنیک های آموزشی 85/0، پرورش شخصیت 85/0، وضعیت جسمانی 86/0 و کل مقیاس 86/0) و پایایی زمانی (انگیزش 81/0، راهبردهای بازی 79/0، تکنیک های آموزشی 79/0، پرورش شخصیت 83/0، وضعیت جسمانی 78/0 و کل مقیاس 79/0) بیانگر روایی و پایایی مطلوب نسخه فارسی مقیاس خودکارآمدی مربیگری-2 می باشد. یافته‎های پژوهش حاضر نشان می‎دهد که نسخه فارسی مقیاس خودکارآمدی مربیگری-2 از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است. بنابراین نسخه فارسی مقیاس خودکارآمدی مربیگری-2 می‎تواند به عنوان یک ابزار مناسب جهت مطالعه و ارزیابی خودکارآمدی مربیان ایرانی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: انگیزش، راهبردهای بازی، تکنیک های آموزشی، پرورش شخصیت، وضعیت جسمانی
  • فروت امجدی، مظفر یکتایار*، مژگان خدامرادپور صفحات 189-201
    مقدمه و هدف

    بازاریابی و حفظ مشتری برای باشگاه های ورزشی از اهمیت بسزایی برخوردار است. از این رو پژوهش حاضر ارایه مدل معادلات ساختاری تاثیر کیفیت خدمات و ارزش درک شده را بر تبلیغات دهان به دهان مشتریان باشگاه-های ورزشی شهر سنندج را بررسی کرده است.

    روش شناسی پژوهش:

    پژوهش حاضر از نوع همبستگی و از حیث نتایج کاربردی و روش گردآوری داده ها به صورت میدانی انجام گرفت. ابزار اندازه گیری برای متغیرهای پژوهش پرسشنامه کیفیت خدمات یی چین لیو (2008)، ارزش درک شده اگرت و اولاگا (2002) و تبلیغات دهان به دهان کیم (2008) که روایی و اعتبار آن در یک مطالعه مقدماتی با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب 84/0، 82/0 و 73/0 بدست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از رگرسیون خطی ساده و چندگانه در سطح معنی داری 05/0>p انجام گرفت.

    یافته ها:

    متغیر کیفیت خدمات متغیری است که توانسته به صورت مستقیم و به صورت غیرمستقیم از طریق ارزش درک شده بر تبلیغات دهان به دهان مشتریان اثر بگذارد. میزان تاثیر مستقیم متغیر کیفیت خدمات بر تبلیغات دهان به دهان 54/0 است که نشان می دهد به ازای یک واحد تغییر در متغیر کیفیت خدمات میزان تبلیغات دهان به دهان مشتریان به میزان 54/0 واحد تغییر خواهد کرد. به عبارتی با افزایش کیفیت خدمات میزان تبلیغات دهان به دهان نیز افزایش خواهد یافت. همچنین میزان تاثیر مستقیم متغیر ارزش درک شده بر تبلیغات دهان به دهان 43/0 و میزان تاثیر کیفیت خدمات از طریق ارزش درک شده بر تبلیغات دهان به دهان مشتریان 93/0 بود.

    بحث و نتیجه گیری:

    بر اساس نتایج بدست آمده از پژوهش کیفیت خدمات و ارزش درک شده بر تبلیغات دهان به دهان در بین مشتریان باشگاه های سنندج تاثیر دارد که این امر می تواند تبیین بهتری از عوامل موثر بر تبلیغات دهان به دهان به دست دهد.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، ارزش درک شده، تبلیغات دهان به دهان، باشگاه های ورزشی
  • امیر رضا خادم، سجاد مومنی پیری* صفحات 203-216
    مقدمه و هدف

    گردشگری در حال تبدیل شدن به نخستین صنعت درآمدزایی جهان است و گردشگری ورزشی به عنوان مکملی از آن تبدیل شده است. هدف این پژوهش شناسایی و اولویت بندی عوامل سوق دهنده، جلب کننده و بازدارنده گردشگری ورزشی ازدیدگاه کارشناسان ورزش و گردشگری استان اصفهان بود.

    روش شناسی:

    این تحقیق از نوع پیمایشی-توصیفی و به روش میدانی انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه کارشناسان ادارات ورزش و جوانان (116 نفر)، گردشگری و میراث فرهنگی (63نفر) بودند (179N=). ابزار اندازه گیری پرسشنامه ویژگی های فردی و پرسشنامه محقق ساخته شامل سه بخش (عوامل سوق دهنده، عوامل جلب کننده و عوامل بازدارنده) و پایایی و روایی آن به ترتیب با دو روش آزمون آلفای کرونباخ (81/0=α) و نظر خواهی از افراد متخصص مورد تایید قرار گرفت. هم چنین روایی سازه از طریق تحلیل عاملی اکتشافی (692/0=KMO) محاسبه شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی (روش تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش واریماکس، t مستقل و آزمون فریدمن) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج پژوهش نشان داد که تعدادی از مهم ترین عوامل سوق دهنده شامل آرامش، رفع خستگی و تجدید قوای بدنی و ذهنی می باشند. تعدادی از مهم ترین عوامل جلب کننده وجود مناظر، چشم اندازها مکان های دیدنی می باشند. تعدادی از مهم ترین عوامل بازدارنده، نبود فعالیت های جدی جهت افزایش درک مردم از گردشگری و افزایش مشارکت آن ها در این زمینه بودند.

    نتیجه گیری:

    با توجه به نتایج تحقیق حاضر به مسیولین ورزشی و گردشگری پیشنهاد می شود که امکان گرایش گردشگران ورزشی به استان اصفهان را با توسعه عوامل سوق دهنده و حذف عوامل بازدارنده، و توجه به عوامل جلب کننده تقویت نمایند.

    کلیدواژگان: عوامل بازدارنده، جلب کننده، سوق دهنده، گردشگری ورزشی
  • رضا اندام، لیلا مرتضایی*، مهدی ناظمی صفحات 217-233
    مقدمه و هدف

    توجه اصلی ورزش های آبی بر ارزش های اجتماعی همچون بهبود کیفیت زندگی، اهمیت سلامت جسمانی و روانی، ارضای نیازهای شخصی، سرگرمی و انگیزه است. تحقیق حاضر قصد دارد انگیزه های مشارکت زنان در ورزش های تفریحی آبی را شناسایی و اولویت بندی نماید تا از این طریق بتواند با تشویق و ترغیب زنان جامعه برای مشارکت بیشتر در این-گونه ورزش ها، به سلامت جسمانی، روانی و عاطفی آنان کمک کند.

    روش شناسی:

    جامعه ی آماری این تحقیق شامل کلیه زنان استان خراسان رضوی بود که در ورزش های تفریحی آبی مشارکت داشتند. در این تحقیق تعداد 283 نفر از زنان استان خراسان رضوی از بین حدود 4000 نفر به روش خوشه ای تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. 10 نفر از متخصصان صاحب نظر و اساتید مدیریت ورزشی روایی صوری و محتوایی ابزار را تایید کردند. پس از بررسی روایی محتوا جهت بررسی روایی سازه از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. پایایی پرسشنامه در یک مطالعه راهنما توسط یک گروه 30 نفری از زنان که در اماکن ورزشی و تفریحی آبی مشارکت داشتند به روش آلفای کرونباخ 890/0 محاسبه شد.

    یافته ها:

    یافته های پژوهش نشان داد، مهمترین انگیزه های مشارکت زنان در ورزش های تفریحی آبی شامل: کسب لذت و آرامش (43/4)، تناسب اندام (39/4)، سلامتی و بهداشت (26/4)، مهارت (15/4)، جنبه های اجتماعی (03/4)، کسب موفقیت و شناخت (92/3)، پیشگیری و درمان بیماریها (88/3) و برتری طلبی (76/3) بود.

    بحث و نتیجه گیری:

    از این رو پیشنهاد می شود، توجه برنامه ریزان ورزش های همگانی و تفریحی، سازمان ها و نهادهای مجری توسعه ورزش بانوان به این عوامل بیشتر معطوف گردد تا موجبات گسترش سطح مشارکت زنان در ورزش های تفریحی آبی برای بهره مند شدن از عواید مفید و سودمند این گونه ورزش ها فراهم گردد.

    کلیدواژگان: انگیزه های مشارکت، ورزش های تفریحی آبی، لذت و آرامش
  • محمدرضا دوستان*، زهرا باقرنژاد صفحات 235-252

    هدف از پژوهش حاضر بررسی یادگیری تکالیف پیچیده دودستی نامتقارن در ترکیبی از ویژگی های سرعت، اثر جاذبه و دامنه حرکت بود. ابزار مورد استفاده در پژوهش حاضر شامل قلم نوری با حسگر ویژه، لپ تاپ، دستکش ویژه و مترونوم بود. جامعه آماری تحقیق حاضر را دانش-آموزان پسر پایه هشتم (با میانگین سنی 0/13± 14/2) در مدرسه شهید ابراهیمی اهواز تشکیل دادند،که همگی راست دست بودند و هیچگونه آشنایی قبلی در مهارت مورد نظر نداشتند. آزمودنیها بطور داوطلبانه در پژوهش شرکت نمودند و به طور تصادفی در سه گروه، گروه اول (n=10)، گروه دوم (n=10) و گروه سوم (n=10) قرار گرفتند. سه گروه آزمودنی باید تکلیف نامتقارن دودستی را به دو صورت تکلیف دشوار با دست برتر (تکلیف تمرینی) و تکلیف دشوار با دست غیربرتر (تکلیف انتقال)، در پیش آزمون و پس آزمون انجام میدادند. گروه ها پس از پیش آزمون به مدت سه روز تمرین نموده سپس پس آزمون ها به عمل آمد. نامتقارنی در گروه اول به معنای تفاوت در سرعت و جهت حرکت دو دست، در گروه دوم تفاوت سرعت و اثر جاذبه بر دو دست و در گروه سوم تفاوت در اندازه حرکت و اثر جاذبه بر دودست بود. نتایج نشان داد که تمرین در گروه اول، باعث اکتساب و انتقال مثبت حرکت دودستی نامتقارن به حالت عکس آن میشود. در گروه دوم انتقال صفر و در گروه سوم انتقال منفی بود. به نظر میرسد در تفاسیری که بر اساس نظریه های سلسله مراتبی صورت میگیرد باید بیش از دو سطح برای کنترل حرکات دودستی در نظر گرفت. به عبارتی سطوح متفاوتی از دشواری تکلیف را در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: انتقال، هماهنگی دودستی، دشواری تکلیف
  • نازنین راسخ*، حسن مظفری، محمدرضا نیک نژاد، محسن اسمعیلی صفحات 253-268

    تلاش برای بهبود، استفاده موثر و کارآمد از منابع و امکانات گوناگون، چون نیروی کار، سرمایه، انرژی، تاسیسات و تجهیزات و... رسالت مدیریت و هدف اصلی مدیران سازمان ها و موسسات است. ا روش تحقیق توصیفی - پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش جمع آوری اطلاعات از نوع تحقیقات میدانی است. جامعه آماری این تحقیق، دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در سال تحصیلی 93-92 با تعداد 19547 نفر بوده که با توجه به جدول مورگان و روش نمونه گیری تصادفی ساده، 385 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات، از دو پرسشنامه استاندارد بررسی ویژگی های اماکن ورزشی کارگر (1388) و پرسشنامه توصیف وضعیت بهره وری اماکن ورزشی کارگر (1388) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از آزمون های آمار توصیفی همچون میانگین، انحراف معیار و میانگین امتیاز؛ و به منظور رتبه بندی متغیرها از آزمون آماری فریدمن استفاده شد. نتایج نشان داد که که در مجموع سالن های ورزشی دانشگاه فردوسی مشهد، بوفه های مواد غذایی و جایگاه های تماشاچیان بالاترین رتبه ها را در مقایسه با سایر موارد دارا می باشند؛ همچنین وضعیت کفپوش ها و سطوح و دیوارها پایین ترین میانگین رتبه ای را به خود اختصاص دادند. از نقطه نظر بهره وری، نتایج نشان داد که بهترین وضعیت، بهره وری نیروی انسانی و ضعیف ترین وضعیت مربوط به بهره وری امکانات کاربران است. با توجه به تعداد دانشجویان این دانشگاه، سرانه ورزشی هر دانشجو در دانشگاه فردوسی مشهد برابر با 59/4 مترمربع می باشد.

    کلیدواژگان: ایمنی، بهداشت، بهره وری، سرانه اماکن ورزشی، دانشگاه فردوسی
|
  • Rasoul Faraji * Pages 1-21

    Background & Purpose:

    This study aimed to identify factors affecting on the security of the Iranian football stadiums and develop an appropriate questionnaire in this context.

    Methodology

    In the qualitative phase of the study, critical factors affecting on the security of the stadiums were identified and a 98-items questionnaire was emerged. In the quantitative phase, 144 participants (police officers, football organizers, stadium managers and university professors) answered the questionnaire. After exploratory (EFA) and confirmatory (CFA) factor analysis, final questionnaire formed by 83 items in format of four main and 12 secondary factors affecting the security of the Iranian football stadiums.

    Results

    The results demonstrated that fit indices of the research model in the first and second-order CFA are convenient and based on second-order CFA results, infrastructure (t=14.69, p=0.05), physical protection (t=13.45, p=0.05), personnel and staff (t=13.05, p=0.05) and game planning and management (t=12.29, p=0.05) are four critical factors affecting the security of the football stadiums. Based on the EFA, the divergent validity of the questionnaire verified.

    Discussion

    Designed questionnaire in this study has appropriate validity and reliability and it can be used after adjustment in the future researches in the area of the security of the sport facilities and particularly football stadiums. Furthermore, factors and items presented in the questionnaire can assist football organizers and also sport facility managers to employ proper security measures to prevent threats and provide safe and secure environment for audiences at the stadiums.

    Keywords: stadium, security, instrument, validity, reliability
  • Atena Noroozi Larki, Saeid Tabesh * Pages 21-35

    The purpose of this study was to determine the effect of ethics in hidden marketing on behavior loyalty and brand equity of professional football clubs in Iran. The research method is applied in terms of purpose and in terms of how data is collected; research is descriptive and is in terms of the nature of the correlation. The statistical population consisted of all supporters of three teams of Khuzestan superiority league. Due to the uncertainty, the sample size was considered to be 384 according to the Cochran formula. Behavior loyalty questionnaire (Fattahi, 2016), consistency with brand (Mokhtari, 2015) and hidden ethics questionnaire were used to collect information. The formal and content validity of the sample was confirmed by sport management specialists. Based on Cronbach's alpha coefficient, the reliability of the loyalty questionnaire (0.94), consistency (0.96) and ethics (0.96) were obtained. The structural equation test has been used to analyze the findings. All data was analyzed using the statistical software package Social Sciences 22 and PLS version 2 software. Findings indicate that ethics in hidden marketing has affected brand loyalty and brand equity and all of the indexes of the model have appropriate fit. Therefore, marketing managers of football clubs should observe ethical marketing principles and must take measures to increase the loyalty and consistency of their club brand and provide the conditions for the supporters of these clubs as their constant supporters are the main sum of the clubs concerned.

    Keywords: Behavior loyalty, brand, ethics, fans, football, marketing
  • Mohammad Hosein Razavi *, Mohammad Hossein Alavi, Esmaeil Zabihi, Mohsen Loghmani Pages 39-51
    Objective

    In addition of routine and main issues of students within high education system, there are many opportunities like as leisure times which play a key role on improving the educational environments. Hence, present study has been designed with purpose of exploring these opportunities among students with emphasized on sport activities in order to leads to happiness in high education system.

    Methodology

    Number of 505 students (289 girls and 216 boys) from 13290 students of University of Mazandaran selected as sample by Morgan Table and they responded to research made questionnaire of 30 items. Its validity confirmed through 20 experts and its reliability calculated 0.87 by Cronbach’s Alpha.

    Results

    Results of λ2 showed that students mainly activated significantly (sig= .001) with computer activities (λ2= 8.87), sport (λ2= 8.23), and hearing music (λ2= 8.01). Moreover, students reported that they are relative satisfied from sport facilities (t= 3.36; sig= .001), but they scored weakly to setting up the sport events in leisure times.

    Conclusion

    Based on these findings should be stated that government university’s students were more satisfied for university’s sport program and regarding to computer activities among students we suggested that sport program will present attractively via site and software programs.

    Keywords: leisure times, students, university, sport programs, competitions
  • Kobra Mohammadi, Shahzad Tahmasebi Boroujeni * Pages 53-65
    Background and purpose

     

    self-talk and feedbacks are of psychological interventions that with motivation can be effective on motor performance. The purpose of this study was to investigate the effect of motivational self-talk and positive feedback on the performance of static balance task students 12-13 years.

    Methodology

    Sixty students were selected from Qazvin and to Stork test (standing on one leg) received training. Then they underwent a pre-test and divided to three motivational self-talk, positive feedback and control groups. Participants in the experimental groups, after performing pre-test, psychological intervention were its own. To analyze the data and differences between groups, Kruskal-Wallis test and the Wilcoxon test to compare pre-test and post-test each group at a significant level of p<0.05 used.

    Results

    The results showed that there was no significant difference between groups in the pre-test (p≥0/05), but ,motivational self-talk and positive feedback group have significant difference than control group in the post-test. In the other hand, they have better performance than the control group (p = 0.003). Furthermore, result showed that there both motivational self-talk (p = 0.001) and positive feedback (p = 0.000) lead to significant increment in student’s static balance.

    Conclusion

    This study showed that motivational self-talk and positive feedbacks are, as effective ways they can improve the static balance. Therefore, it is suggested that educators and others involved in the exercise use both psychological interventions in this study to progress in the static balance.

    Keywords: Motivational Self-talk, Positive Feedback, Static Balance
  • Fariba Valizadefard Pages 67-80

    Background & Purpose:

    The aim of this study was to examine the relationship between perceived physical fitness and perceived body image in active and non-active women.

    Methodology

    Two active and non-active groups (age range between 20 till 30 years) were selected randomly. Participants completed a demographic questionnaire, the perceived physical fitness Scale Abadei (muscle endurance, power, and flexibility) and the Silhouette figure rating.

    Results

    The results of the Spearman correlation test showed that the body composition and BMI had significant relation with perceived body image. But there was no significant relation between perceived body image and perceived physical fitness in active and non-active women, and so the perceived body image had no significant relation with the perception of this three physiologic components (muscle endurance, power, and flexibility).

    Conclusion

    This results displayed that the perceived body image cannot predict the perception of this three physiologic components. Therefore, the perceived body image isn’t an affective variable to increase the motivation to improve the muscle endurance, power, and flexibility.

    Keywords: perceived body image, perceived physical fitness, BMI, girls
  • Homayon Abbasi, Shirin Zardoshtiyan, Nafise Fattahian * Pages 81-100

    Background and Purpose:

    The organizational performance has become one of the most interesting and attractive topics. This study aimed to investigate the impact of strategic orientation and organizational innovation on the organizational performance of Sports Delegations.

    Methodology

    The research method of this paper is the descriptive-correlation type two-variable. The studied population included all employees of the Sports Delegations (N=300), that 230 persons were selected as samples. The data collecting are: strategic orientation Scott J, Organizational innovation Jimenez, and organizational performance Hersey and Goldsmith. The collected data were analyzed using SPSS-22 and LISREL8 / 80 software.

    Results

    The results of analysis on the structural equation model showed all paths (hypotheses) were confirmed with high confidence. The results of analyses on the structural equation model showed that the highest impact was about the relationship between innovation and organizational performance of staffs and chiefs (0.54). The Strategic orientation also had a strong impact on organizational performance (0.52). This research showed that the strategic orientation of the (0.38) was effective on organizational innovation. strategic orientation through innovation with a coefficient of 0.72 has a significant effect on organizational performance, which is more than its direct effect, and confirms our hypothesis.

    Conclusion

    It seems that organizations which have a particular strategic orientation are able to precisely identify weakness and strengths of interior and exterior environment of the organization and therefore they enable the employees to show more innovation, and as a result Organizational performance improves in the optimal way and will result in customer satisfaction

    Keywords: Strategic Orientation, Organizational Performance, Organizational Innovation
  • Zohreh Meshkati *, Sahar Faeghi, Amir T. Payandeh Najafabadi Pages 101-121

    Purpose background:

    Social capital is a structure that, through expansion of social networks, building trust, and creation of norms, assists an individual to achieve their goals. The highest goal of national team athletes is athletic achievement. Hence, the current study aims to investigate the relationship of social capital of Iran national canoe polo team with athletic achievement.

    Methodology

    The type of this study is descriptive-correlational. The subjects of this study are all the athletes of Iran national canoe polo team in 2014, including 22 individuals (8 men and 14 women). The research tool is a researcher-made sports social capital questionnaire with three main dimensions: trust, norms, and network. The reliability of the questionnaire was approved using Confirmatory factor analysis and sequential Theta coefficient (0.93). To answer research questions, Bayesian analysis was used.

    Results

    the estimated model of all the routes of social capital, trust and its features, social norms and social networks, are related with the success rate. No significant difference was observed in social capital and any of its dimensions, between the female and male athletes of Iran national canoe polo team (0.0776≥0.05).

    Conclusion

    Social capital is related with the athletic achievement. It is suggested that in terms of cultural policy with emphasis on Educational and cultural subheadings, Planned for upgrade the level of social capital of athletes.

    Keywords: social capital, athletic achievement, Canoe polo National team, Iran
  • Behroz Abdoli, Javad Riyahi Farsani * Pages 123-135

    Introduction and purpose:

    Psychological interventions and mental skills training can improve the performance of the players. This study purpose was compared the effectiveness of two types of educational and motivational self- talking, as effective mental skills in optimizing performance, on vertical ground reaction force.

    Methodology

    24 men’s basketball players with average age 4± 22 years with at least five years of experience in the sport of basketball were selected using available sampling. In this study, each subject did three rebound of basketball on the force meters. Participants were used from one of three educational and motivational self–talking and non-self-talking in each rebound.

    Results

    Results indicated subjects who used motivational self-talking did significantly better performance than non-self-talking. Also, results showed that there was no significant difference between using of educational self-talking and non- self-talking.

    Discussion

    use of motivational self-talking in order to improve of performance skills that require vertical ground reaction force, is useful and superior on educational self-talking.

    Keywords: Educational self-talking, motivational self-talking, vertical ground reaction force, rebound of basketball
  • Aynolah Nadri Pages 137-152

    Physical activities can increase life expectancy and cause happiness, relationship with others, participation in collective activities, and prevent isolation and boredom. The aim of the present study is to investigate obstacles of participation in physical activities and exercise among the disabled of Kermanshah Province.

    Method

    the population of the present study included all the disabled in Kermanshah Province. Among the population, 379 participants were selected using multistage stratified random sampling method. The research instrument is a researcher-made questionnaire (the questionnaire of obstacles of participation in physical activities for the disabled). The formal and content validity of the questionnaire was confirmed by five professors of the Department of Sport Management (CVI=0.91). to investigate the reliability of the questionnaire, a pilot study was conducted on 30 participants and the Cronbach’s alpha coefficients was obtained for personal, structural, technical, basic, and sociocultural obstacles as 0.83 to 0.93. Regarding the fact that Cronbach’s alpha coefficients are bigger than the standard value as 0.70.

    Findings

    results obtained from exploratory factor analysis results in identification of five personal, structural, technical, basic, and sociocultural obstacles. Findings also indicated that among these five factors, personal obstacle was considered as the most important (T=11.58** x2=0.81) and sociocultural obstacles as the least significant factor (T=4.95 **** x2=0.30) among the obstacles.

    Conclusion

    the disabled in Kermanshah Province considered most obstacles in relation with personal obstacles. Supportive approaches for the disabled should be comprehensive in their participation in physical activities, and they should not be limited to physical and ergonomic structures.

    Keywords: physical activities, obstacles of participation, disabled in Kermanshah Province
  • Narjas Soltani moghaddam *, Ali Seghatoleslami, Seyyede Azra Mirkazemi Pages 153-168

    Introduction and aim:

    Choosing the most appropriate method and the way of teaching of physical education is one of the most important topics in the field of physical education. Therefore, the purpose of this study was to study the methods and teaching status of physical education in different domains of teaching physical education in primary schools.

    Methodology

    Of the statistical population, including physical education teachers, administrators and education experts in physical education, 114, 105, 265, and 11 people by stratified cluster random sampling were respectively selected as samples. The Kolmogorov-Smirnov, Kruskal-Wallis one-sample signal, and one-sample t were used for data analysis.

    Results

    The results showed that current methods of teaching physical education in elementary schools were further practice and order methods. As well as, implementation of swimming and gymnastics ministerial projects, role of the media and parents in implementing physical education course and teaching the principals related to skeletal deformities and students’ sports nutrition were unfavourable.

    Conclusion

    According to research findings, in-service training courses should be designed to increase the knowledge of physical education teachers in setting different teaching methods and their application in different conditions. and provide serious planning and supervision for the implementation of the ministerial projects of swimming and gymnastics. it emphasizes the importance of the role of the media and parents and the training of the principles related to skeletal malformations and sports nutrition in lesson of physical education hours of students.Key words: Teaching method of physical education, Cognitive domain, Emotional domain, Psycho-motor domain.

    Keywords: Teaching method of physical education, Cognitive domain, Emotional domain, Psycho-motor domain, Primary school
  • Valyollah Kashani *, Somayeh Namdar Pages 169-187

    The purpose of this study was to determine the validity & reliability of Persian Version The Coaching Efficacy Scale-2. For this purpose, 250 men and women Coachs in three skills level from tow filed (team sport and individual) girls were chosen by Purposeful sampling and completed the Scale. At first data was confirmed with use of translation- retranslation, face validity and translation accuracy methods. For scale construct validity, confirmatory factor analysis and for scale's internal constancy and also infraclass correlations coefficient temporal stability, Cranach alpha coefficient was used. The results show that the model fit index (RMSEA, 0.055; CFI, 0.95 & TLI, 0.94), Internal consistency (Motivation 0.85, Game Strategy 0.85, Technique 0.79, Character building 0.85 and Physical conditioning 0.86 and the total scale 0.79) and temporal stability (Motivation 0.81, Game Strategy 0.79, Technique 0.79, Character building 0.83, Physical conditioning 0.78 and the total scale 0.79) showed Persian Version the Coaching Efficacy Scale-2 have good ralibilitay and validity.These findings indicated good validity and reliability for the Persian version of the Coaching Efficacy Scale-2. Therefore, the Persian Version the Coaching Efficacy Scale-2 can be employed as a tool to study and evaluate the Efficacy of Iranian men and women Coachs.

    Keywords: Motivation, Game Strategy, Technique, Character building, Physical conditioning
  • Fruit Amjadi, Mozafar Yektayar *, Mozhgan Khodamoradpoor Pages 189-201
    Introduction and Purpose

     

    Marketing and keeping the customer is important for sport clubs. So this research has investigated presentation of structural equations modeling of the impact of service quality and perceived value on word of mouth advertisings of customers in the sport clubs in Sanandaj city.

    Methodology

    This study was correlation and in terms of results was practical and method of data collection was field study. The tools were service quality questionnaire by China Liu (2008), perceived value Avlaga and Eggert (2002) and word of mouth advertisings by Kim (2008).Validity and reliability of questionnaire obtained in a pilot study using Cronbach's alpha test, 0.84, 0.82 and 0.74, respectively. Population of this study consists of male and female customers in sport clubs of Sanandaj. Data analysis using structural equation modeling was done at the significant level of 0.05.

    Findings

    The results showed that the direct impact of service quality on word of mouth advertising was 0/54. In the sense that for a unit changes in the service quality the change of customer word of mouth advertising will be 0.54. As well as the direct impact of perceived value variable on word of mouth advertisings was 0.43, and direct impact of service quality on word of mouth advertising through customer's perceived value was 0.93.

    Conclusion

    Based on the results, service quality and perceived value has affected on word of mouth advertising of customers in Sanandaj sport clubs. It is recommended that in order to strengthen customer’s word of mouth advertising provided quality services and perceived value an optimal level. Also fitting indicators showed that data were fitted well with the model.

    Keywords: service quality, perceived value, mouth to mouth advertisings, sport clubs
  • Amir Reza Khadem Pages 203-216

    Background & Purpose:

    Tourism is becoming the world's first profitable industry and sports tourism as it has become complementary. The purpose of this study was Identify and prioritize the factors push, attracting and deterrence from the perspective of Sports Experts and tourism Esfahan province.

    Methodology

    The method of this research was descriptive-survey. Statistical population included all managers and management experts, PE (116 People) and the Department of Cultural Heritage and Tourism (63) were (N =179). Measurement tools in the study for gathering data was researcher made questionnaires of individual characteristics, and also researcher made questionnaire included three sections (factors push, attracting, deterrence) that questionnaire's reliability was approved respectively (0/84) By Cronbach's alpha. Their validity was calculated through factor analysis. In order for analysis the data, in addition to the indexes of descriptive inferential statistics such as) Component’s Analysis Varimax, t-test, Friedman test (were used.

    Results

    the Results showed that, The most important push factors include Relax, relieve fatigue and refresh the body and mind and The most important factors in attracting there vistas and spectacular landscapes And the most important factors in preventing No serious activity to increase people's understanding of tourism and increased their participation in the field.

    Conclusion

    According to the study, sport and tourism authorities recommended while strengthen and develop the factors push and remove barriers, than Factors attractive to the sports tourism surpassed more in the Isfahan province.

    Keywords: factors deterrent, factors attractive, factors push, Sport tourism
  • Reza Andam, Leila Mortezaee *, Mehdi Nazemi Pages 217-233

    Introduction and Purpose:

    The main focus of water sports is on social values ​​such as improved quality of life, the importance of physical and mental health, satisfying personal needs, entertainment, and motive. The purpose of study was detection and priorities of motivations of women’s participation in recreational water sports.

    Methodology

    TheStatistical populations consist of the study included all women of Khorasan Razavi Province that participated in recreational water sports. In this study, 283 people of women Khorasan Razavi Province from 4000 people were selected using random cluster as statistical sample. Researcher-made questionnaire was used to collect data. Content and face validity of instrument was confirmed by 10 people of expert university professors. After the survey content validity was used exploratory factor analysis to check the structural validity. Cronbach’s Alpha coefficient was used to test the reliability of the questionnaire (α=0/890). For certainty of normal distribution of data K-S test and Friedman test for priories of means, were applied.

    Result

    Result showed pleasure and relaxation motive is the most important motive for women’s participation in recreational water sports and supremacy motive is unimportant motive for women’s participation in recreational water sports.

    Discussion and Conclusion:

    Therefore suggests planners of public sports and recreation and women’s sport organizations focus on these factors that lead to extension of women’s participation in recreational water sports to benefit from its advantages.

    Keywords: The Identification, Prioritization of Motivations for Women’s Participation in Recreational Water Sports
  • Mohammadreza Doustan *, Zahra Baghernezhad Pages 235-252

    The aim of this study was the evaluation of learning and transfer of asymmetric bimanual complex tasks in combination of features of speed, gravity and amplitude. The instruments used in this study included pen Mouse, laptop, special glove and metronome. The subjects of the research were eight grade, right-handed students (mean age, 14.2±0.13) of Shahid Ebrahimi school of Ahvaz, who had no familiarity with desired skill. The subjects voluntarily participated in the study and randomly and evenly into three groups, the first group(n=10), second group(n=10) and the third group(n=10). Three test groups have performed the asymmetric bimanual task in two ways difficult task with the dominant hand (training task) as well as a difficult task with non-dominant hand (transfer task), in pre-test and post-test. The movement patterns of two hands were different from each other in movement features (first group: direction and velocity pattern, second group: velocity pattern and effect of gravity, third group: amplitude and effect of gravity). Each of the test groups after the practice run for three days and then tests were performed. The results showed that in first group, transfer to vice versa pattern is positive. However, in second group, there is a positive transition and the transition is zero, and in third group, transfer to vice versa pattern is negative. Seems interpretations that are made on the basis of the hierarchical theory should be considered more than two levels of control bimanual movements, In other words, different levels of difficulty of the task.

    Keywords: transfer, bimanual coordination, task difficulty
  • Nazanin Rasekh *, Hassan Mozaffari, Mohammad Reza Niknejhad, Mohsen Esmaili Pages 253-268

    Attempting to improve the effective and efficient usage of various resources and facilities such as labor, capital, energy, plants, equipments of the mission, management and main purpose of organizations and institutions’ managers. F It is a descriptive- comparative research. In terms of purpose, it is applied, while in terms of the data collection methodology, it is of the field study type. The statistical sample is consisted of 19547 students of Ferdowsi University of Mashhad in 1392-93 of whom 385 individuals were selected as the research representatives according to Morgan table and simple random sampling method. In order to perform data collection, two questionnaires were used, i.e. the investigation of the features of workers sports facilities standard questionnaire (1388) and the description of the productivity status of workers sports facilities (1388). Descriptive statistical tests such as mean, standard deviation and mean score were used in order to analyze the research data, while Friedman statistical test was used for ranking the variables. Results showed that in general, the Ferdowsi University’s gyms, cafes and spectators’ seats had the highest ranks in comparison with other features. In addition, the conditions of parquets, surfaces and walls had the lowest mean ranking. In terms of productivity, results indicated that the best and the weakest conditions are the labor productivity and the users’ facilities productivity, respectively. According to the number of the students of this university,

    Keywords: safety, hygiene, Productivity, sports facilities per capita, Ferdowsi University of Mashhad