فهرست مطالب

طب نظامی - سال بیست و دوم شماره 9 (پیاپی 94، آذر 1399)

مجله طب نظامی
سال بیست و دوم شماره 9 (پیاپی 94، آذر 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد صحرایی، رضا کاظمی، هدایت صحرایی* صفحات 883-884
  • محمد نعمت شاهی، زهرا پارسایی مهر، مصطفی روشن زاده، مهدی جمالی نیک، مرتضی هاشمی نیک، علی تاج آبادی* صفحات 885-895
    زمینه و هدف

     سلامت روان سربازان یک مسئله حیاتی است که امروزه موجب چالش های زیادی شده است. این پژوهش با هدف مروری بر سلامت روان سربازان ایرانی و عوامل تاثیرگذار بر آن انجام شد.

    روش‌ها: 

    در این پژوهش مروری سیستماتیک، مقالات منتشر شده در بازه زمانی 15 ساله بین سال های 1398-1383 (2019-2004) بررسی شد. جستجوی الکترونیکی به زبان فارسی و انگلیسی با کلیدواژه های سلامت سربازان،‌ سلامت روانی نظامیان،‌ اختلالات روانی سربازان، ارتش،‌ نیروهای مسلح و سرباز در پایگاه های علمی Scopus, Google Scholar, Pubmed،SID ،‌Magiran ، Medlib و Iran medex انجام شد. در جستجوی اولیه تعداد 615 مقاله در رابطه با سلامت روان سربازان به دست آمد. در مرحله بعد با تمرکز بر هدف مطالعه، غربالگری مقالات انجام شد و تعداد 286 مقاله و در نهایت با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج 18 مقاله انتخاب گردید.

    یافته‌ها:

     با توجه به مطالعات بررسی شده در این پژوهش می توان گفت وضعیت سلامت روانی سربازان ایرانی به دو دسته عوامل کلی برون سازمانی (محیط خانوادگی،‌ عوامل اقتصادی، فرهنگی و روانی) و درون سازمانی (امکانات موجود‌، برخورد فرماندهان، نوع وظیفه ی محول شده و نحوه آموزش) وابسته است. نتایج مرور این پژوهش ها نشان داد برخی سربازان ایرانی دچار اختلالات روانی از جمله: افسردگی، اضطراب، اختلالات خواب،‌ اعتیاد به مواد مخدر، مشکلات شخصیتی شامل پارانویید، مانیا،‌ اسکیزوفرنی، هیستری و خودشیفته هستند. عوامل متعددی از جمله: عوامل فردی،‌ خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، مدیریتی و سازمانی در وضعیت روان آنها موثر است.

    نتیجه‌گیری: 

    افزایش اختلالات روانی در قشر جوان و به خصوص سربازان وظیفه، ارایه راهکارهای موثر برای ارتقا سطح سلامت روانی آنها را ضروری می نماید. در این زمینه سنجش ویژگی های شخصیتی سربازان در بدو ورود به مراکز نظامی و برگزاری کارگاه های مقابله ای می تواند حتی الامکان از بروز آسیب های احتمالی پیشگیری نماید.

    کلیدواژگان: سلامت روانی، سرباز، نظامی، ایران
  • منیره متقی، علیرضا شمس الدینی، علی غنجال* صفحات 896-907
    زمینه و هدف

    گردن درد یک بیماری شایع و اختلالی نسبتا زودرس در میان پرسنل نظامی می‎باشد که باعث ناتوانی، کاهش کیفیت زندگی، بهره وری، آمادگی رزمی نیروها، و افزایش هزینه های مراقبت‎های بهداشتی می‎شود. هدف این تحقیق تعیین عوامل خطرساز مرتبط با گردن درد در نیروهای پایور مذکرنظامی بود.

    روش ها:

     در این مطالعه مورد شاهدی، 200 فرد پایور مذکر نظامی مبتلا به گردن درد مزمن و 200 فرد نظامی سالم از طریق نمونه گیری تصادفی ساده بررسی شدند. ابزارهای مورد استفاده عبارت بودند از: پرسشنامه سه قسمتی (اطلاعات فردی و جمعیت شناختی، اطلاعات شغلی، و اطلاعات بالینی) با سوالات بسته، پرسشنامه های استاندارد NDI (Neck disability index)، JRPD (Job Related Physical Demands)، و HRA (Health Risk Appraisals). برای افراد هر دو گروه پرسشنامه های مذکور پر گردید و اطلاعات فردی، شغلی و بالینی موردنظر و انجام تست های قید شده طی یک جلسه اخذ و به تعیین ارتباط بین عوامل خطرساز مرتبط با گردن درد در هر دو گروه پرداخته شد.

    یافته ‎ها: 

    نتایج جمعیت شناختی (سن، قد، وزن، سابقه کاری) تفاوت آماری معناداری بین دو گروه نشان نداد. متغیرهای رسته شغلی سخت (01/0=p)، سابقه کاری بالا (002/0=p)، فعالیت های فیزیکی سنگین و متوالی (011/0=p)، میزان یا سطح تمرینات ورزشی نواحی گردن-کتف ها و کمربند شانه ای (002/0=p)، حرکات همراه با بلند کردن بار سنگین بیش از 25 کیلوگرم (002/0=p)، میزان ساعات کاری روزانه (007/0=p)، وجود دفورمیتی در ستون فقرات پشتی و گردنی (002/0=p)، حرکات همراه با خم و راست شدن (002/0=p)، و چرخش گردن (005/0=p)، حرکات همراه با جابجایی بار سنگین با دست‎های بالاتر از ارتفاع شانه (002/0=p)، و وجود پوسچر بد (004/0=p) تاثیر معنادار مثبت بر ابتلاء به گردن درد داشتند. متغیرهای میزان (سطح) تمرینات ورزشی عمومی بدن (002/0=p)، میزان BMI (025/0=p)، سطح تحصیلات (003/0=p)، مدت زمان ابتلا به گردن درد (002/0=p)، سابقه قبلی گردن درد (01/0=p)، حمل کیف و اشیا سنگین توسط کمربند شانه ای (002/0=p)، مصرف دخانیات (017/0=p) تاثیر معنادار منفی بر ابتلاء به گردن درد در نیروهای پایور مذکر نظامی داشتند.

    نتیجه ‎گیری: 

    با شناسایی عوامل خطرساز مرتبط با گردن درد و کاهش میزان این عوامل می توان از ایجاد ضایعات جدید و یا وسعت یافتن آنها جلوگیری نمود و سطح کارایی نیروهای نظامی را بهبود بخشید.

    کلیدواژگان: عوامل خطرساز، گردن درد، نیروی نظامی
  • یاسر رضاپورمیرصالح، الهه مکاریان پور، راضیه امینی* صفحات 908-922
    زمینه و هدف

    جانبازان و معلولین جسمی، اغلب در معرض مشکلاتی همچون تبعیضات اجتماعی، نداشتن زندگی مستقل و عدم امکان مشارکت در فعالیت های روزمره نسبت به بقیه افراد قرار دارند. هدف این پژوهش ساخت و اعتباریابی مقیاس معلولیت بر زندگی فردی، اجتماعی و خودپنداره جانبازان و معلولین جسمی-حرکتی است.

    روش ها: 

    این پژوهش در قالب یک طرح توصیفی از نوع همبستگی در سال 1397 انجام شد. به این منظور، از بین تمامی جانبازان و معلولین ناتوان جمسی-حرکتی تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران و بهزیستی شهر اصفهان، تعداد 280 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش عبارت بود از مقیاس تاثیر معلولیت (Disability Impact Scale)، که بر اساس پیشینه پژوهشی و مصاحبه با جانبازان و معلولین جسمی در یک مقیاس 5 درجه ای لیکرت طراحی شد، عزت نفس روزنبرگ (Rosenberg Self-Esteem Scale)، خود پنداره بک (Self -Beck Concept) و آزمون احساس کهتری (Inferiority Scale). داده های گردآوری شده با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و همبستگی پیرسون با نرم افزار SPSS نسخه 21 تجزیه و تحلیل شدند. به منظور تعیین پایایی نیز از روش های آزمون- بازآزمون و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد.

    یافته ها: 

    مقیاس تاثیر معلولیت در جانبازان و معلولین از روایی محتوایی و صوری قابل قبولی برخوردار بود. تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد 53 گویه از تعداد گویه های اولیه طراحی شده باقی ماند و این گویه ها از 14 عامل احساس حقارت، آرزوی خیالی، حمایت خانواده، اجتناب از معلولیت، انزوای اجتماعی، ناامیدی، ارتباط با اطرافیان، محرومیت عاطفی، پذیرش معلولیت، نگرش اطرافیان، توانمندی، پذیرش مسئولیت، احساس درماندگی، انزوای عاطفی اشباع شده است. مقیاس تاثیر معلولیت دارای روایی همگرای معنی داری با نمره های مقیاس عزت نفس روزنبرگ (0/47)، خودپنداره بک (0/31) و روایی واگرا با مقیاس احساس (0/57) حقارت بود. همبستگی نمره های آزمودنی ها در دو بار اجرای آزمون به فاصله زمانی یک هفته (0/83) معنی دار بود و نشان از پایایی بازآزمایی خوب مقیاس می داد (0/001>p). همچنین ضریب آلفای کرونباخ ضریب آلفای کرونباخ نمره کلی مقیاس تاثیر معلولیت 0/87 به دست آمد که نشان از پایایی درونی قابل قبول این مقیاس می داد.

    نتیجه گیری: 

    مقیاس تاثیر معلولیت در جانبازان و معلولین از پایایی و روایی مطلوبی برخوردار بوده و می تواند به عنوان ابزاری مناسب، جنبه های تاثیر معلولیت بر زندگی فردی، اجتماعی و خودپنداره جانبازان را مورد بررسی قرار دهد.

    کلیدواژگان: معلولیت، جانبازان، مقیاس، روایی، پایایی
  • مهیار شریف باقری، علی قزوینی، محمود تولایی، جواد قره چاهی* صفحات 923-935
    زمینه و هدف

    نقش میکروبیوم ریه در مشکلات ریوی ناشی از مواجهه با ترکیبات شیمیایی همچون گاز خردل یا کلر هنوز مشخص نشده است. هدف این مطالعه تعیین ساختار و ترکیب میکروبیوم ریه در مصدومین شیمیایی و مقایسه آن با افراد سالم به منظور درک ارتباط بین جمعیت میکروب‎های کلونیزه شده در ریه و مشکلات ریوی ناشی از مواجهه با این مواد شیمیایی بود.

    روش‎ها: 

    برای تعیین میکروبیوم ریه نمونه‏های برونکوآلویولار لاواژ (BAL) 17 مصدوم شیمیایی و 15 فرد سالم در حین عمل برونکوسکوپی جمع آوری شد. تنوع باکتری‎های موجود در نمونه‎های BAL جمع آوری شده به وسیله توالی یابی ژن کد کننده 16S rRNA بررسی شد.

    یافته ‎ها:

     اعضای شاخه های Firmicutes، Bacteroidetes، Proteobacteria، Actinobacteria، Fusobacteria و Synergistetes میکروبیوم غالب ریه را تشکیل می دهند که در مجموع بیش از 95 درصد از کل توالی ها را به خود اختصاص می دهند. در سطح تاکسونومی جنس، اعضای جنس‎های Prevotella، Leptotrichia، Atopobium، Aggregatibacter، Catonella و Oribacterium در میکروبیوم ریه مصدومین شیمیایی افزایش فراوانی بیش از 2 برابر نشان می‎دهند. اما مقایسه جمعیت باکتری های ساکن ریه در سطح گونه حکایت از افزایش فراوانی گونه‎های Rothia mucilaginosa (3 برابر)، Prevotella melaninogenica (7/2 برابر)، Prevotella pallens (5/3 برابر)، Actinobacillus parahaemolyticus (5/2 برابر)، Veillonella parvula (5/2 برابر) و Neisseria subflava (5/1 برابر) در این بیماران دارد.

    نتیجه‎ گیری:

     افزایش فراوانی گونه‎های باکتریایی که حضور آنها توام با التهاب راه‎های هوایی می‎شود، نشان از نقش آنها در مشکلات ریوی مصدومین شیمیایی دارد. کنترل و حفظ تعادل جمعیت میکروبی کلونیزه شده در ریه مصدومین شیمیایی راه را برای درمان هدفمند این بیماران و کاهش نارسایی‎های ریوی آنها هموار خواهد ساخت.

    کلیدواژگان: مصدومین شیمیایی، میکروبیوم ریه، برونکوسکوپی، توالی یابی 16S rRNA، متاژنومیکس
  • نورالدین دوپیکر، محمد مسکرپور امیری* صفحات 936-946
    زمینه و هدف

    عدم توجه به کارایی بیمارستان علاوه بر افزایش هزینه های درمانی، دسترسی همگانی به خدمات درمانی را نیز محدود می کند. هدف از این مطالعه ترسیم سیمایی از وضعیت کارایی منابع در بخش های بستری و تغییرات آن طی سال های 1394 تا 1397 در یک بیمارستان تخصصی-فوق تخصصی بزرگ در شهر تهران بود.

    روش ها:

     مطالعه حاضر یک مطالعه چند مقطعی (Multiple Cross-Sectional) و کاربردی بود. در این مطالعه روند کارایی ارایه خدمات بخش های بستری با استفاده از مدل پابن لاسو (Pabon Lasso) در چهار مقطع از زمان (سال های 1394 تا 1397) ارزیابی شد. جامعه پژوهش شامل تمام بخش های بستری بیمارستان (36 بخش بستری) بودند که همگی بررسی شدند. در این مطالعه شاخص های عملکردی بیمارستان با استفاده از فرم جمع آوری اطلاعات، جمع آوری گردید. برای ترسیم نمودارهای پابن لاسو از نرم افزار Excel2019 استفاده شد.

    یافته ها: 

    به طور میانگین طی 4 سال فقط 24 درصد از بخش های بستری از کارایی کامل برخوردار بودند. در بازه زمانی 4 ساله تغییرات مثبتی در کارایی بخش های داخلی زنان، زنان و زایمان، داخلی اعصاب، جراحی عمومی مردان و NICU1 وجود داشت. همچنین کارایی بخش های جراحی عروق و توراکس، پیوند کلیه، NICU2 و VIP1 در بازه زمانی مورد مطالعه تنزل داشت. تغییری در وضعیت کارایی سایر بخش ها (27 بخش) وجود نداشت.

    نتیجه گیری:

     بسیاری از بخش های بیمارستانی مورد بررسی فاصله زیادی از نقطه بهینه کارایی دارند. با توجه به حرکت پراکنده بخش های بیمارستانی در جهت کارایی، لازم است تا علل تغییرات مثبت و منفی کارایی در هریک بخش های بیمارستانی به طور جداگانه ای مورد مطالعه قرار گیرد. در این زمینه استفاده از مدل پابن لاسو برای پایش تغییرات کارایی بخش های بستری توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: کارایی، روند، خدمات بستری، بیمارستان، مدل پابن لاسو
  • مرضیه جوادی، سعید کریمی*، محمد مهدی بهزادنژاد، پارسا بیات صفحات 947-955
    زمینه و هدف

    سیستم سامانه های گزارش حوادث یکی از راهکارها برای درس گرفتن از خطاها است. یکی از موانع سر راه این سیستم، ضعف در استانداردهای مشترک برای جمع آوری، دسته بندی، تحلیل و تفسیر حوادث است. از این رو در این مطالعه، انطباق محتوای سامانه های گزارش حوادث بیمارستان های ایران با مدل استاندارد سازمان جهانی بهداشت، مقایسه شد.

    روش ها: 

    این یک پژوهش مقطعی کاربردی است. از بین استان های کشور، 5 استان به طور تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. همه بیمارستان های 5 استان به تعداد 128 بیمارستان بررسی شدند. برای جمع آوری داده ها، سامانه گزارش حوادث هر بیمارستان در بازه زمانی سه ماهه اول سال 1398 با استفاده از مدل پایا و روای حداقل اطلاعات (Minimal information model) سازمان جهانی بهداشت بررسی شدند.

    یافته ها:

     بیمارستان های ایران در سیستم گزارش حوادث خود از بین عناصر داده ای اصلی مدل ایمنی بیمار به موضوعات "شناسایی حادثه و نوع حادثه" با میانگین 1/4 و1/2 بیشتر از سایر آیتم ها پرداخته اند و کمترین میزان انطباق در موضوعات "کشف حادثه" و "اقدامات متعاقب حادثه" با میانگین0/07 و0/01 وجود داشت. به نظر می رسد سیستم گزارش حوادث بیمارستان ها به طور کلی این داده ها را ثبت نمی کنند. در بین استان ها، بیمارستان های استان یزد با میانگین 0/78 و انحراف معیار 0/25 به طور معناداری (p =0.003) نسبت به سایر استان ها در تطبیق با مدل مذکور عملکرد بهتری داشتند.

    نتیجه گیری:

     سیستم گزارش حوادث بیمارستان های ایران از مدل استاندارد جهانی تبعیت نمی کند و به نظر می رسد برای قابل اتکا بودن داده ها، باید به سمت استانداردسازی حرکت کند. استفاده از مدل حداقل اطلاعات ایمنی بیمار می تواند به عنوان یک الگوی هماهنگ در سطح کشور پاسخی به این معضل بوده و موجبات سهولت در دسترسی و تحلیل بهتر داده ها شود.

    کلیدواژگان: بیمارستان، سیستم گزارش حوادث، ایمنی بیمار، مدل حداقل اطلاعات ایمنی بیمار
  • کاظم قدرتی شاه توری، امیرمحسن راه نجات*، پرویز دباغی، ارسیا تقوا، وحید دنیوی، محمدرضا ابراهیمی، فهیمه قهوه چی الحسینی صفحات 956-968
    زمینه و هدف

    با توجه به شیوع بالای خودزنی در دوره سربازی بعنوان یک دوره مهم و بعضا پر استرس برای جوانان، تعیین راه های پیشگیری و کاهش آن ضروری است. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی طرحواره درمانی هیجانی بر بهبودی تنظیم شناختی- هیجان در سربازان اقدام کننده به خودزنی انجام شد.

    روش ها: 

    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی دو گروهی از نوع مداخله ای قبل و بعد بود که در سال 1398 انجام شد. جامعه آماری شامل 20 نفر از سربازان مراجعه کننده به بیمارستان روان پزشکی 505 نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در شهر تهران بود که به صورت نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند و در 2 گروه 10 نفری (آزمایش و کنترل در انتظار درمان) تخصیص یافتند. گروه آزمایش در 10 جلسه 90 دقیقه ای تحت درمان طرحواره درمانی هیجانی قرار گرفت، در حالی که گروه کنترل در انتظار درمان هیچ مداخله ای دریافت نکرد. ابزارها شامل سیاهه خودگزارشی خودزنی (ISAS)، پرسشنامه تنظیم شناختی - هیجان (CERQ)، مقیاس طرح واره هیجانی لیهی (LESS) و پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی محقق ساخته بود.

    یافته ها: 

    میانگین سن سربازان در گروه آزمایش و کنترل در انتظار درمان به ترتیب 1/6±19/7 و 1/7±19/5 سال بود. همه مرد و مجرد بودند. تحلیل نتایج با استفاده تحلیل کوواریانس چندمتغیره حکایت از آن داشت که طرحواره درمانی هیجانی به طور معناداری اقدام به خودزنی (75 درصد) را در سربازان دریافت کننده مداخله کاهش و تنظیم شناختی- هیجان (76 تا 89 درصد در تمام ابعاد تنظیم شناختی - هیجان) را به طور معناداری در آنان افزایش داده است (01/0>P).

    نتیجه گیری:

     با توجه به نتایج مطالعه حاضر پیشنهاد می شود روان شناسان مراکز مشاوره نظامی پس از طی نمودن دوره های آموزشی لازم، رویکرد طرح واره درمانی هیجانی را به عنوان یکی از مداخله های درمانی اثربخش در درمان و کاهش اقدام به خودزنی در کارکنان پایور و وظیفه به کار بگیرند.

    کلیدواژگان: طرحواره درمانی هیجانی، تنظیم شناختی- هیجان، خودزنی، سرباز
  • محمدجواد احمدی زاده*، محمدحسین ضرغامی صفحات 969-979
    زمینه و هدف

    رشد پس از ضربه مفهومی نسبتا جدید در روانشناسی است، و به تغییرات درون فردی مثبتی که پس از مواجهه فرد با وقایع آسیب زا ایجاد می شود، گفته می شود. هدف پژوهش حاضر تدوین و اعتباریابی پروتکل رشد پس از ضربه برای جانبازان جنگ می باشد.

    روش ها: 

    این پژوهش مقطعی در سال 1397 انجام شد. جامعه آماری شامل جانبازان هشت سال دفاع مقدس مراجعه کننده به مراکز خدمات درمانی تهران بودند. تعداد 406 نفر از این جامعه به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه سنجش رشد پس از ضربه تدسچی و کالهون (PTGI) و پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی محقق ساخته بود و داده های جمع آوری شده با نرم افزار SPSS-21 تحلیل شد. سپس پروتکل تدوین شده به وسیله ابزار اعتباریابی پروتکل ها (AGREE) توسط اساتید متخصص این حوزه بررسی شد. همچنین شاخص روایی محتوا (CVI) و ضریب نسبی روایی محتوا (CVR) در این پروتکل محاسبه گردید.

    یافته ها:

     اعتبارسنجی پروتکل نشان داد که چشم انداز و هدف 97/77 درصد، مشارکت ذینفعان 91/66 درصد، دقت و متدولوژی تدوین 98/09 درصد، گویایی و ارایه 97/5 درصد، قابلیت به کارگیری 96/66 درصد، استقلال در ویرایش 100 درصد بود. در بخش ارزیابی نهایی 90 درصد متخصصان استفاده از این پروتکل را توصیه کردند. همچنین مقدار شاخص روایی محتوا (CVI) برابر با 94 درصد و مقدار ضریب نسبی روایی محتوا (CVR) برابر است با 86 درصد محاسبه گردید.

    نتیجه گیری:

     نتایج حاکی از آن بود که، پروتکل رشد پس از ضربه طراحی شده برای جانبازان ناشی از جنگ برای 8 جلسه و هر جلسه به مدت 120 دقیقه از اعتبار و روایی مناسب برخوردار بوده و برای استفاده روانشناسان و متخصصان این حوزه و کمک به بهزیستی جانبازان قابل استفاده می باشد.

    کلیدواژگان: رشد پس از ضربه، جانبازان، پروتکل
  • بهمن عباسی، مهدی باغین زاده* صفحات 980-990

    کراس فیت یک برنامه تمرینی است که به منظور ایجاد آمادگی جسمانی بصورت عمومی و فراگیر طراحی شده است که این تمرینات باعث بهبود در هر 10 عرصه تناسب اندام از جمله استقامت قلبی-عروقی و تنفسی، استقامت و قدرت عضلانی، توان، انعطاف پذیری، سرعت، هماهنگی و چابکی می شود. این امر به ویژه برای جمعیت نظامی حایز اهمیت است که برای پاسخگویی به ماموریت های خاص شغلی و جنگی باید از آمادگی بدنی برتر برخوردار باشند. یافته ها نشان می دهد تمرینات کراس فیت و سایر برنامه های آمادگی جسمانی، ارتش ایالت متحده را با موقعیت های بی نظیری برای بهبود سطوح آمادگی جسمانی سربازان مواجه کرده است و همچنین موجب یک پاسخ تمرینی حاد قلبی-عروقی و افزایش قابل توجهی در میزان آمادگی (یعنی عملکرد هوازی و بی هوازی) می شود. پژوهش ها نشان داده است تمرینات کراس فیت باعث افزایش معنادار در محتوای موادمعدنی استخوان پاها و تنه مردان و زنان شده است. نتایج مطالعات محدود در زمینه تمرین کراس فیت نشان می دهد که این فعالیت ورزشی موجب توسعه آمادگی جسمانی افراد شرکت کننده می شود. با توجه به مستندات موجود در صورتی که تمرین کراس فیت با شدت، مدت و نظارت مناسب صورت گیرد، تغییرات فیزیولوژیکی آن می تواند کمک کننده توان رزم نیروهای نظشامی باشد. با توجه به مطالعات انجام شده رژیم های غذایی کربوهیدراتی اهمیت ویژه ای پیدا می کنند، تمرین کراس فیت همراه با رژیم های غذایی کم کربوهیدرات منجر به کاهش توده چربی بدن و رژیم های پر کربوهیدرات منجر به عملکرد بهتر می شود. مطالعات نشان داده اند فعالیت ورزشی کراس فیت با ایجاد انگیزه های ذاتی موجب بهبود حس لذت بردن از فعالیت ورزشی، احساس رضایت، انگیزه و بهبود خلق و خو و کاهش تنش همراه است. آسیب های ناشی از فعالیت ورزشی کراس فیت دارای نیم رخی مشابه و یا حتی پایین تر از سایر رشته های ورزشی است، و سبب بهبود آمادگی جسمانی کلی مشابه و یا حتی بهتر از تمرین های سنتی مانند دویدن مسافت های طولانی و تمرین قدرتی می شود. لذا باتوجه به مطالعات موجود می توان عنوان کرد تمرین کراس فیت در کنار سایر برنامه های آمادگی جسمانی کمک کننده توان رزم نیروهای نظامی است، اما همچنان در این زمینه نیاز به انجام مطالعات بیشتر احساس می شود.

    کلیدواژگان: کراس فیت، آمادگی جسمانی، نیروهای نظامی
|
  • Mohammad Sahraei, Reza Kazemi, Hedayat Sahraei* Pages 883-884
  • Mohammad Nematshahi, Zahra Parsaeimehr, Mostafa Roshanzadeh, Mehdi Jamalinik, Morteza Hasheminik, Ali Tajabadi* Pages 885-895
    Background and Aim

     The mental health of soldiers is a vital issue that has posed many challenges today. The aim of this study was to review the mental health of Iranian soldiers and its influencing factors.

    Methods

     In this systematic review study, papers published over a period of 15 years between the years 2004-2019 were reviewed. Electronic search in Persian and English with the keywords; soldierschr('39') health, military mental health, soldierschr('39') mental disorders, army,‌ armed forces and soldiers in Scopus, Pubmed, Google Scholar, SID, iranMagiran, Medlib and Iranmedex was done. In the initial search; 615 papers related to soldiers’ mental health were obtained. In the screening stage, 286 papers were retrieved and according to the exclusion and inclusion criteria, 18 papers were selected.

    Results

     According to the studies, it can be said that the mental health status of Iranian soldiers is dependent on two general categories of external (family environment, economic, cultural and psychological factors) and internal factors (existing facilities, commanderschr('39') approach, type of duty). And the manner of training). The results of this study showed that some Iranian soldiers suffer from mental disorders such as depression, anxiety, sleep disorders, drug addiction, personality problems including paranoid, mania, schizophrenia, hysteria and narcissism. Numerous factors including individual, family, social, economic, cultural, managerial and organizational factors affect their mental health status.

    Conclusion

     The increase in mental disorders among young people, especially soldiers, makes it necessary to provide effective strategies to improve their mental health. In this regard, assessing the personality traits of soldiers upon entering military bases and holding confrontation workshops can prevent possible damage as much as possible.

    Keywords: Mental health, Solider, Military, Iran
  • Monireh Motaqi, Alireza Shamsoddini, Ali Ghanjal* Pages 896-907
    Background and Aim

    Neck pain is a common disease and a relatively early disorder among military personnel. Neck pain causes disability, reduced quality of life, productivity, combat readiness of forces, and increased health care costs. The purpose of this study was to investigate the risk factors associated with neck pain in male military Personnel.

    Methods

    In this case-control study, 200 male military personnel with chronic neck pain and 200 healthy military personnel were evaluated by simple random sampling. A three-part questionnaire (demographic, occupational and clinical information) with closed questions, NDI (Neck Disability Index), Job Related Physical Demands questionnaire (JRPD), Health Risk Appraisals questionnaire (HRA) was used as the tools. For both groups, four questionnaires were completed, then the relationship between risk factors associated with neck pain in both groups was determined.

    Results

    The demographic data (age, height, weight, work experience) was matched between both groups. Among the factors studied, there were positive significant relationships between neck pain with hard job titles (p=0.010), prolong work experience (p=0.002), heavy and continuous physical activity (p=0.011), exercises of neck - shoulders and shoulder belt (p=0.002), movements associated with lifting a heavy load of more than 25 kg (p=0.002), daily working hours (p=0.007), deformity in the dorsal and cervical spine (p=0.002), movements with bending and righting (p=0.002), neck rotation (p=0.005), movements accompanied by heavy load-displacement from the height above the shoulder (p=0.002) and awkward posture (p=0.004). Also, there were negative significant relationships between neck pain with attendance in exercise programs (P=0.003), body mass index (p=0.025) education level (p=0.003), smoking (p=0.017), duration of neck pain (p=0.002), history of neck pain (p=0.010) carrying heavy bags and objects by shoulder belt (p=0.002), and duration of exercise in male military Personnel.

    Conclusion

    By identifying the risk factors associated with neck pain and reducing the amount of these factors, new lesions or their expansion can be prevented and the level of efficiency of military forces can be improved.

    Keywords: Risk factors, Neck pain, Military Personnel
  • Yasser Rezapour Mirsaleh, Elahe Makarianpour, Razieh Amini* Pages 908-922
    Background and Aim

    Veterans and disabled individuals are often exposed to problems such as social discrimination, lack of independent living, and inability to participate in daily activities. The purpose of the current study was to designing and validation of the Disability Impact Scale (DIS) for veterans and disabled individuals.

    Methods

    This is a descriptive-correlational study carried out in 2018. A total of 280 veterans and disabled individuals in Isfahan, Iran were selected by the available sampling method. Data gathered by DIS, witch designed based on literature and interview with veterans, Rosenberg Self-Esteem Scale, Beck self-concept scale, and inferiority scale. Data were analyzed by exploratory factor analysis (EFA) and Pearson’ correlation using SPSS version 21. In order to investigate the reliability, the test-retest method and Cronbachchr('39')s alpha coefficient were calculated.

    Results

    DIS had appropriate content and face validity. The EFA showed from initials items, 54-items were remained and saturated with 14 factors such as inferiority, fantasy, family support, avoidance, social isolation, hopelessness, relationship with others, emotional deprivation, acceptance of disability, others attitudes, empowerment, responsibility, helplessness. Also, DIS had significant convergent validity with the Rosenberg self-esteem scale (0.47) and Beck self-concept scale (0.31) and had divergent validity with the inferiority scale (-0.57) (p<0.01). One week interval test-retest reliability was significant (r=0.83, p<0.01) and the Cronbach’s alpha was 0.87 which implies an appropriate internal consistency.

    Conclusion

    It can be concluded that DIS has appropriate validity and reliability in veterans and disabled individuals and it can be used as an appropriate scale to investigate the impact of disability on the individual and social life and self-concept of veterans.

    Keywords: Disability, Veterans, Scale, Validity, Reliability
  • Mahyar Sharif Bagheri, Ali Qazvini, Mahmood Tavallaei, Javad Gharechahi* Pages 923-935
    Background and Aim

    The role of the lung microbiome in respiratory complications associated with chemicals such as sulfur mustard or chlorine gas has yet to be determined. The aim of this study was to compare the structure and composition of the lung microbiome in chemically injured and healthy individuals in order to understand the relation between the population of the lung microbiota and respiratory complications caused by exposure to these chemicals.

    Methods

    To study lung microbiota, the bronchial alveolar lavage (BAL) fluids were collected from 17 chemically injured and 15 healthy cases during the bronchoscopy procedure. The diversity of lung bacteria present in BAL samples was explored using 16S rRNA gene sequencing.

    Results

    The lung microbiome dominated by members of phyla Firmicutes, Bacteroidetes, Proteobacteria, Actinobacteria, Fusobacteria and Synergistetes which collectively accounted for > 95% of sequences. At the genus level, members of the genera Prevotella, Leptotrichia, Atopobium, Aggregatibacter, Catonella, and Oribacterium showed more than 2-fold increase in abundance in the lung microbiome of chemically injured patients. Comparing lung bacterial community at the species level, however, revealed an increased prevalence of members of Rothia mucilaginosa (3-fold), Prevotella melaninogenica (2.7-fold), Prevotella pallens (3.5-fold), Actinobacillus parahaemolyticus (2.5-fold), Veillonella parvula (2.5-fold), and Neisseria subflava (1.5-fold) in these patients.

    Conclusion

    An increased abundance of bacterial species known to associate with airway inflammation suggested their implications in respiratory failure in chemically injured patients. Monitoring and maintaining the homeostasis of the microbial population colonizing lung of chemically injured patients will pave the way to develop a more targeted treatment for these patients.

    Keywords: Chemically Injured Veterans, Lung Microbiome, Bronchoscopy, 16S rRNA Sequencing, Metagenomics
  • Noradin Dopeykar, Mohammad Meskarpour Amiri* Pages 936-946
    Background and Aim

    Lack of attention to hospital efficiency, in addition to increasing medical costs, limits public access to health care. The purpose of this study was to draw a picture of the resource efficiency status of inpatient units and its changes over the years 2015 to 2018 in a large specialized hospital in Tehran, Iran.

    Methods

    This is a multiple cross-sectional and applied study. The efficiency of inpatient services was evaluated using the Pabon Lasso model in four periods (2015-2018). The study population consisted of all hospitalized units (36 inpatient units) that all were studied. In this study, hospital performance indicators were collected using a data collection form. Excel 2019 software was used to draw Pabon Lasso charts.

    Results

    On average, in 4 years, only 24% of inpatient units were fully efficient. Over the 4-year period, there were positive changes in the efficacy of internal gynecology, obstetrics, men general surgery, and NICU1. In addition, the efficacy of vascular and thoracic surgery, kidney transplant, NICU2 and VIP1 units had declined over the study period. There was no change in the efficiency status of the other units (27 units).

    Conclusion

    Many of the hospital units are far from the optimal performance point. Given the sporadic movement of hospital units towards efficiency, it is necessary to study separately the causes of positive and negative efficiency changes in each hospital unit. In this context, the use of the Pabon Lasso model is suggested monitoring changes in the efficiency of inpatient units.

    Keywords: Efficiency, Trend, Inpatient services, Hospital, Pabon-Lasso Model
  • Marzieh Javadi, Saeid Karimi*, MohammadMahdi Behzadnezhad, Parsa Bayat Pages 947-955
    Background and Aim

    Incident reporting systems are one possible way to learn from mistakes. One of the obstacles to this system are the deficit in common standards for collecting, classifying, analyzing and interpreting events. Therefore, in this study, the compliance of the content of incident reporting systems in Iranian hospitals with the minimal information Model for Patient Safety Incident Reporting Systems (MIMPS) of the World Health Organization (WHO) was compared.

    Methods

    This is a cross-sectional and applied study. Five out of 31 provinces of Iran were randomly selected by cluster sampling method. All 128 university hospitals in 5 provinces were investigated. To collect data, the incident reporting system of each hospital during the first quarter of 2019 was reviewed using the MIMPS of WHO.

    Results

    In the incident reporting system, Iranian hospitals have paid more attention to the topics of "incident identification and type of incident" with an average of 1.4 and 1.2 more than other topics in the MIMPS and the lowest level of compliance with the MIMPS were in "incident detection" and "measurements after the incident" with an average of 0.07 and 0.01. It seems that the incident reporting systems in Iranian hospitals do not collect and record these data at all. Among the provinces, the hospitals of Yazd province with a mean of 0.78 and a standard deviation of 0.25 (p = 0.003) had a better performance than other provinces in adapting to the MIMPS.

    Conclusion

    The incident reporting system in Iranian hospitals does not follow the global standard model of MIMPS and it seems that in order for the data to be reliable, it must move towards standardization. Using the MIMPS can be a coordinated model in the country to respond to this problem and facilitate better access and analysis of data.

    Keywords: Hospital, Incident Reporting System, Patient Safety, Minimal Information Model for Patient Safety
  • Kazem Ghodrati Shahtoori, AmirMohsen Rahnejat*, Parviz Dabaghi, Arsia Taghva, Vahid Donyavi, MohammadReza Ebrahimi, Fahimeh Ghahvehchi Hosseini Pages 956-968
    Background and Aim

    Given the high prevalence of self-mutilation during military service as an important and sometimes stressful period for young people, it is essential to identify the interventions that prevent or reduce this problem. This study aimed to investigate the effectiveness of Emotional Schema Therapy on improving cognitive emotion regulation in the soldiers with self-mutilation attempts.

    Methods

    This study was conducted following a pretest-posttest quasi-experimental study design in 2019. The participants in this study consisted of 20 soldiers who referred to (505 Army Psychiatric Hospital) and were selected using availability sampling assigned to two groups, the experimental group and the control group awaiting treatment (10 in each group). Participants in the experimental group received 10 sessions of Emotional Schema Therapy for 90 minutes per week, and participants in the control group awaiting treatment did not receive any intervention. The instruments used in this study included Inventory of statements about self-injury (ISAS), Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ), Leahy Emotional Schema Scale (LESS), and a researcher-made demographic information questionnaire.

    Results

    The mean ages of soldiers in the experimental and control groups were 19.7±1.6 and 19.5±1.7 years old, respectively. All participants were male and single. The results obtained from Multivariate Analysis of Covariance (MANCOVA) confirmed the effect of Emotional Schema Therapy on reducing self-mutilation attempts (75%) and increased cognitive emotion regulation (76-89 percent) in soldiers (P<0.01).

    Conclusion

    According to the findings of the present study, it is suggested that Emotional Schema Therapy was effective and psychologists in military counseling centers after completing the necessary training courses, use the emotional schema therapy approach to treat and reduce self-mutilation attempts in soldiers.

    Keywords: Emotional Schema Therapy, Cognitive Emotion Regulation, Self-mutilation, soldiers
  • Mohmmadjavad Ahmadizadeh*, MohmmadHossein Zarghami Pages 969-979
    Background and Aim

    Post-traumatic growth is a relatively new concept in psychology, and refers to the positive interpersonal changes that occur after a person is exposed to traumatic events. The purpose of this study is to develop and validate the post-traumatic growth protocol for war veterans.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted in 2018. The statistical population included Iranian veterans of eight years of holy defense who referred to Tehran medical centers. 406 veterans from this community were selected by convenience sampling. Data was collected by the Tedeschi and Calhoun Post-Impact Growth Index (PTGI) and the demographic information questionnaire, then analyzed by SPSS-21 software. The protocol developed by the Appraisal of Guidelines for Research & Evaluation (AGREE) was reviewed by expert panels. Also, the content validity index (CVI) and Content Validity Relative (CVR) were calculated in this protocol.

    Results

    Protocol validation show 97.77% vision and goal, 91.66% stakeholder participation, 98.09% accuracy and methodology of formulation, 97.5% explanation and presentation, 96.66% usability, 100% editing independence. In the final evaluation section, 90% of experts recommended the use of this protocol. Also, the CVI was 94% and the CVR was 86%.

    Conclusion

    The results showed that the post-traumatic growth protocol designed for war veterans for 8 sessions and each session for 120 minutes has the appropriate validity and reliability and can be used by psychologists and experts to help the well-being of veterans.

    Keywords: Post-Traumatic Growth, Veterans, Protocol
  • Bahman Abbasi, Mahdi Baghinzadeh* Pages 980-990

    CrossFit is an exercise program designed to provide general and inclusive physical fitness and improves fitness in all 10 areas including cardiovascular and respiratory endurance, muscle endurance and strength, power, flexibility, speed, coordination and agility. This is especially important for the military population, which must be physically fit to respond to specific occupational and combat missions.Findings show that the CrossFit program and other functional fitness programs present the U.S. Army with unique opportunities to improve Soldiers’ fitness levels as well as trigger the acute cardiovascular training response and a significant increase in fitness (ie, aerobic and anaerobic performance). Research has shown that CrossFit workouts significantly increases the bone mineral content of legs and trunk in men and women.The results of limited studies in CrossFit workouts show that this exercise improves the physical fitness of the participants. According to the available documentation, if CrossFit workouts is done with the proper intensity, duration, and monitoring, its physiological changes may be helpful for the combat forces. Carbohydrate diets are particularly important, according to recent studies, CrossFit workouts with low-carbohydrate diets leads to reduced body fat and with high-carbohydrate diets result in improving performance. Studies showed that Crossfit workouts are associated with improved intrinsic motivation to improve the enjoyment of exercise, satisfaction, motivation, mood, and reduce stress. Injuries related to CrossFit workouts have a similar or even lower profile than other sports and improve overall fitness the same or even better than traditional distance running and strength training. Therefore, available studies, it can be said that CrossFit workouts along with other physical fitness programs may help military combat readiness, but further studies are needed.

    Keywords: CrossFit workouts, Physical Fitness, Military