فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت توسعه و تحول
پیاپی 43 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • یاسمن مدبرنیا، حسین وظیفه دوست*، محمدعلی عبدالوند صفحات 1-18

    امروزه صنعت بانکداری تحت تاثیر تحولات فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی مجبور به تغییر شیوه از بانکداری سنتی به بانکداری الکترونیکی شده است. توسعه این فناوری مزایای زیادی در هزینه، زمان و شیوه دسترسی برای ارایه خدمات به مشتریان فراهم نموده است. با این حال هنوز مشتری به عنوان اصلی ترین عامل حفظ، تداوم و بقاء هر کسب و کار شناخته می شود. بنابراین شناخت نیازها و رفتار آن و پیش بینی صحیح در جهت پاسخ به موقع، می تواند منجر به تقویت رابطه مشتری و حفظ آن شود (تا مبدل به مزیت رقابتی گردد). اما ایجاد پذیرش خدمات بانکداری الکترونیک از سوی مشتریان هنوز یکی از چالش های سیستم بانکی محسوب می باشد (که اثر مستقیم بر سودآوری فعالیت های بانکی دارد). بر این اساس هدف اصلی این پژوهش «ارایه مدل رفتاری مشتریان در پذیرش و استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک می باشد.در این پژوهش آمیخته، ابتدا در بخش کیفی محققین به شیوه اکتشافی و بر مبنای مدل جامع پذیرش فناوری، سعی در شناسایی عوامل پذیرش فناوری و ابعاد آن به کمک خبرگان نمود. پس از استفاده از تکنیک تحلیل محتوا در شناسایی ابعاد و مفاهیم، با استفاده از نرم افزار مکس کیودا روابط بین آنها و الگوی مفهومی استخراج شد. در این بخش «اعتماد به بانک»، «امنیت درک شده»، «سهولت استفاده» به عنوان ابعاد تاثیرگذار بر «ریسک درک شده» و «مطلوبیت درک شده»، «تاثیر اجتماع» و «دانش و آگاهی» به عنوان ابعاد تاثیرگذار بر «نیت های رفتاری» شناخته شدند. سپس در بخش کمی این الگو با استفاده از نظرات مشتریان خدمات بانکداری الکترونیکی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تحلیل مدل معادلات ساختاری از طریق نرم افزار PLS نشان داد که در بین روابط تعریف شده، «دانش و آگاهی» کمترین تاثیر و «مطلوبیت درک شده» بالاترین تاثیر را بر «نیات رفتاری» دارد. در این میان «ریسک درک شده» به عنوان متغیر مستقل در این مدل تعریف شد. در نهایت متناسب با این یافته ها، استراتژی ها و راهکارهای لازم جهت ارتقاء پذیرش مشتریان خدمات بانکداری الکترونیک ارایه گردید.

    کلیدواژگان: مدل جامع پذیرش فناوری، کیفیت خدمات بانکداری الکترونیک، نیات رفتاری، ریسک ادراک شده، مطلوبیت درک شده
  • مهدی حقیقت شهرستانی، محسن دستگیر*، افسانه سروش یار صفحات 19-31
    مدیریت ریسک یکی از مهم ترین وظایف مدیران است. از یک طرف ریسک پذیری منجر به افزایش مزیت رقابتی می گردد و از طرفی دیگر طبق تیوری فرامدرن پرتفوی افزایش ریسک منجر به نوسانات احتمالی منفی بازدهی سرمایه گذاری ها می گردد. زمانی که سطح سرمایه گذاری های شرکت متناسب با سطح مناسب ریسک، تعیین شود می تواند برای شرکت ارزش آفرینی کند. محافظه کاری شرطی و غیرشرطی هر کدام به سبب ویژگی های خود می توانند بر کاهش یا افزایش ریسک اثرگذار باشند. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سرمایه گذاری شرکت بر نوسانات آتی بازده سهام با در نظر گرفتن اثر تعدیل کنندگی محافظه کاری شرطی و غیرشرطی است. در این راستا از اطلاعات مالی 129 شرکت با استفاده از روش حذف سیستماتیک برای دوره مالی 1388 تا 1396 به صورت داده های ترکیبی استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از روش رگرسیون چند متغیره استفاده شد. یافته های پژوهش حاکی از آن است که محافظه کاری شرطی تاثیر منفی بر سرمایه گذاری آتی شرکت دارد. همچنین محافظه کاری غیرشرطی تاثیر مثبت بر سرمایه گذاری آتی شرکت دارد. سایر یافته ها حاکی از آن است که محافظه کاری شرطی تاثیر منفی بر رابطه بین سرمایه گذاری شرکت و نوسانات بازده آتی سهام دارد. در نهایت محافظه کاری غیرشرطی تاثیر مثبت بر رابطه بین سرمایه گذاری شرکت و نوسانات بازده آتی سهام دارد.
    کلیدواژگان: نوسانات بازده سهام، ریسک پذیری، سرمایه گذاری، محافظه کاری شرطی، محافظه کاری غیرشرطی
  • مهرنوش کیال، محمود باقری*، محمدحسین زارعی، سید محمد هاشمی صفحات 33-43

    بیمه نوعی خدمت است و مانند همه کالاها و خدمات دارای بازار است. بازار بیمه به دلیل ویژگی های خاصی که دارد دربردارنده سه رکن خریدار ، فروشنده و تنظیم گر می باشد. تنظیم به منظور شناسایی موارد ی که بازار در آن با شکست مواجه می شود و نظارت به قصد کنترل کردن نارسایی های ناشی از موارد مذکوراعمال می گردند. به همین جهت ، هر دولتی با توجه به شرایط و امکاناتی که دارد روش ها و ابزارهایی را برای تنظیم و نظارت بر بازار بیمه به کار می برد، در ایران نیز پس از خصوصی سازی بازار بیمه ، جهت تنظیم و نظارت در بازار بیمه از روش کنترل و دستور استفاده می گردد.  درا ین راستا  تنظیم و نظارت کارا و موثر بر صنعت بیمه همراه با گسترش رقابت به منظور جلوگیری از انحرافات که می تواند ضربات جدی به صنعت وارد کند ، یکی از چالشهای اساسی صنعت بیمه کشور است . مقاله حاضر با روش تحلیلی -توصیفی در پی پاسخ به این پرسش است که ساختار تنظیم و نظارت در ایران چگونه است؟ دولت از چه روش و ابزاری برای این کار استفاده می نماید؟ و از نظر خبرگان این روش و ابزار دارای چه جایگاه از اهمیت و عملکرد است؟پس از جمع آوری اطلاعات ساختار تنظیم و نظارت از منابع و متون علمی، از 30 نفر از خبرگان به روش تحلیل عملکرد - اهمیت  جایگاه روش ها و ابزار تنظیم و نظارت برای صنعت بیمه ایران بدست آمد. نتایج نشان می دهد ابزارها و روش های آشکار سازی ، نقدینگی ، تهدید به تعقیب ، اقدامات پرداخت .و شکایت مشتریان دارای عملکرد بالایی هستند و باید مورد توجه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: صنعت بیمه، شکست بازار بیمه، تنظیم و نظارت، روش تنظیم گری، ابزار تنظیم گری، کارایی ابزار
  • محمداسماعیل حافظی، کمال سخدری*، ناصر حمیدی صفحات 45-55

    مراکز رشد کسب و کار، ابزاری قدرتمند برای توسعه نوآوری و کارآفرینی به شمار می روند که به طور روزافزون بر تعداد آن ها در جهان افزوده می شود .  یکن فقدان شناخت از عوامل تاثیرگذار بر عملکرد آن ها، بهعنوان یک شکاف نظری در ادبیات مطرح شده است. در تحقیق حاضر با هدف شناسایی این عوامل، ابتدا با استفاده از روش فراترکیب و مطالعه نظام مند 40 پژوهش، عوامل موثر اولیه استخراج گردیده و سپس در راستای بسترمند سازی، با بهره گیری از روش مطالعه موردی، نسبت به انجام مصاحبه های نیمه ساختار یافته با خبرگان، در مراکز رشد شهر قزوین اقدام شده است. در نهایت با تحلیل محتوای کیفی مصاحبه ها، عوامل موثر بر عملکرد مراکز رشد، در قالب 6 زمینه اصلی و 33 عنصر مرتبط با آن ها شامل 2 عنصر در زمینه اصلی محیط خارجی، 2 عنصر در زمینه اصلی بستر محلی، 8 عنصر در زمینه اصلی مرحله پیش رشد، 9 عنصر در زمینه اصلی مرحله رشد، 2 عنصر در زمینه اصلی مرحله پس از رشد و 10 عنصر در زمینه اصلی سیاست های کلی، با رویکرد فرایندی به رشد کسب و کارها، شناسایی و طبقه بندی شده اند که پس از اعتبار سنجی با استفاده از روش های بررسی توسط اعضاء و گروه کانونی، در قالب مفاهیم کاربردی معرفی و تبیین گردیده اند.

    کلیدواژگان: مرکز رشد، کسب و کار، توسعه نوآوری، کارآفرینی
  • فریدون صادقی*، مهدی الیاسی، مهدی محمدی، مجید اشرفی صفحات 57-64
    پژوهش حاضر بر تعیین روابط ساختاری و رتبه بندی عوامل موثر بر خروج کارآفرینانه در شرکت های دانش بنیان فناوری محوردر حوزه زیست فناوری هدف گذاری شده است . این تحقیق از لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و توسعه ای است و از حیث روش اجرا از نوع تحقیقات توصیفی-پیمایشی و از نوع همبستگی قرار می گیرد و از روش معادلات ساختاری و سلسله مراتبی جهت انجام تحقیق استفاده شد. در این پژوهش جامعه آماری شامل450  نفر از مدیران و سهامدران شرکت های دانش بنیان نیز می باشد که بر اساس جدول کرجسی و مورگان حجم نمونه 208 نفر انتخاب شد و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بود.  برای بررسی تعیین روابط ساختاری و رتبه بندی عوامل موثر بر خروج کارآفرینانه از روش معادلات ساختاری و سلسله مراتبی استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد به ترتیب عوامل فردی؛ عوامل مربوط به سرمایه گذار؛ ویژگی های شرکت، عوامل مربوط به عملکرد شرکت سرمایه پذیر، مشکلات مدیریت و اداره کسب وکار، شرایط عاطفی، شرایط نامساعد محیطی و قانونی برای کسب و کار، شناسایی فرصتهای بهتر کسب و کار، مشکلات مالی، مشکلات شراکت، شاخص برآورد نکردن چشم انداز مثبت و شاخص ویژگیهای جمعیت شناختی دارای اولویت می باشند.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، خروج، خروج کارآفرینانه، دانش بنیان، زیست فناوری
  • مهتاب ابراهیم خانی*، مهدی بشکوه صفحات 65-77
    هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین توانایی مدیران و حق الزحمه حسابرسی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. قیمت گذاری خدمات حسابرسی، یکی از موضوع های موردعلاقه بسیاری از محققان بوده و تاکنون مطالعات زیادی در این زمینه انجام شده است که اکثر آن ها یک هدف عمده را دنبال می کنند و آن تشخیص عوامل موثر بر حق الزحمه حسابرسی است. از مهم ترین عوامل تعیین کننده حق الزحمه حسابرسی، مفهوم توانایی مدیریت است. در ادبیات حسابداری، توانایی مدیریت یکی از ابعاد سرمایه انسانی شرکت هاست که به عنوان دارایی نامشهود طبقه بندی می شود. توانایی مدیریت را به عنوان کارایی مدیران نسبت به رقبا در تبدیل منابع شرکت به درآمد تعریف شده است. یافته ها نشان می دهد که توانایی مدیریت، عاملی تاثیرگذار بر تصمیمات حسابرسان است. نمونه آماری مشتمل بر 81 شرکت می باشد که با روش حذف سیستماتیک انتخاب شده است که در مجموع 648 شرکت بودند و دوره مطالعه، سال های 1388 تا 1395 را در برمی گیرد. این تحقیق کاربردی بوده و برای آزمون فرضیه بکار برده شده است. با بررسی فرضیه پژوهش مشاهده شد که بین توانایی مدیران و حق الزحمه حسابرسی رابطه منفی معنادار برقرار است. این نتیجه نشان می دهد که شرکت هایی که از مدیران توانمندتری برخوردارند، نسبت به سایر شرکت ها حق الزحمه حسابرسی کمتری پرداخت می کنند.
    کلیدواژگان: توانایی مدیران، حق الزحمه حسابرسی، تداوم فعالیت، دوره تصدی حسابرسی، بحران مالی
  • حجت شاهرخی، مسعود پورکیانی*، سعید صیادی، سنجر سلاجقه، ایوب شیخی صفحات 79-89

    پژوهش حاضر به شناخت و توصیف الگوی مطلوب معنویت محیط کار و مدیریت ارتباط با مشتری وکیفیت زندگی کاری در سازمان بیمه تامین اجتماعی استان کرمان می پردازد.روش تحقیق بر اساس هدف از نوع پژوهش های کاربردی و توسعه ای بوده و از حیث جمع آوری داده ها از دسته پژوهش های توصیفی_همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش، کارکنان شاغل سازمان بیمه تامین اجتماعی استان کرمان به تعداد 208 نفر و روش نمونه گیری تصادفی_طبقه ای متناسب با حجم جامعه و حجم نمونه 132 نفر بوده است. ابزارسنجش و اندازه گیری در تحقیق حاضر پرسشنامه استاندارد بوده و برای روایی سازه از تحلیل عاملی استفاده و برای برآورد ضریب پایایی از ضریب آلفای کرونباخ،پایایی سازه و پایای مرکب استفاده شده که نمرات مناسب اخذ نموده اند. به منظور آزمون سوالات پژوهش و انجام تحلیل های آماری و ارایه مدل از روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی (با استفاده از معادلات ساختاری (SEM)) و نرم افزارهای SPSS و AMOS استفاده شد. نتایج حاصل از پژوهش در مدل ارایه شده نشان داد که معنویت محیط کار بصورت مستقیم با بیشترین اثر و از طریق مدیریت ارتباط با مشتری بصورت غیر مستقیم در سازمان بیمه تامین اجتماعی  بر کیفیت زندگی کاری تاثیر مثبت و معنی داری دارند.

    کلیدواژگان: معنویت محیط کار، مدیریت ارتباط با مشتری، کیفیت زندگی کاری، سازمان بیمه تامین اجتماعی
  • رضا احتشام‏ راثی*، عیسی ناجی صفحات 91-101

    با توجه به اهمیت کارایی در پیشبرد جوامع و جایگاهی که سازمان‏های امروزی به خود اختصاص داده‏، استفاده از ارزیابی عملکرد به ضرورتی گریز ناپذیر تبدیل شده است. از این رو در این پژوهش سعی بر آن داریم تا با استفاده از تلفیق دو رویکرد DEA-BSC و ANN-DEA به بررسی کارایی سازمان‏ها بپردازیم. در این راستا، ابتدا به تعیین شاخص های عملکرد به کمک تکنیک کارت امتیازی متوازن در چهار بعد مشتری، فرآیندهای داخلی، رشد و یادگیری و مالی پرداخته، سپس با استفاده از روش تحلیل پوششی داده ها و مدل غیر شعاعی SBM و نرم افزار GAMS کارایی سازمان را محاسبه نمودیم. در گام بعد به کمک شاخص های بدست آمده از روش DEA-BSC و با استفاده از رویکرد تلفیق تحلیل پوششی داده ها و شبکه عصبی مصنوعی و با بهره ‏گیری از نرم افزار MATLAB میزان کارایی را مجددا محاسبه نمودیم. در گام آخر به مقایسه دو روش DEA-BSC و ANN-DEA پرداخته که نتایج بدست آمده از مقایسه دو روش مذکور حاکی از سازگاری دو مدل در بحث کارایی و برتری روش ANN-DEA به لحاظ زمان کوتاه پاسخگویی و تعیین کارایی و امکان استفاده از الگوریتم آموزش دیده آن برای اندازه گیری کارایی واحدهای سازمانی در آینده است.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، کارت امتیازی متوازن (BSC)، تحلیل پوششی داده ها (DEA)، مدل غیرشعاعی (SBM)، شبکه عصبی مصنوعی
|
  • Yasaman Modabbernia, Hossein Vazifehdust *, MohamadAli Abdolvand Pages 1-18

    Nowadays, the banking industry has been forced to change from traditional banking to e-banking due to the developments in information and communication technologies. Therefore, recognizing its needs and behaviors and predicting them to respond in a timely manner can help strengthen and maintain the customer relationship (to become a competitive advantage). But creating customer acceptance of e-banking services is still a challenge for the banking system (which has a direct impact on the profitability of banking activities). Accordingly, the main purpose of this study is to present a model of customer behavior in the acceptance and use of e-banking services. In this cross-sectional study, first, in the qualitative part of the researchers in an exploratory manner, based on a comprehensive model of technology adoption, the experts tried to identify the factors of technology acceptance and its dimensions. After applying the content analysis technique to identify the dimensions and concepts, the relationships between them and the conceptual model were extracted using Maxqda software. In this section, "trust in the bank", "perceived security", "ease of use" as affecting dimensions of "perceived risk" and "perceived desirability", "impact on society", "prior knowledge " as affecting dimensions. Then, in the quantitative part of the model, it was evaluated using the e-banking customer feedback. The results of structural equation modeling analysis through PLS software showed that among the relationships defined, "knowledge" had the least effect and "perceived utility" had the highest effect on "behavioral intentions". "Perceived risk" was defined as an independent variable in this model.

    Keywords: Comprehensive technology acceptance model, e-banking services, behavioral intentions, Perceived Risk, perceived utility
  • Mehdi Haghighat Shahrestani, Mohsen Dastgir *, Afsaneh Soroushyar Pages 19-31
    Risk management is one of the most important tasks of managers. On the one hand, risk-taking leads to increased competitive advantage, and on the other hand, according to the modern portfolio theory, increased risk leads to potential negative fluctuations in return on investment. Once the level of a firm's investments is commensurate with the appropriate level of risk, it can create value for the company. Conditional and unconditional conservatism can each reduce or increase risk because of their characteristics. Therefore, the purpose of the present study is to investigate the impact of firm investment on future stock return volatility considering the moderating effect of conditional and unconditional conservatism. In this regard, the financial information of 129 companies by Using the systematic removal method for the period 2009-2017 was used as combined data. Multivariate regression was used to analyze the data. The findings of the study suggest that conditional conservatism has a negative impact on the firm's future investment. Also, unconditional conservatism has a positive impact on the company's future investment. Other findings suggest that conditional conservatism has a negative impact on the relationship between firm investment and stock return volatility. Finally, unconditional conservatism has a positive effect on the relationship between firm investment and future stock return volatility.
    Keywords: Stock Return Volatility, risk taking, investment, Conditional Conservatism, Unconditional Conservatism
  • Mehrnoush Kayyal, Mahmoud Bagheri *, MohammadHossein Zarei, Mohammad Hashemi Pages 33-43

    Insurance is a kind of service and, like all other goods and services, it has a marketplace, Although the insurance market has three pillars of buyer, seller, regulator due to its specific characteristics .regulation is usd to identify where the market fails, And supervision is used to control the failures caused by the above. Therefore, each state, according to its conditions and facilities, uses methods and tools for regulating and monitoring the insurance market. In Iran, after the privatization of the insurance market, control and control methods are used to regulate and supervise the insurance market. In this regard, efficient and effective supervision of the insurance industry along with expanding competition in order to prevent distortions that could seriously hit the industry is one of the main challenges of the country's insurance industry. Therefore, in this paper, we use an analytical-descriptive method to find the answer to the question of what is the structure of regulation and supervision in Iran. And what methods and tools does the government use? An examination of the structure, methodology and tools of regulation and supervision in the Iranian insurance market can reveal one of the important reasons for the lack of profitability and the lack of progress in the insurance industry in comparison with other markets of advanced countries.

    Keywords: insurance industry, market failure, regulation, supervision, method of regulation, regulating tools
  • MohammadEsmaeil Hafezi, Kamal Sakhdari *, Naser Hamidi Pages 45-55

    Incubators are powerful tools for the development of innovation and entrepreneurship that are growing in number worldwide. Nevertheless, the lack of understanding of factors influencing the performance of these business incubators has remained as a theoretical gap in the literature. In this study, with the aim of understanding and recognizing these factors, at first stage, the initial influencing factors have been extracted by using a meta-synthesis approach and systematic study of 40 researches. Then, to base it on a reliable case study, semi-structured interviews were conducted with professionals and experts in incubators of Qazvin city. Finally, by analyzing the qualitative content of the interviews, the influencing factors were identified and classified by implementing a process approach to business growth in the six main fields and in the context of 33 elements including 2 in the field of External environment, 2 in the field of Local context, 8 in the field of Pre-incubation, 9 in the field of Main-incubation, 2 in the field of After-incubation and 10 in the field of General strategies. After validating by Member Checking and Focus Group methods, the results have been presented in the form of practical concepts.

    Keywords: incubator, Business, Development of innovation, entrepreneurship
  • Fereydoon Sadeghi *, Mehdi Elyasi, Mehdi Mohamadi, Majid Ashrafi Pages 57-64
    Exit is a multi-dimensional concept that plays a critical role in entrepreneurial process. Entrepreneurial exit and its affecting factors rise in importance when it comes to knowledge-based companies, however related literature is not rich and deep enough. Current research is conducted with the purpose of determining the factors influencing entrepreneurial exit for knowledge-based (technology oriented) companies within the area of biotechnology. Therefore, present study is targeted on establishing structural relationships and ranking of the influencing factors on entrepreneurial exit in knowledge-based, technology oriented companies within the biotechnology area. From the purpose point of view, this is an applied and developmental research, and from the research method point of view it is a regression descriptive survey, conducted through hierarchical Structural Equation Modeling (SEM) technique. Statistical community for this study is comprised of 450 managers and shareholders of knowledge-based companies from which, 208 samples were selected based on the table of Kergsey and Morgan, and the sampling technique was Stratified Random Sampling. Research results have indicated that personal factors (0.210), investor-related factors (0.172), company specifications (0.140), investee company performance (0.112), managerial and administration problems (0.090), emotional factors (0.072), non-supportive conditions environmental and legal conditions for business (0.056), identification of business opportunities (0.042), financial problems (0.035), partnership problems (0.029), not predicting a positive vision (0.023), and demographic specifications (0.020) were respectively in priority as influencing factors of entrepreneurial exit.
    Keywords: Entrepreneurship, Leaving, Entrepreneurial Leaving, Knowledge-Based, Biotechnology
  • Mahtab Ebrahimkhani *, Mehdi Beshkoh Pages 65-77
    The main purpose of this study is to investigate the relationship between managers' ability and audit fees in companies admitted to the Tehran Stock Exchange. The costing of audit services has been one of the topics of interest to many researchers, and so far many studies have been done in this field. Most of them pursue a major goal, which is to identify the factors influencing audit fees. One of the most important determinants of audit fees is the concept of managerial ability. In accounting literature, the ability to manage one of the dimensions of human capital is a company that It is classified as an intangible asset. Define the management as the efficiency of managers towards competitors in the conversion of corporate resources. Findings show that management ability is a factor influencing the decisions of auditors. In order to measure the management ability, The statistical sample consists of 81 companies that have been selected by systematic elimination method, which consisted of 648 companies in total, covering the period from 2009 to 2016. This research is applied and used to test the hypothesis. By examining the research hypothesis, there was a significant negative correlation between managers' ability and audit fees. This result shows that firms that have more powerful executives than other companies pay less audit fees.
    Keywords: Management Ability, audit fees, Going Concern, Tenure, Crisis
  • Hojat Shahrokhi, Masoud Pourkiani *, Saeed Sayadi, Sanjar Salajegheh, Ayoob Sheikhy Pages 79-89

    The present study aims to identify and describe the desirable pattern of workplace spirituality, customer relationship management and quality of work life in the social security organization of Kerman province. The research method is based on the purpose of applied and developmental research and in terms of collecting data from the category Descriptive-correlation research. The statistical population of this research was employed by employees of Social Security Insurance Organization of Kerman province with 208 people and random sampling method proportional to population size and sample size 132. The instrument of measurement and measurement in this research is a standard questionnaire. For structural validity, factor analysis has been used and for reliability estimation coefficient, Cronbach's alpha coefficient, structural reliability and composite stability have been used which have obtained appropriate grades. In order to test the research questions and perform statistical analysis and presenting the model, exploratory and confirmatory factor analysis (using structural equation (SEM)) and SPSS and AMOS software were used. The results of the research in the proposed model showed that the spirituality of the work environment has a positive and significant effect on the quality of working life, with direct effect and indirectly through the management of customer relationship with the social security organization.

    Keywords: workplace spirituality, Customer Relationship Management, Quality of Work Life, Social Security Insurance Organization
  • Reza Ehtesham Rasi *, Eisa Naji Pages 91-101

    Considering the importance of efficiency in advancing communities and the place that today's organizations have embraced, the use of performance evaluation has become an inevitable necessity. Therefore, we are trying to investigate the effectiveness of organizations by combining the two DEA-BSC systems and neural networks in this study. In this regard, first, the performance indicators were determined by using the Balanced Scorecard technique in four dimensions of customer, internal processes, learning and growth and financial, then using the data envelopment analysis method and non-radial SBM model and GAMS software, the organization's efficiency we calculated. In the next step, with the help of the indicators derived from the DEA-BSC method and using the combination of two systems of data envelopment analysis and neural network and using the MATLAB software, the efficiency was re-calculated. In the last step, we compared the two methods of DEA-BSC and ANN-DEA. The results of the comparison of the two methods indicated the compatibility of the two models in discussing the efficiency and superiority of the ANN-DEA method in terms of the short response time and the determination of the efficiency and the possibility of using Its trained algorithm to measure the performance of organizational units in the future.

    Keywords: Performance Evaluation, Balanced Score card (BSC), Data Envelopment Analysis )DEA), Slack Based Measure Model (SBM), Artificial Neural Network (ANN)