فهرست مطالب

مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد - سال پانزدهم شماره 4 (زمستان 1399)

مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد
سال پانزدهم شماره 4 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مسعود میرزایی* صفحه 223

    بدون چکیده

  • رقیه ولی پور خواجه غیاثی، فروزان صادقی محلی*، مسلم محمدی، سکینه شفیعا صفحات 224-233
    مقدمه

    از آنجایی که آموزش یک حرفه است و زیر بنای توسعه پایدار انسانی است، رعایت اخلاق حرفه ای در تدریس و آموزش از سوی اساتید منجر به تحقق اهداف آموزشی در دانشگاه ها خواهد شد. از این رو مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اخلاق حرفه ای تدریس استاد از دیدگاه دانشجویان پزشکی و داروسازی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران صورت گرفت.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر توصیفی-مقطعی است. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه دانشجویان دوره دکتری حرفه ای پزشکی و داروسازی ورودی سال تحصیلی 99-98 بود که 118 نفر به عنوان نمونه آماری بصورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه اخلاق حرفه ای تدریس استاد در قالب 6 مولفه و 48 گویه بود. مقیاس نمره دهی گویه ها بر اساس طیف پنج گزینه ای لیکرت از یک تا پنج بوده است. داده ها با کمک نرم افزار آماری SPSS 21 مورد تجزیه و تحلیل آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و تحلیلی (آزمون تی تک گروهی و تی مستقل) قرار گرفت.

    نتایج

    نمره کل اخلاق حرفه ای تدریس اساتید از دیدگاه دانشجویان 63/0 ± 59/3 بود و بین دیدگاه دانشجویان دختر (61/0 ± 65/3) و پسر (65/0 ± 50/3) اختلاف معناداری (231/0 =p) مشاهده نگردید. بالاترین امتیاز از دیدگاه دانشجویان پزشکی و داروسازی به مولفه ویژگی های شخصیتی استاد و کمترین نمره به مولفه شناخت یادگیرنده اختصاص یافت.

    نتیجه گیری

    نمره میانگین کل به دست آمده اخلاق حرفه ای تدریس اساتید در دو دانشکده اگرچه در سطح متوسط و نسبتا مطلوب بوده است اما با وضعیت مطلوب که بالاتر از 67/3 است و استاندارد (نمره 5) هنوز فاصله دارد و نیاز به برنامه ریزی بیشتری از سوی برنامه ریزان آموزشی در جهت ارتقای سطح وضعیت اخلاق حرفه ای تدریس اساتید دارد.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، تدریس، اساتید، دانشگاه علوم پزشکی مازندران
  • زهرا جهان تاب، مسعود یوسفی، معصومه محمدحسین زاده، مجید خادم رضاییان* صفحات 234-243
    مقدمه

    دانشجویان، دریافت کنندگان اصلی خدمات آموزشی در دانشگاه ها هستند. با بررسی شکاف بین انتظارات و ادراکات آنان از عملکرد آموزشی، میتوان زمینه را برای تدوین برنامه هایی مناسب جهت بهبود کیفیت خدمات آموزشی فراهم نمود. در مطالعات قبلی کیفیت خدمات از منظر دانشجویان پایه گزارش شده بود. از آنجایی که انتظارات و نوع آموزش در مقاطع مختلف متفاوت است این مطالعه به بررسی کیفیت خدمات آموزشی بر اساس مدل سروکوال در دانشجویان تحصیلات تکمیلی و کارشناسی می پردازد.

    روش بررسی

    این مطالعه مقطعی در سال 1397 بر روی 321 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد (58 نفر کارشناسی، 67 نفر کارشناسی ارشد، 58 نفر دکترا و 134 نفر دستیار تخصصی) و با استفاده از پرسشنامه ارزیابی کیفیت ارایه خدمات آموزشی بر اساس مدل سروکوال انجام گرفت. شرکت کنندگان با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و با پاسخ به پرسشنامه، نظرات خود را در پنج بعد کیفیت خدمات (اطمینان، تضمین، پاسخگویی، همدلی و فیزیکی با طیف نمره از 1 تا 4 و طیف شکاف بین وضع موجود و مطلوب بین 3- تا 3+) تعیین نمودند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26، paired t-test، independent sample t-test و ANOVA انجام شد.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشانگر این امر بود که بین انتظارات و ادراکات دانشجویان در همه ابعاد پنجگانه شکاف منفی وجود دارد. به طور کلی، بیشترین شکاف، در بعد پاسخگویی (76/0 ± 1/1-) و کمترین شکاف مربوط به بعد اطمینان (69/0 ± 78/0-) بود. در بین مقاطع مختلف دانشجویان، بیشترین شکاف از دیدگاه دانشجویان کارشناسی (7/0 ± 1/1-) و کمترین شکاف از دیدگاه دانشجویان دکترا (57/0 ± 69/0-) و شکاف کلی کیفیت خدمات آموزشی از دیدگاه دانشجویان غیر بومی (6/0 ± 1-) ، بیشتر از دانشجویان بومی (67/0 ± 85/0-) بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس این مطالعه، در تمام ابعاد، کیفیت خدمات کمتر از حد انتظار دانشجویان بوده است. این مساله نیازمند برنامه ریزی اختصاصی در عرصه های اولویت دار برای ارتقا کیفیت می باشد.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات آموزشی، مدل سروکوال، دانشجو
  • احمد کیخا* صفحات 244-259
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر تحلیل محتوای مقالات داخلی و خارجی انجام شده در زمینه منتورینگ اعضای هییت علمی جهت ارایه الگویی برای ارتقاء سرمایه انسانی اعضای هییت علمی در دانشگاه های علوم پزشکی می باشد.

    روش بررسی

    این پژوهش با استفاده از مرور سنتزپژوهی (راهبرد فراترکیب) تدوین شده است. بنابراین پس از طراحی پرسش های پژوهش (مولفه های اصلی الگو منتورینگ اعضای هییت علمی چیست؟؛ عوامل موثر بر الگوی منتورینگ اعضای هییت علمی کدام اند؟؛ ویژگی های اصلی اعضای هییت علمی منتور و منتی چیست؟؛ چالش های منتورینگ اعضای هییت علمی کدام اند؟) با استفاده از راهبرد مرور نظام مند جستجوی مقالات در بازه زمانی (1399-1390) (2020-2000) به زبان فارسی و انگلیسی در پایگاه های اطلاعاتی Magiran SID, Ensani, Noormags, sciencedirect, Eric, Sage, با کلیدواژه های منتورینگ اعضای هییت علمی (Mentoring faculty members) و منتورینگ در آموزش عالی (Mentoring in higher education) انجام شد. در نهایت از میان 73 پژوهش پس بررسی 38 پژوهش به تحلیل نهایی راه یافتند.

    نتایج

    یافته ها در پاسخ به پرسش اول، با 5 مقوله فرعی (برنامه ریزی منظم  قبلی، آماده سازی، اجرای صحیح، پس خوراند نظام مند و مدیریت نتایج) در پاسخ به پرسش دوم، در 3 مقوله فرعی (توسعه ظرفیت های تشویقی، همکنشی موثر، علایق و انتظارات مشترک منتور و منتی) در پاسخ به پرسش سوم، با 3 مقوله فرعی ثانویه (ویژگی های شخصیتی منتی، ویژگی های تخصصی منتی و ویژگی های شناختی منتی) و ویژگی های اعضای هییت علمی منتور شامل 5 ویژگی (ویژگی های شخصیتی منتور، ویژگی های تخصصی منتور، خدمات مشاوره ای، توانمندسازی پژوهشی و توانمندسازی آموزشی) طبقه بندی شدند. در پاسخ به پرسش چهارم، با 6 مقوله فرعی (تعاملات نامناسب، ضعف عملکرد منتی، ضعف عملکرد منتور، ناآشنایی با هنجارهای دانشگاهی، مدیریت ناکارآمد، فقدان برنامه ریزی) طبقه سازی شدند.

    نتیجه گیری

    باتوجه به اهمیت برنامه های منتورینگ در توسعه سرمایه انسانی اعضای هییت علمی دانشگاه های علوم پزشکی بایسته است مولفه های شناسایی شده مورد توجه مدیران نظام آموزش عالی سلامت برای بهبود عملکرد اعضای هییت علمی مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: منتورینگ، توسعه اعضای هیئت علمی، توسعه سرمایه انسانی اعضای هیئت علمی، توانمندسازی اعضای هیئت علمی
  • طوبی کاظمی، مجید زارع بیدکی، امیرحسین غلامی منظری، نسرین امیرآبادی زاده، یحیی محمدی* صفحات 260-270
    مقدمه

    انگیزش تحصیلی دانشجویان در دانشگاه ها یکی از موضوعاتی است که در حوزه ی آموزش عالی و سیستم دانشگاهی هر کشوری اهمیت زیادی دارد و از شاخص های مهم در ارزیابی کیفیت نظام آموزش عالی است. از عوامل مهم و تاثیرگذار بر انگیزش تحصیلی دانشجویان، روش های تدریس اساتید در کلاس درس است. بر این اساس هدف مطالعه حاضر مقایسه تاثیر آموزش به روش سخنرانی و ترکیبی در مبحث تشخیص و درمان دیس لیپیدمی بر انگیزش تحصیلی کارآموزان و کارورزان پزشکی بود.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون و گروه کنترل است که بر روی 100 نفر کارآموز و کارورز در گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد. نمونه مورد مطالعه به صورت تصادفی در دو گروه(مداخله 50 نفر و کنترل 50 نفر) انتخاب شدند. مبحث تشخیص و درمان دیس لیپیدمی به روش سخنرانی (سنتی) به مدت 4 ساعت (2 ساعت در هر هفته) در گروه شاهد و به روش ترکیبی (آموزش مجازی و حضوری) در گروه مداخله تدریس شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته انگیزش تحصیلی 20 سوالی استفاده شد.برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss نسخه 22 و از آزمون T مستقل و زوجی در سطح معنی داری 05/0 تحلیل شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد، میانگین و انحراف استاندارد انگیزش تحصیلی در پیش آزمون در گروه مداخله 47/4 ± 6/65 و کنترل 75/6 ± 68/64 و در پس آزمون گروه مداخله 64/4 ± 42/68 و گروه کنترل 13/4 ± 4/64 به دست آمد. بنابراین آموزش به شیوه ترکیبی بر انگیزش تحصیلی دانشجویان کارآموز و کارورز در سطح معنی داری 05/0 >P  تاثیر معنی داری دارد.

    نتیجه گیری

    انگیزش تحصیلی دانشجویانی که به شیوه ترکیبی آموزش داده شدند بیشتر از شیوه سخنرانی بود. بنابراین توصیه می شود اساتید در کلاس های درس از روش های تدریس ترکیبی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: روش تدریس، آموزش ترکیبی، سخنرانی، انگیزش تحصیلی، پزشکی
  • ابوالفضل امینیان، عبدالباسط محمودپور* صفحات 271-286
    مقدمه

    مشروط شدن، یکی از مشکلات رایج در بین دانشجویان دانشگاهی است که با گستره ای از آسیب های روانشناختی و بین فردی همراه است و عملکرد فرد را با اختلال مواجه می کند. هدف پژوهش حاضر بررسی کیفی آسیب ها و بدکارکردی های روانشناختی دانشجویان مشروطی بود.

    روش کار

    این مطالعه به روش کیفی و با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی تفسیری انجام گردید. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش شامل تمام دانشجویان مشروطی مقطع ارشد در دانشگاه علامه طباطبایی در سال های 1396-1394 بود. روش نمونه گیری نیز نمونه گیری هدفمند بود که طی آن از بین جامعه موردنظر تعداد 16 نفر برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند و مورد مصاحبه قرار گرفتند. همه مصاحبه ها ضبط و سپس خط به خط دست نویس شد و در نهایت با استفاده از روش تحلیل تفسیری Diekelmann و همکاران تحلیل گردید.

    نتایج

    16 مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد و تحلیل داده های حاصل از مصاحبه منجر به شناسایی و طبقه بندی شش مضمون اصلی (آشفتگی ها و ناراحتی های روانشناختی، هیجانات ادراکی ناخوشایند، خلل های ذهنی _ شناختی، سوگ حل نشده، عزت نفس پایین، شکست ها و ناخوشایندی های ارتباطی) و 26 مضمون فرعی در زمینه ی آسیب ها و بدکارکردی های روانشناختی دانشجویان مشروطی گردید.

    نتیجه گیری

    با تکیه بر نتایج حاصل بایستی برنامه های کارکردی با هدف اصلاح و بهبود آسیب ها و بدکارکردی های روانشناختی رایج در بین دانشجویان مشروطی طراحی و اجرایی گردد و بدین شکل کارآیی آن ها در رسیدگی به وظایف و تکالیف تحصیلی خود افزایش یابد.

    کلیدواژگان: آسیب، روانشناختی، دانشجو، شکست تحصیلی، پدیدارشناسی
  • احمد کلاته ساداتی*، کامران باقری لنکرانی، زهرا فلک الدین، مهدی زنگنه صفحات 287-293
    مقدمه

    علوم انسانی پزشکی یکی از مهمترین نیازهای میان رشته ای است. از آنجایی که مهمترین بحث در این زمینه، چگونگی تحقق آن است هدف مطالعه حاضر، واکاوی راهکارهای تحقق علوم انسانی پزشکی در کشور از منظر اساتید علوم انسانی است.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک مطالعه کیفی در سطح ملی است که در سال 1398 انجام شد. با در نظر گرفتن معیار اشباع، داده ها با 22 مصاحبه نیمه ساختاریافته و 3 مورد به صورت پرسش باز جمع آوری شد. میدان مطالعه، اساتید دانشگاه های تهران، علامه طباطبایی، مازندران، یزد، شیراز، اهواز، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و جهاد دانشگاهی فارس بود. با توجه به عدم دسترسی به سه نفر از اساتید سوالات با ایمیل کردن پرسشنامه باز از آنان جمع آوری گردید و تحلیل مطالعه به روش تحلیل مضمون انجام شد.

    نتایج

    مشارکت کنندگان منتقد وضعیت فعلی علوم انسانی پزشکی در کشور بودند، از این جهت که ارتباط موثر و جدی بین علوم انسانی و علوم پزشکی وجود ندارد. برای تحقق امر، چهار مضمون توسعه نهادی دانش، هم جواری (توسعه غیر نهادی)، سیاست ها و جامعه پذیری استخراج شدند.

    نتیجه گیری

    توسعه علوم انسانی پزشکی نیازمند سیاست گذاری های کلان در کشور است که با حمایت های نهادی سازمانی انجام گیرد. در این سیاست ها، هم جواری بین دو حوزه و توجه به حوزه فرهنگ نیز پیشنهاد می شود. در این زمینه برخورداری از رویکردی بومی در بازگشت به سنت ها و ریشه های علوم انسانی و بخصوص تاریخ ادبیات در آموزش علوم پزشکی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: علوم انسانی پزشکی، میان رشته ای، هم جواری، فرهنگ میان رشته ای
  • حمیده محجوب، مصطفی پیوند* صفحات 294-296

    بدون چکیده

|
  • Masoud Mirzaei* Page 223
  • Roghayeh Valipour Khajehghyasi, Forouzan Sadeghimahalli*, Moslem Mohammadi, Sakineh Shafia Pages 224-233
    Introduction

    Since education is a profession and is the foundation of sustainable human development, the observance of professional ethics in teaching and/or education will lead to the realization of educational goals in universities. Therefore, the present study or the purpose of evaluating the professional ethics of the teaching of professors from the Viewpoint of medical and pharmacy students was conducted in Mazandaran University of Medical Sciences.

    Methods

    The present study is descriptive cross-sectional. The study population included all medical and pharmacy professional doctoral students entering the 99-98 Iranian academic year in which 118 people were randomly selected. The data collection tool was the professional ethics questionnaire of Professor prepared by Sobhaninejad et al. That was in the form of 6 components and 48 items.The scoring scale of the items was based on the Likert five-choice scale from one to five. Data were analyzed by descriptive statistics (frequency, mean and standard deviation) and analytical statistics (single group t-test and independent t-test) using SPSS21 statistical software.

    Result

    The total score of teachers chr('39')professional ethics from the studentschr('39') point of view was 3.59±0.63 and there was no significant difference (p = 0.231) between the views of male (3.5±0.65) and female (3.65±0.61) students. The results of comparing the components of teaching between students of the two fields showed that score of components of standard evaluation and learner cognition from views of medical students were higher than pharmacy students.

    Conclusion

    Although the total average score obtained by the professional ethics of teaching professors in the two schools was at an average and relatively desirable level, is still far from the desired and standard situation and needs more planning by educational planners in order to improve the level of professional ethics of teaching.

    Keywords: Professional Ethics, Teaching, Professors, Mazandaran University of Medical Sciences
  • Zahra Jahantab, Masoud Yousefi, Masoume Mohammadhoseinzadeh, Majid Khadem-Rezaiyan* Pages 234-243
    Introduction

    Students are the main recipients of educational services in universities. By investigating their expectations and perceptions of educational performance, we can provide the context for program developing to improve educational quality of services. In previous studies, the quality of services was reported from the perspective of undergraduate students. Since the expectations and the type of education are various in different stages, the current study investigates the quality of educational services based on the SERVQUAL model in postgraduate and graduate students. 

    Methods

    This cross-sectional study was conducted on 321 students at Mashhad University of Medical Sciences (58 bachelor, 67 masters, 58 PhD and 134 residents) by a questionnaire to evaluate the quality of educational services based on SERVQUAL model in 2018. Participants were selected by convenient sampling method and by answering the questionnaire, their opinions in five dimensions of service quality (Reliability, Responsiveness, Empathy, Assurance, Tangibles with a score range from 1 to 4 and the gap between the current situation and the desired between -3 to +3) were determined. Data analysis was performed using SPSS software version 26, paired t-test, independent sample t-test and ANOVA.

    Result

    The results of current study indicated that there was a negative gap between studentschr('39') expectations and perceptions in all five dimensions. ). In general, the largest gap was in the response dimension (-1.1 ± 0.76) and the lowest was in the confidence dimension (-0.78 ± 0.69). Among different levels of students, the largest gap is from the perspective of undergraduate students (-1.1 ± 0.7) and the smallest gap possess to the PhD students (-0.69 ± 0.57), and the total service gap from the viewpoint of the non-native students (-1.0 ± 0.6) was higher than native students (-0.85 ± 0.67). 

    Conclusion

    According to this study, the quality of services has been lower than studentschr('39') achievements in all dimensions. This requires specific planning in priority areas for quality improvement.

    Keywords: Educational Quality of Services, Servqual Model, Student
  • Ahmad Keykha* Pages 244-259
    Introduction

    The purpose of present study was to analyze the content of domestic and foreign articles in the field of mentoring faculty members to provide a model for promoting the human capital of faculty members in medical universities. 

    Methods

    This research has been compiled by a synthesis research review (Meta-synthesis strategy). Therefore, after designing the research questions (what are the main components of the faculty mentoring model? What are the factors influencing the faculty mentoring model? What are the main characteristics of mentoring and mentoring faculty members? What are the faculty mentoring challenges? Systematic search of articles in time period (1390-1399) (2000-2020) in Persian and English in Magiran databases, SID; Human, Noormags, ScienceDirect, Eric, Sage with the keywords of "Mentoring Faculty Members" and "Mentoring in Higher Education". Consequently, out of 73 researches, 38 researches acquired the final analysis. 

    Result

    Findings in response to the first question, with 5 sub-categories (regular prior planning, preparation, correct implementation, systematic feedback and results management), in response to the second question, in 3 sub-categories (incentive capacity development, effective cooperation, interests and expectations) Mentor and Menti), in response to the third question, with 3 secondary sub-categories (Menti personality traits, Menti specialized traits and Menti cognitive traits) and Mentor faculty members, including 5 traits (Mentor personality traits, Mentor specialized traits, counseling services, empowerment research and educational empowerment) were classified. In response to the fourth question, they were categorized into 6 sub-categories (inappropriate interactions, weak mental performance, weak mental performance, unfamiliarity with academic norms, inefficient management, lack of planning).

    Conclusion

    Considering the importance of Mentoring programs in the development of human capital of faculty members of medical universities, the identified components should be considered by the managers of the higher education system to improve the performance of faculty members.

    Keywords: Mentoring, Faculty Development, Human Capital Development Faculty, Faculty Empowerment
  • Toba Kazemi, Majid Zare Bidaki, Gholami Manzari Amir Hossein Pages 260-270
    Introduction

    Academic motivation of students in universities is one of the highly important issues in the higher education and university system of any country and is one of the significant indicators in evaluating the quality of the higher education system. One of the important and influential factors on studentschr('39') academic motivation is the teaching method of faculties in the classroom. Therefore, this study aimed to compare the effectiveness of lecture and mixed training methods for the diagnosis and treatment of dyslipidemia topic on the academic motivation of medical clerks and interns.

    Methods

    This is a quasi-experimental study (pre-test, post-test, and a control group), which was performed with 100 clerks and interns in the cardiology department of Birjand University of Medical Sciences. The study samples were randomly assigned into two groups (n = 50 cases; n = 50 controls). The subject matter of diagnosis and treatment of dyslipidemia was taught for 4 hours (2 h per week) using the lecture (traditional) method in the control group and mixed method in the case group. A 20-item researcher-made motivation questionnaire was used to collect data. The data were analyzed in SPSS software version 22 using the independent and paired t-test. The significance level was set at P < 0.05.

    Result

    The results showed that the mean and standard deviation values of academic motivation at baseline were 65.6 ± 4.47 in the case group and 64.68 ± 6.75 in the control group. In the post-intervention phase, these were 68.42 ± 4.64 in the cases and. 64.4 ± 4.13 in the controls. Therefore, mixed education has a significant effect on the academic motivation of clerks and interns at the significant level of P < 0.05.

    Conclusion

    The academic motivation of students who were taught using the mixed method was higher than that of the lecture method. Therefore, it is recommended that teachers use mixed teaching methods in the classroom.

    Keywords: Teaching method, Combined education, Lecture, Academic motivation, Medical student
  • Aboalfazl Aminian, Abdolbaset Mahmoodpour* Pages 271-286
    Introduction

    Academic failure is one of the most common problems of the academic problems among the university students which accompanied by a range of interpersonal and psychological damages and conftont with disturbance the person, s function in all aspects of the life. The purpose of the current study was to qualitative investigation of the damages and psychological dysfunctions of the students with academic failure.

    Method

    This study was administered by qualitative method and using the descriptive phenomenological. The under study population in this study consisted of all master, s degree students with academic failure in Allameh Tabatabayi University in the years of 2016-2018. Also the sampling method was purposeful sampling during which 16 subjects from the target population were selected to participate in the study and were interviewed. All interviews were recorded and then transcribed line by line and eventually were analized by using the Diekelmann et al. descriptive analysis method.

    Results

    the 16 semistructured interviews were conducted and the analysis of the data from the interviews led to identification and classifying of 6 main themes (psychological distress and discomfort, unpleasent percieved emotions, cognitive-mental damages, unresolved grief, low self-esteem, failures and relational Inconveniences) and 26 sun themes in context of the psychological damage and malfunctions of the students became conditional.

    Conclusion

    Based on the results, functional programs should be designed and implemented with the aim of correcting and improving the common psychological injuries and dysfunctions among conditional students, thus increasing their efficiency in taking care of their academic duties and responsibilities.

    Keywords: psychological damages, student, academic failure, phenomenology
  • Ahmad Kalateh Sadati*, Kamran Bagheri Lankarani, Zahra Falakodin Pages 287-293
    Introduction

    Medical humanities are one of the most important interdisciplinary needs. Since the most important discussion in this field is how to achieve it, the purpose of this study is to analyze it from the perspective of humanities experts in the Iran.

    Method

    The present study is a national wide qualitative study that was conducted in 2019. Considering the saturation criterion, data were collected through 22 semi-structured interviews and two open questionnaires from the participants. Study analysis was performed by thematic analysis method.

    Results

    The participants were critical of the current situation of medical humanities in the country because there was no effective and serious relationship between humanities and medical sciences. To achieve this, four themes of institutional knowledge development, neighborhood (non-institutional development), policies and sociability were extracted.

    Conclusion

    The development of medical humanities requires macro-policies in the country to be done with organizational institutional support. In these policies, proximity between the two areas and attention to the field of culture are also suggested. In this regard, it is suggested to have a native approach in returning to the traditions and roots of humanities and especially the history of literature in medical education.

    Keywords: medical humanities, interdisciplinary, medicine, historical roots