فهرست مطالب

غرب شناسی بنیادی - سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 22، پاییز و زمستان 1399)

نشریه غرب شناسی بنیادی
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 22، پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/24
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محسن باقرزاده مشکی باف * صفحات 1-20

    فیشته در صدد تکوین نظام آموزه دانش خویش از دو عنصر نظری یعنی معنای خودآیینی در اندیشه کانت و همچنین عنصر عملی یعنی انقلاب فرانسه سود می‌جوید. در این راستا با تکمیل خودآیینی کانتی(با استفاده از تجربه انقلاب فرانسه) آن را توانا به نفود به حوزه ضرورت و جوهر خارجی می‌کند و از این طریق آزادی را به قدرتی فراتر از تصور کانت تبدیل می‌کند. در این راستا او با طرح دو نظریه کنش و شهود عقلانی، دوگسست بی‌سابقه با فلسفه کانت در دو ساحت تغییر نظریه نحوه شکل‌گیری تجربه و جابجایی خودآگاهی به جای آگاهی انجام می‌دهد. فیشته با این دو تغییر معنای جدیدی از ایده‌آلیسم، واقعیت و سوبژکتیویته خلق می‌کند. این عناصر جدید در فلسفه فیشته نه تنها با ساخت دیالکتیکی میان انقلاب فرانسه و خودآیینی کانتی شکل می‌گیرد بلکه راه را برای نظریه آزادی و چگونگی بسط آن در انقلاب فرانسه را نیز کشف می‌کند. با این رویداد فیشته آموزه دانش خویش را از دوسر سقوط مواجه خودآیینی با ضرورت و انقلاب با ترور رها می‌سازد.

    کلیدواژگان: آموزه دانش، فیشته، خودآیینی، انقلاب فرانسه
  • احمد کریمی* صفحات 25-44

    اندیشه اخلاقی نیچه که در اراده معطوف به قدرت و رسیدن به ابرمرد متمرکز است هر نوع نظام مبتنی بر ذلت و تحقیر انسان را بی ارزش می شمرد و مسیحیت را به دلیل ترویج اخلاق بردگی، اخلاق ضعیفان می داند که با تاکید بر گناه نخستین و آلودگی ذاتی انسان، روح اراده و قدرت و عزت نفس را در آدمیان می میراند. این پژوهش، تلاش کرده تا آموزه های اسلامی مورد توجه نیچه را بیابد و با روشی پدیدارشناختی چگونگی تلایم دستگاه فکری وی با آن آموزه ها را واکاود. از نظر او اسلام، دینی است که شور، اراده، گزینش گری و خود اصیل انسان را به رسمیت می شناسد و فهمی صادقانه از طبیعت انسان، و نگاهی مثبت و واقع گرایانه به دنیا دارد که در تلایم با فلسفه وی و خصوصا انگاره اراده معطوف به قدرت است. هم چنین نظریه تفسیری منظرگرایانه اش به فهم پلورالیستی از ادیان کمک کرده و سازواری پاره ای آموزه های اسلامی با قطعاتی از دستگاه فلسفی وی، نگره مثبتی از اسلام را برای او فراهم آورده است. توجه به ساحت دل و احساس در حکمت عرفانی اسلام نیز سازگار با مبانی اش در نقد عقل مدرن بوده است.

    کلیدواژگان: نیچه، اسلام، اراده معطوف به قدرت، کثرت گرایی دینی، منظرگرایی
  • سیده اکرم برکاتی، یوسف شاقول*، محمدجواد صافیان صفحات 45-65

    فهم خویشتن در حوزه های مختلف تفکر همواره بسیار مهم و از جهات گوناگون مورد بحث بوده است. برخی از اندیشمندان، فهم ما از خود را شهودی و یا بی واسطه می دانند و برخی نحوه ی فهم ما از خود را امری تاملی و تفسیری تلقی می کنند. در تاریخ تفکر فلسفه ی غرب، به ویژه در حوزه ی هرمنوتیک و پدیدارشناسی، می توان هیدگر و ریکور را به تعبیری نماینده ی این دو رویکرد متفاوت دانست. از این منظر، دیدگاه هیدگر را هستی شناسانه و رویکرد ریکور را معناشناسانه نامیدیم. در این نوشتار تلاش خواهد شد ضمن تبیین دیدگاه هستی‎شناسانه ی هیدگر و رویکرد معناشناسانه ی ریکور در مساله ی خودفهمی، امکان  برقراری پیوند میان این دو دیدگاه متفاوت مورد بررسی قرار گیرد. برای آشکار کردن امکان این پیوند، بر دو وجه متمرکز خواهیم شد؛ نشان خواهیم داد که: 1- خودفهمی در اندیشه ی هیدگر و ریکور در افق های مشترک "زمان"، "زبان" و "دیگری"، گرچه از دو منظر متفاوت هستی شناختی و معرفت شناختی، محقق می شود و 2-می توان برای این سه افق، در مفهومی که ریکور از آنها ارایه می دهد، بنیانی هستی شناختی در ساختار دازاین قایل شد. به نظر می رسد می توان این مبنای هستی شناختی را به عنوان "سرآغاز" راه طولانی معرفت شناسی ریکور مورد ملاحظه قرار داد. به این ترتیب می توان به نحوی مبنایی میان این دو رویکرد، پیوند برقرار کرد.

    کلیدواژگان: هیدگر، ریکور، خودفهمی، هستی شناسی، معناشناسی
  • صدرالدین طاهری*، نفیسه یاقوتی صفحات 67-90

    اسکناس ها متن هایی اجتماعی و معناساز با قدرت تاثیرگذاری دیداری هستند که دولت ها به دلیل مبادلات زیاد، اغلب از آنها در راستای دست یابی به هژمونی فرهنگی و سیاسی بهره برده اند. رمزگشایی از نشانه های دلار می تواند آشکارگر بخشی از سیاست های فرهنگی ایالات متحده باشد. هدف اصلی این نوشتار بررسی این نکته است که تحولات اجتماعی چه تاثیری در طراحی اسکناس ها در این کشور داشته است. رویکرد نشانه شناسی اجتماعی کرسو ون لیوون، مبنای این پژوهش توصیفی تحلیلی است که داده های اسنادی و کیفی آن به روش نمونه گیری هدفمند داده اندوزی شده اند. برپایه نتایج این تحلیل، دلارها تنها نشانگر چهره سیاست مداران مرد سفیدپوست هستند و بیشترین بازنمایی نیز به افراد وابسته از حزب جمهوری خواه تعلق دارد. قاب بندی تصاویر سیاست مداران در اسکناس های قدیمی نمایانگر فاصله و تمایز آنها از مخاطبان تصویر است، اما در دلار های جدیدتر این قاب بندی ها آگاهانه حذف شده اند تا حسی از نزدیکی دولت مردان با مردم را بازنمایی کنند. این تغییر را می توان نتیجه پیروی تصویرگران اسکناس از تحولات اجتماعی دانست.

    کلیدواژگان: نشانه شناسی اجتماعی، ساختار دیداری، اسکناس، دلار آمریکا
  • فلورا عسکری زاده*، خسرو باقری، افضل سادات حسینی صفحات 91-116

    در این پژوهش با نگاهی پدیدارشناسانه، کوشش می شود تا به ذات تربیت- بیلدونگ و ظهورهای بیلدونگ در تاریخ تربیت تفکر شود. طبق گام نخست پدیدارشناسی، از مفهوم بدیهی و رایج از بیلدنگ روی گردانده، سپس با واشکافی، از پدیدارهای تاریخی و چیستی بیلدونگ پرسش می شود تا در نهایت به امر مشترک و عمومی یا ذات بیلدونگ از منظر هایدگر نگریسته شود. بدین ترتیب آشکار می شود که هیچ یک از پدیدارهای آشکار بیلدونگ در تاریخ، اینهمان ذات آن نیستند، بلکه امکانی پدیدارین در تاریخ تربیت هستند. پس همه پدیدارها، به نحوی آشکارگی زمانمند تربیت-بیلدونگ را در خود پنهان دارند، اما هیچ یک نمی توانند صرفا تمامیت آن را در سیطره ی خود بگیرند. در اینجا ذات تربیت- بیلدونگ را در انواع پدیدارین آن واشکافته و از منظر هایدگر که به گونه ای سلبی است، نشان می دهیم که هیچ کدام از پدیدارها، تمامیت ذاتی بیلدونگ نیستند. لذا ذات، ریشه در بافتاری زمانی دارد که گشودگی و مراقبت همراه با بالیدن شکل دهنده از هستی انسان به معنای کلی است و در پدیدارهای متکثر بیلدونگی نیز خود را آشکار-مستور می دارد .

    کلیدواژگان: بیلدونگ، پدیدارشناسی، عقلانیت، گشودگی، تربیت
  • علی لطیفی صفحات 117-139

    شناخت چگونگی قوام‌یافتن تدریجی علم تربیتی مدرن در طول تاریخ فرهنگی و اجتماعی جهان مدرن، نقش مهمی در فهم بنیادین ماهیت این علم، ذهنیت‌ها، مضامین و کلان‌ایده‌های حاکم بر آن و میراثی که اکنون از آن به جا مانده،‌ دارد. پژوهش حاضر به هدف بررسی این چگونگی، در پژوهشی تاریخی-تحلیلی و با بهره‌گیری از برخی منابع تاریخی دست اول و دست دوم درباره‌ی تاریخ علوم تربیتی و آموزش و پرورش مدرن در مناطق و کشورها و ادوار تاریخی مختلف، به واکاوی مهم‌ترین بسترهای شکل‌گیری و تحول و توسعه‌ی علم تربیتی مدرن پرداخته است. بر اساس یافته‌های پژوهش،‌ شش زمینه‌ی فرهنگی و اجتماعی شامل «ضرورت یافتن تربیت نسل جدید برای جامعه‌ی جدید و عدم صلاحیت نهادهای سنتی برای ایفای این نقش»، «آموزشی‌سازی مسایل اجتماعی»، «کشف دوره‌ی کودکی و اهمیت یافتن مطالعه‌ی آن»، «روانشناسی‌گرایی»،‌ «پیدایش و تحول مدارس و مراکز تربیت معلم» و «پیدایش حرفه‌ی معلمی و حرفه‌ای سازی مشاغل مرتبط با آموزش و پرورش» به عنوان مهم‌ترین ذهنیت‌ها یا پدیده‌های اثرگذار در ساخت معنا و ماهیت علم تربیتی مدرن شناسایی گشته و به تفصیل، گزارش و تحلیل شده‌‌اند.

    کلیدواژگان: علوم تربیتی، آموزش و پرورش مدرن، آموزشی سازی، فلسفه ی کودکی
  • محمد عابدی اردکانی*، محمد آخوندپور امیری صفحات 127-150

    «جهانی شدن»، بسیاری از مفاهیم کلیدی سنتی سیاست را دگرگون کرده است. یکی از این مفاهیم، «دموکراسی» است. هلد و هابرماس نسبت به دموکراسی در عصر جهانی شدن، توجه ویژه ای مبذول داشته اند. با توجه به تحولاتی که در عصر جهانی شدن رخ داده است، هلد و هارماس کوشیده اند که به ترتیب الگوهای «دموکراسی جهان وطنی» و «دموکراسی مشورتی» را جایگزین دموکراسی لیبرال کنند. هدف این مقاله آن است که نشان داده شود چگونه هابرماس و هلد کوشیده اند تا مدل دموکراسی پیشنهادی خود را جایگزین الگوی لیبرال دموکراسی نمایند. هابرماس با تکیه بر سه نظام «دولت»، «اقتصاد» و «جهان زیست» و مفاهیم «حوزه عمومی» عقلانیت و کنش ارتباطی و هلد از طریق بازسازی نظم جهانی کنونی این کار را انجام می دهند. یافته های این مقاله بیانگر آن است که تلاش هر دو متفکر برای دستیابی به هدف موردنظر، به دلایلی از جمله محافظه کارانه بودن ساختار فکری هلد و در نتیجه تمایل وی به حفظ وضع موجود از یک سو و توجه بیش از حد خوش بینانه هابرماس به اجماع و عقل گرایی از سوی دیگر، به نتیجه نرسیده است. این مقاله به لحاظ روش و محتوا، توصیفی- تحلیلی است و داده های مورد نیاز به شیوه کتابخانه ای به دست آمده است.

    کلیدواژگان: هلد، هابرماس، جهانی شدن، دموکراسی، عقلانیت
  • محمدجواد رنجکش*، سعیده سادات گرامیان صفحات 137-167

    هدف پژوهش پیش‌رو شناسایی ابعاد مختلف سیاست خارجی ایران با روش تحلیل گفتمان است. برای این منظور دو دوره زمانی برجسته در تاریخ معاصر ایران، مورد توجه واقع شده است. سیاست خارجی محمد مصدق از سال 1320 تا 1332 و سیاست خارجی محمدرضا پهلوی از سال 1342 تا 1357. سوال اصلی این پژوهش بر این پایه است که،گفتمان‌های محمد مصدق (1332 – 1330) و پهلوی دوم (1357-1342) در قبال غرب در سیاست خارجی ایران چه همانندی‌ها و ناهمانندی‌هایی داشته‌اند؟ فرضیه]چنین است : به نظر می‌رسد گره‌گاه‌های گفتمانی، در گفتمان‌های رویکرد به غرب در هر یک از دوره‌های محمد مصدق (1332 – 1330) و پهلوی دوم (1357- 1342) با بر‌ساختن معناهای مورد نظر خود باعث طرد و به حاشیه راندن سایر گفتمان‌های ممکن در سیاست خارجی ایران شدند. بر این اساس : الف) همانندی گفتمان‌های مذکور به حاشیه راندن سایر گفتمان‌هاست. ب) ناهمانندی این گفتمان‌ها در این است که : 1. در دروان نخست وزیری مصدق گفتمان ملی‌گرایی وی که در بستر آن رویکرد استقلال‌خواهی در برابر غرب به اجرا درآمد، مبنای سیاست خارجی او بود. 2. گفتمان جهان‌گرایی محمدرضا شاه که بر اساس سیاست شباهت با غرب، مبنای سیاست خارجی شاه را تشکیل داد.

    کلیدواژگان: رویکرد به غرب، تحلیل گفتمان، لاکلو و موف، مصدق، پهلوی دوم
  • قاسم درزی صفحات 173-197

    غرب شناسی دانشی است که به شناخت داشته های مغرب زمین می پردازد. در این دانش، «غرب» به مثابه «دیگری» سوژه شناسایی قرار می گیرد تا پس از این شناخت بتوان بهتر از گذشته تعاملات و ارتباطات را تنظیم نمود. شناخت دیگری، با توجه به ذووجوه بودن انسان و هستی، نیازمند اتخاذ رویکردی میان رشته ای/فرارشته ای است. بدون «تلفیق» و صرفا کنار هم قرار دادن دانش های گوناگون، آنهم به شکلی مکانیکی، رویکرد میان رشته ای/فرارشته ای تحقق نخواهد یافت. با وجود ماهیت میان رشته ای غرب شناسی تحقیقاتی که تاکنون صورت پذیرفته است لزوما اینگونه نبوده اند و بنابر نوع پژوهش، برچسب هایی چون: نا/ چند/ فرا/ زیر رشته ای به آنها اطلاق می شود. گونه های میان رشته ای پیرامون «غرب شناسی» را در دو قالب اساسی می توان دسته بندی کرد: میان رشتگی انتقادی/ نظری. انتقادی، اولین گونه از میان رشتگی است که مرتبط با «غرب شناسی» شکل گرفته است. این مطالعات «متن محور» بوده و نگاه و رویکرد تاریخی بر آنها غلبه دارد. سوگیری قابل توجهی در این گونه مشاهده می شود. میان رشتگی نظری اخیرترین گونه محسوب می شود که به بررسی دنیای واقعی و جوامع زنده کنونی می پردازد. مطالعات نمونه محور و مبتنی بر مفهوم سازی دیالکتیک و هم چنین گردهمایی ها با رویکرد میان رشته ای مهمترین دسته از این مطالعات محسوب می شوند. این نوع را به عنوان متکامل ترین دسته از از پژوهش های میان رشته ای پیرامون غرب شناسی می توان به حساب آورد.

    کلیدواژگان: مطالعات ناحیه ای، غرب شناسی، شرق شناسی، میان رشته ای، فرارشته ای، نارشته ای، مطالعات انتقادی، گونه شناسی
  • شروین مقیمی * صفحات 199-224

    مکتوبات سقراطی کسنوفون حاوی آن وجهی از فلسفه‌ی سیاسی سقراطی است که به فراسوی شیوه‌ی زندگی سیاسی اشاره کرده و تربیت سیاسی را در معنای سلبی آن مد نظر قرار می‌دهد. کسنوفون از این منظر، به تبع استادش سقراط، می‌کوشد تا با موضوع قراردادن بحث در باب طبیعت انسان به جای بحث در باب طبیعت به معنای کلی کلمه، بر این بینش سقراطی مهر تایید بزند که فلسفه‌ی سیاسی، در حکم فلسفه‌ی اولی است. موضوع فیلسوف در مقام مربی، طبیعت انسان و بحث در باب زندگی انسانی و چیزهای خیر و شر است، و انسان به مثابه‌ی یگانه موجود لوگوسیک، در ضمن یگانه موجود گشوده به سوی کل است. بدین ترتیب فیلسوف سیاسی در مقام مربی، با آغازکردن از زندگی سیاسی به صورت زنده و بلاواسطه‌ی آن، می‌کوشد متربی را از یک سو با محدودیت‌ها مندرج در تحت این شیوه از زندگی، و از سوی دیگر محدودیت‌ها عقل برای چیر‌ه‌کردن تام و تمام اصول عقلانی بر زندگی سیاسی آشنا سازد. ما در این مقاله می‌کوشیم تا با طرح بحث از غایت تربیتی مکتوبات سقراطی کسنوفون، به ویژه ممورابیلیای او، زمینه را برای فهم کلیت فکر فلسفی کسنوفون در مقام یک فیلسوف سیاسی سقراطی فراهم گردانیم.

    کلیدواژگان: کسنوفون، ممورابیلیا، فلسفه ی سیاسی سقراطی، شیوه ی زندگی سیاسی، شیوه ی زندگی فلسفی
  • سجاد ممبینی*، مسعود گلچین صفحات 247-266

    مفهوم هرمنوتیک سوژه در نزد فوکو، فضا را برای شکل تازه ای از مطالعات خود، واکاوی نسبت حقیقت و سوژه، و توسعه معرفت به مکانیسم های مراقبت نفس فراهم آورد. از نظر فوکو، هرمنوتیک سوژه برخلاف تکنولوژی های سنتی خود، شکل ساده ای از یک کردار مراقبت نفس برای دست یابی به قسمی تعالی اخلاقی نیست؛ بلکه سراسر سامانه علوم انسانی، ادبیات مدرن و دانش های همبسته آنها را صورت بندی و فرآوری می نماید. در اینجا دیگر نه اجباری بیرونی برای افشا و در معرض تاویل قرار دادن خود، بلکه قسمی میل مرضی به تخلیه مکنونات درونی به مثابه یک متن، و در پیشگاه امر نمادین قابل تشخیص است. این اشتیاق مفرط و انحرافی به امر نمادین که مفصل بندی منفعلانه ای از میل سوژه را هدف گذاری می کند، می تواند به مثابه امری مرضی، سمپتوم شناسی گردد. در پژوهش حاضر، پنج سمپتوم بالینی شامل درون نگری، وجه نارسیسیستی، مازوخیستی، وسواسی و زنانگی زبان در هرمنوتیک خود مورد نظر فوکو و در چارچوب مبانی روانکاوی فرویدی، شناسایی گردید. سمپتوم هایی که همگی سویه ای نوروتیک داشته و حاکی از آنند که می توان هرمنوتیک خود را در کلاسه بندی اختلالات میل، در دسته نوروزها قرار داد. اختلالی که ویژگی بنیادی آن مغلوب شدن اید (ناخودآگاهی) به مثابه مکان هندسی اصل لذت، در برابر اصل واقعیت و نمودهای خارجی آن (فرهنگ، اخلاق، قانون و..) است.

    کلیدواژگان: هرمنوتیک خود، سمپتوم شناسی، میل، اختلالات مرضی، نوروز، فوکو
  • رضا نصیری حامد* صفحات 255-277

    انسان شناسی فلسفی با تامل در ماهیت انسان یکی از حوزه های خاص مورد توجه «ماکس شلر» است. رویکرد پدیدارشناسانه وی متاثر از ایده آلیسم، فلسفه زندگی و مسیحیت، درصدد ارایه تصویری جامع از انسان است. بدین منظور شلر وجوه واقعی و تجربی انسان را در کنار ارزش های معنوی و روحانی وی و با اذعان به استقلال آنها از یکدیگر و در عین حال تعامل و پیوندشان مورد توجه قرار می دهد. ماکس شلر تحت تاثیر بحران زمانه خود، از سویی توجه خود را به جنبه های مغفول مانده آدمی از جمله عواطف و احساسات به ویژه عشق و نفرت معطوف نموده و از سوی دیگر ضمن تلاش برای ارایه معرفتی یقینی در مورد انسان با اجتناب از ذات گرایی، امور مربوط به انسان را از منظری پدیدارشناسانه و بر اساس نحوه آشکارگی آنها بررسی می کند. همزمان وی ضمن داشتن تعلقاتی فلسفی، بر اساس دغدغه های جامعه شناسانه به مسایل انضمامی و واقعی انسان نیز توجهی خاص دارد. شلر در باب انسان افزون بر ویژگی های عام و مشترک وی با بقیه، به تشخص انسان بهای زیادی می دهد و البته بر آن است که نمی توان انسان را به شیوه ای عینی مورد شناسایی قرار داد و تنها باید بر اساس رویکردی پدیدارشناسانه با وی مواجه گردید.

    کلیدواژگان: انسان شناسی فلسفی، پدیدارشناسی، کین توزی، عشق، شخص
|
  • Mohsen Bagherzadeh meskibaf * Pages 1-20

    In developing his Foundations of the Science of Knowledge, Fichte draws on two theoretical elements, the meaning of autonomy in Kant's thought, and a practical element, the French Revolution. In this regard, by completing Kant's autonomy (using the experience of the French Revolution), it enables it to penetrate the realm of necessity and foreign substance, and thus transforms freedom into a power beyond Kant's imagination. In this regard, he proposes two theories of action and rational intuition, an unprecedented dichotomy with Kant's philosophy in two areas of changing the theory of how experience is formed and the displacement of self-consciousness instead of consciousness. With these two changes, Fichte creates a new meaning of idealism, reality, and subjectivity. These new elements in Fichte's philosophy are formed not only by the dialectical construction between the French Revolution and Kantian autonomy, but also by the way in which the theory of freedom and how it is developed in the French Revolution is discovered. With this event, Fichte frees the Science of Knowledgefrom the double fall of the face of autonomy with necessity and the revolution with terror.

    Keywords: Foundations of the Science of Knowledge, Fichte, Autonomy, the French Revolution
  • Ahmad Karimi * Pages 25-44

    Focusing on the will to power and reach the superman, Nietzsche's moral thought despises any system based on human humiliation, and introduces Christianity for promoting the morality of slavery, as the morality of the weak, which its emphasis on the original sin and inherent pollution of man kills the spirit of will and power and self-esteem in people. Applying a phenomenological method, this research has tried to find the Islamic teachings which drew Nietzsche's attention and to explore the consistency of his intellectual system with those teachings. According to him, Islam is a religion that recognizes the passion, will, selectivity, and authenticity of man and has an honest understanding of human nature, and a positive and realistic view of the world that is in line with Nietzsche's philosophy and especially the idea of ​​the will to power. Moreover, the theory of perspectivism has contributed to a pluralistic understanding of religions, and the adaptation of some Islamic teachings to parts of his philosophical apparatus has provided him with a positive view of Islam. Paying attention to the realm of the heart and emotion in the mystical wisdom of Islam has also been consistent with its principles in the critique of modern reason.

    Keywords: Nietzsche, Islam, Will to power, Religious pluralism, perspectivism
  • Seydeh Akram Barakati, Yousef Shaghool *, Mohammadjavad Safian Pages 45-65

    Understanding oneself has been of great importance in various areas of thought and discussed from different aspects. Some thinkers believe that self-understanding is intuitive and others consider it to be reflective and interpretative. In the history of western thought, especially in the areas of hermeneutics and phenomenology, Heidegger and Ricoeur are representative of these two different approaches. From this perspective we entitle their views as ontological and semantics. In this writing, we try to elaborate the ontological view point of Heidegger and the semantic approach of Ricoeur concerning the problem of self-understanding in order to pursue the possibility of any graft between them. For revealing the possibility of this graft, we focus on two aspects; We show that: 1- Self-understanding in Heidegger's and Ricoeur's thought be realized within the common horizons of "time", "language" and "the other", though, through different approaches of ontology and epistemology; and 2- For these three horizons in Ricoeur's definition of them, we can define an ontological foundation within the structure of  dasein.  It seem that this ontological basis can be considered to be at the beginning of Ricoeur's epistemological long route. In this regard, we can graft fundamentally these two approaches onto each other.

    Keywords: Heidegger, Ricoeur, self-understanding, Ontology, Semantics
  • Sadreddin Taheri *, Nafiseh Yaqouti Pages 67-90

    Banknotes are social and semantic texts with the power of visual impact, which governments have often used to achieve cultural and political hegemony. The main purpose of this paper is to analyze the relationship between the visual structure of dollar bills and the social context of the United States community and to examine how social developments in US history have affected changes in the structure of dollar bills. The social semiotics approach of Kress and Van Leeuwen is the basis of this descriptive-analytical study. The documentary and qualitative data of this research were collected by the purposive sampling method. According to this analysis results, the dollars represent only the face of white male politicians, and the most representation belongs to persons affiliated with the Republican Party. The common symbols and design of the dollars have changed little over the last century, indicating policymakers’ emphasis on building a stable picture of the country’s economic system. The framing of politicians’ images on old banknotes reflects their distance and distinction from their audiences, but in newer dollars, these frames have been deliberately removed to represent a sense of closeness to the people. This change represents that banknote illustrators are following the social developments.

    Keywords: social semiotics, Visual Structure, Currency, US Dollars
  • Felora Askarizadeh *, Khosrow Bagheri, Afzal Sadat Hossein Pages 91-116

    From the perspective of phenomenology, this research considers the essence of education-Bildung and its different manifestations in the entire history of education. Relying on the first stage of phenomenology, we first turn our face away from the common, evident concept of Bildung. Then, via deconstruction, we will ask about historical phenomena and the nature of Bildung, which will eventually look at the common feature of Bildung or its essence from Heidegger’s perspective. Historically, none of Bildung’s phenomena are essentially the same. They are phenomenal possibilities in the history of education. Every one of the phenomena has the temporal disclosedness of education-Bildung hidden within it, however, none of them can take hold of its totality under their control. Here, the essence of education-Bildung, in its phenomenological expressions, will be deconstructed and in a negative Heidegger manner, we will show that none of these phenomena are the total essence of Bildung. Hence, the essence is embedded in the context of time, which is a kind of openness and caring, as well as the development of the human essence in the overall sense. The essence is both disclosed and hidden in Bildung’s manifold manifestations.

    Keywords: Bildung, Phenomenology, rationality, Disclosedness, Education
  • Ali Latifi* Pages 117-139

    Understanding the process and conditions of the constitution of modern educational science during the cultural and social history of modern world has a key role in comprehending the nature of educational science, those mentalities and big ideas which govern it and its legacy for today's educational world. To reach that aim, this research studies the socio-cultural grounds of the formation and development of modern educational science by analyzing first-hand and second-hand historical resources about educational science and modern education across regions along the modern history, using historical-analytical method. Based on the findings of the research, six main grounds have been recognized as most effective in the formation of educational science and explained in detail and they are as follows: necessity of preparing new generation for the modern society and inefficiency of traditional institutions, educationalization of social problems, discovering childhood, psychologism (in education), schools and teacher training institutes and finally, the profession of teaching and professionalization of various educational occupations.

    Keywords: Educational sciences, Educational theory, Modern Education, Educationalization, Philosophy of childhood
  • Mohammad Abedi Ardakani *, mohammad Akhondpor Amiri Pages 127-150

    "Globalization" has transformed many of the key traditional concepts of politics. One of these concepts is "democracy". Given the changes that have taken place in the age of globalization, Held and Habermas have tried to replace the models of "cosmopolitan democracy" and "Deliberative democracy" with liberal democracy respectively. The purpose of this paper is to show the efforts of Habermas and Held to replace their proposed model with the model of liberal democracy. Habermas describes his proposed model of democracy by relying on the three systems of "government", "economy" and "the lifeword". But Held does this by rebuilding the current world order. The findings of this article indicate that the efforts of both thinkers to achieve the desired goal have not been successful. The main reason for this failure is the conservatism of Held's intellectual structure, and consequently desire to maintain the status quo on the one hand, and Habermas' overly optimistic view of consensus and rationalism on the other. This article is descriptive-analytical in terms of method and content, and the required data has been obtained through library methods.

    Keywords: Held, Habermas, Globalization, democracy, Rationality
  • Mohammad Javad Ranjkesh *, saeede sadat geramian Pages 137-167

    The goal of this research is to identify various aspects of Iranian foreign policy through discourse analysis. For this purpose, two outstanding periods in contemporary Iranian history have been considered. Foreign policy of Mohammad Mossadegh from 1320 to 1332 and foreign policy of Mohammad Reza Pahlavi from 1342 to 1357.The main question of this research is based on the similarities and discrepancies of the discourses of Muhammad Mossadegh (1330- 1330) and Pahlavi II (1352-1357) regarding the West in Iranian foreign policy. The hypothesis is also arranged in this way: It seems that the discursive nodes in the discourses of the approach to the West in each of the periods of Mohammad Mossadegh (1330- 1330) and Pahlavi II (1357-1942), By establishing their meanings, led to the exclusion and marginalization of other possible discourses in Iran's foreign policy. Based on this: a) Similarity of the discourses is to marginalize other discourses. (B) The discovery of these discourses is that: 1. during the prime minister's time, Mossadegh's nationalist discourse, which was based on the approach of independence to the West, was the basis of his foreign policy. 2. Mohammad Reza Shah's globalization discourse, based on a policy of similarity to the West, formed

    Keywords: West Approach, Discourse Analysis, Laklou Muff, Mossadeq, Pahlavi II
  • Ghasem Darzi * Pages 173-197

    Occidentalism is a science that deals with the knowledge of the west. In this knowledge, the "West" is identified as the "other" so that after this knowledge, they can better manage and regulate their interaction with the West than before. Another cognition, due to the coexistence of man and existence, requires an interdisciplinary / transdisciplinary approach. Without an interdisciplinary / interdisciplinary approach, a comprehensive and accurate view of the West cannot be found. Thirteen disciplines have been considered in regional studies related to "Western studies" so far. The most important sciences are in the form of four central disciplines: "Language and Literature", "History", "Political Science", and "Anthropology". Interdisciplinary studies in this field are classified into two types of theoretical critical interdisciplinary. Significant bias is observed in the first species. Theoretical interdisciplinary is the latest type of study to examine the real world and current living societies. Sample-based studies and meetings with an interdisciplinary approach are the most important categories of these studies. This type can be considered as the most complete group of interdisciplinary researches on western studies.

    Keywords: Area Studies, Occidentalism, Orientalism, Interdisciplinary, Typology
  • Shervim Moghimi * Pages 199-224

    The most important of the Socratic writings of Xenophon is his Memorabilia. The Xenophon’s Socratic writings involve that aspect of Socratic political philosophy in which he adverted to the trans-political way of life and insisted on the political education from its negative point of view. Xenophon, attempting to take human nature rather than mere nature as a main philosophical subject, affirms that political philosophy in its Socratic sense is ‘first philosophy’. The philosopher’s subject as an educator is human nature and morality and good and evil things, and human being as the only logos-based being is the only being who is opened to the whole. So the political philosopher as an educator, beginning with political way of life in its alive and immediate form, attempts to confront the pupil on the one hand with the limitations of that way of life and on the other with the limitations of reason for applying totally the rational rules in the political life. In this paper, putting forward the educational end of Xenophon’s Socratic writings, particularly his Memorabilia, we pave the way for understanding the philosophical thought of Xenophon as a Socratic political philosopher.

    Keywords: Xenophon, Memorabilia, Socratic political philosophy, political way of life, philosophical way of life
  • sajad mombeini *, masoud golchin Pages 247-266

    The hermeneutic of the self concept in Foucault’s workprovided a condition for a new form of his study, an analysisof the relationship between truth and the subject, and the development of knowledge into the mechanisms of self-care. For Foucault, the hermeneutics of the subject, unlike its traditional technologies, is not a simple form of an act of self-care to achieve some degree of moral excellence; rather, it formulates and processes the entire humanities system, modern literature, and related sciences. Here it is no longer an external coercion to reveal and interpret oneself, but a kind of morbid desire to empty the inner secrets as a text, and in the presence of the symbolic. This excessive and deviant longing for the symbolic, which targets passive articulation of the subject's desire, can be symptomatic as a pathological thing. In the present study, five clinical symptoms including introspection, narcissistic aspect, masochism, obsession and femininity of language were identified in Foucault's hermeneutics of the subject and within the framework of Freudian psychoanalytic principles. Symptoms that all have neurotic aspects and indicate that hermeneutics can be placed in the category of neuroses in the classification of desire disorders. A disorder whose fundamental characteristic is the defeat of the ego (unconsciousness) as the geometric location of the principle of pleasure, against the principle of reality and its external manifestations (culture, ethics, law, etc.).

    Keywords: hermeneutics of the self, symptomatology, desire, pathological disorders, neurosis, Foucault
  • Reza Nasiri Hamed * Pages 255-277

    Philosophical anthropology with reflection on human nature is one of the special fields of interest of Max Scheler. Influenced by idealism, philosophy of life, and Christianity, his phenomenological approach seeks to provide a comprehensive picture of man. To this end, Scheler pays attention to the real and experiential aspects of man along with his spiritual values ​​and by acknowledging their independence from each other and at the same time their interaction and connection. Influenced by the crisis of his time, Max Scheler, on the one hand, turned his attention to the neglected aspects of man, including emotions and feelings, especially love and hate, and on the other hand, while trying to provide a certain knowledge about man by avoiding essentialism, related matters. Examines human beings from a phenomenological point of view and based on how they are manifested. At the same time, while having philosophical affiliations, he also pays special attention to concrete and real human issues based on sociological concerns. Moreover, Scheler places great value on human diagnosis and of course he argues that man cannot be identified objectively and should only be approached on the basis of a phenomenological approach.

    Keywords: Philosophical anthropology, Phenomenology, Ressentiment, Love, Person