فهرست مطالب

Journal of Medical Education Development
Volume:13 Issue: 40, Winter 2020

  • تاریخ انتشار: 1400/01/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم نعمتی، وحید فلاح*، ترانه عنایتی صفحات 1-14
    زمینه و هدف

     اخلاق پزشکی یکی از اصول مهم برنامه درسی پزشکی است. این مطالعه با هدف شناسایی و اولویت بندی چالش های برنامه درسی دوره پزشکی عمومی با رویکرد اخلاق حرفه ای انجام شده است.

    روش بررسی

    تحقیق از نوع ترکیبی، از نظر هدف کاربردی و از لحاظ اجرا توصیفی-تحلیلی است. داده های بخش کیفی به شیوه هدفمند و مصاحبه نیمه ساختارمند با 14 نفر از صاحب نظران حوزه اخلاق پزشکی جمع آوری و به روش تحلیل محتوای کیفی استقرایی تحلیل گردید. از نتایج مصاحبه، پرسشنامه استخراج و روایی آن توسط نرم افزارR  و به روش لاوشه و والتز- باسل و توافق بین متخصصان به روش ضریب کاپا تعیین شد و پایایی نیز به شیوه آلفای کرونباخ با نرم افزار SPSS (21) محاسبه شد. جامعه آماری بخش کمی، 457 نفر از پزشکان و دستیاران بالینی بودند و مطابق فرمول کوکران 209 نفر به روش تصادفی طبقه ای از گروه های آموزشی بالینی به عنوان نمونه انتخاب شدند. آزمون تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل اهمیت-عملکرد عامل های تحقیق توسط نرم افزار  SMART PLS (3)انجام شد.

    یافته ها

     در بخش کیفی 13 درون مایه و 48 طبقه از چالش های عناصر برنامه درسی استخراج و تبدیل به گویه شد. شاخص های CVI=0.93, CVR=0.9 ، ضریب Kappa>0.7 و پایایی پرسشنامه r=0.89 محاسبه گردید. در آزمون تحلیل عاملی کلیه درون مایه های تحقیق تایید شد و تحلیل نقشه اهمیت-عملکرد نشان داد مهم ترین چالش های آموزش اخلاق پزشکی «بازبینی محتوا و منابع آموزشی»، «اجرای نامناسب»، «ضعف امکانات و فرصتها» و «مدیریت برنامه پنهان» است.

    نتیجه گیری

     شناسایی و اولویت بندی چالش های برنامه آموزشی، می تواند به عنوان راهنما در بهبود سیاست گذاری و اثربخشی برنامه مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، اخلاق، دانشجویان پزشکی
  • سمیه نیکخواه*، سید حمیدرضا علوی صفحات 15-31
    هدف

    یکی از اهداف مهم آموزش ارتقاء سطح مهارت های بالینی دانشجویان است و آزمون ساختاریافته عینی-بالینی (OSCE) یکی از روش های ارزشیابی صلاحیت عملکرد دانشجویان  علوم پزشکی می باشد. این پژوهش در قالب یک تحقیق کیفی و پدیدارشناختی به منظور دستیابی به تجارب زیسته ی دانشجویان مامایی  نسبت به آزمون بالینی با ساختار عینی امتحان جامع پایان دوره تحصیلی کارشناسی مامایی، در جهت پاسخگویی به این سوال که «تجربیات و ادراکات دانشجویان رشته مامایی نسبت به آزمون بالینی با ساختار عینی امتحان جامع پایان دوره تحصیلی کارشناسی چیست؟» انجام گرفت.   

    روش بررسی

    در این مطالعه ی پدیدارشناختی با رویکرد کلایزی، نمونه گیری به روش مبتنی بر هدف در سال 1397، از میان دانشجویان کارشناسی مامایی دانشگاه آزاد اسلامی کرمان بعد از پایان امتحان OSCE  فینال انجام شد. پژوهش تا رسیدن  به پدیده اشباع داده ها ادامه داشت. جمع آوری داده ها با مصاحبه های نیمه ساختاریافته به مدت 40-30 دقیقه انجام شد.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد انتظارات وتجربیات مشارکت کننده ها در خصوص ارزشیابی بالینی با ساختار عینی عمدتا به صورت «فراهم شدن ارزشیابی بالینی بصورت عملی در OSCE » ؛ «ضرورت استفاده از OSCE به عنوان ابزاری عینی در ارزشیابی بالینی»؛ «لزوم عادلانه بودن ارزشیابی بالینی با OSCE» ؛ و «استرس زا بودن این آزمون» بود.

    نتیجه گیری: 

    در ارزشیابی بالینی عملی بودن آزمون، کشف مهارت های عملی و آرامش دانشجویان، اجرای عدالت در ارزشیابی باید مدنظر قرار گیرد، که تمام این مشخصات در OSCE نمود عینی دارد. پس میتوان از این آزمون به عنوان ابزار عینی در ارزشیابی بالینی بهره برد و بکار گرفتن آن را به مسیولین و مدرسین مربوطه پیشنهاد نمود.

    کلیدواژگان: OSCE(Objective Structured Clinical Examination)، ارزشیابی بالینی با ساختار عینی، پدیدارشناختی، دانشجویان مامایی
  • رحیم بقایی، لیلا مختاری، سعدی میهن دوست، فریبا حسین زادگان* صفحات 32-42
    زمینه و هدف

    درآموزش دانشگاهی منظور از آموزش، ایجاد تغییرات مناسب در دانش آموختگان است. در کلیه جوامع، اهداف آموزشی به همدیگر شباهت دارند، ولی برنامه ریزی ها با سنت ها و فرهنگ های هر یک از جوامع ارتباط پیدا می کند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه و تطبیق  برنامه آموزشی پرستاری در سه کشور ایران، اردن و ترکیه انجام شده است.

    روش بررسی

    این مطالعه مروری-تطبیقی در سال 1398 انجام شد. برای دست یابی به جزییات برنامه آموزشی، سایت وزارت بهداشت ایران، سایت چندین دانشکده پرستاری سه کشور و برخی مطالعات مرتبط؛ مورد استفاده قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده با استفاده از مدل چهار مرحله ای بردی؛ توصیف، تفسیر، هم جواری و مقایسه، تحلیل گردید. مقایسه در حیطه های زمان شروع آموزش دانشگاهی، رسالت دانشکده ها و هدف از آموزش فراگیران، شرایط ورود، تعداد واحدها، گرایش ها و ساختار دوره بود.

    یافته ها

    برنامه آموزش پرستاری در هر سه کشور دارای مشابهت های زیادی می باشد. تفاوت هایی در محتوی آموزشی دوره کارشناسی مشاهده گردید. در سطح کارشناسی ارشد، تفاوت هایی در شرایط پذیرش دانشجو وجود داشت و در سطح دکتری تفاوت هایی در گرایش های این دوره مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر پیشنهاد می گردد جهت بهبود کیفیت هر چه بیشتر آموزش پرستاری و به منظور رفع کاستی ها و نقایص آن و همچنین با در نظر گرفتن نیازهای پیچیده و در حال تغییر جامعه، مواردی مانند گزینش دانشجو، محتوای برنامه درسی دوره کارشناسی و گرایش های تحصیلات تکمیلی؛ مورد بازبینی و اصلاحات جدی قرارگیرد.

    کلیدواژگان: آموزش پرستاری، برنامه درسی، مدل بردی، ایران، ترکیه و اردن
  • سیده ندا موسوی، سمیرا علیرضایی، فرهاد رمضانی بدر، نرگس پورسینا* صفحات 43-60
    زمینه و هدف

    با توجه به اهمیت و جایگاه آموزش مجازی در آموزش عالی،  پژوهش حاضر با هدف تبیین  مولفه های کلیدی راه اندازی و استقرار آموزش مجازی راه اندازی و همچنین استقرار موفق آموزش مجازی در دانشگاه علوم پزشکی زنجان انجام شد.

    روش بررسی

    این پژوهش به روش تحلیل محتوای کیفی هدایت شده (Directed content analysis) اجرا شد. بدین منظور از منابع مکتوب موجود در این زمینه و همچنین مصاحبه با 10 نفر از متخصصان حوزه آموزش مجازی به منظور شناسایی مولفه های تاثیر گذار در آموزش مجازی موفق استفاده شد.  داده ها با استفاده از مصاحبه های عمیق نیمه ساختار و مشاهده جمع آوری شد. متن مصاحبه ها کلمه به کلمه پیاده شد و هم زمان با جمع آوری اطلاعات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    براساس نتایج 4 مولفه مهارت ها و دانش یادگیری الکترونیکی، ساختار و فرایند توسعه یادگیری الکترونیکی، انگیزش و نگرش و نهایتا استاندارد های محتوای الکترونیک به عنوان عوامل کلیدی موثر در راه اندازی و  استقرار آموزش مجازی در دانشگاه تبیین شد.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش می تواند به عنوان مبنایی برای دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در خصوص توسعه آموزش های مجازی مورد استفاده قرار گیرد و در راستای راه اندازی و استقرار موفق مراکز آموزش مجازی مفید واقع شود.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، نقشه راه
  • مهدی بیگلرخانی، اعظم معیاری*، حسین عماد ممتاز، علیرضا سلطانیان، نصرالله پزشکی، مهناز یاونگی، غلامرضا قربانی امجد صفحات 61-69
    زمینه و هدف

    امروزه آزمونهای بالینی ساختارمند و عینی OSCEبصورت ابزارهایی جدید و معتبر در ارزیابی مهارتهای بالینی دانشجویان و دستیاران بکار گرفته میشود. نظر به اهمیت این آزمونها این پژوهش با هدف مطالعه بکارگیری یکی از اصول مهم آموزش پزشکی یعنی بازخورد، جهت اصلاح نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت در طراحی و اجرای این آزمونها انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه بصورت نیمه تجربی و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر اصول علمی ضروری در طراحی و برگزاری آزمونهای OSCEانجام گرفت. ابتدا آزمونهای 10گروه برگزارکننده برای دستیاران مورد مشاهده و ارزیابی قرار گرفته و پرسشنامه ها تکمیل شد. سپس گروه ها به طور تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. در فاز بعدی، بازخورد آزمونهای برگزار شده به طراحان گروه مداخله ارایه گردید. سپس آزمونهای OSCEبعدی هر دو گروه مورد مشاهده و بررسی قرار گرفت. داده ها به نرم افزار spss15وارد و مقایسه نتایج با استفاده از t-testو انجام شدpaired t-test

    یافته ها

    پس از یکسان سازی گروه ها از نظر نمره کسب شده قبل از مداخله، مجموع امتیازات کسب شده در تمامی 5گروه بالینی مورد مداخله (زنان، کودکان، بیهوشی، پاتولوژی و داخلی) حاکی از اختلاف آماری معنادار بین نتایج قبل و بعد از مداخله بود P>0/003در حالیکه در گروه شاهد نتایج قبل و بعد از مداخله اختلاف آماری معناداری نداشت..

    نتیجه گیری

    بکارگیری بازخورد با رعایت اصول علمی و فنی آن؛ توسط افراد مجرب در زمینه آموزش پزشکی میتواند در اصلاح و ارتقاء کیفیت طراحی و اجرای آزمونهای OSCEموثر باشد

    کلیدواژگان: آزمون بالینی ساختارمند و عینی، ارزیابی بالینی، بازخورد، آموزش پزشکی
  • زینب عباسی سنجدری*، سلیمان احمدی، لیلا مولوی، مژگان حفیظی، سینا رسولی صفحات 70-84
    مقدمه

    سنجش محیط یادگیری در بین گروه های مختلف دانشجویان و در مراحل مختلف یادگیری متفاوت است . هدف از این مطالعه طراحی مدل ابزار اکلیم در دانشجویان پزشکی اینترن در ایران بود .

    روش

    این مطالعه به روش مقطعی طراحی شد. شرکت کنندگاه در مطالعه 250 اینترن سال 6و7 پزشکی از دو بیمارستان دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در سال 1397  بودند، که به روش در دسترس انتخاب شده بودند. مدل ابزار اکلیم طراحی شد.روایی سازه ایی ابزار اکلیم با استفاده از آنالیز فاکتورعاملی اکتشافی و آنالیز عاملی تاییدی اندازه گیری شد.در آنالیز عامل اکتشافی از کرایتری کایزر ، واریانس تجمعی و نمودار سنگریزه استفاده شد . آنالیز عامل تاییدی شامل همگرایی درونی سازه ها و تمایز آنها تعیین شد. ازضریب همبستگی پیرسون ، ضریب همبستگی درون سازه ایی واز آلفای کرونباخ برای تعیین پایایی سازه استفاده شد.

    نتایج

    از 250 اینترن شرکت کننده در پژوهش 110 (44.6%) در درمانگاه داخلی بودند و 186 (75.9%) آنها خانم و 100(40.8%) آنها بیشتر از 29 سال سن داشتند. درآنالیزعامل تاییدی اکلیم شاخص KMO بیشتر از 0.8 بود و تست بارتلت معنی دار بود .هشت عامل استخراج شد که 60.73 % واریانس را پس از چرخشش عامل ها به خود اختصاص دادند .در آنالیز عامل تاییدی دو مدل استخراج شد. ابزار از نظر برازش مدل خوب بود .همسانی درونی ابزار > 0.8 و ضریب همبستگی درونی آن بین 0.61- 0.85 و پایایی ابزار> 0.7 بود.

    نتیجه گیری

    درکل ابزار اکلیم از روایی سازهایی و مدل عالی در محیط درمانگاهی ایران برخوردار است.

    کلیدواژگان: محیط یادگیری، اکلیم، روایی سازه ایی، آنالیز عامل تاییدی، آنالیز عامل اکتشافی
  • مهران رضوی پور، سیاوش مرادی، فتانه عمویی، میثاق شفیع زاد، الهه محمودی، پژمان محمدعلیزاده* صفحات 85-94
    زمینه و هدف

     بررسی نظرات دستیاران یکی از روش های ارزیابی حرفه ای گری در محیط بالینی است که به شیوه های مختلف انجام می شود. از آنجایی که اساتید الگوهای مناسبی برای نقش پذیری فراگیران می باشند و از سوی دیگر دانشجویان به دلیل حضور مستقیم در موقعیت آموزشی ارتباط نزدیکی با اساتید دارند، بنابراین دیدگاه آنان نسبت به ویژگی های یک استاد می تواند تاثیر زیادی در فرایند یادگیری داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی دیدگاه دستیاران در خصوص حرفه ای گری اساتید بالینی انجام پذیرفت.

    روش بررسی

     این پژوهش یک مطالعه توصیفی بود. جامعه آماری دستیاران آموزشی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی ساری دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1398 بود که به روش نمونه گیری سرشماری انتخاب شدند (150 نفر). ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته 30 سوالی بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه با استفاده از نظرات 20 متخصص و محاسبه ضرایب CVR و Impact Score  مورد بررسی و پایایی ابزار با استفاده از آلفای کرونباخ 87/0 محاسبه گردید. داده ها با استفاده از میانگین، آنالیز واریانس مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که میانگین کلی نمره حرفه ای گری اساتید بالینی 04/4 بود. از میان مولفه های حرفه ای گری مولفه مسئولیت پذیری  با میانگین 10/4  بیشترین امتیاز و تعالی شغلی با میانگین 88/3 کمترین امتیاز را به خود اختصاص داد. اختلاف بین گروه های آموزشی در تمامی بارم ها از منظر آماری برجسته بوده است.

    نتیجه گیری

     نتایج نشان داد که وضعیت حرفه ای گری اساتید بالینی از وضعیت تقریبا مناسبی برخوردار است،  جهت تعالی اخلاقی، برگزاری دوره های آموزش تخصصی کوتاه مدت اخلاق پزشکی و روش های تدریس فعال برای همه اساتید پزشکی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: حرفه ای گری، دستیاران، اساتید بالینی
  • فاطمه کشمیری*، عاطفه السادات حیدری صفحات 95-105
    زمینه و هدف

    یکی از فاکتورهای دستیابی تضمین کیفیت برنامه های آموزشی، استقرار نظام ارزیابی فراگیر در دانشگاه های علوم پزشکی است. مطالعه ی حاضر با هدف تدوین چارچوب نظام ارزیابی فراگیر انجام شده است.
     

    روش کار

    مطالعه حاضر توسعه ای و در سه فاز انجام شده است. در فاز اول متون در پایگاه های Web of Science ,Scopus, Medline ،ScienceDirect ،Magiran  وSID جستجو شد و اجزای نظام ارزیابی استخراج شد. در فاز دوم جلسات پانل تخصصی با حضور متخصصین (18=n) برگزار گردید و نسخه اولیه چارچوب نظام ارزیابی فراگیر تدوین شد. در فاز سوم روایی محتوایی و شاخص های مرتبط از دیدگاه متخصصین آموزش پزشکی و اعضای هیات علمی آموزشی (15=n) مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    چارچوب نظام ارزیابی فراگیر در چهار محور اصلی شامل "اهداف برنامه" (1 گویه)، "ساختار و تشکیلات" (2 گویه)، "چارچوب طراحی و اجرای نظام ارزیابی " (12 گویه) و "تضمین کیفیت برنامه ارزیابی" (4 گویه) در 19 گویه تدوین شد.

    بحث و نتیجه گیری

    طراحی و استقرار نظام ارزیابی فراگیر با ایجاد ساختار منسجم و سازماندهی ابزارهای مختلف در فرایند ارزیابی فراگیر می تواند در بهبود کیفیت آموزش کارآمد باشد.

    کلیدواژگان: نظام ارزیابی، سودمندی، ارزیابی فراگیر
|
  • Maryam Nemati, Vahid Fallah*, Tarane Enayati Pages 1-14
    Background & Objective

    Medical ethics is one of the most important principles in medical curriculum. This study aims to identify and prioritize of the Medical Curriculum Challenges using Medical Ethics Approach.

    Materials and Methods

    The study is mixed type, applied in terms of goal and descriptive-analytical. The qualitative data were collected as purposeful and by semi-structured interviews with 14 experts of  Medical Ethics and analyzed by inductive qualitative content analysis. The questionnaire was extracted from interviews result and its validity was calculated using Lawshe and Waltz-Bausell method with R software, the consensus among the experts was measured by Kappa coefficient and reliability was estimated by Alpha-Cronbach with SPSS-21. The statistical community of the quantitative part consisted of 457 clinical physicians and residents and according to Cochran formula ,209 individuals were selected by random stratified sampling method. The confirmatory factor analysis test and the Importance-Performance Map Analysis (IPMA) were performed by Smart Pls-3 software.

    Results

    In the qualitative section, 13 themes and 48 categories were extracted and converted into the items. The indices CVR=0.9, CVI=0.93, Kappa index >0.7 and reliability (r=0.89) were estimated and confirmed. In the factor analysis, all research themes were confirmed and IMPA indicated that the most important challenges of Medical Ethics are the factors known as "Review of Content and Resources", "Inappropriate Implementation", "Poor Facilities and Opportunities" and "Hidden Curriculum Management".

    Conclusion

    Identifying and prioritizing the challenges can be applied as a guide to improve the policy making and effectiveness of the curriculum.

    Keywords: Curriculum, Ehtics, Medical Students
  • Somayeh Nikkhah*, Seyed HamidReza Alavi Pages 15-31
    Background & Objective

    One of the important purpose of clinical education is to improve studentschr('39') clinical skills. About 50% of midwifery education focuses on clinical education. One of the methods for assessing the performance of the student’s qualified medical sciences is the Objective Structured Clinical Examination (OSCE). This study was designed to qualitatively explain the views of midwifery students of Islamic Azad University of Kerman on OSCE exam in comprehensive examination of midwifery undergraduate course in maternity unit. In order to answer the question, "What are the experiences and views of midwifery students regarding the final examination course the method Objective Structured Clinical Evaluation (OSCE) "?

    Materials and Methods

    In this qualitative study, a purposive sampling method was used among the undergraduate students of midwifery of Kerman Islamic Azad University which had made final as OSCE. The research was conducted to reach the sample size of 13 people, when data saturation occurred. Data were collected through semi-structured interviews for 30-40 minutes. The data were analyzed according to the descriptive- Colaizzi phenomenological approach.

    Results

    In the present study, the live experiences of students obtained through interviews with them showed that their expectations regarding clinical evaluation with an objective structure mainly included such cases: the necessity of clinical evaluation in OSCE; the need to use OSCE as a standard tool in clinical evaluation; the necessity of fair clinical evaluation with OSCE; the anxiety of this test.

    Conclusion

    In the clinical evaluation of the practicality of the test should be considered discovery of students chr('39')practical skills, studentschr('39') peace of mind and the administration of justice in evaluation at different stages of the test, and all these features are reflected in the OSCE. So this test can be used as an objective tool in clinical evaluation and its application to officials and relevant teachers suggested.

    Keywords: OSCE (Objective Structured Clinical Examination), Phenomenology, Midwifery students
  • Rahim Baghaei, Leila Mokhtari, Soda Mihandoost, Fariba Hosseinzadegan* Pages 32-42
    Background & Objective

    In the university system, the purpose of education is to make appropriate changes in the graduates. Almost in all societies, educational goals are similar to each other, but planning relate to the traditions and cultures of each society. The aim of this study was to compare and matching the nursing curriculum in three countries: Iran, Jordan and Turkey.

    Materials and Methods

    This review -comparative study was conducted in 2019. Iran Health Ministry website and the site of several nursing schools in three countries and some related studies were used to reach the full details of the curriculum. Obtained information were analyzed by using Brady’s four-stage model including description, interpretation, proximity and comparison levels. Comparison was made in the areas of the time of the beginning, the mission, and the purpose of educating, admission criteria, and number of units, courseschr('39') orientations and structure.

    Results

    The nursing education program in all three countries has many similarities. Differences were observed in the content of curriculum in the undergraduate course. At the masterchr('39')s level, there were differences in the admission criteria, and at the doctoral level, there were in the branches of this course.

    Conclusion

    According to the results of the present study, it is suggested to improve the quality of nursing education as much as possible, and to eliminate its shortages and defects, as well as considering the complex and changing needs of society, issues such as student selection, the undergraduate content of curriculum and postgraduate orientations should be reviewed and seriously amended.

    Keywords: Nursing Education, Curriculum, Bereday’s Model, Iran, Turkey, Jordan
  • Seyedeh Neda Mousavi, Samira Alirezaei, Farhad Ramezani Badr, Narges Poursina* Pages 43-60
    Background & Objective

    By considering the importance and position of virtual education at higher education institutes, the present study was conducted with the aim of designing and codification of detailed roadmap, as well as the successful establishment of virtual education at Zanjan University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    The present study was performed by directed content analysis method. Sources including books, articles, dissertations, and results of interview with 10 experts in this field were used to determine the effective components of successful virtual education. Data were collected by in-depth semi-structured interview and observation. The context of interviews was implemented word by word and analysis were performed at the same time. The detailed roadmap of virtual education was designed according to the strategic plan of virtual education center at Zanjan University of Medical Sciences.

    Results

    Four components including skills and knowledge of virtual learning, structure and process for virtual learning development, motivation and attitude, and finally standards were determined as the key components for establishment of virtual learning center at the university.

    Conclusion

    Findings could be used as a basis for other universities and institutes regarding the development of virtual learning and is useful for setting and establishing the virtual education centers.

    Keywords: Virtual Education, Setting, Establishing, online teaching, blended learning
  • Mahdi Biglarkhani, Azam Meyari*, Hossein Emad Momtaz, Alireza Soltanian, Nasrollah Pezeshki, Mahnaz Yavangi, Gholamreza Ghorbani Amjad Pages 61-69
    Background & Objective

    Todays the Objective Structured Clinical Exams (OSCE) are used as new and valid tools for assess clinical skills of medical students and residents. Considering the importance and essentiality of these exams, this study was designed and conducted to assess effect using feedback for correcting the weaknesses and promoting the positive points of designing and performing this type of clinical exams.

    Materials and Methods

    This Quasi-experimental study was performed by using a valid and reliable researcher made questionnaire consist of principles of the OSCEs. At the first phase, the10 residency’s OSCEs were observed and completed questionnaires by researchers and randomly divided two groups: control and witness. At the second phase the feedback of exams presented to faculty OSCE designers in control group. At the third phase the next OSCEs that designed by two groups were observed and evaluated. Data gathered entered in SPSS-15 and results compared by t-test and Paired t- test.

    Results

    After assimilation scores of two groups before intervention, there was significant statistical difference between before and after intervention in intervention group (pediatrics, gynecology, anesthesiology, internal medicine and pathology) (P<0.003) but there wasn’t significant difference in witness group.

    Conclusion

    Using feedback confirm this technic by the experts in medical education can correct and promote quality of designing and performing of OSCEs

    Keywords: Objective Structured Clinical Examination, Clinical assessment, Feedback, Medical education
  • Zeinab Abbasi Senjedary*, Solieman Ahmady, Leila Molavi, Mozhgan Hafizi, Sina Rasouli Pages 70-84
    Background & Objective

    Recently medical education has been significantly evolution. One of these evolution has been a progressive reduction in time that medical students to spend in hospitals as well as changes in the profiles of hospitalized patients. The aim of this study was to develop the model of outpatient clinical education environment measure in interns of Islamic Azad University, Tehran medical branch.

    Materials and Methods

    This study was a cross sectional design. Participants of the study were 250, of interns of two university hospitals of Islamic Azad University, Tehran Medical Branch in 2017. Construct validity of ACLEEM instrument was assessed for to development of the model. Exploratory Factor Analyses (EFA) and Confirmatory Factor Analyses (CFA) was measured. Convergent and discriminant validities were determined. The Pearson correlation coefficient, Inter-Class Coefficient (ICC) were used to evaluate the stability of each research construct. The reliability of instrument was measured by Cronbach’s alpha coefficient.

    Results

    In EFA of the ACLEEM, the Kaiser–Meyer–Olkin (KMO) index was 0.83 and Bartlett’s test was significant (P <0.001) .The eight extracted factors of instrument had explained 60.73 percent of the variance after varimax rotation .Confirmatory factor analyses revealed the model of study. The instrument has a good fit and convergence and discriminant narrative. The internal consistency of instrument was > 0.8 and ICC was between 0.61-0.85 and the reliability of instrument was 0.81.

    Conclusion

    Overall, ACLEEM showed excellent measurement model and construct validity in an Iranian outpatient setting.

    Keywords: : Education Environment, ACLEEM, Construct Validity, confirmatory factor analyses
  • Mehran Razavipoor, Siavash Moradi, Fattane Amuei, Misagh Shafizad, Elahe Mahmoodi, Pezhman Mohamadalizadeh* Pages 85-94
    Background & Objective

    Investigating residentschr('39') opinions is one of the ways to evaluate professionalism in the clinical setting in a variety of ways. Since Teachers are good role models for learners and on the other hand, students have a close relationship with the teachers because of their direct presence in the teaching position, therefore, their viewpoints about the characteristics of a teacher can dramatically influence the learning process. The purpose of this study was to investigate the residentschr('39') viewpoints on professionalism of clinical Teachers.

    Materials and Methods

    This study was a descriptive study. The statistical population was residents of Educational Departments of Imam Khomeini Sari Hospital in 1398 who were selected by census sampling method (n = 150). The research tool was a researcher-made questionnaire containing 30 questions. The validity of the questionnaire was evaluated using the opinions of 20 experts and calculation of CVR and Impact Score coefficients. The reliability of the tool was calculated as 0.87 using Cronbachchr('39')s alpha. The data were analyzed by means and variance analysis.

    Results

    The results showed that the overall score of clinical Teachers professionalism score was 4.04. The component of responsibility with the average of 4.10 had the highest score and job excellence with an average of 3.88 had the lowest score. There was no significant difference between different educational groups.

    Conclusion

    The results showed that the professional status of clinical Teachers is in a relatively good condition. For ethics excellence, short-term ethics courses and Active teaching methods are proposed.

    Keywords: Professionalism, Residents, Clinical Teachers
  • Fatemeh Keshmiri*, Atefeh Sadat Heydari Pages 95-105
    Background & Objective

    One of the factors for achieving quality improvement of educational programs defined establishing student assessment system at universities. The aim of the study was to develop a framework for a student assessment system.

    Materials and Methods

    The present study is an educational scholarship study that conducted in three phases. In the first phase, the reviewing the literature was conducted in databases includes Scopus, Medline-PubMed, Science Direct, Web of Science, Magiran and SID. The components of the student assessment system were extracted. In the second phase, the results of literature presented in the expert panel (n =18) and the initial version of student assessment system framework was developed. In the third phase, content validity was assessed in viewpoints of experts (n=15) by content validity indexes.

    Results

    The results showed the student assessment system framework developed in four domains, “goals” (one item), “structure and organization” (two items), “design and implementation of assessment system” (twelve items) and “quality assurance” (four items) was developed.

    Conclusion

    Development and implement of a student assessment system could lead to improve the quality of education through establishing of a systemic structure and organizing various tools in student assessment process

    Keywords: assessment system, utility, student assessment