فهرست مطالب

روانشناسی ورزش - سال پنجم شماره 2 (پاییز و زمستان 1399)

مجله روانشناسی ورزش
سال پنجم شماره 2 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ایوب هاشمی، راضیه خانمحمدی*، محمود شیخ صفحات 1-16

    هدف پژوهش: 

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر 10 هفته ورزش یوگا بر عملکرد شناختی زنان میانسال با نقص شناختی خفیف بود.

    روش پژوهش: 

     شرکت کنندگان 41 زن میانسال بودند که با توجه به ارزیابی شناختی مونترال به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی ورزش یوگا را به مدت 10 هفته و هفته ای سه جلسه انجام دادند که مدت هر جلسه تمرینی 60 دقیقه بود. داده های پیش آزمون و پس آزمون به دست آمده از طریق ارزیابی شناختی مونترال با استفاده از آزمون t همبسته و مقایسه پس آزمون دو گروه با استفاده از t مستقل و تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد گروه تجربی افزایش معنا داری در عملکرد شناختی، مهارت های بینایی فضایی، عملکردهای اجرایی، تمرکز، حافظه کاری از پیش آزمون به پس آزمون داشتند (05/0≥P). گروه تجربی نسبت به گروه کنترل، افزایش معناداری در عملکرد شناختی و زبان داشت (05/0≥P). 

    بحث و نتیجه گیری:

     نتایج این تحقیق نشان داد میانسالان با نقص شناختی خفیف می توانند با  شرکت در ورزش یوگا، عملکرد شناختی خود را بهبود بخشند.

    کلیدواژگان: میانسال، عملکرد شناختی، نقص شناختی خفیف، یوگا
  • مهدی شهبازی*، محمدباقر عالی صفحات 17-28

    هدف تحقیق: 

    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تصویرسازی فعال و غیرفعال بر یادگیری مهارت پرتاب دارت در دانش‎آموزان 12-7 ساله بود.

    روش شناسی:

     بدین منظور برای نمونه‎ گیری، پرسش‎نامه تصویرسازی حرکتی کودکان در میان جامعه آماری مذکور توزیع شد و 30 نفر دختر و 30 نفر پسر که توانایی تصویرسازی آن‎ها یکسان بود برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. بعد از اجرای مرحله پیش آزمون، نمونه‎ ها به دو گروه همگن فعال و غیرفعال تقسیم شدند (دو گروه دختر و دو گروه پسر). از آزمون تحلیل واریانس با اندازه ‎گیری مکرر برای بررسی تغییرات درون گروهی از آزمون تحلیل کوواریانس برای تفاوت های بین گروهی مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج آزمون‎های اکتساب اول تا ششم، یادداری و انتقال نشان داد، تفاوت معنی‎داری در گروه های بر مبنای تعامل جنسیت و گروه وجود ندارد و این نشان دهنده این بود که تصویرسازی فعال و غیرفعال باعث تفاوت در این گروه‎ها در آزمون های مورد نظر نشده است.

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده در مراحل اکتساب، یادداری و انتقال حاکی از توجه ویژه به تمرینات ذهنی بدون توجه به نوع آن است.

    کلیدواژگان: تصویرسازی غیرفعال، تصویرسازی فعال، دارت، کودکان، یادگیری
  • جلیل مرادی*، شمسی جلالی، مینا احمدی صفحات 29-41
    هدف

    فعالیت بدنی منظم برای جنبه های جسمانی، روانی و اجتماعی مرتبط با سلامتی در نوجوانان مفید است. وجود ابزار روا و پایا برای سنجش تعهد به فعالیت بدنی در نوجوانان ضروری است. لذا هدف از این پژوهش تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه تعهد به فعالیت بدنی در نوجوانان بود.

    روش شناسی:

     نمونه آماری دانش آموزان دختر شهر اراک بودند که 146 نفر از آن ها با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان پرسشنامه مشخصات فردی و مقیاس تعهد به فعالیت بدنی نوجوانان رابینز و همکاران (2017) را تکمیل نمودند. تجزیه وتحلیل داده ها با تحلیل عاملی تاییدی و آلفای کرونباخ انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که شاخص نیکویی برازش و شاخص برازش تطبیقی بالاتر از (90/0) می باشد و ضریب آلفای کرونباخ برای تعهد به فعالیت بدنی و ابعاد آن بالای 7/0 (مقدار شاخص قابل قبول بودن) به دست آمد.

    نتیجه گیری

    به طورکلی نتایج نشان داد که نسخه فارسی مقیاس تعهد به فعالیت بدنی در نوجوانان ایرانی دارای روایی و پایایی قابل قبول می باشد. لذا از این پرسشنامه می توان جهت اهداف آموزشی و پژوهشی در نوجوانان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: مدل تعهد به فعالیت بدنی، روایی، پایایی، تحلیل عاملی تاییدی
  • مهین عقدائی*، بهروز عبدلی، سید مرتضی دیوجان صفحات 43-56

    هدف پژوهش: 

    هدف از مطالعه حاضر،  تاثیر دستکاری حس بینایی و حس عمقی در سنین مختلف کودکی بر زمان انتقال فاز نسبی تکلیف هماهنگی دو دستی بود.

    روش پژوهش: 

    شرکت کنندگان 60 کودک راست دست، 7-12 سال، با دید طبیعی به  شش گروه ده نفری در سنین؛ 7، 8، 9، 10، 11 و 12 سال به طور تصادفی انتخاب شدند. آنها روی صندلی قابل تنظیم نشستند و حرکات هماهنگی با فاز نسبی180 درجه را از فرکانس یک هرتز شروع کردند. سرعت فرکانس در هر پنج ثانیه نیم هرتز، تا زمان رسیدن به فرکانس نهایی (5 هرتز) افزایش می‏یافت. هر گروه سنی فاز نسبی با سرعت افزایشی را در سه وضعیت حس بینایی و حس عمقی طبیعی، بدون بینایی، سوگیری حس عمقی اجرا کردند. برای آزمایش تاثیر سن بر زمان انتقال فاز نسبی از آنالیز واریانس یک طرفه، برای آزمایش تاثیر دستکاری هر کدام از حواس  بینایی و حس عمقی بر زمان انتقال فاز نسبی از تحلیل واریانس (ANOVA) 2×6 با اندازه گیری تکراری در سطح معناداری (05/0≥α) استفاده شد.

    یافته‏ ها: 

    نتایج نشان داد که با افزایش سن در سطح معناداری (05/0=α) ، زمان انتقال فاز نسبی الگوی هماهنگی دو دستی افزایش یافت و تفاوت میان گروه های سنی در مقایسه با هم معنادار بود (001/0=p). همچنین نتایج نشان داد که دستکاری حس عمقی و بینایی در سطح معناداری (05/0=α)  بر زمان انتقال فاز نسبی تاثیرگذار بود و تفاوت بین دستکاری حس بینایی و حس عمقی در مقایسه با شرایط حسی طبیعی معنادار بود (001/0=p).

    نتیجه ‏گیری: 

    نتایج این پژوهش از نظریه سیستم های پویا مبنی بر خودسازماندهی سیستم با اعمال پارامتر سرعت با انتقال از فاز برون مرحله به درون مرحله حمایت کرد.

    کلیدواژگان: لرزاننده ی تاندون، انتقال حرکت، سیستم های پویا، فرکانس
  • مریم رخصتی، اسمعیل نصیری*، صادق نصری، محمدرضا اسماعیلی صفحات 57-69
    هدف

        هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی دو روش تمرین ورزشکار محور و مربی محور بر خلاقیت و انگیزش ورزشی در دختران ژیمناست بوده است.

    روش ها

    از طرح نیمه تجربی دو گروهی با پیش آزمون -پس آزمون استفاده شد. جامعه آماری شامل دختران ژیمناست 10 تا 14 ساله شهر تهران و نمونه آماری 40 نفر(20 نفر گروه ورزشکار محور و 20 نفر گروه مربی محور) که به طور تصادفی به گروه ها واگذار شدند. از ابزارهای آزمون خلاقیت(عابدی، 1372) و پرسشنامه انگیزش ورزشی(گیل،1983) برای سنجش متغیرها استفاده شد. پس از انجام پیش آزمون ، گروه ها به طور جداگانه و به مدت دو ماه و دو روز در هفته در جلسات یک و نیم ساعته پروتکل تمرینات ورزشکار محور و مربی محور را اجرا کردند. پس از انجام پس آزمون برای آزمون فرضیه ها، داده ها با استفاده از آماره کوواریانس چند متغیری(مانکووا)  و نرم افزار SPSS24مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که که بین دو گروه در مرحله پس آزمون در  میانگین متغیرهای خلاقیت و انگیزش ورزشی تفاوت آماری وجود دارد و  درگروه تمرینات ورزشکار محور افزایش بیشتری در خلاقیت و انگیزش ورزشی در مقایسه با گروه مربی محور مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به اثربخشی بیشتر تمرینات ورزشکار محور در ژیمناستیک، پیشنهاد می گردد برای افزایش خلاقیت و انگیرش ورزشی در دختران ژیمناست بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: انگیزش ورزشی، خلاقیت، مربی محور، ورزشکار محور، ژیمناستیک
  • امیر دانا، امیر شمس* صفحات 71-85
    هدف
    هدف از انجام این تحقیق بررسی اثربخشی رویکرد TGFU و SDT بر رشد حرکتی و انگیزش پیشرفت در کودکان مبتلا به نقص توجه و بیش فعالی می باشد.
    روش ها
    روش اجرای این تحقیق از نوع نیمه تجربی و از لحاظ هدف کاربردی می باشد که با استفاده از طرح پیش آزمون-پس آزمون انجام شد. 30 نفر از دانش آموزان 7 تا 10 سال مقطع ابتدایی شهر گرگان به عنوان نمونه انتخاب شدند. در مرحله پیش آزمون تمامی شرکت کنندگان آزمون رشد حرکتی TGMD-3 را انجام دادند و پرسشنامه انگیزش پیشرفت را تکمیل کردند. سپس شرکت کنندگان به صورت تصادفی در دو گروه TGFU و SDT قرار گرفتند. فرایند تمرین در طی 6 هفته و هر هفته 2 جلسه 90 دقیقه ای برگزار شد. پس از پایان مراحل مداخله، پس آزمون به عمل آمد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که بین دو گروه TGFU و SDT در متغیر رشد حرکتی (001/0p <) و انگیزش پیشرفت (036/0p <) تفاوت معناداری وجود داشت. با توجه به اختلاف میانگین ها، گروه TGFU نسبت به گروه SDT عملکرد بهتری داشت.
    نتیجه گیری
    بطورکلی می توان گفت که رویکرد TGFU نسبت به SDT می تواند موجب بهبود رشد حرکتی و انگیزش پیشرفت کودکان ADHD گردد.
    کلیدواژگان: رویکرد آموزشی، آموزش غیرخطی، آموزش سنتی، مهارت توپی، مهارت جابجایی
  • زهرا فتحی رضایی*، الهه یوسفی، سید حجت زمانی ثانی، مهدیه محمدی صفحات 87-100
    هدف

    در ورزش های تیمی، کارایی جمعی عامل مهمی در کسب موفقیت به حساب می آید، بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین کارایی جمعی و هوش هیجانی در ورزشکاران سالم و دارای معلولیت می باشد.

    روش ها: 

    پژوهش حاضر از نوع علی- مقایسه ای بود. بدین منظور 41 ورزشکار داری معلولیت مرد از هییت ورزشی جانبازان و معلولین استان آذربایجان شرقی و 43 ورزشکار سالم مرد شهر تبریز به صورت خوشه ای از رشته های تیمی انتخاب شدند. برای سنجش هوش هیجانی از پرسشنامه هوش هیجانی شوت و همکاران با 33 گویه استفاده شد. برای سنجش کارایی جمعی از پرسشنامه کارآمدی جمعی در ورزش با پنج عامل استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی تحلیل واریانس چندمتغیره و رگرسیون چند متغیری در نرم افزار آماری SPSS 22 انجام شد.

    نتایج

    تفاوت معناداری بین هوش هیجانی کل (014/0> p، 37/6=(1،82) F) و کارایی جمعی کل (05/0> p، 71/3=(1،82) F) در ورزشکاران سالم و دارای معلولیت مشاهده شد. نتایج تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد که از بین عوامل هوش هیجانی تنها در عامل تنظیم هیجان و از عوامل کارایی جمعی، اتحاد و تلاش تفاوت معناداری بین دو گروه نشان دادند. همچنین نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد هوش هیجانی در ورزشکاران دارای معلولیت 13% و در ورزشکاران سالم 57% از تغییرپذیری کارایی جمعی را پیش بینی می کند.

    نتیجه گیری:

     هوش هیجانی توانایی پیش بینی تغییرپذیری کارایی جمعی در ورزشکاران سالم را نسبت به ورزشکاران دارای معلولیت بیشتر نشان می دهد. بنابراین برای بهبود کارایی جمعی در ورزشکاران دارای معلولیت نیازمند بکارگیری آموزش های مدیریت هیجان در میادین ورزشی داریم.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، کارایی جمعی، افراد دارای معلولیت، ورزشکاران
  • سعید رضایی*، سمیه غنی زاده، الهه عرب عامری صفحات 101-113

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر ورزش واترپلو بر بهبود مهارتهای ارتباطی و تعاملات اجتماعی کودکان6الی 10 ساله  مبتلا به اتیسم انجام گرفت. طرح پژوهش از نوع آزمایشی بود و از طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل استفاده شد. بدین منظور با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، از میان کودکان6 الی 10  ساله شهر تبریز در سال 1396، از  تعداد34 کودک که ملاک های ورود به پژوهش را دارا بودند، به صورت تصادفی20 نفر  انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. سپس گروه آزمایش در طول  12 هفته آموزش  و بازی واتر پلو رو انجام دادن در این پژوهش از مقیاس درجه بندی کودکی اتیسم GARS  به عنوان ابزار جمع آوری داده ها استفاده شد. همچنین به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل کوواریانس استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که تفاوت بین دو گروه آزمایش و کنترل در بهبود مهارتهای ارتباطی و تعاملات اجتماعی کودکان اتیسم معنادار بود. بنابراین می توان نتیجه گرفت که ورزش واترپلو به عنوان یک ورزش آبی در بهبود تعاملات اجتماعی کودکان اتیسم اثر دارد و از این مداخلات می توان برای کمک به افزایش و بهبود مهارت های این کودکان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: اتیسم، مهارت های ارتباطی، تعاملات اجتماعی
|
  • Razie Khanmohamadi*, Ayoub Hashemi, Mahmoud Sheikh Pages 1-16
    Purpose

    A mild cognitive impairment is thought to be a condition of premature but abnormal cognitive impairment. The purpose of this study was to investigate the effect of yoga exercise on the cognitive function of Middle - aged women with mild cognitive impairment.

    Methods

    The present study was semi-experimental using a pre-test post-test design with two experimental and control groups. The participants were 41 middle-aged women who were divided into experimental and control groups according to the score of Montreal's cognitive assessment. The experimental group performed yoga exercise for 10 weeks (three sessions per week), each training session was 60 minutes. The pre-post test data obtained through the Montreal cognitive assessment were analyzed using covariance analysis test.

    Results

    The findings showed that the experimental group had a significant increase in executive function, concentration, work memory and total cognitive function from pre-test to post-test (P≤0.05).

    Conclusion

    The results of this study indicated that middle-age women with mild cognitive impairment can improve cognitive performance by participating in yoga exercise.

    Keywords: Yoga, Cognitive Function, Cognitive Impairment, Middle age Women
  • Mehdi Shahbazi *, MohammadBagher Aalie Pages 17-28
    Purpose

    The aim of the current study is to investigate the effect of active and passive imagery on the learning of the dart throwing skills in 7-12 years old student.

    Methods

    So, in order to sampling, the motor imagery questionnaires for children were distributed among the statistical society (7-12 years old children) and 30 girls and 30 boys, whose imagery ability was similar, were chosen. After performing the pretest stage, samples were categorized into two groups: active homogenous group and passive homogenous group (2 groups of boys and two of girls). In order to determine differences between two mentioned groups, ANCOVA analysis test was used.

    Results

    The first to sixth acquisition, learning and transition tests indicated that there are no significant differences in groups that are based on the interaction between sex and group. So, it can be inferred that the active and passive imagery did not influence the groups.

    Conclusion

    Obtained results of acquisition, learning and transition stages showed that intellectual practices should be considered without regarding its type.

    Keywords: Passive imager, Active imagery, Dart, children, learning
  • Jalil Moradi *, Shamsi Jalali, Mina Ahmadi Pages 29-41
    Purpose

    Regular physical activity is beneficial for the physical, mental, and social aspects of adolescents' health. Valid and reliable tools are needed to measure adolescents' commitment to physical activity. Therefore, the purpose of this study was to determine the validity and reliability of Persian version of the Commitment to Physical Activity Scale for Adolescents.

    Methods

    The statistical sample consisted of female students of Arak city who were selected by available sampling method. Participants completed the demographic characteristics questionnaire and the Commitment to Physical Activity Scale for Adolescents (Robbins et al., 2016). Data were analyzed using confirmatory factor analysis and Cronbach's alpha.

    Results

    The results showed that the goodness of fit index and comparative fit index were higher than (0.90). Also, the results showed that Cronbach's alpha coefficient for Commitment to Physical Activity Scale and its dimensions was above 0.7 (the value of acceptable index).

    Conclusion

    In general, the results showed that the Persian version of the the Commitment to Physical Activity Scale in Iranian adolescents had acceptable validity and reliability. Therefore, this questionnaire can be used for educational and research purposes.

    Keywords: Commitment to Physical Activity Model, validity, Reliability, Confirmatory Factor Analysis
  • Mahin Aghdaei *, Behrouz Abdoli, Seyyed Morteza Divjan Pages 43-56

    The purpose of this study was to investigate the effect of manipulation of vision and proprioceptive senses in different ages of childhood on the transition time of the relative phase in bimanual coordination task. 60 children, right-handed, 7-12 aged, with normal vision participated in this study. Participants were seated on adjustable chairs and producing coordination movements with relative phase of 180 degrees and started at 1 Hz frequency that was increased by 0.50 Hz steps in every 5 seconds up to a final movement frequency of 5 Hz. Participants produced the relative phase pattern under different sensory conditions such as with visual and proprioception sense, no vision with proprioception sense, with vision and disorder in biased proprioception. The results revealed that the difference between children was significant in the absence of manipulation of the sense of vision and proprioception. But the interaction between age and vision manipulation wasn't significant in the transition of the relative phase of bimanual coordination. Also, the interaction between ages with proprioception scenes manipulation in the transition of the relative phase of bimanual coordination wasn't significant. .However, manipulation of proprioception scenes and vision scenes without the attention of aged difference were significant. The finding of this study supported the dynamic system based on the self-organization of the system with inducing the velocity parameter that phase transit the out phase to in phase..

    Keywords: tendon vibration, movement transition, Dynamic Systems, Frequency
  • Maryam Rokhsati, Esmail Nasiri *, Sadegh Nasri, MohammadReza Esmaeili Pages 57-69
    Objective

    The purpose of this study was to compare the effectiveness of two methods of athlete-centered and coach- centered practice on creativity and motivation in gymnast girls.

    Methods

    Two-group quasi-experimental design with pre-test and post-test was used. The statistical population consisted of 10 to 14-year-old gymnast girls in Tehran and the sample consisted of 40 subjects (20 athlete-centered group and 20 coach-centered group) who were randomly assigned to the groups. The creativity test (Abedi, 1993) and sport motivation questionnaire (Gill, 1983) were used to measure the variables. After pre-test, the groups performed athlete-coaching and coaching protocols for two and a half hour sessions individually for two months and two days a week. Data were analyzed using multivariate analysis of covariance (MANCOVA) and SPSS software.

    Results

    The results showed that there was a statistically significant difference between the two groups in the posttest stage in the mean of creativity and sport motivation variables and in the athletic practice group there was a greater increase in creativity and motivation compared to the coached group.

    Conclusion

    Due to the greater effectiveness of athlete-centered exercises in gymnastics, it is suggested to pay more attention to increase athletic creativity and motivation in gymnast girls.

    Keywords: Sport motivation, Creativity, Coach-centered, Athlete-centered, Gymnastics
  • Amir Dana, Amir Shams * Pages 71-85
    Purpose
    the aim of this study is investigate the Effectiveness of the TGFU and SDT Approach on Motor development and achievement Motivation in Children with ADHD.
    Methods
    The method of this research is semi-experimental and in terms of the purpose of the research, which was carried out using a pre-test-post-test design. 30 students from 7 to 10 years of elementary school in Gorgan were selected as samples. In the pre-test phase, all participants completed the TGMD-3 motor development test and completed the Progress Motivation Questionnaire. Participants were then randomly assigned to TGFU and SDT groups. The training process was held for 6 weeks and 2 weeks 90 minutes each week. After the end of the intervention, a post-test was performed. Data were analyzed using covariance analysis.
    Results
    The results showed that there was a significant difference between the two groups of TGFU and SDT in motor growth (P
    Keywords: Educational Approach, Nonlinear pedagogy, Traditional Training, Ball Skill, locomotor Skill
  • Zahra Fathirezaie*, Elahe Yosefi, Seyed Hojjat Zamani Sani, Mahdie Mohammadi Pages 87-100
    Purpose

    In team sports, team efficacy is an important factor in success, Therefore, the purpose of this study is to investigate the relationship between team efficacy and emotional intelligence among normal and disabled athletes.

    Methods

    This is a comparative research and the particiants includes healthy and disabled athletes of basketball, volleyball, football and futsal teams of Tabriz. 41 disabled athletes and 43 healthy athletes were selected as samples. Measurments has done by Schutte Self-Report Emotional Intelligence Test (SSEIT) (Salovey and Mayer, 1990) and Collective Efficacy Questionnaire for Sports (CEQS) was used to assess perceived team collective efficacy. Data were analyzed by SPSS software using ColmogrophSmirnov, multivariate analyze of variance (MANOVA) significant level of p<0/05.

    Results

    According to the results there is a significant difference between total emotional intelligence and total collective efficacy among normal and disable athletes (F(2,81)= 3.29, p<0.042). Further analysis showed significant differences only in factor of regulating self-relevant emotions from emotional intelligence between healthy and disabled athletes (F(1,82)= 8.12, p<0.006). However, according score of mean, disable athletes have score of mean more than healthy athletes. As well as, according to the multiple regression results emotional intelligence can predict 13% of disable athletes and 57% of collective efficacy validity.

    Conclusion

    Emotional intelligence has more ability of predict the collective efficacy variability in healthy athletes compared with devotee and disabled athletes. Results suggest that coach for healthy athletes must use mental training for management of emotion.

    Keywords: Emotional intelligence, collective efficacy, Disabled Persons, Athletes
  • Saeed Rezaei *, Elaheh Arab Ameri, Somayeh Ghanizadeh Pages 101-113
    Purpose

    Communication skills and social interactions are important in the lives of children with autism. The aim of this study was to investigate the effect of etherplo on improving communication skills and social interactions in children with autism.

    Methods

    The research method was quasi-experimental and follow-up with two experimental and control groups. For this purpose, using the sampling method available among children in Tabriz, and were divided into experimental and control groups. The experimental group then performed water polo training and games for 6 weeks. In this study, communication skills and social interaction questionnaires were used as data collection tools.

    Results

    Water polo practice reduced stereotyped behaviors and increased social interaction and communication interaction of autistic children significantly (P = 0.01) in the experimental group, but in the control group stereotyped behaviors and social interaction significantly decreased (P = 0.01). ), had. Also, there was no significant decrease or increase in communication skills of autistic children in the control group.

    Conclusion

    According to the results of the study, it can be stated that water polo has an effect on improving the social interactions of autistic children and these interventions can be used to improve communication skills of these children.

    Keywords: Autism, Communication Skills, Social Interactions