فهرست مطالب

نشریه اصول بهداشت روانی
سال بیست و دوم شماره 4 (پیاپی 97، خرداد و تیر 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم صف آرا*، مینو خانبابایی، مینا خانبابایی صفحات 263-275
    مقدمه

    مداخله معنویت به معنای در نظر گرفتن باورهای معنوی مردم در فرآیند مداخله می باشد که مراجعان را به سوی منبع متعالی هدایت می کند. هدف پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی مشاوره گروهی مبتنی بر معنویت بر هدف در زندگی و رشد شخصی دختران بعد از طلاق والدین بود.

    روش کار: 

    در این کارآزمایی بالینی در سال 1397، تعداد 20 نفر از دانش آموزان دختر خانواده های طلاق شهر کرج با  نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی 10 نفر در گروه آزمون و 10 نفر دیگر در گروه شاهد قرار گرفتند.برای گردآوری داده ها از پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف استفاده شد. گروه آزمون در طی هشت جلسه دو ساعتی مداخلات گروهی را دریافت کردند. بعد از اتمام جلسات درمانی، پس آزمون از هر دو گروه گرفته شد. داده ها با آزمون تحلیل کوواریانس با کمک نرم افزار SPSS نسخه 23 تحلیل شدند.

    یافته ها:

     نتایج نشان دادند که مشاوره گروهی مبتنی بر معنویت، در افزایش هدف در زندگی و رشد شخصی دختران بعد از طلاق والدین تاثیر معناداری داشته است (05/0 <p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد مداخله مشاوره گروهی مبتنی بر معنویت بر افزایش اهداف در زندگی و رشد شخصی دختران بعد از طلاق والدین تاثیر دارد  و می تواند به عنوان یک درمان کمکی یا اولیه در بهبود بهزیستی روانی نوجوانان خانواده های طلاق به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: رشد شخصی، طلاق، مشاوره، معنویت، هدف
  • فیروزه درخشان پور، عفیفه خسروی، آزاله خواجوی، نجمه شاهینی*، لیلا کاشانی، زنیره سلیمی صفحات 276-281
    مقدمه

    با توجه به افزایش نرخ خانواده های تک فرزند ، این مطالعه با هدف مقایسه مهارت های اجتماعی بین فرزندان خانواده های تک فرزند با خانواده های چند فرزند انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 2016 در مدارس ابتدایی گرگان انجام شد. شرکت کنندگان شامل 336 کودک 9 تا 12 ساله بودند که به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. پرسشنامه مهارتهای اجتماعی گرشام و الیوت توسط والدین و معلمان تکمیل شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS ، آزمون t و آمار ANOVA تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    در این مطالعه 366 کودک 9 تا 12 ساله (150 دختر و 216 پسر) وارد شدند. در میان این کودکان ، 163 نفر تک فرزند بودند و 203 نفر از آنها حداقل یک خواهر و برادر داشتند. مهارتهای اجتماعی در فرم ویژه معلم، تفاوت معنی داری را بین دو گروه نشان داد (01/0> P). میانگین نمره مشکلات رفتاری و کفایت تحصیلی در هر دو فرم والدین و معلم، تفاوت معنی داری بین دو گروه نداشت. کودکانی که والدینی با مدرک تحصیلی بالاتر و مادران شاغل داشتند دارای نمرات بالاتری در کفایت تحصیلی بودند.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته ها ، نمرات مهارت های اجتماعی در فرزندان خانواده های چند فرزند بیشتر از فرزندان تنها است. کودکانی که دارای والدین با تحصیلات بالا هستند، از کفایت تحصیلی بالاتر و مشکلات رفتاری کمتری نسبت به همسالان خود با والدین با تحصیلات پایین برخوردار هستند.

    کلیدواژگان: تک فرزندی، مشکلات رفتاری، مهارت های اجتماعی، والدین​​
  • فیروزه درخشان پور، ساناز نژادی، نجمه شاهینی، زنیره سلیمی* صفحات 282-288
    مقدمه

    بیماران سرطانی اغلب با استرس غیرقابل کنترل روبرو هستند و تلاش آنها برای کنترل استرس بسیار چالش برانگیز است. مطالعه حاضر با هدف بررسی استراتژی های مقابله با استرس در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی انجام شده است.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری این مطالعه مقطعی با رویکرد تحلیلی شامل کلیه بیماران سرطانی مراجعه کننده به واحد شیمی درمانی مرکز آموزشی درمانی 5 آذر گرگان طی سالهای 19-2018 بود. از بین آنها ، 96 بیمار به طور تصادفی انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل چک لیست دموگرافیک و پرسشنامه استراتژی مقابله با استرس (اندلر و پارکر) بود. داده های جمع آوری شده وارد نرم افزار SPSS (نسخه 16) شدند و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    در این مطالعه ، سرطان پستان شایع ترین سرطان در بین شرکت کنندگان بود (%51). بر اساس نمرات، به ترتیب استراتژی مقابله وظیفه مدار،  استراتژی مقابله اجتناب گرا و استراتژی مقابله هیجان مدار به ترتیب بالاترین تا پایین ترین نمرات را دریافت کردند. رابطه بین مدت سرطان و مقابله هیجان مدار (P = 0.026) و راهبردهای اجتناب گرا (P = 0.006) معنی دار بود. رابطه بین نوع سرطان با سبک مقابله هیجان مدار، معنی دار بود (037/0 = P).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته ها، رابطه بین مدت زمان سرطان و استراتژیهای هیجان مدار و اجتناب محور، معنی دار بود. بنابراین هر دو استراتژی در بیماران مبتلا به مدت زمان بیش از سه سال کمترین نمرات را به دست آوردند.

    کلیدواژگان: استرس، سرطان، شیمی درمانی، مقابله
  • میلاد شیرخانی، محمدرضا مظلوم زاده، شهربانو عالی* صفحات 289-301
    مقدمه

    این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین سبک های پردازش حسی بر اساس مدل دان، نقص در عملکردهای اجرایی و نقش تعدیل کننده ویژگی های شخصیتی انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری این مطالعه توصیفی- همبستگی ، کلیه دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در سال تحصیلی 1398-1399 بود. از بین آنها ، 426 دانشجو از رشته های مختلف با روش نمونه گیری مناسب انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه شخصیت کوتاه Neo-Form (NEO-FFI) ، پروفایل پردازش حسی بزرگسالان و بزرگسالان (AASP) و مقیاس بارکلی در عملکرد اجرایی (BDEFS) جمع آوری شد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون سلسله مراتبی تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که سبک های پردازشگری حسی ، ثبت پایین (001/0> P) و حساسیت پذیری حسی (01/0> P) نارسایی کنشهای اجرایی را به طور مثبت و معنی داری پیش بینی می کنند. از بین ویژگی های شخصیتی ، روان رنجوری (01/0> P) و برون گرایی (01/0> P) نارسایی کنشهای اجرایی را به طور معنی داری پیش بینی می کنند. ویژگی برون گرایی رابطه بین ثبت پایین و نارسایی کنشهای اجرایی را تعدیل می کند. لازم به ذکر است که ثبت پایین  با ویژگی شخصیتی برونگرایی 48٪ از واریانس نارسایی در کنشهای اجرایی را پیش بینی می کند.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این مطالعه ، می توان بر اساس مدل پردازش حسی مدل دان ، نارسایی در کنشهای اجرایی را پیش بینی کرد و ویژگی های شخصیتی ، به ویژه عامل برونگرایی ، نقش تعیین کننده ای در تقویت این رابطه دارند.

    کلیدواژگان: پردازشگری حسی، نارسایی کنش های اجرایی، ویژگی های شخصیتی
  • حمیدرضا زاهدی نیا* صفحات 302-312
    مقدمه

    خانواده به عنوان ابتدایی ترین نهاد اجتماعی از اهمیت فراوانی برخوردار است و حفظ سلامت آن به ارتقای سلامت اجتماعی منجر خواهد شد. در همین راستا این پژوهش با هدف تعیین سهم دانش و نگرش جنسی در پیش بینی میزان صمیمیت و رضایت جنسی زوجین اجرا گردید.

    روش کار

    جامعه ی آماری در این پژوهش همبستگی شامل  زوجین 20 تا 40 ساله ی ساکن شهر کرمانشاه در سال 1394 بود که حداقل دو سال از ازدواج شان گذشته است. حجم نمونه 134 نفر (67 زوج) بود که با روش خوشه ای چندمرحله ای انتخاب گردید. ابزار پژوهش شامل مقیاس دانش و نگرش جنسی، پرسشنامه ی صمیمیت جنسی باگاروزی و شاخص رضایت جنسی بود. داده ها با روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه) و با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین دانش و نگرش جنسی با صمیمیت و رضایت جنسی رابطه ی مثبت و معناداری (01/0≥ P) وجود دارد اما تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که دانش جنسی با وجود همبستگی با صمیمیت و رضایت جنسی، توان پیش بینی آن ها را ندارد ولی نگرش جنسی می تواند پیش بین مناسبی برای صمیمیت و رضایت جنسی باشد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد هرچه سطح دانش و نگرش جنسی زوجین بالاتر باشد، میزان صمیمیت و رضایت جنسی آنها نیز بیشتر است.

    کلیدواژگان: دانش، رضایت جنسی، نگرش
  • خدیجه علوی*، محمدعلی اصغری مقدم، عباس رحیمی نژاد، حجت الله فراهانی صفحات 313-320
    مقدمه

    مدل لینچ، یک مدل فراتشخیصی جدید است که به تبیین اختلالات درونی سازی می پردازد. مطالعه حاضر، بخش های مهم این مدل را  در رابطه با هراس اجتماعی، به عنوان یک اختلال درونی سازی، مورد بررسی قرار می دهد.

    روش کار

    در این مطالعه، 521 دانشجو از سه دانشگاه  (دانشگاه تهران، دانشگاه شاهد و دانشگاه آزاد- واحد علوم پزشکی تهران) در سال تحصیلی 95-1394 با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و از طریق پرسش نامه هراس اجتماعی، مقیاس کمال گرایی چندبعدی فراست (خرده مقیاس های کمال گرایی ناسازگارانه)، پرسش نامه دوسوگرایی در ابراز هیجان، مقیاس امنیت و لذت اجتماعی و پرسش نامه مشکلات بین فردی مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری، نرم افزارهای SPSS نسخه 22 و AMOS نسخه 22 مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    مدل ذکر شده برازش خوبی را نشان داد ( :9/2؛ RMSEA: 06/0؛ CFI: 98/0؛ GFI: 98/0؛ AGFI: 96/0). مطابق با نتایج به دست آمده، سبک مقابله ای بیش کنترل گرایانه (شامل بیش کمال گرایی، دوسوگرایی هیجانی، مشکلات بین فردی و فقدان امنیت اجتماعی) میانجی رابطه بین کمال گرایی والدینی و هراس اجتماعی هستند (اثر غیرمستقیم کمال گرایی والدینی بر هراس اجتماعی از طریق بیش کنترل گری: 35/0، 001/0  <p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که مدل فراتشخیصی لینچ برای اختلالات درونی سازی در زمینه هراس اجتماعی مورد تایید باشد. بر این اساس، کمال گرایی ناسازگارانه والدینی به سبک مقابله ای بیش کنترل گرانه منجر می شود؛ این سبک مقابله ای نیز به نوبه خود به هراس اجتماعی منجر می شود.

    کلیدواژگان: خود کنترلی، مدل فراتشخیصی، هراس اجتماعی، دانشجویان
  • سما سادات*، اسکندر فتحی آذر، یوسف ادیب صفحات 321-332
    مقدمه

    شایستگی هیجانی یکی از مهمترین عوامل مرتبط با یادگیری تحصیلی قلمداد می شود. تجربیات دانشجویان از شایستگی هیجانی، بسیار اهمیت دارد و باید مورد توجه قرار گیرد. لذا هدف این پژوهش، شناسایی و توصیف تجربه شایستگی های هیجانی یادگیری در دانشجویان دکتری روانشناسی بود.

    روش کار

    مطالعه با رویکرد کیفی و روش پدیدار شناسی انجام شد. تعداد 15 دانشجو با نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و در طول سال تحصیلی 97-1396 در دانشگاه محل تحصیلشان مورد مصاحبه قرار گرفتند. داده ها به صورت مکتوب درآمد و با روش فنومنولوژی ترکیبی ون مانن مورد پژوهش قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل، حدود دویست و پنجاه کد اولیه بود که نهایتا در شش مضمون ظهور یافت که عبارت بودند از: شناخت هیجان های خود، مدیریت و کنترل هیجانی، روابط میان فردی مناسب، توجه به هیجان های دیگران و همدلی، موقعیت و شرایط اجتماعی، و تعادل در شناخت و هیجان. همچنین تعدادی زیرمضمون، توصیف کننده این مضامین بودند.

    نتیجه گیری

    شناخت هیجان های خود یکی از اجزای اصلی این تجربه به شمار می رفت. دانشجویان با مدیریت هیجانی خود سعی می کرده اند تا یادگیری بهتری داشته باشند. بخش آموزشی دانشگاه و اساتید روانشناسی می توانند از این یافته ها در هرچه بهتر و مثبت ترکردن تجربه دانشجویان روانشناسی از شایستگی های هیجانی یادگیری بهره گیرند.

    کلیدواژگان: پدیده شناسی، شایستگی هیجانی، یادگیری
  • حسن حاجیپور*، محمدحسین بیاضی، حمید نجات صفحات 324-339
    مقدمه

    این مطالعه با هدف مقایسه اثربخشی طرحواره درمانی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به شیوه گروهی بر راهبردهای تنظیم هیجانی سوء مصرف کنندگان مواد انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری پژوهش حاضر را تمامی مردان دچار سوء مصرف مواد شهر مشهد در سال 1397 تشکیل دادند. نمونه پژوهش شامل 60 نفر از مردان سوء مصرف کننده مواد بودند که به صورت هدفمند انتخاب شدند و در سه گروه طرحواره درمانی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و شاهد قرار گرفتند. دو گروه آزمون 10 جلسه 90 دقیقه ای درمان، دریافت نمودند. همه آزمودنی ها پرسشنامه تنظیم هیجانی(گراتز و رومر، 2004) را در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری سه ماه تکمیل کردند.داده ها با کمک آمار توصیفی، آزمون کولموگروف-اسمیرنوف، تحلیل کوواریانس و نرم افزار SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که هر دو گروه طرحواره درمانی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در مقایسه با گروه شاهد کاهش معنیداری را در راهبردهای ناسازگار و افزایش معنیداری را در راهبردهای سازگار تنظیم هیجانی نشان دادند. تفاوت بین سه گروه در مرحله پس آزمون (119/8=F؛ 001/0>P) و پیگیری (907/6 =F؛ 002/0>P) معنیدار بود. همچنین بین دو گروه درمانی در راهبردهای سازگار تنظیم هیجانی تفاوت معنیداری مشاهده نشد .

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد، طرحواره درمانی موثرتر از درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بوده و باعث کاهش راهبردهای ناسازگار تنظیم هیجانی بیماران سوء مصرف کننده مواد گردیده است. این اثر در مرحله پیگیری نیز حفظ شد.

    کلیدواژگان: تنظیم هیجانی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، سوء مصرف مواد، طرحواره درمانی
|
  • Maryam Safara *, Minoo Khanbabaee, Mina Khanbabaee Pages 263-275
    Introduction

    Spirituality therapy means considering peoples spiritual beliefs in the therapy process, which guides them towards transcendental source. The purpose of this study was to determine the effectiveness of spirituality-based group counseling on purpose in life and personal growth in girls with divorced parents.

    Materials and Methods

    In this clinical trial conducted in 2018, 20 girl students of divorced families in Karaj city selected through convenience sampling method and randomly were assigned in the experimental and control groups (10 individuals per each group). Ryff Psychological Wellbeing Questionnaire was used to collect data. The experimental group received spirituality-based group interventions on purpose in life and personal growth for 8 sessions (2 hours per session). At the end of interventions, post-test was administered for the both groups. Analysis of covariance test was used to analyze data by applying SPSS Software program (v. 23). 

    Results

    The results showed that spirituality-based group counseling had a significant effect on purpose in life and personal growth in girls of divorced families (p < 0.05).

    Conclusion

    According to the findings, it seems that spiritual intervention is effective to increase purpose in life and personal growth in girls of divorced families. So, spirituality therapy can be used as a primary and/or add-on therapy to increases of psychological well-being in adolescents of divorced families.

    Keywords: Counseling, Divorce, Personal growth, Purpose, Spirituality
  • Firoozeh Derakhshanpour, Afifeh Khosravi, Azaleh Khajavi, Najmeh Shahini *, Leila Kashani, Zanireh Salimi Pages 276-281
    Introduction

    Considering the increasing rate of single-child families, this study aimed to compare social skills between children of single-child families with multiple-children families.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical study conducted in 2016 among primary schools in Gorgan. The participants included 336 children aged 9-12 years. They were selected through cluster sampling method. Gersham and Elliott's social skills questionnaire was completed by parents and teachers. The data analyzed by SPSS software, t-test, and ANOVA statistics.

    Results

    In this study, 366 children aged 9 to 12 years (150 girls and 216 boys) were entered. Among these children, 163 were single-child, and 203 of them had at least one sibling. Social skills in the teacher's special form showed a significant difference between the two groups (P<0.01). The mean score of behavioral problems and academic adequacy in both parent and teacher forms did not differ significantly between the two groups. Children who had parents with higher educational degrees and employed mothers received higher scores in educational adequacy.

    Conclusion

    Based on the findings, that scores of social skills are higher in children of multi-children families than single children. Children who had high-educated parents have higher educational adequacy and less behavioral problems than their peers with low-educated parents.

    Keywords: Behavioral Problems, Parent, Single child, social skills
  • Firoozeh Derakhshanpour, Sanaz Nezhadi, Najmeh Shahini, Zanireh Salimi * Pages 282-288
    Introduction

    Cancer patients often face uncontrollable stress, and their efforts to control their stress are very challenging. The present study aimed to investigate stress coping strategies in cancer patients undergoing chemotherapy.

    Materials and Methods

    The statistical community of this cross-sectional study with an analytical approach study consisted of all cancer patients referred to the chemotherapy unit of Gorgan 5th Azar Educational and Medical Center during 2018-19. Amongst them, 96 patients were selected randomly. The research instrument included a demographic checklist and Stress Coping Strategy Questionnaire (Endler and Parker). The collected data were entered into SPSS software (v. 16) and analyzed using descriptive and analytical statistical tests.

    Results

    In this study, breast cancer was the most common cancer among the participants (051%). Based on the scores, the task-oriented coping strategy, the avoidance-oriented coping strategy, and the emotion-oriented coping strategy received high to low scores, respectively. The relationship between the duration of cancer and the emotion-oriented (P=0.026) and the avoidance-oriented strategies (P=0.006) was significant. The relationship between the type of cancer with an emotion-oriented coping style was significant (P= 0.037).

    Conclusion

    Based on the findings, the relationship between the duration of cancer and emotion-oriented and avoidance-oriented strategies was significant. So, the lowest scores in both strategies were related to the duration longer than three years.

    Keywords: Cancer, Cope, chemotherapy, stress
  • Milad Shirkhani, Mohammadreza Mazloomzadeh, Shahrbanoo Aali * Pages 289-301
    Introduction

    This study aimed to investigate the relationship between sensory processing styles based on the Dunn model, the deficit in executive functions, and the moderating role of personality traits.

    Materials and Methods

    The statistical population of this descriptive-correlation study included all students of Ferdowsi University of Mashhad in the academic year 2019-20. Among them, 426 students from different fields were selected by convenient sampling method. Data were collected using the Neo-Form Short Personality Questionnaire (NEO-FFI), Adolescent and Adult Sensory Processing Profile (AASP), and the Barkley Deficits in Executive Functioning Scale (BDEFS). Data analyzed using Pearson correlation and hierarchical regression.

    Results

    The findings showed that sensory processing styles, low recording (p < /em><0.001), and sensory sensitivity (p < /em><0.01) predict positive and significant performance deficit. Among the personality traits, neuroticism (p < /em><0.01) and extraversion (p < /em><0.01) predict deficit in executive functions significantly. The feature of extraversion modulates the relationship between low sensory recording and deficit in executive functions. It should be noted that low recording sensory processing style with extraversion personality trait predict 48% of the variance of deficit in executive actions.

    Conclusion

    Based on the findings of this study, deficit in executive functions can be predicted based on the Dunn modeling sensory processing styles of the model, and personality traits, especially the factor of extraversion, play a decisive role in strengthening this relationship.

    Keywords: Executive functions, Personality traits, Sensory processing
  • Hamidreza Zahedinia * Pages 302-312
    Introduction

    Maintaining the health of family as the most important basic social entity promotes social health. In this regard, this research was conducted to determine the share of sexual knowledge and attitude in predicting sexual intimacy and satisfaction in couples.

    Materials and Methods

    The statistical population of this correlational study includes all couples living in Kermanshah city in 2015 who aged 20 to 40 years and married for at least two years. The sample size included 67 couples selected by the multi-stage clustering method. To collect data the sexual knowledge and attitude scale, Bagarozi's sexual intimacy questionnaire, and sexual satisfaction index were used. Data analyzed through SPSS software, descriptive (mean and standard deviation), and inferential statistics (Pearson correlation and multiple regression analysis).

    Results

    The results showed a positive and significant relationship between sexual knowledge and attitude toward sexual intimacy and satisfaction (P≤0.01). However, multiple regression analyses showed that sexual knowledge, despite its correlation with sexual intimacy and satisfaction, cannot predict them, but sexual attitude can be an adequate predictor of sexual intimacy and satisfaction.

    Conclusion

    It seems that couples with higher levels of sexual knowledge and sexual attitude have more sexual intimacy and sexual satisfaction.

    Keywords: Attitude, Knowledge, Sexual satisfaction
  • Khadije Alavi *, MohammadAli Asghari Moghadam, Abbas Rahiminezhad, Hojjatollah Farahani Pages 313-320
    Introduction

    Lynch’s model is a new transdiagnostic model that explains the development of internalizing disorders. The present study has examined essential parts of this model regarding social phobia as an internalizing disorder. 

    Materials and Methods

    In this study, 521 students were recruited from three universities (Tehran University, Shahed University, and Islamic Azad University-Tehran Medical Branch) in the academic year of 2015-2016 using the convenience sampling method. They responded to the Social Phobia Inventory, Frost Multidimensional Perfectionism Scale (maladjusted perfectionism subscales), Ambivalence over Expression of emotion Questionnaire, Social Safeness and Pleasure Scale and the Inventory of Interpersonal Problems. Data analyzed through structural equation modeling, SPSS-22, and AMOS-22 software. 

    Results

    The model showed good fit ( : 2.9, RMSEA: 0.06, CFI: 0.98, GFI: 0.98, AGFI: 0.96). According to the results, over-controlling coping style (including over-perfectionism, emotional ambivalence, interpersonal problems and lack of social safeness) mediates the relationship between parental perfectionism and social phobia (indirect effect of parental perfectionism on social phobia via over controlling: 0.35, p < /em>< 0.001). 

    Conclusion

    It seems that Lynch’s transdiagnostic model for internalizing disorders got support regarding social phobia. Accordingly, the parental maladaptive perfectionism leads to an over-controlling coping style. This coping style, in turn, leads to social phobia.

    Keywords: Self control, Social phobia, Transdiagnostic model
  • Sama Sadat, *, Eskandar Fathi Azar, Yousef Adib Pages 321-332
    Introduction

    Emotional competence is considered as one of the most important factors related to academic learning. Students' experiences of emotional competence are very important and should be considered. Therefore, the aim of this study was to identify and describe the experience of emotional learning competencies in PhD students in psychology.

    Materials and Methods

    The study was performed with a qualitative approach and phenomenological method. Twenty-five students were selected by purposeful sampling and interviewed at the university where they were studying during the academic year of 2017-2018. The data were written and analyzed using van Mann's combined phenomenology method.

    Results

    The results of the analysis were about two hundred and fifty initial codes, which finally appeared in six themes: recognizing your emotions, managing and controlling your emotions, proper interpersonal relationships, paying attention to the emotions of others, and so on. Empathy, social status, and balance in cognition and excitement. A number of sub-themes also described these themes.

    Conclusion

    Recognizing self-emotions was one of the main components of this experience. With their emotional management, the students tried to learn better. The educational department of the university and the professors of psychology can use these findings to improve the students’ experience of emotional competences in learning.

    Keywords: Emotional competence, Learning, phenomenology
  • Hasan Hajipoor *, MohammadHossein Bayazi, Hamid Nejat Pages 324-339
    Introduction

    The present study aimed to compare the effectiveness of group schema therapy and group-based acceptance and commitment therapy on emotion regulation strategies in substance abusers.

    Materials and Methods

    The statistical population of this study was all men with substance abuse in Mashhad city in 2018. The samples included 60 substance abusers who were selected purposefully and assigned into 3 groups including schema therapy, acceptance and commitment therapy and control. The both experimental groups received 10 ninety interventional sessions. All participants completed emotion regulation questionnaire (Gratz and Roemer, 2004) in pretest, posttest and 3-months follow up. Data analyzed through descriptive statistics, Kolmogrov-Smirnov test, covariance analysis, and SPSS software.

    Results

    The results showed that both experimental groups showed a significant reduction in maladaptive strategies of emotional regulation and increase in adaptive strategies compared to the control group. The difference between the three groups was significant in the post-test phase (F= 8.119; P<0.001) and 3-month follow-up (F= 0.907; P<0.002).

    Conclusion

    It seems that schema therapy is more effective than acceptance and commitment therapy to reduce maladaptive strategies of emotional regulation in substance abusers. This effectiveness was maintained at the follow-up stage.

    Keywords: Acceptance, commitment therapy, Emotion regulation, Schema therapy, substance abuse