فهرست مطالب

نشریه اصول بهداشت روانی
سال بیست و دوم شماره 6 (پیاپی 99، مهر و آبان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهناز غیاثی *، سیده منور یزدی، لیلا هدایتی فر صفحات 369-380
    مقدمه

    شخصیت مرزی با تاثیرپذیری از عوامل متعدد، یک شبکه پیچیده محسوب می شود و با روش های آماری معمول در روانشناسی، ممکن است نتوان به یافته های دقیقی در مورد آن دست یافت. هدف از پژوهش حاضر، مطالعه صفت های شخصیت مرزی با استفاده از پویایی های شبکه برای پژوهش در مورد عوامل تاثیرگذار بر آن بود.

    روش کار

    جامعه آماری شامل دوقلوهای همسان و ناهمسان (Mage=23.46; N=500، %40/74 زن؛ ملیت ایرانی) بود. ابزارهای پژوهش به صورت خودگزارشی بود. به منظور تحلیل داده ها، شیوه حد آستانه برای حذف لینک هایی که روابط ضعیف تری داشتند استفاده شد. سپس، شبکه اسپارس و شیوه سهم مشارکت معکوس به کار رفت تا گره های تاثیرگذار استخراج شوند.

    یافته ها

    برای کل نمونه و دوقلوهای همسان، گره های دلبستگی ایمن به مادر و پدر تاثیرگذاری بالاتری بر ثبات شبکه (جلوگیری از علامت ها) داشتند و در دوقلوهای ناهمسان، گره دلبستگی ایمن به پدر بیشترین تاثیر را در ثبات شبکه داشت. در تمام گروه ها، تاثیرگذارترین گره ها در بی ثباتی شبکه (حرکت به سمت ایجاد علامت ها) مشکل های بین فردی، غفلت هیجانی و دلبستگی ناایمن به پدر بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به غالب شدن عوامل محیطی در شرایط حد آستانه، اثر محیط بر وراثت برای شخصیت مرزی تایید شد.

    کلیدواژگان: آستانه، شبکه، شخصیت مرزی، دوقلوها، صفت
  • زهره ولیان پور*، مرتضی مدرس غروی، بهروز مهرام صفحات 399-407
    مقدمه

    دومین ویراست پرسشنامه شخصیتی چندوجهی مینه سوتا پرکاربردترین آزمون عینی برای ارزیابی شخصیت و آسیب شناسی روانی است.هدف اصلی پژوهش حاضر، اعتباریابی و آماده سازی آزمون MMPI-2 بوده است.

    روش کار

    در این مطالعه 210فرد سالم بزرگسال مشهد و 160 بیمار  روان پزشکی 19 تا 50 ساله دارای پرونده در بیمارستان روان پزشکی ابن سینای مشهد در بازه زمانی 1385 تا 1389 انتخاب شدند. داده ها با شاخص های توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون، هنجارهای صدکی، تی استیودنت و آلفای کرونباخ تحلیل شدند.

    یافته ها

    مقدار ضریب همبستگی پیرسون در تمام مقیاسها به جز مقیاس هیستری (Hy) در بازآزمایی بین 73/0 و 93/0 گزارش شد. نتایج بیانگر اعتبار کلیه مقیاسها بر اساس تمایز مبتنی بر روایی تفکیکی به جز مقیاس L (دروغ سنج) در سطح 01/0 می باشد. همچنین اعتبار در هر یک از مقیاسها به غیر از مقیاس Hy (هیستری) در حد متوسط تا بالا می باشد. ضریب همسانی درونی آلفای کرونباخ در افراد غیر بیمار و بیمار، نشان دهنده ی پایایی مطلوب برای کلیه مقیاسها به جز مقیاسهای دروغ سنج، هیستری، مردانگی و زنانگی بود.

    نتیجه گیری

    پرسشنامه MMPI-2 برای استفاده در جامعه بزرگسال ایرانی دارای اعتبار و روایی رضایت بخشی است و می تواند در کنار شرح حال و مصاحبه بالینی، برای ارزیابی بیماران روانی مورد استفاده پژوهشگران و متخصصان در مراکز مشاوره قرارگیرد.

    کلیدواژگان: اختلالات روانی، اعتباریابی، پرسشنامه ی شخصیتی چند وجهی مینه سوتا
  • صفحات 412-420
    مقدمه

    بی نظمی هیجان یکی از عوامل اساسی در ایجاد و حفظ علایم خلقی و اضطرابی است و می تواند اثربخشی درمانی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان فراتشخیصی گروهی برای اختلالات عاطفی در زنان مبتلا به علایم افسردگی اساسی و اضطراب منتشرانجام شد.

    روش کار

    شرکت کنندگان در این مطالعه شامل 35 زن با علایم اضطراب عمومی و افسردگی از میان مراجعه کنندگان به پلی کلینیک تخصصی خدمات روانشناختی و مشاوره ای دانشگاه فردوسی مشهد بودند. آنها به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش دوازده جلسه درمان گروهی دو ساعته بر اساس پروتکل یکپارچه دریافت کردند ، در حالی که گروه کنترل هیچ درمانی دریافت نکردند. ابزار تحقیق شامل مصاحبه بالینی نیمه ساختاری ، پرسشنامه افسردگی بک ، پرسشنامه اضطراب بک ، مقیاس مشکلات تنظیم هیجان و پرسشنامه پذیرش و عمل بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-22 و از طریق ANCOVA ، MANCOVA تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    درمان گروهی فراتشخیصی به طور قابل توجهی علایم اضطراب عمومی و افسردگی را کاهش داده (P <0.05) ، و به طور قابل توجهی  استراتژی تنظیم عاطفی و اجتناب تجربی (P <0.05) را بهبود بخشید.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد درمان گروهی بر اساس پروتکل یکپارچه (UP) ، که عوامل اساسی اصلی اختلالات عاطفی را برطرف می کند ، میتواند  یک استراتژی درمانی موثر برای افراد مبتلا به اختلالات همزمان عاطفی باشد و در کاهش استراتژی های تنظیم احساسات ناسازگار نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: اختلالات هیجانی، تنظیم هیجان، اجتناب از تجربه، درمان فراتشخیصی، زنان
  • غزاله گریوانی، مونا آذربویه، الهام طاهری* صفحات 421-428
    مقدمه
    با توجه به شیوع اختلالات تیک در کودکان و بار روانی آن، این مطالعه با هدف ارزیابی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر انعطاف پذیری روانشناختی و کمال گرایی در مادران کودکان مبتلا به اختلالات تیک انجام شد.
    روش کار
    جامعه آماری این مطالعه مادران کودکانی با اختلال تیک بودند که در سال 1398 به بیمارستان روانپزشکی ابن سینا و مرکز مشاوره آستان مهر در مشهد مراجعه کردند. از بین آنها ، 30 مادر از طریق روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. هر دو گروه پرسشنامه کمال گرایی هیلز و پرسشنامه پذیرش و عمل را تکمیل کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) استفاده شد.
    یافته ها
    درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش تاثیر معناداری در افزایش انعطاف پذیری روانشناختی (001/0 = P) و کاهش کمال گرایی دارد (000/0 = P).  
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش روشی موثر برای بهبود انعطاف پذیری روانشناختی و کاهش کمال گرایی در مادران کودکان دارای اختلالات تیک است.
    کلیدواژگان: اختللات تیک، انعطاف پذیری شناختی، پذیرش، تعهد، کمال گرایی
  • صفحات 429-438
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی طرحواره درمانی و شفقت درمانی بر بخشودگی و تحمل ابهام در زنان متقاضی طلاق انجام گردسید.

    روش کار

    جامعه  آماریاین پژوهش  شامل کلیه  زنان متقاضی طلاق بود که در 3 ماه اول سال 98-1397 به مراکز مشاوره در سطح شهر نیشابور مراجعه کردند. تعداد 36 نفر از این زنان به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمون 1 و 2 (هر گروه 12 نفر)، و یک گروه شاهد جایگزین شدند. گروه آزمون اول برنامه طرحواره درمانی را طی 12 جلسه و گروه دوم، درمان مبتنی بر شفقت را طی 8  جلسه 90 دقیقه ای دریافت کردند. گروه کنترل در فهرست انتظار قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های بخشودگیپولارد و اندرسون و تحمل ابهام مک لین،  جمع اوری گردیدند. تحلیل داده ها با آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیریهای مکرر و آزمون های تعقیبی انجام شد.

    یافته ها

    با توجه به این که تحلیل واریانس با انداره مکرر  Fمحاسبه شده  (064/128) نسبت  به F  معیار در سطح (05/0) کوچک تر است، هر دو درمان در شاخص بخشودگی (سطح معناداری=534/0) و تحمل ابهام (سطح معناداری=783/0) اثربخش بوده است. اثربخشی شفقت درمانی در مقایسه با طرحواره درمانی در متغیر بخشودگی برتری داشته است، اما اثربخشی طرحواره درمانی در مقایسه با درمان شفقت ورزی در متغیر تحمل ابهام برتری داشته است (05/0>P).

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از این بود که طرحواره درمانی و شفقت ورزی در حوزه سلامت روانی خانواده مانند بخشودگی، تحمل ابهام اثربخشی معناداری دارند.

    کلیدواژگان: ابهام، بخشودگی، شفقت، طرحواره درمانی
  • زهرا طباطبایی، سلطانعلی کاظمی، آذرمیدخت رضایی*، مریم کورش نیا صفحات 450-461
    مقدمه
    سازگاری تحصیلی، حیطه ای خاص از مفهوم عام سازگاری است که به موضوع سازگار شدن فرد با دوره و رشته تحصیلی، محیط آموزشی و الزامات آن می پردازد. لذا پژوهش طراحی  مدل علی سازگاری تحصیلی بر اساس ویژگی های شخصیتی با نقش واسطه ای سبک های اسنادی بود.
    روش کار
    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و به طور خاص از نوع مدل یابی معادلات ساختاری و جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت در سال تحصیلی 1399-1398 بود. نمونه آماری 600  نفر از این دانشجویان بود که  به روش نمونه گیری تصادفی از نوع خوشه ای چندمرحله انتخاب شدند و به پرسشنامه های سازگاری تحصیلی اندرسون و همکاران، ویژگی های شخصیت مک کری و کاستا، و سبک های اسنادی پترسون و سلیگمن پاسخ دادند. داده ها با تستهای آماری توصیفی، مدل یابی معادلات ساختاری، ضریب همبستگی، نرم افزار SPSS و AMOS انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد روان نژندی و گشودگی به تجربه به صورت منفی و معنی دار و برون گرایی و وجدان مداری به صورت مثبت و معنی دار پیش بینی کننده سازگاری تحصیلی است. روان نژندی به صورت منفی و معنی دار و توافق پذیری و گشودگی به تجربه و وجدان مداری به صورت مثبت و معنی دار پیش بینی کننده اسنادهای مثبت می باشند. روان نژندی به صورت مثبت و معنی دار و برون گرایی، گشودگی به تجربه و وجدان مداری به صورت منفی و معنی دار پیش بینی کننده اسنادهای منفی می باشد. سبک های اسناد مثبت به صورت مثبت و سبک های اسناد منفی به صورت منفی و معنی دار پیش بینی کننده سازگاری تحصیلی می باشد. سرانجام اینکه نتایج نشان داد که روان نژندی، برون گرایی، توافق پذیری و وجدان مداری از طریق سبک های اسنادی می توانند سازگاری تحصیلی را به صورت غیرمستقیم و معنادار پیش بینی نمایند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گیری کرد که سبک های اسنادی در ارتباط بین ویژگی های شخصیت و سازگاری تحصیلی دارای نقش واسطه ای معناداری است.
    کلیدواژگان: سازگاری تحصیلی، سبک های اسنادی، ویژگی های شخصیتی
  • عباس حیدری، علی مشکین یزد، پروانه سودمند* صفحات 462-470
    مقدمه
    افراد مبتلا به اختلالات روان پزشکی به عنوان یک گروه اقلیت شناخته می شوند که از نظر اجتماعی مورد تبعیض ، تمسخر و طرد قرار می گیرند. منابع بسیاری از ننگ برای مراجعه کنندگان با این اختلالات وجود دارد که مهمترین آنها اعضای خانواده است. از آنجا که تاثیر انگ خانواده بر این بیماران پیامدهای نامطلوب زیادی به همراه دارد ، هدف از این مطالعه درک تجربیات افراد مبتلا به اختلال روان پزشکی از انگ خانواده است.
    روش کار
    این مطالعه پدیدارشناسی هرمنوتیکی بر روی 12 مراجع مبتلا به اختلال روان پزشکی انجام شد که با روش نمونه گیری هدفمند در سال 2017 انتخاب شدند. در طول این مطالعه ، مصاحبه های غیر ساختاری برای جمع آوری داده ها استفاده شد و فرایند تجزیه و تحلیل داده ها پدیدارشناسی تفسیری بود که توسط دیکلمن و دیگران ارایه شده است (1989)
    یافته ها
    "خانواده ، آشیانه رنج" موضوع اصلی این تحقیق است که شامل سه زیر مضمون "نگاه خانوادگی خاکستری" ، "ترس از افشاگری" و "زندگی جهنمی" و معانی حمایتی مشترک آنها است.
    نتیجه گیری
    شناخته شدن به عنوان یک بیمار روان پزشکی در خانواده باعث می شود تا بیماران، انسانی موجه به حساب نیایند. اعضای خانواده رفتارهایی مانند فاصله گرفتن، ترس ، انزجار ، تمسخر ، نادیده گرفته شدن و عدم تمایل به زندگی با آنها را نشان میدهند. نتایج این مطالعه همچنین می تواند به شکل گیری مداخلات و سیاست هایی برای پیشگیری از ننگ خانواده علیه افراد مبتلا به اختلالات روان پزشکی کمک کند.
    کلیدواژگان: اختلالات روانی، تحقیق کیفی، خانواده، هرمنوتیک
  • فریده سینی چی، فرهاد فریدحسینی*، سعیده حاجبی خانیکی، نسرین چالاکی نیا، زلیخا سعادتی، فاطمه تارا صفحات 481-489
    مقدمه
    از زمان شیوع کروناویروس در سراسر جهان شرایط کاری پرسنل پزشکی به ویژه پرستاران بطور چشمگیری تغییر کرده و بیش از گذشته دچار اختلالات جسمی و روانی شده اند. هدف اصلی از این مطالعه بررسی علایم استرس، اضطراب، افسردگی و راهکارهای مقابله ای در پرستاران شاغل و تاثیر مکانیسم های مقابله بر بروز علایم در طول همه گیری کووید-19 بود.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی تحلیلی مقطعی در طول ماه های آوریل و می 2020 انجام شد. 76 پرستار که مراقبت کننده از بیماران مبتلا به کووید-19در بیمارستان قایم مشهد بودند از طریق نمونه گیری آسان انتخاب شدند. سپس توسط پرسشنامه های DASS-21 و راهبردهای مقابله ای بیلینگز و موس مورد ارزیابی قرار گرفتند. از آزمون من ویتنی، ضریب همبستگی اسپیرمن و تحلیل رگرسیون چندگانه با استفاده از نسخه 16 SPSS استفاده شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که پرستاران از مشکلات روانی بسیاری رنج می برند. علایم استرس در 7/48٪، اضطراب در 6/77٪ و افسردگی در 5/60٪ پرستاران مشاهده شد. مهم ترین راهبرد بکار گرفته در آنها انواع متمرکز بر هیجان بود. آنالیز رگرسیون همبستگی مثبتی بین اختلالات روانشناختی و رویکردهای مبتنی بر هیجان و همچنین همبستگی منفی بین مهارت های مبتنی بر مسئله و بروز افسردگی نشان داد.
    نتیجه گیری
    شیوع کووید-19 شرایط بحرانی و فشارهای روانی بر پرسنل پرستاری را ایجاد کرده است. آموزش راهبردهای حل مسئله در جامعه پرستاری برای مقابله با چنین بحران های مرتبط با سلامتی کمک کننده خواهد بود.
    کلیدواژگان: پرستاران، راهبردهای مقابله ای، علائم روان شناختی، کووید-19
|
  • Mahnaz Ghiasi *, Seyedeh Monavar Yazdi, Leila Hedayatifar Pages 369-380
    Introduction

    Borderline personality influenced by numerous factors is considered as a complex network. Purpose of the study was to conduct a research on borderline personality traits (BPT) using network dynamics for research on factors influencing BPT.

    Materials and Methods

    The statistical population included monozygotic and dizygotic twins (N=500 participants; Mage=23.46; 74.40% female; Iranian). The research instruments were self-report for participants. We used a threshold for correlations to remove links which represented weak relations. After creating a sparse network, inverse participation ratio (IPR) method was used to extract affective nodes.

    Results

    In total sample and monozygotic twins, nodes of secure attachment to mother and father had a profound effect on network stability (Prevention of sings) and node of secure attachment to father had the greatest impact on the given stability among dizygotic twins. Nodes of interpersonal problems, emotional neglect, and insecure attachment to father were among the most important ones affecting all groups in network no stability (Moving towards sings).

    Conclusion

    Given the dominance of environmental factors within threshold conditions, the influence of environment on heritability for BPT was confirmed.

    Keywords: Borderline personality, Network, Threshold, Trait, Twins
  • Zohre Valianpour *, Morteza Modarres Gharavi, Behrouz Mahram Pages 399-407
    Introduction

    The second edition of the Minnesota Multidimensional Personality Questionnaire is the most widely used objective test for personality assessment and psychological pathology. The main purpose of this study was to validate and prepare for the MMPI-2 test.

    Materials and Methods

    In this study, 210 healthy adults in Mashhad and 160 psychiatric patients aged 19 to 50 years with a medical record in Ibn-e-Sina Psychiatric Hospital in Mashhad were selected from 2006 to 2010. Data were analyzed using descriptive indices, Pearson correlation coefficient, percentile norms, Student T and Cronbach's alpha.

    Results

    Pearson correlation coefficient was reported in all scales except Hysteria (Hy) scale in retest between 0.73 and 0.93. The results show the validity of all scales based on differentiation based on discriminant validity except L scale (lie detector) at the level of 0.01. Also, the validity in each of the scales, except for the Hy (hysteria) scale, is moderate to high. Cronbach's alpha internal consistency coefficient in non-sick and sick individuals showed good reliability for all scales except the scales of lie (L), hysteria (Hy), masculinity (Mf m), and femininity (Mf f).

    Conclusion

    The MMPI-2 questionnaire has a satisfactory validity and validity for use in the Iranian adult community and can be used by researchers and specialists in counseling centers in addition to history and clinical interviews to assess the mentally ill.

    Keywords: Mental disorders, Minnesota Multiphasic Personality Inventory (MMPI-2), Validation
  • Mahsa Bameshgi, Ali Kimiaei *, Ali Mashhadi Pages 412-420
    Introduction

    Emotion dysregulation is one of the important underlying factors in the development and maintenance of mood and anxiety symptoms and it can reduce therapeutic effectiveness significantly. The present study aimed to examine the effectiveness of a transdiagnostic group treatment for emotional disorders in women with comorbid generalized anxiety and major depressive symptoms.

    Materials and Methods

    The participants of this study consisted of 35 women with symptoms for generalized anxiety and depression among who referred to the Specialized Polyclinic of Psychological and Counseling Services of Ferdowsi University of Mashhad city. They divided randomly into two experimental and control groups. The experimental group received twelve sessions of two-hour group treatment, based on the Unified Protocol for transdiagnostic disorders, while the control group did not receive any treatment. Research instrument included semi-structural clinical interview, Beck Depression Inventory, Beck Anxiety Inventory, Difficulties in Emotion Regulation Scale and the Acceptance and Action Questionnaire. Data analyzed through ANCOVA, MANCOVA using SPSS-22 statistical software.

    Results

    The transdiagnostic group treatment significantly alleviated the symptoms of generalized anxiety and depression (P<0.05), and significantly improved emotional regulation strategies and experiential avoidance (P<0.05)

    Conclusion

    It seems that Unified Protocol (UP) transdiagnostic group treatment, which addresses the common underlying factors of emotional disorders, may be an effective therapeutic strategy for individuals with emotional comorbid disorders, and contribute to reducing maladaptive emotion regulation strategies.

    Keywords: Emotional disorders, Emotion regulation, Experiential avoidance, Transdiagnostic treatment, Women
  • Ghazaleh Garivani, Mona Azarbooyeh, Elham Taheri * Pages 421-428
    Introduction
     Regarding the prevalence of tic disorders in children and their psychological burden, this study aimed to evaluate the effectiveness of treatment based on acceptance and commitment to psychological flexibility and perfectionism in mothers of children with tic disorders.
    Materials and Methods
    The statistical population of this study included mothers of children with tic disorder who referred to Ibn-e-Sina Psychiatric Hospital and Astan-e-Mehr Counseling Center in Mashhad city in 2019-2020. Amongst them, 30 mothers were selected through the convenient method of sampling. Then they divided into experimental and control groups randomly. Both groups completed Hills Perfectionism Questionnaire and Acceptance and Action Questionnaire-II. Multivariate analysis of variance (MANOVA) was used to analyze the data.
    Results
    Commitment and acceptance-based therapy has a significant effect on increasing psychological flexibility (P=0.001), and reducing perfectionism (P=0.000).
    Conclusion
    It seems that commitment and acceptance-based therapy is an effective method to improve psychological flexibility, and reducing perfectionism in mothers of children with tic disorders.
    Keywords: Acceptance, Commitment, Perfectionism, psychological flexibility, Tic disorders
  • Nasrin Yeganeh Rad, Hassan Toozandehjani *, Zahra Bagherzadeh Golmakani Pages 429-438
    Introduction

    The present study aimed to compare the effectiveness of schema therapy and compassion-focused therapy on forgiveness and ambiguity tolerance in divorce-seeking women.

    Materials and Methods

    The statistical population of this study included all divorce-seeking women who referred to counseling centers in Neyshabur during the second three months of 2018-2019. Thirty six of these women were selected by convenience sampling and were randomly assigned into two experimental groups 1 and 2 (12 subjects) and one control group. The first experimental group underwent schema therapy for 12 sessions, the second experimental group received compassion-focused therapy during 8 ninety-minute sessions, while the control group was placed on the waiting list. Data were collected using Pollard and Anderson Family Forgiveness Scale (FFS) and McLean Ambiguity Tolerance Questionnaire. For data analysis, repeated measures ‎ANOVA‎ was applied.

    Results

    The results demonstrated that since repeated measures ANOVA of calculated F (128.064) is less than the criterion F at the 0.05 level, both treatments were effective in the index of forgiveness (Significance level 0.534) and ambiguity tolerance (Significance level 0.783).

    Conclusion

    The results suggest that schema therapy and compassion-focused therapy have a significant effect on the field of mental health such as forgiveness and ambiguity tolerance.

    Keywords: Ambiguity, Compassion, Forgiveness, Schema therapy
  • Zahra Tabatabai, Soltan Ali Kazemi, Azarmidokht Rezaei *, Maryam Kouroshnia Pages 450-461
    Introduction
    Academic adjustment is a specific area of ​​the general concept of adjustment that deals with the issue of an individual’s adjustment to the course and field of study, educational environment and its requirements. Therefore, the research sought to design a causal model for academic adjustment based on personality traits with the mediating role of attributional styles.
    Materials and Methods
    The research method was descriptive-correlational and of structural equation modeling in particular and the statistical population included all undergraduate students of Islamic Azad University of Marvdasht city, Iran in the academic year 2017-2019. The statistical sample consisted of 600 students who were selected by multi-stage cluster random sampling and answered the questionnaires including Academic Adjustment Scale by Anderson et al., personality traits by McCrae and Costa, and attribution styles by Patterson and Seligman. Data were analyzed by descriptive statistics, structural equation modeling, correlation coefficient, SPSS, and AMOS software.
    Results
    The results indicated that neuroticism and openness to experience predict academic adjustment in a negative and significant way and extroversion and conscientiousness in a positive and significant way. Neuroticism predicts positive attributions in a negative and meaningful way and agreeableness and openness to experience and conscientiousness in a positive and meaningful way. Neuroticism predicts negative attributions in a positive and significant way and extroversion, openness to experience and conscientiousness in a negative and meaningful way. Positive attributional styles predict academic adjustment in a positive way and negative attributional styles in a negative and significant way. Finally, the results showed that neuroticism, extroversion, agreeableness and conscientiousness can indirectly and significantly predict academic adjustment through attributional styles.
    Conclusion
    Based on the research findings, it can be concluded that attributional styles have a significant mediating role in the relationship between personality traits and academic adjustment.
    Keywords: Academic Adjustment, Attribution styles, Personality traits
  • Abbas Heydari, Ali Meshkin Yazd, Parvaneh Soodmand * Pages 462-470
    Introduction
    People with psychiatric disorders are recognized as a minority group who are socially considered as discriminated, ridiculed, and rejected. There are many sources of stigma for psychiatric patients, which is the most important of them is family members. Since the impact of family stigma on these patients has many undesirable consequences, the aim of this study is to understand the experiences of clients with psychiatric disorder due to the family stigma.
    Materials and Methods
    This study is a hermeneutic phenomenology. It was performed on 12 clients with a psychiatric disorder who were selected by purposeful sampling method in 2017. During this study, unstructured interviews were used to collect data, and the data analysis process was interpretive phenomenology proposed by Dieckelmann et al. (1989).
    Results
    “Family, the nest of suffering" is the main theme of this study, which includes three sub-themes: "gray family look", "fear of disclosure", and "hell life", and their common supporting meanings.
    Conclusion
    Being known as a psychiatric patient in the family makes the patients of this study not count as a dignified human being. Family members also have behaviors such as distance, fear, disgust, ridicule, being ignored and unwilling to live with them. The results of this study can also help to shape interventions and policies to prevent family stigma against the people with psychiatric disorders.
    Keywords: Family, Hermeneutics, Mental disorders, Qualitative research
  • Farideh Sinichi, Farhad Faridhosseini *, Saeedeh Hajebi Khaniki, Nasrin Chalakinia, Zoleikha Saadati, Fatemeh Tara Pages 481-489
    Introduction
    Since the outbreak of Coronavirus worldwide, working conditions of medical personnel, specifically nurses, have changed dramatically. Therefore, medical staff have undergone more physical and psychological distress than before. The main purpose of this study was investigating symptoms of stress, anxiety and depression and coping strategies in nurses who worked during COVID-19 pandemic. T
    Materials and Methods
    This cross-sectional descriptive analytical study was conducted during April and May 2020. Through convenience sampling method, 76 nurses who involved in caring of COVID-19 patients at Ghaem Hospital in Mashhad were selected. They were evaluated by DASS-21 and Billings and Moos coping responses inventories. Mann-Whitney test, Spearman correlation coefficient and multiple regression analysis was used by means of SPSS 16.0. 
    Results
    The findings demonstrated that nurses suffered high mental problems. Symptoms of stress were discovered in 48.7%, anxiety in 77.6%, and depression in 60.5% of the nurses; and the main strategy applied by them was emotion-focused types. Regression analysis revealed a positive correlation between psychological distresses and emotion based approaches as well as negative correlation between problem-focused skills and incidence of depression.
    Conclusion
    The COVID-19 outbreak has caused critical conditions and as a result, psychological pressures on nursing staff. Training on problem-solving strategies in nursing community would help to cope with such health related crisis.
    Keywords: Coping strategy, COVID-19, Nurses, Psychological Symptoms