فهرست مطالب

نشریه پژوهش های میوه کاری
سال چهارم شماره 1 (بهار و تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • امیرعباس تقی زاده، رقیه امینیان دهکردی*، علی اصغر زینانلو صفحات 1-12

    این تحقیق به منظور مطالعه اثر متقابل ژنوتیپ × محیط و تعیین سازگاری عملکرد در برخی ژنوتیپ های زیتون با استفاده از روش های چند متغیره GGEBiplot و AMMI انجام شده است. برای انجام این تحقیق، نود و دو ژنوتیپ جمع آوری شده از سراسر اقلیم ایران، به همراه 8 رقم مطرح داخلی و خارجی شامل: ارقام کرونیکی، کنسروالیا، مانزانیلا، آربیکن، زرد، روغنی، شنگه و تخم کبکی؛ در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی (RCBD) طی شش سال از 1391 تا 1396 در شرایط اقلیم طارم بررسی شدند. پس از جمع آوری عملکرد هر درخت در هر سال، به منظور حذف نوسانات ژنتیکی ناشی از پدیده ی "سال آوری"، از شاخص "ضریب سال آوری" برای هر ژنوتیپ در دوره ی دوساله و استفاده از آن به عنوان متغیر کمکی (کوواریت) و در نهایت تصحیح میانگین های عملکرد استفاده شد. اگرچه در تجزیه مرکب داده ها، اثرات ژنوتیپ، محیط و اثر متقابل ژنوتیپ و محیط در سطح یک درصد معنی دار شد ولی بالاترین توجیه واریانس توسط اثر متقابل ژنوتیپ و محیط انجام شد. رقم کرونیکی با در نظر گرفتن دو پارامتر عملکرد و پایداری، دارای حداکثر پایداری عملکرد بود، همچنین ژنوتیپ های ‘Bn7’،  ‘Bn6’و ‘No10’ در شرایط نامساعد محیطی نیز عملکرد قابل قبولی داشتند.

    کلیدواژگان: ابر محیط، باغبانی، سازگاری عملکرد، AMMI، GGEBiplot
  • صفورا دهقانی پوده*، محمدعلی عسکری سرچشمه، علیرضا طلایی، مصباح بابالار صفحات 13-23

    این تحقیق با هدف تاثیر سطوح مختلف نیتروژن و آهن بر برخی ویژگی های کمی و کیفی میوه سیب رقم گرانی اسمیت به صورت فاکتوریل و در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سال 1394 انجام شد. فاکتور اول، نیتروژن از منبع نیترات آمونیوم در سه سطح صفر، 144 و 288 گرم به ازای هر درخت و فاکتور دوم، آهن از منبع Fe-EDDHA در سه سطح صفر، 1500 و 3000 میلی گرم به ازای هر درخت به صورت کاربرد خاکی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که شاخص سبزینگی و کارایی عملکرد توسط کاربرد نیتروژن افزایش یافت. بیشترین میزان شاخص سبزینگی (77/58) و کارایی عملکرد (889/0 کیلوگرم بر مترمربع) در سطح 288 گرم نیترات آمونیوم مشاهده شد. کلات آهن موجب افزایش pH عصاره میوه، غلظت آهن میوه و کاهش غلظت پتاسیم برگ شد. همبستگی مثبت و معنی داری بین آنتی اکسیدان کل و آهن برگ (84/0=r)، شاخصa* و آهن برگ (68/0=r)، پتاسیم برگ و نیتروژن برگ (69/0=r)، پتاسیم میوه و نیتروژن میوه (74/0= r)، نیتروژن برگ و نیتروژن میوه (66/0=r) مشاهده شد. در مجموع نیترات آمونیوم در سطح 288 گرم، تاثیر بیشتری در بهبود خصوصیات ذکر شده داشت و تغذیه آهن تاثیر چندانی نداشت و به نظر می رسد به مقادیر بالاتری به منظور تاثیرگذاری بهتر، مورد نیاز باشد.

    کلیدواژگان: کلات آهن، کیفیت میوه، گرانی اسمیت، نیترات آمونیوم
  • حامد دولتی بانه*، ولی الله رسولی صفحات 24-36

    مقایسه ارقام تجاری خارجی با داخلی و ارزیابی سازگاری آنها، روشی مرسوم در توسعه باغات جدید و جایگزینی ارقام محلی انگور می باشد. به منظور بررسی سازگاری 69 رقم انگور وارداتی از روسیه، این طرح تحقیقاتی در ایستگاه تحقیقات باغبانی کهریز ارومیه به صورت آزمایشی در قالب طرح لاتیس مستطیل 9×8 در سه تکرار به اجرا در آمد. پس از کشت نهال ها در زمین اصلی و تربیت آنها به صورت سیستم ایستاده کوردون دو طرفه، از سال چهارم یادداشت برداری صفات آغاز شد و صفاتی چون زمان شروع گلدهی، زمان رسیدن میوه، مورفولوژی میوه و برگ، TSS، TA، pH و سایر صفات مورد ارزیابی قرار گرفتند. بیش از نیمی از این ارقام دارای شکل حبه گرد بوده و بقیه بیضی بودند. از نظر رنگ حبه، شش رنگ متفاوت در میان ارقام مورد بررسی مشاهده شد. در میان ارقام مورد بررسی، فقط رقم موروس بی دانه بود و بقیه ارقام دانه دار بودند. ارقام موروس و زنبیل به ترتیب با 93/21 و 18/22 درجه بریکس، بالاترین مقدار TSS، ارقام یولسکی بیسر، X45، ددسکی رامفی و شماره 47 به ترتیب با 05/2، 44/1، 44/1 و 5/1 میلی گرم اسید (اسید تارتاریک) در 100 میلی لیتر آب میوه، بالاترین مقدار TA را به خود اختصاص دادند. در مقایسه میانگین مدت زمان لازم جهت رسیدن میوه، ارقام سوپران بولگار و وورمونک به ترتیب با 189 و 192 روز، دیررس ترین ارقام بوده و رقم رامفی ایزدنگاره با 142 روز، زودرس ترین رقم بود. ارقام اسکیف، یالووسکی و دروژبا به ترتیب با متوسط عملکرد 7/8، 12/9 و 5/7 کیلو گرم بر بوته، پر محصول ترین ارقام بودند. به غیر از رقم بیدانه قرمز که از بین شاهدها از عملکرد مطلوبی برخوردار بود، دو رقم شاهد دیگر عملکرد کمتری از ارقام روسی پر بار داشتند.

    کلیدواژگان: رزیابی مقدماتی، ارقام روسی، انگور، ژرم پلاسم
  • قاسم حسنی*، حسن حاج نجاری، محسن پیرمرادیان صفحات 37-46
    با هدف توسعه کشت ارقام جدید سیب، نهال های سیب وارداتی (ایتالیا) از نظر ویژگی های رشدی، عملکرد و کیفی میوه مورد ارزیابی قرار گرفتند. ترکیب های پیوندی وارداتی شامل ارقام ردچیف، گالاشنیگا، فوجی کیکو، فوجی، گالا روی پایه رویشی M9 و ارقام گلدن دلیشز و رددلیشز روی پایه رویشی M9 به عنوان شاهد در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقات باغبانی کهریز ارومیه مورد ارزیابی قرار گرفتند. خصوصیات رشدی و رویشی درختان و صفات کیفی میوه در هر ترکیب پیوندی اندازه گیری و تجزیه آماری مرکب سه ساله داده ها انجام شد. نتایج نشان داد که تمامی صفات رویشی به جز قطر تنه از لحاظ آماری در بین ارقام دارای اختلاف معنی دار بودند. رشد رویشی شاخه های یک ساله، ارتفاع، سطح گسترش تاج درخت و اندازه برگ در ارقام رد چیف، گلدن دلیشز و رددلیشز از سطوح پایین تری نسبت به سایر ارقام وارداتی برخوردار بودند. میزان کلروفیل کل در ارقام جدید بیشتر از ارقام شاهد بود. عملکرد محصول و اندازه میوه در درختان شاهد به مراتب کمتر از درختان دیگر بود. شاخص های کیفی میوه در ارقام سیب وارداتی نسبت به درختان شاهد به مراتب بالاتر بود. شاخص سال آوری و تغییرات عملکرد در ارقام جدید گالاشنیگا و فوجی کیکو کمتر از ارقام دیگر بود. کارآیی عملکرد در ارقام ردچیف و گالاشنیگا بیشتر از سایر ارقام مورد بررسی بود.
    کلیدواژگان: سازگاری، سیب، کیفیت میوه، نهال سالم
  • نجمه مداحی نسب، فاطمه زهرا امیرمحمدی*، غلامعباس محمدی، محمود شعبانی صفحات 47-59

    این مطالعه با هدف بررسی تحمل به شوری دو رقم انجیر (کشکی و رونو) در شرایط کشت درون شیشه ای انجام شد. تیمار شوری با استفاده از غلظت های مختلف کلریدسدیم (0، 40، 80 و 120 میلی مولار) اعمال شد. پس از سه هفته، نتایج نشان داد که شوری باعث کاهش معنی دار وزن تر و خشک، طول شاخساره و تعداد برگ در هر دو رقم شد. اما این کاهش در رقم کشکی بیشتر بود. در هر دو رقم با افزایش غلظت نمک کلریدسدیم در محیط کشت، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان افزایش یافت. فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی بطور معنی داری در رقم کشکی بیشتر بود. میزان تجمع سدیم و نسبت سدیم به پتاسیم در برگ و ریشه رقم رونو به طور معنی داری بیشتر از رقم کشکی بود. در غلظت 120 میلی مولار کلرید سدیم، همه صفات بطور معنی داری کاهش داشتند. در بیشتر صفات مورد ارزیابی، دانهال های دو رقم پاسخ های متفاوتی نشان دادند. با توجه به یافته های پژوهش حاضر مشخص شد که رقم کشکی نسبت به رقم رونو از تحمل بیشتری نسبت به تنش شوری برخوردار بود.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، پراکسیداز، رقم رونو، رقم کشکی، محیط کشت
  • فرید مرادی نژاد*، علی کاظمی، مهدی خیاط، همایون فرهنگ فر صفحات 60-69
    عناب از لحاظ تغذیه ای و دارویی یکی از میوه های ارزشمند است. با این وجود ماندگاری آن در شرایط دمای محیط کوتاه است. علی رغم اینکه خشک کردن میوه یک روش معمول برای نگهداری درازمدت آن می باشد، انتخاب مرحله مناسب بلوغ در هنگام برداشت و شرایط خشک کردن میوه به منظور دارا بودن حداکثر ارزش غذایی و حفظ خواص آنتی اکسیدانی در طی فرآیند پس از برداشت و فرآوری بسیار حایز اهمیت است. از این رو، اثر دمای خشک کردن (45 و 60 درجه سانتی‏گراد) و مرحله بلوغ خوراکی (بالغ ترد و رسیده کامل) بر ویژگی های کیفی، حسی و خواص آنتی اکسیدانی میوه عناب ارزیابی شد. نتایج نشان داد که مقادیر بیشتری از فنل کل، اسید آسکوربیک و شاخص های رنگ پوست میوه شامل روشنایی، قرمزی و کروما در مرحله بالغ ترد در میوه موجود بود. افزایش در اسید آسکوربیک، فعالیت آنتی اکسیدانی کل و مقادیر روشنایی، قرمزی و کروما در میوه های خشک شده در دمای کمتر (45 درجه سانتی گراد) به دست آمد، در حالی که افزایش در شاخص هیو در میوه های خشک شده در دمای بیشتر (60 درجه سانتی گراد) حاصل شد. به طور کلی، از نظر خصوصیات حسی و خواص آنتی اکسیدانی، میوه های برداشت شده در مرحله رسیده کامل که در دمای کمتر (45 درجه سانتی گراد) خشک شده بودند، مطلوب تر ارزیابی شدند.
    کلیدواژگان: اسید آسکوربیک، خشک کن، عناب چینی، فنل کل
  • سبحان سنگین آبادی، ابوالفضل علیرضالو، جواد رضاپورفرد، پرویز نوروزی*، افسانه انصاری صفحات 70-82
    با توجه به اهمیت بالای تغذیه ای و دارویی میوه فیسالیس، این تحقیق در راستای بهینه کردن کشت و کار این گیاه ارزشمند در شرایط گلخانه ای انجام شد. در این پژوهش، تاثیر نسبت های مختلف نیتروژن به پتاسیم (1 به 25/1 به عنوان شاهد، 1 به 5/1، 1 به 75/1 و 1 به 2) بر پایه طرح کاملا تصادفی بر خصوصیات فیزیکی (طول، قطر و وزن میوه، شاخص های رنگ میوه شامل a*، b*، L*، کروما و هیو)، فیتوشیمیایی (فنل و فلاونویید کل) و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه فیسالیس مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که نسبت های مختلف نیتروژن به پتاسیم تاثیر معنی داری روی صفات مورد مطالعه داشتند. بیشترین میزان طول میوه (64/18 میلی متر)، قطر میوه (1/19 میلی متر) و وزن تر میوه (31/4 گرم) در تیمار 1 به 75/1 و کمترین مقادیر آن ها مربوط به تیمار 1 به 2 نیتروژن به پتاسیم بود. تیمارهای تغذیه ای تاثیر مثبت و معنی داری بر شاخص های a*، هیو و کروما داشت. بیشترین میزان فنل کل (58/253 میلی گرم گالیک اسید در 100 گرم وزن تر) و  فلاونویید کل (5/29 میلی گرم کویرسیتین در 100 گرم وزن تر) در تیمار 1 به 2 و بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی (58/55 درصد) در تیمار 1 به 75/1 مشاهده گردید. نتایج نشان داد که با مدیریت تیمارهای تغذیه از جمله میزان پتاسیم که یک عنصر کلیدی می باشد، می توان گامی مهم در راستای افزایش کارایی محصولات گلخانه ای از جمله میوه ارزشمند گیاه فیسالیس برداشت.
    کلیدواژگان: پتاسیم، فعالیت آنتی اکسیدانی، فنل، فیسالیس، گیاهان دارویی
  • ابراهیم ایرانی، موسی ارشد*، محمدجواد نظری دلجو صفحات 83-94

    به منظور بررسی اثر آسکوربات کلسیم بر تغییرات کیفی میوه سیب رقم گلدن دلشیز طی انبارداری، آزمایشی به صورت اسپلیت در زمان بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا شد. عامل اصلی غلظت های مختلف آسکوربات کلسیم (صفر، 5/2 و 5 درصد) و عامل فرعی زمان های مختلف انبارداری (90، 150 و 210 روز) بود. نتایج بیانگر افزایش معنی دار ماده جامد محلول کل، شاخص قهوه ای شدن، تولید اتیلن و کاهش معنی دار محتوای فنل کل، ویتامین ث، اسیدیته قابل تیتراسیون، سفتی بافت میوه و ماندگاری میوه با افزایش زمان نگهداری بود. با افزایش غلظت آسکوربات کلسیم، اسیدیته کل، استحکام بافت میوه و ماندگاری میوه افزایش و تولید اتیلن کاهش معنی داری داشت. اثر متقابل آسکوربات کلسیم در زمان انبارداری بر محتوای فنل کل و اتیلن میوه معنی داری بود. مقدار اتیلن میوه در نتیجه تیمار با هر سطح از غلظت آسکوربات کلسیم کاهش یافت ولی با افزایش زمان نگهداری، روندی افزایشی داشت. بیشترین مقدار اتیلن تولیدی (06/3 میکرولیتر در کیلوگرم در ساعت) مربوط به میوه های سیب شاهد در روز 210 نگهداری بود. براساس نتایج پژوهش حاضر مشخص شد که آسکوربات کلسیم با کندکردن فرآیند رسیدن و تولید اتیلن، سبب افزایش ماندگاری میوه سیب گلدن دلشیز طی نگهداری گردید.

    کلیدواژگان: اتیلن، آسکوربات کلسیم، سیب، فنل کل، ماندگاری
  • سمیه پیرمحمدی طلاتپه*، محمدرضا اصغری، محمد فتاحی صفحات 95-105
    امروزه با تغییر سبک زندگی و عادات غذایی مردم تمایل افراد جهت استفاده سریع و راحت، از محصولاتی سالم که به لحاظ کیفی از بالاترین سطح برخوردار هستند، در حال افزایش است. با توجه به حساس بودن محصولات تازه بریده به فساد، استفاده از فناوری های نوین برای حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری آنها لازم و ضروری است. در این پژوهش، کارآیی نانو امولسیون کیتوسان به همراه اسید سالیسیلیک به عنوان پوشش خوراکی جهت افزایش عمر قفسه ای میوه های تازه بریده شلیل مورد بررسی قرار گرفت. میوه های تازه بریده شلیل با نانوامولسیون کیتوسان با غلظت 4/0 درصد به همراه اسید سالیسیلیک دو میلی مولار پوشش دار و سپس بسته بندی شد و در سردخانه با دمای 1±0 درجه سانتی گراد با رطوبت نسبی 95-90% به مدت 16 روز نگهداری شدند. ارزیابی شاخص های کیفی شامل مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)،pH ، درصد کاهش وزن، محتوای فنل کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل در روز برداشت و طی مدت نگهداری در چهار تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که پوشش خوراکی مورد بررسی تاثیر معنی داری بر TSS،TA ، pH، درصد کاهش وزن، محتوای فنل کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل داشت. نتایج پژوهش حاضر نشان دهنده تاثیر هم افزایی اسید سالیسیلیک و نانو امولسیون کیتوسان با یکدیگر به عنوان روشی سالم و بدون مضرات جانبی مواد نگه دارنده شیمیایی در افزایش مدت زمان ماندگاری و حفظ خواص کیفی میوه تازه بریده شلیل رقم رد گلد بود.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، ترکیبات طبیعی، عمر قفسه ای، فنل کل، مواد جامد محلول
  • موسی رسولی*، علی جعفری طائمه، مصطفی رحمتی جنید آباد صفحات 106-120
    به منظور گروه بندی و مقایسه 100 ژنوتیپ بذری بادام در منطقه ملایر، 65 صفت کمی و کیفی مختلف مربوط به صفات رویشی درخت و خشک میوه و مغز، براساس توصیفگر جهانی بادام اندازه گیری شد.بر اساس نتایج، برخی از صفات مثل عادت رشدی درخت، تزیینات روی پوسته هسته، دوام لایه بیرونی پوسته هسته، بازشدن پوسته هسته، وجود لبه اضافی میوه خشک، زمان خزان برگ ها در پاییز، درصد میوه های دوقلو، میزان فسفر برگ و طعم مغز دارای ضریب تغییرات بالایی بودند. بین برخی از صفات اندازه گیری شده رویشی، خشک میوه و مغز همبستگی مثبت یا منفی معنی دار وجود داشت. همبستگی مثبت معنی‏ دار بین نسبت طول به عرض مغز و شکل میوه خشک (60/0=r) و ضخامت پوسته هسته و نرمی و سختی پوسته هسته (65/0=r) وجود داشت. تجزیه کلاستر در فاصله 15 اقلیدسی ژنوتیپ‏ها را به دو گروه اصلی تقسیم‏بندی کرد که از عوامل مهم تفکیک ژنوتیپ‏ها از یکدیگر در این فاصله صفاتی مثل ضخامت پوسته هسته، دوام لایه بیرونی پوسته هسته، نرمی و سختی پوسته هسته بودند. با کاهش فاصله از 15 به 5 اقلیدسی ژنوتیپ‏ها به شش گروه اصلی تقسیم شدند. از عوامل مهم تفکیک، صفاتی نظیر زمان رسیدن میوه، شکل میوه خشک، ضخامت پوسته هسته، نرمی و سختی پوسته هسته و درصد مغز‏های دوقلو بودند. تجزیه به عامل ها صفات مورد ارزیابی را به 11 عامل اصلی کاهش داد که در مجموع 17/61 درصد از واریانس کل را توجیه نمودند. صفات مربوط به خشک میوه و مغز بیشترین تاثیر را در تفکیک ارقام و ژنوتیپ ها داشتند. با توجه به نتایج، تنوع ژنتیکی بالایی در ژنوتیپ های بادام مورد مطالعه وجود داشت که می تواند در برنامه های به نژادی بادام مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اصلاح بادام، نشانگرهای مورفولوژیکی، همبستگی صفات، تجزیه کلاستر
|
  • AmirAbbas Taghizadeh, Roghayeh Aminian Dehkordi *, AliAsghar Zeinanloo Pages 1-12

    This research was conducted to study the interaction between genotype × environment and to determine the adaptation of some olive genotypes using multivariate GGEBiplot and AMMI methods. To conduct this research, ninety-two genotypes were collected from all regions of Iran, along with eight Local and Foreign cultivars including: Konservolia, Manzanilla, Koroneiki, Arbequin, Roghani, Tokhm-kabki, Zard and Shenghe cultivars, and were compared in a Randomized Complete Block Design (RCBD) for six years from 2011 to 2016 in Tarom conditions. After collecting the yield per year, in order to eliminate the genetic fluctuations caused by the "Alternate bearing" phenomenon, the "Alternate bearing index" for each genotype in a two-year period was evaluated and was used as a Covariate variable. In combined analysis of data, genotype and environment effects and their interaction effects were significant at 1% level. Among them, the highest justification of variance was done by interaction. Koroneiki cultivar was found to have the highest overall stability, considering the two parameters of performance and stability, Also, the genotypes 'Bn7', 'Bn6' and 'No10' in unfavorable conditions also had an acceptable performance.

  • Safoora Dehghanipoodeh *, MohammadAli Askari, Alireza Talaei, Mesbah Babalar Pages 13-23

    To evaluate the effect of different levels of nitrogen and iron on some quality indices and yield parameters of "Granny Smith" apple a factorial experiment, in a completely randomized block design with three levels of nitrogen (0, 144 and 288 g ammonium nitrate per tree( and three levels of iron (0, 1500 and 3000 mg Fe-EDDHA per tree) as soil application, was conducted during 2015. Nitrogen application increased chlorophyll index and yield efficiency. The highest chlorophyll index (58.77) and yield efficiency (0.889 Kg.m-2) were observed in 288 g/tree ammonium nitrate. Iron application increased pH of fruit juice and fruit iron concentration, and decreased leaf K concentration. Positive correlation between total antioxidants and leaf Fe concentration (r = 0.84), a* parameter and leaf Fe concentration (r = 0.68), leaf K content and leaf N content (r = 0.69), fruit K content and fruit N content (r = 0.74), leaf N and fruit N content (r = 0.66) was observed. In conclusion, nitrogen application at 288 g/tree was more effective in improving the mentioned characteristics. Iron nutrition had no much impact and seems that more concentrations of iron are required to a greater effect.

    Keywords: Ammonium nitrate, Fruit quality, Granny Smith, Iron chelate
  • Hamed Doulati Baneh *, Valiollah Rasoli Pages 24-36

    Comparison of commercial grape cultivars with native cultivars and study of their adaptation is a traditional way for replacement of conventional orchards and establishment of new vineyards. To evalute the adoptation of 69 grapevine cultivars imported from Russia this research was conducted as a rectangular lattice design of 8*9 in Kahriz research station, Urmia. After planting the vines were trained according Cordon bilatral system. In the fourth-year different parameters including flowering time, fruit ripening time, fruit and leaf morphology, fruit TSS, TA, PH and TSS/TA and some other characteristics were evaluated.More than half of the genotypes had spherical berries and the remaining had oval shapes. The six different colors including light green, green, red, yellow, light yellow and black colors were observed in berries of different varieties.Only Morus genotype had seedless berry. Morus and Zanbil with TSS of 21.93 and 22.18 had the highest TSS, and Yolski biser, X45, Dedeski rumphi and number 47 with 2.05, 1.44, 1.44 and 1.5 gr in 100 ml of juice (acid tartaric) had the highest total acidity, respectively. Comparison of means for ripening time showed that Supran bulgar and Vormunk genotypes with 189 and 192 days of fruit growth duration late ripening genotypes and Rumphi izadnegare with 142 day was the most early ripening genotype. Skif, Yloaski and Druzhba cultivars, with 8.7, 9.12 and 7.5 Kg per tree were the most bearing cultivars respectively. In addition to the Red Bidane cultivar, which had good performance among the endomic genotypes, the two other control (endomic) cultivars had a lower performance than Russian cultivars.

    Keywords: Grapevine, Germplasm, Russian grapevine, Preliminary evaluation
  • Ghasem Hassani *, Hassan Haj Najjari, Mohsen Pirmoradian Pages 37-46
    In order to develop new apple cultivars, imported apple (from Italy) seedlings were evaluated for their growth, yield and quality characteristics. Imported combinations including Red Chief, Galaschniga, Fujikiko, Fuji, Gala cultivars grafted on M9 rootstocks as well as ‘Golden Delicious’ and ‘Red Delicious’ on M9 rootstocks as control were planted in a randomized complete block design at Horticultural Research Station, Orumiyeh. Growth parameters and vegetative characteristics of trees and qualitative traits of fruit were measured, and 3 year combined statistical analysis of data was performed. The results showed that all vegetative traits except for trunk diameter were statistically different among cultivars. Vegetative growth of one-year shoots, height, area of ​​canopy expansion and leaf size in ‘Red Chief’, ‘Golden Delicious’ and ‘Red Delicious’ Leaves were lower than other imported varieties. Total chlorophyll content in new cultivars was higher than control cultivars. Yield and fruit size were significantly lower in control trees than in other trees. Fruit quality indices in imported apple cultivars were significantly higher than control trees. The alternate bearing index and yield variations were lower in new cultivars of ‘Galaschniga’ and ‘Fuji Kiko’ than other cultivars. Yield performance in ‘Red Chief’ and ‘Galaschniga’ was higher than other cultivars.
    Keywords: Adaptability, Apple, Fruit quality, Healthy sapling
  • Najmeh Madahinasab, FatemehZahra Amirmohammadi *, Gholamabas Mohammadi, Mahmoud I Shabban Pages 47-59

    The aim of this study was to evaluate the salt tolerance of two cultivars of fig (‘Kushki’ and ‘Rounou’) under in vitro conditions. Salinity treatment was performed using different concentrations of sodium chloride (0, 40, 80 and 120 mM). The results showed that salinity significantly reduced fresh and dry weight, shoot length and leaf number in both cultivars after three weeks’ treatment with sodium chloride. However, the decline was more in the ‘Kushki’. In both cultivars, the activity of antioxidant enzymes were increased with increase in the concentration of sodium chloride, and this increase was significantly higher in Kushki cultivar. The amount of sodium accumulation and Na+/K+ratio in leaves and roots of ‘Rounou’ was significantly higher than Kushki cultivar. At 120 mM concentration, all traits were significantly reduced. Seedlings of the two cultivars showed different responses for most of the evaluated traits. According to the results of this study, the Kushki cultivar was more tolerant than the Rounou cultivar to the salinity stress.

    Keywords: Antioxidant, Culture medium, Kushki cultivar, Peroxidase, Rounou cultivar
  • Farid Moradinezhad *, Ali Kazemi, Mehdi Khayyat, Homayoun Farhang Far Pages 60-69
    Jujube is one of the invaluable fruits from nutritional and medicinal aspects. However, its shelf life is short in ambient temperature. Drying is used as a common method to extend the shelf life, but optimum maturity stage at harvest and drying conditions is crucial for maximizing the nutritional value and maintaining the antioxidant properties during the processing stage. Hence, the effect of drying temperature and maturity stage (crisp mature and full ripe) on quality parameters, sensory and antioxidant properties of jujube fruit was examined. The results showed that the higher values of total phenolic content, ascorbic acid, and skin color characteristics include lightness (L*), redness (a*) and chroma (C*) were obtained in fruit harvested at crisp mature fruit. An increase in ascorbic acid, antioxidant activities and L*, a* and C* values were obtained in fruit dried at a lower temperature (45°C), while the greater value of hue (h°) was achieved at fruit dried at a higher temperature (60°C). In general, from sensorial and nutritional aspects, fruits harvested at fully ripe stage and dried at a lower temperature (45°C) were better.
    Keywords: Ascorbic acid, Dryer, Total phenol, Ziziphus jujuba
  • Sobhan Sanginabadi, Abolfazl Alirezalu, Javad Rezapour Fard, Parviz Noruzi *, Afsane Ansari Pages 70-82
    Due to the high nutritional and medicinal importance of physalis fruits, this research was carried out to optimize the cultivation of this valuable plant in greenhouse conditions. In the present study, effects of different nitrogen to potassium ratios (including 1/1.25 as control, 1/1.5, 1/1.75 and 1/2) on physical parameters including fruit length, diameter, weight, and color parameters of a*, b*, L*, Chroma and hue, phytochemicals including total phenols and total flavonoid contents, as well as antioxidant activity were studied. According to the results, different ratios of nitrogen to potassium had a significant effect on studied traits. The highest fruit length (18.64 mm), fruit diameter (19.1 mm) and fruit fresh weight (4.31 g) were recorded in 1/1.75 and the lowest values for the mentioned parameters ​​were observed in treatment 1/2 of nitrogen to potassium ratio. The treatments had a positive and significant effects on a*, hue and chroma indices. The highest total phenols (253.58 mg gallic acid per 100 g fresh weight) and total flavonoids (29.5 mg quercetin in 100 g fresh weight) were recorded in the ratio of 1/2, and the highest antioxidant activity (55.58%) was observed in the ratio of 1 to 1.75 of nitrogen to potassium. The results showed that by modulating the mineral nutrient concentrations such as levels of potassium, which is a key element in plants, we can increase the productivity of greenhouse products, such as physalis.
    Keywords: Antioxidant activity, Medicinal plants, phenol, Physalis, Potassium
  • Ebrahim Irani, Mousa Arshad *, MohammadJavad Nazarideljou Pages 83-94

    In order to investigate the effect of calcium ascorbate on quality changes of ‘Golden Delicious’ apple during storage, an experiment was conducted in a completely randomized design with three replicates in 2017. The main factor was the concentration of calcium ascorbate (0, 2.5 and 5%) and the sub factor was different storage times (90,150 and 210 days). The results showed a significant increase in total soluble solids, browning index, ethylene production and a significant reduction in total phenols content, vitamin C, titratable acidity, fruit firmness, and fruit postharvest life with increase in storage time. In addition, by the increase in calcium ascorbate concentration, the total acidity, tissue firmness and shelf life were increased (22.31, 17.83 and 8.54 %, respectively) and ethylene production rate was decreased (60.82 %(. The interaction effect of calcium ascorbate and storage time on phenolics content and ethylene production was also significant. The results showed that calcium ascorbate at all concentrations decreased the ethylene production and with increase in storage time, the production rate of the ethylene was increased in all treatments. The highest ethylene production rate was recorded in control fruit after 210 days of storage. However, calcium ascorbate increased the shelf life of apple fruit during storage by slowing the rate of ethylene production and ripening processes.

    Keywords: Calcium Ascorbate, Durability, Ethylene, phenol
  • Somayeh Pirmohammadi Talatappeh *, Mohammadreza Asghari, Mohammad Fattahi Pages 95-105
    Nowadays, with the change in lifestyles and feeding habits of the people, the demand for safe ready to eat and high quality products is increasing. Due to the sensitivity of fresh cut products to decay extension, the use of modern technologies for maintaining the quality and shelf life of these products is necessary. In this study, the effect of chitosan nano emulsion in combination with salicylic acid, as an edible coating, to increase the shelf life of nectarin fresh cuts was studied. Nectarines fresh cut were coated with nano chitosan emulsion at 0.4 % and salicylic acid at 2 mM, and packed and stored at 0±1°Cwith 90 to 95% R.H for 16 days. Fruit quality indices including TSS, TA,pH, weight loss, total phenolics content and total antioxidant activity were evaluated at harvest and during storage. The results showed that the edible coating significantly affected fruit total soluble solids (TSS), titratable acidity (TA), pH, weight loss, total phenolics content and total antioxidant activity. This findings demonstrate the synergistic effects of salicylic acid and chitosan nano emulsions, as a safe method with no side effects of the chemicals, in increasing the shelf life and preserving the quality of fresh cut ‘Red Gold’nectarines.
    Keywords: Antioxidant, Natural compounds, Shelf life, Total phenolics, Soluble solids
  • Mousa Rasouli *, Ali Jafari Taeme, Mostafa Rahmati Joneidabad Pages 106-120
    In order to group and compare 100 almond seed genotypes in Malayer region, 65 different quantitative and qualitative attributes related to vegetative and fruit traits of nut and kernel were measured based on the almond descriptor. Based on the results obtained some of the traits like the habit of tree growth, marking of outer shell, the durability of the outer layer of the outer shell, the opening of the outer shell, the presence of an extra edge of the nut, the time of leaves fall in the autumn, the percentage of twin kernels, the amount of leaf phosphorus and taste of the kernel had a high coefficient of variation. Simple correlation coefficients between traits showed that there were some vegetative, nut and kernel measured traits have a positive or negative correlation. Significant positive correlation between the ratio of length to width of the kernel and the shape of the nut (r= 0.60), the outer shell thickness and the softness and hardness of the outer shell (r = 0.65) existed. The cluster analysis divided the genotypes into two main groups at 15 Euclidean distances and the most important factors in the separation of genotypes from each other are the outer shell thickness, the outer layer thickness of the outer shell, the softness and hardness of the outer shell. With decrease in the Euclidean distance from 15 to 5, genotypes were divided into six main groups. Among the important factors were the separation of traits such as fruit ripening, nut shape, outer shell thickness, softness and hardness of the crust and the percentage of twin kernel. Factor analysis reduced the assessed traits to 11 main factors, justifying 61.17 percent of total variation. The traits related to the nut and kernel had the greatest effect on the separation of cultivars and genotypes. According to the results, there is a good genetic variation in almond genotypes in this region which can be used in almond breeding programs.
    Keywords: Almond breeding, Cluster analysis, Morphological markers, Traits correlation