فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های مدیریت در ایران
سال بیست و پنجم شماره 1 (پیاپی 111، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی ایزدیار، عباس طلوعی اشلقی*، زهرا مهری صفحات 1-24

    یکی از اهداف استراتژیک کسب و کار فعلی، بهبود پایداری در زنجیره های تامین می باشد. شرکت ها استراتژی های جدید مدیریتی را برای دستیابی به پایداری در زنجیره تامین تولیدی مورد پذیرش قرار داده اند. بنابراین ضروری است عملکرد پایداری استراتژی های جدید مدیریتی به کار گرفته شده را در زنجیره تامین مورد ارزیابی قرار دهند. هدف این مقاله، ارایه مدل ارزیابی عملکرد پایداری شیوه های مدیریت زنجیره تامین لارج در زنجیره تامین خودروسازی با استفاده از رویکرد پویایی سیستم می باشد. در این پژوهش، با مرور ادبیات و مصاحبه با خبرگان، شیوه های مدیریت زنجیره تامین لارج شناسایی و با استفاده از دیمتل فازی و فرآیند تحلیل شبکه ای فازی اولویت بندی شدند و رویکرد یکپارچه از شیوه های لارج ارایه گردید و در نهایت از رویکرد پویایی سیستم برای ارزیابی پویایی شیوه های مدیریت زنجیره تامین لارج و تاثیرشان بر عملکرد پایداری در زنجیره تامین استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد که سناریوهای بهبود در حمل و نقل انعطاف پذیرو بهبود در اجرای تولید به موقع، موجب پایدارتر شدن زنجیره تامین می گردد. نتایج حاصل از اجرای این سناریوها نشان از بهبود پایداری در زنجیره تامین می دهد. همچنین نتایج نشان می دهد که استراتژی ناب، استراتژی بسیار مهمی در دستیابی به پایداری در زنجیره تامین می باشد. مدل ارایه شده به مدیران صنعت و تصمیم گیرندگان کمک می کند که نتایج بدست آمده از اجرای شیوه های مدیریت زنجیره تامین لارج را شناسایی کنند و با اتخاذ تدابیری، شیوه های موثر بر پایداری در زنجیره تامین را بهبود دهند.

    کلیدواژگان: پایداری در زنجیره تامین، مدیریت زنجیره تامین لارج، پویایی سیستم، شبیه سازی
  • داود رضایی، محمد اقدسی*، فرشاد سعیدی صفحات 26-49

    در صنعت بانکداری طیف متنوعی از فعالیت ها تحت عنوان اقدامات بانکداری اجتماعی معرفی شده است؛ بنابراین هدف این مقاله ارایه تصویری جامع از بانکداری اجتماعی و شناسایی انواع رویکردهای آن است. برای این منظور از مدل زنجیره ارزش بانکی جهت توصیف رویکردهای مختلف بانکداری اجتماعی استفاده شده است. این مقاله با مرور ادبیات روندهای مختلفی که منتج به شکل گیری مفهوم بانکداری اجتماعی شدند آغاز شده است. در ادامه رویکردهای بانکداری اجتماعی شناسایی شده است. برای تضمین اعتبار روش تحقیق، سه وجهی سازی به کار گرفته شده است؛ بنابراین از دو مسیر متفاوت برای شناسایی رویکردهای بانکداری اجتماعی استفاده شده است. در مسیر اول از روش تحقیق رویش نظریه استفاده شد. در این مسیر از داده های به دست آمده از مطالعه ادبیات و همچنین برگزاری مصاحبه های نیمه ساختاریافته با متخصصین موضوع در چهار بانک ایرانی مختلف استفاده شد. در مسیر دوم به صورت موازی از روش خوشه بندی استفاده شد و 49 تجربه جهانی بانکداری اجتماعی از منظر نوع اثرگذاری بر زنجیره ارزش بانکی خوشه بندی شدند. حاصل هر دو روش به شناسایی چهار رویکرد مختلف بانکداری اجتماعی انجامید. در بخش چهارم مقاله، این چهار رویکرد توصیف شده اند و مشخص شده است که هر یک از آنها بر چه بخش هایی از زنجیره ارزش بانکی اثرگذارند. به علاوه چگونگی اثرگذاری آنها بر اجزای زنجیره ارزش بانکداری نیز تشریح شده است.

    کلیدواژگان: بانکداری اجتماعی، بانکداری رسانه های اجتماعی، رویکردهای بانکداری اجتماعی، زنجیره ارزش بانکی، محصولات بانکداری اجتماعی
  • ابراهیم رجب پور*، احمد قربان پور صفحات 51-72

    امروزه، زندگی بشر به طور فزآینده ای شبیه به بازی ها شده است؛ نه تنها به این دلیل که بازی ها به بخشی گسترده ای از زندگی انسان تبدیل شده اند؛ بلکه فعالیت ها، سیستم ها و خدمات نیز به طور فزآینده ای بازی گونه شده اند. بنابراین، چالش کلیدی سازمان ها در عصر دیجیتال کنونی استفاده از سیستم های بازی گونه جهت ارتقاء انگیزه و مهارت کاربران می باشد. هدف این پژوهش، تحلیل و ارزیابی سیستم های مدیریت یادگیری از منظر قابلیت های بازی وار است. این تحقیق، به لحاظ هدف، در زمره تحقیقات کاربردی و به لحاظ روش، در قالب تحقیقات کیفی- کمی است. در گام نخست، با مطالعه و مداقه ی مبانی نظری و پیشینه تجربی، و همچنین نظرخواهی از خبرگان، تعداد هفت توانمندساز بازی وار شناسایی گردید که جهت ارزیابی و رتبه بندی تعداد 4 سامانه آموزش مجازی بازی وار مورد استفاده قرار گرفتند. جامعه آماری پژوهش را اعضای هیات علمی دانشگاه خلیج فارس تشکیل دادند. تعداد 10 نفر از آن ها به عنوان اعضای نمونه با روش نمونه گیری هدفمند قضاوتی انتخاب شدند که از دانش تجربی و تیوریک مناسب در زمینه ی بکارگیری و استفاده از سامانه های مورد بررسی برخوردار بودند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه ی محقق ساخته است که روایی آن با روش تحلیل محتوای صوری و پایایی آن نیز با روش ضریب کندال با مقدار 83/0 تایید گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، از روش های تلفیقی کریتیک - کوپراس استفاده شده است. نتایج نشان می دهد؛ از بین سیستم های مدیریت یادگیری مورد بررسی؛ سیستم ایس پرینگ بالاترین امتیاز را بدست آورده است.

    کلیدواژگان: بازی وارسازی، سیستم های اطلاعاتی، |مدیریت یادگیری، کریتیک، کوپراس
  • زهرا سلگی، حجت وحدتی*، سید نجم الدین موسوی، امیرهوشنگ نظرپوری صفحات 74-93

    پژوهش حاضر به منظور طراحی مدل تعالی منابع انسانی ناب با رویکرد آمیخته و بهره گیری از روش کیفی نظریه داده بنیاد و روش کمی آنتروپی شانون انجام شد. جامعه آماری بخش کیفی پژوهش تمامی مدیران ارشد و میانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود که تعداد 19 نفر از آن ها به صورت هدفمند جهت انجام مصاحبه انتخاب شدند و مصاحبه ها تا اشباع نظری داده ها انجام گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده های کیفی ازکدگذاری باز، محوری و گزینشی استفاده شد که در نتیجه آن 402 مفهوم اولیه در قالب 92 مقوله فرعی و 17 مقوله اصلی و ابعاد شش گانه شرایط علی(محیطی و سازمانی)، شرایط زمینه ای(استراتژی سازمان، فرهنگ، بینش مدیریت، مستندسازی محتوای شغل، ثبات مدیریت وپویایی سیستم منابع انسانی)، شرایط مداخله گر(ویژگی های شخصی مدیران، کیفیت ورودی های سازمان، کارآمدی سیستم مدیریت دولتی)، راهبردها(رهبری ناب، تقویت فرهنگ ناب ومدیریت مناع انسانی ناب) و نتایج(سطح خرد، سطح میانی و سطح کلان) جای گرفتند. در ادامه به منظور تبدیل مدل طراحی شده به مبنایی جهت خودارزیابی درجه نابی منابع انسانی، با استفاده از روش آنتروبی شانون وزن وامتیاز هر یک از ابعاد شناسایی شد که در نتیجه کاربرد آن در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امتیاز 376 از حد تعالی 1000 به سازمان مورد مطالعه تخصیص داده شد که در سبب قرار گرفتن آن در سطح دوم تعالی یعنی سازمانی با آگاهی عمومی نسبت به منابع انسانی ناب شد.

    کلیدواژگان: تعالی منابع انسانی، رویکرد ناب، گراندد تئوری
  • نرجس زنگنه نژاد*، علی معینی، نسترن حاجی حیدری، عادل آذر صفحات 95-115

     رویکرد توسعه کسب وکار در صنایع و بازارهای متعدد به سوی رقابت مبتنی بر پلتفرم تغییر کرده است.این رویکرد نسبتا نوظهور مستلزم اتخاذ دیدگاه های مدیریتی متفاوت و تعریف مدل های کسب وکار مقتضی است. توانمندی مالک پلتفرم تضمین کننده موفقیت و پایایی پلتفرم نبوده، بلکه پایایی و عمکلرد پلتفرم در گرو قابلیت های شرکا و ترکیب روابط دو و چندجانبه است. از این رو اتکا به اصول تدوین مدل های کسب وکار خطی جهت طراحی مدل های کسب وکار پلتفرم اثربخش به نظر نمی رسد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف پرکردن شکاف پژوهشی موجود در زمینه مدل های کسب وکار پلتفرم و ارایه چارچوبی جامع جهت تدوین مدل های کسب وکار متناسب با نیازمندی ها و مشخصات پلتفرم ها انجام شده است. بدین منظور و جهت شناسایی مولفه های سازنده مدل کسب و کار پلتفرم از مرور نظام مند متون و شیوه پژوهشی فراترکیب استفاده شده است. پس از استخراج مطالعات پژوهشی انجام شده در سالهای 2008 تا 2019 از پایگاه های علمی معتبر و پالایش یافته ها مبتنی بر معیارهای مشخص، محتوای 32 مقاله پژوهشی منتخب مورد تجزیه تحلیل قرار گرفته است. ارایه چارچوبی جامع با در نظرگرفتن ویژگی های خاص یک پلتفرم، اهمیت مشارکت اعضای آن و شیوه متفاوت ارزش آفرینی در آن، دستاورد اصلی این پژوهش است.  نتایج حاصل از تحلیل و فراترکیب در قالب چارچوب تدوین مدل کسب و کار پلتفرم در دو سطح تعریف شده است که سطح اول شامل شش بعد اصلی و سطح دوم شامل 22 مولفه مدل کسب وکار پلتفرم است. محور اساسی مدل پیشنهادی، همکاری و خلق مشترک ارزش میان اعضای پلتفرم است که زیربنای اصلی موفقیت در پلتفرم هاست.

    کلیدواژگان: پلتفرم، مولفه های مدل کسب و کار، چارچوب تدوین مدل کسب و کار، فراترکیب
  • فرشته خلیلی پالندی، اسدالله کردنائیج*، سید حمید خدادادحسینی، میثم شیرخدایی صفحات 117-135

    خرید در مفهوم کلی امری دوپهلو و مبهم است، هم کار، فراغت و تفریح است و هم فعالیتی است که بین زندگی خصوصی و خلوت فرد با ابعاد اجتماعی و در تنش بین عقلانیت و هوس و شکل اجتماعی لذت بخش با فعالیت ضروری و ملزم در نوسان و تلاطم است. پژوهش حاضر با بررسی نظام مند ادبیات پژوهش در پی مقایسه تطبیقی مطالعات انگیزه های خرید، شناسایی خلاهای پژوهشی و ارایه پیشنهادهایی در این حوزه است. به همین منظور در پی پاسخگویی به این سوال است که مقالات علمی موجود داخلی و خارجی در حوزه انگیزه های خرید از لحاظ مسئله شناسی، نظریه شناسی و روش شناسی چه قوت و ضعف هایی دارند. روش اجرای این پژوهش مرور نظام مند مقالات لاتین و فارسی در حوزه مطالعاتی مرتبط با انگیزه های خرید بوده است و مقالات یافت شده در بازه زمانی 1389- 1398 برای مقالات فارسی و 2001- 2020 برای مقالات لاتین در نظر گرفته شد. با بررسی کلیدواژه ها در پایگاه های اطلاعاتی این حوزه و براساس ملاک های از پیش تعیین شده، مقالات مناسب انتخاب شدند و محتوای مقالات براساس پاسخگویی به پرسش های پژوهش حاضر به دقت مطالعه و تحلیل شدند. طی بررسی ابعاد مقالات مورد مطالعه می توان بیان نمود که کم توجهی در مسئله شناسی، فقدان روش شناسی های متنوع، غالب بودن رویکرد اثبات گرایی و کم توجهی به پارادایم های تفسیری و ریالیسم انتقادی، فقدان مبانی نظری روشن و کم توجهی به نظریه های پایه ای و مرتبط با مفاهیم انگیزه های خرید لذت گرایی و مطلوبیت گرایی بسیار مشهود می باشد. در انتهای پژوهش براساس نتایج حاصل از مرور نظام مند ادبیات، مدلی از انگیزه های خرید ارایه شده است.

    کلیدواژگان: انگیزه های خرید، انگیزه های خرید لذت گرایی، انگیزه های خرید مطلوبیت گرایی، مرور نظام مند
  • محمد بروجردی، هاشم آقازاده*، محسن نظری صفحات 137-161

    همکاری رقابتی نمادی از هم زیستی میان اهداف ناسازگار همکاری و رقابت به منظور ارزش آفرینی بیشتر و سپس گزینش آن، در یک سناریوی برد-برد در روابط میان سازمانی است. پژوهش پیشرو باهدف طراحی مدل مفهومی استراتژی همکاری رقابتی در بنگاه های ارایه کننده خدمات مهندسی صورت گرفته است. برای این منظور با بهره گیری رویکرد کیفی و به کارگیری روش پژوهشی نظریه داده بنیاد و استفاده از نمونه گیری نظری، از طریق 12 مصاحبه نیمه ساختاریافته با مدیران برگزیده صنعت مذکور؛ با واکاوی داده ها و پس از کدگذاری باز 650 کد اولیه گردآوری و 98 مفهوم از آن استخراج، سپس در کد گذاری محوری 14 زیر مقوله و در کدگذاری گزینشی 6 مقوله اصلی بدست آمده و مدل استراتژی همکاری رقابتی در این صنعت تدوین گردید. یافته های این پژوهش نشان می دهد که مدیران و سیاستگذاران صنعت مذکور برای اتخاذ موفق استراتژی همکاری رقابتی باید به همه مقوله های شرایط (علی، زمینه ای و دخیل) و راهبردهای ایجاد، حفظ و خاتمه رابطه و پیامدهای ناشی از آن توجه نموده، به ویژه با رویکرد پروژه محور، ریزبنیان های دخیل و پیچیدگی های فرهنگی را به دقت مدنظر داشته باشند.

    کلیدواژگان: استراتژی همکاری رقابتی، همکاران رقابتی، صنعت خدمات فنی و مهندسی، نظریه داده بنیاد، روابط میان بنگاهی
  • محمدمرتضی جوادی، محسن رضایی میرقائد*، سید مهدی الوانی، مرتضی موسی خانی، پرهام عظیمی صفحات 163-182

    هدف پژوهش حاضر طراحی مدل خط مشی توسعه کارآفرینی در ایران است، این تحقیق، یک مطالعه آمیخته است. در بخش نخست بر اساس مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه های تخصصی شاخص های خط مشی توسعه کارآفرینی دولتی شناسایی شدند و در مرحله بعد پرسشنامه ها بین خبرگان کارآفرینی توزیع گردید. جامعه آماری در بخش کیفی خبرگان دانشگاهی و خبرگان نظری بودند. فرایند نمونه گیری تا دستیابی به اشباع نظری ادامه یافت و 11 خبره در این مرحله شرکت کردند. جامعه آماری در بخش کمی (اعتبارسنجی و ارایه الگوی نهایی) مدیران و کارشناسان سازمان های دولتی بودند. روش های تجزیه وتحلیل داده ها شامل روش گراندد تیوری، مدل سازی ساختاری-تفسیری و حداقل مربعات جزیی است. در این تحقیق تعداد 9 مقوله اصلی و 44 مقوله فرعی برای طراحی مدل خط مشی توسعه کارآفرینی دولتی در ایران شناسایی شد. مقوله های مذکور در 6 پارادایم با عناوین شرایط زمینه ای، شرایط علی، پدیده محوری، راهبردها و اقدامات، شرایط مداخله گر و پیامدها دسته بندی شدند. در ادامه روند پژوهش، با اجرای تکنیک دلفی فازی در 2 مرحله غربالگری و اعتبارسنجی معیارهای حاصل از تحلیل کیفی پژوهش انجام شد. در ادامه، شناسایی روابط معیارهای خط مشی توسعه کارآفرینی دولتی در ایران انجام شد و توسعه کارآفرینی به عنوان متغیر سطح اول شناسایی شد. همچنین بر اساس بار عاملی استاندارد و مقدار آماره t به جز فرضیه های هفت، نه و هیجده تمام فرضیه های پژوهش و رابطه بین متغیرها تایید شد.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، توسعه کارآفرینی، طراحی مدل خط مشی
  • باقر عسگرنژاد نوری*، میلاد سلطانی، الله یار بیگی فیروزی صفحات 184-214

    امروزه پیشرفت سریع فناوری اطلاعات، ارتباطات و دسترسی به انواع راه های ارتباطی، سازمان ها را به ارایه خدمات نوین و کارا مجبور ساخته است. که در این میان بانکها به عنوان یکی از سازمان هایی هستند که بیشترین سهم را در اقتصاد کشور دارند از این رو مدیران سازمان های موفق باید تلاش کنند عوامل موثر بر پذیرش فناوری بانکداری الکترونیک را شناسایی نمایند. در این پژوهش با رویکردی متفاوت، یعنی رویکرد فراتحلیل به بررسی عوامل موثر بر پذیرش فناوری بانکداری الکترونیک پرداخته شده است. جامعه آماری پژوهش شامل تمام مطالعات داخلی و خارجی انجام شده تا انتهای سال 2017 است که به بررسی عوامل موثر بر پذیرش فناوری بانکداری الکترونیک پرداخته اند. مجموع مطالعات و پژوهش های جمع آوری شده مشتمل بر 145 مطالعه بود. با توجه به استانداردهای رویکرد فراتحلیل تعداد 17 مطالعه حذف گردید و در مجموع 128 پژوهش انتخاب شد. نتایج نشان داد که عوامل فناوری بر سودمندی درک شده، تمایل به استفاده از فناوری و استفاده از فناوری تاثیر مثبت و معنادار دارد و همچنین عوامل سازمانی  و عوامل اجتماعی بر سودمندی درک شده، سهولت استفاده درک شده، نگرش نسبت به فناوری، تمایل به استفاده از فناوری و استفاده از فناوری تاثیر مثبت و معنادار دارد و عوامل فردی بر سودمندی درک شده، سهولت استفاده درک شده، نگرش نسبت به فناوری و استفاده از فناوری تاثیر مثبت و معنادار دارد. تاثیر متغیرهای عوامل فناوری بر سهولت استفاده درک شده، نگرش نسبت به فناوری، همچنین عوامل فردی بر تمایل به استفاده از فناوری تایید نشد.

    کلیدواژگان: عوامل فناوری، عوامل سازمانی، عوامل اجتماعی، عوامل فردی، رویکرد فراتحلیل
  • رضا سلیمانی*، رضا اسماعیل پور، محسن اکبری، مصطفی ابراهیم پور صفحات 216-237

    در سال های اخیر توسعه اقتصاد دانش بنیان و حضور شرکت های ایرانی در بازارهای جهانی از اولویت های اصلی اقتصادی کشور قرار گرفته است. هدف این پژوهش توسعه و تکوین الگویی راهبردی برای حضور فراملی شرکت های دانش بنیان در بازارهای خارجی در یک مطالعه آمیخته اکتشافی می باشد. در این پژوهش پس از انجام 12 مصاحبه با مدیران و خبرگان، مولفه های بین المللی سازی شرکت های دانش بنیان در یک مطالعه کیفی شناسایی گردید، سپس در یک مطالعه کمی و با جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه از 243 نفر از مدیران و خبرگان در 73 شرکت دانش بنیان، از مدل سازی معادلات ساختاری کمترین مربعات جزیی برای تخمین و برآورد روابط در مدل بدست آمده استفاده شده است. تحلیل داده های پژوهش نشان می دهد که ترکیب سه دسته مولفه های علی منبع محور، شبکه محور و کارآفرین محور می تواند به پدیده محوری حضور بین المللی پایدار شرکت های دانش بنیان منجر شود. راهبرد شرکت های دانش بنیان برای بین المللی شدن، رشد از طریق مشتری مداری مبتنی بر رقابت فنارانه است و در این فرآیند شرکت های دانش بنیان به بهبود عمکرد در سه مولفه شهرت، بقاء و رشد و ارتقاء تکنولوژیکی دست خواهند یافت.

    کلیدواژگان: بین المللی سازی، الگوی راهبردی، دانش بنیان، شرکت های کوچک و متوسط، روش آمیخته
|
  • Mehdi Izadyar, Abbas Toloie Eshlaghy*, Mehri Zahra Pages 1-24

    Improving sustainability in supply chains is one of the strategic objectives in the current business. Firms have been adopted new management strategies to achieve sustainability in the manufacturing supply chain. Therefore, it is essential to assess the sustainability performance of the newly implemented management strategies. The purpose of this paper is to provide a model for assessing the sustainability performance of LARG supply chain management practices in the automotive supply chain using the dynamics system. In this paper, LARG supply chain management practices was identified by reviewing the literature and interviewing experts and were prioritized using fuzzy DEMATEL and fuzzy analysis network process and was presented as an integrated approach to LARG practices. Finally, the dynamic system has been used to assess the dynamics of LARG supply chain management practices and their impact on sustainable performance in the supply chain. The findings show that improved scenarios flexible transportation and just in time lead to a more sustainable supply chain. The results of these scenarios show sustainability improvement in the supply chain Also the results show that lean strategy is a very important for achieving sustainability in the supply chain. The proposed model helps industry managers and decision makers to identify the results achieved from implementing LARG supply chain management practices and improving effective practices on sustainability in the supply chain by adopting policies.

    Keywords: Sustainability in Supply Chain, LARG Supply Chain Management, System Dynamics, simulation
  • Davoud Rezaei, Mohammad Aghdasi*, Farshad Saeedi Pages 26-49

    In the banking industry, a variety of activities have been introduced as social banking. The purpose of this paper is to provide a comprehensive overview of social banking and identify the various approaches used in the area. The banking value chain model has been used to describe different approaches to social banking. This paper starts with a literature studying the various trends that have led to the formation of the concept of social banking, in the literature review section. In continue, social banking approaches are identified. Triangulation is used to ensure the validity of the research method; therefore, two different methods have been used to identify social banking approaches. In the first method, the grounded theory research method was used. In this process, the data obtained from the literature used, as well as conducting semi-structured interviews with subject matter experts in four different Iranian banks. In the second method, the clustering method was used and 49 global social banking experiences were clustered in terms of the type of impact on the value chain. The results of both methods led to the identification of four different approaches to social banking. Finally, these four approaches are described and it is specified how each of them affects each part of the bank’s value chain.

    Keywords: Social Banking, Social Media Banking, Social Banking Approaches, Banking Value Chain, Social Banking Products
  • Ebrahim Rajabpour*, Ahmad Ghorbanpur‎ Pages 51-72

    Today, human life has become increasingly like games, not just because games have become a big part of human life, but most of the activities, systems and services are game-based. Therefore, the main challenge for organizations in the current digital age is to use skill-based game systems to enhance employee motivation and learning. The main purpose of this study was to investigate the game-based capabilities of learning management systems (LMS). This research, in terms of purpose, is in the field of applied research and in terms of method, in the form of qualitative-quantitative research. In first, a number of seven capabilities were identified by studying theoretical background and empirical background and obtaining expert opinions. The statistical population of the study includes professors as well as administrators and experts. The number of ten of them were selected as sample members. Data collection tool was a researcher-made questionnaire whose validity was confirmed by content analysis method and its reliability by Kendallchr(chr(chr('39')39chr('39'))39chr(chr('39')39chr('39')))s coefficient. To analyze the data was used the CRITIC-COPRAS approach. The results show that among the four types of learning management system studied, iSpring LMS received the highest score. Finally, discussion and conclusions are presented.

    Keywords: Gamification, Information Systems, Learning Management Systems, CRITIC, ‎COPRAS.‎‌ ‌
  • Zahra Solgi, Hojat Vahdati*, Seyednajmodin Mousavi, Amir Hooshang Nazarpoori Pages 74-93

    The present study was conducted to design a model of lean human resource excellence with a mixed approach and using the qualitative method of data theory and the quantitative method of Shannon entropy. The statistical population of the qualitative part of the study was all senior and middle managers of the Ministry of Cooperatives, Labor and Social Welfare, 19of whom were purposefully selected for interviews and interviews were conducted until the theoretical saturation of the data. To analyze the qualitative data, open, axial and selective coding was used, as a result of which 402 basic concepts in the form of 92 sub-categories and 17main categories and six dimensions of causal conditions (environmental and organizational), contextual conditions ( Organization strategy, culture, management insight, job content documentation, management stability and human resource system dynamics), interventionist conditions (personal characteristics of managers, quality of organizational inputs, efficiency of government management system), strategies (lean leadership, strengthening culture Lean and lean human resource management) and results (micro level, intermediate level and macro level) were included. Then, in order to turn the model designed into a basis for self-assessment of the lean degree of human resources, using the Shannon entrobial method, the weight and score of each dimension were identified, resulting in its application in the Ministry of Cooperatives, Labor and Social Welfare. Ascore of 376 out of 1000 was assigned to the organization under study, which due to its position in the second level of excellence, ie an organization with public awareness oflean human resources.

    Keywords: Human Resource Excellence, Lean Approach, Grounded Theory
  • Narges Zangeneh *, Ali Moeini, Nastaran Haji heydari, Adel Azar Pages 95-115

    Business development in multiple industries and markets results in platform competition. Emerging approach requires adopting new managerial perspectives and defining appropriate business models. Reliability and performance of a platform besides on the capability of the platform owner, depends on the capabilities of partners and their bilateral and multilateral relations. So, relying on the principals of linear business modeling to design platform business models does not seem effective. This study aimed to fill the existing research gap in the field of platform business model and provide a comprehensive framework for developing business models tailored to the needs and specifications of the platforms. So, literature systematic review and meta-synthesis method is used to identify the components of the platform business model. Extracting research studies (2008-2019) from valid scientific databases and refinements based on specific criteria, 32 selected research articles has been analyzed. Consequently, a framework is defined to design platform business model in two levels, the first including six dimensions and the second 22 components. Proposed model is based on cooperation and value co-creation in, which is the platform core competency.

    Keywords: platform, business model components, framework to develop business mode, meta-synthesis
  • Fereshteh Khalili Palandi, Asadolah Kordnaeij*, Seyed Hamid Khodadad Hosseini, Meysam Shirkhodaie Pages 117-135

    Shopping in the general sense is ambiguous, it is both work, leisure and entertainment and it is an activity that oscillates between private life and privacy with social dimensions and in the tension between rationality and lust and a pleasant social form with necessary and obligatory activity. The aim of this study is to systematically study the research literature in the field of comparative comparison of shopping motivation studies, identify research gaps and propose suggestions accordingly. To this end, it seeks to answer the question of what are the strengths and weaknesses of existing domestic and foreign scientific articles in the field of shopping motivations in terms of problematics, theory and methodology. The method of this research was a systematic literature review of Latin and Persian articles in the field of studies related to shopping motivations. Articles found in 2001-2020 for Latin articles. By examining the keywords in the databases of this field and based on pre-determined criteria, appropriate articles were selected and analyzed. During the study of the dimensions of the studied articles, it can be stated that lack of attention to problematics, lack of various methodologies, dominance of positivist approach and lack of attention to interpretive paradigms and critical realism, lack of clear theoretical foundations and lack of attention to basic theories and related to the concepts of hedonic and utilitarian shopping motives are very evident. At the end of the research, based on the results of a systematic literature review is presented a model of purchasing motivation.

    Keywords: Purchasing Motives, Hedonistic Purchasing Motivations, Utilitarian Purchasing Motivations, Systematic Review
  • Mohammad Brujerdi, Hashem Aghazadeh*, Mohsen Nazari Pages 137-161

    Coopetition strategy is a relationship in which collaboration and competition co-exist, to create value in cooperation with their competitors and to appropriate a share of that value themselves in an all-win scenario. The focus of this study is to investigate the concept of competitive collaboration in the engineering services industry. In this regard, one of the innovations of the present study is to try to design a conceptual model for this strategy and then to modify it based on the Iranian engineering services. Using grounded theory, methodology as a qualitative method based on primary data of 12 in-depth interviews with experts in the field, a theoretical framework was formulated regarding the systematic view of Strauss and Corbin. The research data were analyzed in three stages: open coding (650 descriptive codes), axial coding and selective coding. The findings show that the final model consists of 6 main categories, 14 subcategories, and 98 abstract concepts. By gathering the data and evidence from analysis of inter-firm level, a conceptual model relationship for coopetition strategy in the field of engineering services. The research findings show that engineering services managers and policymakers need to pay attention to all categories of causal conditions, intervening conditions, contextual conditions, strategies and outcomes of competitive collaboration.

    Keywords: Coopetition strategy, Coopetitors, Engineering services industry, Grounded theory, Inter-firm relation
  • MOHAMMAD MORTEZA JAVADI, Mohsen Rezaee Mirghaed*, MEHDI ALVANI, MORTEZA MUSAKHANI, Parham Azimi Pages 163-182

    The purpose of this study is to design a policy model of entrepreneurship development in Iran, this research is a mixed study. In the first part, based on library studies and specialized interviews, the policy indicators of government entrepreneurship development were identified and in the next stage, questionnaires were distributed among entrepreneurship experts. The statistical population consisted of qualitative academic experts and theoretical experts. The sampling process continued until theoretical saturation was achieved and 11 experts participated in this stage. The statistical population in the quantitative section (validation and presentation of the final model) were managers and experts of government organizations. Methods of data analysis include grounded theory, structural-interpretive modeling, and partial least squares. In this study, 9 main categories and 44 sub-categories were identified to design a policy model for government entrepreneurship development in Iran. These categories were categorized into 6 paradigms with the titles of contextual conditions, causal conditions, pivotal phenomena, strategies and actions, intervening conditions, and consequences. Following the research process, the fuzzy Delphi technique was performed in two stages of screening and validation of the criteria obtained from the qualitative analysis of the research. Then, the relationships between the criteria of government entrepreneurship development policy in Iran were identified and entrepreneurship development was identified as the first level variable. Also, based on the standard factor load and the value of t-statistic, except for hypotheses seven, nine and eighteen, all research hypotheses and the relationship between variables were confirmed.

    Keywords: Entrepreneurship, Entrepreneurship Development, Policy Model Design
  • Bagher Asgarnezhad Nouri*, Milad Soltani, Allahyar Beigi Firoozi Pages 184-214

    Today communication and access to a variety of communication channels, has forced organizations to provide new and efficient services. In the meantime, banks are one of the organizations that have the largest share in the countrychr(chr('39')39chr('39'))s economy, so the managers of successful organizations should try to identify the factors affecting the adoption of electronic banking technology. In this research, with a different approach, meta-analysis approach, the factors affecting the adoption of electronic banking technology have been investigated. The statistical population of the study includes all domestic and foreign studies conducted up to the end of 2017 that have examined the factors affecting the adoption of electronic banking technology. The total number of studies and researches collected included 145 studies. According to the standards of meta-analysis approach, 17 studies were excluded and a total of 128 studies were selected. The results showed that technology factors have a positive and significant effect on perceived usefulness, willingness to use technology and use of technology, as well as organizational and social factors on perceived usefulness, perceived ease of use, attitude towards technology, willingness to use It has a positive and significant effect on technology and the use of technology, and individual factors have a positive and significant effect on perceived usefulness, perceived ease of use, attitude toward technology, and the use of technology. The effect of technology factor variables on perceived ease of use, attitudes toward technology, as well as individual factors on the willingness to use technology was not confirmed.

    Keywords: Technology factors, organizational factors, social factors, individual factors, meta-analysis approach
  • Reza Soleimani*, Reza Esmaeilpour, Mohsen Akbari, Mostafa Ebrahimpour Pages 216-237

    In recent years, the development of a knowledge-based economy and the presence of Iranian companies in global markets has become one of the main economic priorities of the country. The purpose of this study is to develop and develop a strategic model for the transnational presence of knowledge-based companies in foreign markets in a mixed exploratory study. After identifying the knowledge-based companies’ internationalization constructs in a qualitative study in this research, by interviewing 14 connoisseurs and analyzing the data that acquired from the interviews using the grounded theory method, in a quantitative study and collecting information through a questionnaire of 243 in 73 company, the partial least squares approach to structural equation modeling has been used to estimate and calculate the relationships in the achieved model. Analysis of research data shows that the combination of three categories of resource-oriented, network-oriented, and entrepreneur-oriented components can lead to the sustainable international presence of Iranian knowledge-based companies. And their strategy is to grow through a customer-oriented competition based on technology, and they can get improved performance in three components: reputation, survival, and technological growth.

    Keywords: Internationalization, strategic model, knowledge-based, small, medium-sized enterprises, Mixed method