فهرست مطالب

نشریه جغرافیایی سرزمین
پیاپی 22 (تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/05/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن احمدی، علی اصغر محمدی * صفحات 1-9

    جهت شناخت منابع بحرانی رسوبزا در سطح حوزه های آبخیز بزرگ، میتوان براحتی از اطلاعات در دسترس زمینی در مقیاس منطقه ای استفاده کرد. روش تحقیق حاضر جهت کسب ارزیابی های لازم به صورت کمی برای مدیریت محیطی تهیه شده است. لذا تلاش میکند روش Fargas و همکارانش را مطالعه و استفاده نماید. این روش در یکی از زیرحوزه های، حوزه آبخیز حبله رود به نام سنگاب با سطح 71/7684 هکتار در شمال شرقی ایران و در قسمتهای اقلیمی خشک و نیمه خشک ایران واقع شده، اعمال شده است. هدف اصلی از این مدل، استفاده از داده های پایه زمینی که منجر به فرسایش شده و شامل تولید، انتقال و تجمع رسوبات از طریق مسیرهای آبی(آبراهه ها) در سطح حوزه آبخیز، میباشد. این مدل بر پایه انتخاب مناطق همگن تراکم آبراهه و سنگ شناسی بوسیله اتصال واحدهای پایه، سیستم نسبتی بدست می آید. ارزش های تراکم زهکشی بر اساس کلاس فرسایش و سنگ شناسی نیز بوسیله شاخص های فرسایش برگرفته از FAO(1997) نسبت دهی میشوند. ترکیب و کلاسه بندی مجدد نتایج تقریبا پنج کلاس خطر رسوب را بر اساس مدل Fargas و همکارن(1997) بدست می دهد. مزیت این روش اینست که تنها از دو عامل اصلی فرسایش که شامل سنگ شناسی و تراکم آبراهه است، استفاده میکند. بطوریکه این عاملها در نقشه های زمین شناسی و توپوگرافی در کشورمان ایران وجود دارد. مقیاس نقشه ها 1:50000 بوده و مدل از طریق پایه وکتوری GIS (نرم افزار Arc GIS9.2) اجرا شده است. روش کار مورد آزمون نشان داده است که جهت تحقیقات اولیه برای ارزیابی فرسایش و طرحهای حفاظت خاک در سطح منطقه ای میتواند مفید باشد. همچنین جهت تعیین مناطقی که نیاز به تجزیه و تحلیل های بیشتری داشته و در نهایت مدیریت محیطی قابلیت ارتقاء را دارد.

    کلیدواژگان: فرسایش، مدل فارگاس، عکسهای هوائی، تراکم آبراهه
  • کیومرث یزدان پناه درو*، عزت الله عزتی صفحات 11-24

    سازمان همکاری شانگهای یکی از سازمان های بزرگ امنیتی و اقتصادی در قاره آسیا است که از نظر استراتژیک و ژیو پلتیک و ژیو استراتژیک اهمیت خاصی پیدا کرده است. نهادی است تازه تاسیس با حرکت تکاملی تند و سریع که مورد توجه رقبا و مجامع بزرگ اقتصادی در جهان قرار گرفته است.وگستره آن منطقه اورآسیا را نیز در بر گرفته است. در این مقاله ضمن بررسی ریشه ها و عوامل استراتژیک پیدایش و علل استمرار و گسترش حوزه جغرافیایی سازمان شانگهای، ضمن تاکید بر جایگاه استراتژیک ایران در منطقه خاورمیانه و نقش مستقیم حضور کشورمان در شانگهای نشان داده خواهد شد که عضویت ایران در این سازمان با منافع و امنیت ملی کشورمان در شرایط کنونی سازگاری دارد یا خیر؟

    کلیدواژگان: شانگهای، ایران، ژئوپولیتیک، ژئواستراتژیک، منطقه گرایی، امنیت، اقتصاد، تجارت سازمانی
  • مسعود مهدوی*، آئیژ عزمی صفحات 25-42

    توسعه و توسعه روستایی از محورهای مورد توجه امروز جوامع در حال توسعه است و دنبال کردن رهیافت هایی جهت بهبود وضعیت مردم روستایی از اهداف آن است .این مساله در جواب ناکامی هایی مطرح بوده است که به خاطر توجه صرف برخی از کشورها به مبحث رشد به جای توسعه بوده است که سبب گردیده در توزیع منافع توسعه و ترقی بین مردم سرزمین خود، دچار مشکل شوند.جهت حل این مشکل در کشورهای جهان سوم ابزارهای متعددی برای کاهش تضاد طبقاتی موجود ارایه شده که اصلاحات ارضی و آمایش سرزمین از آن جمله است. آمایش سرزمین به عنوان توزیع بهینه امکانات اقتصادی و اجتماعی در کشور مطرح است و اصلاحات ارضی درصدد نوبنیانی اقتصادی و تولیدی جامعه روستایی است . البته قبل از آن توجه به مفهوم فضا و چشم انداز جهت ارزیابی چشم اندازها ضرورت دارد.در این راستا مهم است که به تبیین مفهوم زمین پرداخته شود و روش های ارزیابی زمین بیان گردد.

    کلیدواژگان: فضا، آمایش سرزمین، توسعه، توسعه روستایی، اصلاحات ارضی
  • جعفر مرشدی*، سید کاظم علوی پناه صفحات 43-58

    محدوده مورد مطالعه بخشی از رودخانه کارون واقع در استان خوزستان است که از تنگ عقیلی شوشتر تا محل ورود کارون به اروند رود امتداد دارد.تغییرات رودخانه کارون در جلگه آبرفتی خوزستان و تفاوتهای محلی بازه ها با توجه به عوامل زمین ساختی(تکتونیکی)، هیدرولوژیکی و انسانی، سبب آسیب ها و مخاطرات رودخانه ای در طول زمان شده است و کنترل این مخاطرات تنها با شناخت محیط رودخانه و تعیین تغییرات آن به روش های مناسب امکان پذیر است. برای بررسی ویژگیهای مورفومتریک رودخانه کارون جهت پیش بینی تغییرات، با استفاده از تصاویر ماهواره ای IRS، سنجنده LISSIII با قدرت تفکیک مکانی 23.5 متر مربوط به تاریخ 29 ژولای سال 2007، و تصاویر ماهواره لندست سال 1991 مسیر رودخانه ترسیم شد و در نرم افزار های GIS اندازه گیری های مورد نیاز، انجام و مورد تجزیه و تحلیل مکانی قرار گرفت. برای این منظور کل رودخانه کارون با توجه به تعداد پیچهای آن (100 پیچ)، به محدوده های کوچکتری تقسیم شد و نقاط عطف پیچها به عنوان محدوده بالایی و پایینی هر پیچ انتخاب گردید و پارامترهای شعاع انحناء، نقاط میانگین مرکزی هر پیچ، جهت پیچ ومیزان مهاجرت سالیانه آن اندازه گیری شد نتایج روش پیش بینی مسیر رودخانه نشان می دهد که بازه های مآندری بیشترین تهدید را دارند و اگر تغییرات کاربریها و مناطق حساس رودخانه به فرسایش بخصوص در راس پیچها و مناطق با تغییر پذیری بالا کنترل نشود مساحت زیادی از اراضی کشاورزی، تاسیسات انسانی و جاده ها در معرض تهدید و تخریب جدی قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: تغییرات رودخانه، مآندر، داده های ماهواره ای، پیش بینی، کارون، خوزستان
  • علی نعیمی نظام آباد*، منیژه قهرودی تالی، محمدرضا ثروتی صفحات 59-65

    پیشرفت های اخیرتکنولوژی سنجش از دور و GIS سبب گشته که مطالعه تغییرات با دقت و سرعت بیشتر و هزینه کمتری انجام شود. تکنیک های آشکار سازی تغییرات از روش های مهم در درک تغییرات سواحل در دوره های زمانی مختلف می باشند. گسترش فعالیت های کشورمان در بخش ساحلی سبب شده که بخش های مهمی از لندفرم های ساحلی نابود گردد. منطقه ساحلی عسلویه از جمله مناطقی است که به دلیل گسترش تاسیسات نفتی و گازی در طی دهه اخیر در ساختار ژیومورفولوژی ساحلی تغییرات اساسی آن رخ داده است. در این تحقیق بعد از تقسیم بندی منطقه ساحلی بر مبنای شواهد توپوگرافی ژیومورفولوژی و تصاویر IKONOS مربوط به سال 2000، با استفاده از تصاویر ماهواره ای IRS در بازه زمانی 6 ساله به بررسی و شناسایی لندفرم های ژیومورفولوژیکی در هر دوره زمانی و نهایتا بررسی وضعیت تغییرات لندفرم ها در منطقه ساحلی پرداخته شده است. به منظور شناسایی وضعیت تغییرات لندفرم های ژیومورفولوژی از روش های طبقه بندی نظارت شده،Change Detection ،& Low position High، تحلیل آماری  و بازدید میدانی استفاده شده است و نتایج حاصله در محیط نرم افزاری سیستم اطلاعات جغرافیایی مورد تحلیل قرار گرفته است. براساس نتایج به دست آمد حدود 85 درصداز لندفرم های ژیومورفولوژیکی منطقه ساحلی در نتیجه ایجاد تاسیسات صنعتی در نوار ساحلی تغییر ماهیت داده و تنها بخشی از خورها و باتلاق های بخش شرقی منطقه به دلیل اینکه زیستگاه درختان حرا بوده و تحت حفاظت سازمان محیط زیست بوده، بدون تغییر باقی مانده است.

    کلیدواژگان: : تغییرات ژئومرفولوژیکی، Change detection، High & Low position، تصویر ماهواره ای IRS، سیستم اطلاعات جغرافیایی، عسلویه
  • مریم بیاتی خطیبی* صفحات 67-83

    در حوضه قرنقوچای، واقع در دامنه های شرقی سهند (با مختصات جغرافیایی از' 27 / ° 46  تا' 42/ ° 47 طول شرقی و از '58 / °36  تا' 44 / ° 37 عرض شمالی)، به عنوان بزرگترین و پرآب ترین حوضه توده کوهستانی سهند،که روستاهای زیادی رادرخودجای داده است. وقوع ریزش های سنگی و افتان ها، در محدوده مذکور، به عنوان یکی از پیامدهای طبیعی از فعالیت فرآیندهای مختلف، با دخالت های انسانی تشدید می گردند و بیشتر تاسیسات انسانی، بویژه جاده های کوهستانی را مورد تهدید خود قرارمی دهند. در این مطالعه، به منظور ارزیابی سهم عوامل تاثیرگذار در وقوع ریزش های سنگی و پهنه بندی محدوده های مستعد به وقوع این پدیده ها، ابتدا عوامل احتمالی مختلف دخیل در وقوع آنها شناسایی و با هدف تعیین سهم عوامل، ابتدا 10 لایه از نقشه های مربوط به پراکندگی عوامل مختلف تهیه و سپس این نقشه ها روقومی شده و پس از تجزیه و تحلیل با روش دومتغیره، و وزن دهی به عوامل مختلف در روی واحدهای ویژه، نقشه پهنه بندی ریزش های سنگی با استفاده از نرم افزار ARC/VIEW برای حوضه قرنقوچای ترسیم شده است. این نقشه ترسیمی نشان می دهد که، دامنه های متشکل از مواد آذرین (داسیت و آندزیت)، بویژه گدازه های میوسن، بیشترین تکه های سنگی را در اختیار پای دامنه ها قرار می دهند و در طول سال، اغلب سطح جاده هایی که از این دامنه ها عبور داده می شوند از این تکه سنگ ها پرشده و در عبور و مرور، اختلالاتی را ایجاد می کنند و به هنگام وقوع در مواردی به مساکنین واقع در پای چنین دامنه هایی، خسارات زیادی وارد می سازند.

    کلیدواژگان: ریزش های سنگی، سیستم اطلاعات جغرافیائی، پهنه بندی خطر، روش دومتغیره، کوهستان سهند، حوضه قرنقوچای
  • رسول صمدزاده* صفحات 85-105

    ارتفاعات باختری باغروداغ و در بطن آنها منطقه فندقلو، با دارا بودن جنگل های خزان شونده ی منحصر به فرد، مراتع زیبا و سرسبز و پهنه های آبی طبیعی و انسان ساز، به عنوان یکی از جاذبه های طبیعی شناخته شده در شمال غرب کشور، در منتهی الیه خاوری استان اردبیل واقع شده است. در این تحقیق که اساس آن بر پایه ی مشاهدات ومطالعات میدانی استوار است به منظور بررسی ارتباط پوشش گیاهی موجود در منطقه و پراکنش جوامع جنگلی آن، با عوامل محیطی و شناسایی عوامل محدود کننده (بازدارنده) و تاثیر گذار در شکل گیری بیوم آن، ضمن بررسی هر کدام از عوامل محیطی، پس از تهیه نقشه های مختلف محیطی از یک سو و نقشه های پوشش گیاهی، از سوی دیگر اقدام به تهیه نقشه های تلفیقی درمحیط GISاز آنها، شده است. با بررسی این نقشه ها، مشخص گردید که هیچ کدام از عوامل آب و هوایی، عامل بازدارنده در تشکیل جنگل، محسوب نمی شوند. بلکه این عوامل در نوع پوشش، اثر گذارند. دراین میان، دو عامل رطوبت و جهت باد، بیش از سایر عوامل، اثرگذار بوده و به واسطه میزان بهره مندی عرصه ها و جوامع گیاهی از رطوبت عبوری از سطح منطقه، در تراکم پوشش گیاهی و درصد آن، نقش ایفا می کنند. چنانچه، حفاظت مستمر از عرصه های جنگلی و مرتعی، صورت پذیرد و به گیاهان، اجازه تکمیل مراحل رشد، داده شود،  می توان به ایجاد عرصه های جنگلی در اقصی نقاط منطقه مورد مطالعه، امیدوار بود.

    کلیدواژگان: سیستم های محیطی، دامنه های باختری باغروداغ، جنگل، پوشش گیاهی، آب و هوا، فندقلو
  • تقی کاظمی تاری* صفحات 107-125

    شهر تهران با توجه به ضوابط شهرسازی و تعاریف جغرافیایی، به عنوان یک کلان شهر شناخته می شود و مسئله ای که همواره در این شهر مطرح است مدیریت بحران زلزله می باشد. و سوال اصلی این است که آیا ساختار موجود سازمانهای دست اندرکار  برای مدیریت بحران زلزله جوابگو می باشد؟ در این مقاله ضمن تشریح بحران و مدیریت بحران، موقعیت تهران و مخاطرات زلزله، آسیب پذیری و پیامدهای زلزله و وضعیت پیش بینی آینده زلزله در تهران بررسی شده است و مشخص شد که ساختار  موجود با توجه به شرایط سازمانهای دست اندرکار، جوابگوی مدیریت بحران در کلان شهر تهران نیست، در این راستا مسایل و چالشهایی که فراروی مدیریت بحران زلزله در تهران وجود دارد رااز طریق مصاحبه با مسیولین و کارشناسان مختلف در 24 بند شناسایی نموده و در نهایت برای رفع آن و ایجاد مدیریتی بایسته راه کارها و پیشنهادات لازم در 12 بند ارایه شده است که مهمترین راه کار، ایجاد مدیریت یکپارچه شهری (مدیریت به هم پیوسته شهری) است بطوری که همه منابع قدرت شامل نیروهای دولتی (زیر نظر دولت) ، نیروهای نظامی و انتظامی ، نهادهای عمومی زیر نظر شهرداری و نهادهای مردمی (آزاد) در مقابل رییس ستاد بحران (مثلا شهردار تهران) پاسخگو باشند، در واقع مشکلات ساختاری و قانونی حل گردد و اختیارات مدیر بحران افزایش یابد.

    کلیدواژگان: : زلزله، بحران، مدیریت بحران، کلان شهر تهران
|
  • H. Ahmadi, A. A Mohammadi * Pages 1-9

    In order to identify critical sediment sources in large catchments, using easilyavailable terrain information at regional scale, a methodology has developed to obtaina qualitative assessment necessary for environmental management. So it has been triedto study and used Fargas and etal, method in this research. This has been done in oneof the sub-basins of Hable Rood basin called Sangab with an area of 7684.71 hac inNE Iran, arid and semiarid climate of Iran. The main objective of this model is to usebasic terrain data related to the erosive processes that contribute to the production,transportation and accumulation of sediments through the main water paths in thewatershed. This model is based on the selection of homogeneous zones regardingdrainage density and lithology, achieved by joining the basic units by a rating system.The values of drainage density are rated according to an erosion class. The lithology israted by erosion indexes, adapted from FAO (1977). The combination andreclassification of the results brings about five qualitative classes of sediment riskaccording to Fargas and etal (1997). The privileges of this method is, it used only twomain factors of the erosion, that are lithology and drainage density, and this factors arein our geologic and topographic maps in Iran. The mapping scale was 1:50000 and themodel were implemented through a vector GIS (Arc GIS9.2). The tested methodologyhas been proved useful as an initial approach for erosion assessment and soilconservation planning at regional level and also to select priority areas where furtheranalyses can be developed and finally for environmental management.

    Keywords: erosion, Fargas Model, Aerial photos, Drainage density
  • Qiuomars Yazdanpanah Dero *, Ezatolahe Ezzati Pages 11-24

    The Shanghai Cooperation Organisation (SCO), Currently consisting of China,Russia and four Central Asian states (Kazakhstan, Uzbekistan, Kyrgyzstan andTajikstan), covers more than three fifths of the Eurasian Landmass and represents onequarter of the world population. Hn that sense it is the biggest security organisation inthe world next to the UN.The SCO is also the only international security organization,where China is a member and the United States is not.As will be demonstrated belowcentral Asia is at the centre of the organisation both in a geographical and politicalsense.if India, Pakistan and Iran, which joined the organization in 2005 as observers(Plus Mongolia in 2004) are included, the organization represents about half the worldpopulation and contains four nuclear powers.The organzation calls for greter economic cooperation among its members ,and at ameeting on September 23, 2003, Wen Jiabao, the premier of the Peoples Republic ofChina (PRC) ,proposed the establishment over the long term of an SCO – wide freetrade area designed to improve the flow of goods in the region by easing traderestrictions, such as tariffs.The SCO, s Security agenda is vast.The organization has been compared to theWarsaw pact and referred to as the " NATO of the East.

    Keywords: Shanghai, Iran, Greter Economic, geopolitics, Biggest Security, Geo, strategie, Organizational commerce
  • Masoud Mahdavi *, Aeizh Azmi Pages 25-42

    Today, development and rural development are important themes in developingsocieties that theirs aim are to pursue approaches that helps to improving rural peoplecondition. This subject urge some countries that focus on growth untill developmentand it results the countries have problem in distributimg profits of development. Forsolving this problem, in developing countries, many tools presents untill decrease gapamong people groups, for example land use & Agronomy reform. Land use is forequal disributaion among people, and agronomy reform help to reconstruct economic& production of society in the country. Thus it is essential that we notice to landscapeassesment and space. In this direction, it is important that define earth and presentearth assessment.

    Keywords: space, land use, development, Rural Development, Agronomy reform
  • Jafar Morshedi *, Seyed Kazam Alavi Panah Pages 43-58

    The study area is a part of Karoon river located in Khuzestan province in southwestof Iran. The length of this reach is about 364 km from the north of Shoshtar to theArvandrod. The changes and local difference on the river reaches consider togeological, tectonicaly, hydrological and artificial parameter in the dry flood plain ofKhuzestan has caused some damages, risks and hazards during the time. By recognizeof fluvial environment of Karoon River and determining the changes of the river,control of these hazards is possible. Because of morphometric characteristics study ofKaroon River, for changes prediction, with use of satellite images of IRS and land satin the years of 1991 and 2007, channel length of the river has drawn, measured andanalyzed by GIS software. so total length of Karoon consider to the number of theircurves(100 curve) divided to smaller limits and crossing point selected as upper andlower limits of each curves. Then geometric parameter of channel like radius ofcurvature, mean central point of each curve, curve direction and annual rate of channelmigration measured. The results show that the most risks belong to meanderingreaches. Therefore the land use and sensitive area of river to erosion spatially oncurves if dose not controlled. There are a lot of area like farms, roads, settlement,national fields and other mankind Struthers that will be destroyed.

    Keywords: Fluvial change, Meander, Satellite Data, Prediction, Karoon, Khuzestan
  • Ali Naeimi Nezamabad *, Manijeh Ghahroudi Tali, Mohammad Reza Servati Pages 59-65

    Recently progression of Remote Sensing caused that the changes were studied moreaccuracy and fast with less expenses. Method of change detection is a important wayto defined changes in costal in time ranges. Most of landforms in beach were collapsebecause of develop of petroleum in costal of Iran. Since petroleum installations wereexpanded in Asalooyeh costal, therefore this spot is one of the area where destroyed inIran. In this research coastal zone was taxonomy based on Geomorphology andIKONOS images in 2000. In the following changes of landforms were studied by IRSimages during 6 years. Unsupervised classification method, change detection, high &low position, statistics analyses and field research were use in order that the land formschanges were reconnoitered and the result were studied in Geography InformationSystem. In effect 85 % of geomorphologic landforms were collapsed because ofindustry installation. There are small gulf and marsh. The rest was destroyed. Some ofthe organizations in Iran make a preservation of natural environments.

    Keywords: Geomorphologic changes, Change detection, High-low position, IRSimages, GIS
  • M. B. Khatibi * Pages 67-83

    Catchment of Garangoo is as a semi-arid region (from 46゜. 27´ to 47゜. 42 E, from36゜. 58´ to 37゜. 44´N) and is as largest catchment of Sahand mountain. The RockFalls and Rock Flows, as one type of mass movement and as marked ofgeomorphologic hazard, frequently are occurred on rocky slope of semi-arid mountain.These events are the natural outcome of natural processes which the occurrences ofevents are intensive with human impacts and are threat the human structure ,speciallyin mountain area and are imposed economical damage to villager The environmentmanagement is require firstly, to study mechanism of the occurrence of these eventsand then zonation of susceptible area to the occurrence events. The aim this article isassessment share of factors and is define share of 10 factors on the occurrence of Rockflow. The Rock flow hazard mapping is often performed through the identification andanalysis instability factors .For mapping ,firstly distribution map of factor produce anddigitized of factors and then analyzed by bivariated methods and the next stage,weighted to factors and final stage, produced Rock flow hazard zonation map by usingof Arc/View .This map show that, large part of Garangoo catchment is consist ofvolcano ash ,marl and old alluvial ,with steep slope at site of 2000 m altitude. Thevolcanic material (andesite and dasite) specially Miocene volcanic stone,produced thedebris and rock segments. These materials deposited on roads surface and distortedpassengers.

    Keywords: Rock fall, GIS, Rock flow, zonation of hazard, Bivariated methods, SahandMt, Garangoo cathment
  • R. Samadzadeh * Pages 85-105

    West slopes of bagrodag and fandoglu area, with having unique autumnal forests,beautiful and green pastures and naturel and human making extents, that is one of thewell-known natural attractions in west-north of country, has been situated in the endwest of ardebil province.In this research, in order to survey existing relationships of vegetation in area andits forest distribution,with environmental factors and identification of limiting(preventing) factor and identification of effective factors in its area formation, withsurvey of any environmental factors, commence of providing different environmentalmaps from a direction and vegetation maps from the other direction and finallycombined maps from them has been done.With survey of these maps, has been recognized that none of climatic factors,preventing or limiting factors, in forest formation are not considered. But these factorsare effective in the kind of vegetation. Among these, two factors of humidity and thedirection of wind, have been effective more than other factors and due to have rates ofarea and plant community from passing humidity of area level, play role in thevegetation concentration and its present.Trough, continuosly protection of forest and pasture areas has been done and thecmpletness of growth stages has been provided for plants, can be hoped to makingforest areas in all over the study area.

    Keywords: Environmental Systems, West slopse of bagrodag, forest, Vegetation, climate, Natural Resources, Fandoglu
  • Taghi Kazemitari * Pages 107-125

    Tehran city, with regard to urban making standards and geographical definitions, isidentified as a metropolis and the issue which constantly comes up in this city, isearthquake crisis management. And the main question is that whether the structure ofexisting organizations for managing the quake crisis is responsible?In this article it has been tried, to explaning crisis and crisis management, Tehransituation and quake risks, vulnerability and quake consequences and prediction offuture in Tehran. It is identified that this organism is not responsible for crisismanagement in Tehran metropolis, because the existence of 24 issues and challengestoward the management of quake crisis in Tehran. They are identified by interviewwith experts and managers and eventually to remove them and create the qualifiedmanagement, the12 items suggestions are recommended, the most important of that is:To establish an integrated urban management in a way that all sources of power,including public forces, civilian police and military forces, public institutions undermunicipality and popular institutes to be responsible before the head of crisisheadquarters(e.g. Tehran mayor), in fact, structural and legal problems to be resolvedand the powers of crisis manager to be increased.

    Keywords: earthquake, crisis, Crisis management, Tehran metropolis