فهرست مطالب

نشریه جغرافیایی سرزمین
پیاپی 21 (بهار 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/01/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احمد رحیمی*، سید رحیم مشیری صفحات 1-13

    موضوع اسکان عشایر، پس از انقلاب اسلامی و از آغاز برنامه دوم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دولت با هدف ساماندهی به زندگی این جامعه و بهبود مراتع پیگیری شده و در طول برنامه سوم و چهارم نیز ادامه یافته است.از جمله برنامه های دولت برای ساماندهی به زندگی عشایر، حمایت از اسکان آنها در کانون های توسعه هدایتی (برنامه ریزی شده) و حمایتی (خودجوش) است و تاکنون بیش از 58 هزار خانوار از عشایر در این کانون ها اسکان داده شده اند. هدف از این مطالعه، بررسی آثار فضایی، اقتصادی و اجتماعی اسکان عشایر است که به صورت موردی در سه کانون توسعه شیبلو، سیدآباد و شیخ معروف استان آذربایجان غربی صورت گرفته است. روش تحقیق به شیوه میدانی انجام شده است. برای این پژوهش با توجه به سیوال های اساسی، چهار فرضیه درنظر گرفته شد. نتایج تحقیق نشان داد پس از اسکان عشایر، با ایجاد مشاغل جدید از تعداد دام عشایر کاسته شده، تغییراتی در روابط عشایر با شهرها و روستاهای منطقه ییلاقی و قشلاقی ایجاد شده، در وضعیت اجتماعی و امکانات رفاهی عشایر بهبودی حاصل شده و در بخش اقتصادی، اگرچه میزان درآمد عشایر افزایش یافته، ولی این موضوع موجب رضایت عشایر نشده است. مهم ترین توصیه در رابطه با اسکان عشایر استان آذربایجان غربی، خودداری از ایجاد شهرک در کانون های اسکان است.

    کلیدواژگان: : عشایر، اسکان، کانون های توسعه، توسعه پایدار
  • مرضیه موغلی*، پرویز کردوانی صفحات 15-30

    این تحقیق در حوضه آبخیز رودخانه وربند لارستان واقع در استان فارس در سطحی معادل 5/925 کیلومتر مربع و با استفاده از تصاویر ماهواره ای IRS و سنجندهP6 (سال 2006) انجام گردیده است بطوریکه با استفاده از نرم افزار ERDAS8.7 تصحیحات مکانی تصاویر مربوطه با استفاده از 15 نقطه و با معادله آفاین با RMSE=0.42 و تصحیحات رادیومتری از طریق الگوریتم مستطیل های معادل انجام گردید و با استفاده از فاکتور شاخص مطلوب ، بهترین ترکیب باندی انتخاب و برای تهیه نقشه کاربری از طبقه بندی نظارت شده با الگوریتم حداکثر احتمال تشابه انجام گردید ، و با استفاده از آزمون صحت کلی وآماره کاپا صحت لایه کاربری به ترتیب 90/0 و88/0 برآورد گردید سپس با استفاده از الگوریتم TPSs وگرادیان ارتفاع- بارش نقشه همباران  در محیط ARCGIS9.2 تهیه شد و با استفاده از نقشه گروه های هیدرولوژیک وکاربری، نقشه شماره منحنی تهیه گردید. بالا بودن شیب حوضه، نامناسب بودن تشکیلات سازندها، تبخیر و تعرق بالا،بافت ریز خاک، شدت بالای رگبارش، تغییر کاربری،تراکم پایین تاج پوشش وفقیر بودن مراتع ازجمله عوامل موثر در سیل خیزی حوضه میباشد. بررسی تک تک پارامترهای مورفومتری حوضه نشان می دهد که عوامل شیب، مساحت، شکل حوضه، زمان تمرکز، درصد تراکم آبراهه از مهمترین عوامل تاثیر گذار در حوضه می باشد. وجود بارش های با شدت 15 دقیقه ای برای رگبارش های 6 ساعته عامل اصلی در تخریب ساختمان خاک وتسریع در جریان تجمعی رواناب سطحی درحوضه وربند می باشد .نقشه پهنه بندی پتانسیل سیل خیزی حوضه در 4 کلاس خیلی کم، کم، متوسط و زیاد ارایه گردید نتایج این تحقیق نشان داد کل رواناب تولیدی در این حوضه 6/42283796 مترمکعب می باشد، که زیر حوضه های M ،K وA به ترتیب با 7/11 ، 3/11 و 01/10 درصد دارای سیل خیزی بالا و زیر حوضه های  CوG به ترتیب با3/4 و3/5 درصد دارای کمترین  هستند.

    کلیدواژگان: سیل خیزی، SCS، IRS، RS، شماره منحنی، GIS
  • بهارک معتمدوزیری*، حسن احمدی، محمد مهدوی، فرود شریفی صفحات 31-42

    یکی از مهمترین مسایل در طراحی سازه های آبی، بررسی کیفیت آب، تعیین تاثیرات مدیریت آبخیز و حفاظت زیستگاه ماهیان، تعیین مقدار رسوبات معلق رودخانه ها می باشد. جهت برآورد بار معلق رودخانه ها از دو روش تجربی و رگرسیون آماری استفاده می شود؛ اما به دلیل تعدد روابط تجربی ارایه شده و ضرورت اصلاح آنها و ارایه ضرایب واسنجی جدید، در بیشتر موارد روش های رگرسیون آماری مورد استفاده قرار می گیرند. در روش های رگرسیون آماری، با برازش یک تابع مناسب توانی از میان داده ها ، رابطه بین دبی جریان و دبی رسوب محاسبه و بر این اساس مقادیر رسوبات حمل شده توسط جریان محاسبه می گردد. این روش ها توان تفکیک ویژگی های خاص داده های جمع آوری شده را نداشته و از این جهت، نه تنها برآورد چندان دقیقی از میزان رسوبات حمل شده توسط جریان ارایه نمی دهند، بلکه امکان بررسی تغییرات زمانی رسوبات حمل شده توسط جریان نیز در آنها وجود ندارد. با توجه به این مشکلات، امروزه بسیاری از محققین به روش های نوین پردازشی نظیر منطق فازی روی آورده اند. در تحقیق حاضر، ضمن برآورد رسوب معلق ایستگاه های هیدرومتری واقع بر روی رودخانه تلوار با دو روش معمول رگرسیون آماری USBR و FAO ، با استفاده از مدل طراحی شده بر اساس اصول منطق فازی نیز مقدار رسوب معلق ایستگاه ها برآورد شده است. نتایج حاکی از این می باشد که با استفاده از منطق فازی، امکان بررسی تغییرات زمانی میزان رسوبات حمل شده توسط جریان وجود داشته و این روش نسبت به روش های USBR و FAO برآورد نسبتا دقیق تری از میزان رسوبات حمل شده ارایه می نماید.

    کلیدواژگان: بار معلق، منطق فازی، USBR، FAO، رودخانه تلوار
  • نسرین خانیها*، زهرا پیشگاهی فرد صفحات 43-68

    در دوره زمانی پس از جنگ سرد، شاهد پیشرفت های عمده ای در تجارت دریایی بوده ایم. افزایش توسعه تجارت دریایی باعث شد تا منافع کشورها شدیدا وابسته به آزادی کشتی رانی شود، بنابراین پیامدهای دریایی، بعنوان زیر مجموعه ای از امنیت ملی لحاظ شدند. زیرا دسترسی به سرمایه و بازار، که از عوامل نظم نوین به شمار می آیند، در گروی دسترسی به مسیرهای ارتباط دریایی مهم می باشند. بنابراین نگرانی عمده امنیتی، بویژه در رابطه با رقیبان، محاسبات دقیق استراتژیک را برای مقابله با جنگ تجاری ضروری ساخته است. این مسئله باعث می شود محاسبات جنگ سرد کاملا بی اعتبار شوند و مسایل جدیدی پیش روی کشورها قرار گیرد. با اهمیت یافتن روز افزون تجارت دریایی، تنگه های بین المللی نیز در جغرافیای سیاسی نوین دریاها از جایگاه ویژه ای برخوردار شده اند؛ هر چند در گذشته نیز تنگه های مهم از اهمیت محوری برخوردار بودند، ولی اهمیت کنونی آنها بیشتر جنبه اقتصادی یافته است. این مسئله باعث می شود که امروزه پس از جنگ سرد از اهمیت برخی تنگه ها کاسته و برخی دیگر که در مسیر تجارت جهانی واقع شده اند اهمیت ویژه ای بیابند. با این اوصاف این پژوهش ضمن بررسی تغییرات ایجاد شده در مفهوم و مصداق تنگه های استراتژیک در دو دوره ژیوپلیتیکی، درپی تحلیل اثرات قدرت و سیاست در آنها می باشد. نتایج حاصله بیان گر این مسئله است که صحنه اقیانوس هند و تنگه های مهم آن به دلیل داشتن نقش کلیدی در تجارت دریایی، از اهمیت بالایی برخوردارند و این امر باعث می شود تا این تنگه ها محل رقابت قدرت های رقیب باشند.

    کلیدواژگان: تنگه های بین المللی، تجارت دریایی، دوره ژئوپلیتیکی، جهانی شدن، رقابت تجاری
  • حیدر لطفی*، سید جمال الدین دریا باری، ناصر اقبالی صفحات 69-81

    رابطه توسعه پایدار و شهرسازی و اجزای متشکله آن همانند مسکن و مقولات متعدد مربوط به آن، موضوعی اساسی است.پرداختن به شاخصه های مسکن به عنوان کلیدی ترین ابزار برنامه ریزی و تشکیل دهنده، شالوده اصلی آن را می توان از حساس ترین مراحل برنامه ریزی دانست. عرصه مسکن به منظور تامین رشد اجتماعی علاوه بر خود واحد مسکونی، محیط پیرامون آن را نیز در برمی گیرد.نوع تحقیق کاربردی - توسعه ای، روش بررسی آن توصیفی- تحلیلی و پیمایشی و محدوده جغرافیاییپژوهش شهر اسفراین است.یافته های تحقیق نشان می دهد که ناتوانی مردم در ساخت و ساز و معمول نبودن شیوه های استاندارد و گرانی و کمبود مصالح مطلوب برای تهیه مسکن و قدمت مرکز شهر از مشکلات عمده مسکن در شهر اسفراین می باشد. در این رابطه حمایت از مسکن سازان کوچک و بهسازی و بازسازی بافت های فرسوده توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: : مسکن، شاخص های کمی، شاخص های کیفی، نرخ تخریب بنا، شهر اسفراین
  • احمد انصاری لالاری*، محمدرضا ثروتی صفحات 83-109

    با توجه به اینکه بخش اعظم جمعیت جهان در مناطق ساحلی استقرار یافته اند و فعالیتهای آنها به نوعی با بهره برداری دریایی مرتبط است، بنابراین سواحل بعنوان یکی از مناطق مهم مورفودینامیک از اهمیت ویژه ای برخوردارند. مناطق ساحلی در سراسر جهان در زیر فشار شدید قرار دارند. حداقل پنج عامل انسانی وجود دارند که زمینه های تخریب و نابودی منابع ساحلی را فراهم آورده اند که عبارتند از: رشد جمعیت، آلودگی ، تخریب محیط زیست، برخورد منافع بین کاربران، بهره برداری بی رویه از منابع. اقدامات محلی، منطقه ای و ملی زیادی در کشورهای مختلف برای حل این مشکلات زیست محیطی و مدیریت مناطق ساحلی بصورت پایدار ارایه شده اند. اغلب برنامه های رایج مدیریت مناطق ساحلی متوجه خطرات ساحلی مانند فرسایش و سیل، آلودگی های وارده از فعالیتهای خشکی و آلودگیهای ناشی از حمل و نقل دریایی می باشند. بهره برداریهای گسترده در زمینه شیلات، توریسم، حمل و نقل تجاری و غیره اهمیت منطقه ساحلی را دو چندان میکند. از آنجا که برای هرگونه فعالیت انسانی اعم از استقرار سازه های ساحلی و بندرگاهی و نیز سایر بهره برداریها نظیر حمل و نقل، تجارت و بهداشت مستلزم پایداری خط ساحلی از نظر عوامل مورفودینامیک هم از سوی حرکات آب دریا و نیز فرآیندهای محیط خشکی است، بنابراین مطالعه منجسم از دیدگاه ژیومرفولوژی و مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی ضروری می نماید. از این دیدگاه برای دستیابی به هدف متغیرهای موثر در تحول خط و پهنه ساحلی عمدتا شامل امواج، جزر و مد، جریانهای ساحلی بعنوان عوامل دنیامیکی محیط دریا و فرآیندهای رودخانه ای و بادی و نیز فعالیتهای انسانی (در مقیاس محدود) از سوی خشکی، متغیرهای مورد مطالعه اصلی را تشکیل میدهند. باتوجه به ویژگیهای طبیعی و موقعیت جغرافیایی منطقه ساحلی بندر کنگ تا بندر حسینیه از رویکرد طبیعی استفاده شده است بطوری که در تعریف منطقه ساحلی برای مدیریت، حوضه های آبریز بخش لاینفک و جدایی ناپذیر منطقه ساحلی در نظر گرفته شده و باتوجه به معیار کارکرد طبیعی قوی بین دو بخش مذکور، مرز مدیریت منطقه ساحلی تا خط تقسیم حوضه های آبریز می رسد.

    کلیدواژگان: منطقه ساحلی، مدیریت یکپارچه منطقه ساحلی، مدیریت خط ساحلی، مدیریت پهنه ساحلی.مقدمه
  • تیمور آمار* صفحات 111-128

    گسترش و نفوذ محصولات فرهنگی در روستاها را می توان برآیند توسعه خدمات بویژه راه و برق و توسعه ارتباطات فیمابین نقاط شهری و روستایی دانست.در پرتو این تحولات جامعه روستایی هم امکان استفاده از خدمات فرهنگی شهر را بیش از گذشته پیدا نموده و هم شاهد راهیابی گسترده کالاهایی مثل رادیو، تلویزیون، ویدیو، جراید و...بوده است. براین اساس دهه اخیر را می توان مقطع خروج روستاها از انزوای فرهنگی دانست.در طی این دوره روستاها تحت تاثیر محصولات فرهنگی،دگرگونیهای زیادی را تجربه کرده اند که این تغییرات در بین نسل جوان چشمگیر تر است.این مقاله می کوشد تا به بررسی ابعاد اثرگذاری محصولات فرهنگی بر افزایش خواسته ها،آرزوها،و انتظاراتی که نسل جوان را ترغیب به مهاجرت می کند، بپردازد. از نتایج قابل توجه این تحقیق، تفاوتهایی است که محصولات فرهنگی مختلف در ایجاد انگیزه برای مهاجرت جوانان به شهر دارند.بطوریکه رابطه بین محصولات الکترونیکی نظیر تلویزیون،ویدیو،و ماهواره و انگیزه های دسترسی به کتابخانه،و ادامه تحصیل بیشترین همبستگی و ارتباط بین امکانات فرهنگی مثل سینما وتیاتر دارای کمترین همبستگی با جریان مهاجرت روستا- شهری می باشد.

    کلیدواژگان: مهاجرت روستا-شهری، محصولات فرهنگی، شرق گیلان
  • صبا رضا سلطانی*، سید مسعود منوری، مریم رفعتی صفحات 129-143

    مکان یابی اصولی صنایع به منظور پیشگیری از بحران های زیست محیطی محتمل و همچنین استفاده شایسته و پایدار از جمیع امکانات پهنه سرزمین موضوع بسیار مهمی است که امروزه مورد توجه سازمان ها و ارگان های مختلف کشور قرار گرفته است. در واقع آمایش صنعتی را می توان گام مهمی در جهت بهبود محیط زیست و توسعه صنایع کشور و رشد اصولی و منطقی مناطق شهری و روستایی محسوب کرد. به این منظور در تحقیق حاضر، استان قزوین به منظور پیشبرد اهداف فوق و رفع تمرکز صنایع در استان تهران به عنوان هدف مطالعه انتخاب شده و منابع زیست محیطی و اقتصادی اجتماعی آن به طورکامل مورد مطالعه قرار گرفت. آمایش صنعتی این استان، باروش تجزیه و تحلیل سیستمی و بر پایه جبر بولین(Boolean Algebra)در مقیاس 0000 25 : 1 انجام گردید[مخدوم،1382]. در این راستا منابع زیست محیطی، در دو دسته منابع اکولوژیک و اقتصادی- اجتماعی مورد شناسایی، تجزیه و تحلیل و جمع بندی قرار گرفتند. سپس ارزیابی توان اکولوژیک، بعد از روی هم اندازی لایه های اطلاعاتی در GIS انجام شد و پس از حذف اراضی ممنوعه، دو پهنه با درجه توان یک و11 پهنه با درجه توان دو برای احداث صنعت مکان یابی شدند. اولویت بندی این پهنه ها نیز با توجه به مشخصه های اقتصادی، اجتماعی نقشه سازی شده در GIS ، به صورت کمی انجام گردید و پهنه ها از اولویت اول تا چهارم برای احداث صنعت مشخص گردیدند. در نهایت می توان نتیجه گیری کرد که استقرار صنایع در استان قزوین با احتساب معیارهای زیست محیطی و اقتصادی اجتماعی می تواند در پهنه هایی از اولویت اول تا چهارم صورت گیرد. پیشنهاد استقرار صنعت در قالب شهرک های صنعتی و پارکهای صنعتی در این نواحی می تواند به حفظ هر چه بیشتر محیط زیست یاری رساند.

    کلیدواژگان: GIS، آمایش صنعتی، ارزیابی توان اکولو‍‍‍ژیک، بولین، استان قزوین
|
  • Ahmad Rahimi *, Seyed Rahim Moshiri Pages 1-13

    Sedentarization was put into force since the Islamic Revolution and at the outset ofthe 2nd National, Social, Economic and Cultural Development Plan, aiming topromotion of Nomadic livelihoods and improvement of the rangelands, followed bythe 3rd and 4th Plan, too.Government mainly addresses enhancement of nomadic livelihoods throughsupporting them at self-generated and preplanned development sites, and has so farsedentarized more than 58000 nomadic households at these spots.This research examines the spatial, economic and social consequences ofsedentarization at 3 different sites e.g. Shiblu Sayedabad (Koom) and Seikh Maroof inWest Azarbaijan. Research methodology, upon the basic queries, relied on 4presumptions. Results disclosed that after sedentarization, number of animals droppedagainst generation of other occupations, followed by rangelands improvement.Moreover, there seen certain changes in nomadic relationships with surrounding citiesor villages within the summer and winter fields premises. In terms of social and wellbeing dimensions, more changes are experienced, but at economic scale, wheareashigher income generated for the nomads, but this factor couldn’t promptly cause theirfull satisfaction. The core advice on nomadic sedentarzation process in W-Azarbaijanmainly focuses on prevention of further township building at their new sites.

    Keywords: Sedentarization, Development Site, Sustainable development
  • Marzieh Moghali *, Parviz Kardavani Pages 15-30

    This research was carried out in the catchment basin of Varband River in Larestanlocated in Fars Province in an area of 925.5 km2 by the use of IRS satellite pictures andthe measurer P6 (2006) so that through the use of the software ERDAS8.7, the localcorrections of the related pictures with 15 points and Afain equation with RMSE=0.42 andradiometric corrections with the algorithm of the equivalent rectangles were implemented.The best band combination was selected by the use of a suitable index factor and we usedthe classification under the supervision of the Maximum Similarity Probability Algorithmin order to provide the utilization map. The utilization layers were estimated 0.90 and 0.88by the use of general correctness test and Kapa statistics respectively. The co-precipitationmap was prepared in the environment of ARCGIS9.2 by the use of TPSs algorithm andaltitude-precipitation gradient as well as the map of Curve Number by the use of the mapof hydrologic and utilization groups. The height of the catchment basin slope,inappropriateness of formations, high evaporation and perspiration, soft soil tissue,severity of thundershower, utilization change, low compression of the covering crown andpoorness of pasturelands are among the effective factors in the exposure of the catchmentbasin to the floods. The analysis of each morphometric parameter of the catchment basinindicate that slope, area, shape, time of concentration, and percentage of waterwaycompression are the major effective factors in the exposure of the catchment to the floods.The presence of the rainfalls with duration of 15 minutes for 6-hour thundershowers arethe main factors in the destruction of soil structure and acceleration in the cumulativecurrent of the surface flowing water in Varband catachment basin . The phating map ofthe catchment exposure poteantial to the floods were offered in four classes of very low,low, average, and high. The results of this research showed that the whole productiveflowing water in this catchment basin is 42283746.6 m3 from which the sub-basins M, K,and A with 11.7, 11.3, and 10.01percent have a high exposure respectively and those of Cand G with 4.3 and 5.3 percent have the lowest exposure to the floods respectively.

    Keywords: Exposure to the floods, SCS, IRS, Remote measurement, Curve Number, Organization of geographic data
  • Baharak Motamedvaziri *, Hasan Ahmadi, Mohammad Mahdavi, Forood Sharifi Pages 31-42

    Estimation of rivers sediment load is one of the most important problems for designof hydraulic structures, investigating water quality, conserving fish habitate, estimatingerosion and determining watershed management effects.There is two metheod for estimating sediment load: empirical and regressionmethods. Existence of numerous empirical methods for estimation of river sedimentload, a wide range of calibration coefficients shows that a suitable analytical orempirical method does not yet exist to accurately estimate the sediment load.Therefore, the measured discharges and sediment concentrations in hydrometrystations are statistically analyses for an accurate estimation of sediment loads in rivers.In usual statistical methods a power function is generally fitted on the data sets of flowand sediment discharge and thus the total sediment load could be calculated using thisfunction. These methods are not able to recognize and separate the specific datameasuring conditions. Therefore, they are not only able to accurately estimate thesediment load, but also can not show the temporal variation of sediment loads. In spiteof this problems, researcher are using Artificial Intelligence methods such as FuzzyLogic, nowadays.In this study, the measured suspended sediment load at hydrometry stations ofTelvar River is analyzed using USBR and FAO methods (usual statistical methods).Furthermore, Sediment suspended load are estimated with a model developed based onFuzzy Logic rules. Then the results of these mothods are compared. This researchstudy has shown that the temporal variation of sediment loads can be analyzed using afuzzy method. Also the, results obtained using the fuzzy method in comparison withthe corresponding values obtained using the usual statistical methods shows a bettercorrelation with the observed values. In all stations the fuzzy method estimated thesediment loads between ones obtained using statistical methods.

    Keywords: suspended sediment load, USBR, FAO, Fuzzy Logic, Telvar river
  • Nasrin Khaniha *, Zahra Pishgahi Fard Pages 43-68

    We have been faced considerable developments in maritime trade after 2nd worldwar. Development of maritime trade led to considerable dependence of countries tofree shipping. Thus, maritime issues are considered as subset of national security. Thisis because access to capital and market is important factor of world new order and itdepends on sea lanes and important straits. Therefore, main security concern,especially in relation to opponents, requires precise strategic consideration forconfrontation with trade wars. Thus, this issue is reason for what cold warconsiderations are invalided and new problems are posed in front of countries.Alongside with ever-growing importance of maritime trade, international straits alsohave special position in sea new geopolitics. Although important straits had key role inpast too, but currently they are important economically. This issue in time after coldwar is reason which reduces importance of some straits and gives some other straitsspecial importance due to position that they have in world trade routes.This research along with considering changes made in meaning and context ofstrategic straits in two geopolitical periods, tries to analyze effects of policies andpowers on these straits. Results yielded from this issue indicate that Indian Ocean andits important straits due to key role that they play in maritime trade, they are veryimportant and this is reason of competition between world powers in these straits.

    Keywords: International straits, Maritime trade, Geopolitical period, Globalization, Business competition
  • Heydar Lotfi *, S.J. Daryabari, Naser Eghbali Pages 69-81

    The Relation between sustainable development and urbanization and its includedparameters specially housing and its dependent subjects are the main topics nowadays.Investigating on the housing indicators are the key tools and basis step for urbanplanning. The housing rule in the social growth is included its surrounded environmentinstead of itself specifications.In this practicable research, we used analytical – attributive and surveying approachfor determining the effect of housing in Esfarain city in iran.The results are shown that the most important problems in this situation in Esfaraincity are:- People disabilities in the housing and constructions- Lack of appropriate standards- Expensive and unsuitable materials that using for constructions- Old formation of city-centerIn this case supporting the local contractors and improving and reconstruction of theold parts of city is recommended.

    Keywords: Housing, Esfarain City, Quantitative, Qualitative Indicators, Destruction rate of structures
  • Ahmad Ansari Lari *, M. R. Sarvati Pages 83-109

    With regard to this fact that the very most of the worlds population have settled at thecoastal regions and their activities are typically related to the sea exploitation, coasts asone of the significant morphodynamic regions are of a special importance. Coastalregions all over the world are under a severe pressure. At least, there are five humanfactors which have produced the grounds on which destruction of coastal regionsoccur. They are as follows: population growth, pollution, destruction of theenvironment, conflicts of the benefits between the users and irregular exploitation ofresources.Some local, regional and notional actions have been taken for solving suchenvironmental difficulties and managing coastal regions sustainably in differentcountries. Most frequent and current managerial plans of coastal regions are focusedon coastal dangers such as erosion and flooding, pollution caused by land activitiesand marine transportations. Extensive exploitations in the fields of fisheries, truism,commercial transportations, etc.give these regions a double significance. Since anykind of human activities such as establishing coastal and portal construction as well asother types of exploitations like transportations, commerce and sanitation necessitatethe stability of coastal lines according to morphodynamic factors through both themovements of sea water and processes of the land environment. It is necessary tostudy geomorphology and management of integrated coastal zone comprehensively.Hence the basic and effective variables under study which should be attained for achange in the coastal line and area in clued waves, tides, coastal currents as thedynamic factors of the sea environment, wind and river processes and human landactivities (on a limited scale).Considering the natural features and geographicalsituation of the coastal region of Kong port up to Hosseinieh port, a natural operationhas been used in such a way that catchment areas have been regarded as an inseparablepart the coastal regions according to the definition of this region for management andits boundary reaches the dividing line of the catchment areas with regard to the strongnatural functional criterion between the two mentioned parts.

    Keywords: Coastal region, Integrated management of coastal zone, Management ofcoastal line, Management of coastal area
  • Teimor Amar * Pages 111-128

    The development and influence of cultural production hn the village is the result ifthe expantion of services specially roads and electrical power and the relation betweencities and village.By mean of these reforms the rural society could also use the citycultural Services more and we also observed the entrance of the goods suchasRadio’Television’Video’Newsepaper’and ect to the villages. Therefore’we may callthis desade as the departure of villages from cultural isolation. Villages havechangedduring this period because of the influence of these cultural production andthese changes more significant in youth.This article is going to show The influence of youth’s desire’wishes’andexpectations’ which make them to immigrate to the cities.the significant result of thisstudy is the distinctions of different cultural production in their desire to immigrationto the cities.the relation of electronical production such as television’video’and sateliteusing libraries and further education had the most correlated with urban-ruralimmigration of youth and the relation bettwen cultural facilities suchas’ movie andtheater had the least correlated with this immigration.

    Keywords: Urban-rural immigration ’ Cultural production ’ East of Guilan
  • Saba Rezasoltani *, Seyed Masoud Monavvari, Maryam Rafati Pages 129-143

    Proper industrial sitting for preventing probable environmental constraints and alsosustainable and deserve use of whole land facilities is an important concept that manyIranian organizations are nowadays interested in.As a matter of fact industrial spatial planning can be considered as a giant leap inenvironment and industrial development in the country and correct and logical growthof city and rural areas. With respect to these objectives and removing the concentrationof industries in Tehran, industrial site selection in province of Ghazvin has been doneby systematical analysis method, based on Boolean Algebra in the 1:250000 scale,using map overlaying method.So environmental resources were studied, analyzed, classified in 2 categories:Ecologic and Social-Economic, then measuring the ecological capacity of the land wasdone after overlaying the layers in GIS. As a result after removing areas in whichindustrial plantation was prohibited, 2 areas with the capacity of 1 and 11 areas withthe capacity of 2 were selected.At last, prioritizing of the sites was done in a quantitative way by considering socioeconomicalcharacteristics in GIS. finally sites with priority of 1 up to 4 wererecognized. As a result industrial development with respect to environmental and socioeconomical criteria can be done in these areas. The proposal of locating industries inthe industrial estates and eco industrial parks will give rise to the environmentalconservation concepts.

    Keywords: GIS, Industrial Spatial Planning, Ecological Capability Evaluation, BOOLEAN, Ghazvin Province