فهرست مطالب

توسعه سازمانی پلیس - سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 74، پاییز 1399)

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 74، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/21
  • تعداد عناوین: 6
|
  • منصور روضه ای*، رضا دارابی، سید امیررضا نجات صفحات 11-40
    حسابرسی و نظارت مالی یکی از مراحل جدایی ناپذیر و بسیار مهم در هر برنامه توسعه است. نبود نظارت و ارزیابی، امکان انحراف برنامه در حین اجرا را چند برابر می کند و میزان دستیابی به اهداف پیش بینی شده آن را به شدت کاهش می دهد. علاوه بر این ها موجبات درجا زدن برنامه و تکرار اشتباهات گذشته را فراهم می آورد. جایگاه حسابرسی و نظارت مالی در ساختار سازمانی امور مالی ناجا، نشان دهنده میزان توجه برنامه ریزان به مساله نظارت و کارایی آن است. هدف از این تحقیق آسیب شناسی حسابرسی و نظارت مالی در ناجا است. این تحقیق با استفاده از روش تحقیق کیفی اقدام به تدوین مدل چالش های اجرای حسابرسی و نظارت مالی به روش بررسی اسنادی و مصاحبه نیمه ساختار یافته از خبرگان با استفاده از گراندد تیوری (داده بنیاد) و نمونه گیری نظری پرداخته و جهت سنجش آزمون روایی و پایایی آن از روش اشباء نظری 70% پرداخته شده است.نتایج به شکل گیری مدل آسیب شناسی حسابرسی و نظارت مالی در ناجا انجامید. در مدل، پنج مقوله برای شرایط علی، هفت مقوله برای زمینه بستر، دو مقوله برای شرایط مداخله گر، هفت مقوله برای راهبرد و شش مقوله در زمینه پیامد مرتبط با پدیده اصلی پژوهش شناسایی شدبا عنایت به چالش های پدیدار شده از داده های پژوهش در شرایط فعلی حسابرسی و نظارت مالی در ناجا، برای تمامی چالش های گردآوری شده در مدل آسیب شناسی فرایند حسابرسی و نظارت مالی در ناجا، راهبردهایی با استفاده از روش مصاحبه و فراتحلیل صورت گرفت. الگوی تدوین شده کاربردی بوده و سازه ها و زیرمجموعه های مهم آن را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: حسابرسی و نظارت مالی، اخلاق حرفه ای حسابداری، آسیب شناسی، حسابرسی مبتنی بر ریسک، حسابرسی راهبردی
  • حمید رضایی*، سید مهدی خاکزادیان، مهسا زمانی صفحات 41-54

    پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین مدیریت دانش و پدافند غیرعامل با توجه به نقش میانجی یکپارچگی سیستم های اطلاعاتی می پردازد. پژوهش حاضر از لحاظ نوع هدف، کاربردی و از نظر نوع روش، توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری تحقیق کلیه کارکنان ستاد فرماندهی انتظامی استان مازندران به تعداد 480 نفر می باشد. حجم نمونه مطابق جدول کرجسی و مورگان 214 نفر تعیین و برای نمونه گیری از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. جهت گرد آوری داده ها، از پرسشنامه های مدیریت دانش پاتریک و سونیا(2009)، پدافند غیرعامل محقق ساخته، یکپارچگی سیستم های اطلاعاتی فانگ و همکاران(2006) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با روش معادلات ساختاری با نرم افزار لیزرل انجام شد. نتایج نشان داد که بین مدیریت دانش و یکپارچگی سیستمهای اطلاعاتی رابطه معنی داری وجود دارد. بین یکپارچگی سیستم های اطلاعاتی و پدافند غیرعامل رابطه معنی داری وجود دارد. بین مدیریت دانش و پدافند غیر عامل رابطه معنی داری وجود دارد. بین مدیریت دانش و پدافند غیرعامل با توجه به نقش میانجی یکپارچگی سیستم های اطلاعاتی رابطه معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، پدافند غیرعامل، یکپارچگی سیستم های اطلاعاتی
  • پریسا کوچه مشکی*، نادر شیخ الاسلامی کندلوسی، یوسف محمدی مقدم صفحات 55-101

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر رهبری تحول آفرین بر تمایل بر تغییر با نقش میانجی یادگیری زدایی در شرکت نیرپارس به انجام رسیده است. پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت توصیفی و همبستگی که به روش پیمایشی از نوع مقطعی انجام شده است. روش کار در این پژوهش میدانی و از نوع مطالعه موردی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مدیران و روسا، کارشناسان و کارمندان شرکت واقع در شهر تهران به تعداد 281 نفر تشکیل می دهند. به منظور گردآوری اطلاعات، در دو بخش رهبری تحول آفرین و تمایل بر تغییر پرسشنامه ای توسط محقق طراحی و در بخش یادگیری زدایی از پرسشنامه استاندارد (خدایی و همکاران، 1393) استفاده شده است. نمونه آماری پژوهش با روش تصادفی ساده به تعداد 162 نفر در شرکت انتخاب گردیده است. بعد از تایید روایی محتوا با نظر کارشناسان و استادان، پایایی پرسشنامه ها از طریق آلفای کرونباخ برای پرسشنامه «رهبری تحول آفرین»، «تمایل بر تغییر» و «یادگیری زدایی» به ترتیب 8/95%، 9/72% و 8/70% و ضریب آلفا کرونباخ برای کل سوالات پرسشنامه 3/93% به دست آمد. برای آزمون فرضیات از آزمون های «ضریب همبستگی»، «مدل رگرسیون چندگانه» و «مدل سازی معادلات ساختاری» به کمک نرم افزار اس پی اس اس و لیزرل استفاده شد. بررسی کلی نشان داد که بین ابعاد رهبری تحول آفرین با تمایل بر تغییر، بین ابعاد رهبری تحول آفرین با یادگیری زدایی و بین ابعاد یادگیری زدایی با تمایل بر تغییر رابطه ی علی مثبت و معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، تمایل به تغییر، یادگیری زدایی، شرکت نیرپارس
  • رضا ستوده*، عباسعلی حق پرست، مسعود رئیسی، مرادبخش اربابی صفحات 103-121

    هدف از این پژوهش، تبیین خرده نظام های فعال در نظام پاسخ گویی عملیاتی دیوان محاسبات کشور با تاکید بر بهبود عملکرد سازمانی از دیدگاه خبرگان می باشد. پژوهش حاضر ازلحاظ هدف کاربردی و از حیث گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی است و جامعه آماری آن حسابرسان، مدیران، ذی حسابان و اعضای هیات علمی دانشگاه که در بخش دولتی فعالیت می نمایند، تشکیل می دهد. نمونه پژوهش با استفاده از جدول مورگان انتخاب گردیده و دوره زمانی پژوهش سال 1399 می باشد. در این پژوهش ابتدا پرسش نامه حاوی سوالاتی درزمینه ی تبیین خرده نظام های پاسخگویی دیوان محاسبات کشور و رتبه بندی آن از حیث اهمیت تهیه و در اختیار نمونه انتخابی پژوهش قرار گرفت، سپس پاسخ های به دست آمده با استفاده از آزمون پایایی کرونباخ، آزمون کولموگروف اسمیرنوف و آزمون t مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. با توجه به نتایج پژوهش، شش خرده نظام فعال در نظام پاسخگویی عملیاتی دیوان محاسبات کشور مورد تایید قرار گرفت؛ خرده نظام اول: گزارشگری در مورد میزان دستیابی به اهداف عملیاتی دستگاه های اجرایی توسط دیوان محاسبات کشور، خرده نظام دوم: گزارشگری در مورد کارآیی، اثربخشی و صرفه اقتصادی منابع مالی در اختیار دستگاه های اجرایی توسط دیوان محاسبات کشور، خرده نظام سوم: گزارشگری عملیاتی با توجه به بودجه بندی عملیاتی توسط دیوان محاسبات کشور، خرده نظام چهارم: گزارشگری در مورد منابع مالی و غیرمالی در اختیار دستگاه های اجرایی توسط دیوان محاسبات کشور، خرده نظام پنجم: نظارت بر خروجی ها و نتایج حاصل از فعالیت های دستگاه های اجرایی توسط دیوان محاسبات کشور، و خرده نظام ششم: نحوه انجام ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی توسط دیوان محاسبات کشور .

    کلیدواژگان: پاسخ گویی، خرده نظام، دیوان محاسبات
  • رضا میرزایی، آمنه مالمیر* صفحات 123-139
    هدف این تحقیق شناسایی تاثیر رهبری توانمند ساز از طریق عملکرد شغلی بر عملکرد سازمان دولتی در نیروی انتظامی اراک بوده است. در محیط پرتنش کسب و کار امروزی، مدیران سازمان ها با چالش های متعددی مواجه هستند یکی ازبهترین شیوه ها برای تغییر ساختار مدیریت سنتی به مدیریت مشارکتی و رسیدن سازمان به اهداف اصلی،شیوه توانمند سازی کارکنان بوده است. این تحقیق از نظر هدف ، پژوهش کاربردی در دسته تحقیق های علی قرار دارد جامعه مورد پژوهش شامل 450 نفر و نمونه آماری207 نفر از کارکنان نیروی انتظامی در اراک بوده که برای سنجش وضعیت موجود از پرسشنامه 15 سوالی استفاده شد که پس از تایید روایی و پایایی جهت جمع آوری داده ها مورد استفاده قرار گرفت. در این تحقیق برای بررسی روابط بین اجزا مدل از معادلات ساختاری استفاده شده بود. از نرم افزار لیزرل برای تجزیه تحلیل فرضیه ها استفاده شده است . با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها نتایج حاکی از آن بوده است که رهبری توانمندساز از طریق عملکرد شغلی بر عملکرد سازمان تاثیر مثبت دارد.رهبری توانمند ساز بر عملکرد شغلی تاثیر مثبت دارد.رهبری توانمند ساز بر عملکرد سازمان تاثیر مثبت دارد.عملکرد شغلی بر عملکرد سازمان تاثیر مثبت دارد
    کلیدواژگان: رهبری توانمندساز، عملکرد شغلی، _ عملکرد سازمان نیروی انتظامی
  • محمد فاتحی*، جواد جهانشیری، احسان آیانی صفحات 141-164

    فناوری اطلاعات و ارتباطات علاوه بر ارایه خدمات ابزاری، می‌تواند به‌عنوان توانمندساز، نقش هم‌افزایی در مدیریت و پیشرفت هر سازمان و نهاد داشته باشد. با توجه به اهمیت موضوع، هدف از این تحقیق بررسی تاثیر بکارگیری فناوری اطلاعات بر تصمیم‌گیری مدیران با توجه به نقش میانجی‌گری توانمندسازی مدیران می‌باشد. پژوهش حاضر از نظر نوع و هدف کاربردی، از نظر روش توصیفی - تحلیلی و از نظر جمع‌آوری اطلاعات در زمره تحقیقات همبستگی است. جامعه آماری در این پژوهش مدیران عالی بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری استان خراسان رضوی که تعداد کل آن‌ها 140 نفر بوده و با استفاده از فرمول کوکران تعداد 107 نفر به روش تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته است که پس از تایید نهایی روایی آن توسط خبرگان، و برای سنجش پایایی پرسشنامه از آزمون ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید و استفاده شده است. نظر به بهره‌گیری از ابزارها و آزمون‌های مناسب در جهت بررسی فرضیه‌های تحقیق مانند آزمون T، در سطح اطمینان 95 درصد بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌تواند، تصمیم‌گیری مدیران را میانجی ‌کند. نتایج حاصل بیان‌گر این است که متغیر مستقل بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات و ابعاد آن (ایجاد زیرساخت‌های فناوری اطلاعات) بر متغیر وابسته تصمیم‌گیری مدیران تاثیر مثبت و معناداری می‌گذارد. نتایج حاصل نشان داد متغیر توانمندسازی دانشی مدیران، نقش میانجی‌گری را در تاثیر بکارگیری فناوری اطلاعات بر تصمیم‌گیری مدیران ایفا می‌کنند.

    کلیدواژگان: توانمندسازی، تصمیم گیری، فناوری اطلاعات و ارتباطات، میانجی گری، مدیران
|
  • Mansour Rozei *, Reza Darabi, Amirreza Nejat Pages 11-40
    Auditing and financial supervision is an integral and very important step in any development program. Lack of monitoring and evaluation multiplies the possibility of program deviation during execution and greatly reduces the achievement of its predicted goals. In addition, it allows the program to stay in place and repeat past mistakes. The position of auditing and financial supervision in the organizational structure of NAJA finances indicates the extent to which planners pay attention issue supervision and its efficiency. The purpose of this study is the pathology of auditing and financial supervision in NAJA.Using qualitative research method, this research has developed a model of challenges of auditing and financial supervision by document review method and semi-structured interviews of experts using grounded theory (data foundation) and theoretical sampling. Its validity and reliability test has been studied by 70% theoretical saturation method.The results led to the formation of the pathology model of auditing and financial supervision in NAJA. In the model, five categories for causal conditions, seven categories for context, two categories for intervening conditions, seven categories for strategy and six categories for outcome related to the main research phenomenon were identified.Considering the challenges arising from the research data in the current conditions of auditing and financial supervision in NAJA, for all the challenges collected in the pathology model of the audit and financial monitoring process in NAJA, strategies using the interview method and A meta-analysis was performed. The developed model is practical and shows its important structures and subsets.
    Keywords: Auditing, Financial Supervision, Accounting Professional Ethics, Pathology, Risk-Based Auditing, strategic auditing
  • Hamid Rezaei *, Seyed Mehdi Khakzadian, Mahsa Zamani Pages 41-54

    The present study investigates the relationship between knowledge management and passive defense with respect to the mediating role of information systems integration. The present study was applied in terms of purpose type and descriptive-survey in terms of method. The statistical population of the study is all employees of the police headquarters of Mazandaran province, 480 people. The sample size was 214 according to Krejcie and Morgan table and simple random sampling method was used for sampling. To collect data, Patrick and Sonia (2009) Knowledge Management Questionnaire, researcher-made passive defense questionnaire, Fang et al. (2006) information systems integration questionnaire were used. Data analysis was performed by structural equation method with LISREL software. The results showed that there is a significant relationship between knowledge management and the integration of information systems. There is a significant relationship between the integrity of information systems and passive defense. There is a significant relationship between knowledge management and passive defense. There is a significant relationship between knowledge management and passive defense due to the mediating role of information systems integration.

    Keywords: knowledge management, passive defense, information systems integration
  • Parisa Kouchehmeshki *, Nader Sheikholeslami Kandelousi, Yousef Mohammadi Moghadam Pages 55-101

    The aim of this research was to investigate the effect of transformational leadership on the tendency to change with the mediating role of de-learning in Nirpars company. This research is applied in terms of purpose and descriptive and correlational in terms of nature, which is a cross-sectional survey method. The method of work in this research is field and the type is case study. The statistical population of this research consists of all managers, heads, experts and employees of Company located in Tehran to 281 people. In order to collect the information in two parts of transformational leadership and the tendency to change the questionnaire have been prepared by the researcher, and in the de-learning section, a standard questionnaire (Khodaei et al., 2014) has been used. The statistical sample of the research is a simple random method. After confirming the content validity with the opinion of experts and professors, the reliability of the questionnaires through Cronbach's alpha for the "Transformational Leadership", "Tendency to change" and "unlearning" questionnaires were 95.8%, respectively. 72.9% and 70.8% and Cronbach's alpha coefficient for all questionnaires were 93.3%. To hypotheses examination, "Correlation coefficient", "Multiple regression model" and "Structural equation modeling" tests were used by using of SPSS and LISREL softwires. Overall investigation showed that there is a positive and significant relationship between dimensions of transformational leadership with tendency to change, between dimensions of transformational leadership with unlearning and between the dimensions of unlearning with tendency to change.

    Keywords: Transformational Leadership, Tendency to Change, Unlearning. Nir Pars Company
  • AbasAli Haghparast, Masoud Reisi, Morad Baksh Arbabi Pages 103-121

    The purpose of this study is to explain the active subsystems in the operational accountability system of the Court of Audit with emphasis on improving organizational performance from the perspective of experts. The present study is descriptive-survey in terms of applied purpose and in terms of data collection and its statistical population consists of auditors, administrators, accountants and faculty members who work in the public sector. The research sample was selected using Morgan table and the research period is 2020. In this study, first a questionnaire containing questions in the field of explaining the reporting subsystems of the Court of Audit and its ranking in terms of importance was prepared and provided to the selected sample. Analyzed. According to the results of the research, six active subsystems in the operational accountability system of the Court of Audit were approved; Subsystem I: Reporting on the achievement of operational goals of executive bodies by the Court of Audit, Subsystem II: Reporting on efficiency, effectiveness and economic efficiency of financial resources at the disposal of executive bodies by the Court of Audit, Subsystem III: Operational reporting with Paying attention to operational budgeting by the Court of Audit, Fourth sub-system: Reporting on financial and non-financial resources at the disposal of executive bodies by the Court of Audit, Fifth subsystem Monitoring the outputs and results of the activities of executive bodies by the Court of Audit Country, and the sixth subsystem: How to evaluate the performance of executive bodies by the Court of Audit.

    Keywords: Accountability, Subsystem, Court of Audit
  • Reza Mirzaee, Ameneh Malmir * Pages 123-139
    The purpose of this study was to identify the impact of empowering leadership through job performance on the performance of government organizations in the Arak police force. In today's stressful business environment, managers of organizations face many challenges. One of the best ways to change the structure of traditional management to participatory management and achieve the main goals of the organization has been the method of employee empowerment. In terms of purpose, this research is an applied research in the category of causal research. The study population included 450 people and a statistical sample of 207 law enforcement officers in Arak. A 15-item questionnaire was used to assess the current situation. Used to collect data. In this study, structural equations were used to investigate the relationships between the components of the model. LISREL software was used to analyze the hypotheses. According to the data analysis, the results showed that empowering leadership through job performance has a positive effect on organizational performance. Empowering leadership has a positive effect on job performance. Empowering leadership has a positive effect on organizational performance. Job performance It has a positive effect on the performance of the organization
    Keywords: empowering leadership, _ job performance, _ organizational performance
  • mohammad fatehi *, Javad Jahanshiri, Ehsan Ayani Pages 141-164

    Information and communication technology, in addition to providing tool services, can play synergistic role as an empowering in the management and development of any organization and institution. The present research is in terms of type and purpose of application, in terms of descriptive-analytical method and in terms of data collection in the category of correlational research. Statistical population In this study, senior managers of banks and financial and credit institutions of Khorasan Razavi province, the total number of which was 140 people and using Cochran's formula, 107 people were selected by simple random sampling as a statistical sample. The research collection tool is a researcher-made questionnaire that after final confirmation of its validity by experts, and to assess the reliability of the questionnaire, Cronbach's alpha coefficient test has been approved and used. Considering the use of appropriate tools and examinations to test research hypotheses such as T-test, at a 95% confidence level, the use of information and communication technology can mediate managers' decisions. The results indicate that the independent variable of the use of information and communication technology have a positive and meaningful effect on the dependent variable of managers' decision making. The results showed that the variable of knowledge empowerment of managers plays a mediating role in the impact of using information technology on managers' decisions.

    Keywords: Empowerment, Decision Making, Information Technology, Mediating, managers