فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال سی و دوم شماره 1 (فروردین 1400)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و دوم شماره 1 (فروردین 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • منیره عمومی، فرزانه تقیان*، غلامرضا شریفی صفحات 1-13
    پیش زمینه و هدف

    استفاده از مکمل زنجبیل به ویژه به صورت نانو می تواند ریسک فاکتورهای قلبی عروقی را کنترل کند. تمرین ورزشی نیز با تقویت بافت عضلانی قلبی می تواند در توان بخشی سکته قلبی موثر باشد لذا، هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر تمرینات ورزشی هوازی به تنهایی و یا همراه با مصرف عصاره زنجبیل کپسوله در نانوذرات کیتوزان بر ویژگی های هیستوپاتولوژیکی بافت قلب و همچنین میزان بیان MAPK در موش های صحرایی دچار سکته قلبی بود.

    مواد و روش ها

    تحقیق حاضر از نوع تجربی بود. 25 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 5 گروه (n=5): سکته قلبی، سکته قلبی+عصاره کپسوله در نانوذره+ ورزش، سکته قلبی+عصاره کپسوله در نانوذره، سکته قلبی+ نانوذره، گروه سکته قلبی+ ورزش تقسیم شدند. القاء سکته قلبی در موش های صحرایی با تزریق زیرجلدی ایزوپروترونول انجام شد. برنامه تمرین اصلی به مدت 6 هفته بود؛ در هفته آغازین با سرعت 10 متر بر دقیقه و زمان 10 دقیقه شروع و تا هفته ششم سرعت به 15 متر بر دقیقه و زمان به 60 دقیقه رسید. عصاره زنجبیل کپسوله شده در نانوذرات کیتوزان، طی 6 هفته با دوز 500 میلی گرم/کیلوگرم گاواژ شد. در پایان بافت قلب موش های صحرایی برای بررسی بیان ژن MAPK با استفاده از روش Real Time PCR و مطالعات هیستوپاتولوژیکی جمع آوری شد.

     یافته ها:

     موش های صحرایی مدل سکته قلبی در گروه های تمرین و تیمار شده با عصاره انکپوسله شده در نانوذرات کیتوزان کاهش معنی دار در بیان ژن MAPK در مقایسه با گروه مدل نشان دادند (p<0.05). عصاره کپسوله در نانوذرات کیتوزان به تنهابی یا به همراه تمرین مداوم، سبب قرارگیری منسجم رشته های عضلانی بافت قلبی در کنار یکدیگر شده و میزان خونریزی و نفوذ سلول های التهابی را کاهش دادند (p<0.001).

    نتیجه گیری:

     شش هفته تمرین هوازی و مصرف عصاره زنجبیل کپسوله در نانوذره، می تواند از طریق بهبود هومیوستاز قلبی و کاهش MAPK، سبب کاهش آسیب بافت قلب ناشی از سکته قلبی ایجادشده توسط ایزوپرتونول شود.

    کلیدواژگان: کیتوزان، سکته قلبی، زنجبیل، قلب
  • امین جعفری، سعید خرم نیا*، سمیرا امینی، الهام علی نیا قرا، سمیرا کوهستانی، سمیرا خرم نیا صفحات 14-22
    پیش زمینه و هدف

    عفونت های بیمارستان های یکی از شایع ترین علل مرگ و میر در نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه هستند. به منظور کنترل و پیشگیری از این عفونت ها در نوزادان بستری شده در بخش مراقبت های ویژه، آگاهی از میزان شیوع این عفونت ها امکان پذیر نمی باشد لذا این مطالعه مرور نظام مند و فراتحلیل با هدف بررسی شیوع عفونت های بیمارستانی در بخش مراقبت های ویژه نوزادان در بیمارستان های ایران صورت گرفت.

    مواد و روش کار:

     یک مرور نظام مند در متون برای مقالات مرتبط در پایگاه های SID، MagIran، PubMed، Scopus، Sciencedirect و Google Scholar تا آبان 1398 انجام گرفت. مقالات محدود به زبان انگلیسی و فارسی بودند. همچنین به منظور افزایش حساسیت جستجو، فهرست منابع مطالعاتی که وارد فاز نهایی تحلیل شده بودند به صورت دستی اسکن شد. کیفیت مطالعات با چک ایست STROBE مورد ارزیابی قرار گرفت. متاآنالیز بر روی داده ها با استفاده از نرم افزار CMA نسخه دو انجام گرفت.

    یافته ها: 

    14 مطالعه وارد فراتحلیل شدند. ازآنجاکه مطالعات از همگنی کافی برخوردار نبودند از روش مدل با اثرات تصادفی استفاده گردید. یافته های فراتحلیل نشان داد که شیوع عفونت های باکتریایی در بخش NICU 3/10 درصد می باشد C.I=(0.078,0.135)).

    بحث و نتیجه گیری:

     بافته های متاآنالیز نشان داد که برآورد شیوع عفونت های باکتریایی بیمارستانی در بخش مراقبت های ویژه نوزادان در بیمارستان های ایران 10 درصد می باشد.

    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، بخش مراقبت های ویژه نوزادان، بیمارستان های ایران
  • مهتاب بازدار، فرید جوان دوست قره باغ، علی تقی زاده افشاری، محمدحسن خادم انصاری، جعفر نوروززاده* صفحات 23-31
    پیش زمینه و هدف

    تشخیص زودرس عملکرد گرافت، از وقایع مهم بعد از پیوند کلیه هست. این مطالعه باهدف ارزیابی روند تغییرات کراتینین سرم (sCr) و بتادومیکروگلوبولین (B2M) در گیرندگان پیوند کلیه از اهداکنندگان زنده طراحی شده است.

    مواد و روش کار:

     در این مطالعه از 39 گیرنده پیوند کلیه در طول 8 بازه زمانی (روز قبل تا 84 ساعت بعد از پیوند) نمونه های خونی گرفته شد. دریافت کنندگان کلیه برحسب کراتینین روز پنجم بعد از پیوند به کمتر و یا بیشتر از mg/dl 70/1، در گروه هایی با عملکرد خوب (Good Early Graft Function: GEGF) و عملکرد ضعیف (Poor Early Graft Function: PEGF) طبقه بندی شدند. شاخص های دموگرافیک و بالینی گیرندگان از پرونده استخراج شد. sCr به روش ژافه و B2M به روش الایزا اندازه گیری شدند. توصیف جامعه آماری با استفاده از شاخص میانه و میانگین انجام شد. تفاوت بین دو گروه مطالعه با سطح معناداری 05/0 و آزمون Independent T-test ارزیابی و نمودارهای مربوطه با Excel 2016 ترسیم شد.

    یافته ها: 

    میزان شیوع PEGF و GEGF به ترتیب 3/33درصد و 7/66درصد بود. در گروه GEGF، میزان sCr به صورت تدریجی کاهش یافت و در 36 ساعت پس از عمل به کمترین مقدار خود رسید. در گروه PEGE، شیب کاهش sCr آهسته تر و با نوساناتی همراه بود. در گروه GEGF، مقدار B2M روند کاهشی داشت و در 72 ساعت بعد از عمل به کم ترین میزان خود رسید. در مورد گروه PEGF، تغییراتی نسبت به قبل از جراحی ثبت نشد.

    بحث و نتیجه گیری:

     پژوهش حاضر اولین مطالعه ای است که به بررسی کاربرد B2M در تشخیص عملکرد زودرس گرافت در گیرندگان کلیه با زمان ایسکمی کوتاه می پردازد. یافته ها نشان می دهد که B2M قابلیت تفکیک گروه های GEGF و PEGF را دارد. و مطالعات بیشتری برای ارزیابی حساسیت و ویژگی B2M نسبت به sCr موردنیاز است.

    کلیدواژگان: بتادومیکروگلوبولین سرم، کراتینین سرم، پیوند کلیه، عملکرد خوب و ضعیف گرافت
  • مریم غفاری، زهرا کریمی، پروین دهقان، بلال خلیل زاده*، جعفر عزتی نژاد دولت آبادی صفحات 32-39
    پیش زمینه و هدف

    کورکومین و تیموکینون دو ماده طبیعی با اثرات جانبی کم و دارای فعالیت آنتی اکسیدانی، ضد دیابتی و ضد سرطانی قوی و سایر خواص درمانی می باشند. هدف از این مطالعه ارزیابی سمیت آن ها روی رده سلولی HUVECs به روش MTT و فلوسایتومتری می باشد.

     مواد و روش کار:

     در این مطالعه تجربی، پس از کشت سلول ها در پلیت 96 خانه ای، غلظت های 5،10،20،40،80، 160،320، میکرو مولار از ماده تیموکینون و کورکومین به سلول ها اضافه شده و پس از انکوباسیون در مدت زمان 24 و 48 ساعت با استفاده از روش MTT میزان حیات سلول ها بررسی شد. و سپس میزان القای مرگ برنامه ریزی شده سلولی به وسیله دستگاه فلوسایتومتری با کیت انکسین- پروپیدیوم یدید (PI-Annexin) طبق دستورالعمل کیت انجام گرفت. داده ها با روش آماری two way-Anova تجزیه وتحلیل و معنی داری در سطح p<0/05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    نتایج این مطالعه نشان داد میزان IC50 در زمان 24 ساعت برای کورکومین 35 میکرومولار و تیموکینون 105 میکرومولار و در زمان 48 ساعت 32 میکرومولار برای کورکومین و 90 میکرومولار برای تیموکینون بود (P>0.999). میزان آپوپتوز برای کورکومین و تیموکینون به ترتیب 40 و 30 درصد تعیین گردید.

    بحث و نتیجه گیری: 

    در این مطالعه مشاهده گردید که میزان بقای سلول ها به غلظت کورکومین و تیموکینون بستگی داشته است. این دو ترکیب باعث مرگ برنامه ریزی سلولی شد، و بقا سلول های تیمارشده با تیموکینون بیشتر از کورکومین است.

    کلیدواژگان: کورکومین، سمیت سلولی، آپوپتوزیس، تیموکینون، رده سلولی HUVEC
  • سامان فرشید*، وحید رضوانخواه، محمد صدری، علی طیبی اذر صفحات 40-46
    پیش زمینه و هدف

    نفرولیتوتومی از طریق پوست یک استاندارد طلایی برای درمان سنگ های کلیوی با قطر بیش از 2 سانتی متر می باشد. یکی از عوارض نفرولیتوتومی از طریق پوست، خونریزی حین عمل می باشد این مطالعه در زمینه مشخصات سنگ کلیوی و ارتباط آن با میزان خونریزی انجام گرفت.

    مواد و روش کار: 

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی 90 بیمار تحت لیتوتومی از طریق پوست موردبررسی قرار گرفتند. معیار ورود عبارت بودند از سن بین 18 الی 80 سال،ASA class <iii< span=""> و عدم وجود کواگولوپاتی. معیار خروج عبارت بودند از نیاز به تزریق خون حین جراحی و داشتن اختلالات خونی. هموگلوبین قبل از جراحی و 48 ساعت پس از جراحی، و مشخصات سنگ ثبت گردید. محل سنگ و اندازه سنگ از گزارش های رادیولوژیست بیمار استخراج می شود. پس از جمع آوری داده ها، داده ها وارد SPSS ورژن 16 شدند.

    یافته ها: 

    در این مطالعه میانگین سنی بیماران 69/11±21/45 سال (دامنه سنی: 16 تا 76 سال) بود. ازنظر وزن نیز میانگین وزن بیماران 76/14±72/76 کیلوگرم (دامنه وزنی:47 تا 111 کیلوگرم) بود. در این مطالعه میانگین دانسیته سنگ 41/285±55/647 Hu بود.، میانگین SSD 96/27±24/81 میلی متر، میانگین زمان دریافت اشعه 99/46±85/77 ثانیه. بیماران در این مطالعه به طور متوسط سابقه 2 بار ESWL را داشتند. متوسط زمان اکسس به کلیه هم 66/15±20/31 ثانیه بود. شایع ترین محل اکسس به کلیه هم از کالیس تحتانی (4/74درصد از موارد) بود. بررسی همبستگی بین تفاوت هموگلوبین قبل و بعد از جراحی با خصوصیات سنگ نشان داد که قطر سنگ و دانسیته ارتباط معنی داری با اختلاف هموگلوبین دارد. زمان جراحی یک همبستگی مثبت (321/0=r) و معنی دار (046/0=p) با اختلاف هموگلوبین قبل و بعد جراحی دارد. در آزمون همبستگی پیرسون اندازه سنگ (131/0=r، 020/0=P)، دانسیته سنگ (110/0=r، 018/0=P) و زمان اکسس به کلیه (329/0=r، 002/0=P) ارتباط معنی داری با مدت زمان جراحی داشتند.

    بحث و نتیجه گیری:

     این مطالعه نشان داد که از خصوصیات سنگ دانسیته بالای سنگ و سایز بالای سنگ از فاکتورهای تاثیرگذار در افت هموگلوبین می باشند. با افزایش زمان جراحی، اختلاف هموگلوبین قبل و بعد جراحی بیشتر می شود یعنی منجر به خونریزی بیشتر می گردد.</iii<>

    کلیدواژگان: سنگ کلیوی، هموگلوبین، PCNL، خونریزی
  • محسن برغمدی*، معصومه نادرپور، امیر فتح الهی صفحات 47-57
    پیش زمینه و هدف

    لیگامنت متقاطع قدامی، 80 درصد از کل جراحی های انجام شده بر لیگامنت های زانو را به خود اختصاص می دهد. هدف این مطالعه بررسی اثر وزن کفش بر نیروهای عکس العمل زمین در افراد دارای آسیب ACL طی حرکت فرود تک پا بود.

    مواد و روش کار: 

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی و آزمایشگاهی بود. نمونه های آماری پژوهش حاضر شامل 10 مرد دارای آسیب ACL و 10 مرد سالم بودند که به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند. داده های نیروی عکس العمل طی حرکت فرود تک پا از ارتفاع 30 سانتی متری توسط دستگاه صفحه نیرو برتک جمع آوری شد. آزمودنی های دو گروه از یک کفش طی چهار شرایط: 1. وزن کفش 2. وزن کفش و افزایش 100 گرمی 3. وزن کفش و افزایش 200 گرمی 4. وزن کفش و افزایش 300 گرمی استفاده کردند. میانگین پنج کوشش صحیح با اوزان مختلف کفش ثبت شد. جهت مقایسه آماری نتایج از آزمون آنالیز واریانس دوسویه استفاده شد.

    یافته ها: 

    بر اساس یافته های این تحقیق اختلاف معنی داری در اوج نیروی داخلی-خارجی (008/0=p؛ 420/1=d)، ایمپالس قدامی-خلفی (011/0=p؛ 328/1=d)، ایمپالس عمودی (024/0=p؛ 164/1=d) و گشتاور آزاد مثبت (057/0=p؛ 492/0=d) بین گروه سالم و آسیب ACL طی حرکت فرود تک پا مشاهده شد. همچنین یافته های پژوهش حاضر، اختلاف معنی داری در اوج نیروی قدامی-خلفی (002/0=p؛ 136/1=d)، زمان رسیدن به اوج نیروی داخلی-خارجی (005/0=p؛ 034/1=d)، زمان رسیدن به اوج نیروی عمودی (011/0=p؛ 950/0=d) و نرخ بارگذاری عمودی (062/0=p؛ 759/0=d) طی استفاده از اوزان مختلف کفش در حرکت فرود تک پا نشان داد.

    بحث و نتیجه گیری: 

    به طورکلی می توان گفت که با افزایش اوزان کفش در افراد سالم و دارای آسیب ACL باعث افزایش فشار وارده بر مفصل و آسیب دیدگی می شود. استفاده از کفش ورزشی سبک و دارای وزن استاندارد با احتیاط به عنوان در دسترس ترین ابزار مورداستفاده در ورزشکاران برای کاهش آسیب ACL پیشنهاد می شود. برای استناد دقیق تر این موضوع نیاز به تحقیقات بیشتر می باشد.

    کلیدواژگان: وزن کفش، آسیب ACL، نیروی عکس العمل زمین، فرود
  • سمیه افراسیابی، اسماعیل سلیمانی*، شیرین زینالی صفحات 58-66
    پیش زمینه و هدف

    بدن و نگرانی نسبت آن به یکی از مهم ترین نگرانی ها و دل مشغولی ها در زندگی افراد به ویژه جوانان تبدیل شده است. هدف پژوهش حاضر مقایسه احساس تنهایی، تمایزیافتگی خود و نشانه های روان نژندی در افراد با و بدون درمان ارتودنسی بود.

    مواد و روش کار

    روش پژوهش حاضر، علی-مقایسه ای از نوع مقطعی می باشد. جامعه آماری مطالعه حاضر شامل کلیه افرادی که در بازده زمانی دی ماه تا اسفندماه سال 1397 به مراکز دندان پزشکی شهرستان اهواز مراجعه کرده بودند. نمونه آماری پژوهش حاضر شامل 80 نفر (دو گروه 40 نفره) از جامعه آماری بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند که بازه ی سنی آن ها 19 تا 40 سال بود. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه احساس تنهایی دی توماسو، برانن و بست، فرم کوتاه شده پرسشنامه تمایزیافتگی خود دریک و فرم کوتاه پرسشنامه ی تجدیدنظر شده ی نشانه های روان نژندی نیو (NEO-PI-R) استفاده شده است.

    یافته ها: 

    نتایج تحلیل واریانس چند متغیره نشان داد بین افراد با و بدون تقاضای ارتودنسی در احساس تنهایی کل (6/9=F، 001/0>p) و مولفه های آن؛ در تمایزیافتگی خود (9/8=F، 001/0>p) و مولفه های و در نشانه های روان نژندی (1/9=F، 001/0>p) تفاوت معناداری وجود دارد؛ اما در مولفه های احساس تنهایی اجتماعی (1/2=F، 1/0>p) و برش هیجانی (08/1=F، 3/0>p) بین افراد با و بدون تقاضای ارتودنسی تفاوت معناداری به دست نیامد.

    نتیجه گیری: 

    پیشنهاد می گردد با غربال گری و شناسایی مراجعه کنندگان به مراکز ارتودنسی، افرادی که ازنظر روانی دچار مشکلاتی هستند و ازنظر جسمی مشکلی ندارند را افراد نیازمند به درمان ارتودنسی شناسایی و تحت نظر و درمان روان شناختی قرار گیرند.

    کلیدواژگان: احساس تنهایی، تمایزیافتگی خود، نشانه های روان نژندی
  • رضا مجیدپورخوئی، مهدی علیلو*، کامبیز مجیدزاده، امین بابازاده سنگر صفحات 67-81
    پیش زمینه و هدف

    یکی از نشانه های بروز سرطان ریه، که یکی از مرگبارترین سرطان ها محسوب می گردد، غده های ریوی می باشند. به دلیل اینکه آشکارسازی این غده های ریز از روی تصاویر سی تی اسکن ریه با چشم بسیار دشوار می باشد بنابراین سیستم های هوشمند یا سیستم های تشخیص به کمک کامپیوتر (CAD)، می توانند به عنوان کمک کار متخصص در آشکارسازی، محل یابی و ارزیابی کیفیت غده کمک کنند. مهم ترین چالش سیستم های هوشمند موجود، ارتقاء متعادل معیارهای دقت، تشخیص، حساسیت و کاهش نرخ خطای مثبت کاذب (FPr) بوده و همچنین پیچیدگی این سیستم ها، باعث کاهش کارایی و سرعت اجرا شده است بنابراین هدف از انجام پژوهش حاضر، ارایه یک چارچوب چابک و بهینه سازی چالش مدنظر می باشد.

    مواد و روش کار

    یکی از زیرشاخه های نوین هوش مصنوعی، یادگیری عمیق وگرایش شبکه های CNN می باشند که در سال های اخیر، در تحلیل تصاویر پزشکی کاربرد زیادی یافته اند. در این پژوهش، یک شبکه ابتکاری مبتنی بر شبکه های CNN از نوع LeNet جهت استخراج ویژگی های تصویر و همچنین کلاس بندی تصاویر پیشنهاد می گردد. دیتاست مورد استفاده، یک زیرمجموعه به تعداد 7072 قطعه تصویر که از مجموعه دیتاست استاندارد LIDC-IDRI حاصل شده است، می باشد. غده های موجود در این تصاویر که جهت آموزش و اعتبارسنجی شبکه، استفاده می شوند دارای اندازه های 1 تا 4 میلی متر می باشند.

    یافته ها: 

    فرآیندهای آموزش و اعتبارسنجی این شبکه با یک دستگاه رایانه دارای پردازنده Core i5 2.4GHz، حافظه 8GB و کارت گرافیکIntel Graphics 520 در مدت زمان، پنج ساعت و یازده دقیقه اجرا شده و به میزان دقت، حساسیت و تشخیص به ترتیب برابر با 91.1درصد،85.3درصد و 8/92درصد دست یافته است.

    بحث و نتیجه گیری: 

    با توجه به مبنای استاندارد مدل ارایه شده و نیز استفاده از تصاویر پایگاه داده معتبر برای سنجش شبکه و مقایسه با کارهای پیشین، نتایج حاصل شده از آن، تعادل خوبی را بین معیارهای ارزیابی برقرار نموده و با اجرای سریع تر، قابلیت لازم برای کاربردهای زمان واقعی را کسب می نماید.

    کلیدواژگان: سیستم های کمک تشخیص کامپیوتری، پردازش تصویر پزشکی، غدد ریوی، شبکه های عصبی مصنوعی، یادگیری عمیق
|
  • Monireh Omomi, Farzaneh Taghian*, GholamReza Sharifi Pages 1-13
    Background & Aims

    Exercise can also be effective in rehabilitating myocardial infarction by strengthening myocardial muscle tissue. This study aimed to evaluate the effect of aerobic exercise alone, and along with the consumption of chitosan encapsulated ginger extract on the histopathological characteristics of cardiac tissue and the level of MAPK expression in rats with myocardial infarction.

    Materials & Methods

    In this experimental study, 25 Wistar male rats were randomly divided into 5 groups (n = 5): myocardial infarction (Model), myocardial infarction + nanoparticle capsule extract + exercise, myocardial infarction + nanoparticle encapsulated extract, myocardial infarction + nanoparticle, myocardial infarction + exercise. Myocardial infarction was induced by subcutaneous injection. The main training program was for six weeks; thus, in the first week, the speed started at 10 meters per minute, and the time was 10 minutes, and by the sixth week, the speed reached 15 meters per minute, and the time reached 60 minutes. Ginger extract encapsulated in chitosan nanoparticles was gavaged at 500 mg/kg for six weeks. Finally, rats were anesthetized, and heart tissue was collected for MAPK gene expression using Real-Time PCR and histopathological studies (hematoxylin and eosin staining).

    Results

    The rat model of myocardial infarction in the groups trained and treated with the extract encapsulated in chitosan nanoparticles showed a significant decrease in MAPK gene expression compared to the model group (p<0.05). The chitosan encapsulated ginger extract, either alone or with continuous exercise, caused the heart tissuechr('39')s cohesive muscle fibers to be placed next to each other or significantly reduced the amount of bleeding and infiltration of inflammatory cells compared to the model group (p<0.001).

    Conclusion

    Six weeks of aerobic exercise and consumption of encapsulated ginger extract in nanoparticles can reduce isopropanol-induced heart tissue damage by improving cardiac homeostasis and reducing MAPK.

    Keywords: Chitosan, myocardial infarction, ginger, heart
  • Saeed Khorramnia*, Samira Amini, Elham Aliniaghara, Samira Koohestani, Samira Khorramnia Pages 14-22
    Background & Aims

    Bacterial infections in hospitals are one of the most common causes of death in neonates admitted to the intensive care units. In order to control and prevent these infections in neonates admitted to intensive care unit, it is not possible to know the prevalence of these infections. The purpose of this systematic review and meta–analysis was to estimate the prevalence of bacterial infections in neonatal intensive care units.

    Materials & Methods

    A systematic review of the literature for related articles was conducted in SID, Mag Iran, PubMed, Scopus, Science direct, and Google Scholar databases up to November 2019. The articles were limited to the English and Persian languages. In order to increase the sensitivity of the search, the reference lists of studies that entered the final phase was manually scanned. The quality of the studies was evaluated with the STROBE. Meta-analysis of data was performed using CMA version 2 software.

    Results

    14 studies were included in the meta-analysis. Since the studies were not homogeneous enough, the random-effects modeling method was used. The meta-analysis findings showed that the prevalence of bacterial infections in the neonatal intensive care unit was 10.3% C.I = (0.078,0.135).

    Conclusion

    The meta-analysis results showed that the prevalence of nosocomial bacterial infections in neonatal intensive care units is 10%.

    Keywords: Nosocomial Infection, Neonatal Intensive Care Unit, Iran
  • Mahtab Bazdar, Farid Javandoust Gharehbagh, Taghizadeh Afshari, MohammadHasan Khadem Ansari, Jaffar Nouroozzadeh* Pages 23-31
    Background & Aims

    Early detection of allograft dysfunction is important for the evaluation of postoperative outcome. The aim of this study was to evaluate the trend of changes in serum Creatinine (sCr) and Beta2-microglobulin (B2M) in kidney recipients (KRs) from living donors.

    Materials & Methods

    Blood samples were collected from KRs (n=39) at eight checkpoints starting at the day before transplantation. Based on serum creatinine (sCr; mg / dl) on the fifth day after transplantation (i.e. <1.70 or > 1.70), the KRs were classified into Good Early Graft Function (GEGF) and Poor Early Graft Function (PEGF) groups.  Demographic and clinical indicators of the recipients were extracted from hospital database. The sCr was measured by Jaffechr('39')s and serum sB2M was measured by ELISA methods. The statistical population was described using the median index. The difference between the two groups was evaluated with a significance level of 0.05 and the Independent T-test and relevant graphs were drawn with Excel 2016.

    Results

    The distribution of GEGF and PEGF was 66.7% and 33.3%, respectively. In the GEGF, the sCr levels gradually decreased reaching a nadir at 36 hours after the surgery. In the PEGE, the slope for sCr elimination was slower than that of the GEGF patients.  In the case of sB2M, the trend for GEGF patients reached a nadir at 72 hours after the surgery. For the PEGF group, no changes were recorded for B2M during the follow-up.

    Conclusion

    The present study is the first to explore the diagnostic value of serum B2M in KRs from living donors. This pilot study shows that B2M is capable of identifying KRs at high risk for reduced renal function. Further studies are required to evaluate the diagnostic performance of as biomarker of allograft dysfunction.

    Keywords: Serum Beta2-microglobulin, Creatinine, Kidney transplantation, Good Early Graft Function, Poor Early Graft Function
  • Maryam Ghaffari, Zahra Karimi, Parvin Dehghan, Balal Khalilzadeh*, Jafar Ezzati Nazhad Dolatabadi Pages 32-39
    Background & Aims

    Curcumin and thymoquinone are common herbal medicines with low side effects and potent antioxidant, anti-diabetic, and anti-cancer activity. This investigation aimed to evaluate toxicity of curcumin and thymoquinone on HUVECS cell lines via MTT and flow cytometry assays.

    Materials & Methods

    HUVEC cells were cultured in RPMI-1640 medium under standard culture conditions (5% CO2 and 95% humidified air at 37°C). Curcumin and thymoquinone were used at concentrations of 5, 10, 20, 40, 80, 160, 320 μM and incubated for 24 and 48 hours, then cell viability was assessed using MTT assay. Cell apoptosis was measured by flow cytometry via Annexin V-FITC and propidium iodide kit. Data were analyzed using two-way ANOVA and p <0.05 was considered significant.

    Results

    The results of this study showed that IC50 for curcumin and thymoquinone was 35μM and 105 μM at 24 h, and 32 μM and 90 μM at 48 h, respectively (p>0.999). Apoptosis rates for curcumin and thymoquinone were 40% and 30%, respectively.

    Conclusion

    In this study, we observed that cell viability depended on the concentration of curcumin and thymoquinone. Both compounds induced apoptosis and also the cell viability of HUVEC upon treatment with thymoquinone is more than that of curcumin.

    Keywords: Curcumin, Thymoquinone, Cytotoxicity, Apoptosis, HUVEC Cell Line
  • Saman Farshid*, Vahid Rezvankhah, Mohammad Sadri, Ali Tayyebiazar Pages 40-46
    Background & Aims

    Percutaneous nephrolithotomy is a gold standard for renal stones with a diameter of more than 2 cm. One of the complications of percutaneous nephrolithotomy is intraoperative bleeding. This study was performed on the characteristics of kidney stones and their relationship with bleeding.

    Materials & Methods

    In this descriptive study, 90 patients underwent percutaneous lithotomy. Inclusion criteria were age between 18 and 80 years, ASA class

    Results

    In this study, the mean age of patients was 45.21±11.69 years (age range: 16 to 76 years). Regarding weight, the mean weight was 76.72±14.76 kg (weight range: 47 to 111 kg). The mean density was 647.55±285.41, the mean stone size was 26.20±21.06, the mean SSD was 81.24±27.96, the mean radiation reception time was 77.85±46.99, the mean KV was 92.50±15.20, and the mean mA was 37.37±1.18. The patients in this study had a mean history of 2.52 times ESWL with a mean of 1.81 stones. The mean access time was 31.20±15.66. The most commonplace of access was inferior calyces (74.4% of cases). The correlation between the differences in hemoglobin levels before and after surgery with the characteristics of the stone showed that the stone diameter demonstrated a significant relationship with the difference in hemoglobin levels. The time of surgery has a positive (r = 0.321) and significant correlation (p = 0.046) with hemoglobin difference before and after surgery. In Pearson correlation test, stone size (r = 0.131, p = 0.020), stone density (r = 0.101, p = 0.018), and access time to kidney (r = 0.329, p= 0.002) had a significant relationship with the duration of surgery.

    Conclusion

     This study showed that only the diameter of the stone is correlated with the difference between hemoglobin levels before and after surgery. As the time of surgery increases, the difference in hemoglobin before and after surgery increases, leading to more bleeding. High stone density and stone size are effective factors in hemoglobin drop.

    Keywords: Kidney stone, Hemoglobin, PCNL
  • Mohsen Barghamadi*, Masoumeh Naderpour, Amir Fatollahi Pages 47-57
    Background & Aims

    Anterior cruciate ligament accounts for 80% of all knee ligament surgeries. The purpose of this study was to investigate the effect of shoe weight on ground reaction forces in individuals with an ACL injury during drop landing.

    Materials & Methods

    The present study was semi-experimental and laboratory. Statistical samples included 10 men with an ACL injury and 10 healthy men who volunteered to participate in this study. Reaction force data during a single drop landing were collected from a step with a height of 30 cm by Bertec force plate device. Both groups used shoes under four conditions: 1. Shoe weight, 2. Shoe weight and increase of 100 grams, 3. Shoe weight and increase of 200 grams and 4. Shoe weight and increase of 300 grams. Five correct attempts were recorded with different shoe weights. A two-way analysis of variance test was used for statistical comparison.

    Results

    Based on the findings of this study, there was a significant difference in the peak of internal-external force (p = 0.008; d = 1.420), anterior-posterior impulse (p = 0.011; d = 1.328), Vertical impulse (p = 0.024; d = 1.164), and positive free moment (p = 0.057; d = 0.492) between the healthy group and ACL injury during single drop landing. Also, there was a significant difference in the peak of anterior-posterior force (p = 0.002; d = 1.136), time to the peak of internal-external power (p = 0.005; d = 1.034), the time to peak vertical force (p = 0.011; d = 0.950), and vertical loading rate (p = 0.062; d = 0.759) in single drop landing.

    Conclusion

    Overall, increasing the weight of shoes in healthy people and the ACL group increases the pressure on the joint and the injury. The use of lightweight shoes is recommended as a minimum of prevention to reduce ACL injury.

    Keywords: Shoe weight, ACL injury, ground reaction force, land
  • SOMAYE Afraseyabi, Esmaeil Soleimani*, Shirin Zeinali Pages 58-66
    Background & Aims

    The body and concerns about it are one of the most important concerns in the lives of individuals, especially young people. The purpose of this study was to compare feelings of loneliness, self-differentiation, and neurotic symptoms in individuals with and without orthodontic treatment.

    Materials & Methods

    The method of this study is causal-comparative in a cross-sectional type. The statistical population of this study included all referrals who were referred to dental centers of Ahvaz from January to March of 2019. The statistical sample of this study consisted of 80 individuals (two groups of 40 persons) from the statistical population who were selected by available single-stage cluster random sampling and their age range was 19 to 40 years. Data were collected using Di Tomassochr('39')s Loneliness Questionnaire, Brennan & Bast, Shortened Self-Differentiation Questionnaire, and Neo-PI-R Revised Short Symptom Inventory.

    Results

    Findings of multivariate analysis of variance showed that there was a significant difference between individuals with and without orthodontic demand in loneliness (F=9/6, p<0/001) and its components, differentiation (F=8/9, p<0/001) and its components, and symptoms of neuroticism (F=9/1, p<0/001); but there was no significant difference in social loneliness (F=2/1, p<0/1) and emotional cut-off (F=1/08, p<0/3) between individuals with and without orthodontic demand.

    Conclusion

    It is recommended that by screening and identifying orthodontic clients, people who are mentally challenged and physically in need are identified as being in need of orthodontic treatment and that they can receive psychological supervision and treatment.

    Keywords: Loneliness, self-differentiation, neurotic symptoms
  • Reza Majidpourkhoei, Mehdi Alilou*, Kambiz Majidzadeh, Amin Babazadehsangar Pages 67-81
    Background & Aims

    One of the symptoms of lung cancer, which is one of the deadliest cancers, is the lung nodules. It is very difficult to detect these tiny nodules on CT scans of the lungs with the naked eye. Therefore, intelligent systems or computer-aided detection (CAD) systems can assist a radiologist in detecting, locating, and evaluating the quality of lung nodules. The most important challenge of existing intelligent systems is the balanced improvement of accuracy, sensitivity, specificity, and reduction of false positive rate (FPr), and also the complexity of these systems has reduced the efficiency and speed of execution. Therefore, the purpose of this study was to provide an agile framework and optimize the challenge.

    Materials & Methods

    One of the new subfields of artificial intelligence is the deep learning and orientation of CNN networks, which has been widely used in the analysis of medical images in recent years. In this research, an innovative network based on CNN networks of LeNet type is proposed to extract image features as well as image classification. The used dataset is a subset of 7072 image pieces derived from the LIDC-IDRI standard dataset. The size of nodules of these images, which are used to train and validate the network, are 1 to 4 mm.

    Results

    The training and validation processes of this network were performed with a computer device (configurations 2.4GHz Core i5 processor, 8GB of memory, and Intel Graphics 520) in five hours and eleven minutes and the accuracy, sensitivity, and specificity are 91.1%, 85.3% and 92.8%, respectively.

    Conclusion

    Based on the standard basis of the proposed model and also the use of valid database images to measure the network and compare with previous works, the results establish a good balance between evaluation criteria, and with faster implementation gain the necessary capability for real time applications.

    Keywords: Computer aided detection systems, Medical image processing, Lung nodules, Artificial Neural Networks, Deep learning