فهرست مطالب

نشریه مطالعات بین المللی
سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 67، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مجید عباسی، حمیدرضا حمیدفر صفحات 7-25

    هدف اصلی این پژوهش بررسی گسترش و نزدیکی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی و اتحاد راهبردی آن ها با آمریکا و تلاش در راستای ایران هراسی تقویت جبهه ضد ایرانی در غرب آسیا است. پرسش اصلی عبارت از این است که آیا همکاری عربستان و رژیم صهیونیستی و اتحاد هر دو آنها با آمریکا بر بی ثباتی و بی نظم سازی منطقه خاورمیانه تاثیرگذار بوده است؟ فرضیه برای پاسخ به این پرسش اساسی عبارت از این است که با توجه به نفوذ سیاسی، اقتصادی، مذهبی، قدرت انرژی و اهمیت ژیوپلتیک عربستان در غرب آسیا و در میان اعراب و توان نظامی، امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و اتحاد هر دو رژیم با آمریکا ثبات و نظم منطقه ای را به سود جبهه ضد ایرانی تغییر خواهد داد. این پژوهش با استفاده از نظریه موازنه قدرت نشان می دهد که همکاری عربستان و رژیم صهیونیستی به ویژه پس از توافق نامه برجام پررنگ تر شده است و آنها با توجه به همکاری استراتژیک با آمریکا به ویژه پس از روی کار آمدن ترامپ برای تغییر موازنه قدرت در خاورمیانه به زیان ایران اقدام کرده اند. در این پژوهش از روش توصیفی- تحلیلی و برای گردآوری داده ها از منابع کتابخانه ای و اسنادی استفاده شده و به منظور تدقیق و نظام مند کردن مشاهده علمی و یافته های پژوهش از رویکرد نظری موازنه قدرت بهره گیری شده است.

    کلیدواژگان: آمریکا، ایران ستیزی، رژیم اسرائیل، عربستان سعودی، موازنه قوا، خاورمیانه
  • بهروز مختاری* صفحات 27-43

    این مقاله به تاثیر اقدامات زورمدارانه یکجانبه بر حقوق بشر می پردازد. بحث اصلی اینست که اعمال یکجانبه گرایی توسط دولت ها با هدف اجبار به تغییر سیاست دولتها منجر به نقض نظام مند حقوق بشر شده است. یکجانبه گرایی با گذر از اعمال تحریم های ساده به حصرکامل اقتصادی منجر به تحول پارادایمی در استفاده سوءاز ابزارهای اقتصادی برای اهداف سیاسی شده است.این اقدامات صرف نظراز دامن زدن به رکوداقتصادی، تاثیرات جبران ناپذیری بر حقوق اساسی شهروندان گذاشته که در تعارض بنیادین با قواعدآمره بین المللی است.این مقاله ضمن تبیین این مفاهیم، این پرسش کلیدی را مطرح می کند که علت عدم اهتمام بازیگران دولتی به هنجارهای حقوق بشری در اعمال اقدامات زورمدارانه چیست؟ روش پژوهش در این مقاله توصیفی، تحلیلی و گرد آوری اطلاعات آن منابع کتابخانه ای و گزارشات گزارشگران ویژه است. هدف مقاله فهم و کشف ریشه های بنیادین و پنهان نقض نظامند حقوق بشر توسط بازیگران دولتی است. یافته های پژوهش نشان می دهداقدامات زورمدارانه در پرتو تشدیدو انباشته سازی تحریم های اقتصادی خارج از مجوز های قانونی و بدون معافیت های حقوق بشری آثار و عواقب زیانباری بر حقوق بشر و آزادی های اساسی انسان ها بر جای گذاشته است. واژگان کلیدی: یکجانبه گرایی، حقوق بشر، اقدامات زورمدارانه ، تحریم های اقتصادی، مسئولیت حمایت.

    کلیدواژگان: یکجانبه گرائی، حقوق بشر، اقدامات زورمدارانه، تحریم های اقتصادی، مسئولیت حمایت
  • محمدرضا ملکی*، فرزاد محمدزاده ابراهیمی صفحات 45-64

    مناقشه اسراییل- فلسطین که ریشه های آن دست کم به بیش از یک قرن پیش باز می گردد از بغرنج ترین بحران های بین المللی است که دهه ها منطقه حساس خاورمیانه را درگیر تنش ساخته است. تلاش های فراوانی در راستای دستیابی به صلح جامع بین طرفین مناقشه از سوی افراد، نهادها و کشورهای مختلف انجام گرفته که تاکنون به نتیجه غایی منتج نشده است. با توجه به اینکه مناقشه اسراییل فلسطین به عنوان یکی از محرک های اصلی تهدید امنیتی و همینطور ظهور و بروز تروریسم در خاورمیانه و جهان قلمداد می گردد، این مقاله تلاش می کند تا با بهره گیری از نظریه نو واقعگرایی و استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و منابع کتابخانه ای به واکاوی این مناقشه دیرپا پرداخته و نیز به این سوال پاسخ گوید که چرا اسراییل و اعراب در مسیر عادی سازی روابط با یکدیگر قرار گرفته اند. مسئله ای که نقطه عطف مهمی در مناسبات طرفین محسوب و شرایط جدیدی را در منطقه رقم زده تا جایی که از شکل گیری خاورمیانه جدید سخن به میان آمده است. نگرانی های امنیتی مشترک اسراییل با برخی کشورهای عرب و همینطور پیشبرد بهتر منافع ملی را می توان به عنوان نقطه ثقل این چرایی عنوان نمود که موجبات اعتلای روابط اسراییل و اعراب را فراهم آورده است. در این مقاله علاوه بر بررسی دیدگاه های متفاوت طرفین درگیر راجع به امنیت، نقش برجسته ایالات متحده در باب این مناقشه نیز به تصویر کشیده شده است.

    کلیدواژگان: نوواقع گرایی، روندصلح خاورمیانه، اسرائیل، اعراب، فلسطین، ایالات متحده
  • مریم شیریان نسل، جمال بیگی*، بابک پورقهرمانی صفحات 65-90

    بزهکاری ناشی از عوامل ساختاری و اجتماعی است که زندان در از بین بردن آن ها تاثیری ندارد و تا زمان وجود علل و زمینه های بزهکاری در جامعه، زندان ها هم با ازدحام جمعیت کیفری مواجه خواهند بود. لذا سوال اصلی این است که تورم جمعیت کیفری زندان ها ناشی از چه عواملی بوده و رعایت کدام راهبردهای اسناد بین المللی حقوق بشری می تواند در مدیریت آن تاثیرگذار باشد؟ تحقیق حاضر به روش توصیفی و تحلیلی و بر پایه اسناد و منابع کتابخانه ای نگاشته شده است. بر اساس یافته های این پژوهش، حبس محور بودن قوانین، استفاده گسترده قضات از حبس و فراهم نبودن امکانات استفاده از فناوری های نوین از جمله دستبندها و پابندهای الکترونیک، از دلایل مهم تورم جمعیت کیفری زندان ها شناسایی شده اند که مقررات بین المللی حقوق بشر زندانیان را نقض می نمایند. نتیجه اصلی این که راهبردی جامع و چند رشته ای به منظور تبیین و مقابله با آن، برابر استانداردهای بین المللی لازم است. لذا این مقاله بر آن است تا عوامل موثر بر تورم جمعیت کیفری در زندان های ایران را از منظر آموزه های علوم جنایی تجربی با تکیه بر راهبردهای حقوق بین الملل بشر در مدیریت جمعیت کیفری بررسی نماید.

    کلیدواژگان: جمعیت کیفری، ازدحام زندان ها، حبس انگاری افراطی، بازداشت قبل از محاکمه، اسناد بین المللی حقوق بشری
  • نیلوفر صادقی، سید عباس پورهاشمی*، علی مشهدی، علی فقیه حبیبی صفحات 91-111

    فناوری نانو با ابداع و بکارگیری راهکارهایی از قبیل حذف یا پاکسازی آلاینده های موجود در آب، خاک و هوا و سایر عناصرطبیعی، نقش مهمی درکاهش مصرف موادخام، پیشگیری و رفع آلودگیهای زیست محیطی، حفظ منابع طبیعی و محیط زیست دارد. البته خطرات احتمالی تعدادی از نانومواد مهندسی شده برروی سلامت انسان ومحیط زیست می تواند زمینه ای برای تخریب یا آلودگی محیط زیست نیز به دنبال داشته باشد. معاهدات و اصول کلی بین الملل، محدودیتها و مقرراتی را بطور ضمنی برای کاربرد فناوری نانو توسط کشورها مشخص کرده است. مساله این تحقیق، کاربرد فناوری نانو از منظر حقوق بین الملل محیط زیست است که با هدف تبیین مقررات حقوقی بین المللی در استفاده از این فناوری انجام شده است. نوشتار پیش رو که به روش توصیفی-تحلیلی نگاشته شده، درصدد پاسخ به این سوال است که با توجه به آثار بکارگیری فناوری نانو بر محیط زیست، این امراز منظر حقوق بین الملل محیط زیست چه جایگاهی داشته و چه قواعدی برآن حاکم است؟ لذا ضمن اثبات تاثیرات زیاد فناوری نانو در توسعه حقوق محیط زیست، در نهایت به این نتیجه رسیده است که علی رغم اهمیت فناوری نانو و تاثیرات آن در توسعه حقوق بین الملل محیط زیست، چارچوب حقوقی الزام آورخاصی برای آن درسطح بین الملل وجود ندارد و درواقع قوانین ومعاهدات بین المللی موجود در حوزه حقوق محیط زیست، فاقد ضمانت اجرایی کافی هستند.

    کلیدواژگان: فناوری نانو، حفاظت از محیط زیست، مخاطرات احتمالی، بکارگیری نانومواد، حقوق بین الملل محیط زیست
  • رامین مرادی، کارن روحانی*، رضا نصیری لاریمی صفحات 113-134
    فساد به مثابه یک بیماری در تمام کشورها خصوصا کشورهای در حال توسعه وجود دارد و جامعه بین المللی در چند دهه اخیر با آگاهی از اثرات زیان آور فساد جهت پیشگیری و کاهش اثرات آن طی همگرایی، جنبش ضدفساد جهانی را ایجاد نمود و با تدقیق در رشاءخارجی و جرم انگاری آن قوانین مبارزه با رشوه خواری خارجی را اجرایی کرد که علاوه بر پیامدهای مثبت، گاهی انگیزه فعالان اقتصادی را در ورود به کشورهای میزبان فاسد در حال توسعه سست و جریان تجارت و سرمایه گذاری را کاهش می دهد تا جایی که اگر مقامات دولتی کشور میزبان در اقدامات اجرایی کشورشان ضمن مشارکت با اشخاص فاسد رشوه نیز دریافت نمایند با عدم شناسایی و پیگرد این مقامات، تاثیر ثمربخش در نظام حقوقی داخلی آنها نخواهد داشت. سوال پژوهش این است که قوانین مبارزه با رشوه خواری خارجی چه پیامدهایی بر تجارت و سرمایه گذاری خارجی کشورهای در حال توسعه داشته و این پیامدها دارای چه ماهیتی می باشد. با روش توصیفی- تحلیلی و رویکردی حقوقی- اقتصادی نتایج نشان می دهد این قوانین علاوه بر بازدارندگی، گاهی برای ذینفعان فساد مطلوبیتی در اقدامات جایگزین با تغییر در نوع سرمایه گذاری و نهایتا فساد ایجاد می نماید که ممکن است باعث تشدید یا تداوم روش های ناکارآمد در کشورهای میزبان در حال توسعه گردد. از سوی دیگر اقدامات اجرایی قوانین مبارزه با رشوه خواری خارجی در کشور متبوع تاجر یا سرمایه گذار می تواند درک عمومی از رشوه خواری را در کشورهای میزبان در حال توسعه تقویت و جنبش جوامع را در چرخه ویرانگر فساد تحت تاثیر قرار دهد.
    کلیدواژگان: تجارت بین الملل، رشاء خارجی، قوانین ضدفساد، کشورهای در حال توسعه، مباررزه با فساد
  • مجاهد امیری، لیلا رئیسی*، مسعود راعی صفحات 135-155

    محیط زیست به عنوان یک امانت عمومی است که باید برای نسلهای آینده حفظ شود و کشورها و افراد برای استفاده از آن داری حق و تکلیف هستند و با توجه به اسناد حقوق بشری نسل سوم در خصوص حق بر محیط زیست سالم تعهداتی دارند که موظف به انجام آن می باشند.از طرفی در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که برنامه50 سال آینده کشور در حال تدوین است،بهره برداری و اجرای حق بر محیط زیست سالم مورد تاکید قرار گرفته است مهمترین سوالی که این مقاله به دنبال پاسخ به آن می باشداین است که تعهدات کشورها در مورد حق بر محیط زیست چیست و سازوکارهای اجرای این تعهدات در سند الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت چگونه می باشد؟ روش مطالعه این پژوهش توصیفی-تحلیلی می باشد.هدف از این پژوهش نیز بررسی تعهدات کشورها در اجرای حق بر محیط زیست با تاکید براجرای آن در این سند می باشد. نتایج نشان می دهد کشورها طبق اسناد حقوق بشری و قوانین ملی،ملزم به رعایت حق بر محیط زیست می باشند.همچنین در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران نیز که برگرفته از حقوق اسلام می باشد نیز در اصل پنجاهم قانون اساسی حفاظت از محیط زیست را مطرح نموده ودر بندهای 26-28-29 تدابیر سند الگو به شکل غیر مستقیم بر حفاظت از محیط زیست اشاره شده است.لذا تبیین حق بر محیط زیست به شکل شفاف و مستقیم به عنوان یکی از مفاهیم حقوق همبستگی در سند الگوی ایرانی اسلامی ضرورتی انکار ناپذیر می باشد.

    کلیدواژگان: حق برمحیط زیست، حقوق همبستگی، الگوی اسلامی ایرانی، تعهدات کشورها، حقوق بشر
  • عقیل نقشبندی، محمدرضا دهشیری*، گارینه کشیشیان سیرکی، محمدرضا قائدی صفحات 157-176
    برجام، موافقتنامه ای چندجانبه است که با کار مشترک کشورهای 1+5 و ایران پدید آمده است. این توافقنامه دستاورد بسیار مهمی در عرصه روابط بین الملل با کاربرد دیپلماسی برای ایجاد صلح بوده است، به طوری که انتظار می رفت، روند تحولات خاورمیانه را به سوی ثبات هدایت نماید و برای جمهوری اسلامی ایران از منظر سیاسی و ابعاد مختلف امنیتی از جمله امنیت اقتصادی، بسیار مفید باشد و البته به نظر می رسد چنین نیز بود و در مدت کوتاه اجرای آن، روند مثبتی دیده شد. با خروج آمریکا توسط دونالد ترامپ از برجام و به کارگیری سیاست فشار حداکثری بر ایران، این اثرات موافقتنامه نیز تا حدود بسیار زیادی متوقف شد. بنابراین پرسش این مقاله آن است که خروج آمریکا از برجام برای جمهوری اسلامی ایران چه پیامدهایی از منظر سیاسی و امنیت اقتصادی داشته است؟ هدف مقاله آن است که تنها بر اثرات سیاسی و اقتصادی این خروج تمرکز نماید. روش تحقیق آن، روش توصیفی و تحلیلی است و نتیجه کلی آن نشان می دهد که خروج آمریکا از برجام توسط ترامپ و به کارگیری سیاست فشار حداکثری که تا در آغاز دوره بایدن نیز از آن کاسته نشده، موجب شده است تا تهدیدات سیاسی و امنیت اقتصادی در ابعاد مختلف داخلی و خارجی علیه ایران افزایش یافته، با افزایش برخوردها میان کشورهای منطقه خلیج فارس صلح و ثبات در منطقه به خطر افتد و ایران در نگاه به شرق به قدرت های بزرگ روسیه و چین نزدیک تر شود و از اروپا نیز فاصله گیرد.
    کلیدواژگان: برجام، آمریکا، ایران، سیاست، اقتصاد، امنیت، تهدید
|
  • Majid Abbasi *, Hamid Reza Hamidfar Pages 7-25

    The main objective of this research is to examine the expansion and proximity of Saudi Arabia and Israel and their strategic alliance with the United States and efforts to strengthen Iranophobia in strengthening the anti-Iranian front in Western Asia. The main question is how the cooperation of Saudi Arabia and the Israeli regime and their alliance with the United States has affected the instability and disorder in the Middle East? The hypothesis to answer this fundamental question is that given the political, economic, religious influence, energy resources and geopolitical importance of Saudi Arabia in Western Asia chief among them (Arabs) and the military, security and intelligence capabilities of the Israel and the alliance of both regimes with the United States, the regional stability and order will changed in favor of the anti-Iranian front. Using the balance of power theory, this study shows that cooperation between Saudi Arabia and Israel has become more prominent, especially after the conclusion of JCPOA and they are considering strategic cooperation with the United States especially after Trump become the president of the U.S to change the balance of power in the Middle East to the detriment of Iran. They have acted. In this research, the descriptive-analytical method has been used to collect data from library and documentary sources and in order to refine and systematize the scientific observation and research findings, the theoretical approach of balance of power has been used.

    Keywords: America, Anti-Iran. Israel, Saudi Arabia, Balance of Power, Middle East
  • Behrooz Mokhtari * Pages 27-43

    This article deals with the impact of unilateral coercive measures (UCM) on human rights. The main argument is that the implementation of unilateralism by states with the aim of forcing them to change the policy of the target state can lead to systematic violations of international human rights. The deterioration and complexity of coercive measures in the transition from simple sanctions to comprehensive economic embargo have led to a paradigm shift in the misuse of economic tools for political gain. Unilateral coercive measures, regardless of fueling the economic downturn, have had irreparable effects on the fundamental rights of citizens, which are in fundamental conflict with internationally jus cogens. The main question is: Why some states do not consider human rights norms in the implementation of unilateral coercive measures? The research method in this essay is descriptive, analytical and data collection is from library resources and reports of special rapporteurs. The purpose of this article is to understand and ascertain the fundamental and hidden roots of systematic human rights violations by state actors. Findings show that coercive measures in light of intensifying and accumulating economic sanctions outside the legal permission and without the massive derogation of human rights have had detrimental effects on human rights and fundamental human freedoms.

    Keywords: unilateralism, Human rights, Coercive Measures, Economic Embargoes, Responsible to Protect
  • Mohammad Reza Maleki *, Farzad Mohammadzadeh Ebrahimi Pages 45-64

    The Israeli-Palestinian conflict, which roots dates back at least to a century, is one of the most complicated and controversial international crises that has gripped the Middle East for decades. Many efforts have been made by various individuals, institutions and countries to achieve a comprehensive peace between the parties, but so far no final result has been gained. Given that the Israeli-Palestinian conflict is considered to be one of the main drivers of the security threat as well as the rise of terrorism in the Middle East and the world, the research using the neorealist theory as well as descriptive-analytical approach and library resources tries to analyze this long-standing conflict. The study also explores the reasons behind the recent normalization of ties between Israel and a number of Arab states, which is an important turning point in relationship between the parties and has created new conditions in the region as far as the dawn of new Middle East is highlighted. Common security concerns of Israel and some Arab countries along with the promotion of national interests have improved Israeli-Arab relations. This article reflects the different viewpoints on security and also shed light on the role of the United States in the Palestinian/Arab-Israeli conflict.

    Keywords: Neorealism, Middle East Peace Process, Israel, Arabs, Palestine, United States
  • Maryam Shiriyan Nasl, Jamal Beigi *, Babak Pourgahramani Pages 65-90

    Delinquency arises from structural and social factors that the prison has no effect on eliminating and as long as there are causes and grounds for delinquency in society, prisons will also face a crowded criminal population. Therefore, the main question is what caused the criminal population inflation of prisons and observation which strategies of international human rights documents can be effective in managing it? The present research has been written in a descriptive and analytical method and based on library documents and sources. According to the findings of this research, imprisonment-based laws, judges' widespread use of imprisonment and lack of facilities to use modern technologies, including bracelets and fasteners electronic, have been identified as important causes of criminal population inflation of prisons in Iran, which violate international regulations of human rights for prisoners. The main result is that a comprehensive and multidisciplinary strategy is needed to explain and counter it, in line with international standards. Therefore, this paper aims to review the factors affecting the criminal population inflation in Iran prisons from the perspective of experimental criminal sciences doctrines relying on international human rights law strategies in the management of the criminal population.

    Keywords: Criminal Population, Prison Overcrowding, Extreme Imprisonment, Pre-Trial Detention, International Human Right&rsquo, s Documents
  • Niloofar Sadeghi, Abbas Poorhashemi *, Ali Mashhadi, Ali Faghihhabibi Pages 91-111

    Nanotechnology plays an important role in reducing the consumption of raw materials, preventing and eliminating environmental pollutions, protection natural resources and the environment by inventing and applying solutions such as removing or purifying pollutants in water, soil, air and other natural elements. Of course, the potential dangers of a number of engineered nanomaterials on human health and the environment can also lead to environmental degradation or pollution. General international treaties and principles have implicit restrictions and regulations on the use of nanotechnology by countries. The subject of this research is the application of nanotechnology from the perspective of international environmental law, which has been done with the aim of explaining the international legal regulations in the use of this technology. The present article, which has been written in a descriptive-analytical manner, seeks to answer the question that according to the effects of the use of nanotechnology on the environment, what is the position of this issue from the perspective of international environmental law and what are the rules governing it. Therefore, while proving the great effects of nanotechnology on the development of environmental law, it has finally been concluded that despite the importance of nanotechnology and its effects on the development of international environmental law, there is no specific binding legal framework for it at the international level and in fact, existing international laws and treaties in the field of environmental law do not have sufficient executive guarantees.

    Keywords: Nanotechnology, Environmental protection, Potential Risks, Use of Nanomaterials, International Environmental Law
  • Ramin Moradi, Karan Rohani *, Reza Nasiri Larimi Pages 113-134
    Corruption as a disease exists in all countries, especially in developing countries and the international community in recent decades, while is aware of the harmful effects of corruption, is seeking to prevent and reduce its effects within this convergence which is created as the global anti-corruption movement. The countries while considering the bribery as a crime, they enforced anti-bribery laws, which have both positive and negative consequences, sometimes reduce the motivation of economic actors to enter corrupt host countries and make trade and investment flows so weak to the extent that if the government officials of the host country receive bribes in the executive actions of their country while participating with corrupt persons, if they are not identified and prosecuted, it will not have a fruitful effect on their domestic legal systems. The question of the present article is what effects the anti-bribery laws have on the foreign trade and investment of developing countries. This research has been carried out on the basis of descriptive-analytical method and legal-economic approach, and its result results show that these laws, in addition to deterrence, sometimes create benefits for the beneficiaries of corruption. In other words by taking an alternative measures, they change the type of investment and corruption, which may intensify inefficient methods in developing countries. On the other hand, the enforcement of anti-bribery laws in the home country of a trader can strengthen the general perception of bribery in developing countries and influence the movement of communities in a destructive cycle of corruption.
    Keywords: International Trading, foreign bribery, Anti-corruption laws, Developing countries, fighting against corruption
  • Mojahed Amiri, Leila Raisi *, Masoud Raee Pages 135-155

    The environment is a public trust that should be preserved for future generations and countries and individuals have the right to use it and according to the human rights documents the third generation have obligations regarding the right to a healthy environment that they are obliged to do. The most important question that this article seeks to answer is what are the obligations of countries about the right to the environment and what are the mechanisms for implementing these commitments in the Document of the Iranian Islamic Model of Progress? The purpose of this study is to investigate the obligations of countries in implementing the right to the environment with an emphasis on its implementation in this document. Also, in the legal system of the Islamic Republic of Iran, which is derived from Islamic law, article 50 of the Constitution also raises the protection of the environment and in paragraphs 26-28-29, the measures of the model document indirectly refer to the protection of the environment.

    Keywords: Environmental Rights, Solidarity Rights, Iranian Islamic model, Obligations of countries, Human rights
  • Aghil Naghshbandi, Mohammadreza Dehshiri *, Garineh Keshishyan Siraki, Mohamadreza Ghaedi Pages 157-176
    JCPOA is a multilateral deal that was achieved with common efforts between the Islamic Republic of Iran and 5+1group. This deal, was an important achievement by pursuing intensive diplomacy for peace and international stability in international relations. JCPOA signers hoped that the deal can stabilize evolutions in the Middle East and be very useful for Islamic republic of Iran from political and economic perspectives. Although it seems that the implementation of the deal was useful for Iran and the International Community in a short time, with the United State withdrawal from JCPOA in president Trump administration and using maximum pressure policy against Iran, the positive effects of this deal was stopped. Therefore, the main question of this article is what are the political, economic and security consequences of the US withdrawal from JCPOA for the Islamic Republic of Iran? The purpose of this article is to focus only on the political and economic effects of this exit. The research method is descriptive and analytical, and the overall result shows that Trump's withdrawal from JCPOA and the application of maximum pressure policy, which has not been reduced until the beginning of the Biden era, has increased political economic and security threats against Iran in various domestic and foreign dimensions. With the escalation of the conflict between the countries of the Persian Gulf region, peace and stability in the region will be endangered, and Iran will look closer to the great powers of Russia and China in the east, and will distance itself from Europe.
    Keywords: JCPOA, US, Iran, Policy Economy, Security, threat