فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات بین المللی پلیس
پیاپی 45 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • صادق سلیمی* صفحات 10-33
    زمینه و هدف

    در 27 نوامبر 2019 با حکم قطعی شعبه تجدیدنظر دیوان بین المللی کیفری اولین مورد مجازات جرایم علیه اجرای عدالت در این دیوان به سرانجام رسیده و نهایی کرد. تعیین مجازات درخصوص این جرایم فراز و نشیب هایی داشت؛ شعبه رسیدگی ابتدا مجازات ها را تعلیق و در استدلال خود تاکید نموده بود که مجازات مباشرشدیدتر از مجارات معاون جرم است. ولی شعبه تجدیدنظر این رای را نقض و جهت تعیین مجدد مجازات به شعبه بدوی رسیدگی کننده اعاده نمود. شعب دیوان به ابتکار خود یا به درخواست دادستان یا متهم می تواند جلسه مستقلی جهت تعیین مجازات برگذار کند. آنگاه تک تک دلایل طرفین را با استدلال قبول یا رد می کند. این امر در حقوق داخلی نیز قابل توصیه است.

    روش تحقیق

    در این پژوهش توصیفی_تحلیلی در یافتن پاسخ به این پرسش که اصول حاکم بر مجازات در دیوان کدام است و چگونه ارزیابی می شود.

    یافته ها و نتیجه گیری

    ارجاع شعبه تجدیدنظر به دادگاه رسیدگی کننده و تحمیل نظرات خود با اصول حقوقی و مفاد اساس نامه مغایر بوده و همچنین این نتیجه حاصل شده است که شعبه تجدیدنظر مقید به منطوق اساس نامه و قواعد دادرسی هست و تفسیر موسع هرچند به نفع متهم و یا به نفع عدالت را نیز برنمی تابد. شعبه تجدید نظر به اصل فردی کردن مجازات و توجه به ملایت شخص در تعیین مجازات جزای نقدی اهمیت خاصی داد.

    کلیدواژگان: جرایم علیه عدالت، دیوان بین المللی کیفری، فردی کردن، مجازات
  • جواد صالحی* صفحات 35-59
    زمینه و هدف

    ارتباط میان حریم خصوصی و محدودیت پلیس در بازرسی خودرو و تلفن همراه متهم از موضوعات مهم در حقوق کیفری ایران و ایالات متحده است. لیکن، توجیه حفظ دلایل مجرمانه در کنار حفظ امنیت پلیس در قاعده بازرسی پس از دستگیری متهم باعث شده است تا الزامات حریم خصوصی متهم در اولویت ثانوی قرار گیرد. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر الزامات حریم خصوصی خودرو و تلفن همراه بر قاعده بازرسی بدنی پس از دستگیری متهم در حقوق کیفری ایران و ایالات متحده است.

    روش

    تحقیق حاضر بر اساس روش توصیفی و تحلیلی و بر پایه اسناد و منابع کتابخانه ای نگاشته شده است و در این راستا، مقررات و اسناد مربوط به حدود و اختیارات پلیس در بازرسی خودرو و تلفن همراه در نظام حقوقی ایران و ایالات متحده بررسی شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    روح حاکم بر قوانین کیفری ایران حاکی از ممنوعیت پلیس در کشف ابتدایی جرم و به طریق اولی بازرسی در جرم غیرمشهود و خارج از مجوز قضایی و بی ارتباط با جرم مشهود است. لیکن، پلیس ایالات متحده بدون تفکیک به بازرسی اشیاء در تصرف متهم بلافاصله پس از دستگیری وی اقدام می کند و دامنه بازرسی بدون مجوز قضایی جداگانه را به سایر جرایم احتمالی غیرمرتبط با جرم منشاء و نسبت به حریم خصوصی خودرو و تلفن همراه متهم بسط می دهد. در حالی که کلیت این رفتار پلیس در رویه قضایی  ایالات متحده تایید نشده است، لیکن موضع واحدی هم در این ارتباط وجود ندارد.

    کلیدواژگان: حریم خصوصی، تلفن همراه، پلیس ایالات متحده، رویه قضایی، نظام حقوق کیفری ایران
  • محمدرضا پیرهادی* صفحات 62-85

    بر خلاف دیدگاهی که تعهد به نفع ثالث را استثنایی بر اصل نسبی بودن قرارداد می‏دانست، امروزه در نظامهای مختلف حقوقی برآنند که چنین دیدگاهی قابل قبول نیست و اسناد فراملی قراردادها نیز بر این اساس تنظیم شده است. برخی از حقوقدانان ایرانی تعهد به نفع ثالث را استثنا بر این اصل تلقی نموده اند. در حقوق ایران به روش بیان فقها که این بحث را به صورت مصداقی بیان نموده‏اند توجه کافی نشده است. در فقه امامیه و تبعا در حقوق ایران، به طور کلی تملیک منفعت اعم از منفعت شخص و شی به نفع ثالث همچنین تملیک عین به ثالث و تعهد به تملیک عین به ثالث و توافق به نفع ثالث با زوال دعوای علیه ثالث و با تثبیت مالکیت بر اموال موضوع دعوا به نفع ثالث و یا تادیه دین ثالث و تعهد به دادن نفقه ثالث یا دادن ربح مضاربه به ثالث همچنین تعهد به فعل، یا ترک فعل له نفع ثالث معتبر است مضافا تعهد به فعل حقوقی به نفع ثالث در بردارنده‏ی حالت ایجاب به نفع ثالث است. تعهد به ایقاع و تعهد به ترک ایقاع و ایجاد حق یا اسقاط حق به نفع ثالث و ابراء دین ثالث نیز معتبر است. و ادعای استثنایی بودن تعهد به نفع ثالث در فقه امامیه و حقوق ایران وجهی ندارد.

    کلیدواژگان: تعهد به نفع ثالث، تعهد به زیان ثالث، اسناد بین المللی قراردادها، اصل نسبی بودن قراردادها، فقه امامیه
  • محمدجواد آقاباقری* صفحات 87-107

    تروریسم به عنوان پدیده ی شومی که سال هاست جامعه ی جهانی به خصوص منطقه ی غرب آسیا را دستخوش بحران ها و آسیب های جبران ناپذیری نموده و به تعبیری درد مشترک همگان شده است؛ نه تنها مهار نشده بلکه با سازمان یافته تر شدن گروه ها و ظهور و بروز مصادیقی به مراتب نفرت پراکن تر همچون داعش همراه بوده است. همگام با این توسعه ی کیفی و کمی، اقدامات نهادها و سازمان های متعدد نقش آفرین در عرصه ی مبارزه با تروریسم نیز در حال افزایش و تحول است که در این میان می توان به فعالیت ها و ظرفیت های اینترپل به عنوان دومین سازمان بزرگ بین المللی اشاره نمود. در این پژوهش به روش ترکیبی کتابخانه ای و مشاهده به توصیف و تحلیل امکان های اینترپل از جمله اعلان ها، تعاملات پلیسی دوجانبه و چندجانبه، تشکیل گروه های ضربت منطقه ای و همکاری در استرداد مجرمین پرداخته شده است. نتیجه ی حاصل علاوه بر لزوم توجه جدی به ظرفیت های منحصر به فرد این سازمان در عرصه ی مبارزه با تروریسم، موید مغفول ماندن بسیاری از امکان های اینترپل از جمله سایر اعلان ها غیر از قرمز و همچنین تعاملات ویژه و دوجانبه ی پلیس های دنیا در نظر کارشناسان ذی ربط در دستگاه های مختلف است.

    کلیدواژگان: اینترپل، سازمان های تروریستی، استرداد مجرمین، اعلان قرمز
  • فریبا فدایی*، ابومحمد عسگرخانی، مریم مرادی صفحات 109-133
    زمینه و هدف

    بر اساس گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران همواره به تعهدات برنامه جامع اقدام مشترک(برجام)در راستای نظارت و کاهش غنی سازی اورانیوم متعهد بوده است. عدم تعهد به روح برجام دلیل ظاهری خروج ایالات متحده آمریکا می باشد که در اصل دلایلی چون منزوی کردن سیاسی ایران در خاورمیانه، ایجاد محدودیت برای برنامه های موشکی و شاید به نوعی تغییر حاکمیت، هدف اصلی از خروج، بازگشت و تشدید تحریم های اقتصادی باشد. لذا این سوال مطرح است که پایبندی ایران به تعهدات برجام تا چه میزان بوده و چه اقداماتی منجر به کاهش تعهدات ایران گردیده است؟ روش تحقیق: این مقاله به روش توصیفی- تحلیلی نگارش یافته است.

    یافته ها

    عدم پایبندی سایر کشورهای عضو برجام بر لغو واقعی تحریم های اقتصادی - نفتی پیشین با وجود راه اندازی اینستکس و سپری شدن مهلت های فراوان از جانب ایران سبب برداشتن گام به گام کاهش تعهدات برجامی در سال 2019 گردید.

    نتیجه گیری

    کاهش تعهدات توسط ایران نه با هدف نقض تعهدات برجام بلکه به عنوان یک اقدام دفاعی و با هدف حفظ امنیت در برابر شرایطی بوده که آمریکا با فشار حداکثری به دنبال تسلط بر سیاست های ایران و به تبع آن کاهش استقلال در تصمیم گیری ها براساس منافع ملی اعمال نموده است. به علاوه ایران می تواند در مذاکرات احتمالی آینده از این امر به عنوان عاملی برای چانه زنی و کسب امتیاز و تضمین تعهدات آینده طرف مقابل استفاده نماید.

    کلیدواژگان: برجام، آژانس بین المللی انرژی اتمی، اینستکس، تحریم، تعهدات بین المللی
  • مریم حدادی، رسول مقصود پور*، محسن حسینی پویا صفحات 136-160
    زمینه و هدف

    اعتبار امر مختوم قضایی به عنوان اصل جهانی برای جلوگیری از تجدید دعاوی و حفظ نظم عمومی در رابطه با حکم قضایی، در نظام های حقوقی امری رایج می باشد. در مقابل فرایندهای حل اختلاف خارج از دادگاه چون داوری، میانجی گری، مصالحه و مذاکره مبتنی بر قاعده ی یکسان نبوده و این سوال مطرح شده که این فرایندها به دایره شمول اعتبار امر قضاوت شده تسری دارند یا خیر؟ پاسخ به سوال مذکور، موجب این دستاورد شده که پیچیدگی شرایط امر قضاوت شده در ایران از حیث اتحاد سبب و موضوع معایب عملی در پی دارد.

    روش شناسی

    روش نگارش مقاله حاضر به صورت توصیفی - تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها

    فرآیندهای حل اختلاف موصوف در نظام عرفی، علاوه بر کم هزینه بودن دارای گستردگی مصادیق می باشند. در مقابل اولین گام برای حل و فصل اختلاف در حقوق ایران طرح دادخواست برای اقامه ی دعوا در دادگاه بوده و استفاده از روش های مذکور به ندرت و گاهی به منزله ی اهرم فشار طرف مقابل محسوب می گردد.

    نتیجه گیری

    داوری با وجود اختلافات فراوان، در کنار حکم قضایی وارد گستره ی اعتبار امر مختوم قضایی شده، در حالی که سایر فرایندها به دلیل عدم تاثیر پذیری از اصول مورد پذیرش اعتبار امر قضاوت شده مانند قطعیت و نهایی بودن به جهت بعد ضمانت اجرایی آن، قدرت ورود به شمول این اعتبار را نداشته و تنها مزیت آنها در نظام کامن لا به پایان رسیدن اختلافات به واسطه ی تمسک به این فرایندها و جلوگیری از تحمیل هزینه بر دستگاه قضایی است.

    کلیدواژگان: اعتبار امر مختوم، فرایندهای حل اختلاف خارج از دادگاه، نظام حقوقی کامن لا، داوری
  • نازنین بازغی، عباس پورهاشمی*، داوود هرمیداس باوند صفحات 162-182
    زمینه و هدف

    یکی از موضوعات جدیدی که جامعه جهانی را با تهدید جدی روبرو ساخته اکو تروریسم است. اکوتروریسم شامل اعمالی است که هم به عنوان تهدیدی برای زندگی انسان محسوب می گردد و هم خسارات کلی ناشی از آن، استفاده انسان از منابع طبیعی و فرهنگی را در معرض خطر قرار می دهد. سوال اصلی ما این است اقداماتی که علیه اموال توسعه طلبان مداخله در طبیعت رخ می دهد تحت عنوان تروریسم و اکوتروریسم قابل جرم انگاری است؟

    روش

    تحقیق حاضر به صورت توصیفی تحلیلی بوده و از ابزار فیش برداری بهره مند شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    تلاش برای جرم انگاری این اقدامات تحت عنوان تروریسم با چالش هایی روبروست زیرا مفهوم سنتی تروریسم متفاوت از اکوتروریسم است چه تکیه نخستین مورد آن بر اشخاص و دومی بر اموال است لیکن حقوقدانان با تلاش برای توسعه مفهوم تروریسم در پی آن بوده اند که این اقدامات را با این عنوان -یعنی تروریسم-جرم انگاری نمایند. در این پژوهش با توجه به مقررات و قواعد حقوقی موجود در خصوص جرم تروریسم زیست محیطی در حقوق بین المل، به تحلیل، بررسی و تدوین معیارهای اکوتروریسم در پرتو حقوق بین الملل محیط زیست به منظور حفاظت از میراث مشترک بشریت پرداخته و ضمن بیان خلاهای حقوقی موجود که با بررسی نظام های حقوقی مدرن مانند آمریکا که در پی تلاش در توسعه مفهوم تروریسم است، می توان اقدامات مزبور را جرم انگاری نمود.

    کلیدواژگان: تخریب، محیط زیست، خشونت، اکوتروریسم، جرم انگاری
  • عارف شریعت کرمانی*، معین صباحی گراغانی صفحات 184-205
    زمینه و هدف

     قانون حمایت خانواده مصوب 1391 بنا بر دستور شرع مقدس اسلام، ارجاع دعوای طلاق به داوری را الزامی دانسته است. این الزام شرعی و قانونی به منظور ایجاد صلح و سازش بین زوجین متنازع و حمایت از کانون خانوادهای است که در شرف از هم گسیختگی می باشد.پذیرش داوری در امور خانواده موجبی برای کاهش ورود پرونده های خانواده به دستگاه قضایی شده است. که این کاهش خود سبب تسریع در دادرسی ها با تاسیس مراکز داوری، کاهش پرونده های قضایی مطرح در دادگاه خانواده شده است.

    روش شناسی

    تحقیق حاضر به صورت توصیفی تحلیلی بوده و از ابزار فیش برداری بهره مند شده است.

    یافته های تحقیق

    یکی از مسایلی که امروزه در کاهش میزان طلاق و آسیب های اجتماعی ناشی از آن موردتوجه بوده و امروزه در نهاد دادرسی خانواده کارکرد خود را از دست داده است را باید نهاد داوری در طلاق دانست. اجرای صحیح داوری در دادگاه خانواده بر کاهش میزان طلاق موثر است.

    نتیجه گیری

    افزایش یا کاهش میزان طلاق با مقولات اصلی مربوط به موضوع داوری، در حوزه فردی (تخصص و مهارت داوران)، در حوزه اجتماعی (محیط داوری) و در حوزه حقوقی(تقدم و تاخر داوری) رابطه دارد؛ یعنی عدم تخصص و آگاهی و بصیرت داوران، محیط متشنج داوری در دادگاه و تقدم ثبت دادخواست طلاق بر داوری، موجب شده که نتایج مطلوبی از اجرای داوری میان زوجین به منظور حل و فصل اختلاف حاصل نشود.

    کلیدواژگان: داوری، دعاوی خانواده، طلاق، اسناد بین المللی
  • سید عمادالدین طباطبایی، عبدالحسین شیروی خوزانی*، محمود باقری صفحات 207-229

    قراردادهای بالادستی نفت مانند هر قرارداد دیگری حداقل از دو طرف تشکیل می گردد، طرفین قراردادهای بالادستی نفت متشکل از دولت صاحب مخزن یا شرکت ملی نفت و شرکت بین المللی نفتی می باشد. هر کدام از طرفین تلاش می کنند بیشترین امتیاز و بهره را از قراردادهای مذکور در اختیار داشته باشند. سرمایه گذاران یا شرکتهای بین الملل نفتی تلاش می کنند هزینه های انجام شده به انضمام سود مورد انتظار خود را در طول مدت قرارداد بدست بیاورند و در عوض شرکت ملی نفت یا دولت صاحب مخزن (کارفرما) تلاش می نماید علاوه بر حفظ تولید صیانتی و جلوگیری از وارد آمدن آسیب جدی به مخزن نفت میزان درآمدهای حاصل از عایدات نفتی را طوری مدیریت کند که پیمانکار یا شرکت بین الملل نفتی درآمد با آورده ای نداشته باشد و از طرف دیگر منافع کشور صاحب مخزن نیز حفظ گردد. همین نگرانی باعث گردید است که مدل قراردادهای بالادستی نفت از امتیازی و مشارکت در تولید به سمت قراردادهای خدماتی حرکت نماید. در این راستا کارفرما یا دولت صاحب مخزن برای حفظ منابع طبیعی و نظارت بر عملکرده و هزینه کرده های شرکت بین المللی نفت نظارتهایی را در قراردادهای بالادستی به نفع خود درج می نماید. بررسی نظارت کارفرمایی در قراردادهای بیع متقابل نفتی ایران و قراردادهای جدید نفتی ایران موسوم به IPC به شناخت هر چه بهتر کارآیی شروط مذکور جهت حفظ منافع کشور منجر خواهد شد که نظارت کارفرمایی در قراردادهای بیع متقابل به طور قابل توجهی بهتر از قراردادهای جدید نفتی ایران تضمین کننده منافع کشور ایران می باشد.

    کلیدواژگان: بیع متقابل، قرارداد نفتی ایران (IPC)، قراردادهای دولتی. کمیته مدیریت مشترک
|
  • Sadegh Salimi * Pages 10-33

    On 27th November 2019 the first sentencing decision regarding offences against the administration of justice was confirmed and finalized by the ICC’s Appeal Chamber judgment. Appropriate sentencing was very controversial; Trial Chamber suspended the imprisonment and determined that the principal perpetrator’s punishment would be higher than the accessory to the crime. Appeal Chamber reversed the decision and returned to Trial Chamber VII to resentence. In this Descriptive-Analytical research it is found that remanding sentences to the same Trial Chamber for a new substantive determination is in contradiction to legal principles and the provisions of the Rome Statute. Furthermore, it is found that the Appeal Chamber is strictly bound by the explicit wording of the Statute's provisions and does not agree with its expansion even if it is in the interests of the convicted person and of justice. The Appeals Chamber pays due attention to individualization of sentences and it deems the solvency as a relevant factor in determining appropriate sentence. In the ICC, the trial chamber may on its own motion or at the request of the Prosecutor or the accused hold a further hearing to hear any evidence or submissions relevant to the sentence. Then it accepts or rejects the submissions of the parties one by one by its detailed reasoning. This procedure is advisable for our domestic law.

    Keywords: Offences against Administration of Justice, Sentencing, ICC, Individualization
  • Javad Salehi * Pages 35-59

    Relationship between privacy and police limitation in vehicle and mobile phone search is one of importance issues in Criminal Law of Iran and United State. But justifying the preservation of criminal documents along with maintaining police security under the Search Incident to Arrest of accused has caused the accused's privacy requirements to be secondary. Research question of this paper is, what is the impact of vehicle and mobile phone’s privacy requirements on the basis of Search Incident to Arrest of accused in Criminal Law of Iran and United State? Findings of this study indicate that ruling spirit of Iran's Criminal Laws prohibits police from detecting a crime initially and through an initial investigation into a non-visible crime outside the judicial permission and not related to visible crime. However United State police, without following this distinction, search objects in the capture of the accused immediately after his arrest, and extends the scope of his search without any separate judicial authorization to other alleged crimes unrelated to the crime of origin and to the private vehicle and mobile phone of the accused. Meanwhile behavior of the police in the United State justice system has not been confirmed overally, but there is no single position in this regard.

    Keywords: privacy, Mobile Phone, United State’ Police, judicial procedure, Criminal Law System of Iran
  • Mohamadreza Pirhadi * Pages 62-85

    Contrary to the view that the obligation in favor of a third party is an exception to the principle of relativity of the contract, today in different legal systems it is considered that such a view is not acceptable and the transnational documents of the contracts are regulated accordingly. Some Iranian jurists have considered the obligation in favor of a third party as an exception to this principle. In Iranian law, insufficient attention has been paid to the method of expression of jurists who have expressed this argument in an example. In Imami jurisprudence and consequently in Iranian law, in general, the acquisition of a benefit, including the benefit of a person and an object in favor of a third party, as well as the acquisition of an object to a third party and the obligation to own an object to a third party and an agreement in favor of a third party. Property subject to litigation in favor of a third party or payment of a third debt and obligation to pay alimony to a third party or to pay usury to a third party is also valid as an obligation to the deed, or abandonment of the deed for the benefit of a third party. It is in the interest of a third party. The obligation to conclude and the obligation to abandon the contract and create a right or abrogate the right in favor of a third party and the expulsion of a third religion.

    Keywords: Liability for the benefit of third parties, liability for third party losses, international instruments of contracts, the principle of relativity of contracts, Imami jurisprudence
  • Mohammad Javad Aghabagheri * Pages 87-107

    Terrorism as an ominous phenomenon that has plagued the international community, especially in the West Asian region, for many years, with irreparable crises and injuries, has become a common pain, not only unleashed but The organization of groups and the emergence of instances of hatred have been far more disgusting than those of ISIS. In line with this qualitative and quantitative development, the actions of various institutions and organizations in the field of counterterrorism are also increasing and evolving, in which interpol activities and capabilities can be Cited as the second largest international organization. In this research, the combined library and observation method is used to describe and analyze interpol possibilities such as declarations, bilateral and multilateral police interactions, the formation of regional task forces and cooperation in extradition. The result, in addition to the need to pay close attention to the organisation's unique capabilities in the field of counterterrorism, confirms the neglect of many Interpol opportunities, including other non-red alerts, as well as special and bilateral interactions. The policemen around the world are experts.

    Keywords: Interpol, terrorist organizations, extradition of offenders, red notice
  • Fariba Fadaie *, Abomohmmad Asgarkhani, Maryam Moradi Pages 109-133
    Background and Aim

    According to the International Atomic Energy Agency, Iran has always been committed to the obligations of the Comprehensive Joint Action Plan (CJAP) in terms of surveillance and reduction of uranium enrichment. Lack of commitment to the spirit of CJAP is the apparent reason for the US administration withdrawal, which is mainly due to reasons such as Iran's political isolation in the Middle East, putting restrictions on missile programs and perhaps somehow changing of the government, which would be the main purpose of the withdrawal, return and intensification of economic sanctions.  Therefore, the question is to what extent Iran has been committed to the obligations of CJAP and what kind of measures have led to the reduction of Iran's obligations? Research

    Methodology

    This article has been written in a descriptive-analytical method.

    Findings

    The non-commitment of other CJAP member countries to the actual lifting of the previous economic-oil sanctions, despite the launch of Instex and the expiration of many deadlines by Iran, led to a gradual reduction of CJAP obligations in 2019.

    Conclusion

    The reduction of commitments by Iran is not with the aim of violating the obligations of CJAP, but as a defensive measure and with the purpose of maintaining security against the conditions in which the United States seeks to dominate Iran's policies with maximum pressure and consequently reduce independence in decision based upon their national interests .Moreover, Iran could use this as a factor in bargaining and gaining concessions and ensuring the other side's future commitments in possible future negotiations.

    Keywords: Iran's Commitment to International Obligations in the Comprehensive Joint Action Plan (CJAP), Measures to Reduce Commitments
  • Maryam Hadadi, Rasoul Maghsoodpoor *, Mohsen Hosseinipoya Pages 136-160
    Background and Aim

    The validity of the judicial seal as a universal principle to prevent the resumption of litigation and to maintain public order in relation to the judicial order is common in legal systems. In contrast, out-of-court dispute resolution processes such as arbitration, mediation, conciliation and negotiation are not based on the same rule, and the question is whether these processes extend to the scope of validity of the adjudicated case or not?

    Methodology

    The method of writing this article is descriptive-analytical.

    Results

    In addition to being low-cost, the dispute resolution processes described in the customary system have a wide range of examples. In contrast, the first step in resolving a dispute in Iranian law is to file a lawsuit in court, and the use of these methods is seldom and sometimes considered as leverage for pressure from the other party.

    Conclusion

    Despite many differences, arbitration, along with the court ruling, has entered the scope of validity of the final judicial case, while other processes due to the lack of effectiveness of the accepted principles of the validity of the adjudicated case, such as certainty and finality in terms of enforcement. They do not have the power to enter into this credibility, and their only advantage in the Kamnala system is to end disputes by relying on these processes and avoiding imposing costs on the judiciary.

    Keywords: Validity of the final decision, out-of-court dispute resolution processes, common law system, Arbitration
  • Nazanin Bazeqi, Abbas Pourhashemi *, Davood Hermidas Bavand Pages 162-182
    Background and Aim

    Eco-terrorism is one of the new issues that poses a serious threat to the international community. Ecotourism involves acts that pose a threat to human life as well as endanger the overall use of natural and cultural resources. Our main question is whether actions against the property of expansionists who interfere in nature under the guise of terrorism and ecotourism can be criminalized?

    Method

    The present study is descriptive-analytical and has benefited from fish-taking tools. Findings and

    Conclusion

    Attempting to criminalize these acts under the name of terrorism faces challenges because the traditional concept of terrorism is different from ecotourism, the first of which relies on people and the second on property, but lawyers try to develop the concept of terrorism. They have been criminalizing these actions under the heading of terrorism. In this study, according to the existing legal rules and regulations regarding the crime of environmental terrorism in international law, analyzes, reviews and formulates ecotourism standards in the light of international environmental law in order to protect the common heritage of humanity and while expressing legal gaps. Existing, which can be criminalized by examining modern legal systems such as the United States, which seeks to develop the concept of terrorism.

    Keywords: destruction, Environment, Violence, ecotourism, Criminalization
  • Aref Shariat Kermani *, Moein Sabahi Garaghani Pages 184-205

    The family is the foundation of human society and the main center of growth and excellence of individuals. However, like any other institution, there may be conflicts and disagreements. In many cases, these family tensions lead to separation and separation of couples. Today, the legal solution for separating couples is to go to family court. As a result, and according to the laws in question, resolving disputes in family lawsuits is the responsibility of the arbitral tribunal. The Family Protection Law adopted in 2012, according to the order of the holy sharia of Islam, has made it necessary to refer divorce cases to arbitration. This is a legal requirement to bring about peace and reconciliation between conflicting couples and to support a family unit that is on the verge of breaking up. Therefore, the present dissertation uses the library method to examine the role of arbitration in reducing the number of cases submitted to the judiciary with emphasis on family lawsuits. The most important results of the research are that; Due to the importance of the position of arbitration in resolving disputes and encouraging people in the community to refer to the arbitration institution, it is necessary. One of the issues that is being considered today in reducing the rate of divorce and the social harms caused by it, and which has lost its function in the family justice institution today,

    Keywords: Arbitration, family, divorce, arbitration in divorce
  • Seyed Emadodin Tababaei, Abdolhosein Shiravi Khozani *, Mahmod Bagheri Pages 207-229

    Upstream oil contracts, like any other contract, are made up of at least two parties. The parties to the upstream oil contracts consist of a reservoir government or the National Oil Company and the International Oil Company. Each party tries to get the most points and interest from the mentioned contracts. Investors or international oil companies try to recoup the costs incurred along with their expected profits during the contract period, and instead the National Oil Company or the reservoir (employer) government tries to maintain production in addition to maintaining production. And to prevent serious damage to the oil reservoir, to manage the amount of revenues from oil revenues in such a way that the contractor or the international oil company does not have any revenue and on the other hand, the interests of the country owning the reservoir are preserved. This concern has caused the model of upstream oil contracts to move from concessions and participation in production to service contracts. In this regard, the employer or the government that owns the reservoir, in order to preserve the natural resources and to monitor the performance and expenses of the International Oil Company, shall include supervisions in the upstream contracts in its favor. Examining the employer supervision in Iran's cross-selling oil contracts and the new Iranian oil contracts called IPC will lead to a better understanding of the effectiveness of these conditions to protect the country's interests. Employer supervision in cross-selling contracts is significantly better than Iran's new oil contracts.

    Keywords: Reciprocal sale, Iran oil contract (IPC), government contracts. Joint Management Committee