فهرست مطالب

حقوقی بین المللی - پیاپی 64 (بهار و تابستان 1400)

مجله حقوقی بین المللی
پیاپی 64 (بهار و تابستان 1400)

  • 376 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1400/02/01
  • تعداد عناوین: 13
|
  • گودرز افتخار جهرمی، محمدرضا نریمانی زمان آبادی* صفحه 7

    امروزه داوری بی تردید پرکاربردترین شیوه حل و فصل اختلافات سرمایه گذاری بین المللی است. به باور بسیاری از ناظران، افزایش چشمگیر رجوع به داوری در حوزه سرمایه گذاری خارجی را باید در مزیت نسبی این شیوه از لحاظ پیش بینی پذیری و اعتماد بازیگران بین المللی به آن جستجو کرد. در این میان، پدیده تعارض آرا از موانع مهمی است که می تواند ویژگی های مذکور را به حاشیه رانده، و بخصوص از پیش بینی پذیری فرایند داوری بکاهد. مقاله حاضر می کوشد ضمن بررسی رویه داوری سرمایه گذاری، انواع تعارض آرا، علل آن و راهکارهای جلوگیری از صدور آرای متعارض را بررسی کند. نتایج پژوهش حاضر حاکی از آن است که نخست، وجود میزانی از عدم انسجام و هماهنگی در عناصر مختلف نظام حل و فصل اختلافات اجتناب ناپذیر است و از همین رو نمی توان تعارض آرا را به طور کامل از عرصه داوری سرمایه گذاری بین المللی زدود. دوم، پیشگیری از بروز هریک از انواع تعارض، نیازمند راهکاری ویژه است و نمی توان سازوکار واحد و جامعی برای ازمیان بردن کلیه عوامل بروز تعارض به دست داد. سرانجام، به نظر می رسد مقابله همه جانبه با پدیده تعارض آرا بدون اصلاح معاهدات بین المللی مربوط به حوزه داوری سرمایه گذاری امکان پذیر نیست.

    کلیدواژگان: آرای متعارض، داوری سرمایه گذاری بین المللی، دعاوی سهامداران، دکترین اضطرار، شرط انتخاب قطعی، تجمیع دعاوی
  • عباسعلی کدخدایی، ریحانه ریخته گر برنجی* صفحه 35

    داوری تجاری بین المللی، نقطه اتکا و ضمانت اجرای معاملات تجاری بین المللی محسوب و کارآمدی آن، موجب آسودگی خاطر شرکای تجاری و سرمایه گذاران می شود. اما بروز چالش های ناشی از تحریم و پیامدهای نقض آن ها سبب شده بازیگران داوری اعم از طرفین اختلاف، داوران و موسسات داوری با این مسئله درگیر شوند. مدیریت این موقعیت ها تنها با توجه به جزییات و عبارات هر رژیم تحریمی ممکن است. دستیابی به رهیافتی واقع بینانه و منطقی که ما را به شناخت آثار تحریم بر داوری رهنمون شود، یکی از نیازهای اساسی نظام بین الملل و بخصوص نظام حقوقی حاکم بر آن است. پس با توجه به ضرورت این امر به ویژه برای ایران، پرسش بنیادین پژوهش این است که درباره چالش های حقوقی ناشی از تحریم که بازیگران داوری با آن مواجه اند، چه راهکاری می توان اندیشید تا حقوق طرف های درگیر به خوبی استیفا شود؟

    کلیدواژگان: داوری، تحریم، مسئولیت، موسسات داوری، تجارت بین الملل
  • امیر مقامی*، ولی رستمی صفحه 73

    بند 1 ماده 14 میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مقرر نموده که هر کس حق دارد به دادخواهی اش در دادگاه «تاسیس شده به موجب قانون» رسیدگی شود. در ادامه، این حق به رسیدگی دادگاه های کیفری به اتهامات علیه اشخاص تسری یافته است و در نتیجه می توان گفت که هر کس حق دارد در دادگاه «تاسیس شده به موجب قانون» متهم شود و با رعایت سایر تضمینات دادرسی به اتهامش رسیدگی شود. مقاله حاضر با روش توصیفی تحلیلی به تحولات این اصل تحت عنوان «قانونی بودن دادگاه» پرداخته و نشان می دهد علاوه بر اینکه نهادهای بین المللی حقوق بشر قلمرو آن را توسعه داده اند، رویه بین المللی به جای تمرکز بر صلاحیت نهاد تاسیس کننده دادگاه، بیشتر بر تضمینات دادرسی عادلانه متمرکز شده است. همچنین در چارچوب حقوق بشردوستانه بین المللی، ممکن است بازیگران غیردولتی نیز محاکمی را با رعایت این تضمینات تاسیس کنند.

    کلیدواژگان: اصل قانونی بودن دادگاه، دادرسی عادلانه، میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، حقوق بشردوستانه، دیوان حقوق بشر اروپا، شورای امنیت، دادگاه کیفری بین المللی یوگسلاوی سابق
  • مهراب داراب پور*، الهام انیسی صفحه 97

    بروز اختلاف درزنجیره پیچیده قراردادهای پیمانکاری بین المللی بلندمدت که مستلزم هزینه های عظیم مالی و نیروی انسانی است، امری اجتناب ناپذیر است. مهم تر از آن، نحوه مواجهه با اختلافات و چگونگی حل و فصل آن‍هاست. سال هاست که گرایش ویژه ای برای به کارگیری هییت های تخصصی حل اختلاف در عرصه بین المللی وجود دارد. این هییت ها در مواقع بروز اختلاف نسبت به آن تصمیم می گیرند. این تصمیم مطابق مقررات فیدیک برای طرفین لازم الاجرا است. اما از آنجا که فیدیک هیچ سازکار اجرایی برای قصور از اجرای تصمیم هییت پیش بینی نکرده، مسئله اجرای آن در هاله ای از ابهام قرار گرفته است. مدت هاست دادگاه های ملی این نوع تصمیمات را به عنوان تعهد قراردادی تلقی کرده و به صورت جدی نسبت به آن اظهارنظر قضایی نکرده اند. اخیرا دادگاه بدوی و تجدیدنظر کشور سنگاپور با صدور آرای جنجالی، حکم به اجرای تصمیم غیرنهایی هییت حل اختلاف فیدیک صادر نمودند. این آرا، روشن کننده نحوه تفسیر صحیح از شرط ارجاع به هییت حل اختلاف فیدیک است و چنانچه به عنوان راهنمایی برای عملکرد دیگر محاکم قرار گیرد، راه را برای اجرای تصمیم هییت حل اختلاف فیدیک باز خواهد کرد. سال هاست که مراجع داوری و دادگاه ها در بسیاری از کشورها با این چالش روبه رو هستند. این پژوهش در صدد پاسخ به این سوالات است که اگر تصمیم لازم الاجرای غیرنهایی هییت حل اختلاف بتواند در قالب دستور موقت داوری قابلیت اجرا پیدا کند، چرا نباید به طریق اولی، تصمیمات نهایی لازم الاجرا باشد؟ آیا نباید این تصمیمات در راستای کارآمدی اقتصادی و جلوگیری از توقف پروژه ها حسب مورد به مثابه رای داوری یا دستور موقت داوری تلقی و قابل اجرا شود؟ و آخراینکه در صورت استنکاف از اجرای این تصمیم ها ضمانت اجرای آن کدام اند؟

    کلیدواژگان: هیئت حل اختلاف، فدراسیون بین المللی مهندسان مشاور، تصمیم لازم الاجرا و تصمیم نهایی هیئت، فیدیک، اجرای تصمیم، صلاحیت، سنگاپور
  • امیر درون پرور، پوریا عسکری* صفحه 123

    مکتب «مطالعات انتقادی» در حقوق و «جریان جدید» در حقوق بین الملل، جنبش های نوظهوری هستند که با هدف انتقاد همه جانبه از وضع موجود و طرح مبانی جدید به منظور نیل به وضع مطلوب، فلسفه ورزی نموده اند. در پژوهش حاضر سعی شده است تا حد امکان مهم ترین ابعاد نقد «جریان جدید» از جریان اصلی حقوق بین الملل بیان شود تا خواننده با منطق انتقادی این جریان آشنا شود و امکان اصلاح ساختاری حقوق بین الملل در پرتو اندیشه انتقادی را ارزیابی کند. ازاین رو مسئله اصلی پژوهش حاضر این است که آیا جریان جدید توانسته در عین حال که نقدی شالوده شکن به ریشه ها، ساختار و ماهیت حقوق بین الملل وارد می کند، از یک سو گرفتار شک گرایی رادیکال و پوچ انگاری نشود و از سوی دیگر بینشی ایجابی نسبت به وضع مطلوب حقوق بین الملل ارایه کند. این پژوهش با بررسی اصلی ترین حوزه های نقد «جریان جدید» به این نتیجه رسید که این جریان نه تنها بینشی ایجابی نسبت به حقوق بین الملل ارایه می دهد، بلکه با ایجاد نوعی معرفت شناسی انتقادی و ارتقای جایگاه استدلال عقلانی، راه خود را از شک گرایی رادیکال و پوچ انگاری معرفت شناختی کاملا متمایز می کند.

    کلیدواژگان: جنبش مطالعات انتقادی حقوق، جریان جدید، استدلال حقوقی، عدم تعین، تاریخ نگاری حقوق بین الملل
  • مرضیه طهماسبی*، لیلا رئیسی صفحه 151

    یکی از دغدغه های جدی نهادهای حقوق بشری، خلاهای قانونی موجود در حوزه حقوق بین الملل سرمایه گذاری است که منجر به تضعیف حمایت های حقوق بشری می شود. مهم ترین راه حل این مشکل، بهره بردن از رویه های شکل گرفته داوری سرمایه گذاری بین المللی در این زمینه است. ازاین رو این مقاله می کوشد از طریق تحلیل آرای دیوان ایکسید در زمینه حقوق بشر، میزان اعمال ملاحظات حقوق بشری در این آرا و کمک به توسعه و ارتقای حقوق بشر در حقوق بین الملل سرمایه گذاری را نشان دهد. شایان ذکر است دیوان ایکسید توانسته به طور موثر، رویه های کاربردی و مفیدی را در راستای پیشرفت حقوق بشر در حوزه سرمایه گذاری بین المللی ایجاد کند. البته باید اذعان کرد که هنوز دیوان ایکسید نتوانسته در این خصوص رویه ثابتی ایجاد کند. به عنوان نتیجه تحقیق می توان بیان داشت که توسعه داوری در حقوق سرمایه گذاری در حوزه حقوق بشر، رویکرد تدریجی خواهد بود.

    کلیدواژگان: حقوق بشر، حقوق بین الملل سرمایه گذاری، نهاد داوری ایکسید، سلب مالکیت، توسعه و ارتقا
  • ساسان صیرفی* صفحه 181

    سازکار حل اختلاف کنوانسیون 1982 ملل متحد در خصوص حقوق دریاها بر چهار آیین قضایی و داوری بنا نهاده شده است؛ بدین گونه که دیوان بین المللی دادگستری، دیوان بین المللی حقوق دریاها و دادگاه های داوری موضوع ضمیمه های هفتم و هشتم کنوانسیون به طور موازی واجد صلاحیت اجباری رسیدگی به اختلافات ناشی تفسیر یا اجرای کنوانسیون هستند. با این وصف، دامنه شمول آیین های اجباری بنابر مواد 297 و 298 کنوانسیون محدود شده است. از یک سو، ماده 297 پاره ای از اختلافات را از حوزه شمول آیین های اجباری خارج می کند و از سوی دیگر، طبق ماده 298 هر کشور متعاهد مجاز است انواع مشخصی از اختلافات را از شمول آیین های اجباری مستثنا کند. ساختار پیچیده و واژه پردازی مبهم این دو ماده، راه را بر بحث ها و تردیدهای گوناگون درباره حیطه شمول آیین های اجباری گشوده است. همچنین درباره شمول آیین های اجباری کنوانسیون حقوق دریاها بر اختلافات سرزمینی ابهامی اساسی وجود دارد. این همه سبب شده است که مراجع قضایی و داوری برای احراز صلاحیت خود درباره اختلافات ناشی از کنوانسیون حقوق دریاها به تبیین و تفسیر دامنه شمول آیین های اجباری حل اختلاف آن بپردازند. این نوشتار بر آن است که با توجه آرای قضایی و داوری، دامنه شمول آیین های اجباری حل اختلاف کنوانسیون حقوق دریاها را بررسی کند.

    کلیدواژگان: کنوانسیون حقوق دریاها، آیین های اجباری حل اختلاف، دیوان بین المللی حقوق دریاها، داوری ضمیمه هفتم، استثنائات اختیاری، اختلافات سرزمینی، صلاحیت
  • مهدی کیخسروی*، سید یاسر ضیایی صفحه 215

    تلاش های دیپلماتیک پنج جانبه دولت های ساحلی دریای خزر به منظور تعیین رژیم حقوقی این دریا پس از 27 سال در 12 اوت 2018 (برابر با 21 مرداد 1397) با انعقاد «کنوانسیون وضعیت حقوقی دریای خزر» در شهر آکتایو قزاقستان به ثمر نشست. هرچند این کنوانسیون با تقسیم دریای خزر به مناطق دریایی مختلف ازجمله منطقه آب های سرزمینی در راستای تعیین صلاحیت دولت های ساحلی گام برداشته، تامل در مفاد این کنوانسیون، شاهدی بر این مدعاست که در خصوص بسیاری از موضوع های صلاحیتی در منطقه آب های سرزمینی این دریا مقرره ای وجود ندارد. بدون تردید، وجود چنین خلاهای معاهداتی می تواند دولت های ساحلی خزر به ویژه دولت ایران را در مرحله اجرا با مشکلات جدی مواجه کند. نتایج این نوشتار نشان می دهد که مطابق حقوق بین الملل، دولت های ساحلی در رابطه با طیف گسترد ه ای از موضوع ها از صلاحیت های تقنینی، قضایی و اجرایی در منطقه آب های سرزمینی برخوردارند و تسری مقررات مزبور توسط پنج دولت ساحلی به دریای خزر، بهترین راهکار جهت حل و فصل چالش های صلاحیتی آتی است.

    کلیدواژگان: کنوانسیون وضعیت حقوقی دریای خزر، آب های سرزمینی، صلاحیت تقنینی، صلاحیت قضایی، صلاحیت اجرایی
  • حیدر پیری*، ستار عزیزی صفحه 243

    دیوان بین المللی دادگستری و سلف آن (دیوان دایمی بین المللی دادگستری) در بسیاری از آرای خود به مناسبت های مختلف (هم راسا و هم در پاسخ به استدلال های طرفین دعوا) به استدلال از راه مفهوم مخالف پرداخته اند. این سوال ها مطرح هستند که معیار و ضابطه وجود و عدم مفهوم مخالف در قوانین موضوعه و گزاره های حقوقی چیست؟ دیوان دایمی و دیوان جدید تا چه حد و چگونه به استدلال از راه مفهوم مخالف توسل جسته اند؟ چه اهمیتی به این استدلال نسبت داده شده است؟ و در این میان آیا در ایجاد یک چارچوب حقوقی قابل پیش بینی و توسعه منسجم حقوق بین الملل سهیم بوده اند؟ تحلیل آرا و نظرات در خصوص مفهوم مخالف به طور خاص کمک می کند تا ماهیت آن را بهتر شناخته، ارزیابی بهتری از محتوا و کارکردهای آن داشت. ازاین رو مقاله حاضر با تتبع در رویه قضایی بین المللی به این نتیجه می رسد که دیوان دایمی و جدید از این شکل استدلال برای توجیه تصمیم های خود (متقاعدکردن طرفین دعوا برای پذیرش یک تصمیم حقوقی)، در فرایند تفسیر معاهدات برای رسیدن به مراد واقعی طرفین اسناد و به تعبیری کشف روح قانون و به عنوان وسیله فرعی در تعیین محتوای قواعد که باید در قضایای خاص اعمال شود (استنباط و کشف حکم حقوقی) استفاده می کنند. همچنین ملاک و مناط تشخیص مفهوم در قوانین بین المللی، معمولا از قراین خارجی به دست می آید، اما در جایی که قرینه خارجی وجود نداشته باشد، علاوه بر رعایت اصول و قواعد مسلم حقوقی، از راه ذوق سلیم و موازین لغوی به دست دمی آید.

    کلیدواژگان: مفهوم مخالف، استدلال حقوقی، تفسیر معاهدات، روش های تفسیر، دیوان بین المللی دادگستری
  • محمدعلی مرادی*، علی توکلی طبسی صفحه 273

    خلع سلاح هسته ای، نهادی است که هم زمان با پیدایش نخستین سلاح های هسته ای پا به عرصه گذاشت. تقریبا تمامی اسناد هسته ای ازجمله NPT، نیل به خلع سلاح هسته ای را مقصد نهایی در این مسیر می دانند. اما توسل به نظریه بازدارندگی هسته ای، تا کنون مانع از تحقق این هدف شده است. در سپتامبر 2017، کشورهای فاقد سلاح هسته ای عضوNPT، معاهده منع تسلیحات هسته ای (TPNW) را تصویب کردند که با وجود استقبال طرفداران صلح و نهادهای بشردوستانه، با تحریم کشورهای دارای سلاح هسته ای و متحدان آن ها روبه رو شد. با وجود آنکه این معاهده هنوز لازم الاجرا نشده است، سوالات زیادی ازجمله نحوه تعامل آن با NPT و برنامه خلع سلاح گام به گام آن ایجاد کرده است به طوری که مخالفان آن را تضعیف کننده اجماع بین المللی و بی اثرکننده تلاش های صورت گرفته می دانند. ولی طرفداران آن را هنجار حقوقی و اخلاقی جدیدی می دانند که می تواند فشار مضاعفی را بر کشورهای دارای سلاح های هسته ای برای دست کشیدن از نظریه بازدارندگی و پذیرش خلع سلاح هسته ای وارد کند.

    کلیدواژگان: پیمان NPT، خلع سلاح هسته ای، کشورهای دارای سلاح هسته ای، کشورهای فاقد سلاح های هسته ای، معاهده منع تسلیحات هسته ای(TPNW)
  • عبدالله عابدینی* صفحه 307

    در تاریخ 31 ژوییه 2019 وزارت خزانه داری ایالات متحده اعلام کرد که وزیر امور خارجه ایران بر اساس فرمان اجرایی 13876 مورخ 24 ژوین 2019 در فهرست تحریمی این کشور قرار گرفته است. دلیل این امر، کمک به پیشبرد مقاصد رهبر ایران در سیاست خارجی عنوان شده است. بر اساس حقوق بین الملل عرفی، وزیر خارجه در کنار رییس دولت و رییس حکومت در زمره مقامات عالی رتبه دولتی محسوب می شود که در حقوق بین الملل از مصونیت برخوردارند. مبنای اعطای مصونیت به رییس دولت، احترام به حاکمیت بر اساس اصل برابری کشورها و همچنین، مبنای اعطای مصونیت به رییس حکومت و وزیر امور خارجه، انجام هرچه بهتر و موثرتر وظایف محوله است. در این خصوص می توان به طور خاص به مصونیت از تعقیب و رسیدگی کیفری و حقوقی و مصونیت از اجرای تصمیمات محاکم کشور خارجی اشاره کرد. ایالات متحده در عمل مدعی است که مصونیت وزیر خارجه ایران را نقض نکرده و حتی پس از درج نام وزیر خارجه در فهرست تحریمی، اجازه حضور وی را به رغم اعمال برخی محدودیت های مجاز، به مقر سازمان ملل متحد ارایه کرده است. بنابراین، تحریم هدفمند مورد بحث، منجر به نقض تعهد بین المللی ایالات متحده در چارچوب مصونیت وزیر خارجه نشده است. این نوشتار ضمن مروری بر قلمرو تعهد مصونیت مقامات دولتی،  نسبت میان تحریم هدفمند و مصونیت وزیر خارجه ایران را در پرتو اقدام اخیر ایالات متحده بررسی می کند.

    کلیدواژگان: مصونیت، ایالات متحده، ایران، تحریم، حقوق بین الملل عرفی
  • جواد صالحی* صفحه 333

    رهگیری و بازگرداندن کشتی حامل پناهجویان در مناطق مختلف دریایی از اقدام های شایع دولت ساحلی در سال های اخیر است. این وضعیت در تقابل با تعهد دولت ساحلی بر کمک رسانی به کشتی حامل پناهجویان است که بررسی ابعاد آن از اهداف و موضوع این نوشتار است. اتکای پژوهش بر مقررات کنوانسیون حقوق دریاها، سولاس و سار،  و سوال اصلی آن این است که مولفه های تعهد بین المللی دولت ساحلی در کمک رسانی به پناهجویان و احتراز از رهگیری و بازگرداندن کشتی حامل آن ها در مناطق مختلف دریایی چیست؟ یافته های پژوهش نشان می دهد که دولت ساحلی بر همکاری با فرمانده کشتی و دولت صاحب پرچم آن در نجات افراد در حالت اضطرار در دریاها، تخلیه پناهجویان و تامین محل امن برای اسکان آن ها در قلمرو سرزمینی متعهد است. با وجود این، بازگرداندن کشتی حامل پناهجویان از منطقه نظارت و دریای سرزمینی دولت ساحلی با مقررات کنوانسیون حقوق دریاها، و از دریاهای آزاد و منطقه انحصاری اقتصادی با توسل به موافقت نامه های دوجانبه موجهه است اما مقبولیت ندارد.

    کلیدواژگان: سیاست بازگرداندن، رهگیری، دولت ساحلی، کنوانسیون حقوق دریاها، عملیات جستجو و نجات، فرمانده کشتی، دولت صاحب پرچم
|
  • Goodarz Eftekhar Jahromi, Mohammad-Reza Narimani * Page 7

    Arbitration has in recent times been considered as the most useful mechanism for settling international investment disputes. The significant increase in referring to arbitration, according to many commentators, must be sought in arbitration’s comparative advantages in terms of predictability and the trust of its international users. Conflicting decisions are among important setbacks to these advantages, and in particular, the issue of predictability in arbitration. Through an in-depth analysis of relevant arbitral precedent, this paper seeks to suggest a typology of conflicting decisions, and to explain potential solutions available for addressing its causes. It is concluded that, first, a degree of inconsistency is an integral part of any dispute settlement system, and therefore, it may not be fully eliminated from arbitration. Second, each type of conflict requires a unique solution, and accordingly, there is no single mechanism to address all types of conflicting decisions. Finally, inconsistency might not be eliminated unless a number of revisions are made to international treaties relevant to investment arbitration.

    Keywords: Conflicting Decisions, International Investment Arbitration, Shareholders’ Claims, Doctrine of Necessity, Fork-in-the-Road Clause, Consolidation of Proceedings
  • Abbasali Kadkhodai, Reihane Rikhtegar Berenji * Page 35

    International commercial arbitration is considered as the fulcrum and enforcing tool of international commercial transactions. The efficiency of this mechanism brings relief for business partners and foreign investors. Unfortunately, the challenges of sanctions and the concerns about the consequences of their breach have affected the active arbitral actors such as the parties to the dispute, arbitrators and arbitral institutions. Managing these situations is only conceivable by marking the details and phrases of each sanctions regime. Reaching a realistic and logical solution which would guide us to learn the impacts of sanctions on arbitration is one of the vital needs of the international system, especially the governing legal system. Considering the necessity of this issue –especially for Iran- the main question here is the approach to be used to manage these legal challenges that the arbitral actors face every day, so that the rights of everyone involved can be preserved. This research, using the descriptive-analytic method, strives to clarify the legal challenges of sanctions for international commercial arbitration through doctrine and jurisprudence.

    Keywords: Arbitration, sanction, responsibility, Arbitral Institutions, International Commerce
  • Amir Maghami *, Vali Rostami Page 73

    Under article 14(1) of International Covenant on Civil and Political Rights, any person has the right to be heard in a court that “has been established by law”. Subsequently, this right has been extended to criminal courts for charges against persons, and thus it can be said that anyone has the right to be charged in a court "established by law" and be tried with observance of other requirements of fair trial. This paper describes the developments of this principle under the heading of "the lawfulness of the court" by means of a descriptive-analytical approach. It has been concluded that in addition to international human rights institutions developing its scope, international practice rather than focusing on the competence of the court's constituent body is more focused on ensuring fair trial. Furthermore, within the framework of international humanitarian law, non-governmental actors may also establish trials with these guarantees in place.

    Keywords: The Principle of Lawfulness of the Court, Fair Trial, International Covenant on Civil, Political Rights, Humanitarian Law, European Court of Human Rights, Security Council, International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia
  • Mehrab Darabpour *, Elham Anisi Page 97

    Disputes are inseparable part of complicated cycles of international long-term construction contracts which deal with huge financial and human resources. How to deal with disputes and settle them is more crucial. A new trend in applying the specialized dispute boards for settlement of the disputes has emerged in international construction contracts in recent years. In times of disputes, these boards decide that the issued decision is binding on the parties based on FIDIC Conditions. However, there is no enforcement mechanism when failure to comply with such a decision occurs, and the procedure thereof is also unclear. These kinds of decisions are mostly regarded as contractual obligations and there is not enough supporting judicial opinion to uphold them seriously. Recently, the High Court and the Court of Appeal in Singapore have enforced binding but not final Dispute Adjudication Board (DAB) decisions. In Singapore, these judicial awards make it clear how the term of reference to DAB could be interpreted. The procedure might be a useful guideline for other courts and arbitral tribunals which are dealing with the enforcement of DAB decisions in different countries as a challenging issue. This study tries to uphold the view that since the binding but not final DAB Decisions could be enforced through the interim awards by a court, a fortiori, the binding and final ones could be regarded as arbitral awards and enforced as final arbitral awards. It is also argued that recognition and enforcement of FIDIC DAB decisions could to some useful extent guarantee the cash flow and financial efficiency of construction projects. Finally, the guarantees for the failure in the enforcement of decisions are debated.

    Keywords: Dispute Adjudication Board, FIDIC, Binding, Final Decisions, Enforcement of Decisions, Singapore Courts, Jurisdiction, PERSERO Case
  • Amir Darounparvar, Pouria Askary * Page 123

    The Critical Studies Movement in law and the New Stream in international law are emerging movements that seek to criticize the status quo and to design new foundations in order to achieve the desired condition. In the present research, the most important aspects of the critique of the New Stream of international law’s mainstream have been expressed in order to familiarize the reader with the critical logic of this movement and the possibility of structural reform of international law in light of critical thinking has been assessed. Hence, the main question of the present research is whether the new stream has provided a deconstructing criticism to the roots, the structure and nature of international law that on the one hand, does not lead to radical skepticism and nihilism, and on the other hand, provides a more positive insight into the desired status of international law. By examining the main areas of the critique of the New Stream, it is concluded that although the intellectuals of this movement were incapable of providing a positive insight into international law, by creating a kind of critical epistemology and promoting the position of rational reasoning, they are quite distinct from radical skepticism and epistemic absurdity.

    Keywords: Critical Legal Studies Movement, New Stream, legal argument, Uncertainty, International Law Historiography
  • Marziyeh Tahmasebi *, Leila Raisi Page 151

    One of the serious concerns of human rights institutions is legal deficiencies of international investment law that could undermine human rights support. The most important way to address this problem is to benefit from the procedures of international investment arbitration. This paper tries to analyze the relation between human rights and international investment law through the analysis of awards issued by ICSID tribunal in the field of human rights, and illustrates the amount of human rights considerations in those awards and contributes to the development and promotion of human rights in international investment law. It is notable that the arbitral practice is positively engaging with human rights obligations of investors. However, it must be recognized that approaches of ICSID investment tribunal towards human rights are not yet based on a fixed procedure. It must be admitted that the development of investment law arbitration on human rights will be a gradual approach.

    Keywords: human rights, International Investment Law, ICSID Arbitration, Expropriation, Development, Promotion
  • Sassan Seyrafi * Page 181

    The dispute-settlement system of the 1982 Law of the Sea Convention is based on four judicial and arbitral procedures. The International Court of Justice, the International Tribunal for the Law of the Sea and arbitral tribunals under Annexes VII and VIII of the Convention have compulsory jurisdiction over disputes concerning its interpretation or application. Nonetheless, the scope of these compulsory procedures has been restricted by Articles 297 and 298 of the Convention. On the one hand, Article 297 sets out exceptions to the compulsory procedures. Article 298, on the other, allows States Parties to exclude specific categories of disputes from the compulsory procedures. Yet, the complex structure and ambiguous wording of these two Articles has given way to controversy and uncertainty about the scope of the compulsory dispute-settlement procedures. Furthermore, there is great uncertainty about the applicability of the compulsory procedures to territorial disputes connected to the Law of the Sea Convention. Consequently, judicial and arbitral bodies have had to explain and interpret the scope of the Convention’s compulsory dispute-settlement procedures. This paper aims to examine the scope of the Law of the Sea Convention’s compulsory dispute-settlement procedures in light of judicial and arbitral decisions.

    Keywords: Law of the Sea Convention, Compulsory Dispute Settlement Procedures, International Tribunal for the Law of the Sea, Annex VII. Arbitration, Optional Exceptions, Territorial Disputes, competence
  • Mahdi Keykhosravi *, Seyed Yasser Ziaei Page 215

    After 27 years of diplomatic efforts by the five Caspian coastal States to determine the legal regime of this Sea, it resulted in the signing of the "Convention on the Legal Status of the Caspian Sea" in Aktau, Kazakhstan on August 12, 2018. Although this Convention has taken steps to determine the jurisdiction of coastal States by dividing the Caspian Sea into different maritime zones, including territorial waters, contemplation on the provisions of this Convention shows that there are no rules in many jurisdictional matters in the territorial waters of this Sea. Furthermore, the absence of such a treaty can cause serious problems for the Caspian coastal States, especially the Islamic Republic of Iran. Under international law of the sea, coastal States have legislative, judicial and enforcement jurisdictions on a wide range of issues in the territorial waters area. It is concluded in this study that extending these regulations by the five coastal States to the Caspian Sea is the best way to resolve future jurisdictional challenges.

    Keywords: The Convention on the Legal Status of the Caspian Sea, Territorial Waters, Legislative Jurisdiction, Judicial Jurisdiction, Enforcement Jurisdiction
  • Heidar Piri *, Satar Azizi Page 243

    A contrario reasoning has been widely used in the Permanent Court of International Justice & its successor (International Court of Justice) on various occasions. The questions ariseing are, what is the criterion for the existence and non-existence of a contrario in the statutory law and legal propositions? To what extent and how has a contrario reasoning been used in the PCIJ and ICJ jurisprudence? What is the importance of this essential argument? And finally, have they contributed to the creation of a predictable legal framework and the coherent development of international law? Analysis of the judgments and advisory opinions regarding this concept help us to understand the nature of the concept and to assess its scope in a better way. Having Followed up the judicial procedure, it is concluded that a contrario reasoning is one of the basic and flexible methods of reasoning in international law. The ICJ and its predecessor have used this form of reasoning to justify their decisions, in the process of interpreting a treaty to discover the spirit of the law, and as a supplementary means for the determination of the content of rules to be applied in certain cases. This form of legal reasoning has also been cited many times and in various contexts in all major substantive fields of international law.

    Keywords: A Contrario, International Jurisprudence, Legal Reasoning, Interpretation of Treaties, Methods of Interpretation, ICJ
  • Mohamadali Moradi *, Ali Tavakoli Tabasi Page 273

    Nuclear disarmament is an institution that coincided with the emergence of the first nuclear weapons. Almost all nuclear documents, including NPT, view nuclear disarmament as the ultimate destination on this path. But the application of the theory of nuclear deterrence have so far prevented this goal from being realized. In September 2017, non-nuclear-weapon states parties to the NPT, approved the Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons (TPNW), which was welcomed by peace advocates and humanitarian organizations but encountered with the boycott of nuclear- weapon-states and their allies. While the treaty has not yet entered into force, it has raised many questions, including how it interacts with the NPT and its step-by-step disarmament program, so that its opponents believe it undermines the international consensus and all efforts which have been made. But proponents view it as a new legal and ethical norm that could put additional pressure on nuclear-weapon-states to abandon the theory of deterrence and accept nuclear disarmament.

    Keywords: NPT Treaty, Nuclear Disarmament, Nuclear-Weapon-States, Non Nuclear-Weapon-States, TPNW Treaty
  • Abdollah Abedini * Page 307

    On July 31, 2019, United States Secretary of the Treasury declared that Iran’s Minister of Foreign Affairs has been sanctioned under the Executive Order 13876 dated June 24, 2019. Contribution in pursuing the Iranian leader’s foreign policy was the reason indicated for this action. Head of States, Head of Governments and Ministers of Foreign Affairs are among high ranking State officials who enjoy immunity under customary international law. Respect for sovereignties based on the principle of sovereign equality of States as the basis of the Head of States immunity and the effective performance of Head of Governments and Minister of Foreign Affairs’ functions are considered as raison d'être of immunities afforded to them. Immunity from civil and criminal jurisdiction and execution of foreign courts’ decisions are among those immunities. The US contests that the immunity of Iran’s Minister of Foreign Affairs has not been breached; particularly after imposing sanctions, he was allowed to enter to the United Nations Headquarters while imposing certain authorized restrictions on his movement. Hence, this targeted sanction would not violate the US obligations regarding immunity. This article tries to explore through examining the scope of the rule of State official’s immunity, the relationship between US targeted sanctions and the immunity of Iran’s Minister of Foreign Affairs.

    Keywords: Immunity, United States, Iran, sanction, Customary International Law
  • Javad Salehi * Page 333

    Interception and repatriation of asylum seekers in different maritime zones has been a common practice of the coastal states in recent years. This situation is in contrast with the coastal states' obligations to assist asylum seekers and that the study of its dimensions is one of the object and purposes of this article. The research method is descriptive-analytical and relies on the provisions of the UNCLOS, SOLAS and SAR Conventions. Main research question is what is the Coastal State's international obligations in rendering assistance to asylum seekers and avoiding interception and push back of their ship in different maritime zones? Research findings show that the Coastal State is obligated to cooperate with the ship's Master and its flag State to rescue people in distress at sea, asylum seekers disembarkation and provide them a safe haven in its territory. However, the interdiction of asylum seekers from the Territorial Waters and the Contiguous Zone is justified by the provisions of the UNCLOS and from the High Seas and the Exclusive Economic Zone with bilateral agreements, which however is not an accepted practice.

    Keywords: Repatriation Policy, Interception, Coastal state, the UNCLOS, Search, Rescue Operations, Ship Master, Flag State