فهرست مطالب

نشریه چشم انداز حسابداری و مدیریت
سال چهارم شماره 39 (بهار 1400)

  • جلد دوم
  • تاریخ انتشار: 1400/02/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جواد پورغفار*، امید ابافت صفحات 1-14
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین محدودیت مالی و حساسیت جریان های نقدی با تامین مالی خارجی می باشد. این پژوهش از نظر ماهیت و روش توصیفی و از نظر هدف، یک پژوهش کاربردی بوده و از آنجایی که در پژوهش حاضر وضعیت موجود متغیرها با استفاده از جمع آوری اطلاعات، از طریق اطلاعات گذشته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است، در ردیف مطالعات توصیفی و از نوع پس رویدادی گنجانده می شود. در مسیر انجام این پژوهش، دو فرضیه تدوین و 110 شرکت از طریق نمونه گیری به روش حذف سیستماتیک برای دوره زمانی 8 ساله بین 1390 تا 1397 انتخاب شده و داده های مربوط به متغیرهای پژوهش بعد از گردآوری در نرم افزار اکسل با استفاده از نرم افزار آماری استاتا نسخه 15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمون فرضیات نشان داد بین محدودیت مالی و تامین مالی خارجی رابطه مستقیم معناداری وجود دارد. و بین حساسیت جریان های نقدی و تامین مالی خارجی رابطه معکوس معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: محدودیت مالی، حساسیت جریان های نقدی، تامین مالی خارجی
  • مجتبی قنبرزاده*، سید جمال هاشمی دهکردی، علی وصال صفحات 15-38
    طی دهه گذشته، افشای اطلاعات مدل های کسب وکار توسط نهادهای حرفه ای حسابداری مورد توجه قرار گرفته، لیکن در ایران این موضوع مغموم مانده و شرکت های ایرانی برای افشای این اطلاعات الگوی مشخصی ندارند. هدف از پژوهش حاضر، تبیین الگویی برای افشای داوطلبانه اطلاعات مالی و غیرمالی مدل های کسب وکار می باشد. پژوهش حاضراز لحاظ جهت گیری پژوهش، کاربردی است. جهت شاخص سازی افشای داوطلبانه اطلاعات مالی و غیرمالی مدل های کسب وکار از روش ساختار چند بعدی استفاده شده است. برای اجرای این روش سه مرحله ایجاد شاخص، توسعه مقیاس و ارزیابی مقیاس انجام شد. بر اساس مطالعات کتابخانه ای و انجام مصاحبه با برخی از خبرگان، تعداد 36 شاخص در شش بعد شناسایی شد. جامعه آماری پژوهش متشکل از اساتید دانشگاهی، مدیران اجرایی، حسابرسان و تحلیل گران مالی بوده که با استفاده از روش نمونه گیری کوکران، پرسشنامه محقق ساخته در اختیار 286 نفر از کارشناسان گذاشته شد و مبنای تحلیل قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از آزمون های استنباطی استفاده گردید. نتایج حاصل از آزمون دوجمله ای نشان داد که نظرهای موافق کارشناسان بسیار بیشتر از نظرهای مخالف بوده و پاسخ دهندگان نسبت به شاخص های تعیین شده با اطمینان بالایی اظهارنظر نموده اند و میزان اعتبار هر یک از شاخص های افشای داوطلبانه اطلاعات مدل های کسب وکار بر اساس آزمون تی تک نمونه ای بیشتر از حد متوسط بوده است. بعلاوه، نتایج آزمون فریدمن نشان داد که از بین شاخص های پیشنهاد شده، پیامدهای اقتصادی، تهیه صورت سود و زیان جداگانه و تلفیقی و افشای محرک های کلیدی درآمدهای عملیاتی مدل های کسب وکار از سطح اهمیت قابل توجهی برخوردار هستند. هم چنین، نتایج پژوهش می تواند نقش، اهمیت و رتبه شاخص های افشای داوطلبانه اطلاعات مالی و غیرمالی مدل های کسب وکار را برای مدیران و سیاست گذاران امر آشکار ساخته تا شرکت ها را به افشای دقیق و صحیح این اطلاعات ترغیب نموده و زمینه های شفافیت بیشتر محیط اطلاعاتی را فراهم آورند.
    کلیدواژگان: افشای داوطلبانه، گزارشگری مالی، اطلاعات مالی و غیرمالی، مدل کسب وکار
  • فاطمه دادبه*، زهرا میرزایی گودرزی صفحات 39-52
    تعامل بین هییت مدیره و مدیران نقش بسزایی در تصمیم گیری های مدیریتی و عملکرد شرکت ایفا می کند. علت متنوع سازی جغرافیایی شرکت، بهره مندی از مزایای گسترش اقتصادی است که بر عملکرد شرکت و ثروت سهامداران نیز تاثیر بسزایی دارد. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر دوگانگی وظایف مدیرعامل بر رابطه بین متنوع سازی جغرافیایی و عملکرد شرکت است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت تحلیلی می باشد. برای جمع آوری داده های آن از صورت های مالی شرکت های بورس اوراق بهادار تهران استفاده شده است. نمونه آماری پژوهش 106 شرکت از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1392 الی 1397 می باشد. یافته های این پژوهش نشان می دهد بین متنوع سازی جغرافیایی و عملکرد شرکت رابطه مثبت و معناداری برقرار است و دوگانگی وظایف مدیرعامل موجب تعدیل این رابطه می شود.
    کلیدواژگان: دوگانگی وظایف، عملکرد شرکت، متنوع سازی جغرافیایی
  • علی اکبر پور موسی، ستی شریف زاده دربان* صفحات 53-64

    رشد و دگرگونی سریع روابط اقتصادی، منجر به رقابت شدیدی در عرصه تجارت، صنعت و سرمایه گذاری شده است. لذا شرکت ها برای بقا و گسترش فعالیت های خود نیاز به انجام سرمایه گذاری های مناسب، به موقع و کارا دارند. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین محدودیت های مالی و کارایی سرمایه گذاری همچنین تاثیر جریان های نقدی بر رابطه یادشده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت تحلیلی می باشد. برای جمع آوری داده های آن از صورت های مالی شرکت های بورس اوراق بهادار تهران استفاده شده است. نمونه آماری پژوهش 100 شرکت از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1390 الی 1395 می باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد محدودیت مالی بر کارایی و کم سرمایه گذاری شرکت تاثیر مثبت و معناداری دارد و همچنین جریان وجوه نقد آزاد نیز رابطه بین محدودیت های مالی و کارایی سرمایه گذاری را تشدید می کند.

    کلیدواژگان: محدودیت های مالی، کارایی سرمایه گذاری، جریان های نقدی
  • نرگس محقق کیا* صفحات 65-82
    فشار رقابتی عامل مهمی در تصمیم گیری های رقابتی است و همچنین در بازار محصولات احتمال دستکاری سود در شرکت ها را افزایش می دهد و در زمان وجود رقابت شدید در بازار، مدیران در خصوص دستکاری سود برای تحت تاثیر قرار دادن سرمایه گذاران بالفعل و بالقوه از طریق اثر گذاشتن بر قیمت سهام و گزارش سود مناسب قبل از تحصیل آن، تحت فشار هستند. از این رو هدف این پژوهش پاسخ به این پرسش است که آیا قدرت بازار و رقابت در بازار محصول رابطه بین راهبری شرکتی و مدیریت سود را تعدیل می کند؟ برای بررسی این موضوع با استفاده از 118 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1394 تا 1398 با استفاده از رگرسیون خطی به بررسی و تجزیه و تحلیل این موضوع پرداخته شد که نتایج آزمون نشان داد حاکمیت شرکتی و مدیریت سود رابطه معناداری دارند همچنین در دیگر نتایج آزمون فرضیه ها مشاهده شد که رقابت در بازار محصول و قدرت بازار رابطه بین حاکمیت شرکتی و مدیریت سود را تعدیل می کنند.
    کلیدواژگان: قدرت بازار، رقابت در بازار محصول، حاکمیت شرکتی، مدیریت سود
  • سوده باقری ریزی*، مصطفی غیاثیان، محمد احمدی صفحات 83-96
    امروزه مشارکت شهروندان در اداره شهر ها نقش بسیار مهمی در افزایش سرعت توسعه و بهبود کیفیت جوامع دارد. تلاش در افزایش میزان مشارکت و نزدیکی به مردم همواره یکی از عوامل اصلی توسعه یافتگی محسوب شده و تحقق آن از دغدغه های اصلی مسیولین هر کشوری بوده است. تحقیق حاضربا هدف بررسی عوامل ارتقا مشارکت شهروندان همدانی دراجرای مصوبه های شورای شهر صورت گرفته است.این تحقیق از نظر دسته بندی بر اساس هدف ،کاربردی است و از نظر جمع آوری اطلاعات توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری این تحقیق کلیه شهروندان همدانی در مناطق چهار گانه این شهر بوده و حجم نمونه مورد بررسی بر اساس جدول مورگان 384 نفر تعیین گردیده است،که از این تعداد ،199 نفر را زنان و 185 نفر را مردان تشکیل داده اند . اطلاعات میدانی مورد نیاز به وسیله پرسشنامه حاصل شده است و برای اندازه گیری پایایی سوالات پرسشنامه از آلفای کرونباخ استفاده گردیده است. روایی این پژوهش نیز به روش روایی محتوا مورد بررسی و تایید قرار گرفته است. فرضیات پژوهش با استفاده از آزمون های آماری نظیر کولموگوروف- اسمیرنوف و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج بدست آمده از پژوهش، بیانگر این موضوع بود که تمام فرضیات تحقیق مورد تایید قرار گرفته اند. بدین معنی که هشت عامل رضایتمندی، رعایت عدالت، اطلاع رسانی ،استقبال شورا از مشارکت مردمی، اعتمادسازی، عوامل فرهنگی ،عوامل اقتصادی و عوامل مذهبی بر میزان مشارکت مردم در اجرای مصوبات تاثیر مستقیم دارند.
    کلیدواژگان: شورا، مشارکت، مصوبه، کمیسیون، شهروندی
  • مهیا قربانی گلپرور* صفحات 97-115
    نتایج پژوهش های قبلی راجع به قدرت مدیرعامل و نقش های هییت مدیره های اجرایی و تاثیرشان در ریسک پذیری بانکی و عملکرد مالی بسیار محدود و مبهم ابهام هستند. افزون بر این، هییت مدیره قوی تر می تواند هزینه های ارتباطی و هماهنگی بیشتری را به مدیرعامل تحمیل کند. این پژوهش به بررسی تاثیر قدرت مدیرعامل بر ریسک بانک های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با تاکید بر نقش تعدیلی قدرت هییت مدیره، طی سال های 1391 الی 1397 با استفاده از روش تحلیل رگرسیون چندگانه پرداخته است. داده های پژوهش حاضر از نرم افزار ره آورد نوین و همچنین پیوست صورت های مالی 17 بانک فعال در شبکه بانکی کشور گردآوری شده هست. برای اندازه گیری ریسک بانکی از نوسانات بازده دارایی های و همچنین، برای سنجش قدرت مدیرعامل از دوره تصدی و تحصیلات مدیرعامل استفاده گردیده است. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار استاتا نسخه 14 بهره گرفته شده است. نتایج نشان می دهد که قدرت مدیرعامل (تحصیلات مدیرعامل و دوره تصدی مدیرعامل) بر ریسک بانکی تاثیر معناداری ندارد و همچنین قدرت هییت مدیره (استقلال هییت مدیره) تاثیری بر رابطه بین قدرت مدیرعامل (تحصیلات مدیرعامل و دوره تصدی مدیرعامل) و ریسک بانکی ندارد؛ به عبارت دیگر می توان این گونه تفسیر کرد که مداخله استقلال قدرت هییت مدیره (استقلال هییت مدیره) بر رابطه بین قدرت مدیرعامل و ریسک بانکی نتوانسته تاثیری بر رابطه مذکور داشته باشد و این رابطه معنادار نشده است.
    کلیدواژگان: قدرت مدیرعامل، ریسک بانکی، قدرت هیئت مدیره
  • مجتبی حیدری*، فرهاد دهدار صفحات 116-132
    در این پژوهش به بررسی رابطه استرس حسابرس، کیفیت حسابرسی و کیفیت اطلاعات در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شد. به منظور سنجش استرس حسابرس از فشار کاری حسابرسان و پیچیدگی کسب و کار شرکت مورد بررسی استفاده شده است. نمونه آماری این پژوهش شامل 115 شرکت بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1389- 1395 می باشد. به منظور تحلیل فرضیات از رگرسیون چند متغیره و روش اقتصاد سنجی پانل دیتا استفاده شده است. یافته های پژوهشی حاکی از آن است که کیفیت حسابرسی موجب بهبود کیفیت اطلاعات مالی می گردد. همچنین یافته های پژوهشی نشان می دهد که اندازه حسابرس موجب تشدید و دوره تصدی حسابرس موجب کاهش استرس در حسابرس می شود. بررسی های بیشتر پژوهشی بیانگر آن است که استرس حسابرس رابطه منفی با کیفیت اطلاعات مالی دارد. به عبارتی دیگر وجود فشار روانی حسابرس موجب کاهش کیفیت اطلاعات مالی می گردد. این نتایج در حالی است که اندازه حسابرس و دوره تصدی حسابرس رابطه بین استرس حسابرس و کیفیت اطلاعات مالی شرکت را تعدیل می کند
    کلیدواژگان: استرس حسابرس، کیفیت حسابرسی، کیفیت اطلاعات
  • ویدا مختاری* صفحات 133-145
    با توجه به نقش نقدشوندگی در کشف قیمت دارایی ها، توزیع ریسک مالی و کاهش هزینه معاملات، شناخت عوامل موثر بر آن اهمیت دارد. هدف این مطالعه تاثیر عدم تقارن اطلاعاتی بر رابطه بین همزمانی قیمت و نقدشوندگی سهام است. بدین منظور دو فرضیه تدوین که در این فرضیه ها به ترتیب عدم تقارن اطلاعاتی متغیر تعدیل گر، همزمانی قیمت متغیر مستقل و نقدشوندگی سهام متغیر وابسته می باشد. جامعه آماری پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و روش نمونه گیری حذف سیستماتیک و نمونه مورد مطالعه، شامل 133 شرکت پذیرفته شده طی سال های 1394 تا 1398 است. روش پژوهش توصیفی-پیمایشی و از نظر ارتباط بین متغیرها علی-همبستگی است و از نظر هدف کاربردی و از لحاظ رخداد، پس رویدادی است. برای پردازش و آزمون فرضیه ها از روش رگرسیونی، داده های تابلویی و مدل اثرات ثابت استفاده شده است. نتایج به دست آمده حاصل از فرضیه ها نشان می دهد که همزمانی قیمت با نقدشوندگی شرکت رابطه مثبت و معناداری دارد. عدم تقارن اطلاعاتی بر نقدشوندگی تاثیر منفی و معناداری دارد. عدم تقارن اطلاعاتی بر همزمانی قیمت تاثیر منفی و معناداری دارد و در نهایت برای فرضیه چهارم نیز حاکی از تاثیر منفی و معنادار عدم تقارن اطلاعاتی بر رابطه بین همزمانی قیمت و نقدشوندگی سهام در سطح خطای 5 درصد دارد و متغیر کنترلی اندازه شرکت با نقدشوندگی سهام رابطه منفی و معناداری دارد و متغیر اهرم مالی با عملکرد مالی رابطه منفی و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: نقدشوندگی سهام، عدم تقارن اطلاعاتی، همزمانی قیمت
  • حسین رحمانی نوجه ده*، الناز رشبری دیباور، ناصر پرویزلو صفحات 146-159
    پژوهش حاضر به بررسی ارتباط بین فعالیتهای تامین مالی خارجی، هموارسازی سود و ریسک سقوط قیمت سهام می پردازد. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی بوده و از بعد روش شناسی همبستگی از نوع علی (پس رویدادی) میباشد. جامعه آماری پژوهش، کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده و با استفاده از روش نمونه گیری حذف سیستماتیک، 120 شرکت به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شده در دوره ی زمانی 6 ساله بین سال های 1391 تا 1396 مورد تحقیق قرار گرفتند. روش مورد استفاده جهت جمع آوری اطلاعات، کتابخانه ای بوده و داده های مربوط برای اندازه گیری متغیرها از سایت کدال و صورتهای مالی شرکت ها جمع آوری شده و در اکسل محاسبات اولیه صورت گرفته سپس برای آزمون فرضیه های پژوهش از نرم افزار ایویوز استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که بین هموارسازی سود و ریسک سقوط قیمت سهام رابطه معکوس و معناداری وجود دارد. ولی بین فعالیتهای تامین مالی خارجی ریسک سقوط قیمت سهام رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین، فعالیتهای تامین مالی خارجی بر رابطه بین هموارسازی سود و ریسک سقوط قیمت سهام تاثیر مستقیم و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: فعالیتهای تامین مالی خارجی، هموارسازی سود، ریسک سقوط قیمت سهام
|
  • Javad Pourghaffar *, Omid Abafat Pages 1-14
    The purpose of this study is to investigate the relationship between financial constraints and cash flow sensitivity with external financing. This research is a descriptive study in terms of nature and method and an applied research in terms of purpose. And post-event type is included. In the course of this research, two hypotheses were formulated and 110 companies were selected through sampling by systematic elimination method for a period of 8 years between 2011 and 1397 and data related to research variables after collection in Excel software using software Statata version 15 were statistically analyzed. The results of the hypothesis test showed that there is a significant direct relationship between financial constraints and external financing. And there is a significant inverse relationship between cash flow sensitivity and external financing.
    Keywords: Financial Constraints, cash flow sensitivity, External Financing
  • Mojtaba Ghanbarzadeh *, Seyed Jamal Hashemi Dehkordi, Ali Vesal Pages 15-38
    Despite the existing interest and increasing attention of standardizers and accounting researchers to the business model of companies, scientific research on this issue is in its early stages. Over the past decade, the disclosure of business model information has been considered by professional accounting institutions. At present, there is no specific requirement and framework for Iranian companies to report and disclose their business model information, and financial and non-financial information of the companies’ business model is being published incompletely in their annual reports. The purpose of this study is to propose a model for voluntary disclosure of financial and non-financial information of business models. The present study is application-oriented. The multi-dimensional structuring method was used to index the disclosure of financial and non-financial information of business models. To implement this method, three stages of index creation, scale development and scale evaluation were performed. Based on library studies and interviews with some experts, 36 indicators were identified in six dimensions. The statistical population of this study consisted of three groups: A) professors and academic experts, B) executive managers and auditors, and C) financial experts and analysts who were familiar with the concept of the business model and company information disclosure. Using the Cochran sampling method, a researcher-made questionnaire was provided to 286 experts and was used as the basis for analysis. Inferential tests were used to analyze the data. The Results of the binomial test showed that experts had much more consenting opinions than dissenting ones, and respondents have commented on the indicators with high confidence, and the validity of each indicator of voluntary disclosure of business model information Based on a single sample t-test was more than average. In addition, the results of Friedman test showed that among the proposed indicators, "business model canvas" and "non-financial value propositions in the business model" have not been as well received by experts as expected. Also, the economic consequences, the preparation of separate and consolidated profit and loss statements and the disclosure of key drivers of operating income of business models were of considerable importance. Considering that the proposed model in this study is based on the consensus of financial and business reporting experts and has been confirmed by accurate scientific methods, so the results of this study can underline the role, importance and rank of indicators of voluntary disclosure of financial and non-financial information. It is expected from managers and policy, executive, and regulatory agencies to adopt a structure that encourages companies to disclose accurate financial and non-financial information of their business models and provide greater transparency in their reports.
    Keywords: Voluntary Disclosure, Financial Reporting, Financial, Non-Financial Information, Business Model (BM)
  • Fatemeh Dadbeh *, Zahra Mirzae Goodarzi Pages 39-52
    The interaction between the board of directors and the managers plays an important role in the management decisions and the performance of the company. The reason for the company's geographical diversification is the benefit of economic expansion benefits, which also has a significant impact on the company's performance and shareholder wealth. Therefore, the purpose of this study is to investigate the moderating effect of CEO duality on the relationship between geographic diversification and firm performance. This research is applied in terms of purpose and analytical in nature. To collect its data, the financial statements of Tehran Stock Exchange companies have been used. The statistical sample of the research is 106 companies listed on the Tehran Stock Exchange during the years 1392 to 1397. The findings of this study show that there is a positive and significant relationship between geographical diversification and company performance and the duality of CEO duties moderates this relationship.
    Keywords: Duality of tasks, Company performance, Geographical Diversification
  • AliAkbar Pormosa, Seti Sharif Zadeh Darban * Pages 53-64

    The rapid growth and transformation of economic relations has led to fierce competition in trade, industry and investment. Therefore, companies need to make appropriate, timely and efficient investments to survive and expand their activities. Therefore, the purpose of this study is to investigate the relationship between financial constraints and investment efficiency as well as the effect of cash flows on the relationship. This research is applied in terms of purpose and analytical in nature. To collect its data, the financial statements of Tehran Stock Exchange companies have been used. The statistical sample of the research is 100 companies listed on the Tehran Stock Exchange during the years 1390 to 1395. The results show that financial constraints have a positive and significant effect on the efficiency and underinvestment of the company and also the flow of free cash intensifies the relationship between financial constraints and investment efficiency.

    Keywords: Financial Constraints, investment efficiency, Cash Flows
  • Narges Mohagheghkia * Pages 65-82
    Competitive pressure is an important factor in competitive decision making and also increases the likelihood of companies manipulating profits in the product market, and in times of fierce market competition, managers manipulate profits to influence actual and potential investors by influencing Stock prices and good earnings reports are under pressure before they are earned. Therefore, the purpose of this study is to answer the question whether market power and competition in the product market moderate the relationship between corporate governance and profit management? To investigate this issue, using 118 companies listed on the Tehran Stock Exchange between 2015 and 1398, using linear regression, this issue was studied and analyzed. The test results showed that corporate governance and earnings management have a significant relationship. In other test results, hypotheses were found that product market competition and market power moderate the relationship between corporate governance and profit management.
    Keywords: Market Power, product market competition, Corporate Governance, Profit Management
  • Sudeh Bagheri Rizi *, Mostafa Ghiasian, Mohamad Ahmadi Pages 83-96
    Today, citizen participation in city administration plays a very important role in accelerating the development and improving the quality of communities. Efforts to increase participation and closeness to the people have always been one of the main factors of development and its realization has been one of the main concerns of the officials of each country. The present study has been conducted with the aim of investigating the factors promoting the participation of Hamedani citizens in the implementation of city council resolutions. The statistical population of this study is all citizens of Hamedan in the four areas of the city and the sample size is 384 people based on Morgan table, of which 199 are women and 185 are men. The required field information was obtained by a questionnaire and Cronbach's alpha was used to measure the reliability of the questionnaire questions. The validity of this research has been reviewed and confirmed by content validity method. Research hypotheses were analyzed using statistical tests such as Kolmogorov-Smirnov and regression. The results of the research showed that all the hypotheses of the research have been confirmed. This means that the eight factors of satisfaction, justice, information, the council's acceptance of public participation, building trust, cultural factors, economic factors and religious factors have a direct impact on the level of people's participation in the implementation of resolutions.
    Keywords: council, Participation, Resolution, commission, Citizenship
  • Mahya Ghorbani Golparvar * Pages 97-115
    The results of previous research on CEO power and executive board roles and their impact on bank risk-taking and financial performance are very limited and ambiguous. In addition, a stronger board can impose more communication and coordination costs on the CEO. This study investigates the effect of CEO power on the risk of banks listed on the Tehran Stock Exchange with emphasis on the moderating role of board power during the years 1391 to 1397 using multiple regression analysis. The data of the present study have been collected from the new Rahvard software as well as the appendix of the financial statements of 17 banks operating in the country's banking network.
    Keywords: CEO power, bank risk, Board Power
  • Mojtaba Heydari *, Farhad Dehdar Pages 116-132
    In this study, the relationship between auditor stress, audit quality and information quality in companies listed on the Tehran Stock Exchange was investigated. In order to measure the auditor stress, the work pressure of the auditors and the business complexity of the company under study have been used. The statistical sample of this research includes 115 companies of Tehran Stock Exchange in the period of 2010-2011. In order to analyze the hypotheses, multivariate regression and data panel econometric method have been used. Research findings indicate that audit quality improves the quality of financial information. Research findings also show that the size of the auditor intensifies and the tenure of the auditor reduces the stress on the auditor. Further research shows that auditor stress has a negative relationship with the quality of financial information. In other words, the presence of psychological pressure on the auditor reduces the quality of financial information. These results while auditor size and auditor tenure moderate the relationship between auditor stress and the quality of the firm's financial information.
    Keywords: auditor stress, Audit Quality, information quality
  • Mokhtari Vida * Pages 133-145
    Given the role of liquidity in asset price discovery, financial risk distribution and transaction cost reduction, it is important to identify the factors affecting it. The purpose of this study is to investigate the effect of information asymmetry on the relationship between price synchronization and stock liquidity. For this purpose, two hypotheses are formulated in which the information asymmetry of the moderator variable, the price of the independent variable and the liquidity of the shares of the dependent variable are in the order of these hypotheses. The statistical population of the research of companies listed on the Tehran Stock Exchange and the sampling method of systematic removal and the studied sample, includes 133 companies listed during the years 1394 to 1398. The research method is descriptive-survey and in terms of the relationship between the variables is causal-correlation and in terms of purpose is applied and in terms of event, it is post-event. Regression method, panel data and fixed effects model have been used to process and test the hypotheses. The results obtained from the hypotheses show that the concurrence of price with the liquidity of the company has a positive and significant relationship. Information asymmetry has a negative and significant effect on liquidity. Information asymmetry has a negative and significant effect on price synchrony and finally for the fourth hypothesis, it indicates a negative and significant effect of information asymmetry on the relationship between price synchronization and stock liquidity at the error level of 5% and the control variable of company size is related to stock liquidity It has a negative and significant and the variable of financial leverage has a negative and significant relationship with financial performance.
    Keywords: Stock Liquidity, Information Asymmetry, price synchrony
  • Elnaz Rashbari Dibavar, Naser Parvizlou Pages 146-159
    The present study examines the relationship between external financing activities, earnings smoothing and the risk of falling stock prices. This research is applied in terms of purpose and in terms of methodology of correlation is causal (post-event). The statistical population of the study is all companies listed on the Tehran Stock Exchange and using the systematic elimination sampling method, 120 companies were selected as the sample of the research in a period of 6 years between 2012 and 2017. The method used to collect information is a library and the relevant data for measuring variables were collected from the Cadal site and the companies' financial statements. The results show that there is a significant inverse relationship between earnings smoothing and the risk of falling stock prices. However, there is a positive and significant relationship between foreign financing activities and the risk of stock price falls. Also, foreign financing activities have a direct and significant effect on the relationship between earnings smoothing and the risk of falling stock prices.
    Keywords: Foreign financing activities, profit smoothing, stock price risk