فهرست مطالب

مشاوره شغلی و سازمانی - پیاپی 46 (بهار 1400)

فصلنامه مشاوره شغلی و سازمانی
پیاپی 46 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/04
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا عابدی*، سارا محمدی، پریسا نیلفروشان، حمیدرضا عریضی صفحات 9-24

    پژوهش حاضر با هدف مشاوره مسیر شغلی مبتنی بر تعهد و پذیرش در چالش های اشتغال زنان و کیفیت زندگی کاری زنان در صنعت ایران اجرا شد. در  این پژوهش از روش تحقیق نیمه تجربی پیش آزمون، پس آزمون و گروه کنترل استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان زن شاغل در ذوب آهن اصفهان بوده که بر اساس نمونه گیری تصادفی (30) نفر انتخاب و در دو گروه (15) نفر آزمایش و (15) نفر گواه گمارده شدند. ابزار اندازه گیری در این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته چالش های اشتغال زنان و کیفیت زندگی کاری زنان است. اطلاعات تحقیق توسط نرم افزار(spss21) و با استفاده از تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نشان داد مشاوره مسیر شغلی مبتنی بر تعهد و پذیرش در چالش های اشتغال زنان تاثیر معنی دار اما بر کیفیت زندگی کاری تاثیر معنی داری ندارد.

    کلیدواژگان: چالش های اشتغال، صنعت، زنان شاغل، مشاوره مسیر شغلی، کیفیت زندگی کاری
  • عدالت کریمیان، سیمین حسینیان*، نورعلی فرخی، سیده منور یزدی صفحات 25-40
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگی عملی بودن آزمون استعداد بارت (2015) برای هدایت تحصیلی شغلی دانش آموزان پایه نهم  استان کردستان و آذربایجان غربی مورد بررسی قرار گرفت.

    روش

    روش تحقیق کاربردی از نوع  همبستگی بود. در اجرای این پژوهش گروهی با حجم 381  نفر از دانش آموزان پایه دهم و پازدهم شهرستان سقز و بوکان به روش نمونه گیری تصادفی و خوشه ای انتخاب  و پرسشنامه استعداد بارت بر روی آن ها اجرا شد. ابزار پژوهش مجموعه 434 سوالی استعداد بارت بود  که آزمودنی می بایست در 135 دقیقه به سوالات آزمون پاسخ میداد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از دو روش همبستگی و روش عملی و تجربی استفاده شد و نتایج با نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که در روش اول آزمون استعداد بارت در برخی حیطه ها و رشته هابا نتایج کارنامه هدایت تحصیلی همبستگی مثبت و معنا داری دارد و در روش دوم برای هر رشته تحصیلی شغلی  یک فرمول مشخص شد که از طریق جمع امتیازات هر فرمول در هر رشته میتوان اولویت رشته هر فرد را در هدایت تحصیلی شغلی مشخص کرد.

    نتیجه گیری

    به طورکلی یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد که آزمون استعداد بارتوانایی کابرد در هدایت تحصیلی را دارد.

    کلیدواژگان: استعداد، هدایت تحصیلی، انتخاب رشته، دانش آموزان متوسطه اول
  • محمدرضا اردلان، فریبرز عرفانی زاده*، وحید سلطانزاده صفحات 41-54

    هدف پژوهش حاضر پایایی سنجی و اعتباریابی پرسشنامه نهادینه شدن شغلی بود. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان دانشگاه بوعلی سینا همدان می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی نمونه ای به حجم 265 نفر به عنوان نمونه آماری جهت مطالعه انتخاب شدند. برای گردآوری داده های پژوهش از پرسشنامه نهادینه شدن شغلی استفاده شد. در این مطالعه پس از بررسی روایی محتوا جهت بررسی روایی سازه از تحلیل عاملی اکتشافی و برای بررسی پایایی از آلفای کرونباخ و جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS16استفاده شد. بر اساس تحلیل عاملی اکتشافی پرسشنامه نهادینه شدن شغلی در شش عامل تحت عناوین تناسب با سازمان، فدا کردن برای سازمان، پیوند با سازمان، تناسب با جامعه، فدا کردن برای جامعه و پیوند با جامعه تقسیم بندی شد. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از ضریب همبستگی آلفای کرونباخ برای تناسب سازمانی (76/0)، فدا کردن برای سازمان (72/0)، پیوند با سازمان (82/0)، تناسب با جامعه (73/0)، فدا کردن برای جامعه (75/0) و پیوند با جامعه (70/0)  محاسبه شد. نتایج این مطالعه نشان داد، پرسشنامه 18 سوالی بدست آمده، مقیاس مناسبی برای سنجش نهادینه شدن شغلی است.

    کلیدواژگان: اعتباریابی، پایایی سنجی، پرسشنامه، کارکنان، نهادینه شدن شغلی
  • لیلا حشمتی فر، محمدجواد لیاقت دار*، احمد عابدی صفحات 55-70
    هدف

    هدف اصلی پژوهش حاضر فراتحلیل همبسته های روانشناختی کارآفرینی در ایران بود.

    روش

    روش پژوهش حاضر از نوع فراتحلیل است. از این رو با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی داخلی همچون جهاد دانشگاهی، پایگاه اطلاعاتی نور و پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات به بررسی مطالعات و پژوهش های مربوط پرداخته شد. نمونه مطالعات مورد استفاده 36 مورد که از سال 1387 تا 1396 در ایران انجام شده بود. ابزار اندازه گیری این پژوهش چک لیست فراتحلیل بود. داده های حاصل از مطالعه با استفاده از روش اندازه اثر برای مدل اثرهای ثابت با استفاده از نرم افزار فراتحلیل (ویرایش دوم) مورد تحلیل قرار گرفت. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از ویرایش دوم نرم افزار جامع فراتحلیل انجام شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که میانگین اندازه اثر کلی برابر 0.30 که در سطح 0.001 معنادار است.  بنابراین میانگین اندازه اثر پژوهش حاضر (0.307) را میتوان مطابق با جدول تفسیر اندازه اثر کوهن متوسط ارزیابی نمود.

    نتیجه گیری

    بین عوامل رفتاری، جایگاه مهار و تحمل ابهام، نوآوری، ویژگی های روانشناختی، کیفیت زندگی کاری و رفتار شهروندی، اضطراب اجتماعی و خودباوری، هوش هیجانی،  ویژگی های شخصیتی و روانشناختی، آموزش کارآفرینی بر رشد صفات شخصیتی، خودرهبری، کیفیت زندگی، مدیریت دانش و سلامت سازمانی، درگیری شغلی، هوش شناختی و تحمل ابهام، هوش سازمانی، خودکارآمدی و عملکرد تحصیلی، سرمایه اجتماعی، سلامت روحی و جسمی، عزت نفس و خلاقیت، مولفه های هوش هیجانی، عوامل روانشناختی توانمندسازی، سبکهای تفکر، انگیزه پیشرفت، پیشرفت تحصیلی و خلاقیت با کارآفرینی  اندازه اثر معنادار وجود دارد.

    کلیدواژگان: فراتحلیل، همبسته های روانشناختی، کارآفرینی
  • احمد عالی*، اکرم هادیزاده مقدم، طیبه امیرخانی صفحات 71-88
    هدف

    کارکنان سازمان های امروزی نسبت به گذشته شاهد رفتارهای نامطلوب و ناپسند بیشتری هستند. یکی از انواع بدرفتاری ها که به تازگی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است، بی ادبی در محل کار می باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ویژگی های شخصیتی (مدل پنج عاملی شخصیت) و سبک های مدیریت تعارض بر بی ادبی در محل کار می باشد. همچنین مطالعه فعلی به بررسی تاثیر بی ادبی در محل کار بر حس خجالت و تعلق کارکنان نیز به عنوان پیامدهای بی ادبی پرداخته است.

    روش

    پژوهش فعلی یک مطالعه ی میدانی و از نوع پیمایشی است که نمونه ی آماری آن شامل 650 نفر از کارکنان ادارات بانک مسکن در شهر تهران می باشد. روش نمونه گیری در دسترس بوده و برای سنجش بی ادبی در محل کار از پرسشنامه کورتینا و همکاران (2001)، سبک های مدیریت تعارض از پرسشنامه رحیم و مگنر (1995)، ویژگی های شخصیتی از پرسشنامه سایوسیر (1994)، خجالت از پرسشنامه لاری، لندل و پتون (1996) و تعلق از پرسشنامه گودارد (2001) استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاکی از آن است که ویژگی های ثبات هیجانی، برون گرایی و باوجدان بودن به ترتیب بیشترین تاثیر را بر بی ادبی در محل کار می گذارند. همچنین از میان سبک های مدیریت تعارض، تسلط، یکپارچگی و مصالحه نیز به ترتیب بیشترین اثرگذاری را بر بی ادبی در محل کار دارند. بعلاوه، نتایج نشانگر آن است که بی ادبی در محل کار بر حس خجالت کارکنان تاثیر مثبت و بر حس تعلق آنان تاثیری منفی می گذارد.

    نتایج

    پژوهش فعلی بر دانش موجود در حوزه رفتار سازمانی می افزاید و بعلاوه نشان می دهد که با کنترل عوامل پیشینی، می توان بی ادبی در محل کار را کاهش داده و از پیامدهای نامطلوب آن جلوگیری کرد.

    کلیدواژگان: بی ادبی در محل کار، تعلق، خجالت، سبک های مدیریت تعارض و ویژگی های شخصیتی
  • سهیلا محرابی*، رضا هویدا، سید علی سیادت صفحات 89-104

    هدف مقاله حاضر شناسایی عوامل زمینه ای موثر بر بازاریابی آموزش عالی مراکز علمی کاربردی و ارتباط و تاثیری که شخصیت برند می تواند بر این عوامل داشته باشد ، است تا بر مبنای آن ، مدلی برای بازاریابی آموزش عالی در این مراکز ارایه شود.روش پژوهش کیفی است که با استفاده از نظریه داده بنیاد انجام شد. محقق با انجام مصاحبه نیمه ساختار یافته با مدیران مراکز علمی- کاربردی، صاحبنظران بازاریابی و دانشجویان مراکز علمی - کاربردی به صورت هدفمند، به اشباع نظری جهت جمع آوری داده ها دست یافت. پس ازآن جهت تحلیل داده ها، گزاره های استخراج شده کدگذاری، ترکیب و مقوله بندی شدند.یافته های پژوهش نشان داد؛ از آن جا که انتخاب دانشگاه علمی- کاربردی و فرایند تصمیم گیری مقوله حایز اهمیتی است که بسیار تحت تاثیر شخصیت برند دانشگاه می باشد ، مصاحبه شوندگان 2 مقوله را به عنوان زمینه سازها معرفی کردند که شامل عوامل موثر بر انتخاب و منابع اطلاعاتی برای تصمیم گیری است.

    کلیدواژگان: عوامل زمینه ای، بازاریابی، آموزش عالی، شخصیت برند، علمی، کاربردی
  • سید امیرحسین طیبی ابوالحسنی*، حامد دهقانان صفحات 105-136

    پژوهش حاضر با رویکردی تفسیرگرایانه درصدد بررسی و شناخت نوع نگاه به اشتغال در میان دانشجویان دکتری مدیریت بازرگانی است. رویکرد پژوهشی به کاربرد شده از نوع روش شناسی کیفی است که از روش مردم نگاری برای تحقیق استفاده شده است. داده های این پژوهش با استفاده از روش های تحلیل اسناد، مشاهده مشارکتی و تکنیک مصاحبه باز و نیمه ساختاریافته جمع آوری شده اند و سپس با استفاده از تکنیک مثلث سازی ترکیب شده اند. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و شاخص اشباع نظری تعداد 18 نفر از دانشجویان دکتری مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان نمونه جامعه پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین برای تجزیه وتحلیل اطلاعات و نتیجه گیری از یافته های تحقیق از تحلیل تماتیک استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان می دهد که هشت گونه اشتغال برای این افراد قابل شناسایی است. از نظر دانشجویان، فعالیت های پژوهشی مشترک با اساتید، استخدام، شغل آزاد، کارآفرینی و شرکت های دانش بنیان، مشاوره، تدریس، حمایت های مالی نهادها و گونه ترکیبی، از انواع اشتغال های دانشجو دکتری مدیریت بازرگانی محسوب می شود. همچنین از دیگر نتایج پژوهش این است که برخی دانشجویان نسبت به موضوع اشتغال در حین تحصیل، نگرشی مثبت، برخی نگرش منفی و برخی نیز نگرش بی طرفانه دارند. از میان هشت گونه اشتغال شناسایی شده، عمدتا نگرش نسبت به وضعیت اشتغال استخدامی و شغل آزاد منفی، وضعیت های ترکیبی با توجه به شرایط و تنوع آن دارای نگرش بی طرفانه و نگرش نسبت به 5 وضعیت دیگر اشتغال، مثبت و متناسب با شرایط دانشجویی تعریف می شود.

    کلیدواژگان: نوع نگاه، اشتغال، مردم نگاری، دانشجو دکتری، مدیریت
  • امیرحسن کوهی، نادر سلیمانی*، حمید شفیع زاده صفحات 137-166

    این پژوهش به رتبه بندی ابعاد چهارگانه انطباق پذیری مسیرشغلی  با کاربرد رویکرد فراتحلیل می پردازد.پژوهش حاضر از نظر هدف،توصیفی و از نظر نوع استفاده،یک پژوهش کاربردی است .هدف از انجام این پژوهش ،ترکیب یافته های کمی پژوهشهای قبلی در زمینه انطباق پذیری مسیرشغلی با استفاده از روش فراتحلیل است تا با ترکیب این نتایج،شدت اثر هریک از عوامل موثر بر انطباق پذیری شغلی از طریق اثر متوسط محاسبه گردد.بر این اساس با مراجعه به فصلنامه های علمی-پژوهشی داخلی و خارجی ،کلیه پژوهشهای مرتبط داخلی و خارجی در فاصله بین سالهای 1397-1390 و 2018-2005 جمع آوری شده و مورد بررسی قرار گرفتند.که از میان همه این مقالات، براساس  روش سرشماری، تعداد 18 پژوهش داخلی و 34 پژوهش خارجی انجام شده در زمینه ابعاد چهارگانه  انطباق پذیری مسیرشغلی با استفاده از چک لیست انتخاب پژوهش ها از نگاه فنی و روش شناسی مشتمل بر روش های نمونه گیری،روش تحقیق،آزمون آماری مناسب و تحلیل های آماری مناسب انتخاب شده اند.برای پایایی شناسایی براساس توافق داوران در خصوص استفاده از مفاهیم خاص برای کدگذاری متغیرها و نیز پایایی سطح اندازه اثر و معنی داری براسا توافق در محاسبات  از نظر دو نفر تحلیل گر انجام شده است. یافته های این پژوهش نشان دهنده این است که از میان 124 اندازه اثر،یک اندازه اثر متوسط(3/0تا5/0)،بیست اندازه اثر متوسط روبه بالا(5/0تا7/0)،سی اندازه اثر بالا (7/0تا1) و هفتاد و سه اندازه اثرخیلی بالا(بالاتر از 1) است.ابعاد چهارگانه انطباق پذیری مسیر شغلی یعنی ،اعتماد،کنجکاوی،کنترل و دغدغه مسیرشغلی به ترتیب بیشترین تا کمترین اندازه اثر را به خود اختصاص داده اند.

    کلیدواژگان: انطباق پذیری مسیرشغلی، اعتماد، کنجکاوی، کنترل و دغدغه، فراتحلیل
  • نسرین کوروش زاده، روح الله سمیعی*، محمودرضا مستقیمی، طهمورث اقاجانی صفحات 167-182
    هدف

    هدف پژوهش حاظر ،طراحی الگوی جاودانگی مدیران در نظام انکی ایران با استفاده از روش مدل سازی ساختاری-تفسیری است.

    روش

    روش تحقیق از لحاظ ماهیت اکتشافی با رویکرد کیفی است. جهت گردآوری داده ها و شناسایی عوامل از روش تحلیل محتوا و مرور متون مربوطه و همچنین مصاحبه با خبرگان منتخب به روش غیرتصادفی و تکنیک گلوله برفی تاحصول به اشباع نظری استفاده گردید.

    یافته ها

    پرسشنامه ماتریسی ساخت یافته برای تعیین ارتباطات بینابینی شاخص ها تدوین گردید. داده های حاصل از پرسشنامه با استفاده از مدل سازی ساختاری-تفسیری، تحلیل و در3 سطح در یک شبکه تعاملی ترسیم شد که در نتیجه عامل "مشتری مداری" و در بالاترین سطح قرارگرفت. همچنین، قدرت نفوذ و میزان وابستگی این عوامل نسبت به هم در ماتریس قدرت نفوذ -وابستگی، مورد بررسی قرارگرفت.

    نتیجه گیری

    شاخص "مشتری مداری" و "تفویض اختیار"در ماتریس قدرت نفوذ-وابستگی درناحیه وابسته یعنی بیشترین میزان وابستگی و کمترین نفوذ، و عوامل "ارتباطات اثربخش" ،"برنامه ریزی"،"سیستم پاداش"، ،"ریسک پذیری" در ناحیه متصل یعنی بیشترین قدرت نفوذ و بیشترین میزان وابستگی قرار دارند.

    کلیدواژگان: جاودانگی، جاودانگی مدیران، مدلسازی ساختاری- تفسیری، نظام بانکداری
  • محمدنقی ایمانی*، زهره یوسفی، اصغر شریفی صفحات 183-200
    هدف

    هدف این پژوهش ارایه مدل پیش بینی رهبری اخلاقی بر اساس متغیرهای هنجاری و فردی (رفتاری) بود.

    روش

    روش پژوهش برحسب هدف، کاربردی؛ برحسب نوع داده، آمیخته از نوع اکتشافی و برحسب زمان گرداوری داده، توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری بخش کیفی پژوهش شامل خبرگان دانشگاهی و مدیران ارشد دانشگاه آزاد اسلامی بودند که با روش نمونه گیری هدفمند و اصل اشباع 20 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. گروه دوم از جامعه آماری، شامل کلیه اعضای هیات علمی تمام وقت واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران بودند که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای مرحله ای، 576 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. در این پژوهش گردآوری داده ها با روش کتابخانه ای، مصاحبه نیمه ساختار یافته و پرسشنامه محقق ساخته انجام شد که خبرگان روا بودن مصاحبه را تایید کردند. در این پژوهش به منظور  تحلیل داده ها از دو بخش کیفی و کمی استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که مولفه های ارزش، رضایت شغلی، انگیزش، شخصیت، خلاقیت، جزء مولفه های فردی و ارتباطات سازمانی، فرهنگ سازمانی، ساختار سازمانی، سبک های تصمیم گیری، نقش ها و انتظارات، هدف ها و استراتژی، به عنوان مولفه های هنجاری بودند.

    نتیجه گیری

    بر این اساس مدلی ارایه شد که علاوه بر این مولفه های، ساز و کارها، بسترها و موانع رهبری اخلاقی را نیز مورد توجه قرار می داد.

    کلیدواژگان: رهبری اخلاقی، متغیرهای فردی، متغیرهای هنجاری
|
  • Mohammadreza Abedi *, Sara Mohammadi, Parisa Nilforoshan, Hamidreza Oreyzi Pages 9-24

    The present study with the aim of career counseling based on acceptance and commitment therapy in challenges for woman’s occupation and their career life quality in Iranian industry is performed. Semi-experimental, pretest, posttest, and control group was held in the study. All women working in Zob Ahan in Isfahan city formed the ovulation of the study and by random sampling 30 women were chosen, put into two groups of 15as control and experimental. Researcher made questionnaire was used as the data collecting tool. SPS21 and covariance were used as data analysis techniques. Results showed that job consultation based on acceptance and commitment therapy (ACT) has significant effect on challenges in women’s job, but not on the quality of their occupational life.

    Keywords: occupational challenges, Industry, occupational women, Career counseling, quality of occupational life
  • Edalat Karimyan, Simin Hosseinian *, Noorali Farrokhi, Seyedeh Monavar Yazdi Pages 25-40
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate

    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the practicality of Bart's aptitude test (2015) to academic-career for 9th grade students in Kurdistan and West Azerbaijan provinces.

    Method

    Research method was application and correlation type . A sample of 381 students from the 10th and 12th grade in Saqez and Bochan were selected by by random sampling and Bart's aptitude questionnaire was implemented. The research tool was a set of 434 Bart aptitudes questions that were set in 5 scales and 16 subtest tests, and the respondent would have to answer the test questions in 135 minutes. For data analysis, two methods of correlation and practical methods were used and the results were analyzed by SPSS software

    Findings

    The findings showed that in the first method of Bart's aptitude test in some areas and fields, have a positive and significant correlation whit the results of academic performance guideline. In the second method, for each occupation, a formula was found to be obtained by adding the rates of each The formula in each discipline can be used to determine the priority of each discipline in conducting a career education.

    Conclusion

    In general, the findings of this study showed that the Barwana talent test has a good effect on academic guidance and can be used to guide the employment of people in research, guidance and counseling. .

    Method

    Research method was application and correlation type . A sample of 381 students from the 10th and 12th grade in Saqez and Bochan were selected by by random sampling and Bart's aptitude questionnaire was implemented. The research tool was a set of 434 Bart aptitudes questions that were set in 5 scales and 16 subtest tests, and the respondent would have to answer the test questions in 135 minutes. For data analysis, two methods of correlation and practical methods were used and the results were analyzed by SPSS software

    Findings

    The findings showed that in the first method of Bart's aptitude test in some areas and fields, have a positive and significant correlation whit the results of academic performance guideline. In the second method, for each occupation, a formula was found to be obtained by adding the rates of each The formula in each discipline can be used to determine the priority of each discipline in conducting a career education.

    Conclusion

    In general, the findings of this study showed that the Barwana talent test has a good effect on academic guidance and can be used to guide the employment of people in research, guidance and counseling.

    Keywords: aptitude, career -academic guidance, field selection, Bart aptitude test
  • MOHAMAD REZA ARDLAN, Fariborz Erfanizadeh *, VAHID SOLTANZADEH Pages 41-54

    Aim of the current research was to investigate reliability and validity of Job Embeddedness Questionnaire. The research method was descriptive type of survey. The statistical population is all employee Bu Ali Sina university which by random sampling 265 person were selected. As for date collection Job Embeddedness Questionnaire was used. In this study, after reviewing the content validity, to investigate the structural validity of exploratory factor analysis and for reliability, Cronbach's alpha and to analyze the data SPSS16 software was used. Based on the exploratory factor analysis, Job Embeddedness Questionnaire was developed in six factors under the titles of Fit-organization, Sacrifice-organization, Links-organization, Fit-community, Sacrifice-community and Links-community. The reliability of the questionnaire also with using a Cronbach Alpha Correlation Coefficient for Fit-organization (0.76), Sacrifice-organization (0.72), Links-organization (0.82), Fit-community (0.73), Sacrifice-community (0.75) and Links-community (0.70) was calculated. The results of this study showed that the 18 item questionnaire is a good measure for the measurement of Job Embeddedness.

    Keywords: validity, Reliability, Questionnaire, staff, Job Embeddedness
  • Leila Heshmatifar, Mohamadjavad Liaghatdar *, Ahmad Abedi Pages 55-70
    Aim

    The main purpose of this study was to Meta-analyze the entrepreneurial psychological correlations in Iran.

    Method

    The method of this research is meta-analysis. Therefore, internal databases such as Academic Center for Education, Culture and Research, Noor Database and Information Science, and Iranian Research Institute for Information Science and Technology (IranDoc) were studied. The study sample used 36 cases that were conducted in Iran from 2008 to 2017. The measurement tool of this research was a meta-analysis checklist. The data obtained from the study were analyzed using the effect size method for the fixed effects model using meta-analysis software (Second Edition).

    Result

    The results showed that the average effect size of the present study was evaluated according to the Cohen effect size interpretation table and between behavioral factors, ambiguity and tolerance status, innovation, psychological characteristics, quality of work-life and citizenship behavior, social anxiety, and self-confidence, emotional intelligence, growth of personality traits, selfleadership, quality of life, knowledge management and organizational health, job conflict, cognitive intelligence and tolerance of ambiguity, self-efficacy and academic performance, social capital, self-esteem, and creativity, thinking styles, achievement motivation, academic achievement and creativity with entrepreneurship have a significant effect size.

    Conclusion

    The results mean that by recognizing and examining the correlated psychological components of entrepreneurship, practical steps can be taken to change individuals' performance and attitude, thus increasing the continuity of entrepreneurship in Iran.

    Keywords: Meta-analysis, Psychological Correlations, Entrepreneurship
  • Ahmad Aali *, Akram Hadizadeh Moghadam, Tayebe Amirkhani Pages 71-88
    Aim

    Employees of today's organizations experience more unpleasant behaviors than in the past. One of the types of mistreatments that has recently been the focus of attention by researchers is workplace incivility. The purpose of this study was to investigate the effect of personality traits (five-factor model) and conflict management styles on workplace incivility. The current study also examines the impact of workplace incivility on employees' sense of embarrassment and belongingness as consequences of workplace incivility.

    Methods

    The current study is a survey study with a sample of 650 employees of Maskan Bank offices in Tehran. The sampling method is available and for assessing workplace cruelty, from the Cortina et al. (2001) questionnaire, conflict management styles, from the Rahim & Magner questionnaire (1995), personality traits, from the Saucier questionnaire (1994), the embarrassment, from the Leary, Landel & Patton questionnaire (1996) and Belongingness were used by the Godard questionnaire (2001).

    Results

    The findings of the study indicate that emotional stability, extraversion and conscientiousness have the most effect on jworkplace incivility, respectively. Also among conflict management styles, domination, compromise and integration have the most impact on workplace incivility, respectively. In addition, the results indicate that workplace incivility has a positive effect on employee’s sense of embarrassment and a negative impact on their sense of belongingness.

    Conclusion

    The current study adds to the existing knowledge in the field of organizational behavior and also shows that by controlling a priori factors, it can reduce workplace incivility and prevent its undesirable consequences.

    Keywords: Belongingness, Conflict Management Styles, Embarrassment, Personality Traits, Workplace Incivility
  • Soheila Mehrabi *, Reza Hoveida, Seyed Ali Siadat Pages 89-104

    The aim of this paper is to identify the underlying factors affecting the marketing of higher education in applied science and the relationship and brand image that can affect these factors. Accordingly, a model for the marketing of higher education in these centers is presented. Qualitative research method That is done using the Foundation Data Theory. The researcher conducted a semi-structured interview with the directors of the scientific-practical centers, marketing experts and students of science-applied science centers with purposeful theoretical saturation to collect data. Afterwards, for the analysis of the data, the extracted propositions were coded, combined and categorized. The results of the research showed that since the choice of scientific-practical university and the decision-making process are important issues that are strongly influenced by the brand's brand identity, The interviewees introduced two categories as the basis of the instruments, which include factors influencing choice and sources of information for decision making.

    Keywords: Underlying factors, marketing, Higher education, brand personality, scientific, applied
  • Amirhossein Tayebi Abolhasani *, Hamed Dehghanan Pages 105-136

    The present study, with an interpretive approach, seeks to explore Standpoint toward employment among Ph.D. students in Business Management. The applied research approach is a qualitative methodology used by ethnographic method for research. The data of this study were collected using document analysis methods, participant observation and open and semi-structured interview techniques and then combined with triangulation technique. Using a purposeful sampling method and theoretical saturation index, 18 Ph.D students in Business Management of Allameh Tabataba'i University were selected as the sample of the study population. Thematic analysis was also used to analyze the information and the conclusions from the research findings. Findings show that eight types of employment are identifiable for these individuals. In terms of students, collaborative research activities with professors, recruitment, free employment, entrepreneurship and knowledge societies, counseling, teaching, financial support for institutions and a combination of types are considered to be students of Ph.D. in Business Management. The other results of the research are that some students have a positive attitude towards employment while studying, have a positive attitude, some have a negative attitude, and others have an impartial attitude. Of the eight occupations identified, the attitude towards the employment status of the job and the negative free occupation, the combined situation according to its conditions, and its diversity are defined with a neutral attitude and attitude towards the other five positions of employment, positive and appropriate to the student's conditions.

    Keywords: Standpoint, employment, Ethnography, Student of PhD, management
  • Amirhasan Koohi, Nader Soleimany *, Hamid Shafizadeh Pages 137-166

    The purpose of this study is to rank the four dimensions of career adaptability using meta - analysis approach . The present study is descriptive and in terms of usage is an applied research .The ultimate goal of this study is to combine the quantitative findings of previous studies in the field of career adaptability using meta - analysis to combine these results , the effect size of each factor affecting the degree of career adaptability is calculated by the average effect . Accordingly , referring to the quarterly journal of internal and external research , all relevant internal and external studies were collected and analyzed among 2005-2018 . Among all these studies , according to the census method , the number of internal and external research studies done in the field of the four dimensions of career adaptability are 18 and 34 studies which are selected by using checklist selection , the research method , appropriate statistical test and appropriate statistical analysis .For the reliability of the recognition based on the jury agreement regarding the use of specific concepts for coding variables as well as the reliability of the effect size and the agreement in calculations , the agreement in the calculations has been done . The results of this research show that among 124 calculated effect sizes ,one effect size is average(0.3-0.5),twenty effect sizes are average to high (0.5-0.7),thirty effect sizes are high(0.7-1) and seventy three effect sizes are very high(above 1). Career adaptability dimensions including career confidence,career curiosity,career control and career concern respectively have highest to lowest effect size.

    Keywords: Career adaptability dimensions, career confidence, career curiosity, career control, career concern
  • Nasrin Kouroshzadeh, Roohalla Samiei *, Mahmudreza Mostaghimi, Tahmures Aghajani Hashtjin Pages 167-182
    Aim

    The purpose of the present study was to design a model of managers' immortality in Iranian military system using structural-interpretive modeling method.

    Methods

    The research method is exploratory in nature with a qualitative approach. Content analysis and review of relevant texts as well as interviews with selected experts through non-random method and snowball technique to theoretical saturation were used for data collection and identification.

    Results

    A structured matrix questionnaire was developed to determine the relationships between indicators. The data obtained from the questionnaire was analyzed using structural-interpretive modeling and mapped in three levels into an interactive network, which resulted in the "customer-oriented" factor at the highest level. Also, the influence and the degree of dependence of these factors on each other in the power-dependency matrix were investigated.

    Conclusion

    "Customer Orientation" and "Delegation" indices in the Affinity-Dependency Power Matrix of the dependent region mean the highest dependency and least influence, and the factors of "effective communication", "planning", "systems", "Risk taking" lies in the connected area, which has the highest penetration power and the highest amount of dependency.

    Keywords: Immortality, immortality of managers, structural-interpretation modeling, Banking System
  • Mohammadnaghi Imani *, Zohreh Yousefi, اصغر شریفی Pages 183-200
    Aim

    The purpose of this study was to present a model of predicting ethical leadership based on normative and individual variables.

    Method

    The research method was applied in terms of purpose; It is exploratory in terms of mixed data type and descriptive-correlation in data collection time. The qualitative part of the study's statistical population consisted of academic experts and senior managers of Islamic Azad University who were selected by purposeful sampling and the saturation principle of 20 individuals as sample size. The second group consisted of all full-time faculty members of Islamic Azad University of Tehran province. Five hundred seventy-six individuals were selected by a random cluster sampling method. In this study, data collection was done by library method, semi-structured interview, and researcher-made questionnaire, which confirmed the validity of the interview. In this study, qualitative and quantitative parts were used for data analysis.

    Result

    The findings showed that the components of value, job satisfaction, motivation, personality, creativity, individual components and organizational communication, organizational culture, organizational structure, decision-making styles, roles and expectations, goals, and strategies, As normative components.

    Conclusion

    A model was developed that also addressed the components, mechanisms, contexts, and barriers of ethical leadership.

    Keywords: Individual variables, Normative Variables, Ethical Leadership