فهرست مطالب

مجله طب نظامی
سال بیست و دوم شماره 10 (پیاپی 95، دی 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/16
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدحسین بهشتی، علی تاج پور، علی عالمی، علی فیروزی، مصطفی جعفری زاوه، مریم برهانی، اکرم تبریزی* صفحات 993-1000
    زمینه و هدف

    استفاده از ماسک یک اقدام موثر برای کاهش انتقال بیماری کووید-19 است. امروزه به دلیل کمبود ماسک N95 و ماسک های پزشکی با کارایی مناسب، ماسک های نمدی به علت راحتی ساخت و هزینه پایین به طور گسترده استفاده می شود. هدف از این مطالعه تعیین کارایی ماسک های نمدی 3 لایه حاوی غشاء پلی پروپیلن در فیلتراسیون ذرات با سایز در محدوده کروناویروس است.

    روش ها:

     در این مطالعه یک نمونه ماسک نمدی 3 لایه طراحی شد. برای ساخت ماسک موادی انتخاب شد که در شرایط حاضر در بازار موجود بوده و توسط تولیدکنندگان برای تولید عمده ماسک مورد استفاده قرار می گیرند. از پارچه پلی پروپلین به عنوان اولین و سومین لایه از بخش بیرونی ماسک استفاده شد و لایه وسط از جنس نمد با پورسایز حدودا 400 نانومتر ساخته شد. کارایی ماسک در فیلتراسیون ذرات با سایزهای مختلف بر اساس استاندارد BS EN149 و در دبی 30 لیتر بر دقیقه اندازه گیری شد.

    یافته ها: 

    راندمان ماسک نمدی طراحی شده در فیلتراسیون ذرات با سایز  nm300 که حدودا برابر سایز ویروس کووید-19 است، در محدوده 11 تا 25% قرار دارد. درصورتی که کارایی ماسک در فیلتراسیون ذرات با سایز  nm500 حدودا بین 13 تا 32% می باشد. کارایی این ماسک در فیلتراسیون ذرات با قطر 10 میکرون بطور میانگین تا 83 درصد افزایش یافت. میانگین راندمان ماسک مورد بررسی در فیلتراسیون ذرات با سایزهای 0/3، 0/5، 1، 2/5، 5 و 10 میکرومتر به ترتیب برابر با 18، 22، 33، 50، 66 و 83 درصد و میانگین افت فشار برابر با 4 پاسکال بود.

    نتیجه گیری: 

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد استفاده از ماسک نمدی با چنین طراحی و ساختاری جهت پیشگیری از ابتلا به کووید-19 دارای کارایی کافی نبوده و حتی ممکن است با ایجاد اطمینان کاذب در افراد منجر به افزایش شیوع این بیماری گردد. با توجه به استفاده گسترده از ماسک نمدی در جامعه، بهبود قابلیت فیلتراسیون این ماسک برای ذرات با سایز پایین تر از 500 نانومتر و همچنین اصلاح سطح و ساختار ماسک با آبدوست کردن الیاف پلی پروپیلن بخش داخلی ماسک می تواند در کاهش شیوع کووید-19 نقش مهمی داشته باشد.

    کلیدواژگان: کارایی فیلتراسیون، ماسک، پلی پروپیلن، کووید 19، حفاظت تنفسی
  • علیرضا مختاری هماهمی، زهره مشکاتی*، رخساره بادامی صفحات 1001-1012
    زمینه و هدف

    پارالمپیک یک رویداد مهم بین المللی چند ورزشی برای ورزشکاران دارای معلولیت جسمی یا نقص ذهنی است. تحقیق حاضر به ارایه مدل اثر هوش فرهنگی بر توانایی حل تعارض و موفقیت ورزشکاران پارالمپیک ایرانی می پردازد.  

    روش ها

    این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است. شرکت کنندگان این مطالعه 124 ورزشکار معلول (81 مرد، 43 زن)  در 12 رشته ورزشی بودند که به طور در دسترس از بین شرکت کنندگان در مسابقات پارالمپیک آسیایی 2018 (جاکارتا) و مسابقات جهانی و آسیایی 2019 که منجر به کسب سهمیه مسابقات پارالمپیک 2020 (توکیو) شد، انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های هوش فرهنگی انگ و ارلی (2004)، حل تعارض ویکز (1994) و فیشر (1991) و موفقیت ورزشی واعظ موسوی (1394) استفاده شد. به منظور ارزیابی الگوی پژوهش، بر اساس مدل مفهومی از روش تحلیل رگرسیون چند متغیره با نرم افزار SPSS-23 و مدل سازی معادلات ساختاری از نرم افزار AMOS22 استفاده گردید.

    یافته ها

    الگوی تاثیر هوش فرهنگی بر توانایی حل تعارض و موفقیت ورزشکاران پارالمپیک ایرانی از برازش مطلوب برخوردار است. هوش فرهنگی بر توانایی حل تعارض تاثیر مثبت معناداری دارد (05/0>p) و با افزایش هوش فرهنگی، توانایی حل تعارض در ورزشکاران افزایش می یابد. علاوه بر این، توانایی حل تعارض بر موفقیت ورزشی تاثیر مثبت معناداری داشت (05/0>p) و با افزایش توانایی حل تعارض، موفقیت ورزشی نیز در ورزشکاران افزایش می یابد.

    نتیجه گیری

    توانایی حل تعارض میانجی کننده کامل تاثیر هوش فرهنگی بر موفقیت ورزشی است و با افزایش هوش فرهنگی، توانایی حل تعارض در ورزشکاران افزایش یافته و در نتیجه موفقیت ورزشی آنها بیشتر می شود.

    کلیدواژگان: هوش، فرهنگی، حل تعارض، موفقیت، ورزشکاران پارالمپیک
  • شکوفه خواجه گودری، محبعلی رهدار* صفحات 1013-1024
    زمینه و هدف

    دسترسی به اطلاعات یکپارچه، آمار به روز و نیز تشخیص به موقع مبتلایان، به مدیران و کادر درمانی در راستای مدیریت بحران ناشی از اپیدمی کووید-19، کمک شایانی می نماید. در تحقیق حاضر از طریق تعیین شاخص های کلیدی عملکرد کووید-19، داشبوردی مدیریتی طراحی شد.

    روش ها:

     در مرحله نخست با استفاده از مقالات علمی منتشرشده طی سال های 2019 تا 2020، مهم ترین علایم مبتلایان به کووید-19، شناسایی شد و به همراه ویژگی های جمعیت شناسی به عنوان شاخص کلیدی عملکرد در نظر گرفته شد. در مرحله بعد نحوه ورود داده ها به گونه ای تعیین گردید که پس از ورود اطلاعات بیمار در داشبورد، بتوان در مورد ابتلای او به کووید-19 تصمیم گیری نموده و همچنین آمار مربوط به مبتلایان را به تفکیک سن، جنسیت و زمان ابتلا بررسی کرد. در نهایت با استفاده از نرم افزارهای Excel 2016 و  QlikView داشبورد پیشنهادی در دو بخش نظارتی و تشخیصی طراحی گردید.

    یافته ها: 

    چهار روش تشخیص کووید-19 شامل پیشینه اپیدمیولوژیک، علایم بالینی، تصاویر CT قفسه سینه و تشخیص آزمایشگاهی به عنوان اجزای تشکیل دهنده داشبورد تشخیصی درنظر گرفته شد و برای هر کدام، شاخص های کلیدی مرتبط شناسایی گردید. در داشبورد نظارتی نیز آمار مربوط به مبتلایان، سن، جنسیت و زمان ابتلای آنها به عنوان شاخص کلیدی عملکرد لحاظ شد.

    نتیجه گیری: 

    با توجه به قابلیت داشبورد تشخیصی در یکپارچه سازی اطلاعات مربوط به کووید-19، کادر درمانی قادرند تا در زمان کوتاه تر و با خطای کم تر در مورد ابتلای به بیماری تصمیم گیرند. تیم مدیریت و رهبری نیز می توانند با دریافت آمار به لحظه مبتلایان و اخذ تصمیمات درست،  بحران ناشی از شیوع این بیماری را از طریق تخصیص صحیح منابع مدیریت کنند.

    کلیدواژگان: طب بحران، داشبورد مدیریتی، کروناویروس، کووید-19
  • حامد عبدلی، محمدتقی امیری خراسانی*، عبدالحمید دانشجو صفحات 1025-1032
    زمینه و هدف

    عدم توجه به پارامترهای بیومکانیکی حین اجرای مانورهای ورزشی به ویژه مانورهای غیرقابل پیش بینی می توانند از دلایل آسیب ورزشکاران در محیط های ورزشی باشند. هدف از انجام پژوهش حاضر مقایسه پارامترهای کینماتیکی اندام تحتانی در اجرای حرکت برش جانبی با و بدون پیش بینی در بازیکنان فوتبال مرد بود.

    روش ها: 

    در مطالعه نیمه تجربی حاضر، 20 بازیکن فوتبال مرد داوطلب با میانگین سن 1/3±21 سال، وزن 9/2±69 کیلوگرم، قد 7/2±176/3 سانتی متر حضور داشتند. به منظور ثبت سه بعدی اجرای ورزشکاران از 6 دوربین اپتوالکتریک موشن آنالایزر با فرکانس نمونه برداری 200 هرتز استفاده شد، و بهترین اجرا جهت تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها: 

    مانور برش جانبی غیرقابل پیش بینی به طور معناداری میزان فلکشن مفصل زانو را کاهش داد (002/0= p). همچنین در فلکشن مفصل ران، دورسی فلکشن مچ پا و والگوس زانو بین دو مانور برش جانبی غیرقابل پیش بینی و قابل پیش بینی تغییرات معنادار نبود (05/0<p).

    نتیجه گیری: 

    با توجه به نتایج بدست آمده مانورهای غیرقابل پیش بینی در تحقیق حاضر منجر به تغییر کینماتیک مفصل زانو (فلکشن) حین اجرای مانور برش جانبی گردید، بنابراین می توان در کنار سایر برنامه های تمرینی از تمرینات غیرقابل پیش بینی جهت کاهش آسیب های مفصل زانو حین اجرای مسابقات ورزشی سود برد.

    کلیدواژگان: کینماتیک، برش جانبی، فعالیت غیرقابل پیش بینی، والگوس زانو، رباط صلیبی قدامی
  • مهدی صادقی کرتویجی، فخرالدین فیضی*، بتول نحریر، سید طیب مرادیان صفحات 1033-1043
    زمینه و هدف

    یکی از مسایل کلیدی مورد توجه بیمارستان های نظامی، ارزیابی وضعیت رضایت شغلی پرستاران نظامی است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه رضایت شغلی پرستاران در دو بیمارستان نیرو های مسلح انجام شد.

    روش ها: 

    این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی 290 پرستار شاغل در دو بیمارستان نیروهای مسلح شهر تهران در سال 1397 انجام شد. داده ها با پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه رضایت شغلی اسمیت (Smith) به شیوه خودگزارش دهی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SSPS-22 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها: 

    میانگین نمره رضایت شغلی پرستاران در بیمارستان های شماره 1 و شماره 2 به ترتیب 30/2 ± 233/5 و 40/7 ± 230/5 بود که تفاوت معنادار نبود. در زمینه ابعاد رضایت شغلی، پرستاران بیمارستان شماره 1 نمره بالاتری برای ابعاد «ماهیت کار» (0.03<p)، «حقوق» (0.001>P) و «ارتقاء» (0.02<p) نسبت به پرستاران بیمارستان شماره 2 داشتند. در مقابل، نمره ابعاد «همکاران» (0.004<p) و «سرپرستی» (0.001>P) در پرستاران بیمارستان شماره 2 به طور معناداری بیشتر از پرستاران بیمارستان شماره 1 بود.

    نتیجه گیری: 

    با توجه به این که در هر دو بیمارستان رضایت شغلی پرستاران در سطح متوسط بود، ضروری است که اقدامات لازم توسط مدیران و تصمیم گیرندگان جهت افزایش رضایت شغلی پرستاران در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، بیمارستان، پرستاران، نظامی
  • یزدان احمدی، حسین باباتبار درزی*، مینو اسدزندی، مجتبی سپندی صفحات 1044-1053
    زمینه و هدف

    شیوه زندگی سالم منبعی ارزشمند برای کاهش مشکلات بهداشتی و ارتقای سلامت، و بهبود کیفیت زندگی است. در مطالعه حاضر تاثیر آموزش بین حرفه ای سلامت معنوی بر سبک زندگی دانشجویان نظامی تعیین شد.

    روش ها:

     پژوهش حاضر از نوع مداخله ای نیمه تجربی و در بازه زمانی بین اسفند ماه 1397 تا خرداد ماه سال 1398 انجام شد. تعداد 110 نفر از دانشجویان سال آخر پرستاری و پیراپزشکی مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی آجا به طور تصادفی انتخاب شدند و در دو گروه کنترل و مداخله تخصیص یافتند. مداخله آموزشی سلامت معنوی بصورت 2 کارگاه آموزشی (4 تا 6 ساعته)، برای گروه مداخله انجام شد. پرسشنامه های استاندارد سلامت معنوی و سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت در مرحله پیش و پس آزمون توسط هر دو گروه تکمیل شد.

    یافته ها: 

    نتایج به دست آمده نشان گر تاثیر معنادار آموزش بین حرفه ای سلامت معنوی بر سبک زندگی دانشجویان نظامی می باشد. بیشترین تاثیرگذاری برای متغیر مسئولیت پذیری در مورد سلامت و تغذیه با میزان اثر مشاهده شده 0/49 و کمترین میزان تاثیرگذاری برای متغیر روابط بین فردی با میزان t مشاهده شده 0/1 بود.

    نتیجه گیری:

     با توجه به تاثیر معنادار آموزش بین حرفه ای سلامت معنوی بر سبک زندگی دانشجویان لازم است مسیولین امر آموزش، جهت بازنگری و به روز کردن محتوا و برنامه های آموزشی درسی و گنجاندن مبحث "سلامت معنوی" اقدام جدی به عمل آورند.

    کلیدواژگان: سلامت معنوی، آموزش بین حرفه ای، سبک زندگی، خودمراقبتی، دانشجوی پرستاری
  • مریم یعقوبی، پارسا بیات*، اکرم پرنده، سید مرتضی حسینی شکوه صفحات 1054-1064
    زمینه و هدف

    سیستم های اطلاعاتی همواره در خطر سرقت اطلاعات، تغییر اطلاعات و ایجاد وقفه در ارایه خدمات می باشند. پژوهش حاضر به منظور تدوین الگوی شناسایی ریسک امنیت اطلاعات در بیمارستان های نظامی ایران انجام شد.

    روش ها:

     این مطالعه یک بررسی کیفی از نوع تحلیل محتوا در سال 1398 بود. جامعه پژوهش 8 نفر از صاحب نظران در حوزه اطلاعات سلامت بودند. جمع آوری اطلاعات به روش مصاحبه نیمه ساختار یافته صورت گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل چارچوب و بکارگیری نرم افزار MAXQDA 12 انجام شد.

    یافته ها: 

    تحلیل داده ها منجر به استخراج 78 کد و 16 طبقه در 7 مقوله (مدیریت در امنیت اطلاعات، امنیت اطلاعات بیمار، امنیت اطلاعات در منابع سازمانی، سازماندهی در امنیت اطلاعات، ارتباطات در امنیت اطلاعات، نظارت و کنترل، امنیت تجهیزات) شد. مقوله امنیت اطلاعات در منابع سازمانی دارای بیشترین تعداد کد و دو مقوله مدیریت در امنیت اطلاعات و ارتباطات در امنیت اطلاعات کمترین تعداد کد را به خود اختصاص دادند.

    نتیجه گیری:

     برنامه امنیتی سازمان مراقبت بهداشتی به ویژه در بیمارستان های نظامی با چالش های بسیاری مواجه است که در گام اول مواجه با آن، شناسایی ریسک ها و تهدیدات است. سپس بایستی خط مشی، دستورالعمل و برنامه هایی برای رفع یا کاهش این تهدیدات تدوین گردد.

    کلیدواژگان: اطلاعات، امنیت اطلاعات، ریسک، بیمارستان نظامی
  • سلیمان حیدری، حامد قلی زاده*، علی حاجی هاشمی صفحات 1065-1072
    زمینه و هدف

    در اکثر مطالعات، در نحوه مواجهه با زخم های جنگی پیشنهاد به دبریدمان و ترمیم تاخیری زخم شده و تاکیدی بر ترمیم اولیه زخم ها نبوده است. هدف از انجام مطالعه حاضر، تعیین نتایج و عوارض ترمیم اولیه زخم های جنگی در مجروحین ارجاعی به یکی از بیمارستان های تهران بود.

    روش ها: 

    در این مطالعه مقطعی، 102 بیمار مجروح جنگی با ترمیم اولیه زخم ها طی شش ماهه اول سال 1396 انتقال یافته به یکی از بیمارستان های تهران بررسی شدند. اطلاعات مربوط به خصوصیات زخم از نظر عامل ایجاد زخم، زمان ایجاد زخم تا ترمیم اولیه، طول زخم، عوارض ترمیم و نتایج حاصل از ترمیم اولیه در چک لیست ثبت شد.  

    یافته ها: 

    102 نفر مجروح جنگی؛ مرد با میانگین سنی 5/7 ±28/2 سال بودند. شایع ترین علت تروما در بین مجروحین، ترکش در 39 نفر (64/4%) بود. میانگین فاصله زمانی تا انتقال به بیمارستان منطقه 1/3±5/5 روز بود. شایع ترین عوارض بعد از ترمیم اولیه در کل آسیب های نواحی مختلف بدن، زخم اندام تحتانی 22 نفر (45/8%) با عوارض اکیموز بود. بین زمان بستن زخم و عوارض حاصل از ترمیم ارتباط معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری:

     بر اساس نتایج، زمانی که زخم های جنگی آلودگی مشخصی ندارند، بستن اولیه زخم در ساعت های اولیه باعث نتیجه ترمیم مطلوب و کاهش عوارض در بین مجروحین می شود. با این وجود لازم است مسیولین طب نظامی با مدیریت و اقدامات مناسب در جهت ارتقای مراقبت های درمانی زخم های جنگی و ترمیم مطلوب و کاهش عوارض مجروحین توجه ویژه داشته باشند.

    کلیدواژگان: تروما، ترمیم زخم، عفونت، مجروح جنگی، بیمارستان
  • مجتبی عباسی اصل، فاطمه رحمتی نجارکلائی*، بهناز دوران صفحات 1073-1083
    زمینه و هدف

    افزایش شیوع دیابت، مستلزم تغییر در مفاهیم مرتبط با مدیریت دیابت و برنامه های درمانی است. این تغییر باید از متغیرهای جسمی به عوامل روانی اجتماعی صورت گیرد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) و درمان شناختی رفتاری (CBT) بر سرسختی روانشناختی، رفتار مراقبتی و سبک های مقابله ای در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.

    روش ها: 

    مطالعه حاضر مداخله ای، نیمه تجربی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش بیماران دیابتی مراجعه کننده به بیمارستان بعثت تهران در سال 1398 بودند که به صورت دسترس وارد مطالعه شدند و سپس با تخصیص تصادفی ساده در سه گروه 20 نفره قرار گرفتند. گروه تحت آموزش با رویکرد پذیرش و تعهد، توسط پژوهشگر در 8 جلسه 2 ساعته آموزش دید. گروه تحت آموزش با رویکرد شناختی رفتاری نیز در 8 جلسه 1 ساعته آموزش دریافت کردند. گروه کنترل آموزشی دریافت نکردند. ابزار مورد استفاده برای گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های سرسختی روانشناختی کوباسا (1979)، سبک های مقابله ای اندلر و پارکر (1990) و خودمراقبتی توبرت و گلاسگو (2000) بودند.

    یافته ها: 

    مداخله CBT و ACT بر افزایش سرسختی روانشناختی و رفتار خودمراقبتی و بهبود سبک های مقابله ای در گروه های آزمایش موثر می باشند (P <0.05). همچنین مداخله CBT نسبت به ACT در متغیرهای سرسختی روانشناختی و رفتار خودمراقبتی در گروه آزمایش تاثیر بیشتری گذاشته است. در متغیر سبک های مقابله ای در گروه آزمایش مداخله ACT نسبت به مداخله  CBT تاثیر بیشتری در مولفه های اجتنابی و هیجان مدار داشته است.

    نتیجه گیری: 

    به طور کلی می توان گفت مداخله های CBT و ACT به صورت موثری می توانند سلامت روان بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 را افزایش داده و در کنترل علایم بیماری کمک کنند. پیشنهاد می شود از مداخلات مذکور برای بهبود وضعیت روانشناختی بیماران مبتلا به دیابت استفاده شود.

    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری (CBT)، درمان پذیرش و تعهد (ACT)، سرسختی روانشناختی، رفتارمراقبتی، سبک های مقابله ای
|
  • Seyed Ali Mousavi Jazayeri* Pages 991-992
  • MohammadHosein Beheshti, Ali Tajpoor, Ali Alami, Ali Firoozi, Mostafam Jafarizaveh, Maryam Borhani, Akram Tabrizi* Pages 993-1000
    Background and Aim

    The use of a mask is an effective measure to reduce the transmission of Covid-19. Today, due to the lack of N95 masks and medical masks with good performance, felt masks are widely used due to their ease of manufacture and low cost. The aim of this study was to determine the effectiveness of 3-layer felt masks containing polypropylene membranes in filtering particle size in the SARS-CoV-2 range.

    Methods

    In this study, a 3-layer felt mask was designed. For production, materials were selected that are currently available in the market and are used by manufacturers for the bulk production of the mask. Polypropylene fabric was used as the first and third layers of the outer part of the mask and the middle layer was made of felt with a pore size of about 400 nm. The efficiency of the mask in the filtration of particles of different sizes was measured according to BS EN149 standard at a flow rate of 30 liters per minute.

    Results

    The efficiency of the felt mask for particle filtration with a size of 300 nm, which is approximately equal to the size of the SARS-CoV-2, is in the range of 11 to 25%. While the efficiency of the mask in the filtration of particles with a size of 500 nm is about 13 to 32%. The efficiency of this mask in filtering particles with a diameter of 10 microns increased by an average of 83%. The average efficiency of the mask in particle filtration with sizes of 0.3, 0.5, 1, 2.5, 5 and 10 micrometers is equal to 18, 22, 33, 50, 66 and 83%, respectively, and the average pressure drop is equal to 4 Pascal.

    Conclusion

    The findings of the present study showed that the use of a felt mask with such a design and structure to prevent Covid-19 is not effective enough and may even increase the prevalence of the disease by creating false confidence in individuals. Due to the widespread use of felt masks in the community, improving the filtration capability of this mask for particles smaller than 500 nm and also modifying the surface and structure of the mask by hydrophilizing polypropylene fibers inside the mask can play an important role in reducing the prevalence of Covid-19.

    Keywords: Filtration Efficiency, Mask, Polypropylene, COVID-19, Respiratory Protection
  • Alireza Mokhtari Hemami, Zohreh Meshkati*, Rokhsareh Badami Pages 1001-1012
    Background and Aim

    The Paralympic Games are a major international multi-sport event for athletes with physical disabilities or intellectual impairments. The current study develops a model of the effect of cultural intelligence on conflict resolution and the success of Iranian Paralympic athletes.

    Methods

    This is a descriptive correlational study. Participants in this study were 124 athletes with disabilities (81 men, 43 women) in 12 sport disciplines that were selected using the convenience sampling method from the participants in the 2018 Asian Paralympic Games (Jakarta) and the 2019 World and Asian Championships, which resulted in a quota for 2020 Paralympic Games (Tokyo). To collect data, the Cultural Intelligence Scale proposed by Ang and Early (2004), Conflict Resolution presented by Weeks (1994), and Fisher (1991), and Sporting Success Questionnaire (2015) of Vaez Mosavi was used. To assess the research model based on the conceptual model, the multivariate regression analysis method and structural equation modeling were used in SPSS23 and AMOS 22 software, respectively.

    Results

    The model of the effect of cultural intelligence on conflict resolution and success of Iranian Paralympic athletes has a good fit. Cultural intelligence has a significant positive effect on conflict resolution ability (p <0.05) and by increasing cultural intelligence, the conflict resolution ability increases in athletes. Additionally, the conflict resolution ability has a significant positive effect on sporting success (P<0.05), and by increasing the conflict resolution ability, sporting success increases in athletes.

    Conclusion

    The conflict resolution ability completely mediates the effect of the cultural intelligence on sporting success, and by increasing cultural intelligence, the conflict resolution ability increases in athletes, so their sporting success increases.

    Keywords: Intelligence, Cultural, Conflict resolution, Success, Paralympic athletes
  • Shokoofeh Khajeh Goodari, Moheb Ali Rahdar* Pages 1013-1024
    Background and Aim

    Access to integrated information, up-to-date statistics, and timely diagnosis of the disease will help managers and health care providers to manage the crisis caused by the COVID-19 epidemic. In the present study, a management dashboard was designed by determining the key performance indicators of COVID-19.

    Methods

    In the first step, using scientific articles published between 2019 and 2020, the most important symptoms of COVID-19 patients were identified, and demographic characteristics were considered as key performance indicators. In the next step, the data entry method was determined in such a way that after entering the patient data in the dashboard, it is possible to make a decision about his/her infection with Covid-19 and also to examine the statistics of patients by age, sex and time of infection. Finally, using Excel 2016 and QlikView software, the proposed dashboard was designed in two parts: monitoring and diagnostics.

    Results

    Four COVID-19 diagnostic methods including epidemiological history, clinical signs, chest CT images and laboratory diagnosis were considered as components of the diagnostic dashboard and for each of them, related key indicators were identified. In the monitoring dashboard, statistics on patients, age, gender and time of onset were included as key performance indicators.

    Conclusion

    Due to the diagnostic dashboardchr('39')s ability to integrate data about COVID-19, medical staff is able to make decisions in less time and with fewer mistakes. The managment and leadership team can also manage the crisis through the suitable allocation of resources by receiving up-to-date statistics and making the right decisions.

    Keywords: Disaster Medicine, Management Dashboard, SARS-CoV-2, COVID-19
  • Hamed Abdoli, Mohammadtaghi Amiri Khorasani*, Abdolhamid Daneshjoo Pages 1025-1032
    Background and Aim

    Lack of attention to biomechanical parameters during sports maneuvers, especially unpredictable maneuvers can be one of the reasons for athleteschr('39') injuries in sports fields. The aim of this study was to compare the kinematic parameters of the lower limb in side-cutting maneuver with and without anticipation in male football players.

    Methods

    In the present quasi-experimental study, 20 male volunteer football players with a mean age of 21±1.3 years, weight 69±9.2 kg, and height 176.3±7.2 cm participated. In order to record the performance of football players in 3D, 6 optoelectric motion analyzer cameras with a sampling frequency of 200 Hz were used, and the best performance was used to analyze the data.

    Results

    Unpredictable side cut maneuver significantly reduced knee joint flexion (p = 0.002). Also, there were no significant changes in hip flexion, ankle dorsiflexion and knee valgus between two unpredictable and predictable side cut maneuvers (p <0.05).

    Conclusion

    It can be concluded, unpredictable maneuvers caused changes in knee joint flexions’ kinematics during the side-cutting maneuver. Therefore, we can benefit from unpredictable exercises alongside other training programs to decrease knee joint injury during sports tournaments.

    Keywords: Kinematics, Side-Cutting, Unpredictable Task, Knee Valgus, Anterior Cruciate Ligament
  • Mehdi Sadeghi Kortovigi, Fakhrudin Faizi*, Batool Nehrir, Seyed Tayeb Moradian Pages 1033-1043
    Background and Aim

    One of the key issues for military hospitals is to evaluate the job satisfaction of nurses. The aim of this study was to compare the job satisfaction of nurses in two hospitals of the Armed Forces.

    Methods

    This descriptive-analytical study was performed on 290 nurses working in two hospitals of the Armed Forces in Tehran, Iran in 2018. Data were collected by demographic information questionnaire and Smith’s job satisfaction questionnaire named Job Description Index (JDI) by the self-report method. Data were analyzed using SSPS-22 software.

    Results

    The mean score of job satisfaction of nurses in hospitals No. 1 and No. 2 was 233.5±30.2 and 230.5±40.7, respectively, which was not significantly different. In terms of job satisfaction dimensions, nurses of hospital No. 1 had higher scores for the dimensions of "nature of work" (P<0.03), "salary" (P<0.001) and "promotion" (P<0.02) than other. In contrast, the scores of "colleagues" (P<0.004) and "supervision" (P<0.001) in nurses of hospital No. 2 were significantly higher than nurses of hospital No 1.

    Conclusion

    Considering that the job satisfaction of military nurses was moderate in both hospitals, it is necessary that some measurements should be considered by managers and decision-makers to increase job satisfaction.

    Keywords: Job Satisfaction, Hospital, Nurses, Military
  • Yazdan Ahmadi, Hossien Babatabar Darzi*, Minoo Asadzandi, Mojtaba Sepandi Pages 1044-1053
    Background and Aim

    A healthy lifestyle is a valuable resource for reducing health problems and promoting health, and improving the quality of life. In the present study, the effect of interprofessional spiritual health education on the lifestyle of military students was determined.

    Methods

    This quasi-experimental study was conducted between March 2018 and June 2019. A total of 110 final senior nursing and paramedical students studying at Aja University of Medical Sciences were randomly selected and assigned to two groups of control and intervention. Spiritual health educational intervention was performed in the form of 2 workshops (4 to 6 hours) for the intervention group. Standard questionnaires of spiritual health and health-promoting lifestyle were completed in pre-test and post-test by both groups.

    Results

    The findings indicate a significant effect of interprofessional spiritual health education on the lifestyle of military students. The highest effect for the variable of responsibility for health and nutrition with the observed effect was 0.49 and the least effective for the variable of interpersonal relationships with the observed t was 0.10.

    Conclusion

    Considering the significant effect of interprofessional spiritual health education on studentschr('39') lifestyle, it is necessary for education officials to take serious action to review and update the content and curricula and to include the topic of "spiritual health”.

    Keywords: Spiritual Health, Interprofessional Education, Lifestyle, Self-Care, Nursing Student
  • Maryam Yaghoubi, Parsa Bayat*, Akram Parandeh, Seyed Morteza Hosseini Shokouh Pages 1054-1064
    Background and Aim

    Information systems are always at risk of information theft, information change, and interruptions in service delivery. Therefore, the present study was conducted to develop a model for identifying information security risk in military hospitals in Iran.

    Methods

    This study was a qualitative content analysis conducted in military hospitals in Iran in 2019. The sample consisted of 8 experts in the field of health information. Data were collected through semi-structured interviews. Data were analyzed using framework analysis and MAXQDA 12 software.

    Results

    Data analysis resulted in the extraction of 78 codes and 16 categories in 7 themes (management in information security, patient information security, information security in organizational resources, organize in information security, communication in information security, monitoring, and control, equipment security). Information security in organizational resources has the highest number of codes and the management in information security and communication in information security have the least number of codes.

    Conclusion

    Health care organizationchr('39')s security programs, especially in military hospitals faced with many challenges, the first step of which is to identify potential risks and threats. Then develop policies, guidelines, and programs to eliminate or reduce these threats.

    Keywords: Information, Information Security, Risk, Military Hospital
  • Soleyman Heydari, Hamed Gholizadeh*, Ali Hajihashem Pages 1065-1072
    Background and Aim

    In most studies, in the treatment of war wounds, debridement and delayed wound healing have been suggested and there has been no emphasis on initial wound closure. The aim of this study was to determine the outcomes and complications of primary closure of wounds in war-wounded referred to a hospital in Tehran, Iran.

    Methods

    In this cross-sectional study, 102 war-wounded with initial wound closure transferred to a hospital in Tehran, Iran during the first six months of 2018 were studied. Information about wound characteristics in terms of wound formation factor, wound formation time to initial healing, wound length, repair complications and outcomes of initial closure were done.

    Results

    102 war-wounded were men with a mean age of 28.2±5.7 years. The most common cause of trauma was shotgun (fragment) in 39 patients (64.4%). The mean time interval to transfer to the district hospital was 5.5±1.3 days. The most common complication after initial closure in all injuries of different parts of the body was lower extremity ulcer of 22patients (45.8%) with ecchymosis. There was no significant relationship between wound closure time and complications of healing.

    Conclusion

    According to the results, when the wounds of war are not contaminated, the initial closure of the wound in the early hours will result in favorable healing and reduce complications among the wounded. However, it is necessary for military medicine officials to pay special attention to the management and appropriate measures in order to improve the medical care of war wounded.

    Keywords: Trauma, Wound healing, Infection, War wounded, Hospital
  • Mojtaba Abbasi Asl, Fatemeh Rahmati Najarkolae*, Behnaz Dowran Pages 1073-1083
    Background and Aim

    Increasing the prevalence of diabetes requires a change in concepts related to diabetes management and treatment programs. This change must be switch from the physical variables to psychosocial factors. The aim of this study was to compare the effectiveness of the Acceptance and Commitment Training (ACT) and Cognitive Behavioral Therapy (CBT) on psychological hardiness, caring behavior and coping styles of patients with type 2 diabetes.

    Methods

    The present study was a quasi-experimental pre-test-post-test intervention with a control group. The population consisted of diabetic patients who were referred to Besat Hospital in Tehran, Iran in 2020. Patients were randomly assigned into three groups of 20 people. One group trained by using the ACT approach in eight 2-hour sessions. Other groups trained by the CBT approach in eight 1-hour sessions training. The control group didnchr('39')t receive any training. The data collection tools consisted of the Kobasa psychological hardiness questionnaire (1976), the Endler & Parker coping styles (1990), and the Tobert & Glasgow self-care questionnaire (2000).

    Results

    The CBT and ACT interventions are effective in increasing the psychological hardiness and self-care behavior and improving coping styles in the experimental groups (P<0.05). Also, the CBT intervention had a greater effect than ACT on the variables of psychological hardiness and self-care behavior in the experimental group. In the variable of coping styles, the ACT intervention had a greater effect on the avoidance and excitement components than the CBT intervention.

    Conclusion

    In conclusion, it can be said that the CBT and ACT interventions can effectively increase the mental health of patients with type 2 diabetes and help them control their symptoms. It is recommended using these interventions to improve the psychological status of patients with diabetes.

    Keywords: Cognitive-Behavioral Therapy (CBT), Acceptance, Commitment Therapy (ACT), Psychological Hardiness, Self-Care Behavior, Coping Styles