فهرست مطالب

نشریه مدیریت ورزشی
سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 51، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/05
  • تعداد عناوین: 15
|
  • بیستون عزیزی*، ابراهیم علی دوست قهفرخی صفحات 929-947

    هدف از این پژوهش مدلسازی رابطه عوامل محیطی و بازاریابی اخلاقی و تاثیر آن بر عملکرد در بین شرکت های تولیدی پوشاک ورزشی بود. روش تحقیق توصیفی و از نوع مقایسه ای است که به شکل میدانی انجام گرفته است. این تحقیق دارای دو جامعه آماری است. جامعه آماری اول شامل تولیدکنندگان پوشاک ورزشی در ایران به تعداد 200 نفر بود، که تمامی آنها به عنوان نمونه انتخاب شدند. جامعه آماری دوم شامل مصرف کنندگان پوشاک ورزشی است که به علت نامشخص بودن حجم جامعه آماری، طبق فرمول 200 نفر به روش نمونه گیری تصادفی در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شد. بدین منظور که برای سنجش عوامل محیطی از پرسشنامه محقق ساخته شامل 34 سوال و 4 بعد استفاده شد. برای سنجش بازاریابی اخلاقی از پرسشنامه محقق ساخته بازاریابی اخلاقی شامل 18 سوال و 4 بعد استفاده شد. برای سنجش عملکرد شرکت ها از پرسشنامه محقق ساخته 28 سوالی شامل 4 بعد استفاده شد. روایی پرسشنامه ها توسط استادان مدیریت و بازاریابی ورزشی تایید شد. پایایی پرسشنامه ها با آلفای کرونباخ بررسی شد. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی و از نرم افزار Smart-PLS برای بررسی روابط علی بین متغیرها استفاده شد. نتایج نشان داد که بین عوامل سازمانی و عوامل فردی با بازاریابی اخلاقی رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد. همچنین بین بازاریابی اخلاقی و عملکرد در بین شرکت های تولیدی پوشاک ورزشی رابطه مثبت و معنا داری مشاهده شد.

    کلیدواژگان: بازاریابی اخلاقی، پوشاک ورزشی، عملکرد، عوامل محیطی، مصرف کننده
  • سروش آریانپور*، سید رضا حسینی نیا، حسن بحرالعلوم صفحات 949-965

    هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین حمایت اجتماعی خانواده و حمایت اجتماعی دوستان و خودکارامدی با مشارکت ورزشکاران جانباز و معلول استان خراسان رضوی در فعالیت های بدنی است. این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است و جامعه آماری آن را ورزشکاران جانباز و معلول استان خراسان رضوی در سال 1395 تشکیل می دهند. نمونه پژوهش 244 ورزشکار معلول بودند که به صورت تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه های ویژگی های جمعیت شناختی، پرسشنامه میزان مشارکت ورزشی، پرسشنامه خودکارامدی، پرسشنامه حمایت اجتماعی خانواده و پرسشنامه حمایت اجتماعی خانواده (لی، پترسون و دیکسون، 2010) استفاده شد. داده های پژوهش با روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون و آزمون فریدمن با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 تجزیه وتحلیل شدند. یافته ها نشان داد بین خودکارامدی با میزان مشارکت ورزشکاران (201/0=r) و همچنین بین حمایت اجتماعی خانواده و حمایت اجتماعی دوستان با میزان مشارکت ورزشکاران (156/0=r) (221/0=r) جانباز و معلول در فعالیت های بدنی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد، اما خودکارامدی، حمایت اجتماعی خانواده و حمایت اجتماعی دوستان پیش بینی کنندهه معناداری برای مشارکت ورزشکاران جانباز و معلول در فعالیت های بدنی نیست. نتایج نشان داد بین مشارکت ورزشکاران جانباز و معلول در فعالیت های بدنی با خودکارامدی، حمایت اجتماعی خانواده و حمایت اجتماعی دوستان ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین جانبازان و معلولان ورزشکار بیشترین حمایت را از طریق فراهم آوردن شرایط رفت وآمد به محل های تمرین و مسابقه و تشویق کردن و بازخورد مثبت از طرف خانواده و کمترین حمایت را نیز در نمایش نحوه درست و چگونگی حرکات ورزشی از طرف خانواده دریافت می کنند.

    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، حمایت دوستان، حمایت خانواده، خودکارامدی، ورزش معلولان
  • مهدی سلیمی*، محسن طیبی، محبوبه خداپرست صفحات 967-977

    هدف از پژوهش حاضر ارایه مدل برندسازی مکان با رویکرد کلان پروژه های تفریحی، ورزشی و گردشگری در استان اصفهان بود. روش تحقیق از نوع کیفی بود و با استفاده از روش سیستماتیک گراندد تیوری انجام پذیرفت؛ این روش از سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی تشکیل شده است. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی افراد متخصص و صاحب نظر در زمینه موضوع پژوهش شامل استادان برجسته مدیریت ورزشی آشنا به پژوهش در حوزه گردشگری، مدیر و معاونان ادارات ورزش و جوانان و کارشناسان آگاه به حوزه پژوهش بود که به روش گلوله برفی انتخاب شدند و تعداد آنها به 14 نفر رسید. ابزار پژوهش، استفاده از منابع علمی از جمله مقالات، کتاب های معتبر، سایت های علمی و خبری معتبر و مصاحبه های عمیق و باز با افراد نمونه بود که به منظور سنجش روایی آنها، یافته های پژوهش برای مشارکت کنندگان ارایه و مدل پیشنهادی توسط آنان مطالعه و نظرهای آنها اعمال شد و در پایان، این پژوهش توسط استادان مدیریت ورزشی مطالعه و بازبینی شد و مواردی به منظور اصلاح یا تغییر مدل نهایی بیان شد. به منظور بررسی پایایی نیز از روش حسابرسی فرایند و همچنین از روش توافق درون موضوعی استفاده شد که پایایی بین دو کدگذار را 78% نشان داد که نشان از قابلیت اعتماد کدگذاری ها داشت. در نهایت مدل پژوهش مطرح شد که شامل محورهای اصلی، شرایط علی، راهبردها، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر و پیامدها بود.

    کلیدواژگان: برندسازی مکان، پروژه های تفریحی، پروژه های ورزشی، پروژه های گردشگری
  • علی قبادی*، ناهید شتاب بوشهری، امین خطیبی صفحات 979-995

    هدف از این پژوهش، تحلیل عوامل موثر بر توسعه برندهای پوشاک ورزشی بود. این پژوهش به روش آمیخته اکتشافی و در دو بخش کیفی و کمی انجام گرفت. ابزار گردآوری در بخش کیفی، مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته با خبرگان بود که براساس نتایج آن، پرسشنامه ای تهیه و در بخش کمی استفاده شد. روایی پرسشنامه را هفت نفر از متخصصان بازاریابی ورزشی تایید کردند. پایایی پرسشنامه نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ 96/0 به دست آمد. جامعه آماری شامل استادان و اعضای هیات علمی دانشکده های تربیت بدنی و دانشجویان رشته تربیت بدنی (کارشناسی ارشد و دکتری) بود. حجم نمونه براساس فرمول جامعه نامحدود تعیین شد و به روش نمونه گیری تصادفی ساده، پرسشنامه در میان 376 نفر به صورت الکترونیکی توزیع و جمع آوری شد. در نهایت داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه 22 و اسمارت پی ال اس نسخه2 تحلیل و مدل پژوهش استخراج و اعتبارسنجی شد. نتایج نشان داد تنوع و نوآوری در تولید، برنامه ریزی راهبردی، انتخاب بازار هدف، رتبه بندی پوشاک ورزشی و طراحی متناسب با نیاز بازار در توسعه عمودی و به کارگیری فناوری روز در تولید محصولات نیز در توسعه افقی برند پوشاک ورزشی داخلی تاثیرگذار است. براساس مدل برآمده از پژوهش می توان گفت که به ترتیب عوامل داخلی شرکت، عوامل خارجی شرکت، عوامل مربوط به نهادهای حاکمیتی، نقش قانونی و نقش حمایتی دولت بیشترین تاثیر را بر توسعه برندهای ورزشی داخلی داشتند.

    کلیدواژگان: پوشاک ورزشی، توسعه برند، نقش دولت، نقش شرکت، نقش نهادهای حاکمیتی
  • درسا نظری، محمد حامی*، محسن باقریان فرح آبادی، نادر شاکری صفحات 997-1014
    تحقیق حاضر بر آن است که براساس علم اعصاب و تکنیک ردیابی چشم بررسی کند که توجه بصری تماشاچیان تا چه حد می تواند بر دیده شدن برند، اثربخش و شایان توجه باشد. پژوهش حاضر، از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت نیمه تجربی است. جامعه آماری پژوهش 75 نفر  در 5 گروه 15 نفره از هواداران مرد فوتبال رده سنی 18 تا 60 سال بودند که  به وسیله دستگاه ردیاب چشم طبق پروتکل علم اعصاب آزمایش شدند. اطلاعات حاصل به منظور تحلیل کمی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 25 به داده های کمی تبدیل شدند و تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی به عمل آمد و  از تحلیل واریانس با سطح اطمینان 95 درصد استفاده شد. نتایج نشان داد که شدت هواداری نگرشی و رفتاری و همچنین علاقه به فوتبال بر توجه بصری به لوگوی پیراهن با توجه به محدوده محرک اثر داشته است. به نظر می رسد اسپانسرها برای دستیابی به اهداف خود، یعنی بهتر دیده شدن و در نتیجه میزان فروش و افزایش درآمد کالاها و خدمات خود از طریق تبلیغات روی پیراهن ورزشکاران، باید اندیشه ها و پیام های خودآگاه و ناخودآگاه تماشاچیان را درک و تبلیغات خود را با پیام های خاص و موردنظر مخاطبشان مناسب سازی کنند.
    کلیدواژگان: بازاریابی عصبی، برند تجاری، ردیابی چشم، حامیان مالی، هواداران فوتبال
  • علی ناظمی*، محمد احسانی، هاشم کوزه چیان، مجتبی امیری صفحات 1015-1034
    این پژوهش با هدف ارایه الگویی مناسب برای توسعه ارزش ویژه برند لیگ برتر فوتبال ایران انجام گرفت. تحقیق حاضر از نظر هدف، تحقیق اکتشافی و از حیث جهت گیری تحقیقی بنیادین است که از استراتژی نظریه سازی داده بنیاد با رویکرد کلاسیک (ظاهرشونده) استفاده کرده است. برای گردآوری داده های پژوهش از 24 مصاحبه عمیق و ساختارنیافته با نمونه تحقیق (21 نفر از مدیران اجرایی، صاحب نظران و محققان عرصه فوتبال، بازاریابی و برندسازی) استفاده شد. مشارکت کنندگان پژوهش به صورت نظری، در طول فرایند پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری قضاوتی و هدفمند و تا رسیدن به اشباع نظری انتخاب شدند. تحلیل داده های حاصل از مصاحبه ها و سایر منابع، طی سه مرحله کدگذاری باز، انتخابی و نظری انجام گرفت. در نهایت مدل نهایی تحقیق به صورت مدل سه بخشی شامل نهادها، پیش نیازها و فرایند تخصصی برندسازی لیگ درآمد. براساس نتایج پژوهش، مادامی که پیش نیازهای کلان و ساختاری محقق نشود، برندسازی لیگ برتر فوتبال ثمربخش نخواهد بود. تعامل و تاثیر متقابل نهادهای حاکمیتی، رسانه ها و نهادهای فوتبالی، میزان تحقق این پیش نیازها را تعیین خواهد کرد که در این میان، نقش نهادهای حاکمیتی بسیار پررنگ است. ازاین رو، سازمان لیگ فوتبال ایران پیش و بیش از تمرکز بر فعالیت های ویژه برندسازی لیگ، باید به شدت به دنبال تحقق این پیش نیازها باشد.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، برندسازی، پیش نیازها، لیگ برتر فوتبال، نظریه داده بنیاد کلاسیک
  • رسول نوروزی سید حسینی*، مراد رومیانی صفحات 1035-1052

    هدف از این تحقیق آزمون مدل روابط ساختاری کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات (ITC) با جامعه پذیری سازمانی و مدیریت سرمایه اجتماعی در سازمان های ورزشی بود. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات توصیفی-پیمایشی و از نوع همبستگی و به طور مشخص مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری تحقیق تمامی کارکنان وزارت ورزش و جوانان بودند. براساس جدول نمونه گیری مورگان 174 نفر از کارکنان وزارت ورزش و جوانان به عنوان نمونه انتخاب شدند (174= N). به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه کاربرد فناوری اطلاعات- ارتباطات (ITC)، پرسشنامه جامعه پذیری سازمانی (OSQ) تاورمینا (2004) و برای سنجش مدیریت سرمایه اجتماعی از پرسشنامه صیادی (1387) استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده های تحقیق از آماری توصیفی و همچنین به منظور تعیین روابط خطی بین متغیرها و مولفه های آنها و نیز برازش مدل از شاخص های برازش به کمک نرم افزارهای SPSS/16 و LISREL/8.2 استفاده شد. نتایج نشان داد کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات با ضریب مسیر 38/0 بر جامعه پذیری سازمانی و با ضریب مسیر 34/0 بر سرمایه اجتماعی اثرگذاری مستقیم دارد. همچنین جامعه پذیری سازمانی با ضریب مسیر 59/0 بر سرمایه اجتماعی اثر مستقیم دارد. با توجه به نتایج در صورت کاربرد مطلوب ITC جامعه پذیری و سرمایه اجتماعی بالا در سازمان های ورزشی شکل می گیرد که می تواند تاثیر مثبت و سازنده ای در جلوگیری از ایجاد پیامدهای منفی شغلی داشته باشد.

    کلیدواژگان: جامعه پذیری، سرمایه اجتماعی، سازمان ورزشی، فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • رضا عبدالهی گدللو*، سید محمد کاشف صفحات 1053-1076

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه حسادت سازمانی و قلدری سازمانی بر بدبینی سازمانی معلمان تربیت بدنی با نقش میانجی سکون زدگی شغلی بود. این پژوهش از نظر راهبرد اصلی، کمی، از نظر راهکار اجرایی، پیمایشی و از نظر تکنیک تحلیلی، توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری، معلمان تربیت بدنی جنوب استان آذربایجان غربی (420 نفر) بود که 201 نفر از آنها به صورت نمونه گیری تصادفی (در دسترس) انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه های حسادت سازمانی ولی زاده، آذربایجانی (1389)، بدبینی سازمانی دین و همکاران (1998)، قلدری سازمانی اینارسن و همکاران (2009)، سکون زدگی شغلی آلن (2004)، است. داده ها با روش های آمار توصیفی و استنباطی، به کمک دو نرم افزار SPSS vs. 20 و lisrel. 8.50 تجزیه وتحلیل شد. یافته ها نشان داد که اثر مستقیم متغیر حسادت سازمانیبرمتغیر سکون زدگی شغلی؛ متغیر حسادت سازمانی بر بدبینی سازمانی؛ متغیر قلدری سازمانی بر سکون زدگی شغلی؛ متغیر قلدری سازمانی بر بدبینی سازمانی و متغیر سکون زدگی شغلی بر بدبینی سازمانی، معنا دار و مثبت است. ضریب مسیر غیرمستقیم متغیر حسادت سازمانی از طریق سکون زدگی شغلی بر بدبینی سازمانی و متغیر قلدری سازمانی از طریق سکون زدگی شغلی بر بدبینی سازمانی نیز مثبت و معنادار بود. بنابراین می توان پذیرفت که گسترش قلدری سازمانی و حسادت سازمانی، سکون زدگی شغلی را در پی دارد که پیامد آن نیز بروز بدبینی سازمانی است. ازاین رو پیشنهاد می شود به منظور کاهش بدبینی معلمان، مدیران و سیاست گذاران هنجارها و رفتارهای کاهش حسادت، قلدری سازمانی را در تعامل با معلمان رعایت کنند.

    کلیدواژگان: بدبینی سازمانی، حسادت سازمانی، سکون زدگی شغلی، قلدری سازمانی، معلم تربیت بدنی
  • آرزو دهقانی، احمدعلی آصفی*، مسعود نادریان جهرمی صفحات 1077-1091

    هدف از تحقیق حاضر تعیین رابطه بین توانمندسازی و چابکی نیروی انسانی در هیات های ورزشی شهر اصفهان بود. تحقیق حاضر توصیفی از نوع همبستگی و با توجه به هدف تحقیق از نوع تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری تحقیق تمامی کارکنان هیات های ورزشی شهرستان اصفهان (416 نفر) بودند که از این تعداد با استفاده از جدول کرجسی و مورگان (1970) به روش نمونه گیری تصادفی ساده 201 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در تحقیق حاضر ابزار مورد استفاده برای جمع آوری داده ها دو پرسشنامه استاندارد توانمندسازی کارکنان اسپرتیزر (1995) و پرسشنامه چابکی نیروی انسانی دایر و شافر (1998) بود. روایی محتوایی و صوری ابزار تحقیق براساس مبانی نظری و با استفاده از نظر استادان و متخصصان در این زمینه لحاظ شد. پایایی پرسشنامه های توانمندسازی و چابکی نیروی انسانی با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب 87/0 و 93/0 به دست آمد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (جداول، میانگین، انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (آزمون کولموگروف اسمیرنوف، آزمون پیرسون و رگرسیون چندمتغیره) استفاده شد. نتایج نشان داد که رابطه مثبت و معناداری بین توانمندسازی و چابکی نیروی انسانی وجود دارد. همچنین تمام مولفه های توانمندی (معنا داری، خودتعیینی، شایستگی و موثر بودن) پیش بین معنادار چابکی نیروی انسانی بودند. بنابراین می توان گفت با افزایش سطوح توانمندی کارکنان هیات های ورزشی شهرستان اصفهان می توان سطح چابکی آنان را افزایش داد.

    کلیدواژگان: توانمندسازی، چابکی نیروی انسانی، خودتعیینی، شایستگی، معنای داری، موثر بودن، هیات های ورزشی
  • محبوبه جعفرزاده زرندی، اسماعلیل شریفیان*، کوروش قهرمان تبریزی صفحات 1093-1118

    این پژوهش با هدف آینده پژوهی زیرساخت فناوری اطلاعات با تاکید بر سازمان های ورزشی و ارایه مدل انجام گرفت. پژوهش حاضر به لحاظ روش آمیخته و به لحاظ جمع آوری اطلاعات با استراتژی پدیدارشناسی و شیوه مصاحبه عمیق انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش گروه آشنا به موضوع خبرگان ورزشی (فعالان حوزه فناوری و مدیریت دانش، استادان دانشگاه، نقش آفرینان فناوری و زیرساخت سازمان های ورزشی) بودند که به لحاظ شیوه جمع آوری اطلاعات روش گلوله برفی با دیدگاه 15 خبره به اشباع نظری رسید. یافته های حاصل از مصاحبه عمیق، با کدگذاری باز، محوری و انتخابی صورت گرفت و عوامل مدل زیرساخت فناوری در سازمان های ورزشی مشخص شد که دانش فناوری، ارتباطات شبکه ای، معماری و خدمات داده، مدیریت فناوری، بنیادهای فناوری، سازگاری و سرعت فناوری جزء محورهای اصلی این زیرساخت بودند. برای اطمینان بیشتر از عوامل کدگذاری ها با نرم افزار مکس کیو دی ای نسخه 12 و توسط دو کدگذار آشنا صورت گرفت و ضریب توافق 81 درصد حاصل شد. به نظر می رسد سازمان های ورزشی باید در آینده ضمن توجه به متغیرهای شناسایی شده مسیر بهینه زیرساخت فناوری را مدنظر قرار دهند. ازاین رو مدل مربوط می تواند زیرساخت راه اندازی فناوری در ورزش را تسهیل کند.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، دانش فناوری، سازمان های ورزشی، مدیریت فناوری
  • زهره سبزی، مهدی شریعتی فیض آبادی*، رضا صابونچی صفحات 1119-1140

    قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران پس از گذشت چهار دهه از انقلاب شکوهمند، متاثر از مفاهیم کلان و خرد متفاوتی بوده که بارها توسط کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده به چالش کشیده شده است. دیپلماسی عمومی و به طور خاص دیپلماسی ورزشی از ابزارهای پرکاربرد تصمیم گیران و تصمیم سازان سیاسی ایالات متحده در توسعه و تقویت قدرت نرم خود در جهان است که جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به موفقیت های سال های اخیر در حوزه بین الملل ورزش از جمله کسب مقام هفدهم در میان 206 کشور جهان در بازی های المپیک 2012 می تواند با استفاده از این ظرفیت به توسعه تعاملات خود در عرصه بین الملل کمک کند. هدف از پژوهش حاضر در ابتدا کشف مفاهیم تقویت کننده قدرت نرم ایران از دریچه ورزش و نیز طراحی الگوی مطلوب مولفه های شکل دهنده توسعه روابط دیپلماتیک با کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده بود. در ادامه با استفاده از نرم افزارهای SPSS و PLS به بررسی میزان همبستگی متغیرها براساس آزمون اسپیرمن، تحلیل عاملی اکتشافی و در نهایت مدلسازی ساختاری- تفسیری متغیرهای مستقل و وابسته پرداخته شد. یافته های پژوهش نشان داد هفت عامل توسعه تجاری، امور دینی، تعاملات، امور فرهنگی، انسجام ملی، امور دیپلماتیک و دوستی در چهار سطح متاثر از فضای ورزشی کشور ایران در عرصه بین الملل بوده است.

    کلیدواژگان: ایالات متحده، ایران، تحریم، دیپلماسی ورزشی
  • سارا هنرمند راد*، عاطفه جوادی کرمانی، تهمورث نورایی صفحات 1141-1163

    هدف از این پژوهش توصیف عملکرد روسای سازمان تربیت بدنی ایران از ابتدای شکل گیری است. روش تحقیق از نوع تاریخی بود و سازمان تربیت بدنی به عنوان سازمان اصلی متولی ورزش در کشور و چگونگی عملکرد مدیریتی در آن از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این تحقیق سعی شده مدیران تربیت بدنی، که به نوعی در برنامه ریزی و تدوین قوانین سازمان ملی تربیت بدنی ایران دخیل بوده اند، معرفی و عملکرد مدیریتی آنها، بیان شود. در واقع عملکرد همه مدیران یا روسای سازمان ملی تربیت بدنی ایران از ابتدای پیدایش تا سال 1357 (دوره پهلوی) توصیف شده است. ابزار استفاده شده در این تحقیق، اسناد (منابع دسته اول) تهیه شده از سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و کتاب های قدیمی مرتبط با موضوع تحقیق، بوده است. نتایج به دست آمده از اسناد و مدارک، حاکی از آن است که برخی مدیران سازمان تربیت بدنی ایران همانند علاء، سمیعی، ایزدپناه، باتمانقلیچ، خسروانی و کاشانی دوره موفق تری را نسبت به سایرین گذرانده اند. بررسی و نتایج تحقیق حاضر حاکی از آن است که از جمله عملکردهای مهم انجام گرفته در این سال ها، می توان به تصویب اساسنامه پیشاهنگی و تربیت بدنی و تاسیس کانون ورزش ایران (توسط دکتر سمیعی،1315)، افتتاح ورزشگاه 30 هزار نفری امجدیه (توسط دکتر سمیعی، 1317)، تشکیل کمیته ملی المپیک ایران (توسط دکتر سمیعی،1325)، شرکت ایران در المپیک، میزبانی جام ملت های فوتبال آسیا و نخستین قهرمانی کشتی در قاره کهن 1347 تهران در زمان مدیریت خسروانی و انحلال سازمان تربیت بدنی به دستور محمدرضا پهلوی جهت پی ریزی بنیاد تازه هایی برای ورزش کشور تحت عنوان وزارت ورزش و جوانان در سال 1355  اشاره کرد.

    کلیدواژگان: ایران، تربیت بدنی، سازمان، روسا، عملکرد
  • سجاد مومنی پیری*، غلامرضا شعبانی بهار، نصرالله عرفانی صفحات 1165-1185

    هدف از پژوهش حاضر، تدوین مدل ساختاری هویتسازمانی براساس هوش سازمانی به واسطه توسعهسازمانی در بین کارکنان فدراسیون های ورزشی کشور بود. این پژوهش از طریق روش همبستگی به شیوه مدل معادلات ساختاری انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش تمامی روسا و کارمندان فدراسیون های جمهوری اسلامی ایران (703 نفر) بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی 372 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه هویت سازمانی چنی (1983)، توسعه سازمانی لاکو کرافورد(2000) و هوش سازمانی کارل آلبرخت (2002) با روایی و پایایی مناسب بود. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های کولموگروف اسمیرنوف، همبستگی پیرسون و روش مدلسازی معادلات ساختاری به وسیلهنرم افزارهای SPSS24 و LISREL8.5 استفاده شد. نتایج نشان داد که هوش سازمانی با ضریب 84/0 بر توسعه سازمانی و با ضریب 25/0 بر هویتسازمانی اثر معناداری دارد (01/0>P). توسعهسازمانی با ضریب65/0 اثر معناداری بر هویتسازمانی فدراسیون های ورزشی دارد (01/0>P). هوش سازمانی با ضریب اثر 55/0 به صورت غیرمستقیم بر هویت سازمانی تاثیرگذار بوده است (01/0>P). با توجه به یافته های پژوهش حاضر به منظور تقویت هویت سازمانی فدراسیون های ورزشی باید توجه ویژه ای به هوش و توسعه سازمانی شود،مسیولان ذی ربط فدراسیون های ورزشی با برنامه ریزی مناسب در راستای به کارگیری هوش سازمانی می توانند به صورت مستقیم موجب افزایش توسعه سازمانی شوند و به طور غیرمستقیم اثر بیشتری بر هویت سازمانی کارکنان داشته باشند.

    کلیدواژگان: توسعه سازمانی، فدراسیون های ورزشی، هوش سازمانی، هویت سازمانی
  • سید علیرضا شریفی*، نجمه عبداللهی، امین دهقان قهفرخی صفحات 1187-1201

    هدف از تحقیق حاضر تبیین اثر فعالیت های ورزشی بر میزان انحرافات اجتماعی دانش آموزان شهرستان شهرکرد است. این تحقیق از جمله تحقیقات پیمایشی است و ابزار جمع آوری اطلاعات آن پرسشنامه ناهنجاری های اجتماعی است. جامعه آماری تحقیق تمامی دانش آموزان دوره متوسطه دوم در سال تحصیلی 95-94 در دو ناحیه 1 و 2 شهرستان شهرکرد بود. نمونه آماری طبق جدول مورگان 292 نفر انتخاب شد. نتایج حاصل از آزمون تی نشان داد که دانش آموزان ورزشکار در مقایسه با دانش آموزان غیرورزشکار گرایش کمتری به انحرافات اجتماعی دارند. همچنین نتایج نشان داد که ناهنجاری های اجتماعی از اولویت یکسانی برخوردار نیستند و برخی عوامل شیوع بیشتری دارند. در انتها به مدیران، معلمان و والدین با توجه به نقش ورزش در کاهش انحرافات اجتماعی پیشنهاد می شود تا ورزش را به عنوان یکی از گزینه های اصلی فراغتی در برنامه ریزی های اوقات فراغت دانش آموزان بگنجانند.

    کلیدواژگان: انحرافات اجتماعی، تربیت بدنی، دانش آموز ورزشکار، ناهنجاری های اجتماعی، ورزش
  • رضا حیدری، احسان اسداللهی*، عمر علیزایی یوسف آبادی صفحات 1203-1232

    همه گیری ویروس کرونا در جهان تاثیرات مثبت و منفی زیادی بر جوامع و فعالیت های آنان گذاشته است. هدف از مطالعه حاضر شناسایی آثار شیوع ویروس کرونا بر صنعت ورزش کشور بود. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی است. رویکرد پژوهش کیفی است که با روش سیستماتیک نظریه داده بنیاد انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش استادان و خبرگان دانشگاهی، تولید کنندگان محصولات ورزشی، روسا، سرپرستان و دبیران فدراسیون های ورزشی، مدیران باشگاه های ورزشی لیگ برتری، مدیران، معاونان و مسیولان وزارت و ادارات ورزش و جوانان و مدیران مجموعه های ورزشی بودند که از این افراد، تعداد 18 نفر به صورت گلوله برفی و هدفمند به عنوان نمونه پژوهش درنظر گرفته شدند. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته، از افراد مشارکت کننده انجام گرفت و از آنها خواسته شد تا نظرهایشان را در مورد تاثیرات شیوع ویروس کرونا بر صنعت ورزش اعلام کنند. کار تحلیل داد ه ها با استفاده از کدگذاری های باز، محوری و انتخابی برای احصای مقوله های سطح اول و دوم (محورها) و ارتباط آنها انجام گرفت. بر مبنای نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل یافته های استخراج شده از مصاحبه ها، 2 بعد نهایی تاثیرات شیوع ویروس کرونا در ابعاد صنعت ورزش شناسایی شدند که شامل آثار مستقیم و غیرمستقیم بود. شناسایی دقیق آثار شیوع ویروس کرونا بر صنعت ورزش می تواند به فرایند انطباق فعالیت های این صنعت با شرایط کنونی کمک کند.

    کلیدواژگان: تولیدکنندگان، خدمات ورزشی، رویداد ورزشی، صنعت ورزش، کووید 19
|
  • Bisotoon Azizi *, Ebrahim Alidoust Ghahfarokhi Pages 929-947

    The aim of the present study was to model the relationship between environmental factors and ethical marketing and the effects of the latter on the performance of sportswear producers. This study is a descriptive-comparative research conducted through fieldwork and includes two populations. The first population is comprised of the entire domestic producers of sportswear as 200 firms, which all have been selected as research samples. The second population is comprised of the entire consumers of sportswear, however due to the vastness of the population, the Cochran's formula was applied and resultantly 200 individuals were selected as research samples through the availability random sampling method. Questionnaires have been used for the purpose of data collection. To this end, a researcher-made questionnaire comprising 34 questions and 4 dimensions was used for evaluation of environmental factors. In addition another researcher-made questionnaire comprising 18 questions and 4 dimensions was used for evaluation of ethical marketing. Nevertheless, a third researcher-made questionnaire comprising 28 questions and 4 dimensions was used for evaluation of corporate performance. The validities of the former questionnaires have been approved by authentic professors in sport management and marketing. The reliabilities of the former questionnaires were also evaluated using the Cronbach's alpha method. Descriptive and inferential statistics have been incorporated for analysis of data while the Smart-PLS software was used for inspection of causal relationships between the variables. Results show that there exists a positive and statistically significant relationship between organizational and personal factors and, ethical marketing. Results have also shown another positive and statistically significant relationship between ethical marketing and performance in sportswear producing corporations.

    Keywords: Consumer, Ethical Marketing, environmental factors, Performance, sportswear
  • Soroush Arianpour *, Seyed Reza Hosseininia, Hassan Bahrololoum Pages 949-965

    The purpose of this study was to investigate the relationship between family social support and social support from friends and self-efficacy with the participation of veterans and disabled athletes in Khorasan Razavi province in physical activities. This research is descriptive-correlational and the statistical population is veteran and disabled athletes in Khorasan Razavi province in 2017. The sample consisted of 244 veterans and disabled athletes who were selected randomly. To collect data, demographic characteristics questionnaire, Amount Sports Partnership Questionnaire, Self-efficacy questionnaire, Family Social Support Questionnaire and Social Support from friend Questionnaire (Lee, Peterson and Dixon, 2010) was used. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and regression analysis and Friedman test using by SPSS software version 21. Between self-efficacy and the athlete's participation rate (r =0/201) as well there is a positive and significant correlation between social support of the family and social support of the friends with the participation rate of athletes (r = 0/156) (r = 0/221). But self-efficacy, social support for the family and social support from friends are not significant predictors of the participation of veterans and disabled athletes in physical activity. There is a positive and significant relationship between the participation of veterans and disabled athletes in physical activities with self-efficacy, family social support and social support from friends, also veterans and disabled athletes receive the most support by providing conditions for travel to training and competition venues and encouraging and positive feedback from the family. and they also receive the least support from the family for showing how they are doing right and how to exercise.

    Keywords: Social support, Friend Support, Family support, Self-Efficacy, Sports Disabled
  • Mehdi Salimi *, Mohsen Tayebi, Mahboobeh Khodaparast Pages 967-977

    This study aims to present a place branding model based on macro-approaches of recreation, sport, and tourism projects in Isfahan province. A qualitative method and a systematic Grounded theory are applied on the study. This theory is divided into three open, selective, and axial coding levels. The statistical society consists of all the specialists of this field, including outstanding professors of sport management in the field of tourism, managers and deputies of Sport and Youth Department, and knowledgeable experts. 14 people were selected with snowball sampling method. The study tools and materials are scientific sources, such as articles, authentic books, scientific websites, news websites, and open and in-depth interviews with the selected people. For validity measurement, the study results were presented to the participants. They suggested a model based on these results which was analyzed and applied on the study by the researchers. Finally, this study was read and reviewed by sport management professors who corrected or changed the final model. For reliability analysis, auditing procedures and inter-subjectivity agreement methods are used. 78% reliability was indicated between two coding methods which stands for coding reliability. Eventually, the final model was introduced, including the main framework, causal conditions, strategies, background conditions, interfering factors, and consequences.

    Keywords: place branding, Recreation Projects, Sport Projects, tourism projects
  • Ali Ghobadi *, Nahid Shetab Bushehri, Amin Khatibi Pages 979-995

    The purpose of this study was to analyze the factors affecting the development of sports apparel brands. This research was conducted by exploratory mixed method in two parts: qualitative and quantitative. Collection instrument in qualitative were in-depth and semi-structured interviews with experts based on the results of which the questionnaires were prepared and used in the quantitative section. The validity of the questionnaire was confirmed by seven sports marketing experts. The reliability of the questionnaire was obtained by Cronbach's alpha coefficient of 0.96. The statistical population consisted of professors and faculty members of physical education colleges and physical education students (masters and PhDs). The sample size was determined based on unlimited community formula and by simple random sampling, questionnaires were distributed among 376 people electronically. Finally, the collected data were analyzed by SPSS 22 and PLS 2 software and the research model was extracted and validated. The results showed that diversity and innovation in production, strategic planning, target market selection, ranking of apparel and design tailored to market demand in vertical development and application of up-to-date technology in product development also have an impact on horizontal development of domestic sports apparel brand. According to the research model, it can be said that the internal factor of the company, the external factor of the company, the factors related to the governing bodies, the legal role and the state support role had the most influence on the development of domestic sports brands.

    Keywords: brand development, role of government, Role of the company, Sports wear, The role of institutions of the rule
  • Dorsa Nazari, Mohammad Hami *, Mohsen Bagherian Farahabadi, Nader Shakeri Pages 997-1014
    Due to the importance and role of sponsorship in football revenue sources of and spending huge sums on environmental advertising and advertising on Iranian premier league`s shirts by sponsors, the present study aims to determine how significant and effective the visual attention of the audience can be on brand visibility, based on neuroscience and eye tracking techniques. The present study has a practical purpose, and is semi-experimental in nature. The statistical population of the study consisted of 75 individuals selected from football spectators aged 18-60 years, all of whom were male and were tested with an eye tracking device according to the neuroscience protocol. For quantitative analysis, the obtained data were transformed into quantitative data using SPSS 25 software and data were analyzed using descriptive and inferential statistics. The variance analysis was used to test the hypotheses. The results showed that the intensity of attitudinal and behavioral support and also interest in football influenced the visual attention to the shirt logo. It seems sponsors need to understand the thoughts and conscious and unconscious messages of the audience and align their ads with specific and desired messages of their audiences in order to achieve their goals, i.e., to be seen better, and thus to increase the sales and revenue of their products and services through advertising on the athletes' shirts.
    Keywords: Commercial brand, eye tracking, Intense Support, Neural Marketing, Sponser ship
  • Ali Nazemi *, Mohammad Ehsani, Hashem Kouzechian, Mojtaba Amiri Pages 1015-1034
    The purpose of this study was to provide an appropriate model for developing the brand equity of the Iranian Football League. Given this purpose, the present research is an exploratory inquiry into the orientation of a fundamental research that uses the strategy of the grounded theory with a classical (emergent) approach. To collect data, 24 in-depth interviews with participants of research conducted. Participants were selected theoretically through a judicious and targeted sampling method. Analysis of data was conducted during three stages of open, selective and theoretical coding. Ultimately the final model of research formed as a triplex model, including institutions, prerequisites and the specialty of branding the league. According to the results of the research, as long as there are major and structural prerequisites, the branding of the Premier League will not be fruitful; The interaction and interaction between the sovereign institutions, the media and the football institutions will determine the extent to which these requirements are met, among which the role of sovereign institutions is very high. Therefore, the organization of the Iranian Football League has been looking to facilitate and fulfill these requirements, in addition to focusing on the branding activities of the league, along with other football institutions, especially the Football Federation. Also, it is imperative for the league organization to prioritize objectives and determine the desirable position for the brand, and to follow a principled and scientific process in branding activities in order to benefit from the desired outcomes of a credible brand.
    Keywords: Branding, brand equity, Classical Grounded Theory, Football League, and Prerequisites
  • Rasoul Norouzi *, Morad Roumiyani Pages 1035-1052

    The purpose of this study was to Testing a model of structural relations of information technology-commounication with Organizational Socialization and social capital management in sport organization, which was carried out by a descriptive field method. Whole of the employees of Sport and youth ministry were statistical population. Sample was n=174 of statistical population. In order to data collect information technology-commounication (ITC) questionnaire, organizational socialization questionnaire (OSQ) and social capital questionnaire (SCQ) were used. Descriptive methods were used to analyze the data and in order to determine the effects use of structural equation modeling (SEM) through software of LISREL 8.2. Data analysis of results showed that information technology-commounication was effect on organizational socialization (pc=0.38) also was effect on social capital management (pc=0.34). Organizational socialization was effect on social capital management (pc=0.59. n general, and considering the results of this research and previous studies, it seems that social capital in employees and especially in the present research in sport organizations can have a positive and constructive effect in preventing and even reducing job burnout, and managers of departments and organizations Sport and non-sports must pay particular attention to this, so that they can effectively use the functions of this social phenomenon in order to improve the mental functions of their employees. As a conclusion an optimum level of ITC in sport organization can improve Organizational Socialization and social capital. That is can reduce negative behaviors on sport organizations.

    Keywords: Information technology-commounication, Socialization, Social Capital Management, sport organization
  • Reza Abdollahi Godollo *, Seyed Mohammad Kashef Pages 1053-1076

    The aim of the present study was to investigate the relationship of organizational envy and bullying with organizational cynicism in physical education teachers with the mediating role of career plateau. This study was quantitative in terms of the main strategy, survey in terms of administrative strategy and descriptive-correlation in terms of the analytical technique. The statistical population consisted of physical education teachers in the south region of West Azerbaijan province (n=420) and 201 subjects were selected by random (convenience) sampling method. The organizational envy questionnaire of Valizadeh, Azerbaijani (2010), organizational cynicism questionnaire of Dean et al. (1998), organizational bullying questionnaire of Inarsen et al. (2009) and Allen's career plateau questionnaire (2004) were used to collect data. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics with SPSS20 and Lisrel 8.50. Findings showed that the direct effects of organizational envy variable on career plateau variable, organizational envy variable on organizational cynicism, organizational bullying variable on career plateau, organizational bullying variable on organizational cynicism and career plateau variable on organizational cynicism were significant and positive. The indirect path coefficients of organizational envy variable through career plateau on organizational cynicism and organizational bullying variable through career plateau on organizational cynicism were also positive and significant. Therefore, it can be accepted that the spread of organizational bullying and organizational envy leads to career plateau and the outcome will be organizational cynicism. So, it is suggested that managers and policymakers should reduce the norms and behaviors of envy and observe organizational bullying when interacting with teachers in order to reduce their

    Keywords: career plateau, Organizational bullying, organizational cynicism, Organizational envy, physical education teacher
  • Arezoo Dehghani, AhmadAli Asefi *, Masoud Naderian Jahromi Pages 1077-1091

    The aim of this study is to investigate the relationship between empowerment and agility in sports boards of Isfahan city. The present study is a descriptive study of the correlation type and according to the purpose of the research, it is a type of applied research. The participants of this study includes all sports boards' employees of Isfahan city (416 people) which 201 persons were chosen in order to simple random sampling method using Krejcie & Morgan table (1970). The instruments that used to collect data were two standard questionnaires that are Spreitzer Psychological Empowerment Questionnaire (1995) and Dyer and Shafer human resources agility questionnaire (1998). Content and face validity were considered using research tools based on the theoretical foundations of professors and specialists in this field. The reliability of psychological empowerment and human resources agility questionnaires were 0.83 and 0.93, respectively, using Cronbach's alpha formula. To analyze the data, descriptive statistics (tables, mean, and standard deviation) and inferential statistics (Kolmogorov-Smirnov test, Pearson correlation, and multiple regression) were used. The results showed that a significant relationship existed between the psychological empowerment and human resources agility. As well as all components of capacity (significantly, determination, competence and effectiveness) is a significant predictor of human resources agility. So we can say with increasing levels of psychological empowerment of sports boards members of Isfahan city can increase their agility level.

    Keywords: Agility manpower, Competence, Determination, Effectiveness, Empowerment, Significantly, Sports boards
  • Mahboubeh Jafarzadeh Zarandi, Esmaeil Sharifian *, Kourosh Ghahreman Tabrizi Pages 1093-1118

    This study aimed to IT infrastructure futures research with emphasis on sports organizations and model presentation. The present study was conducted in a mixed method and in terms of data collection with phenomenological strategy and in-depth interview. The statistical population of the study was a familiar group of sports experts (technology and knowledge management activists, university professors, role-makers of technology and infrastructure of sports organizations) that reached a theoretical saturation point of view with the method of collecting snowball method with 15 experts. . The findings of in-depth, open-ended, core-selective interviewing approach to the technology infrastructure model in sports organizations that are key components of technology knowledge, network communication, data architecture and services, technology management, technology foundations, technology adaptation and speed. These infrastructures were considered, to ensure coding factors were maximized by two familiar coders using Max QDA version 12, and a coefficient of agreement of 81% was achieved. It seems that sports organizations should in the future Consider the identified variables to consider the optimal path of technology infrastructure, so the relevant model is likely to Can facilitate the infrastructure of technology startups in sports.

    Keywords: Technology knowledge, sports organizations, Technology Management, Futurology
  • Zohreh Sabzi, Mahdi Shariati Feizabadi *, Reza Saboonchi Pages 1119-1140

    The soft power of the Islamic Republic of Iran, after fourteen years of glorious revolution, has been influenced by various macro and micro concepts that have been repeatedly challenged by Western countries, especially the United States; And US political decision-makers are developing and strengthening their soft power in the world, including the Islamic Republic of Iran, in light of recent years' successes in the international field of sports, including seventeenth among the 206 countries in the Olympics. 2012 can use this capacity to expand its interactions in the media arena The purpose of the present study was initially to explore the concepts of strengthening Iran's soft power through sport and to design a favorable paradigm for the development of diplomatic relations with Western countries, especially the United States. Then, SPSS and PLS software were used to investigate the correlation between variables based on Spearman test, exploratory factor analysis and finally structural and interpretive modeling of independent and dependent variables. The findings showed that seven factors of trade development, religious affairs, interactions, cultural affairs, national unity, diplomatic currents and friendship were in four levels influenced by Iran's international sporting environment.

    Keywords: United States, Iran, Sanction, Sports Diplomacy
  • Sara Honarmand Rad *, Atefeh Javadi Kermani, Tahmooress Nooraee Pages 1141-1163

    The purpose of this research is to describe the performance of the heads of the Iranian Physical Education Organization from the beginning of the formation. The research method was of historical type And the Physical Education Organization is of great importance as the main organization responsible for sports in the country and how it manages its management; In this study, physical education managers, who have been involved in planning and drafting laws of the National Organization of Physical Education in Iran, Introduce and manage their performance. In fact, the performance of all the directors or heads of the National Nursing Organization of Iran from the beginning of the year to 1357 AH. (Pahlavi era). The tools used in this research were documents (first-class sources) prepared by the National Library and Archives of Iran, newspapers and old books related to the subject of research. The results show that some managers of Iran's physical education organization such as Alaa, Samii, Izadpanah, Batmanaghlich, Khosravani and Kashani have been more successful than others. The study and the results of this study indicate that one of the important functions that has been carried out in these years is the adoption of the charter of physical education and the establishment of the Sports Center of Iran (by Dr. Samii, 1315) The opening of the 30,000-strong Amjadiya Stadium (by Dr. Samiyi, 1317), the formation of the National Olympic Committee of Iran (by Dr. Samiy, 1325), Iran's Olympic Games, The hosting of the Asian Football Championship and the first wrestling championship in the ancient continent of Tehran in 1347 during the Khasravani administration and the dissolution of the Physical Education Organization by the order of Mohammad Reza Pahlavi to establish the Foundation for new sports for the country under the title of Ministry of Sports and Youth in 1355 Made.

    Keywords: physical education, Heads, organization, Performance & Iran
  • Sajad Moemeni Piri *, Gholamreza Shabanibahar, Nasrolah Erfani Pages 1165-1185

    This study aimed to develop a model of organizational identification based on organizational intelligence and mediated by an organizational development among Iranian staff working on some sport federations. A correlation experiment was conducted using a structural equation modeling. In this research, statistical sample included 372 subjects chosen randomly among all 703 Iranian managers and staff employed in sport federations. They were required to fill in three related questionnaires i.e. organizational identification (Cheny, 1983), organizational development (Lok Crawford, 2000), and organizational intelligence (Albrecht, 2002) qualified by face validity and reliability. The data were analyzed using Kolmogorov–Smirnov, Pearson correlation coefficient and structural equation modeling. The data were analyzed using SPSS24 and LISREL8.5. The results showed that organizational intelligence had a significant effect on organizational development with a coefficient of 0.84 and a coefficient of 0.25 on organizational identity (P <0.01).Organizational development with a coefficient of 0.65 has a significant effect on organizational identity of sports federations (P <0.01). Organizational intelligence with coefficient of 0.55 indirectly affected organizational identity (P <0.01). According to findings of this research, it is strongly recommended to consider the useful roles of organizational identification and organizational development in order to improve organizational identification of sport federations. Accordingly, the relevant authorities of sport federations shall make appropriate decisions over employing organizational intelligence in line with improving organizational development directly and organizational identification indirectly of staff employed in sport federations.

    Keywords: Organizational identification, Organizational development, organizational intelligence, Sport Federation
  • Alireza Sharifi *, Najmeh Abdollahi, Amin Dehghan Ghahfarrokhi Pages 1187-1201

    The aim of this study was to examine the effect of sport on the extent of decreasing the social deviations in Shahr e Kord’s high school students. This was a survey study and in order to carry out the investigation, the questionnaire of social anomalies (which was utilized by Shateriyan, 2010) was used for data collection procedure. The target statistical population consisted of the students who were studying in second high school in 2015-2016 semesters in 1 and 2 districts of Shahr e Kord. To put forward the study, according to Morgan’s table, the statistical sample size was considered to be 260 participants. At the proceeding phase of carrying out the investigation, the result of t-test showed that athlete students had fewer tendencies to social deviations in compare to the non-athlete students. Moreover, the results showed that although there are varieties of anomalies among them, there seem priorities in different social anomalies and some of which are more common in compare to the others. Finally with respected to the social role of sport in decreasing the deviations in most of societies and especially among the teenagers, it is strongly suggested to all school principals, sports teachers, and also parents who had undoubtedly important effects on the different spans of students' lives to try to use sport as a principal leisure option in students’ leisure time planning.

    Keywords: Sport, physical education, social anomalies, social deviations, athlete students
  • Reza Heydari, Ehsan Asadollahi *, Omar Alizaiy Pages 1203-1232

    Coronavirus epidemics around the world have had many positive and negative effects on communities and their activities. The aim of this study was to identify the effects of coronavirus outbreak on the country's sports industry. The present study is an applied research in terms of purpose. The research approach is qualitative, which has been done by the systematic method of Grounded Theory; The statistical population of the present study includes university professors and experts, producers of sports' products, supervisors and secretaries of sports federations, managers of sports clubs of Premier League, managers, deputies and officials of the Ministry and sports and youth departments and managers of sports complexes. A total of 18 people were considered as snowballs and targeted as a research sample. The data collected in this study by in-depth and semi-structured interviews were from participants and they were asked to comment on the effects of the Coronavirus outbreak on the sports industry. Data analysis was performed using open, axial and selective coding to calculate the first and second level categories (axes) and their relationship. Based on the results of the analysis of the findings of the interviews, the final two dimensions of the effects of coronavirus outbreak on the dimensions of the sports industry were identified, which included direct and indirect effects. Accurate identification of the effects of coronavirus outbreak on the sports industry can help the process of adapting the activities of this industry to the current situation.

    Keywords: Covid-19, sports industry, Manufacturers, sports services, sports event