فهرست مطالب

نشریه مدیریت ورزشی
سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 52، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/05
  • تعداد عناوین: 18
|
  • ابوالفضل فراهانی، سمیه قلی زاده، مرجان فراهانی*، حبیب هنری صفحات 1-14
    هدف از این پژوهش تحلیل محتوای روزنامه های ورزشی با رویکردی بر ورزش همگانی بود. برای دستیابی به این هدف 5 روزنامه ورزشی منتشر شده بر اساس مشخصات کلی، تیترها ، موضوع، سو گیری، اخبار، آگهی و عکس مورد بررسی قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها و تحلیل اخبار و مطالب روزنامه ها از روش تحلیل محتوا استفاده شد. جامعه آماری این تحقیق روزنامه های ورزشی دارای چاپ منظم بودند که روزنامه های ایران ورزشی، خبر ورزشی، پیروزی، نود و استقلال جوان به عنوان نمونه انتخاب شدند. با استفاده از روش نمونه گیری سیستماتیک از دوره 3 ماهه بهار سال 1389 ، روزنامه های مربوط به هفته های اول و چهارم هر ماه مورد بررسی قرار گرفتند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که تفاوت قابل توجهی در عملکرد روزنامه های مورد مطالعه از نظر پرداختن به موضوعات مختلف ورزشی وجود نداشت و 72 درصد از مطالب آنها به فوتبال اختصاص داشت. از سویی دیگر میزان توجه به ورزش همگانی تنها 54/0 درصد از کل مطالب بود و در این میان روزنامه ایران ورزشی به تنهایی نیمی از مطالب ورزش همگانی را به چاپ رساند. با توجه به تاثیر انکار ناپذیر مطبوعات بر مخاطبان لازم است نویسندگان و ناشران مطبوعات ورزشی توجه بیشتری به ورزش همگانی کنند و مسیولین مربوطه نظارت همه جانبه ای بر محتوا و عملکرد آنها داشته باشند.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، رسانه، مطبوعات ورزشی، ورزش همگانی
  • مرتضی دوستی*، محمود گودرزی، حسن اسدی صفحات 15-34
    همان طورکه ورزش مشهور و فراگیر می شود، به همان اندازه دخالت سیاستمداران و حکومت ها در ورزش افزایش می یابد. هدف تحقیق حاضر، تبیین و تحلیل علل و پیامدهای ورود سیاسیون به ورزش ایران بود. کل فرایند تحقیق شامل دو مرحله است، مرحله اول پژوهش، تحقیق کیفی از نوع نظریه برخاسته از داده ها (با استفاده از ابزار مصاحبه و مطالعه مقالات، اسناد و مدارک)، مرحله دوم پژوهش، تحقیق کمی از نوع توصیفی- تحلیلی (با استفاده از روش دلفی و AHP). جامعه آماری پژوهش عبارت بود از کلیه مدیران که سابقه حضور در هیات رییسه های وزارت ورزش و جوانان (سازمان تربیت بدنی سابق)، کمیته ملی المپیک، فدراسیون های ورزشی به همراه نخبگان دانشگاهی (حداقل در سطح مدیر کل ورزش و جوانان استان سابقه مدیریتی داشتند) را داشتند. در مرحله کیفی از نظرهای 18 نفر از افراد، در قالب 22 مصاحبه (برخی افراد بیش از یک بار مورد مصاحبه قرار گرفتند) استفاده شد و زمانی که موضوع به حد اشباع نظری رسید، فرایند جمع آوری یافته ها پایان یافت. پس از پایان مرحله اول پژوهش، 56 متغیر مربوط به هدف تحقیق شناسایی شد. نتایج نشان داد شهرت و انگیزه های انتخابی از دیدگاه نخبگان مهم ترین علل ورود مدیران سیاسی به عرصه ورزش ایران است. همچنین توسعه زیرساخت ها و افزایش هرج و مرج در ورزش از مهم ترین پیامدهای مثبت و منفی ورود مدیران سیاسی به عرصه ورزش ایران است.
    کلیدواژگان: حکومت، دلفی، سیاستمداران، نظریه برخاسته از داده ها، ورزش
  • رسول نظری*، عاطفه بصراوری صفحات 35-46
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین مدیریت کوانتوم با توانمندسازی شغلی دبیران تربیت بدنی استان اصفهان بود. روش پژوهش، توصیفی، از نوع همبستگی بود. جامعه آماری، شامل کلیه دبیران تربیت بدنی اصفهان در سال 1393 (559 نفر) بود. حجم نمونه آماری از طریق فرمول کوهن (2007) 226 نفر محاسبه شد. روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بود. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه مدیریت کوانتومی محقق ساخته و پرسشنامه توانمندسازی شغلی اسپریتزر (1995) با پایایی به ترتیب 84/0, 89/0 =α بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه را متخصصان تایید کردند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی، استنباطی و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که بنابر تحلیل رگرسیونی، مولفه تفکر کوانتومی، وجود کوانتومی، اعتماد کوانتومی، دیدن کوانتومی، احساس کوانتومی، شناخت کوانتومی، عمل کوانتومی و اعتماد کوانتومی قابلیت پیش بینی توانمندسازی شغلی دبیران تربیت بدنی را دارند و رابطه خطی بین آنها برقرار است. ازاین رو درصورتی که مدیران مهارت های مدیریت کوانتومی را در آموزش و پرورش پیاده کنند، می تواند به توانمندی و بالندگی دبیران تربیت بدنی منجر شود.
    کلیدواژگان: تربیت بدنی، توانمندسازی، دبیران، شغل، کوانتومی، مدیریت
  • آویسا رمضانی*، مهرزاد حمیدی، محمد خبیری صفحات 47-66
    هدف از این تحقیق بررسی شاخص های روان سنجی پرسشنامه اجرای ارتباطات بازاریابی یکپارچه در باشگاه های لیگ حرفه ای فوتبال کشور بود. پرسشنامه بین مدیران عامل و کمیته بازاریابی باشگاه های لیگ حرفه ای فوتبال کشور توزیع شد که در نهایت 61 پرسشنامه دریافت شد. شاخص های روان سنجی با روش آماری متناسب با آن تعیین شد. به منظور بررسی ویژگی های روان سنجی پرسشنامه ابتدا تحلیل عاملی اکتشافی و سپس بررسی مدل اندازه گیری (بررسی روایی و پایایی) انجام گرفت. نتایج به دست آمده از روش تحلیل عاملی و چرخش واریمکس سه عامل ارتباطات بازاریابی یکپارچه را نشان داد. بعد از چرخش 4 شاخص با عامل اول دارای همبستگی بالاتر از 525/0 بودند. در مجموع 13 سوال روی عامل دوم دارای بار عاملی بیش از 576/0 و در عین حال 3 شاخص روی عامل سوم دارای بار عاملی بالاتر از 637/0 بودند. همچنین ساختار پرسشنامه برازش قابل قبولی با داده ها داشت و تمامی شاخص های نیکویی برازش، مدل را تایید کردند. ضریب پایایی در حد رضایت بخش بو؛د به ترتیب 76/0 برای تعامل سازمانی و 88/0 برای بازاریابی ماموریت گرا و 88/0 برای برنامه ریزی استراتژیک میان وظیفه ای گزارش شد که مقدار مطلوب پایایی را نشان می دهد. با توجه به شاخص های روان سنجی محاسبه شده، این پرسشنامه می تواند برای ارزیابی ارتباطات بازاریابی یکپارچه در باشگاه های لیگ حرفه ای فوتبال کشور مناسب باشد و به بهبود عملکرد آنها کمک کند.
    کلیدواژگان: ارتباطات بازاریابی یکپارچه، پرسشنامه، روان سنجی، فوتبال، لیگ حرفه ای
  • قاسم مهرابی*، محمدابراهیم رزاقی صفحات 67-83

    هدف پژوهش حاضر، تحلیل اثر رویدادهای ورزشی بر نظام ارزشی تماشاچیان بود. بدین منظور، 385 نفر از تماشاچیان رویدادهای ورزشی لیگ برتر فوتبال، والیبال، کشتی و تکواندو به صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته که روایی صوری و محتوی ابزار را 12 نفر از صاحب نظران مربوط تایید کردند، استفاده شد. برای محاسبه پایایی ابزار از روش آلفای کرونباخ و برای تجزیه وتحلیل داده ها، از آزمون تحلیل عاملی با چرخش متعامد استفاده شد. نتایج نشان داد تماشای رویدادهای ورزشی بر روی ده ارزش خیرخواهی، سنت، همرنگی با اجتماع، امنیت، قدرت، پیشرفت، برانگیختگی، لذت جویی، خوداتکایی و جهان شمولی تماشاچیان تاثیرات مثبت و منفی دارد و از دیدگاه آزمودنی ها عبارات ارزشی تجربه خشنودی و خوشحالی از بیشترین اهمیت (36/1 ± 2/78)  و احساس جهانی امن از کمترین اهمیت (52/±1 2/43)  برخوردار است. به طور کلی یافته ها نشان داد، تماشای رویدادهای ورزشی تاثیرات تعدیل کننده و تقویت کننده مهمی بر روی نظام ارزشی تماشاچیان دارد.

    کلیدواژگان: ارزش، تحلیل، تماشاچی، رویداد، ورزش
  • ایمان شیرزاد*، مجید جلالی فراهانی صفحات 85-97
    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر خودکارامدی بر رضایت شغلی کارکنان فدراسیون های ورزشی موفق کشور است. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد متناسب با مبانی نظری و تایید خبرگان و متخصصان و برای سنجش خودکارامدی عمومی در تحقیق حاضر از مقیاس استاندارد خودکارامدی عمومی شرر استفاده شد که مشتمل بر 17 سوال است. همچنین به منظور سنجش رضایت شغلی از مقیاس رضایت شغلی عمومی ویس و همکاران استفاده شد که دارای ابعاد سه گانه عوامل درونی، عوامل بیرونی و عوامل عمومی رضایت شغلی و مشتمل بر 20 سوال است. به منظور تعیین پایایی آزمون از روش آلفای کرونباخ و برای تعیین روایی از نظرهای متخصصان و استادان راهنما و مشاور استفاده شد. نتایج حاصل از آزمون فرضیات بدین ترتیب بود که خودکارامدی عمومی با عوامل درونی و بیرونی رضایت شغلی آنها رابطه معناداری نشان داد، درحالی که این اثرگذاری بر عوامل عمومی رضایت شغلی معنادار نبود. همچنین مولفه های کارامدی توانستند تا 26 درصد پیش بینی مناسبی برای رضایت شغلی داشته باشند.
    کلیدواژگان: خودکارامدی عمومی، رضایت شغلی، فدراسیون ورزشی
  • مهدی فلاحتی*، علیرضا الهی، حسین اکبری یزدی صفحات 99-117
    این مطالعه با هدف ارایه یک مدل اندازه گیری برای تعیین سبک های تصمیم گیری خرید مصرف کنندگان پوشاک ورزشی انجام گرفت. روش پژوهش از نوع توصیفی پیمایشی است. داده های مربوط به 508 نفر از مشتریان پوشاک ورزشی در شهر تهران با پرسشنامه ای برخاسته از مطالعه ای کیفی شامل 69 گویه برای ارزیابی 19 سبک تصمیم گیری خرید جمع آوری و  با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم تحلیل شد. مدل تحلیل عاملی اولیه آزمون شد. با توجه به معنادار نبودن بار عاملی برخی گویه ها و سبک های تصمیم گیری، مدل اولیه اصلاح و مجددا آزمون شد که به تایید 16 سبک و 56 گویه منجر شد. در ادامه با استفاده از آزمون های مربوط به پایایی ترکیبی، روایی واگرا و همگرا به تایید 15 سبک و 53 گویه منجر شد. این سبک ها عبارت اند از: دسترسی راحت، کیفیت گرایی، لذت گرایی، حساس به قیمت (گران، بهینه)، اطمینان طلبی، تنوع گرایی، احترام گرایی، مدگرایی، برندگرایی (وفادار و توجه به برند)، حس گرایی، لوکس گرایی، جست وجوگر و تاثیرپذیری. به طور کلی نتایج حاکی از تنوع و تعدد سبک های خرید مصرف کنندگان ورزشی نسبت به مصرف کنندگان سایر محصولات بود.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری خرید، رفتار مصرف کننده، سبک خرید، مشتریان ورزشی
  • رسول طریقی*، سید نصرالله سجادی صفحات 119-139

    هدف از این پژوهش، طراحی مدل بازاریابی الکترونیکی فدراسیون های حرفه ای منتخب ورزش گروهی کشور بود. پژوهش حاضر، از نوع توصیفی و به لحاظ هدف کاربردی است. پرسشنامه ای محقق ساخته طراحی و روایی آن توسط متخصصان و استادان دانشگاه تایید شد و پایایی آن نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به دست آمد. جامعه آماری متشکل از دو گروه شامل اعضای هیات علمی دو رشته مدیریت بازاریابی (20 نفر) و مدیریت ورزشی (60 نفر) بود. با توجه به محدود بودن جامعه آماری، تعداد نمونه آماری برابر با با جامعه آماری بود و روش نمونه گیری به صورت کل شمار درنظر گرفته شد. در این پژوهش از آمار توصیفی برای توصیف وضعیت جمعیت شناسی پاسخ دهندگان و همچنین پاسخ های آنان به پرسش های تحقیق و در بخش آمار استنباطی از آزمون های مدل یابی معادلات ساختاری و PLS استفاده شد. بدین منظور از نرم افزارهای MS-Excel،  SPSS ver 18و PLS بهره گرفته شد. نتایج تحقیق نشان داد که مدل بازاریابی الکترونیکی طراحی شده برای فدراسیون های منتخب ورزشی گروهی ایران از برازش لازم برخوردار است.

    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، فدراسیون های ورزشی، مدلسازی، ورزش حرفه ای
  • امیر الفتی*، بهرام یوسفی، شهاب بهرامی، حسین عیدی صفحات 141-160
    با توجه به اهمیت موضوع پاسخگویی در سازمان های ورزشی، پژوهش حاضر با هدف شناسایی موانع و محدودیت های اجرای نظام پاسخگویی در سازمان های ورزشی و ارایه راهکار در قالب یک الگو انجام گرفته است. روش تحقیق از نوع ترکیبی بود که در بخش کیفی از 25 نفر از استادان و خبرگان حوزه ورزش به صورت هدفمند نظرخواهی شد و 9 عامل شامل موانع قانونی، کارکردی، محیطی، فرهنگی، سازمانی، مدیریتی، فردی، رفتاری و ساختاری به عنوان موانع اجرای نظام پاسخگویی در سازمان های ورزشی شناسایی شد. در بخش کمی نیز، 211 نفر از مدیران و کارکنان وزارت ورزش و جوانان به روش نمونه گیری در دسترس، به پرسشنامه پژوهش پاسخ دادند. روایی پرسشنامه با استفاده از نظر استادان مدیریت ورزشی و خبرگان بررسی و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ 88/0 محاسبه شد. آزمون تحلیل عاملی اکتشافی نیز پرسشنامه محقق ساخته پژوهش حاضر را تایید کرد. آزمون تحلیل مسیر الگوی پیشنهادی پژوهش نشان داد که به جز موانع محیطی، تمامی متغیرهای شناسایی شده در پژوهش، اثر مثبت و معناداری بر موانع پاسخگویی سازمان های ورزشی می گذارند و در این بین نیز بیشترین میزان اثر مربوط به موانع کارکردی با 47 درصد است. با توجه به یافته های پژوهش حاضر به مسیولان و مدیران سازمان های ورزشی کشور پیشنهاد می شود برای رفع موانع شناسایی شده تلاش کنند تا اثربخشی سازمان های ورزشی بهبود یابد.
    کلیدواژگان: الگو، موانع پاسخگویی، وزارت ورزش و جوانان
  • صمد گودرزی*، قدرت الله باقری، حمیدرضا یزدانی صفحات 161-181
    هدف از این تحقیق شناسایی و مدلسازی عوامل موثر بر توسعه به کارگیری انرژی تجدیدپذیر در اماکن ورزشی ایران بود. روش تحقیق آمیخته و از نوع اکتشافی بود. بر این اساس تحقیق در دو بخش کیفی و کمی انجام گرفت. در بخش کیفی به منظور شناسایی عوامل موثر بر توسعه به کارگیری انرژی تجدیدپذیر از روش فراترکیب و ارایه نظریه ای در خصوص توسعه به کارگیری انرژی تجدیدپذیر در اماکن ورزشی با توجه به مولفه های یافت شده در قسمت فراترکیب، از روش تحقیق نظریه برخاسته از داده ها استفاده شد. در بخش کمی با نظرسنجی از خبرگان روایی مدل تایید شد. در مرحله فراترکیب جامعه مورد بررسی شامل کتاب ها، اسناد و مقالات پژوهشی با موضوع عوامل موثر بر توسعه به کارگیری انرژی تجدیدپذیر بود که پس از چند مرحله غربالگری 40 مورد وارد فرایند فراترکیب شد. در مرحله نظریه داده بنیاد گلیزری و نظرسنجی خبرگان از نظرهای 7 نفر از خبرگان دانشگاهی صاحب نظر در حوزه انرژی تجدیدپذیر استفاده شد. با استفاده از فراترکیب 30 مفهوم شناسایی شده به عنوان عوامل موثر بر توسعه به کارگیری انرژی تجدیدپذیر در اماکن ورزشی در 9 مقوله مسایل بین المللی، مسایل ملی، توانمندی های طبیعی، توانمندی های فنی، توانمندی های اقتصادی، توانایی های مدیریتی، ویژگی های بازار، مسایل اجتماعی و فرهنگی و ویژگی های ساختمان تقسیم شدند، سپس با استفاده از کدگذاری انتخابی و نظری رویکرد گلیزری داده بنیاد ارتباط بین این مقوله ها مشخص و مدل برخاسته از پژوهش ارایه شد. روایی مدل نهایی از طریق نظرسنجی خبرگان و به روش سیگمای شمارشی 855/0 به دست آمد. دولت و حکومت باید با اتخاذ سیاست های بین المللی و سیاست های انرژی مناسب زمینه لازم برای دسترسی به انرژی تجدیدپذیر ارزان قیمت در کشور را فراهم کند و با آموزش و فرهنگ سازی و وضع قوانین استفاده از انرژی تجدیدپذیر در اماکن ورزشی را توسعه دهد.
    کلیدواژگان: اماکن ورزشی، انرژی تجدیدپذیر، فراترکیب، نظریه برخاسته از داده ها
  • محبوبه نقوی*، سید عماد حسینی، رحیم رمضانی نژاد، سارا کشکر صفحات 183-202
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش رسانه های جمعی بر شکل دهی رفتارهای اجتماعی ورزشکاران حرفه ای ایران بود. پژوهش با توجه به نحوه گردآوری داده ها آمیخته از نوع اکتشافی متوالی بود. ابزار جمع آوری داده ها در مرحله کیفی، مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 23 نفر از ورزشکاران حرفه ای، مربیان، مدیران، روان شناسان و جامعه شناسان ورزشی و متخصصان رسانه های ورزشی بود. نمونه پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و به شیوه گلوله برفی انتخاب شدند. در مرحله کیفی داده ها، از طریق روش کدگذاری در سه مرحله باز، محوری و انتخابی تجزیه وتحلیل و یافته ها شامل 81 نشان در کدگذاری باز، در کدگذاری محوری در قالب 11 مفهوم طبقه بندی شدند. در مرحله کدگذاری انتخابی به مدلسازی مولفه های رسانه های جمعی که نقش موثری در شکل دهی رفتارهای اجتماعی ورزشکاران حرفه ای دارند، پرداخته شده است. در مرحله کمی نمونه پژوهش شامل 220 نفر بود که به صورت تصادفی و طبقه بندی شده، انتخاب شدند. ابزار پژوهش در مرحله کمی تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته بود. از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی با استفاده از نرم افزار20 Sass و AMOS به منظور ارزیابی مدل پژوهش استفاده شده است. نتایج آزمون مدل تحقیق نشان داد با توجه به شاخص های نیکویی برازش (GFI) 924/0 مدل تدوین شده در زمینه نقش رسانه های جمعی ورزشی، بر شکل دهی رفتارهای اجتماعی ورزشکاران حرفه ای ایران از برازش لازم برخوردار است.
    کلیدواژگان: جامعه شناسی ورزش، رسانه، رفتار، مدلسازی، ورزشکاران
  • سید علیرضا شریفی*، امین دهقان قهفرخی صفحات 203-219
    هدف از تحقیق حاضر اولویت بندی موانع حمایت مالی از ورزش حرفه ای در شهر صنعتی البرز بود. این تحقیق، از نظر گردآوری داده ها توصیفی و از نوع پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی بود. در این تحقیق یک پرسشنامه دوبخشی که شامل 32 سوال بود، به کار رفت. در بخش اول ویژگی های جمعیت شناختی آزمودنی ها گنجانده شده بود و بخش دوم عوامل حمایت مالی را در برگرفته بود که روایی صوری آن را 8 نفر از صاحب نظران تایید کردند و پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ 84/0 محاسبه شد. جامعه تحقیق شامل مالکان و مدیران عامل شرکت های صنعتی به ویژه صنایع بزرگ بود که با توجه به محدود بودن جامعه آماری، روش نمونه گیری کل شمار بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی (جداول و نمودارهای فراوانی) و آمار استنباطی (تحلیل عاملی تاییدی) استفاده شد. نتایج نشان داد مهم ترین موانع، به ترتیب عوامل اقتصادی (21/7T=)، مدیریتی (93/6T=)، قانونی (31/6T=)، اجتماعی (47/5T=) و فرهنگی (64/4T=) بودند. در همین زمینه به مدیران ارشد حوزه ورزش پیشنهاد می شود با لحاظ نتایج این پژوهش در تصمیم گیری های کلان در خصوص رفع نگرانی های موجود در این عرصه و نیز برقراری تعامل مستمر با صاحبان صنایع اهتمام ورزند.
    کلیدواژگان: اسپانسرشیپ، بازاریابی ورزشی، شرکت های صنعتی، صنعت ورزش، ورزش حرفه ای
  • محمدعلی زبردست، محمد سلطان حسینی*، مهدی سلیمی صفحات 221-236

    تجربه به عنوان هسته اصلی محصول گردشگری می تواند یک مزیت رقابتی برای مقصدهای گردشگری ایجاد کند که به سختی قابل جایگزینی و تقلید است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر کیفیت تجربه گردشگری بر رقابت پذیری ادراک شده و نیت های رفتاری گردشگران ورزشی خارجی اجرا شد. جامعه آماری پژوهش تمامی گردشگران ورزشی خارجی سفرکرده به مقصدهای گردشگری ورزشی ماجراجویانه ایران در سه سال گذشته بودند که 245 نفر در پژوهش مشارکت داشتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های کیفیت تجربه گردشگری منگ (2006)، رقابت پذیری ادراک شده مقصد هالمن و همکاران (2014) و نیت های رفتاری شارما و نایاک (2019) بود. از مدل یابی معادلات ساختاری برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که کیفیت تجربه گردشگری می تواند بر رقابت پذیری ادراک شده ایران و رقابت پذیری ادراک شده نیز به دنبال آن می تواند بر نیت های رفتاری گردشگران ورزشی تاثیر بگذارد. بر مبنای یافته ها می توان نتیجه گیری کرد که با بهبود کیفیت تجربه گردشگری در تمامی مراحل سفر از زمان برنامه ریزی تا پس از سفر، می توان ادراک گردشگران ورزشی از رقابت پذیری ایران به عنوان مقصد گردشگری ورزشی را ارتقا داد و در نهایت بر نیت های رفتاری آینده آنها، اثر مثبت گذاشت.

    کلیدواژگان: رقابت پذیری مقصد، رقابت پذیری ادراک شده، کیفیت تجربه گردشگری، گردشگری ورزشی، مقصد گردشگری
  • فریبرز رمضانی، محمد کشتی دار*، داود مودی صفحات 237-255
    پژوهش حاضر با هدف مطالعه تحلیل موانع تامین مالی کارآفرینان ورزشی به روش کیو انجام گرفت. روش پژوهش برحسب هدف کاربردی، به لحاظ ماهیت اکتشافی و از نوع تحقیقات آمیخته (کیفی-کمی) بود. در این پژوهش 30 نفر از کارآفرینان ورزشی که بین 15 تا 40 سال تجربه فعالیت در عرصه کسب وکارهای ورزشی را داشتند، به عنوان جامعه هدف انتخاب شدند و با آنها مصاحبه مبتنی بر روش کیو انجام گرفت و کارت های مبتنی بر گزاره های کیو در بین آنان توزیع شد. براساس کارت های توزیع شده 38 گزاره نهایی شناسایی و در مرحله بعد توسط مشارکت کنندگان اولویت بندی شدند. در نهایت با توجه به یافته ها و نتایج تحلیل عاملی کیو، مشخص شد نه الگوی ذهنی در زمینه موانع تامین مالی کارآفرینان ورزشی وجود دارد که با توجه به این نه الگو می توان نتیجه گرفت که منابع مالی موتور محرکه کسب وکارهای ورزشی است و درصورتی که کارآفرینان برای رشد و توسعه کسب وکار با مواردی مانند بروکراسی های شدید اداری، فقدان دانش کارآفرینی و ارتباطات در جامعه و تسهیلات بانکی با سود بالا مواجه باشند، رونق به محیط کسب وکارهای ورزشی بازنمی گردد.
    کلیدواژگان: تامین مالی، روش کیو، کارآفرینان ورزشی
  • هاشم کوزه چیان، مرجان صفاری*، مریم خلیلی صفحات 257-275

    تحقیق حاضر با هدف تعیین اثربخشی تبلیغات با استفاده از ورزش در شبکه های اجتماعی (مورد مطالعه: اینستاگرام) انجام گرفت. این تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی است. به این منظور، جامعه آماری تحقیق را کاربران ایرانی صفحات ورزشی اینستاگرام تشکیل دادند و کاربران صفحات پوستر فوتبال 1 و 2، چه جذاب، اخبار پرسپولیس، ساینس بیس فیت و دانشکده علوم ورزشی به عنوان نمونه در دسترس انتخاب شدند. تجزیه وتحلیل آماری براساس 260 پرسشنامه انجام گرفت. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه تیلور، لوین و استروتون (2011) استفاده شد. پرسشنامه مذکور پس از طی فرایند سه مرحله ای ترجمه توسط هشت نفر از صاحب نظران مورد تایید محتوایی و صوری قرار گرفت. همچنین از روش تحلیل عاملی تاییدی به منظور تعیین اعتبار سازه ابزار اندازه گیری استفاده شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ و ضریب پایایی ترکیبی در حد مطلوب به دست آمد. داده ها از طریق نرم افزار اسمارت پی.ال.اس تجزیه وتحلیل شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. این تحقیق شامل هشت مولفه مستقل است که عبارت اند از: سرگرمی، اطلاع رسانی، تاثیر همتایان، انطباق برند با خود، تهاجم، نگرانی امنیتی، کیفیت زندگی و زمان سازمان یافته. نتایج آزمون نشان داد که از بین این مولفه ها پنج مورد اول روی مولفه وابسته- نگرش نسبت به تبلیغات شبکه اجتماعی- اثرگذارند. مولفه انطباق برند با خود (350/0) بیشترین تاثیر را بر نگرش نسبت به تبلیغات با استفاده از ورزش داشت. باور بر این است که ورزش همچنان به عنوان رسانه تاثیرگذار توجه کسب وکارهای مختلف را به خود جلب کرده است.

    کلیدواژگان: اینستاگرام، تبلیغات، شبکه های اجتماعی، نگرش
  • محمدرضا خجسته، محمدرضا اسماعیل زاده قندهاری*، حسن فهیم دوین، حسین پیمانی زاد صفحات 277-292

    هدف از پژوهش حاضر، تحلیل ابعاد هم افزایی عملکرد مدیریتی در توسعه و توانمندسازی فدراسیون های ورزشی است. پژوهش حاضر کاربردی و توصیفی همبستگی است. جامعه آماری پژوهش 50 نفر از مدیران فدراسیون های ورزشی بودند و به صورت هدفمند انتخاب شدند. ابزار اصلی پژوهش پرسشنامه محقق ساخته هم افزایی براساس مطالعات باتمان (2002) در خصوص هم افزایی تیمی و مطالعات ایوانز و جارویس (1986) در خصوص گروه گرایی و مطالعات لاک و کرافورد (2000) و سونگ (2008) در خصوص توسعه سازمانی بود که روایی صوری و محتوایی آن با استفاده از نظر خبرگان مدیریت ورزشی و روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (93/0) تعیین شد. یافته های پژوهش با استفاده از معادلات ساختاری و تکنیک های آماری نشان داد که تعامل و همکاری با ضریب مسیر (81/0)، مشارکت (76/0)، شبکه (76/0)، اعتماد (75/0)، شناخت (73/0) و تسهیل گری (71/0) تاثیر مثبت، مستقیم و موثری در توسعه فدراسیون های ورزشی دارند. بنابراین، چهار ستون اصلی توسعه فدراسیون های ورزشی شامل راهبردها، استفاده موثر از فناوری های نوین، مهندسی مجدد ساختار تشکیلاتی با رویکرد چابک سازی فدراسیون و در نهایت اصلاح فرهنگ و هنجارها با هدف توازن میان راهبردها و نگرش جامعه ورزشی، با هم افزایی، قابل حصول تر، کم هزینه تر و سریع تر خواهد شد.

    کلیدواژگان: توانمندسازی، عملکرد مدیریتی، فدراسیون های ورزشی، هم افزایی
  • سهیلا مینائی، حسین پورسلطانی زرندی* صفحات 293-314
    هدف از اجرای تحقیق سنجش راه های شاداب سازی محتوایی و محیطی فعالیت های ورزشی دانش آموزان استان کردستان بود. جامعه آماری پژوهش تمام دانش آموزان دوره متوسطه دوم و معلمان تربیت بدنی سطح استان کردستان بود. از بین آنها 400 پرسشنامه جمع آوری شد. به منظورجمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که مشتمل بر 40 سوال و دارای شش مولفه معلم، دانش آموز، مدیریت مدرسه، محیط ورزشی، والدین و برنامه ریزی و محتواست. پرسشنامه های مربوط به صورت هدفمند بین معلمان تربیت بدنی و به صورت تصادفی نامتناسب بین دانش آموزان توزیع و جمع آوری شده است. به منظور تجزیه وتحلیل از شاخص های توصیفی، عامل اکتشافی و تاییدی و کولموگروف اسمیرنوف و آزمون های t تک نمونه ای و فریدمن استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی سوالات در کل 312/68 درصد از کل واریانس را شامل شد. در خصوص روایی سازه و براساس میزان روابط و value - T تمامی سوالات رابطه معناداری با عامل ها داشتند و توانستند پیش بینی کننده خوبی برای عامل خود باشند. شاخص ها نسبت X2 به df (91/4)، 099/0RMSEA=  و همچنین 96/0NNFI=، 98/0 CFI=، 98/0 GFI= هم برازش مدل را تایید کردند. ضریب پایایی پرسشنامه 96/0 به دست آمد. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است که به صورت میدانی اجرا شد. براساس نتایج مولفه والدین در بین چهار گروه تحقیق دارای رتبه اول هستند. در رتبه های دوم، سوم و ششم هم هیچ گونه تفاوتی بین گروه های تحقیق وجود ندارد. در مولفه مدیریت مدرسه رتبه معلمان زن پنجم شد و در مولفه برنامه ریزی و محتوا دارای رتبه سوم بودند. پیشنهاد می شود مدیران آموزش و پرورش به منظور افزایش فعالیت بدنی دانش آموزان زمینه های نشاط و شاداب سازی را در درس تربیت بدنی فراهم سازند.
    کلیدواژگان: تربیت بدنی، دانش آموزان، شاداب سازی، فعالیت ورزشی، مدرسه
  • فریبا عسکریان*، مریم رهبر صفحات 315-339
    هدف تحقیق حاضر طراحی مدل توسعه ورزش ایران با تاکید بر ذی نفعان، رویه ها و فرایندها در ایران بود. در این پژوهش از روش تحقیق کیفی و مبتنی بر تیوری داده بنیاد استفاده شد. برای گردآوری اطلاعات از نمونه گیری گلوله برفی و مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 15 نفر از نخبگان آگاه به موضوع استفاده شد. داده های به دست آمده، به روش کدگذاری نظریه مبنایی با رویکرد ساخت گرا که چارمز (2006) معرفی کرده است، تجزیه وتحلیل شد. به این ترتیب کدگذاری در دو مرحله کدگذاری اولیه و متمرکز انجام گرفت. سپس از کدگذاری نظری برای فرم بخشیدن به کدهای متمرکز استفاده شد. بازرسی ادواری اطلاعات و کدهای به دست آمده به منظور اطمینان از صحت آنها توسط محقق انجام گرفت. یافته های پژوهش نشان می دهد با توجه به رویکرد سیستمی، مدل توسعه ورزش ایران دارای پنج بخش ورودی شامل ذی نفعان (کلان، میانی و خرد) و رویه ها (توسعه سامانه انسانی، توسعه مدیریت، توسعه نظام مالی، توسعه تجهیزات و تسهیلات، توسعه فرهنگی، توسعه نهادی، ترویج، توسعه سیستم رقابت.)، پردازش شامل سه فرایند جذب، نگهداری (نگهداری استعداد، نگهداری مشارکت ورزشی جامعه) و پرورش، خروجی شامل پیامدهای فرهنگی - اجتماعی، پیامدهای اقتصادی و پیامدهای سیاسی، نظام بازخور یا همان نظام کنترل و ارزشیابی و در نهایت محیط شامل بسترهای فرهنگی - اجتماعی، اقتصادی و سیاسی - حقوقی است. به نظر می رسد برای توسعه موثر ورزش در کشور نیاز است ابتدا ذی نفعان کلان از جمله دولت و حاکمیت سیاست های صحیح و لازم را در این زمینه اتخاذ کنند و سازمان هایی که به طور مستقیم و غیرمستقیم در توسعه ورزش نقش دارند، این سیاست ها را در قالب رویه ها و فرایند های مربوطه تعریف و عملیاتی کنند  تا به این ترتیب فرصت ها، ساختار و بسترهای لازم برای مشارکت مصرف کنندگان ورزش را در قالب یک سیستم فراهم آورند.
    کلیدواژگان: توسعه ورزش، ذی نفعان، رویه، فرایند، نظریه مبنایی
|
  • Abolfazl Farahani, Somaye Gholizadeh, Marjan Farahani *, Habib Honari Pages 1-14
    The aim of the present study was to analyze the content of sport newspapers with an approach to sport for all. 5 released sport newspapers were investigated based on their general specifications, titles, subjects, biasing, news, advertisements and photos. Content analysis method was used for data collecting and news and content analysis of newspapers. The statistical population consisted of sport newspapers released regularly and Iran Varzeshi, Khabar Varzeshi, Piroozi, Navad and Esteghlal Javan were selected as the sample. Using the systematic method, newspapers of the first and fourth weeks of each month from three months of spring 2010 were investigated. For data analysis, descriptive statistics and SPSS software were used. The results indicated no drastic differences in the performance of the studied newspapers regarding paying attention to different sport issues and 72% of their subjects were allocated to football. On the other hand, sport for all was emphasized in only 0.54% of all contents and Iran Varzeshi newspaper alone published half of contents in the subject of sport for all. According to the undeniable impact of newspapers on audiences, it is necessary for authors and publishers of sport newspapers to pay more attention to sport for all and for authorities to monitor their contents and performance comprehensively.
    Keywords: Content analysis, Media, sport for all, sport newspapers
  • Morteza Dousti *, Mahmoud Goudarzi, Hasan Asadi Pages 15-34
    As sport becomes popular and pervasive, politicians and governments are more involved in sport. The aim of this study was to explain and analyze reasons and consequences of politicians’ entrance into Iran sport. The whole process of this study included two steps: the first step: qualitative research, grounded theory type (using interviews and a review of articles and documents); the second step: quantitative research, descriptive-analytical type (using Delphi and AHP methods). The statistical population included all managers who formerly worked at the boards of directors of the Ministry of Sport and Youth (formerly known as Physical Education Organization), National Olympic Committee, sport federations and academic elites who at least were general managers in Sport and Youth office of a province. In the qualitative phase, the viewpoints of 18 subjects were used in 22 interviews (some subjects were interviewed more than once) and when it reached theoretical saturation, the data collection process ended. After the end of the first step, 56 variables were identified. Results showed that fame and elective motivations were the most important reasons why the politicians entered into Iran sport from elites’ viewpoints. Also, the development of infrastructures and increasing chaos in sport were the most important positive and negative consequences of the politicians’ entrance into Iran sport arena.
    Keywords: Delphi, government, Grounded theory, politicians, Sport
  • Rasool Nazari *, Atefeh Basravi Pages 35-46
    This study aimed at investigating the relationship between quantum management and career empowerment in physical education teachers in Isfahan province. The research method was descriptive-correlation and the statistical population included all physical education teachers of Isfahan city in 2014 (N=559). The statistical sample size was calculated by Cohen sample size formula (2007) (n=226). Stratified random sampling method was used to select sample. The researcher-made questionnaire of quantum management and the questionnaire of professional empowerment (Spreitzer, 1995) with the reliability of α=0.84, α=0.89 respectively were used. Face and content validity of the questionnaire was confirmed by experts. To analyze the data, descriptive and inferential statistics and structural equation modeling were applied. The results showed that according to the regression analysis, quantum thinking, quantum existence, quantum trust, quantum vision, quantum sense, quantum cognition and quantum action had the ability to predict career empowerment in physical education teachers and there was a linear relationship between them. So, if managers implement quantum management skills in education system, this fact can result in empowerment and maturation in physical education teachers.
    Keywords: Empowerment, job, management, physical education, quantum, teachers
  • Avisa Ramezani *, Mehrzad Hamidi, Mohammad Khabiri Pages 47-66
    The aim of this study was to investigate the psychometric indices of the Integrated Marketing Communications questionnaire in Iran football professional league clubs. The questionnaire was distributed among the CEOs and the marketing committee of the mentioned clubs, and finally 61 questionnaires were received. Psychometric indices were determined by appropriate statistical methods. In order to evaluate the psychometric indices of the questionnaire, firstly exploratory factor analysis was performed and then the measurement model (validity and reliability) was evaluated. The results obtained from factor analysis and Varimax rotation method showed three factors of integrated marketing communications. After rotation, 4 indices had a correlation with the first factor higher than 0.525. Totally, 13 items on the second factor had a factor loading more than 0.576 and 3 indices on the third factor had a factor loading higher than 0.637. In addition, the structure of the questionnaire had an acceptable fit with the data and all the goodness of fit indicators confirmed the model. The reliability coefficient was satisfactory: 0.76 for organization interactivity, 0.88 for mission marketing and 0.88 for cross-functional strategic planning, respectively, which indicated the desired values of reliability. According to the calculated psychometric indices, this questionnaire can be suitable to evaluate integrated marketing communications in Iran football professional league clubs and help to improve their performance.
    Keywords: football, Integrated Marketing Communications, professional league, Psychometric, Questionnaire
  • Ghasem Mehrabi *, MohammadEbrahim Razaghi Pages 67-83

    The aim of this study was to analyze the effect of sport events on the value system of spectators. Therefore, 385 spectators of sport events of football, volleyball, wrestling and taekwondo premier leagues were randomly selected as the statistical sample. A researcher-made questionnaire was used to collect data. Face and content validity of this questionnaire was confirmed by 12 experts in this field. Cronbach’s alpha coefficient was used to test the reliability of the questionnaire. Factor analysis test with a varimax rotation was used to analyze the data. The results showed that watching sport events had negative and positive effects on 10 values: benevolence, tradition, conformity, security, power, achievement, stimulation, hedonism, self-direction and universalism. In subjects’ viewpoints, the most important value expressions were pleasure and happiness experience (2.78 ± 1.36) and a sense of safe world was the least important value expression (2.43 ± 1.52). In general, the findings indicated that watching sport events had important strengthening and moderating effects on the value system of spectators.

    Keywords: Analysis, event, Spectator, Sport, Value
  • Iman Shirzad *, Majid Jalali Farahani Pages 85-97
    The aim of this study was to investigate the effect of self-efficacy on job satisfaction in the staff of Iran successful sport federations. A standard questionnaire appropriate to theoretical foundations was used for data collection. The experts and professionals confirmed this questionnaire. Also, the standard general self-efficacy scale (17 items) by Sherer was used to evaluate general self-efficacy. The MSQ “short form” (20 items) by Weiss et al. was used to assess job satisfaction. This questionnaire included 3 dimensions: intrinsic, extrinsic and general satisfaction. Cronbach’s alpha was used to determine the reliability and the viewpoints of experts, advisors and supervisors were used to determine the validity. The results of the research hypotheses test showed that the general-efficacy had significant relationships with intrinsic and extrinsic dimensions of job satisfaction but it had no significant relationship with general satisfaction. Also, the components of self-efficacy could properly predict up to 26% of job satisfaction.
    Keywords: General self-efficacy, Job satisfaction, Sport Federation
  • Mehdi Falahati *, Alireza Elahi, Hossein Akbari Pages 99-117
    This study aimed to provide a measurement model to determine the purchasing decision styles of sportswear consumers. A descriptive- survey method was used. Data of 508 sportswear consumers in Tehran city were collected by a questionnaire developed by a qualitative study including 69 items to evaluate 19 purchasing decision styles. Data were analyzed by second order confirmatory factor analysis. The initial factor analysis model was tested. As the factor loading of some decision items and styles were not significant, the primary model was modified and retested.  The modified model confirmed by 16 styles and 56 items. Then, after composite reliability, convergent validity and discriminant validity, 15 styles and 53 items were confirmed in the model. These styles include convenient access, quality-oriented, enjoyment-oriented, price sensitivity (expensive-efficient), assurance seeking, diversity-oriented, respect-oriented, fashion-oriented, brand-oriented (brand loyalty and brand attention), sensuality, luxury-oriented, searcher, and effectiveness. In general, the results showed more variety and diversity of purchasing styles of sport consumers than consumers of other products.
    Keywords: Consumer behavior, purchasing decision making, purchasing style, sport costumers
  • Rasoul Tarighi *, Seyed Nasrolah Sajadi Pages 119-139

    The aim of this study was to develop the electronic marketing model of selected professional federations of team sport in Iran. This study was descriptive and applied in terms of objectives. A researcher-made questionnaire was developed; its validity was confirmed by professionals and university professors and its reliability was obtained by Cronbach α test. The statistical population involved professors of marketing management (N=20) and sport management (N=60). As the population was limited, the sample was equal to the population and census sampling method was used. Descriptive statistics were used to describe demographic features of respondents and their responses to research items and structural equation modeling and PLS were used in inferential statistics. MS-Excel, SPSS version 18 and PLS were used. Results showed that electronic marketing model designed for selected federations of team sport in Iran had a good fit.

    Keywords: modeling, Professional Sport, sport federations, Sport Marketing
  • Amir Olfati *, Bahram Yousefi, Shahab Bahrami, Hossein Eydi Pages 141-160
    Regarding the importance of responsiveness in sport organizations, this study aimed at identifying barriers and limitations of implementing the accountability system in sport organizations and providing a strategy in the form of a model. The research method was mixed and the viewpoints of 25 sport professors and experts were purposively collected in the qualitative phase and 9 factors were identified as barriers to the implementation of the accountability system in sport organizations: legal, functional, environmental, cultural, organizational, managerial, individual, behavioral and structural. In the quantitative phase, 211 managers and employees of the Ministry of Sport and Youth responded to the research questionnaire by convenient sampling method. The validity of the questionnaire was evaluated using the viewpoints of sport management professors and experts, and its reliability was calculated to be 0.88 by Cronbach's alpha. The exploratory factor analysis also confirmed the researcher-made questionnaire. Path analysis of the proposed research model suggested that except for environmental barriers, all the variables identified in the research had positive and significant effects on the accountability barriers of sport organizations. The highest amount of effect was related to functional barriers (47%). According to the findings of this study, it is recommended that officials and managers of sport organizations of Iran should try to obviate the identified barriers so that the effectiveness of the sport organizations can be enhanced.
    Keywords: Accountability barriers, Ministry of Sport, Youth, model
  • Samad Goodarzi *, Ghodratallah Bagheri, Hamidreza Yazdani Pages 161-181
    This study aimed to identify and develop a model of those factors affecting the development of renewable energy use in Iran sport facilities. The research method was mixed and exploratory. Accordingly, this research was conducted in two qualitative and quantitative phases. In qualitative phase, the meta-synthesis method was used to identify the those factors affecting the development of renewable energy use and the grounded theory was used to present a theory for the development of using renewable energy in sport facilities with an emphasis on the elements found in meta-synthesis phase. In quantitative phase, the model validity was confirmed by experts’ viewpoints. In the meta-synthesis phase, the population contained books, research documents and articles with the subject of those factors affecting the development of using renewable energy. After screening for several times, 40 cases were entered into the meta-synthesis stage. In the stage of Glaser grounded theory, the viewpoints of 7 academic experts in the field of renewable energy were used. Using meta-synthesis, 30 concepts were identified as factors affecting the development of using renewable energy in sport facilities that were divided into 9 categories: international issues, national issues, natural abilities, technical abilities, economic abilities, managerial abilities, market properties, social and cultural issues and building properties. Then, the relationships of these categories were specified by selective and theoretical coding of Glaser grounded theory, and the model developed from the research was presented. The validity of the final model was obtained as 0.855 by experts’ viewpoints and counting sigma method. The government should lay the groundwork for accessing cheap renewable energy in the country by adopting appropriate international policies and energy policies and develop the use of renewable energy in sport facilities by education and culturalization and laying down the rules.
    Keywords: Grounded theory, Meta-synthesis, renewable energy, sport facilities
  • Mahboubeh Naghavi *, Seyed Emad Hosseini, Rahim Ramzani Nezhad, Sara Keshkar Pages 183-202
    The aim of this study was to investigate the role of mass media on social behaviors formation in Iranian professional athletes. The research used a mixed exploratory sequence for data collection. In the qualitative stage, semi-structured interviews with 23 professional athletes, coaches, managers, psychologists and sport sociologists and sport media specialists were used to collect data. The research sample was selected by purposive sampling method and snowball technique. In the qualitative stage, the data were analyzed through coding method in three stages: open, axial and selective, and the findings included 81 tokens in open coding which were classified in the form of 11 concepts in axial coding. In the selective coding stage, mass media components which played an effective role in forming the social behaviors of professional athletes were modeled. In the quantitative stage, the sample consisted of 220 subjects who were selected by stratified random sampling method. A researcher-made questionnaire was used in the quantitative stage. Exploratory and confirmatory factor analyses by the SPSS20 and AMOS were used to evaluate the research model. The results of the research model test showed that according to the goodness fitness index (GFI)=0.924, the model of the role of sport mass media in forming the social behaviors of professional athletes in Iran had a good fit.
    Keywords: athletes, Behavior, Media, modeling, sport sociology
  • Alireza Sharifi *, Amin Dehghan Ghahfarrokhi Pages 203-219
    The aim of the current study was to prioritize those barriers to professional sport sponsorship in Alborz industrial city. This study was descriptive-survey in terms of data collection and applied in terms of objectives. A 2-sectional questionnaire (32 items) was used; the first part was devoted for demographic features of the subjects and the second part was related to the sponsorship factors. The face validity of the questionnaire was confirmed by 8 experts and its reliability was calculated by Cronbach alpha test (0.84). The statistical population consisted of the owners and senior managers of the industrial companies (especially big industries). Due to the limited number of the statistical population, census sampling method was used. To analyze the data, descriptive (frequency tables and charts) and inferential (confirmatory factor analysis) statistics were used. The results showed that the most important barriers were economic (T=7.21), management (T=6.93), law (T=6.31), social (T=5.47) and cultural (T=4.64). The senior managers in sport field are suggested to try their best to consider the results of this study in their macro decisions and to obviate the barriers in this arena and to provide long-term interaction with the owners of the industries.
    Keywords: Industrial companies, Professional Sport, Sponsorship, sport industry, Sport Marketing
  • MohammadAli Zebardast, Mohammad Soltanhosseini *, Mehdi Salimi Pages 221-236

    Experience as the core product of tourism can create a competitive advantage for tourism destinations which is difficult to replace and imitate. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of tourism experience quality on perceived competitiveness and behavioral intentions of foreign sport tourists. The statistical population of the study consisted of all foreign sport tourists traveled to Iran adventure sport tourism destinations in past three years. 245 subjects participated in the study as the statistical sample. Data were collected by tourism experience quality (Meng. 2006), perceived destination competitiveness (Hallmann et al., 2014) and behavioral intentions (Sharma and Nayak, 2019) questionnaires. The structural equation modeling method was used for data analysis. The results showed that the tourism experience quality could affect Iran perceived competitiveness, and consequently, perceived competitiveness could affect the behavioral intentions of sport tourists. Based on these findings, it could be concluded that the perception of sport tourists from Iran competitiveness as a sport tourism destination can be enhanced by improving the tourism experience quality at all phases of travel from travel planning to post-travel and ultimately have a positive impact on their future behavioral intentions.

    Keywords: Destination competitiveness, perceived competitiveness, sport tourism, tourism destination, tourism experience quality
  • Fariborz Ramezani, Mohammad Keshtidar *, Davood Moodi Pages 237-255
    The aim of this study was to analyze the barriers to financing sport entrepreneurs by Q method. The methodology of the research was applied in terms of objectives, exploratory in nature and of mixed research (qualitative-quantitative). 30 sport entrepreneurs who had experience in sport businesses between 15 and 40 years were selected as the population. They were interviewed with Q method, and cards based on Q propositions were distributed among them. Based on the distributed cards, 38 final propositions were identified and subsequently prioritized by the participants. Finally, Q factor analysis findings and results revealed 9 mental patterns for the barriers to financing sport entrepreneurs. With regard to these nine patterns, it can be concluded that financial resources are the driving force of sport businesses and that if entrepreneurs face issues such as severe administrative bureaucracy, lack of entrepreneurial knowledge and communications in the community and high-profit banking services to grow and develop businesses, the boom will not return to the sport businesses.
    Keywords: Financing, Q Method, sport entrepreneurs
  • Hashem Kouzechian, Marjan Saffari *, Maryam Khalili Pages 257-275

    The aim of this study was to determine the effectiveness of advertising through sport in social networks (case study: Instagram). The present study was descriptive-correlation. The statistical population of the study included Iranian users of Instagram sport pages, and users of these pages: posterfootball, posterfutball, chejazab, akhbare_perspolis, science.base.fit and faculty.of.sport.sciences were selected as the sample by convenience sampling method. 260 questionnaires were used for statistical analysis. To collect the data, Taylor, Levin and Strutton (2011) questionnaire was used. The content and content validity of the questionnaire were approved by 8 experts after a three-step process of translation. Confirmatory factor analysis was used to determine the construct validity of this questionnaire. The reliability of the questionnaire was obtained using Cronbach's alpha and composite reliability coefficient was favorable. The data were analyzed using Smart PLS software. Descriptive and inferential statistics were used to analyze the data. This study included eight independent factors: entertainment, informativeness, peer influence, self-brand congruity, invasiveness, privacy concern, quality of life, structured time. The results of the test showed that among these factors, the first 5 ones influenced the dependent factor (attitude towards social network ads). The self-brand congruity factor (0.350) had the most effect on the attitude toward advertising through sport. It is believed that sport has continued to attract the attention of various businesses as an influential medium.

    Keywords: Advertising, Attitude, Instagram, social networks
  • Mohamadreza Khojasteh, MohammadReza Esmaeilzadeh Ghandehari *, Hassan Fahim Davin, Hossein Peymanizad Pages 277-292

    The aim of this study was to analyze the dimensions of the synergy of management performance in the development and empowerment of sport federations. This study was applied and descriptive-correlation. The statistical population included 50 managers of sport federations who were selected by purposive sampling method. A researcher-made questionnaire was designed based on the Batman (2002) studies on team synergy, the studies of Evans and Jarvis’ group tendency (1986) and the studies of Locke and Crawford (2000) and Sung (2008) regarding organizational development. The face and content validity of this questionnaire was confirmed using the viewpoints of sport management experts. The construct validity was determined by confirmatory factor analysis. The reliability of the questionnaire was determined using Cronbach's alpha coefficient (0.93). Using structural equations and statistical techniques, the findings showed that interaction and cooperation (path coefficient=0.81), participation (0.76), network (0.76), trust (0.75), cognition (0.73) and facilitation (0.71) had positive, direct and effective roles in the development of sport federations. Therefore, the four main dimensions of the development of sport federations including strategies, the effective use of modern technologies, the reorganization of the organizational structure with the approach of federation agility and, finally, the reform of culture and norms with the aim of balancing the strategies and attitudes of the sport community will be more affordable, cheaper, and faster with synergy.

    Keywords: Empowerment, Management performance, sport federations, synergy
  • Soheila Minaei, Hossein Pour Sultani Zarandi * Pages 293-314
    The aim of this study was to evaluate the methods of content and environment happiness of students' physical activities in Kurdistan province. The statistical population of this study consisted of all secondary school students and physical education teachers in Kurdistan province. 400 questionnaires were collected. A researcher-made questionnaire consisting of 40 items was used to collect data. It consisted of 6 components: teacher, student, school management, sport environment, parenting, and planning and content. Questionnaires were purposively distributed among physical education teachers and randomly among students. Descriptive statistics, exploratory and confirmatory factor analyses, Kolmogorov-Smirnov test, one-sample t test and Friedman test were used for data analysis. The reliability coefficient of the questionnaire was 0.96. The results of factor analysis of the items accounted for 68.312% of the total variance. Regarding the construct validity, based on the relationships and T-value, all items had significant relationships with the factors and could be good predictors of their own factors. The indices of X2 / df ratio (4.91), RMSEA = 0.099, NNFI = 0.96, CFI = 0.98 and GFI = 0.98 confirmed the model fit. The reliability coefficient of the questionnaire was 0.96. The research method was descriptive-correlation and the study was conducted as a field. Based on the results, the ‘parenting’ component ranked first among the four research groups. There were no differences among the research groups in the second, third and sixth ranks. In the ‘school management’ component, female teachers ranked fifth, and they ranked third in the ‘planning and content’ component. It is suggested that education managers lay the groundwork for students’ happiness and joy in physical education courses to increase their physical activity.
    Keywords: Happiness, Physical Activity, physical education, School, students
  • Fariba Askarian *, Maryam Raahbar Pages 315-339
    The aim of this study was to develop the model of sport development in Iran with an emphasis on the stakeholders, practices and processes. In the present research, qualitative method based on the grounded theory was used. For data collection, snowball sampling method and semi-structured interviews with 15 elites, who were aware of the subject, were used. The collected data were analyzed by coding the grounded theory with the constructivist approach by Charms (2006). Coding was conducted in two phases: initial coding and focused coding. Then, theoretical coding was used to form focused codes. The data and obtained codes were assessed periodically by the researcher to ascertain their accuracy. The Results showed that according to the systematic approach, the model of sport development in Iran had five parts: input which included stakeholders (macro, middle and micro) and practices (development of human system, management development, development of financial system, development of equipment and facilities, cultural development, institutional development, promotion, development of the competition system), process which included three processes of attraction, retention (retention of talent, retention of community sport participation) and nurturing, output which included sociocultural consequences, economic consequences and political consequences, feedback system (control and evaluation system), and ultimately, the environment which included sociocultural, economic and political-legal grounds. It seems that for effective development of sport in Iran, it is necessary for macro-stakeholders such as the government to adopt the right and necessary policies in this regard and for those organizations that directly and indirectly paly roles in developing sport to define and operate these policies in the form of related practices and processes so that the necessary opportunities, structure and contexts for the participation of sport consumers can be provided in the form of a system.
    Keywords: Grounded theory, practice, process, Sport development, Stakeholders