فهرست مطالب

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 65، فروردین و اردیبهشت 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ندا قاسمی، میترا گودرزی، محمدعلی سپهوندی*، سیمین غلامرضایی صفحات 1-11
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف روابط ساختاری هسته ارزشیابی خود، هیجان مثبت و خوش بینی با معنا در زندگی در دانشجویان با بررسی نقش واسطه ای امید به آینده انجام شد.

    روش ها

    بدین منظور تعداد 166 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (99 نفر پسر و 67 نفر دختر) به شیوه نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و به مقیاس های هسته ارزشیابی خود (جاج و همکاران، 2003)، معنادرزندگی (MLQ) استگر و همکاران (2006)، عاطفه مثبت و منفی (داینر و همکاران، 2010)، جهت گیری زندگی شی یر و کارور (1985) و امیدواری اسنایدر (2000) پاسخ دادند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که امید به آینده نقش واسطه ای در رابطه بین بین مولفه های هسته ارزشیابی خود، هیجان مثبت و خوش بینی با معنا در زندگی ایفا می کند. یافته ها از برازندگی مناسب ساختار فرضی متغیرهای پژوهش حمایت کرد و نتایج حاکی از وجود همبستگی معنادار بین مولفه های هسته ارزشیابی خود، معنا در زندگی، هیجان مثبت و خوش بینی بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش می توان گفت که متغیرهای امید، هسته ارزشیابی خود، هیجان مثبت و خوش بینی در فرایند معنایابی دانشجویان نقش مهمی ایفا می کنند. این نتایج در کنار تایید یافته های پیشین دارای تلویحات کاربردی در زمینه ارتقای امید به آینده در دانشجویان می باشد.

    کلیدواژگان: هسته ارزشیابی خود، هیجان مثبت، خوش بینی، امید، معنا در زندگی
  • زینب میهن دوست*، شهرام مامی، فهیمه یارویسی صفحات 12-22
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر مولفه های روانشناختی (استرس، اضطراب، افسردگی) و سبک های حل مسئله در دانش آموزان دوره متوسطه اول شهرستان سنندج انجام گرفت.

    روش ها

    روش پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با استفاده از طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه اول شهر سنندج در سال تحصیلی 97-96 بود.  براساس جامعه آماری و هدف پژوهش با توجه به مقایسه ای بودن آن، تعداد 40 نفر از دانش آموز دختر مقطع متوسطه اول، پس از انجام مرحله غربالگری انتخاب گردید. برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای استفاده شد. در پژوهش حاضر برای اجرای پژوهش از روش میدانی(انجام درمان بر روی گروه های درمانی) و برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های سیاهه افسردگی بک، سیاهه اضطراب بک، مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس و پرسشنامه سبک های حل مسئله ابزارهای خودگزارشی استفاده شد. داده های بدست آمده با استفاده از روش تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد آموزش مبتنی بر پذیرش و تعهد بر مولفه های روانشناختی (استرس، اضطراب، افسردگی) و سبک های حل مسئله تاثیر معنی داری داشته است (001/>p).

    نتیجه گیری

    مشاهدات حاضر موید اثربخشی آموزش درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش در تغییر سطح مولفه های روانشناختی (استرس، اضطراب، افسردگی) و سبک های حل مسئله در دانش آموزان دوره متوسطه اول شهرستان سنندج بود.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش، مولفه های روانشناختی، سبک های حل مسئله، دانش آموز
  • زهرا کرانی* صفحات 23-34
    مقدمه

    در دهه های اخیر، فرسودگی تحصیلی به عنوان یکی از چالش های اساسی تحصیلی شناخته شده است که تاثیرات منفی بر عملکرد تحصیلی دارد. بنابراین مطالعه پیرامون فرسودگی تحصیلی از اهمیت خاصی برخوردار است. لذا هدف از پژوهش حاضر، تحلیل رابطه احساس خودکارآمدی با فرسودگی تحصیلی دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه بود.

    روش ها

    جامعه آماری در این پژوهش توصیفی- همبستگی را کلیه دانشجویان پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه تشکیل دادند. آزمودنی های پژوهش شامل 267 نفر از دانشجویان بودند که به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه احساس خودکارآمدی شرر و همکاران و پرسشنامه فرسودگی تحصیلی برسو و همکاران استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی (همبستگی پیرسون و رگرسیون) انجام شد.

    یافته ها

    نتایج حاکی از آن است که میزان فرسودگی تحصیلی دانشجویان، بیشتر از حد متوسط است. همچنین میانگین خودکارآمدی کل دانشجویان، بالاتر از حد متوسط بدست آمد. علاوه بر این، نتایج نشان داد که ارتباط منفی معناداری بین احساس خودکارآمدی و فرسودگی تحصیلی وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که 30  درصد از فرسودگی تحصیلی به وسیله متغیر احساس خودکارآمدی تبیین می شود. به عبارتی دانشجویان با خودکارآمدی بالاتر، فرسودگی تحصیلی پایین تری را تجربه می کنند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه می تواند دستاوردهایی برای نظام آموزش عالی به همراه داشته باشد. بدین صورت که برنامه های مدیریتی مناسب به منظور جلوگیری از فرسودگی تحصیلی دانشجویان طراحی و اجرا شود.

    کلیدواژگان: احساس خودکارآمدی، دانشجویان، فرسودگی تحصیلی، کشاورزی
  • محبوبه شیروانی، امان الله سلطانی*، ویدا رضوی، علیرضا منظری صفحات 35-42
    مقدمه

    این پژوهش با هدف طراحی مدلی ساختاری برای تبیین نقش میانجی گری تنیدگی تحصیلی در رابطه کیفیت زندگی و کمال گرایی با سبک های مقابله با استرس در دانش آموزان انجام شد.

    روش ها

    طرح پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه ی آماری پژوهش را  کلیه دانش آموزان دوره ی متوسطه شهر کرمان درسال تحصیلی97-1396 تشکیل داد. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای 367 دانش آموز انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های سبک های مقابله با استرس"CISS" (اندلر و پارکر ، 1990)، تنیدگی تحصیلی ESSA (2011)، کمال گرایی FMPS (فراست، 1990) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آماره های توصیفی و مدل سازی معادلات ساختاری(SEM) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که کمال گرایی به صورت مستقیم و غیر مستقیم با میانجی گری تنیدگی تحصیلی، با سبک های مقابله ای رابطه معناداری دارد. همچنین 84/0 از اثر کمال گرایی بر سبک های مقابله با استرس از طریق غیر مستقیم توسط متغیر میانجی تنیدگی تحصیلی تبیین می شود (01/0> p).

    نتیجه گیری

    براساس نتایج پژوهش کمال گرایی و تنیدگی تحصیلی نقش بسیار مهمی در سبک های مقابله با استرس دانش آموزان ایفا می کنند و نیاز است در آموزش و پرورش به این متغیرهای مهم توجه ویژه شود.

    کلیدواژگان: تنیدگی تحصیلی، سبک های مقابله با استرس، کمال گرایی
  • آناهیتا فرجی، مرجان کیان*، عفت عباسی، افضل السادات حسینی دهشیری صفحات 43-52
    مقدمه

    خلاقیت و نوآوری یکی از عالی ترین و پیچیده ترین فعالیت های ذهن آدمی است که در تعلیم و تربیت باید به آن توجه نمود. پژوهش حاضر با هدف تبیین و اولویت سنجی عناصر برنامه درسی علوم تجربی مبتنی بر پرورش خلاقیت در دوره اول ابتدایی انجام یافته است.

    روش ها

    پژوهش حاضر، با رویکرد کمی و به شیوه توصیفی- پیمایشی به رتبه بندی و اولویت سنجی مولفه ها در هریک از عناصر برنامه درسی پرداخته است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه متخصصان برنامه ریزی درسی و آموزش علوم تجربی دوره ابتدایی در شهر تهران تشکیل دادند که تعداد 100 نفر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه 40 سوالی محقق ساخته بر اساس مقیاس لیکرت مربوط به برنامه درسی علوم تجربی مبتنی بر پرورش خلاقیت بود که روایی محتوایی آن توسط متخصصان تایید شد و پایایی براساس ضریب آلفای کرونباخ،  81/0 به دست آمد.

    یافته ها

    تبیین و اولویت سنجی عناصر برنامه درسی علوم تجربی مبتنی بر پرورش خلاقیت در دوره ابتدایی انجام شد و میانگین واریانس بدست آمده در همه ابعاد بیشتر از 5/0 را نشان داد. بر اساس یافته ها، پایه و زیربنا بودن دوره ابتدایی در زمینه پرورش خلاقیت برای دوره های بعد به عنوان مهمترین اولویت در حیطه مفروضات، آموزش کاوشگری و حل مساله به عنوان مهمترین مولفه در حیطه اهداف، پرورش قوه تفکر خلاق به عنوان مولفه دارای اولویت در حیطه محتوا، اکتشافی بودن، به عنوان مهمترین مولفه در حیطه یاددهی-یادگیری، و در حیطه ارزشیابی مولفه استفاده از تشویق و تمجید به عنوان عامل دارای اولویت نخست شناخته شدند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که برنامه درسی مبتنی بر پرورش خلاقیت دانش آموز محور بوده که شاخص های دانش آموز محوری در دستور کار قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، علوم تجربی، خلاقیت، اولویت سنجی
  • مینو اسدزندی* صفحات 53-62
    مقدمه

    میزان همدلی،  تعهد،  احترام به مراجعان و دریافت بازخورد از نتایج خدمات سلامت،  در کارکنان نظام سلامت از کیفیت مورد انتظار جامعه پایین تر است. مدل مراقبت معنوی قلب سلیم، مراقبت ودرمان بیماران را بالاترین عبادت می داند. ارایه خدمات سلامت، نیازمند تزکیه ، تعمیق معنویت و توانمندسازی معنوی دانشجویان علوم پزشکی است. این مطالعه با هدف طراحی و اعتبار بخشی الگوی توانمندسازی خود مراقبتی معنوی دانشجویان با رویکرد مدل قلب سلیم انجام شد.

    روش

    با روش جستار فلسفی، رویکرد تحلیل مفاهیم و نظریه مشتق شده - کیفی مبتنی بر تلفیق مفهوم مورس و همکاران طی شش مرحله با تعیین: مفاهیم معرف پدیده اصلی - سطح تکامل یافتگی مفهوم  - ارتباط بین مفاهیم، تشریح جزییات مفهوم مرکزی - تشریح مفاهیم جهت تعیین ارتباطات بین مفاهیم - فرموله نمودن مدل مفهومی، الگوی توانمندسازی معنوی دانشجویان طراحی شد.  استحکام ، دقت ، کامل بودن، امکان  درک روشن و منطقی یافته ها،  با اجرای پیشنهادات مورس ، استفاده از متون معتبر اسلامی و سه پنل تخصصی توسط اساتید گروه سلامت معنوی فرهنگستان تایید شد.

    یافته ها

    عناصر مدل مفهومی شامل:-جلب اعتماد دانشجویان - دانش افزایی درباره سلامت معنوی -توسعه ارتباط با خدا، خود ، مردم و عالم خلقت  -ایجاد انگیزه ، تقویت اعتماد به نفس و احساس خود کار امدی، نیازمند محاسبه نفس روزانه بر اساس فرآیند حل مشکل است. باید اساتید از تفتیش عقاید دانشجویان اجتناب نمایند. به عنوان منتور با انجام تزکیه خودشان ،  اقدام به تربیت دانشجو نمایند. 

    نتیجه گیری

    با توجه به چالشهای فرهنگی و تربیتی در  دانشگاه های ایران و ضرورت تربیت معنوی دانشجویان ، مدل توانمندسازی معنوی به عنوان راهکار اجرایی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: توانمندسازی، معنویت، طراحی، اعتبار بخشی، مدل
  • محمد عظیمی* صفحات 63-76
    مقدمه

    دانش آموزان از سرمایه های عمده انسانی هر جامعه محسوب میگردند و توجه به آموزش  روش های  بهداشت  آنها مخصوصا در دوره ابتدایی نوعی سرمایه گذاری برای آینده قلمداد میگردد. لذا هدف پژوهش حاضر تبیین تجربه متخصصین تعلیم و تربیت و آموزش بهداشت   جهت  شناسایی روش های  تدریس آموزش بهداشت در دوره ابتدایی است.

    روش ها

    این پژوهش  در سال 1398 به صورت کیفی انجام گردید . بر الگوی تفسیری استوار بود و با استفاده از روش پدیدارشناسی به اجرا درآمد ، شیوه جمع آوری اطلاعات با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته بود که با 15 نفر از متخصصین تعلیم و تربیت  و آموزش بهداشت که معیارهای ورود رو داشتند انجام گرفت. به منظور تحلیل داده های مصاحبه شده از روش Colaizzi  استفاده شد .  

    یافته ها

    به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار نرم افزار مکس کیو دی ای استفاده شد . یافته ها مشتمل بر  2 طبقه اصلی "روش تدریس مستقیم و غیرمستقیم" و 17 طبقه فرعی "بحث گروهی، پرسش و پاسخ، واحد کار (پروژه)، روش تدریس مبتنی بر ایفای نقش، روش تدریس آزمایشگاهی ، روش تدریس مبتنی بر بازی،گردش علمی یا فعالیت تجربی خارج از کلاس، روش تدریس فرایندی، روش تدریس کاوشگری، روش تدریس مبتنی بر خلاقیت، داستان گویی، حل مسیله، استفاده از منابع دیداری و شنیداری، ، کنفرانس، سخنرانی، روش تدریس توضیحی، استفاده از کتاب کمک آموزشی" بود .  

    نتیجه گیری

    گردش علمی و فعالیت خارج از کلاس  به عنوان روش های  آموزش  اثرگذار در دروه ابتدایی    می باشد. لذا برنامه ریزی و اهمیت دادن در تدوین و  اجرای دقیق برنامه های درسی آموزش بهداشت  بایستی به روش های گردش علمی و فعالیتهای خارج از کلاس  مورد توجه قرار بگیرد .

    کلیدواژگان: آموزش بهداشت، تعلیم و تربیت، متخصصین، نظام آموزشی، دوره ابتدایی
  • محمد قمری*، عظیم قاسم زاده، سیمین حسینیان صفحات 77-87
    مقدمه

     ذهن آگاهی، آگاهی و توجه پایدار و هدفمند، در لحظه حال، همراه با پذیرش، غیرقضاوتی و یکی ندانستن خود با ذهن است. پژوهش حاضر به منظورتعیین اثربخشی آموزش ذهن آگاهی درکاهش اضطراب و افزایش بهزیستی روانشناختی دانشجویان انجام شد.

    روش ها

     در این پژوهش، از روش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون و گروه کنترل استفاده شد. بدین منظور از میان سیصدو بیست و پنج نفر دانشجوی دانشگاه آزاد شهرستان پارس آباد مغان، تعداد 30 نفرکه در آزمون اضطراب نمره بالایی بدست آوردند، انتخاب و بطورتصادفی به دوگروه آزمایش و کنترل واگذار شدند. آموزش ذهن آگاهی به مدت 8 جلسه برای گروه آزمایش آموزش داده شد. شرکت کنندگان دو گروه، پرسشنامه های اضطراب کتل و پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف را در دو نوبت (پیش از درمان و پس از درمان) تکمیل کردند. برای تحلیل دادها، از نرم افزار spss 20 و تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده شد.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که آموزش ذهن آگاهی، اضطراب را کاهش(05/0 > P= 063/13 F)  و بهزیستی روانشناختی را افزایش (05/0 >P =963/9 F) می دهد.

    نتیجه گیری

     ذهن آگاهی با افزایش آگاهی و توجه در لحظه حال٬ مشاهده غیر قصاوتی و پذیرش امورهمان طوری که هست٬ یکی ندانستن خود با ذهن٬ کاهش کهنه نمایی و قدرت فرمانهای ذهن و کاهش انجام فعالیت از روی عادات٬ موجب کاهش اضطراب و افزایش بهزیستی روانشناختی دانشجویان شد. بنابراین پیشنهاد می شود ذهن آگاهی به عنوان روش کیفی زیستن در لحظه حال در کاهش اضطراب و ارتقاء بهزیستی روانشناختی دانشجویان مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اضطراب٬ بهزیستی روانشناختی٬ ذهن آگاهی، دانشجویان
|
  • Neda Ghasemi, Mitra Goudarzi, MohammadAli Sepahvandi*, Simin Gholamrezaie Pages 1-11
    Introduction

    The aim of this study was to evaluate the structural relationship of the core self-evaluation, positive emotion and optimism with meaning in life in students by examining the mediating role of hope.

    Methods

    For this purpose, in a hypothetical structural model plan, relationships between ore self-evaluation, positive emotion and optimism with meaning in life, 166 students (99 boys and 67 girls) of Medical University of Isfahan were selected by accessible sampling. They were evaluated with Meaning in Life Questionnaire (MLQ), Life Orientation questionnaire of Scheier and Carver (1985), Positive and Negative Affect (Diner et al., 2010), Hope Snyder (2000).

    Results

    The results of the research showed that hopes play a mediating role in the relationship between the core self-evaluation, positive emotion and optimism with meaning in life. The findings supported the appropriate fitness of the hypothetical structure of the research variables, and the results showed a significant correlation between the core self-evaluation, meaning in life, positive emotion and optimism.

    Conclusion

    According to the findings, it can be said that the variables of hope, the core of their evaluation, positive emotion and optimism play an important role in the process of meaningfulness of students. These results, along with the confirmation of previous findings, have practical implications for enhancing hope studentschr('39').

    Keywords: core self-evaluation, positive emotion, optimism, meaning in life, hope
  • ZAINAB MIHANDOST*, Shahram Mami, Fahimeh Yarvaisi Pages 12-22

    Introducation: 

    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of admission and commitment based treatment on psychological components (stress, anxiety, Depression) and problem-solving styles in the first grade students of Sanandaj city.

    Method

    The method of this quasi-experimental study was to use a pre-test-post-test-follow-up design with control group. The statistical population of the study included all female high school students in Sanandaj city in the academic year of 97-96. Based on the statistical population and the purpose of the study, 60 students of the first-year high school students were selected after the screening stage. A multistage cluster sampling method was used to select the sample. In this research, the fieldwork method (treatment on treatment groups) was used for collecting data. Beck Depression Inventory, Beck Anxiety Inventory, Depression Scale, Anxiety and Stress Questionnaire and Problem Solving Style Questionnaire the following self-checking tools will be used. The data were analyzed using covariance analysis.

    Results

    The findings of this study showed that education based on acceptance and commitment on psychological components (stress, anxiety, depression) and problem-solving styles had a significant effect (p <0.001).

    Conclusions

    The present observation confirmed the effectiveness of teaching-based therapy based on commitment and acceptance in changing the level of psychological components (stress, anxiety, Depression) and problem-solving styles in the first grade students of Sanandaj city.

    Keywords: acceptance therapy, psychological components, problem-solving styles, student
  • Zahra Korani* Pages 23-34
    Introduction

    In recent decades, academic burnout has been recognized as one of the major academic challenges that have a negative impact on academic performance. Therefore, studying related to academic burnout is very important. The purpose of this study was to investigate the relationship between self-efficacy and academic burnout.

    Method

    The statistical population in this descriptive-correlation study was students of Campus of Agriculture and Natural Resources in Razi University of Kermanshah. Respondents were 267 students who were selected by stratified sampling method. In order to collect data, self-efficacy questionnaire of Sherer et al. and academic burnout questionnaire of Bersu et al. were used. The data were analyzed using descriptive statistics and inferential statistics (Pearson correlation coefficient and regression analysis).

    Results

    The results indicate that academic burnout among students is more than average. Also, student self-efficacy was higher than average. In addition, the results showed that there was a significant negative correlation between self-efficacy and academic burnout. Also, the results of regression analysis showed that 30% of academic burnout is explained by self-efficacy. In other words, students with higher self-efficacy experience lower academic burnout.

    Conclusions

    This study findings’ have implications for higher education system. In this case, management programs should be designed in order to prevent academic burnout among students.

    Keywords: Higher education, student, self-efficacy, academic performance, academic burnout, Agriculture
  • Mahbobe Shirvani, Amanollah Soltani*, Vida Razavi, Alireza Manzari Pages 35-42
    Introduction

    This study aimed to design a structural model for explaining the role of mediation of academic stress in relation to quality of life and perfectionism with stress coping styles in students.

    Method

    The research was correlational. The statistical population of the study was all students of Kerman high school in the academic year of 1997-39. 367 students were selected through multistage random sampling method. Data were collected using CISS Stress Questionnaire (Endler & Parker, 1990), ESSA (2011), Educational Stress (FMPS) perfectionism (Frost, 1990). Descriptive statistics and structural equation modeling (SEM) were used to analyze the data.

    Results

    The results of this study showed that perfectionism has a direct and indirect relationship with the mediator of academic stress, with coping styles. Also, 0.84 of the effect of perfectionism on stress coping styles is indirectly explained by the median of educational stress (p <0.01).

    Conclusion

    Based on the results of the research, perfectionism and academic stress play a very important role in the styles of coping with stress in students and it is necessary to pay attention to these important variables in education.

    Keywords: Academic Stress, Stress Coping Styles, Perfectionism
  • Anahita Faraji, Marjan Kian*, Effat Abbasi, Afzalsadat Hoseini Dehshiri Pages 43-52
    Introduction

    Creativity and innovation are one of the most advanced and complex activities of the human mind to be considered in education. The present study has been conducted with the aim of explaining and prioritizing elements of the curriculum of experimental science based on creativity development in the first elementary period.

    Methods

    The present study, with a quantitative approach and descriptive-survey method, evaluates and prioritizes components in each of the curriculum elements. The statistical population of this study was all the experts of curriculum design and science education in elementary school in Tehran. 100 subjects were selected through purposeful sampling. The research tool was a questionnaire of 40 researcher-made questions based on the Likert scale related to the curriculum of experimental sciences based on creativity, whose content validity was confirmed by experts and reliability was 0.81 based on Cronbachchr('39')s alpha coefficient.

    Results

    Explaining and prioritizing the elements of the curriculum of experimental sciences based on creativity development in the elementary period, and the mean of the variance obtained in all dimensions was more than 0.5. Therefore, according Toward the finding, it can be concluded that the elementary school plays a key role in developing creativity for later periods, and It was considered as the most important priority , In the field of assumptions, exploratory training and problem solving, as the most important component in the field of goals, Foster creative thinking and as a priority component in the content field, exploration, as the most important component in the field Teaching-learning field , and in component evaluation, use encouragement and praise.

    Conclusion

    The results showed that the curriculum was based on student-centered creativity, which has been mainstreamed on the agenda.

    Keywords: Curriculum, Empirical Science, Creativity, Prioritization
  • Minoo Asadzandi* Pages 53-62
    Introduction

    The level of empathy, commitment, respect to clients and receiving feedback from health service outcomes in the health system staff are lower than the expected quality of society. The Sound-Heart spiritual care model considers the patients care and treatment as the highest worship. Providing health services requires cultivating, deepening spirituality and spiritual empowerment of medical students.The purpose of this study was designing and validating the Studentschr('39') Spiritual Self-care Empowerment Model with Sound Heart Approach.

    Methods

    By using the philosophical inquiry and the conceptual analysis approach and Qualitatively-Derived Theory based on Morse et al.chr('39')s Concept-Integration method, studentschr('39') spiritual empowerment model was designed in six stages: Defining concepts representing the main phenomenon - Level of concept development - Relationship between concepts, detailing the central concepts to determine the relationship between them - formulating conceptual model. The findings robustness, accuracy, completeness, comprehensibility, clarity and rationality, were confirmed by Morsechr('39')s suggestions, the use of authentic Islamic texts, and three specialized panels, by faculty members of the Academy of Spiritual Health

    Results

    Conceptual model elements include: - Studentschr('39') confidence building, - Spiritual knowledge-building - Development of relationship with God, self, people and creatures - Motivation, self-confidence and "self-efficacy". Daily self-calculation based on the problem-solving process is needed. Professors should avoid studentschr('39') inquisition. As mentors, they should train the student by cultivating themselves.

    Conclusion

    Considering the cultural and educational challenges in Iranian universities and the necessity of spiritual education of students, the spiritual empowerment model is suggested as an executive strategy.

    Keywords: empowerment, spirituality, design, accreditation, model
  • Mohammad Azimi* Pages 63-76
    Introduction

    Students are one of the major human resources of any society and paying attention to their health education is considered as an investment for the future especially in elementary school. Therefore, the purpose of the present study is to specify the experience of educational training and health education professionals in identifying health education methods in primary education.

    Methods

     This was a qualitative research in 2019 based on the interpretive model and was conducted using phenomenological method. Data were collected through semi-structured interviews with 15 health education and training professionals who met the inclusion criteria. Colaizzi method was used to analyze the interview data.

    Results

    In order to analyze the data, Max QDA software was used.Findings include 2 main components of "direct and indirect teaching method" and 17 minor components. group discussion, question and answer, work unit (project), role-based teaching method, laboratory teaching method, game-based teaching method, field trips or extracurricular experimental activity, process teaching method, probe teaching method, creativity-based teaching method, storytelling, problem solving, use of visual and auditory resources,, conference, lecture, explanatory teaching method and educational help books.

    Conclusion

    Field trips and extracurricular activities are effective teaching methods in elementary school. Therefore, planning and paying attention to the formulation and implementation of health education curricula should be taken into consideration by the methods of academic circulation and extracurricular activities.

    Keywords: health education, education, specialists, education system, elementary school
  • Mohammad Ghamari*, Azim Ghasemzadeh, Simin Hosseinian Pages 77-87
    Introduction

    The Mindfulness, consciousness and constant attention and purposeful in the present moment, along with admission, non-admission and separating yourself from the mind. The present study aimed at determination of the effectiveness of the mindfulness Training on decreased anxiety and increased psychological well-being of students

    Methods

    In this research, a semi-experimental design with pretest-posttest and control group was used. For this purpose, a total of 30 out of 325students was selected from Parsabad Moghan Branch, Islamic Azad University (Parsabad Moghan Town, Iran). The selected subjects who had a higher score in anxiety test were divided into experimental and control groups. The Mindfulness was provided for experimental group for 8 sessions. Participants of these two groups completed the Catell’s anxiety questionnaire and Reef’s psychological well-being questionnaire in two steps (before and after therapy). For data analysis, multivariate covariance analysis and spss 20 was used.

    Results

    The results showed that the Mindfulness Training decreases anxiety(F=13/063,  P < 0.05)  and increases psychological well-being (F= 9/963,P <0.05).

    Conclusion

    The Mindfulness By increasing awareness and attention in the present moment, observing non-affiliation and Non-conditional acceptance of phenomena, separating yourself from the mind, Reduce the old show, and the power of the commands of the mind and reducing the activity from habits, It reduces anxiety and increases psychological well-being. Therefore, it is suggested that mindfulness as a quality method of living in the present moment to reduce the anxiety and promote the psychological well-being of students.

    Keywords: Anxiety, Psychological well-being, Mindfulness, students