فهرست مطالب

نشریه فرماندهی و کنترل
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 11، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • جهانیار بامدادصوفی*، فهیمه صدیقی، مقصود امیری، محمدرضا تقوا صفحات 1-21

    گسترش روزافزون فن آوری های جدید، به ویژه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در عرصه های نظامی، شکل جنگ ها را متحول ساخته است. فن آوری های ارتباطی نظامی، زمینه ساز انجام موثر و دقیق ماموریت های نظامی هستند. لذا تامین اقلام فیزیکی و خدماتی در صنایع مخابراتی از اهمیت ویژه ای در مباحث نظامی برخوردار است. تا کنون مدل های سبدی مختلفی برای مدیریت تامین ارایه شده اند؛ لیکن اکثریت قریب به اتفاق این مدل ها فقط مختص محصولات فیزیکی بوده و تعداد اندکی از آنها برای تامین اقلامی از جنس خدمات و به طور خاص، برای اپراتورهای تلفن  همراه ارایه شده اند. در مقاله حاضر، با ترکیب سه مدل سبدی مدیریت تامین پایه ای مطرح در ادبیات موضوع و علاوه بر آن، اضافه نمودن یک بعد جدید از طریق انجام مصاحبه های عمیق با خبرگان، یک مدل چهار بعدی بازتابی رابطه ای چند سطحی برای مدیریت تامین اقلام خدماتی اپراتورهای تلفن همراه ارایه شده است. مدل حاضر با روش دلفی فازی در سطح خبرگان صنعت اپراتورهای تلفن همراه ساخته شده و نیکویی برازش آن با استفاده از تحلیل عاملی مورد تایید قرار گرفته است. سپس، با به کار گیری مدل ساخته شده در شرکت همراه اول، 50 مورد از اقلام خدماتی تامین شده توسط این شرکت، در 16 خوشه طبقه بندی شده و برای هریک از این خوشه ها، براساس پیشنهادات موجود در  ادبیات موضوع همراه با بهره گیری از تکنیک گروه متمرکز، اقدامات راهبردی تامین مقتضی پیشنهاد شده اند. در نهایت، وضع موجود به کار گیری اقدامات راهبردی تامین در شرکت همراه اول، با وضع مطلوب مقایسه شده و ضمن تحلیل کیفی شکاف، رهنمودهای لازم در خصوص پنج خوشه که بیشترین میزان شکاف را نشان می دهند، ارایه شده اند.

    کلیدواژگان: خدمات، صنعت اپراتوری تلفن همراه، سیستم های فرماندهی و کنترل، مدل های سبدی، مدیریت تامین
  • ابوالفضل سپهری راد*، حمید خداداد حسینی، اسدالله کرد ناییج، اصغر مشبکی اصفهانی صفحات 22-37

    یکی از مباحث اساسی در بحث برنامه ریزی استراتژیک، پیاده سازی استراتژی و اجرای آن به ویژه در سازمان های سلسله مراتبی است. بر این اساس پرسش اصلی تحقیق این است که الگوی مطلوب پیاده سازی و اجرای استراتژی در سازمان های سلسله مراتبی ارتش چیست؟ این پژوهش از نوع اکتشافی - توصیفی بوده و از نظر هدف نیز کاربردی- توسعه ای است،. شیوه جمع آوری اطلاعات این پژوهش شامل مطالعات کتابخانه ای، مصاحبه با خبرگان و پرسشنامه می باشد. پژوهش حاضر به روش آمیخته (در دو بخش کیفی و کمی) انجام گردیده است، به طوری که با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و تحلیل محتوای ادبیات پیاده سازی و اجرای راهبرد و همچنین مصاحبه با تعداد 23 نفر از خبرگان الگوی نهایی پیاده سازی و اجرای استراتژی ارایه شده است. همچنین در بخش کمی نیز به منظور آزمون مدل در ابتدا با توجه به جامعه آماری  که حدود 120 نفر براورد گردیده بودند، بر اساس فرمول کوکران، تعداد نمونه برابر با 92 نفر محاسبه گردیده و برای انها پرسشنامه محقق ساخته ارسال شد. از این تعداد، 83 پرسشنامه جمع آوری و اقدام به مدل سازی معادلات ساختاری و آزمون مدل شد. معیار نیکویی برازش برای برازش مدل کلی 73/0 محاسبه شده است که نشان دهنده برازش قوی مدل می باشد.

    کلیدواژگان: استراتژی، اجرای استراتژی، پیاده سازی استراتژی
  • مریم خسروی، حسین شیرازی*، کوروش داداش تبار، سید علیرضا هاشمی گلپایگانی صفحات 38-51

    با توجه به جایگاهی که امروزه شبکه های اجتماعی در جوامع پیدا کرده اند، افراد بسیاری از این شبکه ها به منظور منتشر کردن عقاید و اطلاعات خود استفاده می کنند. یکی از چالش های امنیتی موجود در این شبکه ها، جلوگیری از حملات معنایی است. در حملات معنایی فرد مخرب قصد دارد تا با انتشار اطلاعات و شایعات نادرست در شبکه های اجتماعی، بر روی کاربران دیگر تاثیر بگذارد. بنابراین ایمنی افراد در این گونه شبکه ها به خطر می افتد. انتشار اطلاعات نادرست در مواقع بحرانی مانند جنگ یا انتخابات ممکن است، عواقب جبران ناپذیری برای یک اجتماع داشته باشد. از این رو در این پژوهش هدف اینست که بتوان شایعات از جمله شایعات فارسی را در شبکه های اجتماعی تشخیص داد. بدین منظور از یک معماری ترکیبی LSTM-CNN استفاده و برخلاف پژوهش های پیشین از نرخ یادگیری چرخشی بهره گرفته و روش جدیدی به منظورپردازش کردن داده ها قبل از ورود به شبکه برای بهبود نتایج ارایه شده است. علاوه بر آن نیز برای رفع مشکلات مربوط به کمبود داده مدل BERT برای تشخیص شایعات فارسی هم مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت با ارزیابی روش پیشنهادی مشخص شد که این روش به دقت مناسبی برای تشخیص شایعات و همین طور شایعات فارسی تنها با بررسی محتوا، دست یافته است.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، شایعه، یادگیری عمیق
  • حسن امیری*، صبا هدایتی فر، عباسعلی رستگار، داود فیض صفحات 52-69

    مدیریت سرمایه های انسانی سازمان های نوآور، نیازمند بکارگیری مجموعه ای از کارکردهای مدیریت منابع انسانی متناسب با ویژگی های کارکنان و اهداف ویژه سازمان است. این پژوهش ضمن تبیین شیوه نگرش هدفمند به نیروی انسانی و کارکردهای اصلی منابع انسانی، به بررسی ارتباط میان رویکردهای مختلف در بکارگیری منابع انسانی و شاخص های نوآوری در سازمان های دفاعی پرداخته و شاخص هایی از نوآوری که تحت تاثیر هر رویکرد قرار می گیرند را مشخص نموده است. بدین منظور با استفاده از روش تحلیل همبستگی کانونی (CCA) ارتباط میان انواع رویکردها نسبت به منابع انسانی شامل رویکردهای تعهدی، همکاری، بهره وری و فرمانبرداری با شاخص های نوآوری در سازمان های دفاعی از جمله بازدارندگی دفاعی، قابلیت جذب فناوری، کاهش هزینه های تحقق محصول و انباشت دانش در فرآیند، بررسی گردیده و میزان و چگونگی اثرگذاری هر رویکرد بر رشد و توسعه شاخص های نوآوری تبیین گردیده است. نتایج حاصل از این پژوهش مشخص می نماید که بکارگیری هر یک از رویکردهای چهارگانه نسبت به منابع انسانی سازمان های دفاعی، به چه میزان هر یک از شاخص های نوآوری در سازمان های دفاعی را تحت تاثیر قرار داده و تا چه اندازه می تواند در رشد و توسعه شاخص ها موثر واقع گردد.

    کلیدواژگان: کارکردهای منابع انسانی، شاخص های نوآوری، سازمان های دفاعی، تحلیل همبستگی کانونی
  • علی فرهادی*، حسین فتح آبادی، مجید رشیدی صفحات 70-85

    ارتقاء عملکرد همواره یکی از چالش های اصلی سازمان های بخش خصوصی و دولتی بوده است. در این زمینه، یکی از رویکردهای راهبردی سازمان ها برای دستیابی به عملکرد بالا و نیل به موفقیت های چشمگیر، توجه به توسعه تفکر سیستمی در سازمان است. از این رو این پژوهش با هدف بررسی تاثیر تفکر سیستمی و ابعاد آن شامل سلسله مراتب، هم پایانی و چند پایانی، کل نگری، وابستگی اجزا مبهم و ارتباط محیطی بر بهبود عملکرد سازمانی انجام شده است.
    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی-پیمایشی بوده و به شکل میدانی اجرا شده است. جامعه آماری شامل کارکنان یکی از نیروهای نظامی می باشد که با استفاده از فرمول کوکران نمونه ای 341 نفری از آنان انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه62 سوالی شامل دو مولفه عملکرد سازمانی و تفکر سیستمی جمع آوری شد. این داده ها با استفاده از شاخص های آمار توصیفی، آزمون کولموگروف -اسمیرنوف و ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته های پژوهش نشان داد که تفکر سیستمی و هر یک از ابعاد آن بر بهبود عملکرد سازمانی تاثیر معناداری دارد و بر این اساس متغیر تفکر سیستمی روی هم رفته توانسته است 45 درصد از بهبود عملکرد سازمانی را پیش بینی کند.

    کلیدواژگان: عملکرد سازمانی، تفکر سیستمی، سلسله مراتب وکل نگری
  • احمد عفیفی، اباذر خرمی*، مهسا حیدری صفحات 86-97

    برای پیاده سازی زیرسامانه کنترل حلقه بسته فرستنده سامانه لورن دو بخش مجزا برای فاز و پوش موردنیاز است تا در صورت تغییرات ناخواسته آنتن، پارامترهای جریان عبوری از شرایط قابل قبول خارج نشود. ایده اصلی، هم فاز کردن جریان و ولتاژ با افزودن یک سلف متغیر سری شده با آنتن است تا امپدانس آنتن در فرکانس kHz100 به گونه ای تنظیم شود که قسمت موهومی امپدانس دیده شده در ورودی آنتن صفر شود، آنتن همانند یک امپدانس مقاومتی رفتار کند و ولتاژ با جریان هم فاز گردند. برای این منظور در کنترل کننده فاز از مداری برای تعیین اختلاف فاز و کنترل کننده تناسبی استفاده شده است. در بخش کنترل پوش نیز با اعمال یک پالس تکی و تحلیل جریان عبوری از مدار، مقادیر معادل آنتن را به دست آورده و دامنه پالس ورودی بر مبنای این مقادیر محاسبه شده است. بر اساس اندازه گیری ها و محاسبات به عمل آمده، برای حالت های مختلف با تغییر در محدوده ده درصد از مقادیر معادل آنتن، کنترل کننده عملکرد مناسبی دارد. به عنوان نمونه حداکثر خطای عبور از صفر در نیم دوره دوم تا دوازدهم ns49/3 و همچنین MMSE و حداکثر خطای نقاط اوج در 8 نیم دوره نخست به ترتیب 0/01875 و 0/024657 است که با استانداردهای موردنیاز پالس لورن مطابقت دارد.

    کلیدواژگان: موقعیت یاب زمین پایه محلی، کنترل کننده فاز، لورن، حلقه بسته، سلف متغیر
|
  • Jahanyar Bamdadsoofi*, Fahimeh Sadighi, Maghsoud Amiri, Moahmmadreza Taghva Pages 1-21

    The ever-expanding development of new technologies, especially information and communication technology in the military, has revolutionized the form of wars. Military communications technologies are the basis for effective and accurate military missions. Therefore, providing physical and service items in the telecommunication industry is of particular importance in military matters.The vast majority of supply management models are limited to physical products and few are designed to procure service items, particularly, in the mobile operator industry. Therefore, this paper is aimed to propose dimensions, components and indicators of a multidimensional integrated portfolio model for service supply management in the mobile operator industry. Finally, the purpose of this paper is to identify a set of pertinent supply strategic actions for each group of supplied services. Combining the three high-cited models in the literature background, and adding a new dimension through in-depth interviews with the experts, a four-dimensional multilevel relational reflective model has been proposed for service supply management in the mobile operator industry. This model has been built up using the Fuzzy Delphi method conducted among the mobile industry experts and its goodness of fit has been confirmed through factor analysis. After finalizing the model, it has been applied in MCCI company and 50 services procured by the company has been classified into 16 groups. Then, for each of these groups, based on the suggestions in the literature background, along with using the focused group technique, the pertinent supply strategic actions have been proposed. Finally, a gap analysis has been conducted between the current and the ideal performance of MCCI about applying the list of supply strategic actions.

    Keywords: services, Mobile operator industry, command control systems, portfolio models, supply management
  • Pages 22-37

    One of the main topics in the discussion of strategic planning is the implementation of the strategy and its execution, especially in hierarchical organizations. Accordingly, the main question of the research is what is the optimal pattern of implementation and execution of strategy in hierarchical organizations of the army? This research is of exploratory-descriptive type and is applied-developmental in terms of purpose. The data collection method of this research includes library studies, interviews with experts and a questionnaire. The present study was conducted by a mixed method (in both qualitative and quantitative sections), so that using library studies and content analysis of the literature, as well as interviews with 23 experts, the final model of implementation and execution of the strategy is presented.  Also, in the quantitative part, in order to test the model, according to the statistical population, which was estimated to be about 120 people, based on Cochranchr('39')s formula, the number of samples was calculated equal to 92 people and a researcher-made questionnaire was sent to them. Of these, 83 questionnaires were collected and structural equations were modeled and tested. The good fit criterion for the overall model fit is calculated to be 0.73, which indicates the strong fit of the model.

    Keywords: Strategy, Strategic Implementation, Strategic Execution, Strategic Plan
  • Maryam Khosravi, Hossein Shirazi*, Kourosh Dadahstabar, S.Alireza Hashemi Golpaygani Pages 38-51

    Recently, using social networks increases and people propagate their information through this networks. One of the most important challenges in these networks is sentiment attack, in which the attacker spreads rumors to influence users. Therefor rumor detection become important and attracts expanding research attention. Most of the previous works using deep neural networks for rumor detection without special preprocessing but we propose a new method for preprocessing data before learning which improve results. we use LSTM-CNN architecture with cyclical learning rate to detect Persian rumors. Beside that we investigate BERT model for Persian tweets. Our results demonstrate the effectiveness of this approach for English and Persian rumor detection.

    Keywords: Deep learning, Preprocessing, Rumor detection, Social network
  • Hassan Amiri*, Saba Hedayatifar, Abasali Rastgar, Daood Feiz Pages 52-69

    Human capital management of the innovative organizations demands utilization of a set of human resources management functions suited for the staffchr(chr(chr('39')39chr('39'))39chr(chr('39')39chr('39')))s characteristics and designated purposes of the organization. The way by each organization managerschr(chr(chr('39')39chr('39'))39chr(chr('39')39chr('39'))) attitudes towards functions and roles of human resources influence over innovation growth and development and the relation between various approaches to human resources utilization with innovative parameters are included in the managerschr(chr(chr('39')39chr('39'))39chr(chr('39')39chr('39'))) and plannerschr(chr(chr('39')39chr('39'))39chr(chr('39')39chr('39'))) issues in the organizations where a boost to the innovative capabilities is a pivotal factor in their attainment of strategic purposes. Besides this research demonstrates the concerted attitude towards human resources and their major functions, it takes into consideration the relation between the various approaches to utilization of human resources and innovation parameters in defense organizations and specifies the innovation parameters influenced by each approach. As for that, the relation between the various functions of human resources, including liability, cooperation, productivity and submission, and innovation parameters in defense organizations, including defensive prevention, technological attraction capability, production costs decline and accumulation of knowledge in the process, is taken into consideration by the use of CCA and the way by which each approach influences innovation parameters growth and development is clarified.

    Keywords: Utilization of Human Resources, Innovation Parameters, Defense Organization, Canonical Correlation Analysis
  • Ali Farhadi*, Hosein Fathabadi Pages 70-85

    Improving performance has always been a major challenge for public and private sector organizations. In this context, one of the strategic approaches of organizations for achieving high performance and achieving remarkable success is to develop systematic thinking in the organization. Therefore, this study aimed to investigate the impact of system thinking and its dimensions including hierarchy, concurrency and multiplicity, holography, ambiguous component dependency and environmental relevance on organizational performance improvement. The purpose of this study is applied and descriptive-survey method. The statistical population consists of one of the military personnel who were selected using a Cochran formula of 341 individuals. Data were collected using a 62-item questionnaire consisting of two components of organizational performance and systematic thinking. The data were analyzed using descriptive statistics, Kolmogorov-Smirnov test and Pearson correlation coefficient and structural equation modeling. The findings showed that systematic thinking and each of its dimensions had a significant impact on organizational performance improvement. Accordingly, the systemic thinking variable was able to predict 45% of organizational performance improvement.

    Keywords: Organizational Performance, System Thinking, Hierarchy of Attorneys
  • Ahmad Afifi, Abazar Khorrami*, Mahsa Heydari Pages 86-97

    Closed-loop control sub-system in Long Range Navigation (LORAN) switching transmitter of a Local Positioning System (LPS) has been implemented by two separate parts of phase and envelope signals. The basic idea of synchronizing current and voltage is based on adding a variable inductor in series with the antenna to change the center frequency of loran pulse, equal to 100 kHz. In this condition, the imaginary part of impedance at input of antenna could be zero and thus the antenna model will be pure ohmic impedance. The phase controller is a suitable circuit designed to determine the phase difference and the proportional controller. For pulse envelope extraction, we apply a single pulse and analyzing the current flow through the antenna. Based on measurements and calculations performed for different modes with a change in the range of 10% of equivalent values ​​of the antenna parameters, the controller performs well, with a maximum zero crossing error in the second- to- twelfth pulse equal to 3.49 ns as well as MMSE and maximum peak error in the first 8 half-cycles were equal to 0.01875 and 0.024657, respectively; which meet the required standards and comply with the Loran pulse.

    Keywords: Local Positioning System (LPS), Phase Controller, Loran, Control System, Variable Inductor