فهرست مطالب

نشریه خانواده و بهداشت
سال نهم شماره 4 (پیاپی 22، زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/11/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد رشیدی*، توکل موسی زاده، عذرا غفاری نوران صفحات 11-24
    هدف

    خود کار آمدی کم میتواند انگیزش را نابود سازد، آرزوها را کم کند، با تواناییهای شناختی تداخل نماید، این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش راهبرهای یادگیری خود تنظیمی (شناختی و فراشناختی) برمولفه های خود کارآمدی، انگیزش تحصیلی وسلامت روانی دانش آموزان اجرا شد.

    روش پژوهش:

    روش این پژوهش به صورت آزمایشی بود که درآن از طرح پیش آزمون-پس آزمون باگروه کنترل استفاده شد. جامعه آماری مورد مطالعه پژوهش حاضر را کلیه دانش آموزان دختر سال اول (دوره دوم) دبیرستانهای شهرستان آستارا درسال تحصیلی 97-96 تشکیل می دادند. از بین این جامعه به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای تعداد 46 نفر انتخاب شدند؛ سپس این افراد به صورت تصادفی ساده در دو گروه (23 نفر آزمایش و23 نفر کنترل) جایگزین شدند. سپس قبل ازاجرای متغیرمستقل(x)، آزمودنیهای انتخاب شده در هر دو گروه به وسیله پیش آزمون مورد اندازه گیری قرار گرفتند .بعد از انجام پیش آزمون برای گروه های آزمایش وگواه ،گروه آزمایش در 8جلسه 90دقیقه ای تحت آموزش راهبردهای یادگیری خود تنظیمی براساس پیشینه نظری پژوهش نانس و همکاران تحت عنوان برنامهe-Treal (آموزش الکترونیک براییادگیری مستقل)وپژوهش زیمبرمن وهمکاران تحت عنوان "چگونه فراگیر خودتنظیم شویم؟" ونظریه راهبردهای شناختی و فراشناختی قرارگرفتند. آنگاه پس آزمون برای گروه های آزمایش وگواه انجام شد.به منظور جمع آوری داده ها، در این پژوهش از سه پرسشنامه باروایی و پایایی مقبول استفاده شد:.پرسشنامه(MSLQ)، پرسشنامه انگیزش تحصیلی(AMS) و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ 28).

    یافته ها

    نتایج تحلیل واریانس چند متغیری(مانوا)  و تحلیل واریانس تک متغیری(آنوا) نشان دادکه آموزش راهیردهای یادگیری خود تنظیمی(شناختی وفراشناختی) برخود کارآمدی و انگیزش تحصیلی دانش آموزان اثر بخش است اما آموزش راهبر دهای یادگیری خود تنظیمی(شناختی وفراشناختی) بر سلامت روانی دانش آموزان اثر بخش نیست.

    نتیجه گیری

    آموزش راهبردهای یادگیری خود تنظیمی بر خود کارآمدی وانگیزش تحصیلی دانش آموزان اثربخش است ولی آموزش راهبردهای یادگیری خود تنظیمی برسلامت روانی دانش آموزان اثر بخش نیست.

    کلیدواژگان: انگیزش تحصیلی، خود- تنظیمی، خودکارآمدی، سلامت روانی
  • شیدا قادری، حمیدرضا وطن خواه*، زهرا غلامی حیدرآبادی صفحات 24-36
    مقدمه

    والدین واکنش‌های متفاوتی را به هنگام تولد فرزند نشان می‌دهند به ویژه وقتی که فرزند متولد شده دارای مشکل یا ناتوانی خاصی مثل اختلال رفتاری باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی برنامه ایمن‌سازی روانی بر واکنش‌های افسردگی، اضطراب و استرس در مادران کودکان با اختلال رفتاری شهر تهران انجام شد.

    روش پژوهش:

    این پژوهش، یک مطالعه نیمه‌آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و گروه کنترل بود. 30 مادر دارای کودک با اختلال رفتاری به روش نمونه‌گیری تصادفی از مدارس شهر تهران انتخاب شدند و پس از انجام پیش آزمون به طور مساوی در یکی از دو گروه آزمایش و گروه کنترل (هر گروه 15 مادر) جایگزین شدند. گروه آزمایشی، در 10 جلسه آموزش برنامه ایمن‌سازی روانی (هفته‌ای 2 جلسه؛ هر جلسه 45 دقیقه‌) شرکت کردند در حالی که گروه کنترل در این جلسات شرکت نکرد. آزمودنی‌ها با استفاده از مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس، مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیری با به کارگیری نرم‌افزار SPSS نسخه 23 تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که گروه آزمایش و کنترل در واکنش‌های افسردگی، اضطراب و استرس تفاوت معناداری دارند (05/0P<).

    بحث و نتیجه گیری

    بنابراین برنامه‌ریزی برای آموزش چنین برنامه‌هایی مانند آموزش ایمن‌سازی روانی نقش مهمی در بهبود افسردگی، اضطراب و استرس در مادران کودکان با اختلال رفتاری دارد.

    کلیدواژگان: ایمن سازی روانی، اختلال رفتاری، استرس، اضطراب، افسردگی
  • فرشته علیدادی طائفه، نعمت ستوده اصل*، ابوالفضل کرمی صفحات 35-55
    مقدمه

    کمک به بهبود توجه و کارکردهای اجرایی کودکان ADHD به وسیله روش هایی مانند نوروفیدبک و توان بخشی شناختی به پیشرفت تحصیلی آنان کمک شایانی می کند. هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی نوروفیدبک، توان‌بخشی شناختی و درمان ترکیبی بر پیشرفت تحصیلی کودکان مبتلا به اختلال کاستی توجه/ بیش فعالی بود.

    روش پژوهش:

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی، پیش‌آزمون و پس‌آزمون با یک گروه کنترل و جامعه آماری این پژوهش شامل تمام کودکان دارای نقص کاستی توجه/بیش فعالی در سن 6 تا 12 سال مراجعه‌کننده به مرکز جامع اعصاب و روان شهر تهران، به تعداد 475 در سال 1396 بود. 100 دانش آموز به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و در چهار گروه 25 نفری کنترل و آزمایش نوروفیدبک، توان‌بخشی شناختی و گروه آزمایش ترکیبی از دو روش نوروفیدبک و توان‌بخشی شناختی به صورت تصادفی جایگزین شدند. جهت تعیین پیشرفت تحصیلی از کارنامه پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان در دو نوبت اول و دوم استفاده شد. جلسات نوروفیدبک در طول 5 هفته، هفته ای دو جلسه 40 دقیقه ای صورت گرفت. آموزش توان بخشی شناختی در 14 جلسه، 30 دقیقه ای انجام شد. داده‌ها با استفاده از تحلیل کواریانس یک طرفه بین گروهی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد اجرای جلسات نوروفیدبک و توان‌بخشی شناختی اثر معناداری بر بهبود پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان مبتلا به اختلال کاستی توجه/ بیش فعالی دارد (401/14=F، 001/0=P).

    بحث و نتیجه‌گیری:

    پیشنهاد می شود از این فناوری ها با صرف هزینه‌های درمانی کمتر برای درمان و بهبود کارکردهای شناختی کودکان مبتلا به اختلال کاستی توجه/ بیش فعالی و اختلال های مشابه سود جست.

    کلیدواژگان: اختلال کاستی توجه، بیش فعالی، پیشرفت تحصیلی، توانبخشی شناختی، نوروفیدبک
  • مهدی فضلی، علیرضا کلدی*، سید محمد سیدمیرزایی صفحات 56-72
    مقدمه

    آگاهی در مورد عواملی که بر کیفیت زندگی در سنین سالمندی تاثیر می گذارند، همزمان با مسن شدن جمعیت از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد و می تواند کمک بزرگی در ارتقاء کیفیت زندگی این قشر محسوب گردد. یکی از این عوامل حمایت اجتماعی است. این مطالعه بر آن است تا ضمن تعیین وضعیت کیفیت زندگی سالمندان به بررسی نقش حمایت اجتماعی از طرف خانواده، دوستان و سایرین در این زمینه بپردازد.

    روش پژوهش:

    این مطالعه یک پژوهش مقطعی است. جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه سالمندان بالای 60 سال تحت پوشش شبکه بهداشت ساکن در خانواده های شهرستان آمل در سال 1396 بود که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و به شکل تصادفی صورت گرفت و از میان آن ها تعداد 450 سالمند انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده ها در پژوهش حاضر شامل پرسشنامه های کیفیت زندگی  (SF-36) و حمایت اجتماعی فیلیپس بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های مرکزی و پراکندگی، تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون دانکن استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین کیفیت زندگی سالمندان در شهرستان آمل (07/52) در حد مطلوب می باشد. نزدیک به 54 درصد سالمندان این شهرستان از حمایت اجتماعی در حد زیاد برخوردارند. بین حمایت اجتماعی و ابعاد آن با کیفیت زندگی (001/0 >P) افراد مورد مطالعه تفاوت معنی داری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    سالمندان دارای سطوح بالاتر حمایت اجتماعی از کیفیت زندگی بهتری نسبت به سایر سالمندان برخوردار ند، لذا حمایت اجتماعی باید به عنوان یک عامل اثر گذار بر بهبود کیفیت زندگی سالمندان مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، خانواده، سالمندان، کیفیت زندگی
  • منیژه پیردل*، نگین مددزاده صفحات 73-89
    مقدمه

    یایسگی فرایندی است که با قطع قاعدگی و مجموعه ای از علایم همراه است. سن یایسگی بین افراد متفاوت است و می تواند به عوامل متعددی بستگی داشته باشد. با این وجود در نتایج به دست آمده از مطالعات گوناگون تناقض های زیادی وجود دارد. لذا این مطالعه به منظور بررسی سن یایسگی و عوامل مرتبط با آن در زنان یایسه انجام گرفت.
     
    روش پژوهش:

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی – تحلیلی می‌باشد که در آن 400 نفر از زنان یایسه به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه‌ جمع‌آوری شده و سپس داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی، تی استودنت، کای دو و ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه میانگین سن یایسگی 15/4±21/47 سال به دست آمد. شایع ترین عارضه یایسگی عصبانیت (2/67 درصد)، سردرد (1/52 درصد)، کاهش حافظه و تمرکز (8/49 درصد)، درد عضلات و مفاصل (5/45 درصد) و کمترین عارضه خارش پوست (7/16 درصد) بود. نتایج پژوهش نشان داد که  بین سن یایسگی و سن منارک، تعداد زایمان، سیکلهای قاعدگی نامنظم، مصرف قرص پیشگیری از بارداری، وضعیت تاهل، سن یایسگی مادر و وضعیت تغذیه ارتباط آماری معنی داری وجود دارد (05/0 P<).

    نتیجه‌گیری:

    در مطالعه حاضر سن یایسگی در مقایسه با سایر مطالعات پایین بود. از آنجاییکه وضعیت اجتماعی_ اقتصادی، وضعیت باروری و تغذیه بر سن یایسگی تاثیرگذار می باشند با برنامه ریزی صحیح در جهت اصلاح عوامل قابل تعدیل می توان سن یایسگی را افزایش داد.

    کلیدواژگان: زنا یائسه، عوامل موثر، یائسگی طبیعی
  • نجمه بلاغی، مهدی احمدی* صفحات 90-105
    مقدمه

    هنوز در هزاره ی سوم، خانواده هم‌چنان به عنوان زیربنایی‌ترین نهاد جامعه به شمار می آید و استحکام بنیان آن از موضوعاتی است که در همه فرهنگ های جهان، به آن توجه ویژه شده و برای نگه داری آن، تلاش های فراوانی می گردد. سازمان جهانی بهداشت نیز خانواده را به ‌عنوان عامل اجتماعی نخستین، در افزایش سلامت و بهزیستی نوع بشر معرفی کرده است. در درازای تاریخ، ازدواج به عنوان یکی از مهم‌ترین و عالی‌ترین آیین های اجتماعی، برای دست یابی به نیازهای عاطفی و امنیتی افراد بالغ، همواره مورد تاکید بوده است. ازدواج رابطه‌ای انسانی، ظریف، پویا و هم چنین پیچیده می‌باشد. پژوهش های پیشین، با توجه به اهمیت فراوان ثبات خانواده و استحکام روابط زناشویی، آن ها را دارای ارتباط معناداری با سازه های رفتار جنسی می دانند.

    روش پژوهش:

    در این پژوهش، رابطه‌ی میان تنوع طلبی جنسی، رضایت جنسی و گرایش به بی وفایی(خیانت زناشویی)، در زنان و مردان متاهل بررسی شد. در این بررسی، به 444 زن و مرد متاهل، به تعداد برابر، ساکن در شهر تهران، که دارای معیارهای ورود به نمونه بودند، پرسش نامه های تنوع طلبی جنسی، گرایش به بی وفایی دریگوتاس و رضایت جنسی لارسون ارایه شد. سپس داده های به دست آمده با روش آماری آزمون همبستگی و تحلیل رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهند که تنوع طلبی جنسی و رضایت جنسی، پیش بینی کننده ی گرایش به بی وفایی هستند.

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت که افزایش رضایت جنسی افراد در پیمان وفاداری، می تواند گرایش به بی وفایی را در آنان کاهش دهد.

    کلیدواژگان: تنوع طلبی جنسی، رضایت جنسی، گرایش به بی وفایی(خیانت زناشویی)
  • پادرا فریادیان، حامد برماس*، مهدیه صالحی، سارا پاشنگ صفحات 106-122
    مقدمه

    اعتیاد امروزه به یکی از جدی ترین معضلات جامعه بشری و مخصوصا کشورهای در حال توسعه که جمعیت جوان و فقر و بیکاری بالایی دارند تبدیل شده است. افراد دارای سوء مصرف مواد نشانه هایی از راهبردهای تنظیم هیجان مختل را از خود نشان می‌دهند. پژوهش حاضر با هدف تعیین مقایسه اثربخشی درمان فراشناختی گروهی و ذهن آگاهی گروهی بر بهزیستی ذهنی بیماران بهبودیافته از اختلال سوءمصرف مواد، صورت گرفت.

    روش پژوهش:

    این پژوهش به روش شبه آزمایشی از نوع پیش‏آزمون- پس‏آزمون با گروه گواه انجام شد. جامعه آماری، تمامی افراد دچار اختلال سوءمصرف مراجعه‏کننده به مراکز ترک اعتیاد شهر ورامین بود. به روش نمونه‏گیری در دسترس، تعداد 54 نفر انتخاب شد و در سه گروه ذهن آگاهی، درمان فراشناختی و گواه جایگزین شدند. در پژوهش حاضر مقیاس بهزیستی ذهنی کییز، شموتکین و ریف (2002) جهت جمع آوری داده های پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری استفاده شد. روش درمان فراشناختی گروهی و ذهن آگاهی گروهی هر کدام در 8 جلسه ارایه شد. داده های پژوهش حاضر با استفاده از روش تحلیل کوواریانس تحلیل شدند.

    یافته‏ ها:

    نتایج آزمون بن فرونی نشان داد که ذهن آگاهی گروهی بر مولفه های رضایت از زندگی (004/0=P) و عاطفه مثبت (019/0=P) بیماران بهبودیافته از اختلال سوءمصرف مواد اثربخش بوده است.

    نتیجه ‏گیری:

    درمان ذهن آگاهی ذهن می‌تواند میان افکار استرس‌زا وقفه‌ای بسازد تا به فرد اجازه دهد بتواند از جنبه دیگری به موضوع نگاه کند و از این رو موجب بهبود بهزیستی ذهنی در طی زمان می شود.

    کلیدواژگان: بهزیستی ذهنی، ذهن آگاهی، سوءمصرف مواد، فراشناخت درمانی
  • نسیبه فیروزه، بهرنگ اسماعیلی شاد* صفحات 123-137
    مقدمه

    استفاده بهینه از نیروهای موجود در هر سازمانی مورد تاکید می‌باشد. فلذا توجه به سازه بهزیستی شغلی کارکنان رو به افزایش است. هدف پژوهش حاضر پیش‌بینی بهزیستی شغلی بر اساس موفقیت شغلی ادراک شده می‌باشد.

    روش پژوهش:

    پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نوع پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه257 نفر کارکنان اداری بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد می باشد.154 نفر به عنوان نمونه طبق جدول کرجسی و مورگان به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش عبارت بود از پرسشنامه بهزیستی شغلی هنیکین (1998) و موفقیت شغلی ادراک شده گربنر و همکاران (2008) که روایی صوری و محتوایی آنها مورد تایید اساتید قرار گرفت و پایایی از طریق آلفای کرونباخ به ترتیب 89/0 و 77/0برآورد گردید. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزار آماریspss21استفاده شد.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان داد که مقدار ضرایب بتا برای موفقیت شغلی ادراک شده برابر با 49/0 است که به این معناست که به ازای یک واحد تغییر در انحراف استاندارد موفقیت شغلی ادراک شده به میزان 49 درصد تغییر در انحراف استاندارد بهزیستی شغلی ایجاد خواهد شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت که بهزیستی شغلی بر موفقیت شغلی ادراک شده کارکنان تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: بهزیستی شغلی، روابط سازمانی مثبت، موفقیت شغلی ادراک شده
|
  • Rashidi S, Moosazade T*, Ghafari Nooran A Pages 11-24
    Introduction

    This study investigates the effect of teaching self-regulatory learning strategies (cognitive and metacognitive) on the components of self-efficacy, mental health and academic motivation of students.

    Methods

    The statistical population included all first female high school students (second year) in Astara city in the academic year of 1996-97. Among these students, 46 people were selected by multi-stage cluster sampling method and were randomly matched and replaced in two experimental and control groups. The instruments used were the Pantrich and DeGroot SelfRegulated Learning Strategies Questionnaire, Walrand Academic Motivation, and Goldberg and Hiller General Health. This research is a real field experimental research of pre-test-post-test design with a control group. After conducting a pre-test for experimental and control groups, the experimental group in 8 sessions of 90 minutes under the training of cognitive and metacognitive learning strategies based on the theoretical background of research Nans et al. And the theory of cognitive and metacognitive strategies. Then post-test was performed for experimental and control groups.

    Results

    The results of multivariate analysis of variance (MANOVA) and univariate analysis of variance (ANOVA) showed a significant increase in self-efficacy, academic motivation, and on the other hand we saw a decrease in mental health component scores in the experimental group.

    Conclusion

    The results of this study showed that there is a significant difference in the mean scores of self-efficacy of the groups. This means that self-efficacy has increased in students who have been trained by learning leaders.

    Keywords: academic motivation, self-regulation, self-efficacy, mental health
  • Ghaderi Sh, Vatankhah H.R*, Gholami Heidar Abadi Z Pages 24-36
    Introduction

    Parents show different reactions at birth of their children, especially when children have a particular problem or disability such as a behavioral disorder. The present study aimed to determine the effectiveness of psychological immunization programs on depression, anxiety and stress reactions in mothers of children with the behavioral disorders in Tehran city.

    Method

    The present research was a quasi-experimental study by pre-test, post-test design with the control group. Thirty mothers have children with behavioral disorder were selected by random sampling methods from schools of Tehran city and after doing the pre-test they were divided into an experimental and a control group (each consists of 15 young couples) randomly and equally. The experimental group participated in a psychological immunization program in 10 sessions (two sessions weekly; each lasts for 45 minutes), while the control group did not. Depression anxiety stress scale (DASS-21) was used for the assessment of all participants. Data were analyzed by multiple analysis of covariance through SPSS version 23.

    Results

    Results showed that experimental and control groups had a significant difference at depression, anxiety and stress reactions (P<0.05).

    Conclusion

    Therefore, planning for such training programs alike with the psychological immunization program has an important role on promoting depression, anxiety and stress reactions in mothers of children with behavioral disorders.

    Keywords: anxiety, behavioral disorder, depression, psychological immunization program
  • Alidadi Taefeh F, Sotodeh Asl N*, Karami A Pages 35-55
    Introduction

    Helping to improve the attention and function of ADHD children by their means, such as neurofeedback and cognitive rehabilitation can help them achieve their academic achievement. The purpose of this study was to determine the effectiveness of neurofeedback, cognitive rehabilitation and combination therapy on the academic achievement of children with ADHD.

    Method

    The research method was semi-experimental, pre-test and post-test with a control group. The statistical population included all children with ADHD at the age of 6-12 years who referred to the comprehensive psychiatric center of Tehran, with the quantity of 475 subject in 2018. A sample of 100 students was selected using available sampling method and were randomly replaced in the four groups of 25 controls and neurofeedback tests, cognitive rehabilitation and experimental group, a combination of two methods of neurofeedback and cognitive rehabilitation. In order to determine the academic achievement, the academic achievement of the students was used in two, first and second semester. Neurofeedback sessions were conducted during 5 weeks, two 40-minute sessions. Cognitive rehabilitation training was done in 14 sessions, 30 minutes. Data were analyzed using one-way covariance group analysis.

    Results

    The results showed that the implementation of neurofeedback sessions and cognitive rehabilitation had a significant effect on improvement of academic achievement of students with attention deficit/ hyperactivity disorder (F=14.401, P=0.001).

    Conclusion

    It is recommended to use these technologies at lower medical costs to treat and improve the cognitive functions of children with ADHD and similar disorders.

    Keywords: academic achievement, attention deficit, hyperactivity disorder, cognitiverehabilitation, neurofeedback
  • Fazli M, Kaldi A*, Seyedmirzayei S Pages 56-72
    Introduction

    Awareness of the factors that affect the quality of life in old age is very important as the population ages and can be a great help in improving the quality of life of this group. One of these factors is social support. This study aims to determine the role of social support by family, friends and others in determining the quality of life of the elderly.

    Method

    This study is a cross-sectional study. The statistical population in this study included all elderly people over 60 years of age covered by the health network residing in the families of Amol city in 1396, which was done by multi-stage and randomized cluster sampling method and 450 of them were selected. Data collection tools in the present study included quality of life questionnaires (SF-36) and Phillips social support. Central and scatter indicators, one-way analysis of variance, and Duncan's test was used to analyze the data.

    Results

    The average quality of life of the elderly in Amol city (52.07) is optimal. About 54% of the city's elderly people have a lot of social support. There was a significant difference between social support and its dimensions with quality of life (P <0.001).

    Conclusion

    Older people with higher levels of social support have a better quality of life than other elderly people, so social support should be considered as an effective factor in improving the quality of life of the elderly.

    Keywords: family, quality of life, social support, the elderly
  • Manijeh Pirdel*, Negin Madadzadeh Pages 73-89
    Introduction

    Menopause is a process characterized by a cessation of monthly cycle and a range of symptoms. Age of menopause can vary from one individual to another and it can depend on several factors. However there is no general agreement in the results of various studies. The purpose of this study was to examine the age of menopause and the factors affecting the onset age of menopause.

    Materials and Methods

    A Descriptive–Analytic study, on 400 menopausal women in Astara city who were randomly selected and interviewed. The data collected by questionnaire. Data were analyzed by using descriptive statistics, t-student, chi-square, Pearson and spearman correlation tests.

    Results

    These results showed that mean age at menopause was 47.21  4.15 years. The most prevalent symptom was nervousness (67.2%), headache (52.1%), difficulty in concentrating (49.8%), muscle and joint pains (45.5%) and lowest complication was Parts of body feel numb (16.7%). It was found that age at menarche, parity, irregular menstrual cycle, use of oral contraceptives, marital status, mother's age at natural menopause and diet were significantly related to age at natural menopause (P<0.05).

    Conclusion

    In this study the mean age of menopause in women was less than the others reports. Since the socioeconomic status, reproductive characteristics and dietary are related to the age at natural menopause in women. Therefore, Menopausal age can be increased by proper planning to modify adjustable factors.

    Keywords: Menopausal age, Affecting factors, women
  • Balaghi N, Ahmadi M* Pages 90-105
    Introduction

    As far back as the third millennium, the family is still considered the most fundamental institution of society, its strength is one of the issues that has received special attention in all cultures of the world, and many efforts are being made to maintain it .The World Health Organization (WHO) has also identified the family as the primary social factor in increasing human health and well-being. Throughout history, marriage has always been emphasized as one of the most important and highest social rituals to meet the emotional and security needs of adults. Marriage is a humane, delicate, dynamic, and all-encompassing relationship. Family stability and the strength of marriage have a significant relationship with the structures of sexual behavior.

    Methods

    The research purpose was to investigate the relationship among sexual variety seeking, sexual satisfaction and the infidelity proneness in married men and women. Therefore, in a correlative study, 444 married women and men, to equal numbers, were tested with these 3 scales; SVSS: Sexual Variety Seeking, LSSS: Larson’s Sexual Satisfaction Scale and IPS: Infidelity Proneness Scale. Then data analyzed with Correlation Test and Regression analysis.

    Results

    The correlation result of the scores indicated that sexual variety seeking and sexual satisfaction are predictors of infidelity proneness.

    Conclusion

    It can be concluded that increasing people's sexual satisfaction in the covenant of loyalty can reduce Infidelity Proneness.

    Keywords: Infidelity, Sexual Satisfaction, Sexual Variety Seeking
  • Faryadian P, Bermas H*, Salehi M, Pashang S Pages 106-122
    Introduction

    Addiction has become one of the most serious problems in human society today, and especially in developing countries with young populations, high poverty and unemployment. Substance abusers show signs of disruptive emotion regulation strategies. The purpose of this study was to compare the effectiveness of group metacognitive therapy and group mindfulness on mental well-being in improved patients with substance abuse disorder.

    Method

    This research was a quasi-experimental study with pre-test- post-test with control group. The statistical population was all those with abuse disorder referred to addiction treatment centers in Varamin city. Using convenience sampling, 54 subjects were selected out of which 18 were in the mindfulness treatment group, 18 in the metacognitive therapy group and 18 in the control group. Using convenience sampling, 54 people were selected and replaced in three groups of mindfulness, meta-cognitive therapy and control. In this study, Subjective Well-Being Questionnaire by Keyes, Shmotkin, & Ryff (2002) was used to collect pre-test, post-test and follow-up data. The group metacognitive therapy and group mindfulness were presented in 8 sessions each. The data were analyzed by Covariance analysis method.

    Results

    The results of Bonferroni test showed that group mindfulness on the components of life satisfaction (P=0.004) and positive affect (P=0.019) in patients recovered from substance abuse disorder were effective.

    Conclusion

    Mindfulness therapy can break down stressful thoughts to allow one to look at the subject in another way and thus improve mental well-being over time.

    Keywords: mental well-being, metacognitive therapy, mindfulness therapy, substance abuse
  • Firozeh N, Esmaeili Shad B* Pages 123-137
    Introduction

    Optimal use of existing forces in any organization is emphasized. Therefore, attention to the job welfare structure of employees is increasing. The aim of this study is to predict job well-being based on perceived job success.

    Method

    The research is applied and descriptive correlational type. The statistical population included all 257 staff members of Imam Reza Hospital in Bojnourd, 154 people were selected by simple random sampling method according to Krejsi-Morgan table. The data were collected by Henikin’s job well-being Questionnaire (1998) and perceived career success by Grebner et al. (2008), their factual and content validity were confirmed by the professors and reliability was estimated to be 0.89 and 0.77 through Cronbach's alpha, respectively. SPSS 21 software was used to analyze the data.

    Results

    the amount of beta coefficients for perceived job success is 0.49.This means that for a unit of change, the standard deviation of perceived job success will be 49% of the change in the standard deviation of job prosperity.

    Conclusion

    The results showed the job well-being is predicted based on perceived job success.

    Keywords: Job well-being, Perceived job success, Positive organizational relationships