فهرست مطالب

دانش حسابداری مالی - سال هشتم شماره 1 (پیاپی 28، بهار 1400)

فصلنامه دانش حسابداری مالی
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 28، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/23
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مولود پله، ناصر ایزدی نیا*، هادی امیری صفحات 1-27
    هدف

    هدف این پژوهش بررسی محتوای اطلاعاتی احساس گزارش های فعالیت هییت مدیره و مقایسه قدرت توضیح دهندگی روش های مختلف اندازه گیری احساس است.

    روش

    احساس گزارش های فعالیت هییت مدیره با استفاده از یک مجموعه لغت عمومی و یک مجموعه لغت تخصصی، همچنین با دو روش وزن دهی ساده و وزن دهی مرکب اندازه گیری شده است. دوره زمانی پژوهش سال های 1388 تا سال 1396 بوده و برای آزمون فرضیه های پژوهش از رگرسیون حداقل مربعات معمولی و آزمون ونگ استفاده شده است.

    یافته ها:

     احساس گزارش های فعالیت هییت مدیره بر بازده غیرعادی شرکت ها در بازه زمانی نزدیک به اعلام گزارش تاثیر مستقیم داشته و استفاده از مجموعه لغات تخصصی و روش وزن دهی مرکب، لزوما باعث افزایش قدرت توضیح دهندگی احساس نمی شود.

    نتیجه گیری:

     احساس گزارش های فعالیت هییت مدیره دارای محتوای اطلاعاتی است و بازار نسبت به آن واکنش نشان می دهد؛ همچنین استفاده از روش های مختلف اندازه گیری احساس باعث تغییر نتایج پژوهش نمی شود.

    دانش افزایی: 

    فراهم آوردن شواهدی در رابطه با واکنش بازار نسبت به احساس گزارش های فعالیت هییت مدیره، ایجاد یک مجموعه لغت تخصصی برای اندازه گیری احساس در زبان فارسی و همچنین مقایسه روش های وزن دهی متداول، مهم ترین دانش افزایی های پژوهش حاضر می باشند.

    کلیدواژگان: احساس، روش مجموعه لغات، روش های وزن دهی به لغات، محتوای اطلاعاتی
  • محمد طاهری، محمدحامد خان محمدی*، حسین جهانگیر نیا، رضا غلامی جمکرانی صفحات 29-64
    هدف

    نظام مالیات بر ارزش افزوده در ایران به دلیل جوانی و نوپا بودن، به تازگی مورد توجه قرار گرفته است و بالتبع تاکنون بسیاری از جنبه های کیفیت حسابرسی مالیاتی ارزش افزوده و راهبردهای دستیابی به کیفیت حسابرسی مالیاتی ارزش افزوده و ارتقای آن، تبیین نگردیده است. همچنین پژوهش های گذشته جنبه های محدودی از حسابرسی مالیاتی ارزش افزوده را مدنظر قرار داده اند؛ بنابراین هدف از انجام این پژوهش، تبیین و توصیف جنبه های گوناگون کیفیت حسابرسی مالیاتی ارزش افزوده و راهبردهای ارتقای آن می باشد.

    روش

    در این پژوهش برای بار نخست، با بهره مندی از رهیافت کیفی و با کمک روش نظریه پردازی زمینه بنیان و استفاده از مصاحبه های عمیق، ذینفعان اساسی نظام حسابرسی مالیاتی ارزش افزوده مورد پژوهش قرار گرفتند. برای این منظور با 26 نفر از خبرگان با تخصص حسابرسی مالیاتی ارزش افزوده که در این حوزه دارای تجربه اجرایی بوده اند در اواخر سال 1398 مصاحبه های عمیق صورت پذیرفت. روش نمونه گیری در این تحقیق، روش نمونه گیری نظری و انتخاب نمونه با استفاده از تکنیک گلوله برفی صورت پذیرفته است.

    یافته ها:

    داده های پژوهش به کمک روش کدگذاری باز، کدگذاری محوری و انتخابی که از اجزاء پیکره روش نظریه پردازی زمینه بنیان است، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و مقوله های اصلی و خردمقوله ها (مفاهیم) استخراج شد. در این پژوهش، در مجموع 49 مقوله اصلی و همچنین 256 خردمقوله ها(مفاهیم) کشف و شناسایی گردید و در قالب مدل جامع راهبردهای ارتقای کیفیت حسابرسی مالیاتی ارزش افزوده ارایه گردید.

    نتیجه گیری:

    مدل راهبردهای ارتقای کیفیت حسابرسی مالیاتی ارزش افزوده بر اساس رویکرد سیستمی که دربرگیرنده دو بخش کلان شامل ارایه دهندگان خدمات حسابرسی مالیاتی ارزش افزوده در سه خرده سطح(سطح کارحسابرسی مالیاتی، سطح ارکان رفع اختلاف مالیاتی و سطح سازمانی) و بخش دریافت کنندگان خدمات حسابرسی مالیاتی ارزش افزوده در یک خرده سطح (مودیان مالیاتی ارزش افزوده) با کشف و شناسایی عوامل راهبردی، شرایط مداخله گر(زمینه ای) و پیامدهای آن به همراه شرایط بستر طراحی و ارایه شد.

    دانش افزایی:

     با توجه به فقدان پژوهش جامع در ایران در این خصوص، مدل چندوجهی طراحی شده حاصل دیدگاه خبرگان مختلف در سطوح ذکر شده بوده و دیدگاه جامع و وسیعی از راهبردهای ارتقای کیفیت حسابرسی مالیاتی در نظام مالیات بر ارزش افزوده در ایران در سطح کار حسابرسی مالیاتی«گروه حسابرسی مالیاتی» ارایه می نماید.

    کلیدواژگان: راهبردهای ارتقاء، رهیافت کیفی، کیفیت حسابرسی مالیاتی، مالیات بر ارزش افزوده، نظریه پردازی زمینه بنیان
  • اکرم تفتیان*، مهدی ناظمی اردکانی، محبوبه فتوحی خانکهدانی صفحات 65-92
    هدف

    گزارشگری ارایه دهنده تصویر کلی از وضعیت شرکت ها به دنیای بیرونی است. از این رو علاوه بر افشای اطلاعات تاریخی، افشای اطلاعات آینده نگر از سوی شرکت ها موردنیاز سرمایه گذاران بوده و منجر به بهبود گزارشگری و نیز فرایند تصمیم گیری می گردد. بنابراین در این پژوهش، به تاثیر مقوله های الگوی افشای اطلاعات آینده نگر در بستر مدل یابی معادلات ساختاری پرداخته شده است.

    روش

    روش پژوهش با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری مبتنی بر رویکرد کمترین مربعات جزیی انجام شد. در و با استفاده از ابزار پرسشنامه از میان فعالان بازار سرمایه از جمله تحلیل گران و سرمایه گذاران و مدیران مالی و حسابرسان به تعداد 368 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده جامعه آماری اجرا گردید. آزمون فرضیه ها با روش معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار پی ال اس صورت گرفت. تحلیل عاملی تاییدی به روش کمترین مربعات جزیی جهت اعتبار یابی 11 متغیر اصلی و گویه های افشای اطلاعات آتی مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها:

     یافته های حاصل از معادلات ساختاری بیانگر ارتباط مطلوب در ساختار عاملی الگو می باشد بدین صورت که شرایط علی، زمینه ای و مداخله گر بر پدیده مقوله محوری ارتباط معناداری دارد. همچنین مقوله محوری بر راهبردها ارتباط معناداری دارد. در نهایت، راهبردها اثر میانجی و معناداری بر روابط بین مقوله محوری بر پیامدها دارد.

    نتیجه گیری

    در نهایت الگوی افشای اطلاعات آینده نگر از قابلیت پیش بینی بالا برخوردار بوده و می توان از آن به عنوان عوامل موثر بر افشای اطلاعات آینده نگر بهره گرفت.

    دانش افزایی:

    این پژوهش علاوه بر توسعه ادبیات افشای اطلاعات آینده نگرمنجر به بهبود گزارشگریشده و اهمیت مقوله های الگو را نیز برای ذی نفعان مشخص می نماید.

    کلیدواژگان: اطلاعات مالی و غیرمالی آتی شرکت، افشای اطلاعات آینده نگر، معادلات ساختاری
  • قدرت الله برزگر*، یحیی کامیابی، جمیل ابراهیمی صفحات 93-120
    هدف

    پژوهش های بسیاری درباره ارزش های غیرپولی همچون فرهنگ، هنجارها، یا دین و مذهب بر سیاست های پرداختی شرکت نشان از تاثیرگذاری این عوامل بر تصمیمات داخل شرکت دارند. لذا هدف معرفی سرمایه اجتماعی به عنوان عاملی غیرپولی و بررسی اثر آن بر تصمیمات مربوط به پرداخت های سود نقدی و همچنین بررسی تاثیر حاکمیت شرکتی ضعیف بر این رابطه است.

    روش

    این پژوهش از نوع توصیفی، همبستگی و پس رویدادی است که 97 شرکت از شرکت های بورس و اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1388 الی 1397 (10 سال) با استفاده از مدل رگرسیون چندمتغیره مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند که سرمایه اجتماعی با سود تقسیمی رابطه مثبت و معناداری دارد و اما حاکمیت شرکتی بر رابطه بین سرمایه اجتماعی و سود تقسیمی اثرگذار نیست.

    نتیجه گیری

    با توجه به وجود ارتباط مثبت و معنادار بین سرمایه اجتماعی و سود تقسیمی می توان اینگونه نتیجه گرفت که این متغیر خارج شرکتی در تصمیمات داخلی شرکت تاثیر دارد که می تواند به عنوان عاملی کمک کننده برای کاهش نظارت تلقی شده و بدین ترتیب می تواند هزینه های نمایندگی را نیز کاهش دهد.

    دانش افزایی:

     این نتایج می تواند به سرمایه گذارانی که به دنبال سودهای تقسیمی نقدی هستند در انتخاب شرکت برای سرمایه گذاری کمک کند و شرکت هایی را انتخاب کنند که در مکان های با سرمایه اجتماعی بالاتر فعالیت می کنند؛ و همچنین به سهامداران شرکت ها کمک کند تا بجای تمرکز صرف بر هزینه های مالی که بابت اختلافات نمایندگی به وجود می آیند، بر سرمایه اجتماعی محل فعالیت تمرکز کرده و این شرکت ها را که دارای هزینه های نمایندگی کمتری هستند برای سرمایه گذاری خود انتخاب کنند.

    کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، سرمایه اجتماعی، سود تقسیمی
  • کیهان آزادی*، حمید عزیزمحمدلو، محمدجواد تصدی کاری، حمید خدمتگذار صفحات 121-144
    هدف

    پژوهش حاضر درصدد تبیین اثر خوانایی صورت های مالی بر ریسک سقوط قیمت سهام و رفتار سهامداران است. انتظار می رود خوانایی صورت های مالی منجر به کاهش خطر سقوط قیمت سهام گردد که می تواند اثر مثبتی بر رفتار سهامداران بگذارد.

    روش

    جامعه آماری پژوهش حاضر، بورس تهران است. داده های مورد نیاز از پایگاه اطلاعاتی ره آورد نوین، سایت سازمان بورس و سامانه کدال استخراج شده است. بر اساس غربالگری صورت گرفته، 89 واحد طی بازه زمانی 1390 تا 1397 انتخاب و مطالعه شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد بین خوانایی گزارش های مالی با ریسک سقوط قمیت سهام و همچنین رفتار سهامداران، ارتباط معناداری وجود دارد.اما نتایج آزمون فرضیه سوم نشان داد که خوانایی تاثیر معنی داری بر رابطه بین ریسک نوسان قیمت سهام و رفتار سهامداران ندارد.

    نتیجه گیری

    از نتایج این پژوهش، چنین برداشت می شود که خوانایی گزارش های مالی، رفتار سهامداران را تحت تاثیر قرار می دهد و این امر می تواند بر نقدشوندگی سهام اثر بگذارد.

    دانش افزایی:

    این پژوهش می تواند زمینه ای برای جایگزینی اصطلاحات تخصصی مندرج در صورت های مالی جهت رفع پیچیدگی واژگان و افزایش قابلیت فهم گزارش های مالی را در بر داشته باشد تا منجر به کاهش ریسک سقوط قیمت سهام شده و بهبود تصمیم گیری مخاطبان گزارش های مالی را در بر بگیرد.

    کلیدواژگان: پیچیدگی، خوانائی، رفتار سهامداران، ریسک سقوط قیمت سهام، صورت‏های مالی
  • صدیقه عزیزی، حسین جوکار* صفحات 145-173
    هدف

    تصمیم‎گیری برای تعیین میزان ذخایر نقدی شرکت‎ها، یکی از مسایل اصلی در ادبیات تامین مالی محسوب می‎شود. مزیت عمده نگهداری سطح بهینه‎ای از وجوه نقد، افزایش توانایی شرکت برای استفاده از فرصت‎های سرمایه گذاری ارزشمند و پرهیز از هزینه های بالای  تامین مالی خارج از شرکت است؛ لذا هدف اصلی این پژوهش، بررسی وجود سطح بهینه مدیریت سرمایه در گردش و نقطه بحرانی تورم و تاثیر آن بر سطح نگهداشت وجه نقد است.

    روش

    برای دستیابی به هدف پژوهش، نمونه ای متشکل از 100 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق تهران طی دوره زمانی 1387-1398 با استفاده از روش داده های ترکیبی بررسی شده است. به منظور کمی کردن متغیر مدیریت سرمایه در گردش از خالص سرمایه در گردش و برای سنجش متغیر سطح نگهداشت وجه نقد از نسبت تغییرات موجودی نقدی به کل دارایی استفاده شده است. متغیر تورم از طریق شاخص قیمت مصرف کننده محاسبه می شود.

    یافته ها:

    نتایج پژوهش نشان داد با افزایش تورم، در ابتدا مقدار وجه نقد نگهداری‎شده شرکت ها افزایش می یابد؛ اما هنگامی که تورم به سطح خاصی برسد، میزان نگه‎داشت وجه نقد شرکت ها با افزایش تورم، کاهش می‎یابد. نتایج پژوهش نشان داد نقطه بحرانی تورم برای شرکت های ایرانی 16 درصد است؛ اما شرکت هایی که دارای سرمایه در گردش مثبت هستند، آستانه تحمل پذیری بیشتری در مقابل تورم دارند و نقطه بحرانی تورم برای آنها در حدود 19 درصد است. همچنین نتایج نشان داد هنگامی که سرمایه در گردشافزایش یابد، سطح وجه نقد نگهداری‎شده شرکت ها افزایش می یابد و هنگامی که سرمایه در گردشبه سطح خاصی برسد، میزان نگه‎داشت وجه نقد واحدهای تجاری با افزایش سرمایه در گردش، کاهش می‎یابد به بیانی دیگر،  رابطه بین سرمایه در گردش و سطح نگهداشت وجه نقد غیرخطی و U شکل وارونهاست.

    نتیجه گیری:

     در مجموع نتایج پژوهش نشان داد مدیریت سرمایه در گردش کارا می تواند ابزاری سودمند برای مدیران باشد که اگر به خوبی مدیریت شود می تواند نقش مهمی را در شرایط تورمی برای سطح نگهداشت وجه نقد واحدهای تجاری ایفا کند و منافع زیادی را عاید واحدهای تجاری نماید.

    دانش افزایی: 

    این پژوهش مشخص می کند رابطه بین سرمایه در گردش با تورم و سطح نگهداشت وجه نقد غیرخطی است.

    کلیدواژگان: تورم، مدیریت سرمایه در گردش، سطح نگهداشت وجه نقد
  • سپیده راجی زاده، امیرحسین تائبی نقدری*، حدیث زینلی صفحات 175-196
    هدف

    سرمایه گذاران با آگاهی از شکنندگی و درک چگونگی تغییر شیوه های مالی شرکت ها برای رسیدن به بازده مورد انتظار، موجب افزایش سرعت همگرایی قیمت سهام می شوند. ازاین رو، هدف این پژوهش بررسی تاثیر شکنندگی سهم بر سرعت همگرایی قیمت سهام است.

    روش

    جامعه آماری این تحقیق شرکت های پذیرفته شده دربورس اوراق بهادار تهران است که از بین آن ها، داده ها برای 87 شرکت مهیا و افقزمانی از سال 1388 تا 1397 است. برای آزمون فرضیه های تحقیق از مدل رگرسیون حداقل مربعات تعمیم یافته استفاده گردیده است.

    یافته ها: 

    نتایج حاصل از تحقیق حاکی از این است که بین شکنندگی سهم و سرعت همگرایی قیمت سهام رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری:

    رفتار هیجانی از سوی سرمایه گذاران ازجمله ریسک های تهدیدکننده در معاملات بازار سرمایه می باشد.

    دانش افزایی:

    موضوع فوق از موضوع های جدید در بازار سرمایه می باشد که با توجه به نو بودن حوزه های شکنندگی و سرعت همگرایی قیمت سهام، پژوهش های اندکی در سطح ملی صورت گرفته است و در سطح بین المللی از معدود تحقیقات انجام شده در ابعاد متفاوتی از این حوزه ها مدنظر قرارگرفته است؛ که کمتر به این بعد از متغیرهای پژوهش توجه شده است. این پژوهش تلاش کرده تا موضوع تحقیق را در سطح شرکتی موردتوجه قرار دهد. شناسایی عوامل شکنندگی سهام و تقویت سرعت همگرایی، زمینه ای مناسب در جهت تثبیت اقتصادی و ثبات نسبی در فضای بورس اوراق بهادار است.

    کلیدواژگان: سرعت همگرایی قیمت سهام، شکنندگی سهام، شتاب سود، ریسک
|
  • Mawlood Peleh, Naser Izadinia *, Hadi Amiri Pages 1-27
    Purpose

    The purpose of this study is to analyze the information content of sentiment (tone) in the board's activity reports and compare explanatory power of different methods of measuring sentiment.

    Method

    The sentiment was measured by general word list and domain-specific word list with equal weighting and wf-idf weighing method. The sample of this study consists of 512 firm-years from 2009 to 2018. Panel data method and Vuong test were used to test hypothesis.

    Results

    The results show that the market reacts to the sentiment of board's activity reports in the short-window of announcement date anduse of domain-specific word list and the wf-idf weighting method for measuring the sentiment did not increase the explanatory power of the models used to analyze the information content of sentiment.

    Conclusion

    sentiment of board's activity reports have information content and use of different weighting methods does not change the results of the study. Contribution:Providing evidence about market reactions to the sentiment of board's activity reports, creating domain-specific word list to measure sentiment in Persian language, as well as comparing prevalent weighting methods, are the main contribution of this study.

    Keywords: Bag of Word's Method, Information Content, Sentiment, Weighting Methods
  • Mohammad Taheri, Mohammadhamed Khanmohammadi *, Hosein Jahangirnia, Reza Gholami Jamkarani Pages 29-64
    Purpose

    In order to explain and describe different aspects of value added tax audit quality and the strategies to improve it, the main beneficiaries of value added tax audit were for the first time investigated,

    Method

    This study uses a qualitative approach and the grounded theory method and deep interviews. To this purpose, a total of 26 cases of experts with value added tax audit expertise,who had executive experience in this area,were deeply interviewed in late 2019.

    Results

    The model of strategies to improve value added tax audit quality was designed and proposed based on system approach.

    Conclusion

    Considering systemic approach, this model is embraced two macro parts, including value added tax audit service providers and value added tax audit service receivers.

    Contribution: 

    Given the lack of comprehensive research in Iran in this regard, the proposed multidimensional model is the result of various experts' opinions at the above mentioned levels that presents a comprehensive broad perspective toward the strategies to improve tax audit quality in value added tax system in Iran.

    Keywords: grounded theory, Improvement, Qualitative Approach, Tax Audit Quality, Value Added, Tax Strategies
  • Akram Taftiyan *, Mehdi Nazmi Ardakani, Mhaboubeh Fotouhi Khankahdani Pages 65-92
    Purpose

    Reporting presents an overview of the status of companies to the outside world. In addition to historical information disclosure, forward looking information disclosure by companies is required by investors that leads to the improvement of reporting and decision-making process. Thus, this study investigated the effect of forward lookinginformation disclosure model on the context of structural equation modeling.

    Method

    The method was conducted using structural equation modeling based on the partial least squares approach. In the quantitative method, the research hypotheses were developed and tested by using a questionnaire. Then, 368 subjects were selected from the capital market activists, including analysts, investors, financial managers, and auditors as statistical population by simple random sampling method. The hypotheses were tested by structural equation method using PLS software. Confirmatory factor analysis using the partial least squares method was used fir validating 11 main variables and items of future information disclosure.

    Results

    The result of structural equations revealed that causal, underlying, and intervening conditions have a significant positive effect on the central category phenomenon. In addition, the axial category has a significant effect on strategies. Finally, strategies have a significant positive mediating effect on the relationships between the axial categories and consequences.

    Conclusion

    Finally, the forward looking information disclosure model has a high predictability and can be used as an effective factor on prospective information disclosure.

    Contribution: 

    The knowledge creation of this study in addition to the development of literature on forward looking information disclosure led to improved reporting and highlighted the significance of the dimensions of the model categories for beneficiaries.

    Keywords: Forward-Looking Information Disclosure, Future Financial, Non-Financial Information, Structural analysis
  • Ghodratolla Barzegar *, Yahya Kamyabi, Jamil Ebrahimi Pages 93-120
    Purpose

    Several studies, conducted on the impact of non-monetary values, including culture, norms, or religion on corporate payment policies, show the effect of these factors on the decisions adopted by a company. Hence, the present study aims to introduce social capital as a non-monetary factor, to investigate its effect on decisions related to cash dividend payments, as well as to examine the impact of weak corporate governance on this relationship.

    Method

    The study is a descriptive, correlational and post-event research that examined 97 companies listed in Tehran Stock Exchange during 2009 to 2018 (10 years) using multivariate regression model.

    Results

    according to the research findings, social capital has a positive and significant relationship with dividends; however, corporate governance does not affect the relationship between social capital and dividends.

    Conclusion

    considering the positive and significant relationship between social capital and dividends, it can be concluded that this external variable affects the company's internal decisions, which can be considered as a factor contributing to reduce supervision and hence, can reduce agency costs.

    Contributions:

     The results obtained from this study can help investors looking for cash dividends to choose a company to invest in and select companies operating in places with higher social capital; It also helps corporate shareholders to emphasize the social capital of the place of business, rather than focusing solely on the financial costs, created by agency disputes, and to select those companies with lower agency costs to invest in.

    Keywords: Corporate governance, Dividend, social capital
  • Keyhan Azadi *, Hamid Azizmohammadlo, MohammadJavad Tasaddi Kari, Hamid Khedmatgozar Pages 121-144
    Purpose

    The present study seeks to explain the effect of readability of financial statements on stock price risk and shareholder behavior. Readability of financial statements is expected to reduce the risk of falling stock prices, which can have a positive effect on shareholder behavior.

    Method

    The statistical population of the present study is Tehran Stock Exchange. The required data has been extracted from Rahavard Novin database, the site of the Exchange Organization and the site of the Codal. Based on the screening, 89 units were selected and studied during the period 1390 to 1397.

    Results

    The results show that there is a significant relationship between the readability of financial statements with the risk of falling stock prices and shareholder behavior. But the results of testing the third hypothesis showed that readability does not have a significant effect on the relationship between stock price volatility risk and shareholder behavior.

    Conclusion

    The results of this study suggest that the readability of financial statements affects the behavior of shareholders and this can affect the liquidity of stocks.

    Contribution: 

    This study can provide a basis for replacing specialized terms in financial statements to eliminate the complexity of words and increase the comprehensibility of financial statements to reduce the risk of stock price falls and improve decision Involve audiences in financial statements.

    Keywords: complexity, readability, Shareholders Behavior, stock price risk, Financial statement
  • Sedighe Azizi, Hossein Jokar * Pages 145-173
    Purpose

    Deciding to determine the amount of cash reserves of companies is one of the main issues in the financing literature. The main advantage of maintaining an optimal level of cash is to increase the company's ability to take advantage of valuable investment opportunities and avoid the high costs of out-of-company financing; Therefore, the main purpose of this study is to investigate the existence of the critical point of inflation and the optimal level of working capital management and its effect on the level of cash holdings of enterprises.

    Method

    To achieve the purpose of the research, samples consisting of 100 companies listed on the Tehran Stock Exchange during the period 2008-2019 have been studied using the combined data method. In order to quantify the variable of working capital management of net working capital and to measure the variable of cash holding level, the ratio of changes in cash balance to total assets has been used. The inflation variable is measured by the consumer price index.

    Results

    The results showed that with increasing inflation, the amount of cash held by business units increases and when inflation reaches a certain level, the amount of cash held by companies decreases with increasing inflation. The results showed that the critical point of inflation for Iranian companies is 16%; But companies with positive working capital have a higher tolerance threshold for inflation, and the critical point for inflation for them is about 19 percent. The results also showed that when working capital increases, the amount of cash held by business units increases, and when working capital reaches a certain level, the amount of cash held by companies decreases with increasing working capital. In other words, the relationship between working capital and the level of cash holdings is nonlinear and inverted U-shaped.

    Conclusion

    In general, the results showed that efficient working capital management can be a useful tool for managers that if well managed can play an important role in inflationary conditions for the level of cash holdings of business units and many benefits to business units.

    Contribution: 

    This study shows that the relationship between working capital with inflation and the level of cash holding is nonlinear.

    Keywords: inflation, Working Capital Management, Cash holdings
  • Sepideh Rajizadeh, Amirhossein Taebi Noghondari *, Hadis Zeinali Pages 175-196
    Purpose

    Investors increase the speed of stock price convergence by being aware of the fragility and understanding how companies' financial methods change to achieve the expected return. Therefore, the purpose of this study is to investigate the effect of stock fragility on the rate of stock price convergence.

    Method

    The statistical population of this research is the companies listed on the Tehran Stock Exchange, among which, data are available for 87 companies and the time horizon from 2009 to 2019. To test the research hypotheses, the generalized least squares regression model has been used.

    Results

    The results of the study indicate that there is a positive and significant relationship between stock fragility and the speed of stock price convergence.

    Conclusion

    Emotional behavior by investors is one of the threatening risks in capital market transactions.

    Contribution: 

    The above issue is one of the new issues in the capital market that due to the new areas of fragility and the speed of stock price convergence, little research has been done at the national level and at the international level from a few studies conducted in different dimensions of this Areas are considered; Less attention has been paid to this dimension of research variables. This research has tried to address the research topic at the company level. Identifying the factors of stock fragility and strengthening the speed of convergence is a suitable ground for economic stabilization and relative stability in the stock market.

    Keywords: Profit Acceleration, risk, Stock Fragility, The Speed of Stock Price Convergence