فهرست مطالب

پژوهش در ورزش تربیتی - پیاپی 21 (زمستان 1399)

نشریه پژوهش در ورزش تربیتی
پیاپی 21 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جواد قاسمی روشناوند، حسن بحرالعلوم*، رضا اندام، هادی باقری صفحات 17-34
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی راهکارهای توسعه مشارکت فرا بخشی در ورزش دانش آموزی انجام شد. روش پژوهش، از نوع تحلیل محتوای کیفی بود. جامعه آماری شامل تمام مسیولین ورزش دانش آموزی، دبیران تربیت بدنی باتجربه، قانون گذاران و شخصیت های حقیقی و حقوقی مرتبط با آموزش وپرورش ایران بودند. نمونه گیری به صورت هدفمند تا اشباع داده ها ادامه یافت. فرایند گردآوری داده ها مشتمل بر 14 مصاحبه نیمه ساختاریافته و بررسی اسناد و مدارک مرتبط با ورزش دانش آموزی بود. تحلیل داده ها هم زمان با جمع آوری داده ها و به روش تحلیل محتوای کیفی با استفاده از نرم افزار مکس کیودا انجام شد. در مرحله کدگذاری باز تعداد 62 مفهوم، 9 مقوله فرعی و درنهایت 3 مقوله اصلی استخراج شد. نتایج این پژوهش نشان داد که سه راهکار عمده توسعه مشارکت فرا بخشی در ورزش دانش آموزی عبارت اند از؛ ایجاد پیش زمینه های رسمی توسعه مشارکت، فرهنگ سازی مشارکت و تدوین نظام مشارکت، بنابراین، توسعه مطلوب مشارکت فرا بخشی در ورزش دانش آموزی مستلزم کاربست این سه دسته فعالیت های اجرایی است که نیازمند درگیرشدن همه گروه های ذینفع است.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، روش کیفی، مشارکت، ورزش تربیتی، همکاری
  • پریسا اکبری، حمیدرضا گوهررستمی*، نوشین بنار صفحات 35-58

    هدف از این پژوهش ارایه چارچوب تحلیلی الگوی تضمین کیفیت سیستم آموزش تربیت بدنی و ورزش در مدارس کشور بود. روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد تحلیل سیستماتیک می باشد. جامعه آماری شامل دو بخش جامعه انسانی (اساتید مدیریت ورزشی، معاونین و کارشناسان وزارت آموزش و پرورش و معلمان تربیت بدنی) و جامعه اطلاعاتی بود. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت بر مبنای اشباع نظری به صورت هدفمند و دردسترس نمونه گیری و نظرخواهی گردید (16 نفر و 30 سند). ابزارهای پژوهش شامل مطالعه کتابخانه ای نظام مند و مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. روایی ابزار با استفاده از روش های روایی سنجی کیفی مطلوب ارزیابی شد (روایی محتوایی، ضریب کاپا). از روش کدگذاری و چارچوب بندی مفهومی برای تحلیل یافته ها استفاده گردید. چارچوب تحلیلی ارایه شده شامل سه بخش اصلی ورودی، فرایند و خروجی یا پیامد می باشد. بخش ورودی شامل اهداف، منابع، فرصت ها و ضرورت ها و فرایند شامل کیفیت مدیریت آموزش، کیفیت محیط آموزشی، کیفیت برنامه آموزشی، کیفیت امکانات آموزشی، کیفیت مدرس در فرایند تدریس، کیفیت مشارکت فراگیر، کیفیت تدریس و ارزشیابی مبتنی بر کیفیت می باشد. در نهایت پیامدهای سیستم شامل پیامدهای فردی، سازمانی و اجتماعی می باشد. بنابراین می توان گفت که عوامل تعیین کننده در کیفیت بخشی آموزش درس تربیت-بدنی و ورزش در مدارس محدود به بخش خاصی مانند برنامه ریزی کیفیت آموزش، فرصت ها، ضرورت ها و یا فرایندها آن نیست بلکه در سر تا سر سیستم وجود دارد و هر بخش جهت اجرای الگوی تضمین کیفیت آموزش، نیازمند یک راهبرد خاصی می باشد.

    کلیدواژگان: آموزش، تضمین کیفیت، درس تربیت بدنی، معلمان ورزش
  • علی یعقوبی، محمد پورکیانی*، فرشاد امامی، سید حسین علوی صفحات 59-84

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل کیفی عوامل موثر بر جذب خیرین ورزش دانشجویی کشور مبتنی بر نظریه پردازی داده بنیاد اجرا شده است. روش تحقیق به شیوه کیفی و مبتنی بر نظریه پردازی داده بنیاد است. برای جمع آوری داده ها از روش مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد، که انعطاف پذیری و عمیق بودن از ویژگی های بارز آن بوده و مناسب پژوهش های کیفی است. تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش اشتراس و کوربین و مدل پارادایمی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل 15 نفر از صاحب نظران و مطلعان کلیدی شامل اساتید دانشگاهی و مدیران اجرایی ورزش دانشگاهی کشور بودند که به روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی انتخاب شدند. در تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تکنیک کدگذاری باز، 73 مفهوم اولیه تعیین شد که با دسته بندی این مفاهیم 58 مقوله فرعی شکل گرفت و در مرحله کدگذاری محوری، پیرامون 20 مقوله اصلی دسته بندی صورت گرفت. در قالب مدل پارادایمی، شرایط علی (باورهای دینی، وظیفه اجتماعی، نگرش خیرین، نوع دوستی، فرهنگ خیریه در ورزش دانشگاهی)، شرایط زمینه ای (نیازهای اجتماعی، همواربودن مسیر، حس اعتماد)، شرایط مداخله گر (جذابیت و کسب منافع)، مقوله محوری (رفتارخیرانه در ورزش دانشجویی)، راهبردها (سازماندهی، فعالیت رسانه ای، فعالیت بازاریابی، تدوین راهبرد عملیاتی، رویدادهای خیریه)، پیامدها (کمک به دولت، سلامت و تندرستی دانشجویان، تاثیر ورزش دانشجویی بر کشور، توسعه پایداری در ورزش دانشجویی) شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: جذب خیرین، ورزش دانشجویی، نظریه پردازی، داده بنیاد
  • سجاد حاجی زاده، مسعود نادریان جهرمی*، محسن نوغانی دخت بهمنی، حمیدرضا میرصفیان صفحات 85-114
    پژوهش حاضر به منظور بررسی نقش مشارکت ورزشی در تدوین الگوی جامعه پذیری نوجوانان انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را نوجوانان 13- 11 سال شرق ایران که تجربه ورزش منظم (حداقل سه بار در هفته به مدت یک ساعت و بیشتر)، حداقل در شش ماه اخیر را داشتند، تشکیل می دادند که 719 نوجوان به صورت خوشه ای چندمرحله ای به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. ابزار مورداستفاده در این پژوهش به منظور جمع آوری داد ه ها، پرسشنامه محقق ساخته ای است که بر مبنای طیف لیکرت و با 42 گویه طراحی شده بود. از روش معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار PLS جهت تجزیه وتحلیل داده های تحقیق استفاده شد. نتایج نشان داد که مشارکت ورزشی تحت تاثیر سه عامل نگرش ها، هنجارهای ذهنی و کنترل رفتار درک شده است که ازاین بین نگرش نوجوانان به ورزش بیشترین تاثیر را بر مشارکت ایفا می کند. یافته های پژوهش نشان داد که هرچه میزان مشارکت نوجوانان در ورزش افزایش یابد احتمال مواجه آن ها با برخی ارزش های رایج در محیط ورزشی افزایش یافته و به دنبال آن راحت تر می توانند به این ارزش ها توجه نمایند و در خود تطابق ایجاد نمایند، به دنبال افزایش میزان توجه به ارزش های گروه های مختلف همچون خانواده، دوستان، و... در غالب هنجارهای ذهنی شرایط را برای فراگیری این ارزش ها و به دنبال آن انتقال ارزش ها محیا می کنند. هرچه این آموزش و فراگیری ارزش ها به صورت عمیق تر صورت پذیرد، نوجوانان نسبت به این ارزش ها وفادار شده و آن را جذب نموده با گذشت زمان این ارزشها را جذب و بدنبال آن درونی نموده و جزیی از هویت فردی و اجتماعی او قلمداد می گردد.
    کلیدواژگان: جامعه پذیری، مشارکت ورزشی، همسازی، همانند گرایی
  • لیلی موسوی، سید محمد کاشف*، محمدرسول خدادادی، محمد خبیری صفحات 115-138

    خودرهبری یکی از نظریات حوزه رهبری است که بر فرآیند تاثیرگذاری بر خود اشاره دارد. بر این اساس هدف پژوهش پیش رو طراحی الگوی خودرهبری ورزشکاران نخبه بود تا مشخص شود که ورزشکاران نخبه چگونه می توانند از این پدیده استفاده کنند. پژوهش حاضر از نوع کیفی و با روش داده بنیاد کلاسیک (ظاهر شونده) اجرا شد، 19 نفر از خبرگان به روش نمونه گیری هدفمند مورد مصاحبه های نیمه ساختاریافته قرار گرفتند و با رسیدن به معیار اشباع نظری جمع آوری داده ها به اتمام رسید. مجموع روش های کدگذاری باز، انتخابی و نظری به کار گرفته شد تا داده های مصاحبه ها تجزیه وتحلیل شود. قابلیت اعتماد یافته ها با روش های مختلف و محاسبه ضریب توافق کدگذاری مورد تایید واقع شد. مطابق نتایج 93 کد نهایی ایجاد شد و خودرهبری ورزشکاران نخبه شامل چهار نوع کنترل شناختی (13 کد)، کنترل رفتاری (15 کد)، کنترل هیجانی (8 کد) و کنترل مدیریتی (10 کد) است که کنترل رفتاری به عنوان مقوله اصلی انتخاب شد. همچنین دو نوع محدودکننده های محیطی و شخصی (17 کد) تاثیرات سوء بر توانایی خودرهبری افراد ورزشکار دارند که با راهبردهای (15 کد) آموزش و تقویت می توان ظرفیت های خودرهبری ورزشکاران را توسعه داد. در نهایت خودرهبری ورزشکاران نخبه پیامدهای مثبت سه گانه (15 کد) بهبود عملکرد، خودباروی و موفقیت را به دنبال دارد که موفقیت نسبت به دو نتیجه دیگر غایی تر محسوب می شود. یافته ها می تواند مبنای پژوهش های بیشتر و راهنمایی برای کاربردی کردن تلقی شود.

    کلیدواژگان: کنترل رفتاری، تقویت، عملکرد ورزشی
  • سید محمد مهدی امیری، لیلا جمشیدیان*، احمد ترک فر، حمید آروین صفحات 139-160

    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر ماندگاری فرهنگ اوقات فراغت ورزشی سالمندان در پی شیوع ویروس کویید-19 اجرا گردید. روش پژوهش از نوع آمیخته (کیفی-کمی) بود که بخش کیفی آن به صورت تحلیل مضامین انجام گردید. جامعه آماری در بخش کیفی شامل افراد آگاه به موضوع پژوهش بودند که بر حسب انتخاب هدفمند، تعداد 15 نفر به عنوان نمونه مشخص گردیدند. همچنین جامعه آماری در بخش کمی شامل سالمندان فعال در حوزه اوقات فراغت ورزشی در شهر شیراز بودند که در دوران شیوع ویروس کویید-19 فعالیت های تفریحی ورزشی خود را لغو کرده بودند. ابزار پژوهش شامل مصاحبه های نیمه ساختارمند و پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی محتوایی این پرسشنامه با استفاده از نظر اساتید دانشگاهی و روایی سازه آن به وسیله روش تحلیل عاملی مورد بررسی قرار گرفت. پایایی این پرسشنامه پس از محاسبه آلفای کرونباخ میزان 87/0 مشخص گردید. در بخش کیفی جهت بررسی روایی از قابلیت باور پذیری، انتقال پذیری و تایید پذیری و همچنین جهت بررسی پایایی از کمیته های تخصصی استفاده گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از کدگذاری و روش معادلات ساختاری استفاده گردید. تمامی روند تجزیه و تحلیل داده ها در نرم افزارهای اس پی اس اس، پی ال اس و مکس کیو-دی ای انجام گرفت. نتایج نشان داد که عوامل شناسایی شده شامل عوامل ارتباطی، عوامل اقتصادی، عوامل انگیزشی، عوامل بهداشتی و عوامل زیرساختی بود. نتایج همچنین نشان داد که عوامل ارتباطی با تاثیر 930/0 بیشترین اهمیت را دارا می باشد. بهبود مسایل ارتباطی از جمله ایجاد گروه های اجتماعی، اطلاع رسانی از فعالیت های ورزشی جدید و بهره گیری از رسانه های جمعی، نقش مهمی در ماندگاری فرهنگ اوقات فراغت ورزشی سالمندان در پی شیوع ویروس کویید-19 دارد.

    کلیدواژگان: پساکرونا، بحران، سبک زندگی
  • فاطمه نصرالله زاده، سعید تابش*، محسن احمدی صفحات 161-178

    هدف از پژوهش تحلیل رابطه بین رضایت شغلی با نشاط اجتماعی و فرسودگی شغلی دبیران تربیت بدنی و غیر تربیت بدنی استان مازندران بوده است. روش پژوهش توصیفی- همبستگی و از منظر روش جمع آوری داده ها از نوع پیمایشی است.جامعه آماری شامل کلیه دبیران زن و مرد مقطع متوسطه اول و دوم استان مازندران (16000نفر) بودند که با استفاده از جدول مورگان 384 نفر در نظر گرفته شد. نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای- تصادفی انتخاب شدند و داده ها با استفاده از سه پرسشنامه رضایت شغلی مینه سوتا، شادکامی آکسفورد، فرسودگی شغلی مسلش جمع آوری شد. با استفاده از نرم افزار spss نسخه 22 تجزیه تحلیل و Lisrel نسخه 8/8 مدلسازی صورت گرفت. تحلیل ها نشان داد بین نشاط اجتماعی با مطلوبیت نوع شغل، جو سازمانی، شرایط فیزیکی شغل رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین بین فرسودگی شغلی با نظام پرداخت و شرایط فیزیکی شغل رابطه معنی داری وجود دارد. رابطه رضایت شغلی با نشاط اجتماعی مستقیم و مثبت اما رابطه رضایت شغلی با فرسودگی شغلی معکوس و منفی است. با توجه به اهمیت و نقش مهم رضایت شغلی در افزایش نشاط اجتماعی و کاهش میزان ابتلا به فرسودگی شغلی سازمان باید در تلاش باشد با فراهم کردن زمینه های ایجاد رضایت شغلی نشاط افراد را فراهم کند و کارکنان را از ابتلا به فرسودگی شغلی بازدارد.

    کلیدواژگان: پرداخت شغلی، دبیران، رفاه اجتماعی، کار زدگی، مسیر شغلی
  • سعید قربانی*، بهمن طیبی، کیانوش دیلمی، غلامحسن رحمان نیا، مسعود شکی صفحات 179-196
    هدف از تحقیق حاضر بررسی مدل انتقال زمینه ای نقش تربیت بدنی در مدراس بر انگیزش و رفتار فعالیت بدنی نوجوانان بود. روش تحقیق از نوع توصیفی-همبستگی بود که به روش مقطعی انجام شد. آزمودنی های تحقیق شامل 513 نوجوان پسر و دختر تشکیل بودند که به-صورت نمونه گیری دردرسترس انتخاب شدند. متغیرهای اصلی تحقیق شامل متغیرهای مربوط به نظریه خودتعیین گری (شامل حمایت خودمختاری ادراک شده، انگیزش درونی در کلاس تربیت بدنی، و انگیزش درونی در اوقات فراغت)، و متغیرهای مربوط به نظریه رفتار برنامه ریزی شده (شامل نگرش، هنجارهای ذهنی، و کنترل رفتاری ادراک شده)، تمایل به فعالیت بدنی، و رفتار فعالیت بدنی بودند. داده-های تحقیق با استفاده از پرسشنامه های استاندارد گردآوری شدند. برای تحلیل آماری داده ها از آزمون همبستگی و روش معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که حمایت خودمختاری ادراک شده با انگیزش درونی در کلاس تربیت بدنی ارتباط معناداری داشته و متعاقبا انگیزش درونی ایجاد شده در محیط ورزش تربیت بدنی در مدرسه به انگیزش درونی برای انجام فعالیت بدنی در اوقات فراغت منتقل شده است. همچنین، نتایج نشان داد که انگیزش درونی در اوقات فراغت با مولفه های نظریه رفتار برنامه ریزی شده ارتباط معناداری دارند. به علاوه، مولفه های نظریه رفتار برنامه ریزی شده (به جز نگرش) با تمایل به فعالیت بدنی ارتباط معناداری دارند. درنهایت، تمایل به فعالیت بدنی با بروز رفتار فعالیت بدنی ارتباط معناداری داشت. این نتایج از مدل انتقال زمینه ای حمایت می کند و نشان دهنده اهمیت محیط تربیت بدنی در مدرسه برای ایجاد انگیزه برای انجام فعالیت بدنی در زمان اوقات فراغت می باشد. این نتایج می تواند برای معلمین تربیت بدنی و مربیان ورزش از اهمیت زیادی برخوردار باشد.
    کلیدواژگان: خودمختاری، انگیزش درونی، فعالیت بدنی، نوجوانان
  • رسول نوروزی سید حسینی* صفحات 197-222

    تصویر ذهنی دانشجویان از مفهوم ادامه تحصیل نمایانگر انتظارات و جهت گیری هایشان در آموزش عالی است. این تحقیق با هدف تحلیل لایه های تصویر ذهنی دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی از ادامه تحصیل در مقطع دکتری انجام شد. با استفاده از روش کیفی و کاربرد استراتژی موردپژوهی داده هایی از طریق مصاحبه و گروه های کانونی جمع آوری شد. از طریق روش نمونه گیری هدفمند مشارکت کنندگان در این تحقیق را 59 نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد رشته مدیریت ورزشی تشکیل می دهند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل مضامین و تکنیک تحلیل لایه ای علی (CLA) استفاده شد. نتایج نشان داد که دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی دارای سه دسته تصویر ذهنی از مفهوم ادامه تحصیل در مقطع دکتری بوده که متاثر از بن مایه های تصویر ذهنی شان است. این سه دسته تصویر ذهنی شامل 1) ادامه تحصیل دهندگان ناچار،2) ادامه تحصیل دهندگان دلباخته علم، و 3) ادامه تحصیل دهندگان ریسک کننده" هستند. به صورت کلی می توان این گونه نتیجه گیری کرد که این تصاویر ذهنی دانشجویان رشته مدیریت ورزشی از ادامه تحصیل در مقطع دکتری برآیند سیاست های آموزشی و فعل وانفعالات موجود در زیست جهان های دانشجویان در محیط های علمی مدیریت ورزشی است که بدین صورت نمایان شده است. نتایج این تحقیق می تواند راهگشای خوبی برای گسترش حوزه های مطالعاتی در مقاطع تحصیلات تکمیلی و همچنین انطباق سیاست های اشتغال و فناوری کشور با سیاست های آموزشی مربوط به رشته مدیریت ورزشی باشد.

    کلیدواژگان: انگیزه ادامه تحصیل، تحلیل لایه ای علی، تصویر ذهنی، دلباختگان علم، سیاست آموزشی
  • جواد شهولی کوه شوری، احمدرضا عسکری*، رسول نظری، امیررضا نقش صفحات 223-250

    پژوهش حاضر با هدف آینده نگاری در ورزش تربیتی ایران به کشف آینده های پیش روی ورزش تربیتی و تدوین سناریوهای آن برای سال 1414 و ارایه استراتژی پرداخته است. آینده نگاری با رویکرد سناریونگاری بر اساس روش منطق شهودی به کار گرفته شده است و برای طراحی سناریوها از روش تحلیل روندها و عدم قطعیت ها و الگوی شش مرحله ای سناریونگاری تلفیقی استفاده گردید. ابتدا، محدوده پروژه مشخص، سپس عوامل اصلی توسعه و نقاط کور با یک بازخورد 360 درجه شناسایی گردید. پس از آن، دو عدم قطعیت کلیدی به عنوان پایه و اساس طراحی سناریوها تدوین شد. در گام بعد تعریف تفصیلی و کامل چهار سناریوهای ممکن صورت پذیرفت. در مرحله پنجم یک استراتژی کلی بر اساس سناریوها ارایه گردید و گام آخر شامل پایش و کنترل استراتژی هاست. مشارکت کنندگان پژوهش حاضر شامل 44 نفر از ذینفعان داخلی و خارجی ورزش تربیتی ایران بودند که بر اساس نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. گردآوری داده‎ها با مصاحبه و پرسش نامه های باز صورت گرفت. بر اساس یافته‎ ها، تحلیل 30 عامل اصلی بدست آمده در نهایت منجر به تولید دو عدم قطعیت کلیدی "شبکه سازی در بین بازیگران کلیدی" و "هم افزایی خانواده و اجتماع" شد که پایه و اساس چهار سناریوی اصلی ورزش تربیتی ایران گردیدند. در نتیجه پیشنهاد می گردد به منظور توسعه ورزش تربیتی ایران، شبکه سازی و هم افزایی نهادهای متولی با محوریت وزارت ورزش و جوانان، صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: آینده نگاری، سناریونگاری، راهبردی، ورزش تربیتی
|
  • Javad Ghasemi Rooshnavand, Hasan Bahrololoum *, Reza Andam, Hadi Bagheri Pages 17-34
    The purpose of this study was to identify the Ways of development of trans-sectional cooperation in student sport. The research method was qualitative content analysis. The statistical population of the study was all the students of sport education, educators, legislators, real and legal persons related to education. Sampling was continued purposefully until data saturation. The data gathering process consisted of 14 semi-structured interviews and a review of the documents related to the exercise of student education. Data analysis was performed simultaneously with data gathering and qualitative content analysis using MAXQDA software. In the open coding process, 69 concepts, 9 sub categories and finally, 3 main categories were created. The results of this study showed that the three main strategies for the development of trans-sectional participation in the student's sport are the creation of formal developmental partnerships, the development of participatory culture and the development of a participatory system; therefore, the desirable development of trans-sectional participation in sports requires knowledge The implementation of these three categories of executive activities requires the engagement of all stakeholder groups.
    Keywords: content analysis, Qualitative method, participation, Educational sport, Cooperation
  • Parisa Akbari, HamidReza Goharrostami *, Nooshin Benar Pages 35-58

    The purpose of this study was to present an analytical framework for quality assurance model of physical education and sport education in Iranian schools. The research method is qualitative with systematic analysis approach. The statistical population consisted of two sections of human society (professors of sport management, deputies and experts of the Ministry of Education and teachers of physical education) and information society. The statistical sample was adequately sampled based on theoretical saturation and available for sampling and survey (16 persons and 30 documents). Research tools included systematic library study and semi-structured interview. Validity of the instrument was evaluated using descriptive qualitative methods (content validity, kappa coefficient). Conceptual coding and conceptual framing were used to analyze the findings. The analytical framework presented consists of three main parts: input, process and output or output. these three sections include goals, resources, opportunities and needs, and the process section including quality of education management, quality of educational environment, quality of educational program, quality of educational facilities, quality of teacher in teaching process, quality of inclusive participation, quality of teaching. And evaluation is based on quality. the consequences of the system include individual, organizational, and social consequences. Therefore, it can be said that the determinants of the quality of education in physical education and sport in schools are not limited to a specific section such as quality education planning, opportunities, needs or processes, but rather to the whole. The system exists and each department needs a specific strategy to implement the quality assurance model.

    Keywords: Education, Quality Assurance, Physical Education Lessons, Sport Teachers
  • Ali Yaghobi, Mohammad Pourkiani *, Farshad Emami, Seyed Hossein Alavi Pages 59-84

    The aim of this study was to provide a qualitative model of the factors affecting the attraction of the country's student sports donors based on foundation data theorizing. The research method to qualitatively and centrally apply to centralization can be the foundation. To collect the data, a semi-structured interview method was used, which is characterized by flexibility and depth, and is suitable for qualitative research. Data analysis was performed by Strauss, Corbin and paradigm model. The statistical population of the study included 15 key experts and informants, including university professors and executives of the country's university sports, who were selected by targeted sampling method and snowball. In data analysis using open coding technique, 73 basic concepts were determined, which by classifying these concepts, 58 sub-categories were formed and in the central coding stage, 20 main categories were categorized. In the paradigmatic model, causal conditions (religious beliefs, social duty, benevolent attitude, altruism, charity culture in academic sports), contextual conditions (social needs, smoothness of path, sense of trust), intervening conditions (attractiveness and gain of interests) , Category (Student Behavior Behavior), Strategies (Organizing, Media Activities, Marketing Activities, Developing Operational Strategies, Charitable Events), Consequences (Helping the Government, Health and Student Health, The Impact of Student Sports on the Country, Sustainable Development in Sports Student) were identified.

    Keywords: Donor Sports, Student sports, Theorizing, Data Foundation
  • Sajad Hajizadeh, Masoud Naderian Jahromi *, Mohsen Noghani Dokht Bahmani, Hamidreza Mirsafiyan Pages 85-114
    This study was conducted to investigate the role of sports participation in designing and developing a model for the socialization of adolescents. The statistical population included adolescents aged 13 to 11 in eastern Iran who had regular exercise experience (at least three times per week for an hour or more), at least in the last six months, of which 719 adolescents selected as a multi-stage cluster. The tool used in this study was a researcher-made questionnaire designed to collect data, based on the Likert spectrum and with 42 questions. A structural equation model with PLS software used to analyze the research data. The results of this study showed that sports participation had influenced by three factors attitudesmental norms and perceived behavior control. From this point of view, adolescents' attitude toward sport has the most effect on their attendance. The results of the study showed that the higher the participation rate of adolescents in sport, the increased likelihood of them encountering some of the common values in the exercise environment, and it can be easier to pay attention to these values and to create self-adaptation, seeking to increase the level of attention to values Different groups, such as family, friends, and more, subdivide the subjective norms into the conditions for learning these values and, consequently, the transfer of values. As learning and deeper values take place, adolescents are loyal to these values and attract and absorb these values over time and become part of their personal and social identity.
    Keywords: socialization, Sport Participation, Accommodation, Assimilation
  • Leyli Mousavi, S. Mohamad Kashef *, MohammadRasoul Khodadadi, Mohammad Khabiri Pages 115-138

    Self-leadership is one of theories of leadership, which refers to the process of influencing oneself. Accordingly, the aim of the present study was to design the self- leadership model of elite athletes to determine how elite athletes can use this phenomenon. The present study was conducted qualitatively and by the classic (emerging) grounded theory. 19 experts were interviewed by semi-structured interviews using targeted sampling method and data gathering were completed by the theoretical saturation criterion. A set of open, selective, and theoretical coding methods were used to analyze the qualitative data. The trustworthiness of the findings was confirmed by various methods and calculation of agreement coefficient. According to the results, 93 final codes were created and the self-leadership of elite athletes included four types of cognitive control (13 codes), behavioral control (15 codes), emotional control (8 codes) and managerial control (10 codes), and behavioral control was selected as the main category. Also, two types of environmental and personal constraints (17 codes) have adverse effects on the self-leadership ability of athletes. Self-leadership of athletes can be developed by training and reinforcement strategies (15 codes). Ultimately, the self-leadership of athletes has three positive consequences (15 codes): improved performance, self-esteem, and success, which is success is final than the others. Findings can be considered as the basis for further research and guidance for practical.

    Keywords: Behavioral Control, Reinforcement, Athletic Performance
  • Seyed MohammadMehdi Amiri, Lila Jamshidain *, Ahmad Torkfar, Hamid Arvin Pages 139-160

    The aim of this study was to investigate the Factors affecting the persistence of sport culture in the elderly following the outbreak of Covid-19 virus. The research method was mixed (qualitative-quantitative) whose qualitative part was done in the form of theme analysis. The statistical population in the qualitative section included people aware of the subject of the research that according to the purposeful selection, 15 people were selected. Also, the statistical population included the elderly active in the field of sport leisure in Shiraz, who had canceled their recreational sport. The research instruments included semi-structured interviews and researcher-made questionnaire. The content validity of this questionnaire was assessed using views of university professors and its construct validity was assessed by factor analysis. The reliability of this questionnaire was determined 0.87 after calculating Cronbach's alpha. In the qualitative section, to evaluate the validity of the reliability, transferability and verifiability, as well as to check the reliability, specialized committees were used. In order to analyze the data, coding and structural equation method were used. The process of data analysis was performed SPSS, PLS and Maxqda software. The results showed that the identified factors included communication, economic, motivational, health and infrastructure factors. The results showed that the communication factors with the effect of 0.930 are the most important. Improving communication issues, such as creating social groups, informing about new sport activities, and using mass media, play an important role in perpetuating the culture of senior sport leisure following the outbreak of the Covid-19 virus.

    Keywords: Post Covid-19, Crisis, Lifestyle
  • Fateme Nasrolahzadeh, Saeid Tabesh *, Mohsen Ahmadi Pages 161-178

    The purpose of this study was to analyze the relationship between job satisfaction with social happiness and burnout of physical education and non-physical education teachers in Mazandaran province. This research is methodologically descriptive-correlational in terms of methodology and survey type in terms of data collection method. The statistical population included all male and female teachers of the first and second secondary schools of Mazandaran province (16,000 people), which was considered 384 people using Morgan table. Samples were selected using cluster-random sampling method and the data were collected using three job questionnaires of Minnesota Job Satisfaction, Oxford Happiness, and Maslach burnout. Analysis was performed using SPSS software version 22 and Lisrel version 8.8 was modeled. Analyzes showed that there was a significant relationship between social happiness and job desirability, organizational climate, and physical conditions of work. Also, there is a significant relationship between burnout with pay system and physical conditions of work. The relationship between job satisfaction and positive and positive social happiness, but the relationship between job satisfaction and job burnout is negative and negative. Given the importance and important role of job satisfaction in enhancing social happiness and reducing the rate of burnout, the organization should strive to provide people with job satisfaction and prevent employees from being burned out.

    Keywords: Job payment, Teachers, Social Welfare, Disability, career path
  • Saeed Ghorbani *, Bahman Tayebi, Kianoosh Deylami, Gholamhasan Rahmannia, Masoud Shakki Pages 179-196
    The purpose of this study was to investigate the trans-contextual model of the role of physical education in school on the motivation and physical activity behavior of adolescents. The research method was descriptive-correlational, which was performed cross-sectionally. The participants included 513 adolescent boys and girls who were selected by using a convenience sampling method. The main research variables included variables related to self-determination theory (including perceived autonomy support, intrinsic motivation in physical education class, and intrinsic motivation in leisure-time), and variables related to theory of planned behavior (including attitudes, subjective norms, and perceived behavioral control). The research data were collected using standard questionnaires. Statistical analysis of correlation test and structural equation method were used for statistical analysis. The results showed that perceived autonomy support was significantly associated with intrinsic motivation in the physical education class, and subsequently the intrinsic motivation created in the school physical education environment was transferred to intrinsic motivation in leisure-time. Also, the results showed that intrinsic motivation in leisure-time had significant relationships with the components of the theory of planned behavior. In addition, the components of planned behavior (except attitude) were significantly associated with the intention to physical activity. Finally, the intention to physical activity was significantly associated with the physical activity behavior. These results support the trans-contextual model and demonstrate the importance of the physical education environment in school to motivate leisure-time physical activities. These results can be very important for physical education teachers and sports coaches.
    Keywords: autonomy, Intrinsic motivation, Physical Activity, Adolescents
  • Rasool Norouzi Seyed Hossini * Pages 197-222

    The Mental image of Students from concept of continuing education represents their expectations and their orientation in higher education. The Aim of this study is Analysis of the Mental image in M.A sport management`s Students from continuing to study at a doctoral degree. Through qualitative method based on case study, data were collected in the form of interviews and focus groups. Through the purposive sampling method, the participants constitute 59 M.A students in the field of sport management. In order to analyze the data, the theme analysis Causal Layered Analysis (CLA) were used. The results showed that MA students in sport management had three mental images of the concept of continuing education at a doctoral degree. They are a) Compelled in Continuing Education, b) Science lover in Continuing Education, c) Risk-taking in Continuing Education. It can be concluded that these Mental image in M.A sport management`s Students from continuing to study at a doctoral degree are result in educational policies and interactions in life-worlds of Students in the scientific environments of sport management. The results of this study can be a good way to develop the fields of study in graduate studies. The results of this study can be useful for extending the fields in graduate degrees, as well as, can be useful for coordinating employment policies with educational policies related to the discipline of sport management.

    Keywords: Motivation of Continuing Education, Mental Image, Causal Layered Analysis(CLA), Science lover, Education policy
  • Javad Shahvali Kohshouri, Ahmadreza Askari *, Rasool Nazari, Amirreza Naghsh Pages 223-250

    The aim of this study was to explore the future of educational sport in Iran to predict the future of educational sport and to formulate strategies for the year 2035. To predict, the scenario-based approach based on an intuitive logic approach was applied and to design the scenarios, the strategy of trends and uncertainty analysis as well as a six-step integrated scenario planning were used. First, the project boundary was specified. Then, the main factors of development and the blind spots were identified with a 360-degree feedback. Subsequently, two key uncertainties were formulated as the basis to design the scenario. Then, a complete definition for the four possible scenarios was provided in detail. In the fifth step, a general strategy based on the scenarios was presented. Finally, in the last step the strategies were monitored and controlled. The participants of this study were 44 internal and external stakeholders of Iranian educational sport selected by a purposeful sampling. The data were collected through interviews and open-ended questionnaires. According to the results, the analysis of the 30 key factors ultimately lead to the production of two key uncertainties; "networking among key actors" and "family and community synergy", which were the basis of Iran's four major educational sporting scenarios. As a result, it is suggested that, in order to develop the Iranian educational sport, networking and synergy of institutions with the focus on Ministry of Sport and Youth be done.

    Keywords: Foresight, Scenario planning, Strategy, Educational Sport