فهرست مطالب

نشریه چشم انداز حسابداری و مدیریت
سال چهارم شماره 42 (تابستان 1400)

  • جلد اول
  • تاریخ انتشار: 1400/03/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رضا جعفری* صفحات 1-8
    پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش توصیفی-تحلیلی و به صورت پیمایشی می باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی بر استراتژی تشخیص فرصت های کارآفرینی بوده است. جامعه آماری پژوهش شهروندان شهر تهران می باشند که تعداد 384 نفر بر اساس فرمول کوکران به عنوان نمونه انتخاب شدند و پرسشنامه ها به صورت تصادفی بین آنها توزیع شد. روایی سوالات پرسشنامه توسط اساتید و متخصصان تایید شد و پایایی سوالات پرسشنامه نیز با آزمون آلفای کرونباخ 82/0 محاسبه شد. در این پژوهش برای تحلیل داده ها از نرم افزار spss استفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون کلموگروف-اسمیرنوف نرمال بودن توزیع داده ها را نشان داد لذا جهت بررسی فرضیه های پژوهش از آزمون پارامتریک t استودنت استفاده شده است. نتایج حاکی از آن بود که شبکه های اجتماعی با سطح اطمینان 95 درصد و p <0.005 بر استراتژی تشخیص فرصت های کارآفرینی نقش دارد.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، استراتژی تشخیص، فرصت های کارآفرینی
  • علیرضا نوروزعلی* صفحات 9-21

    در مدیریت دانش مجموعه ای از فعالیت ها، ابداع ها و راهبردهایی است که سازمان ها برای خلق ذخیره سازی، انتقال و به کارگیری دانش برای بهبود عملکرد سازمانی استفاده میکنند؛ بنابراین هدف اصلی این پژوهش بررسی نقش مدیریت دانش و یادگیری سازمانی بر چابکی سازمان در سازمان مرکزی تامین اجتماعی شاهرود در سال 1398 است. جامعه آماری این پژوهش شامل 45 نفر از مدیران سازمان تامین اجتماعی شاهرود بودند؛ بنابر این تحقیق بر مبنای راهبردی پژوهش از نوع توصیفی - پیمایشی به شمار می رود. جهت گردآوری داده ها از اطلاعات ثانویه، منابع کتابخانه ای و اینترنتی شامل کتب، مقالات و تحقیقات سایر پژوهشگران استفاده شده است و برای جمع آوری داده های اولیه از مطالعات میدانی پرسشنامه استفاده گردیده است. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی (میدانی، میانه و انحراف معیار) و روش های آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که یادگیری سازمانی دارای تاثیر مستقیم مثبت و معناداری بر چابکی سازمانی است؛ اما مدیریت دانش به صورت غیرمستقیم و از طریق متغیر یادگیری سازمانی بر چابکی سازمان تامین اجتماعی تاثیر مثبت و معناداری دارد؛ همچنین هر یک از چهار استراتژی مدیریت دانش به صورت مجزا و با ثابت نگهداشتن سایر استراتژیها بر چابکی سازمان تاثیرگذارند.

    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، مدیریت دانش، دانش سازمانی، چابکی سازمانی
  • فاروق عبدالله پور*، محمد محمدی، فاطمه دانشیار صفحات 22-34

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر مالکیت نهادی بر رابطه بین سرمایه فکری و ارزش شرکت در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران بوده است، به نحوی که متغیر سرمایه فکری به عنوان متغیر مستقل و متغیر ارزش شرکت نقش متغیر وابسته و متغیر مالکیت نهادی نقش متغیر تعدیل گر را داشته است. نمونه آماری پژوهش شامل 113 شرکت از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1390 تا 1397 می باشد. تجزیه و تحلیل فرضیه ها بر اساس رگرسیون تابلویی بیانگر این بود که ارزش افزوده سرمایه فکری تاثیر مثبت و معناداری بر ارزش شرکت دارد و ساختار مالکیت به عنوان متغیر تعدیل گر تاثیر منفی و معناداری بر رابطه ارزش افزوده سرمایه فکری و ارزش شرکت داشته و این رابطه را تعدیل می کند.

    کلیدواژگان: ارزش افزوده سرمایه فکری، ارزش شرکت، مالکیت نهادی
  • نسیم عزتی*، زهرا مظهری صفحات 35-50

    هدف از پژوهش حاضر،بررسی تاثیر ارزش ویژه برند، هویت برند و وفاداری به آن بر قصد خرید مجدد مشتریان از صنعت کفش های ورزشی بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه تهران بود (276) نفر که بر اساس جدول مورگان 160 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته ویژگی های فردی، ارزش ویژه برند، (آکر، 1991)، هویت برند (میل و اشفورث، 1992)، وفاداری برند (کلر، 2001) و قصد خرید مجدد، (پارک و همکاران، 2008) بود که روایی صوری و محتوایی آن به تایید 10 نفر از متخصصان مدیریت ورزشی رسید. پایایی آن نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 86/0 محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار اس.پی.اس.اس و آموس انجام شد. نتایج نشان داد که ارزش ویژه برند ، هویت برند و وفاداری برند بر قصد خرید مجدد تاثیر مثبت و معناداری دارد. بنابراین مدیران بازاریابی شرکت های تولیدی کفش های ورزشی باید توجه ویژه ای به مولفه های تاثیرگذار ارزش ویژه برند داشته باشند، علاوه بر این در ایجاد تصویر مثبت و هویت مناسب برند خود گام بردارند تا از این طریق وفاداری مشتریان را نسبت به برند خود بالا ببرند و در نهایت به قصد خرید مجدد مشتریان تبدیل شود و به سهم بیشتری از بازار، نسبت به سایر برندها دست یابند.

    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، هویت برند، وفاداری برند، قصد خرید مجدد، کفش های ورزشی
  • محسن عباسیان* صفحات 51-60
    کیو توبین یکی از معیارهای مهم ارزیابی عملکرد است.این معیار در دهه 1970 و دهه اخیر به طور گسترده ای توسط محققین مورد استفاده قرار گرفت. علی رغم استفاده گسترده از این معیار برای ارزیابی عملکرد، این معیار داری یک سری مشکلات درون زاد است. این مقاله به بیان ابهامات کیو توبین در اندازه گیری عملکرد می پردازد.بدین منظور ابتدا به بیان نظری مشکلات درون زاد کیو توبین پرداخت و سپس برای تست تجربی، رابطه بین کیو توبین با نسبت های ، نقدی، فعالیت ، سود آوری و سرمایه گذاری در یک نمونه 48 تایی از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بین سال های 1392 1395 را به صورت ترکیبی مورد بررسی قرار داد. نتیجه تجزیه و تحلیل داده های تحقیق نشان داد که بین کیو توبین و نسبت های نقدی و سود آوری رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد. همچنین نشان داده شد که بین کیو توبین و نسبت های فعالیت و سرمایه گذاری رابطه معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، کیو توبین، نسبت های نقدی، نسبت های فعالیت، نسبت های سودآوری
  • فاطمه دادبه*، علیرضا پهلوانی صفحات 61-83
    پدیده عدم تقارن اطلاعاتی از آنجا ناشی می شود که سرمایه گذاران تصمیم های مالی خود را بر اساس اطلاعاتی اتخاذ می نمایند که توسط گروه مدیریت شرکت تهیه شده است و این در حالی است که بر اساس نظریه نمایندگی، بین منافع مدیریت و سهامداران، تضاد بالقوهای وجود دارد؛ بنابراین، می توان ادعا نمود که عدم تقارن اطلاعاتی بین گروه مدیریت و سهامداران موضوعی بنیادی برای بازار سرمایه محسوب می گردد. هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر حاکمیت شرکتی و ارتباطات سیاسی بر عدم تقارن اطلاعاتی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده است. جامعه آماری این پژوهش شامل 140 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی بازه زمانی 1391 الی 1397 می باشد. برای آزمون فرضیه های پژوهش از رگرسیون خطی چندگانه براساس داده های تابلویی استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که حاکمیت شرکتی اثر منفی و معناداری بر عدم تقارن اطلاعاتی دارد. در واقع، هنگامی که کیفیت حاکمیت شرکتی بیشتر می شود، عدم تقارن اطلاعاتی کاهش می یابد. یافته های پژوهش نشان داد که ارتباطات سیاسی اثر مثبت و معناداری بر عدم تقارن اطلاعاتی دارد. به عبارتی، در شرکت هایی که مدیران آن دارای روابط سیاسی هستند، عدم تقارن اطلاعاتی بیشتر است. این نتایج مبین اهمیت و اثربخشی مولفه های حاکمیت شرکتی و مدیران دارای روابط سیاسی بر عدم تقارن اطلاعاتی است.
    کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، ارتباطات سیاسی، عدم تقارن اطلاعاتی
  • توران رده*، اسماعیل شیری صفحات 84-97
    هرچه شرکت توانسته باشد کالایی ارزان تر با کیفیت تر و با ویژگی های خاص تولید کند و به شرایطی نزدیک به انحصار رسیده باشد، رفتار اجتناب از پرداخت مالیات بیشتری انجام خواهد داد. شرکت های دارای چنین توانایی قادرند تا به میزان بالاتر و بادوام تر درآمدهای تعهدی خود به منظور حفظ موقعیت در بازار محصول برسند. هدف این پژوهش مطالعه تاثیر رقابت در بازار محصول بر رابطه بین احتمال ورشکستگی و اجتناب مالیاتی است. جامعه آماری پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و نمونه مورد مطالعه، شامل 143 شرکت پذیرفته شده طی سال های 1394 تا 1398 است. روش پژوهش توصیفی-پیمایشی و از نظر ارتباط بین متغیرها ترکیبی از علی-همبستگی است و از نظر هدف کاربردی و از لحاظ رویداد، پس رویدادی است. برای پردازش و آزمون فرضیه ها از روش رگرسیونی و داده های تابلویی و همچنین مدل اثرات ثابت استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که احتمال ورشکستگی با اجتناب مالیاتی رابطه مثبت و معناداری دارد و رقابت در بازار محصول بر رابطه بین احتمال ورشکستگی و اجتناب مالیاتی تاثیر مثبت و معناداری دارد. واژگان کلیدی: رقابت در بازار محصول، اجتناب مالیاتی، احتمال ورشکستگی
    کلیدواژگان: رقابت در بازار محصول، اجتناب مالیاتی، احتمال ورشکستگی
  • حسین پورمهدیان* صفحات 98-114
    امروزه گزارشگری مسئولیت اجتماعی شرکت به عنوان یک پدیده بسیار مهم به شمار می رود. علی رغم اینکه هدف گزارشهای مسئولیت اجتماعی پرداختن به دغدغه های وسیع تر ذینفعان در ابعاد گوناگون زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی است. اما طبق تحقیقات انجام شده غالبا عملکرد مسئولیت اجتماعی در شرکتهای وابسته به گروه تجاری نسبت به شرکتهای مستقل متفاوت است. بر همین اساس در این پژوهش به بررسی تاثیر گروه های تجاری بر مسئولیت اجتماعی پرداخته شده است. در این پژوهش تعداد 118 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی 1398-1391 بررسی شده است. جهت آزمون فرضیه ها از مدل های رگرسیون پانلی استفاده شده، یافته های پژوهش نشان می دهد که شرکت های وابسته به گروه های تجاری بر عملکرد مسئولیت اجتماعی تاثیر منفی و معناداری دارد. اما شرکت های وابسته به گروه های تجاری بر عملکرد مسئولیت اجتماعی در شرکتهای متعلق به دولت تاثیر معناداری ندارد.
    کلیدواژگان: شرکت های وابسته به گروه های تجاری، مسئولیت اجتماعی، شرکتهای متعلق به دولت
  • وحید قربانی اسفهلان* صفحات 115-134
    ساختار مالکیت به عنوان بخشی از مکانیزمهای حاکمیت شرکتی که نشان دهنده روابط مالکان و چهارچوب مالکیت می باشد بر مدیریت و نحوه نگرش مدیران تاثیر گذار است. در رسوایی های مالی اخیر نظیر آدلفیا و انرون در آمریکا و پارمالات در اروپا، معاملات اشخاص وابسته به عنوان یکی از کانون های نگرانی تبدیل شده است، به طوری که استفاده هدفمند از این معاملات از عوامل سقوط شرکت ها بوده استاز این رو هدف این پژوهش پاسخ به این پرسش است که آیا ساختار مالکیت رابطه بین معاملات با اشخاص وابسته و مدیریت سود را تعدیل می کند؟ برای بررسی این موضوع با استفاده از 118 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1394 تا 1398 با استفاده از رگرسیون خطی به بررسی و تجزیه و تحلیل این موضوع پرداخته شد که نتایج آزمون نشان داد معاملات با اشخاص وابسته و مدیریت سود رابطه معناداری دارند همچنین در دیگر نتایج آزمون فرضیه ها مشاهده شد که ساختار مالکیت رابطه بین معاملات با اشخاص وابسته و مدیریت سود را تعدیل می کنند.
    کلیدواژگان: ساختار مالکیت، معاملات با اشخاص وابسته، مدیریت سود
  • منیژه قنبرزاده*، حیدر محمدزاده سالطه صفحات 135-147
    پیشرفت سریع فن آوری و تغییرات محیطی گسترده، شتاب فزاینده ای به اقتصاد بخشیده است. رقابت روزافزون بنگاه های اقتصادی دستیابی به سود را محدود و احتمال ورشکستگی را افزایش داده است. بنگاه های اقتصادی در طول حیات عملیاتی خود دچار فراز و نشیب هایی می شوند و همواره برخی از آنها به دلیل عملکرد قوی خود به عنوان واحدهای موفق و برخی نیز به علت عملکرد ضعیف شان به عنوان واحدهای ناموفق شناخته می شوند. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر دانش مالی هیات مدیره بر رابطه بین کیفیت حسابرسی و احتمال ورشکستگی شرکتها می باشد. نمونه آماری این تحقیق شامل 114 شرکت فعال در بورس اوراق بهادار تهران شامل یک دوره شش ساله بر اساس صورت های مالی شرکت های مورد مطالعه طی سالهای 1391 الی 1396 می باشد که برای آزمون فرضیات از روش رگرسیون خطی چند متغیره با استفاده از نرم افزار EVIEWS نسخه 9، استفاده شده است. نتایج نشان می دهد دانش مالی هیات مدیره تاثیری بر رابطه بین کیفیت حسابرسی و احتمال ورشکستگی شرکتها ندارد.
    کلیدواژگان: دانش مالی هیات مدیره، کیفیت حسابرسی، احتمال ورشکستگی
|
  • Reza Jafari * Pages 1-8
    The present research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of survey. The purpose of this study was to investigate the effect of social networks on the strategy of identifying entrepreneurial opportunities. The statistical population of the study is the citizens of Tehran that 384 people were selected as a sample based on Cochran's formula and the questionnaires were randomly distributed among them. The validity of the questionnaire questions was confirmed by professors and experts and the reliability of the questionnaire questions was calculated by Cronbach's alpha test of 0.82. In this research, SPSS software has been used for data analysis. The results of Kolmogorov-Smirnov test showed that the distribution of data was normal, so the student parametric t-test was used to test the research hypotheses. The results showed that social networks with 95% confidence level and p <0.005 play a role in the strategy of identifying entrepreneurial opportunities.
    Keywords: Social Networks, recognition strategies, Entrepreneurial Opportunities
  • AliReza Nooroz Ali * Pages 9-21

    In knowledge management is a set of activities, innovations and strategies that organizations use to create storage, transfer and use of knowledge to improve organizational performance; Therefore, the main purpose of this study is to investigate the role of knowledge management and organizational learning on organizational agility in the Central Social Security Organization of Shahroud in 1398. The statistical population of this study included 45 managers of Shahroud Social Security Organization; Therefore, based on the strategic research, the research is of descriptive-survey type. Secondary information, library and internet resources including books, articles and researches of other researchers have been used to collect data and field studies of the questionnaire have been used to collect primary data. Data were analyzed using descriptive statistics (field, median and standard deviation) and inferential statistics (Pearson correlation coefficient and regression). Findings showed that organizational learning has a direct positive and significant effect on organizational agility; But knowledge management indirectly and through the organizational learning variable has a positive and significant effect on the agility of the social security organization; Also, each of the four knowledge management strategies separately and by keeping the other strategies constant affect the agility of the organization.

    Keywords: organizational learning, Knowledge Management, Organizational Knowledge, Organizational Agility
  • Faruq Abdollapur *, Mohammad Mohammadi, Fatemeh Daneshyar Pages 22-34

    The purpose of this study was to investigate the effect of institutional ownership on the relationship between intellectual capital and corporate value in Tehran Stock Exchange companies, In a way that the variable of intellectual capital as an independent variable and the variable of value of the company has played the role of a dependent variable and the variable of institutional ownership has played the role of a moderating variable. The statistical sample of the study includes 113 companies listed on the Tehran Stock Exchange during the years 1390 to 1397. Analysis of hypotheses based on panel regression showed that the added value of intellectual capital has a positive and significant effect on the value of the company and the structure of ownership as a moderating variable has a negative and significant effect on the relationship between value added of intellectual capital and the value of the company and modifies this relationship.

    Keywords: value added of intellectual capital, company value, institutional ownership
  • Nasim Ezati *, Zahra Mazhari Pages 35-50

    The purpose of this study was to investigate the effect of brand equity, brand identity and loyalty to the intention to repurchase customers from the sports shoe industry. This research was descriptive-correlational in terms of applied purpose and in terms of data collection. The statistical population included all physical education students of the University of Tehran (276) who were selected as a sample based on Morgan table's 160 people. Data collection tools: researcher-made questionnaire of personal characteristics, brand equity, ‌ (Acker, 1991), brand identity (Mill and Ashforth, 1992), brand loyalty (Keller, 2001) and repurchase intention, (Park et al. , 2008) that its face and content validity was confirmed by 10 sports management experts. Its reliability was calculated using Cronbach's alpha coefficient of 0.86. Data analysis was performed using SPSS and Amos software. The results showed that brand equity, brand identity and brand loyalty have a positive and significant effect on repurchase intention. Therefore, the marketing managers of sports shoe manufacturing companies should pay special attention to the influential components of brand equity, in addition to taking steps to create a positive image and proper identity of their brand to increase customer loyalty to their brand and Eventually become the buyer with the intention of repurchasing and gaining more market share than other brands.

    Keywords: brand equity, brand identity, Brand Loyalty, Intention to repurchase, sneakers
  • Mohsen Abasian * Pages 51-60
    Tobin's Q is a main measure of performance evaluation. it was widely used by researcher in decade of 1970 and also two last decades. despite extensive use for performance evaluation , it has a series of problems hypogene . this paper expresses ambiguities Tobin's Q for performance evaluation.For this purpose, first theoretically expressed the endogenous problems of Qubin and then for experimental testing, the relationship between Qubin with ratios, cash, activity, profitability and investment in a sample of 48 companies listed on the Tehran Stock Exchange Between 1392 and 1395, it was studied in combination. The results of the analysis of research data showed that there is a positive and significant relationship between Q-Tobin and cash and profitability ratios. It was also shown that there is no significant relationship between Q-Tobin and activity and investment ratios.
    Keywords: Performance Evaluation, Tobin's Q, Liquidity Ratios, Activity Ratios, profitability ratios
  • Fatemeh Dadbeh *, Alireza Pahlavani Pages 61-83
    The phenomenon of information asymmetry arises from the fact that investors make their financial decisions based on information provided by the management team of the company, while according to agency theory, there is a potential conflict between the interests of management and shareholders; Therefore, it can be argued that information asymmetry between the management group and shareholders is a fundamental issue for the capital market. The main purpose of this study was to investigate the effect of corporate governance and political communication on information asymmetry in companies listed on the Tehran Stock Exchange. The statistical population of this research includes 140 companies listed on the Tehran Stock Exchange during the period 2012 to 2018. To test the research hypotheses, multiple linear regression based on panel data has been used. Findings show that corporate governance has a negative and significant effect on information asymmetry. In fact, information quality asymmetry decreases as the quality of corporate governance increases. Findings showed that political communication has a positive and significant effect on information asymmetry. In other words, in companies whose managers have political relations, there is more information asymmetry. These results indicate the importance and effectiveness of corporate governance components and managers with political relationships on information asymmetry.
    Keywords: Corporate Governance, Political communication, Information Asymmetry
  • Toran Rade *, Esmail Shiri Pages 84-97
    The cheaper the company has been able to produce goods with better quality and specific characteristics, and the closer it gets to monopoly conditions, the more tax evasion behavior it will perform. Companies with such capabilities are able to achieve higher and more sustainable levels of their accrual income in order to maintain a position in the product market. The purpose of this study is to investigate the effect of competition in the product market on the relationship between the probability of bankruptcy and tax avoidance. The statistical population of the study of companies listed on the Tehran Stock Exchange and the study sample includes 143 companies listed during the years 1394 to 1398. The research method is descriptive-survey and in terms of the relationship between variables is a combination of causal-correlation and is applied in terms of purpose and post-event in terms of event. Regression method and panel data as well as fixed effects model have been used to process and test the hypotheses. The results show that the probability of bankruptcy has a positive and significant relationship with tax avoidance and competition in the product market has a positive and significant effect on the relationship between the probability of bankruptcy and tax avoidance. Keywords: Product Market Competition, Tax Avoidance, Bankruptcy Probability
    Keywords: product market competition, Tax Avoidance, bankruptcy probability
  • Hosein Pourmahdian * Pages 98-114
    Today, corporate social responsibility reporting is a very important phenomenon. Although social responsibility reports aim to address the broader concerns of stakeholders in a variety of environmental, social and economic dimensions. But according to research, the performance of social responsibility in companies affiliated with the business group often differs from independent companies. Accordingly, in this study, the impact of business groups on social responsibility has been investigated. In this study, 118 companies listed on the Tehran Stock Exchange in the period 1391-1391 have been studied. To test the hypotheses, panel regression models were used. The research findings show that companies affiliated with business groups have a negative and significant effect on social responsibility performance. But companies affiliated with business groups do not have a significant impact on the performance of social responsibility in state-owned companies.
    Keywords: Companies affiliated with business groups, social responsibility, State-owned companies
  • Vahid Ghorbani Esfahlan * Pages 115-134
    The ownership structure as part of the corporate governance mechanisms that reflects the owners' relationships and ownership framework influences the management and the attitude of managers. In recent financial scandals such as Adelphia and Enron in the United States and Parmalat in Europe, the transactions of affiliates have become one of the focus of concern, so that the targeted use of these transactions has been a factor in the collapse of companies. The question is, does the ownership structure moderate the relationship between transactions with affiliates and earnings management? To investigate this issue, 118 companies listed on the Tehran Stock Exchange between 2015 and 2017 were studied and analyzed using linear regression. The test results showed that transactions with affiliates and earnings management have a significant relationship. Other test results also show that the ownership structure modulates the relationship between transactions with affiliates and earnings management.
    Keywords: Ownership structure, transactions with affiliates, Profit Management
  • Manijheh Ghanbarzadeh *, Heidar Mohamadzadeh Salteh Pages 135-147
    Rapid technological advances and widespread environmental change have accelerated the economy. Increasing competition from businesses has limited profitability and increased the likelihood of bankruptcy. Businesses go through ups and downs during their operational life, and some of them are always known as successful units due to their strong performance and some as unsuccessful units due to their poor performance. The purpose of this study is to investigate the effect of board knowledge on the relationship between audit quality and the probability of bankruptcy of companies. The statistical sample of this research includes 114 companies active in Tehran Stock Exchange, including a six-year period based on the financial statements of the companies studied during the years 1391 to 1396, which to test the hypotheses of multivariate linear regression using soft I EVIEWS software version 9, used. The results show that the financial knowledge of the board of directors has no effect on the relationship between audit quality and the probability of bankruptcy of companies.
    Keywords: Board financial knowledge, quality of audit, probability of bankruptcy