فهرست مطالب

Medicinal Plants - Volume:20 Issue: 78, Jun 2022

Journal of Medicinal Plants
Volume:20 Issue: 78, Jun 2022

  • تاریخ انتشار: 1400/03/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فیروزه اسدی، علی رزمی، فواد قاضی زاده، معصومه شفیعی* صفحات 1-13
    مقدمه

    الاژیک اسید (الاژیتانین مهم در عصاره انار)، می تواند به عنوان یک ترکیب طبیعی و ایمن برای جلوگیری از هیپرتروفی قلب ناشی از افزایش سطح خونی آنژیوتانسین 2 در بسیاری از شرایط پاتولوژیک جذابیت داشته باشد. آنژیوتانسین 2 قادر است از طریق تحریک مسیرهای انتقال پیام مختلفی از جمله کلسینورین / فاکتور هسته ای سلول های T فعال شده (NFAT) به هیپر تروفی قلب منجر شود.

    هدف

    در مطالعه حاضر فعالیت احتمالی ضد هیپرتروفی الاژیک اسید و نقش مسیر انتقال پیام کلسینورین/ NFAT در این فعالیت در مقابل هیپرتروفی ناشی از آنژیوتانسین 2 بر روی کاردیومیوسیت ها مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی

    سلول های میوکارد H9c2 یک ساعت قبل از قرار گرفتن در معرض آنژیوتانسین 2 با غلظت های مختلف االژیک اسید مورد تیمار قرار گرفتند. مارکرهای بیولوژیک هیپرتروفی قلب شامل تغییر اندازه و محتوای پروتئین سلول و بیان پروتئین پپتید ناتریورتیک دهلیزی (ANP) به ترتیب با استفاده از میکروسکوپ نوری، روش برادفورد و وسترن بلات تعیین شدند. همچنین تاثیر الاژیک اسید بر بیان پروتئین کلسینورین و جایگزینی هسته ای NFATc4 ،به ترتیب با روش های وسترن بالت و ایمونوفلورسانس بررسی گردید.

    نتایج

    نتایج نشان داد که پیش تیمار با الاژیک اسید می تواند به طور موثر از پاسخ هیپرتروفی ناشی از آنژیوتانسین 2 که با تغییر در بیومارکرهای مرتبط با هیپرتروفی شامل افزایش سایز و محتوای پروتئین سلول و بیان افزایش یافته ANP همراه بود، جلوگیری کند. بعلاوه باعث مهار افزایش بیان کلسینورین ناشی از آنژیوتانسین 2 و جایگزینی هسته ای NFATc4 گردید.

    نتیجه گیری

    به طور خلاصه، یافته های ما نشان داد که الاژیک اسید می تواند به طور موثری هیپرتروفی سلول های قلبی ناشی از آنژیوتانسین 2 را مهار کند. این اولین گزارشی است که نقش مهار مسیر کلسینورین /NFAT را در این اثر محافظتی نشان می دهد. مطالعات آتی به صورت درون تنی، ضروری است تا توانایی الاژیک اسید را در بهبود هیپرتروفی قلبی و گذار آن به طرف نارسایی قلب روشن کند.

    کلیدواژگان: الاژیک اسید، کاردیومیوسیت-هایپرتروفی، آنژیوتانسین 2، کلسینورین، سلول های H9c2
  • فرزانه نباتی*، فرحناز خلیقی سیگارودی، مهرداد کاشفی، وحید قاسمی، حدیث صدری، فاطمه تاج آبادی صفحات 14-25
    مقدمه

    عسل یکی از مواد غذایی با ارزش است که از قرن ها پیش در جوامع بشری مورد استفاده بوده و به واسطه ویژگی شفابخش خود به عنوان دارو در درمان بسیاری از بیماری ها به کار می رود. عدم وجود روشی عینی برای تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی زمینه سوء استفاده سودجویان در این عرصه را قوت بخشیده و موجب عرضه عسل تقلبی به جای عسل طبیعی شده است. بنابراین کیفیت عسل باید با هدف تضمین و حفظ حقوق مصرفکنندگان کنترل شود.

    هدف

    مطالعه حاضر جهت ارزیابی 24 نمونه از  برندهای تجاری عسل با کدهای 1 تا 9 (1-AB، 2-TF، 3-DP، 4-JK، 5-SN، 6-SK، 7-IM،-8-MD و 9-MH) در بازارهای تهران انجام شده است و در آن تعدادی از پارامترهای فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی نمونه ها مورد ارزیابی قرار گرفت.

    روش بررسی

    برای ارزیابی محتوای فروکتوز، گلوکز و ساکارز، و ترکیب کربوهیدرات از روش کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی استفاده شد. ارزیابی ترکیب هیدروکسی متیل فورفورال با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا با شناساگر ماورای بنفش و سایر پارامترهای کیفیت فیزیکوشیمیایی از جمله رطوبت، pH ،مقدار پرولین و فعالیت دیاستاز با توجه به روش های استاندارد کدکس الیمنتاریس ارزیابی شد.

    نتایج

    از بین 9 برند انتخاب شده فقط 2 برند با کلیه مشخصات اصلی بین المللی مطابقت داشتند. اگرچه تمام پارامترهای برندهای دیگر با مقادیر استاندارد مطابقت داشتند ولی میزان فعالیت دیاستاز در محدوده مورد قبول نبود.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه به نظر فعالیت دیاستاز عامل تعیین کننده جهت ارزیابی کیفیت عسل می باشد.

    کلیدواژگان: عسل، قندها، هیدروکسی متیل فورفورال، دیاستاز، کدکس آلیمنتاریس
  • شمس الدین اطهاری، منصور کشاورز، محمود خدادوست، مریم حمزه لو مقدم، علیرضا عباسیان، رسول چوپانی* صفحات 26-35
    مقدمه

    در منابع طب ایرانی شنبلیله برای درمان ربو (آسم آلرژیک) و مشکلات تنفسی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در متون طب ایرانی به اثرات محافظتی شنبلیله در آسم اشاره گردیده است.

    هدف

    هدف از این تحقیق، بررسی اثرات حفاظتی عصاره آبی بذرهای شنبلیله در کاهش سایتوکاین های Th2 از طریق کاهش سطح بیان mRNA آنها در مایع الواژ برونکوآلویوالر (BALF) می باشد.

    روش بررسی

    28 موش ماده نژاد Balb/c  به چهار گروه یکسان تقسیم شدند. گروه کنترل منفی و مثبت به ترتیب بافر سالین فسفات (PBS) و اووالبومین (OVA) دریافت کردند. دو گروه باقیمانده ابتدا با OVA جهت القای آسم تیمار شدند و سپس تیوفیلین و AFSE دریافت کردند. سپس بیان mRNA اینترکولین های IL-5 ،IL-4 و IL-13 و موسین 5 و نیز غلظت IL-13 ،IL-5 و 33-IL در نمونه های BALF اندازه گیری شد. تغییرات پاتولوژیک بافت های ریه موش ها نیز مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج تایید کرد که عصاره آبی بذر شنبلیله به طور قابل توجهی بیان ژن های 4-IL-5 ،IL و 13-IL و غلظت پروتئین های 5-IL-13 ،IL و 33-IL در مایع BALF را کاهش داد. این عصاره گیاهی، نفوذ سلول های التهابی به بافت ریه و ترشح بالای موکوس در بافت های ریه را نیز کاهش داد.

    نتیجه گیری

    عصاره آبی بذر شنبلیله می تواند به عنوان درمان مکمل برای آسم در تحقیقات کارآزمایی بالینی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آسم، شنبلیله، آلرژی، طب ایرانی، سایتوکاین های نوع 2
  • محمد عبدلی*، ژیلا مهرپویا، محمدرضا طالبیان صفحات 36-47
    مقدمه

    گیاه سرخارگل (Echinacea purpurea L.)، مدت زیادی است که در درمان های گیاهی برای پیشگیری و درمان طیف وسیعی از بیماری ها مانند سرماخوردگی، سرفه، عفونت های ریوی، التهابات پوستی و بیماری های ناشی از نقص ایمنی استفاده می شود.

    هدف

    این پژوهش، با هدف بررسی اثرات محلول پاشی برگی با سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر بر تولید مشتقات کافییک اسید در سرخارگل اجرا شد.

    روش بررسی

    این تحقیق در شرایط گلخانه ای طی سال های 1397-1396 به صورت دو آزمایش فاکتوریل مجزا انجام شد. در آزمایش اول، اثر سالیسیلیک اسید (0، 80، 160 و 320 میلی گرم در لیتر) و هر کدام در چهار زمان برداشت (24، 48، 72 و 96 ساعت) بررسی شد. همچنین، در آزمایش دوم، اثر عصاره مخمر (0، 0/75، 1 و 1/5 گرم در لیتر) و هر کدام در چهار زمان مذکور بررسی شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد برای مقدار تولید مشتقات کافییک اسید، بین غلظت های مختلف محرک ها، زمان های برداشت و اثر متقابل آنها اختالف معنی داری وجود دارد (0/01 < P). بیشترین مقدار شیکوریک اسید، کافتاریک اسید و اکیناکوزید، در تیمار 160 میلی گرم در لیتر سالیسیلیک اسید به مدت 96 ساعت به دست آمد. بیشترین میزان شیکوریک اسید (7/150 میلی گرم بر گرم ماده خشک) در تیمار 1/5 گرم در لیتر عصاره مخمر و مدت زمان 96 ساعت به دست آمد که نسبت به شاهد 3/58 برابر بیشتر بود. کمترین تولید مشتقات کافییک اسید در گیاهان شاهد مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    محلول پاشی با سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر، تاثیر مثبتی بر تولید مشتقات کافییک اسید در سرخارگل دارد.

    کلیدواژگان: سرخارگل، محرک، گیاهان دارویی، سالیسیلیک اسید، متابولیت های ثانویه، عصاره مخمر
  • غزاله مصلح، پرمیس بدر، امیر آزادی، فروغ افسری سرداری، آیدا ایرجی، صدیقه خادمیان، زهره ابوالحسن زاده، عبدالعلی محقق زاده* صفحات 48-58
    مقدمه

    گل محمدی با نام علمی Rosa × damascena Herrm. گیاه دارویی بسیار شناخته شده از خانواده گل سرخ می باشد. بر اساس متون نگاشته شده، منشا کشت گل محمدی، در دره لایزنگان منطقه داراب از استان فارس در ایران است.

    هدف

    در این مطالعه، کنترل کیفیت و استانداردسازی گل محمدی لایزنگان مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی

    آنالیز بافت شناسی، فیزیکوشیمیایی و فلزات سنگین و همچنین کروماتوگرافی اثر انگشت شامل MS-GC و تجزیه و تحلیل HPLC مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    طبق مشاهدات میکروسکوپی، تریکوم های ترشحی و ساده در کاسبرگ، کریستال های رزت شکل در تخمک و دانه گرده سه وجهی از ویژگی های اصلی گل محمدی بودند. نتایج آنالیز فلزات سنگین نشان داد که مقادیر روی (ppm 82/5)، مس (ppm 4/02)، سرب (ppm 0/11) و کادمیم (یافت نشد) کمتر از حداکثر مقدار مجاز تعیین شده بود. اسانس گلبرگ های تازه گل ها به کمک تقطیر با آب استخراج و ترکیب شیمیایی آن با روش کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی شناسایی شد. تعداد 23 جزء بیانگر 98/66 درصد از کل ترکیبات اسانس مشخص شد. سیترونلول (41/44 درصد)، نونادکان (16/44 درصد) و هنیکوزان (10/58 درصد) از ترکیبات اصلی اسانس بودند. بر اساس آنالیز HPLC میزان کویرستین 7300/5 میکروگرم در هر گرم گلبرگ خشک اندازه گیری شد.

    نتیجه گیری

    اسانس گل محمدی لایزنگان غنی از ترکیب سیترونلول است. ویژگی های تشخیصی ارایه شده در این مطالعه می تواند به کنترل کیفی بهتر و استانداردسازی نمونه های گل محمدی کمک کند. همچنین می تواند اطلاعاتی را برای تایید اعتبار نمونه های مجهول و همچنین تشخیص موارد تقلبی فراهم نماید.

    کلیدواژگان: گل محمدی، Rosa × damascena، آنالیز بافتی، کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنجی جرمی، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
  • سمیه اسماعیلی، مهیا اسدی، محمود مصدق، سعید محمدی معتمد، مریم حمزه لو مقدم* صفحات 59-67
    مقدمه

    سرطان دومین عامل مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته است. از شایع ترین سرطان ها می توان به سرطان پستان و کولون اشاره نمود. امروزه تحقیقات برای یافتن ترکیبات طبیعی با اثرات جانبی کم و همچنین ارزان جهت درمان سرطان رو به افزایش است که در این راستا بررسی اثرات سمیت سلولی از اولین گام ها به شمار می رود.

    هدف

    در مطالعه ی حاضر اثر سمیت سلولی عصاره متانولی و فرکشن های حاصل از آن از گیاه گل گندم درخشان با نام علمی (Centaurea albonitens Turrill)  بر رده های سلولی سرطانی کولون (29-HT)، و پستان (7-MCF) مورد بررسی قرارگرفته است.

    روش بررسی

    عصاره متانولی و فرکشن های پترولیوم اتری، کلروفرمی و آبی قسمت های هوایی گیاه، در طی 3 روز متوالی به روش ماسراسیون تهیه شدند. هر روز حلال تازه استفاده گردید. رده های سلولی به مدت 48 ساعت تحت تیمار با غلظت های مختلف عصاره و فرکشن ها قرار گرفتند. سمیت سلولی به روش MTT ارزیابی شد و احتمال القاء آپوپتوز توسط رنگ آمیزی هوخست مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    قابل توجه ترین اثر در فرکشن کلروفرمی با IC50 بربر با 25/6 و 25/1 میکروگرم در میلی لیتر به ترتیب در رده های سلولی 7-MCF و 29-HT مشاهده شد. در رنگ آمیزی هوخست نیز کروماتین متراکم و درخشان در هر دو رده ی سلولی مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اثرات سمیت سلولی مشاهده شده در این مطالعه، گیاه فوق کاندید مناسبی جهت ادامه مطالعات در زمینه داروهای ضدسرطان می باشد.

    کلیدواژگان: گل گندم درخشان، سمیت سلولی، روش MTT، Hoechst 33258، MCF-7
  • رسول چوپانی، هما حاجی مهدی پور*، کرم مولایی، حانیه کشفرودی، فاطمه توکلی فر، لیلا آرا صفحات 68-77
    مقدمه

    اطریفل گشنیزی یکی از داروهای پرمصرف در طب سنتی است که شامل هلیله، بلیله، آمله، تخم گشنیز، روغن بادام و عسل است. فرم های دارویی سنتی جهت بهبود خصوصیات، پایداری و نیز پذیرش بهتر توسط بیماران باید به فرم های جدید تبدیل شوند.

    هدف

    در تحقیق حاضر، فرم سنتی معجون اطریفل گشنیزی به قرص روکشدار تبدیل شده و کنترل کیفیت آن انجام شده است.

    روش بررسی

    میوه های هلیله سیاه، هلیله زرد، هلیله کابلی، بلیله، آمله و گشنیز در مقادیر مساوی همراه با روغن بادام، عسل و سایر اکسیپیان ها در مقادیر مختلف برای فرمولاسیون قرص مورد استفاده قرار گرفتند. شانزده فرمولاسیون تهیه شد و بعد از مطالعات پیش فرمولاسیون، دوازده فرمول برای ساخت قرص انتخاب شدند. قرص های ساخته شده تست های کنترل کیفیت اولیه شامل انحراف وزن، فرسایش، سختی و زمان باز شدن را سپری کرده و درنهایت بهترین فرمولاسیون انتخاب و توسط رنگ سبز محلول در آب روکش داده شد و خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن تعیین شد.

    نتایج

    در میان فرمولاسیون های مختلف، قرص حاوی 98 میلی گرم از هر گیاه، 14 میلی گرم روغن بادام، 148 میلی گرم عسل همراه الکتوز، آویسل 102-PH ،کراس کارملوز سدیم، پلی وینیل پیرولیدون K30 ،منیزیم استیارات و سیلیکون دی اکساید بهترین آنها بود. مقادیر وزن، سختی، زمان باز شدن، تانن های تام بر حسب پیروگالول به ترتیب 1225 میلی گرم، 20 کیلو پوند، 25 دقیقه و 64/19 میلی گرم در قرص بودند. در آزمون انحلال، بیش از 90 درصد تانن ها بعد از 60 دقیقه از قرص آزاد شده بودند.

    نتیجه گیری

    قرص فرموله شده با خصوصیات فیزیکوشیمیایی مناسب جایگزین خوبی برای فرم سنتی معجون بوده و میتواند پس از طی آزمون های بالینی در مقیاس صنعتی تولید شود.

    کلیدواژگان: اطریفل گشنیزی، قرص، فرمولاسیون، طب سنتی ایران، کنترل کیفیت
  • اردشیر قادری، علی مهرآفرین، شمسعلی رضازاده، نسیم زرین پنجه* صفحات 78-89
    مقدمه

    عصاره برگ درخت ژینکو (Ginkgo biloba L.) به دلیل دارا بودن خواص درمانی چون تنظیم جریان خون مغزی، محافظت در برابر رادیکال های آزاد، تاخیر در پیشرفت زوال عقل و دیابت در پزشکی استفاده می شود.

    هدف

    هدف از تحقیق حاضر، بهینه سازی تکثیر گیاه ژینکو به روش ریزازدیادی از طریق کشت بافت می باشد.

    روش بررسی

    ریزنمونه های مختلفی چون برگ، ساقه و جوانه های جانبی، گندزدایی سطحی شدند. سپس به منظور القا ساقه و ریشه، بر روی محیط کشت WPM به همراه انواع و غلظت های متنوعی از تنظیم کننده های رشد گیاهی کشت داده شدند.

    نتایج

    بهترین تیمار از نظر درصد القای نوساقه (100 درصد)، طول نوساقه باززا شده (2/47 سانتی متر) و تعداد برگ های باززا شده (6/5)، حاصل کشت جوانه جانبی در محیط کشت WPM به همراه کینتین به میزان 1 میلی گرم در لیتر و ایندول-3 -استیک اسید به میزان 0/5 میلی گرم در لیتر بوده است. بهترین محیط القا ریشه بر اساس ریشه زایی (100 درصد) و طول ریشه های باززا شده (8/5 سانتی متر) نیز محیط کشت WPM به همراه ایندول-3 -بوتیریک اسید به میزان 1 میلی گرم در لیتر و زغال فعال به میزان 2 گرم در لیتر به دست آمد. پس از طی مرحله سازگاری، 60 درصد از گیاهچه های باززا شده، زنده ماندند. در نهایت، بر اساس آنالیز HPLC، تفاوت معنی داری بین میزان کویرستین موجود در برگ های گیاهچه های تکثیر شده در شرایط درون شیشه یا پایه مادری آنها مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    این شیوه نامه بهینه سازی شده می تواند به عنوان روشی کارآمد در ریزادیادی تجاری درخت ژینکو مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: درخت ژینکو، تنظیم کننده رشد گیاهی، القای ریشه، القای ساقه، کشت بافت
|
  • Firouzeh Asadi, Ali Razmi, Foad Ghazizadeh, Massoumeh Shafiei* Pages 1-13
    Background

    Ellagic acid, a major ellagitannin found in pomegranate extract, might be an attractive natural and safe bioactive compound for prevention of cardiac hypertrophy in many pathological conditions that are associated with elevated circulating angiotensin II (Ang II). Ang II stimulates multiple signal transduction pathways involved in hypertrophy including calcineurin/nuclear factor of activated T cell (NFAT).

    Objective

    The present study aimed to explore the possible anti-hypertrophic activity of ellagic acid against Ang II-induced cardiomyocyte hypertrophy and the role of calcineurin/ NFAT signaling pathway in this action.

    Methods

    H9c2 myocardial cells were treated with different concentrations of ellagic acid one hour before exposure to Ang II. Biological markers of cardiac hypertrophy including changes in cell size and protein content, and atrial natriuretic peptide (ANP) protein expression were assessed using light microscopy, Bradford method and western blotting, respectively. The effects of ellagic acid on the protein expression of calcineurin and nuclear localization of NFATc4 were also investigated using western blotting and immunofluorescence assay, respectively.

    Results

    The results showed that pretreatment with ellagic acid could efficiently prevent Ang II-induced hypertrophic response which was associated with changes in hypertrophy-related biomarkers including increase in cell size and protein content, and ANP overexpression. Moreover, ellagic acid inhibited Ang II-induced calcineurin up-regulation and nuclear localization of NFATc4.

    Conclusion

    In summary, our findings showed that ellagic acid effectively inhibited Ang II-induced cardiomyocyte hypertrophy. This is the first report demonstrating the role of calcineurin/NFAT pathway inhibition in this protective effects. Future in vivo studies are required to elucidate if ellagic acid could ameliorate cardiac hypertrophy and its transition to heart failure.

    Keywords: Ellagic acid, Cardiomyocyte-hypertrophy, Angiotensin II, Calcineurin, H9c2 cells
  • Farzaneh Nabati*, Farahnaz Khalighi-Sigaroodi, Mehrdad Kashefi, Seyed Vahid Ghasemi, Hadis Sadri, Fateme Tajabadi Pages 14-25
    Background

    Honey is one of the most valuable foods that used in human societies to treat many diseases due to its healing properties for centuries. The lack of an objective way to distinguish natural honey from counterfeit honey has strengthened the field of profiteering in this area and has led to the supply of counterfeit honey instead of natural honey. So honey quality must be controlled analytically with the aim of guaranteeing the reality and preserving the consumer from commercial speculation.

    Objective

    The present study was conducted to evaluate 24 samples of 9 commercial brands of honey in Tehran’s markets with number 1 to 9 (1-AB, 2-TF, 3-DP, 4-JK, 5-SN, 6-SK, 7-IM, 8-MD, and 9-MH). A number of physical, chemical, and biological parameters of the samples were evaluated.

    Methods

    Carbohydrate composition was determined by GC/Mass to evaluate the contents of fructose, glucose, and sucrose. 5-hydroxymethyl-2-furfuraldehyde (HMF) was quantified by HPLC-UV and other physicochemical quality parameters including moisture, pH, proline content; and diastase activity were also evaluated according to the Codex Alimentarius.

    Results

    Only 2 brands met all major international specifications. Although all the parameters of the other brands were conformed, the diastase activity was not in a specific range.

    Conclusion

    The diastasis activity is considered as the most important factor to evaluate honey quality based on the results of this study.

    Keywords: Honey, Sugars, Hydroxymethylfurfural, Diastase, Codex Alimentarius
  • Shamsadin Athari, Mansoor Keshavarz, Mahmood Khodadoost, Maryam Hamzeloo-Moghadam, Alireza Abbassian, Rasool Choopani* Pages 26-35
    Background

    Trigonella foenum-graecum L. (fenugreek) seeds have a long history of treating allergic asthma known as “Rabv” in Persian medicine. The protective effects of fenugreek on asthma have been noted in Persian medicine texts.

    Objective

    The aim of the present study was to investigate the protective effects of aqueous fenugreek seed extract (AFSE) on the reduction of Th2 cytokines via decreasing the levels of mRNA expression of Th2 cytokines in bronchoalveolar lavage fluid (BALF).

    Methods

    28 female Balb/c mice were divided into four groups of seven animals. Negative and positive control groups received Phosphate-buffered saline and ovalbumin (OVA), respectively. The remaining two groups were firstly sensitized with OVA to induce asthma and then received Theophylline and AFSE. Thereafter, the mRNA expressions of Th2-type interleukins (IL-4, IL-5, and IL-13) and mucin5 as well as the concentrations of IL-5, IL-13, and IL-33 in BALF samples were measured and pathological alterations of lung tissues were analyzed.

    Results

    AFSE treatment of Balb/c mice significantly decreased the number of eosinophils, the mRNA expressions of IL-4, IL-5, IL-13, and mucin5 and the concentrations of IL-5, IL-13, and IL-33 in their BALF specimens. It also considerably prevented peribronchial and perivascular inflammations, mucus hypersecretion, and goblet cell hyperplasia in lung tissues in comparison to OVA-sensitized mice.

    Conclusion

    The present study demonstrated that the aqueous fenugreek seeds extract could be an alternative medication for the treatment of allergic asthma.

    Keywords: Asthma, Trigonella foenum-graecum, Allergy, Persian medicine, Type 2 Cytokines
  • Mohammad Abdoli*, Zhila Mehrpooya, Mohammad Reza Talebian Pages 36-47
    Background

    Purple coneflower, Echinacea purpurea (L.) Moench, has long been used in herbal remedies to prevent and treat a wide range of diseases like common cold, simple cough, pulmonary infections, dermatologic disorder and chronic diseases due to immunodeficiency.

    Objective

    The present study was conducted to investigate the effects of salicylic acid and yeast extract foliar application on caffeic acid derivatives production in coneflower.

    Methods

    Two factorial experiments were performed individually under greenhouse conditions during the years 2017-2018. In the first experiment, the effect of salicylic acid (0, 80, 160 and 320 mg/L) and each at four exposure times (24, 48, 72 and 96 hours) was studied. Also, in the second experiment, the effect of yeast extract (0, 0.75, 1 and 1.5 g/L) and each at four exposure times was investigated.

    Results

    The results indicated that main effects and interactions of different concentrations of salicylic acid and yeast extract at different exposure times on caffeic acid derivatives content were significant (P ˂ 0.01). The highest cichoric acid, caftaric acid and echinacoside production was obtained after 96 hours of treatment at 160 mg/L salicylic acid treated plants. The highest cichoric acid production 7.150 mg/g DW was obtained after 96 hours of treatment at 1.5 g/L yeast extract treated plants, this was 3.58-fold higher compared to respective control. The lowest level of caffeic acid derivatives production was observed in control plants.

    Conclusion

    In conclusion, salicylic acid and yeast extract foliar application have a positive effect on caffeic acid derivatives production in Echinacea purpurea aerial parts.

    Keywords: Echinacea purpurea, Elicitor, Medicinal Plants, Salicylic Acid, Secondary Metabolites, Yeast Extract
  • Ghazaleh Mosleh, Parmis Badr, Amir Azadi, Forough Afsari Sardari, Aida Iraji, Sedigheh Khademian, Zohreh Abolhassanzadeh, Abdolali Mohagheghzadeh* Pages 48-58
    Background

    Damask rose (DR) with the scientific name of Rosa × damascena Herrm. is a popular medicinal plant belonging to the Rosaceae family. According to the literature, DR cultivation was originally developed in the Layzangan valley, Darab region of Fars province in Iran.

    Objective

    In this study, quality control and standardization of Layazangan DR flowers were investigated.

    Methods

    Histological, physicochemical, and heavy metal analysis as well as the chromatographic fingerprints including GC-MS and HPLC analysis were studied.

    Results

    According to the microscopic observations, secretory and simple trichromes in sepal, rosette crystals in ovule, and the tricolporate shape of pollen grain were found to be the major characteristics in DR flowers. The results of heavy metal analysis revealed that the amounts of zinc (82.5 ppm), copper (4.02 ppm), lead (0.11 ppm), and cadmium (not detected) were less than maximum permitted amounts. The essential oil of fresh petals was obtained by hydro-distillation and was analyzed by GC-MS method. Twenty-three components were identified representing 98.66 % of the total essential oil composition. Citronellol (41.44 %), nonadecane (16.44 %), and heneicosane (10.58 %) were the main components. According to HPLC analysis results, quercetin was determined as 7300.5 μg/g dried DR petals.

    Conclusion

    The essential oil obtained from Layzangan DR is rich in citronellol compound. On the other hand, the diagnostic characteristics presented in this study can help in better quality control and standardization of DR samples. It could also provide information for the authentication of relevant undeclared samples as well as the detection of adulterated materials.

    Keywords: Damask rose, Rosa × damascena, Histological analysis, GC-MS, HPLC
  • Somayeh Esmaeili, Mahya Asadi, Mahmoud Mosaddegh, Saeed Mohammadi Motamed, Maryam Hamzeloo-Moghadam* Pages 59-67
    Background

    Cancer is the second cause of death in developed countries. Colon and breast cancers are among the most prevalent ones. Research focusing on finding new natural products with fewer side effects to fight cancer is increasing.

    Objectives

    The present study aimed to evaluate the cytotoxicity of Centaurea albonitens Turrill methanol extract and its fractions against colon and breast cancer cell lines and a normal cell line of bovine kidney cells.

    Methods

    The methanol extract and petroleum ether, chloroform and aqueous fractions were provided from the aerial parts of C. albonitens by maceration method in three days. Each day the solvent was refreshed. Colon (HT-29) and breast (MCF-7) cell lines were treated with the extract/fractions for 48 h for evaluating the cytotoxic activity by MTT assay. The apoptotic induction potential was also evaluated with the Hoechst 33258 staining method.

    Results

    The most considerable effect was reported from the chloroform fraction with IC50 values of 25.6 and 25.1 μg/mL in MCF-7 and HT-29 cells, respectively. In Hoechst staining, condensed chromatin of the apoptotic cells was observed in both cell lines.

    Conclusion

    Centaurea albonites can be suggested for further cancer research studies.

    Keywords: Centaurea albonitens, Cytotoxicity, MTT assay, Hoechst 33258, MCF-7
  • Rasool Choopani, Homa Hajimehdipoor*, Karam Molaei, Haniye Kashafroodi, Fatemeh Tavakolifar, Leila Ara Pages 68-77
    Background

    Coriander Triphala is one of the famous drugs in traditional medicine which is consisted of Terminalia chebula, T. bellirica, Phyllanthus emblica, Coriandrum sativum, almond oil and honey. Traditional dosage forms should be converted to modern forms for better acceptance and suitable characteristics and stability.

    Objective

    In the present investigation, the traditional form of Coriander Triphala was converted to film coated tablet and quality control of the tablet was performed.

    Methods

    The fruits of
    T. chebula, T. bellirica, Ph. emblica, C. sativum in equal proportions along with almond oil and honey in different proportions were used for tablet formulation with other excipients. Sixteen formulations were made and after pre-formulation studies, twelve of them were selected for making tablet. Prepared tablets went through primary quality control tests such as weight variation, friability, hardness and disintegration time. Finally, the best formulation was coated by green colored water soluble material and its physicochemical characteristics were determined.

    Results

    Among different formulations, the tablet consisted of 98 mg of each species, 14 mg almond oil, 148 mg honey along with lactose, Avicel PH-102, croscarmellose sodium, PVP K30, magnesium stearate and silicone dioxide was the best one. Weight variation, hardness, disintegration time, total tannins content as pyrogallol were found 1192 mg ± 5 %, 20 kp, 25 min and 64.19 mg/tablet, respectively. Over 90 % of tannins were released after 60 min during dissolution test.

    Conclusion

    The formulated tablet with suitable characteristics is a good substitution for traditional form and could be produced in industrial scale after complementary clinical trial studies.

    Keywords: Coriander Triphala, Tablet, Formulation, Iranian traditional medicine, Quality control
  • Ardeshir Qaderi, Ali Mehrafarin, Shamsali Rezazadeh, Nassim Zarinpanjeh* Pages 78-89
    Background

    Ginkgo biloba L. leaf extract is used in medicine due to its therapeutic actions such as regulating cerebral blood flow, lowering oxidative stress, delaying the progress of dementia and diabetes.

    Objective

    At the current study, the efficient micropropagation of G. biloba has been optimized by applying tissue culture method.

    Methods

    Different explants (leaves, stems and lateral buds) were disinfected superficially and were cultured in WPM supplemented with various types and concentrations of plant growth regulators for shooting and subsequently for root induction.

    Results

    The best treatment for shoot induction frequency (100 %), regenerated shoot length (2.47 cm) and number of regenerated leaves per explant (6.5) was achieved by culturing the lateral buds on WPM medium having Kin at 1 mg/L and IAA at 0.5 mg/L. The best root induction medium on the basis of root induction (100 %) and regenerated root lengths (8.5 cm) was WPM medium with IBA at 1 mg/L and AC at 2 g/L. After acclimatization, 60 % of regenerated platelets were survived. Finally, based on HPLC analysis, no significant difference was observed between the amount of quercetin in the leaves of propagated seedlings under in vitro conditions and their mother base.

    Conclusion

    The optimized protocol proposed to be used as an efficient method for commercial micropropagation of ginkgo tree.

    Keywords: Ginkgo tree, Plant growth regulator, Root induction, Shoot induction, Tissue culture