فهرست مطالب

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 66، خرداد و تیر 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عاطفه نجفی زاده، علی خانه کشی*، علیرضا همایونی صفحات 1-9
    مقدمه

    سرزندگی تحصیلی یکی از متغیرهای مهم در موفقیت تحصیلی محسوب می شود که تحت تاثیر عوامل متعددی قرار می گیرد. لذا این پژوهش با هدف مدل یابی سرزندگی تحصیلی براساس  باورهای فراشناخت  با واسطه گری ادراک از محیط کلاس در دانش آموزان انجام گرفت. 

    روش کار

    طرح پژوهش  از نوع پژوهش های همبستگی مبتنی بر روش مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این پژوهش  را تمامی دانش آموزان دختر پایه دهم و یازدهم متوسطه شهر فریدونکناردر سال تحصیلی 98-97 تشکیل می داد. تعداد 342 نفر با استفاده از روش نمونه برداری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند برای جمع آوری داده ها از  پرسشنامه سرزندگی تحصیلی حسین چاری و دهقانی زاده (1391) پرسشنامه باورهای فراشناختی ولز (1997) و پرسشنامه ادراک فعالیت های کلاسی جنتری و همکاران (2002) استفاده شد . برای تجزیه و تحلیل داده ها از آماره های توصیفی و مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) استفاده شد..

    یافته ها

    نتایج یافته ها نشان داد که مدل پژوهش دارای برازش است و 35 درصد سرزندگی تحصیلی  توسط باورهای فراشناختی  و ادراک از محیط کلاس  قابل تبیین است. همچنین بین باورهای فراشناختی با سرزندگی تحصیلی همبستگی منفی معنادار  و بین ادراک از محیط کلاس و سرزندگی تحصیلی  همبستگی مثبت معناداری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاکی از اهمیت نقش باورهای فراشناختی و ادراک از محیط کلاس در پیش بینی سرزندگی تحصیلی دانش آموزان می باشد . با توجه به نتایج بدست آمده اجرای برنامه هایی به منظور بهبود باورهای فراشناختی و تقویت ادراک صحیح از محیط کلاس  در دانش آموزان می تواند به بهبود و افزایش سرزندگی تحصیلی کمک نماید.

    کلیدواژگان: واژه کلیدی: باورهای فراشناختی، سرزندگی تحصیلی، ادراک از محیط کلاس
  • غلامرضا ابراهیم زاده، هوشنگ جدیدی*، یحیی یاراحمدی، امید مرادی صفحات 10-19
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر تدوین مدل علی رضایت تحصیلی براساس خودباوری تحصیلی و خوش بینی تحصیلی با میانجی گری راهبردهای فراشناختی دانش آموزان پسر بود.

    روش‌ها: 

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری دانش آموزان پسر مقطع متوسطه اول شهر همدان در سال تحصیلی 99-98 بود. نمونه پژوهش تعداد 338 نفر بود که به شیوه نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای و با روش تصادفی انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه های رضایت از تحصیل لنت و همکاران، خودباوری تحصیلی آزادی، خوش بینی تحصیلی اسچنموران و همکاران و راهبردهای فراشناختی کرمی بود. برای تحلیل داده ها از رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته‌ها: 

    یافته ها نشان داد خودباوری تحصیلی و خوش بینی تحصیلی با راهبردهای فراشناختی و رضایت تحصیلی ارتباط علی معناداری دارند. همچنین مشخص گردید که ارتباط علی بین راهبردهای فراشناختی و رضایت تحصیلی معنادار است. سرانجام نتایج تایید کننده نقش میانجی راهبردهای فراشناختی در ارتباط بین متغیرهای مذکور بود.

    نتیجه‌گیری: 

    براساس یافته های حاصل شده پیشنهاد می گردد برای افزایش سطح رضایت تحصیلی دانش‌آموزان از آموزش راهبردهای فراشناختی، خودباوری تحصیلی و خوش بینی تحصیلی استفاده شود.

    کلیدواژگان: خودباوری تحصیلی، خوش بینی تحصیلی، راهبردهای فراشناختی، رضایت تحصیلی
  • عفت آی، ولی مهدی نژاد*، حسین جناآبادی صفحات 20-27
    زمینه و اهداف

    دانشجویان پزشکی به دلیل دشواری درس ها و حساسیت شغلی آینده نیازمند پایستگی تحصیلی هستند و گاهی دچار فرسودگی تحصیلی می شوند. در نتیجه هدف این پژوهش تعیین اثربخشی طرحواره درمانی بر پایستگی تحصیلی و فرسودگی تحصیلی دانشجویان پزشکی بود.

    روش بررسی

    این پژوهش نیمه-تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال تحصیلی 97-1396 بودند. نمونه پژوهش 40 نفر بودند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 90 دقیقه ای با روش طرحواره درمانی آموزش دید و گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های پایستگی تحصیلی و فرسودگی تحصیلی استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-19 با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان داد که بین گروه های آزمایش و کنترل در متغیرهای پایستگی تحصیلی و فرسودگی تحصیلی تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر طرحواره درمانی باعث افزایش پایستگی تحصیلی و کاهش فرسودگی تحصیلی دانشجویان پزشکی شد (001/0<p).

    نتیجه گیری: 

    نتایج حاکی از اثربخشی طرحواره درمانی در بهبود پایستگی تحصیلی و فرسودگی تحصیلی بود. بنابراین به مشاوران و متخصصان تعلیم و تربیت توصیه می شود که برای افزایش پایستگی تحصیلی و کاهش فرسودگی تحصیلی دانشجویان به ویژه دانشجویان پزشکی از روش طرحواره درمانی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، پایستگی تحصیلی، فرسودگی تحصیلی، دانشجویان پزشکی
  • سکینه شریفاتی*، محمدرضا نیلی احمد آبادی، حمیدرضا مقامی صفحات 28-38
    اهداف

    یکی از بسترهایی که می تواند در امر آموزش و یادگیری بسیار نقش آفرینی کند ، شبیه سازی آموزشی می باشد. با توجه به مزایایی که این فن آوری دارد ، پژوهش حاضر به بررسی تاثیر آموزش درس شیمی با استفاده از شبیه سازی آموزشی بر توانایی فضایی و مهارت های حل مسئله دانش آموزان دخترسال دهم شهرتهران می پردازد.

    روش ها:

     پژوهش کاربردی و با روش نیمه آزمایشی طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری این پژوهش  کلیه دانش آموزان دختر  پایه ی دهم  منطقه 2 شهر تهران (1310نفر) در سال تحصیلی 98-97 می باشند که 60 نفر از آن ها (30 نفر گروه آزمایش) و (30 نفر گروه کنترل) با روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل آزمون ترکیبی دو آزمون توانایی فضایی مونته سوتا و پایول نیوتن و هلن بریستول  و آزمون حل مسئله محقق ساخته می باشد.

    یافته ها:

     یافته های پژوهش نشان داد بعد از کنترل اثرات پیش آزمون، در متغیر توانایی فضایی تفاوت معنی داری بین دو گروه آزمایش و کنترل وجود داشت بنابر این می توان گفت شبیه سازی آموزشی بر توانایی فضایی و مهارت حل مسئله دانش آموزان موثر بوده است. در چرخش ذهنی نیز ، ادراک فضایی و دیداری سازی فضایی تفاوت معنی داری بین دو گروه آزمایش و کنترل وجود داشت پس می توان گفت شبیه سازی آموزشی در بهبود مولفه های توانایی فضایی دانش آموزان نیز موثر بوده است.

    نتایج

    نتایج پژوهش  پیش رو نشان داد استفاده از شبیه سازی در آموزش درس شیمی بر توانایی فضایی و مهارت حل مسئله دانش آموزان  تاثیر دارد و باعث افزایش توانایی فضایی و مهارت حل مسئله درس شیمی در دانش آموزان می شود.

    کلیدواژگان: شبیه سازی آموزشی، درس شیمی، توانایی فضایی، مهارت حل مسئله
  • خلیل برهانزهی، زهرا ابراهیمی ریگی، الناز یزدان پرست، محسن حسین بر، هاجره ابراهیمی ریگی* صفحات 39-48
    مقدمه

    علی رغم اینکه دوره کارورزی در عرصه، با هدف ارتقاء شایستگی بالینی، افزایش اعتماد به نفس، کسب استقلال و تسهیل گذر نقش از دانشجویی به پرستاری بالینی طراحی شده است این دوره کارایی موثر را ندارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان ارایه مسئولیت به دانشجویان کارورزی در عرصه از دیدگاه دانشجویان، مربیان و پرسنل بیمارستان انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی بود که با مشارکت 30 نفر دانشجو، 30 نفر پرسنل بیمارستان و 10 نفر مربی در سال 1397 در کرمان و به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه جمعیت شناختی و پرسشنامه بررسی میزان ارایه مسئولیت از دیدگاه پرسنل بیمارستان، مربیان و دانشجویان بودند که پس از روان سنجی مورد استفاده قرار گرفتند. تحلیل داده ها با استفاده از آنالیز توصیفی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام شد. سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.

    نتایج

    نتایج این مطالعه از دیدگاه سه گروه پرسنل، دانشجویان و مربیان نشان داد که بیشتر پرسنل به علت عدم مهارت کافی دانشجو خودشان مراقبت از بیمار را انجام می دادند و دانشجویان در امر مراقبت از بیمارانی که مسئولیت آن ها به عهده خود پرسنل بود، مشارکت داده می شدند. تنها مراقبتی که به عهده دانشجو گذاشته می شد، کنترل علایم حیاتی بود.

    نتیجه گیری

    در صورتی که آموزش بالینی دوره کارورزی در عرصه همراه با دادن مسئولیت و مهارت های پیچیده به دانشجویان باشد رسیدن به استقلال کاری در دانشجویان پرستاری محقق خواهد شد.

    کلیدواژگان: مسئولیت، کارورزی در عرصه، دانشجویان پرستاری، مربی پرستاری، پرستار
  • سحر ولیمقدم زنجانی، نقی کمالی*، محمد مجتبی زاده صفحات 49-61
    مقدمه

    بین المللی سازی آموزش عالی واکنشی فعال و مبتکرانه به پدیده جهانی شدن است و این فرایند برابر اسناد بالادستی کشور به عنوان یک اولویت و ضرورت برای آموزش عالی تعیین شده است.هدف از انجام پژوهش طراحی و اعتباریابی الگوی بین المللی سازی آموزش عالی برای دانشگاه های علوم پزشکی کشور بود.

    روش کار

    برای انجام پژوهش از روش تحقیق ترکیبی استفاده گردید.در بخش کیفی از طریق نظریه زمینه ای با بررسی متون و مصاحبه نیمه ساختار یافته با 20 نفر از خبرگان الگوی بین المللی سازی طراحی و در بخش کمی اعتبار و برازش الگو با تکمیل پرسشنامه توسط 124 نفر از صاحبنظران از طریق تحلیل مدل یابی معادلات ساختاری تعیین شد.

    نتایج

    الگوی بین المللی سازی آموزش عالی دانشگاه های علوم پزشکی داری 16 عامل اصلی و 71 عامل فرعی است، عوامل اصلی شامل 8 عامل شرایطی (حاکمیت-مدیریت دانشگاه-اساتید- فناوری اطلاعات-زبان و فرهنگ-ساختار دانشگاه-مدیریت منابع انسانی-مدیریت منابع فیزیکی و مالی) 4 عامل فرایندی (کارکرد دولت- مدیریت امور بین الملل- آموزش بین المللی- پژوهش بین المللی) و 4 عامل پیامدی (توسعه کشور- توسعه دانشگاه-دانشجو و دانش آموخته-تعالی سازمانی دانشگاه) است. در بخش کمی نتایج تحلیل عاملی مرتبه اول و دوم نشان داد که عوامل 16 گانه دارای بار عاملی کافی جهت پیش بینی الگوی بین المللی سازی آموزش عالی هستند. شاخص های اندازه گیری برازش الگوی نهایی از جمله مقدار نسبت مجذور خی به درجه آزادی (CMIN/DF) برابر با 068/2 ، مقدار شاخص ریشه دوم میانگین مربعات باقی مانده (RMSEA) برابر با 057/0 ، میزان شاخص نکویی برازش (GFI)، شاخص تعدیل شده نکویی برازش (AGFI)، شاخص برازش تطبیقی (CFI)، شاخص برازش هنجار شده بنتلر بونت (NNFI)، شاخص برازش توکر-لویس (TLI)، شاخص برازش افزایشی (IFI) و شاخص برازش نسبی (RFI) بالاتر از 90/0 بودند.

    کلیدواژگان: بین المللی سازی-آموزش عالی-الگو-دانشگاه علوم پزشکی
  • زینب سادات جوادی*، حمیدرضا آراسته، حسین عباسیان، بیژن عبداللهی صفحات 62-71
    مقدمه

    با توجه به هم زمان بودن آموزش و درمان در بیمارستان های آموزشی و تاثیرپذیری از یکدیگر و اهمیت نقش درمانی و آموزشی دستیاران در بیمارستان های آموزشی، کیفیت آموزش دستیاران تخصصی تحت تاثیر این طرح قرار گرفته است. هدف از این مطالعه شناسایی و تبیین عوامل تاثیرگذار بر کیفیت آموزش دستیاری تخصصی در اجرای طرح تحول سلامت است.

    روش ها

    مطالعه کیفی حاضر با رویکرد تحلیل محتوا در بهار 1398 بر روی 24 نفر از مدیران، استادان و دستیاران دانشگاه علوم پزشکی مشهد به روش نمونه گیری هدفمند و تا رسیدن به اشباع نظری و با رعایت محرمانه بودن اطلاعات انجام شد. داده ها به روش مصاحبه نیمه ساختار یافته جمع آوری، و با نرم افزار MAXQDA10 سازماندهی و مقوله بندی و تحلیل شد.

    یافته ها

    داده ها در سه محور اصلی بار درمانی، آموزش بالینی، نظارت بر فرآیند و 9 محور فرعی اولویت درمان بر آموزش، افزایش تعداد بیماران، اخلاق حرفه ای (خطای پزشکی، رضایتمندی)، مهارت دستیاران، آموزش استاد به دستیار، آموزش تیوری، ضعف مدیریت و کارشناسی طرح، عدم تفکیک صحیح بودجه و زمان آموزش و درمان و پژوهش، ضعف تخصیص منابع و امکانات استخراج شدند.

    نتیجه گیری

    یافته ها پژوهش نشان داد در اجرای طرح تحول نظام سلامت، کیفیت آموزش پزشکی تخصصی در سه بعد بار درمانی، آموزش بالینی، نظارت بر فرآیند از این طرح تاثیر پذیرفته است. با توجه به این ابعاد، لزوم توجه به بحث آموزش پزشکی دستیاران تخصصی در بیمارستان های آموزشی در مراحل بعدی اجرای این طرح و یا طرح هایی از این قبیل، ضروری است.

    کلیدواژگان: طرح تحول نظام سلامت، کیفیت آموزش دستیاری، دستیار
  • حسین مومنی مهموئی*، غلامرضا حسن پور دهنوی، مهدی زیرک، علی اکبر عجم صفحات 72-81
    مقدمه

    غیر اثربخش بودن آموزش ها یا برنامه‎های درسی نامطلوب، زمینه پرورش افراد با صلاحیت‎های پایین را فراهم می‎آورد. در این میان ارتقاء و کیفیت ‎بخشی به برنامه ‎های درسی موجود بسیار حایز اهمیت است. هدف پژوهش واکاوی ابعاد برنامه ‎درسی زاید دوره متوسطه دوم آموزش فنی حرفه ای شاخه کاردانش بود.

    روش‎ کار: 

    تحقیق حاضر از نظر ماهیت پژوهش کیفی و از حیث نوع مطالعه تحلیل محتوا بود. برای دست یابی به اجماع نظر متخصصان از مصاحبه نیمه ساختارمند به روش نمونه گیری گلوله برفی استفاده شد که اشباع نظری  در مصاحبه 11 محرز گردید. سپس با استفاده از تحلیل محتوای کیفی استقرایی داده های حاصل از مصاحبه ‎ها کدگذاری شد و در نهایت با نرم افزار کیفی مکس کیودا 12 مدل و ابعاد برنامه درسی زاید استخراج گردید.

    نتایج

    مدل به دست آمده شامل ابعاد و مولفه های محتوا (محتوای دانشی، مهارتی و نگرشی)، ویژگی های ساختاری (حرفه ای گرایی، حمایت گرایی، تمرکز، رسمیت، سیاست گرایی و پیچیدگی)، فضای آموزشی (امکانات آموزشی، وسایل کمک آموزشی، منابع مالی، شبکه ارتباطی و محیط آموزشی)، ویژگی های فراگیران (توانایی انگیزشی، توانایی ذهنی، توانایی شناختی، توانایی فنی و توانایی نیل به هدف)، ویژگی های یاددهندگان (خلاقیت، توانایی علمی، توانایی انگیزشی و ویژگی شخصیتی) و فرایندهای آموزشی (نیازسنجی نامطلوب، طراحی، اجرا و ارزشیابی) هستند. 

    نتیجه‎ گیری:

     یافته‎ های پژوهش حاکی از آن است که ابعاد و مولفه های گوناگونی در پیدایش و شکل گیری برنامه‎ درسی زاید وجود دارد. این نوع از برنامه درسی به طور نسبی در همه دوره ها و مقاطع تحصیلی از آموزش متوسطه شاخه کاردانش گرفته تا آموزش عالی حتی دوره های علوم پزشکی نیز می تواند وجود داشته باشد.

    کلیدواژگان: واکاوی، برنامه درسی، برنامه درسی زاید، فنی حرفه ای، کاردانش
|
  • Atefe Najafi, Ali Khanekashi*, Alireza Homayoni Pages 1-9
    Introduction

    Academic vitality is one of the important variables in academic achievement, which is influenced by several factors. Therefore, this study was conducted with the aim of modeling academic vitality based on meta-cognitive beliefs by mediating perceptions of classroom environment in students.

    Method

    The research design was a correlation research based on the structural equation modeling method. The statistical population of this study consisted of all female students of the 10th and 11th grade students of Fereydoun Nazarard in the academic year 98-97. 342 students were selected by stratified random sampling. To collect data, the study was conducted by Hussein Chari and Dehghanizadeh (1391) Wales meta cognitive beliefs (1997) and Jennetry et al. (2002) used. Data were analyzed using descriptive statistics and structural equation modeling (SEM).

    Results

    The results of the findings showed that the research model is fit and 35% academic vitality can be explained by metacognitive beliefs and perceptions of the classroom environment. Also, there was a significant negative correlation between metacognitive beliefs and academic vitality, and there was a significant positive correlation between perception of classroom environment and academic vitality.

    Conclusion

    The results of this study indicate the importance of the role of meta-cognitive beliefs and perceptions of the classroom environment in predicting studentschr(chr('39')39chr('39')) academic vitality. Regarding the results, implementing programs to improve meta-cognitive beliefs and enhancing the correct perception of classroom environments in students can help improve and increase academic vitality.

    Keywords: metacognitive beliefs, Academic vitality, perceptions of the classroom environment
  • Gholamreza Ebrahimzadeh, Houshang Jadidi*, Yahya Yarahmadi, Omid Moradi Pages 10-19
    Introduction

    The purpose of the present study was to develop a causal model of academic satisfaction based on academic self-confidence and academic optimism mediated by cognitive strategies among male students.

    Methods

    The research method was correlational descriptive type. The statistical population included male high school students in Hamedan in the academic year 2019-2020. The sample size consisted of 338 persons which were selected randomly through two-stage cluster sampling method. The research tools included Lent et al satisfaction questionnaire, Azadichrs academic self-confidence, Tschannen‐Moran et al Academic Optimism Scale, and Karamichrs meta-cognitive strategies. Data were, then analyzed by means of structural equation modeling approach.

    Results

    The findings obtained from statistical analysis showed that there was a significant causal relationship between academic self-confidence and academic optimism with metacognitive strategies and academic satisfaction. It was also found that the causal relationship between metacognitive strategies and academic satisfaction was significant.

    Conclusion

    Finally, the results emphasized the mediating role of metacognitive strategies in establishing the relationship between these variables. Based on the findings, it is suggested to use metacognitive strategies, academic self-confidence and academic optimism to increase studentschracademic satisfaction.

    Keywords: Academic Self-Confidence, Academic Optimism, Metacognitive Strategies, Academic Satisfaction
  • Effat Aye, Vali Mehdinezhad*, Hosein Jenaabadi Pages 20-27
    Background and Aims

    Medical students due to the difficulty of the lessons and future job sensitivity need to academic buoyancy and sometimes experiencing academic burnout. As a result, the aim of this research was determine the effectiveness of schema therapy on academic buoyancy and academic burnout of medical students.

    Methods

    This research was a semi-experimental with a pre-test and post-test design with a control group. Research population was medical students of Birjand University of medical sciences in 2017-18 academic years. Research sample was 40 people that selected by available sampling method and randomly assigned to two equal groups. The experimental group trained 8 sessions of 90 minutes by schema therapy and the control group didn’t receive any training. To collect data used from the questionnaires of academic buoyancy and academic burnout. Data analyzed with using of SPSS-19 software and by method of multivariate analysis of covariance.

    Results

    The findings showed that there was a significant difference between the experimental and control groups in the variables of academic buoyancy and academic burnout. In other words, schema therapy led to increase the academic buoyancy and decrease the academic burnout of medical students (P<0/001).

    Conclusions

    The results indicate the effectiveness of schema therapy in improving the academic buoyancy and academic burnout. Therefore, it is suggested to counselors and education experts that to increase the academic buoyancy and decrease the academic burnout of students especially medical students use from the schema therapy method.

    Keywords: Schema Therapy, Academic Buoyancy, Academic Burnout, Medical Students
  • Sakinah Sharifati*, MohamadReza Nili Ahmad Abadi, Hamid Maghami Pages 28-38
    Aims

    One of the contexts that can play an important role in teaching and learning is educational simulation. Given the benefits of this technology, the present study investigates the impact of chemistry education using educational simulation on the spatial ability and problem solving skills of tenth grade female students in Tehran.

    Methods

    This is a quasi-experimental study with pretest-posttest design with control group. The statistical population of this study consisted of all 10th grade female students in district 2 of Tehran city (1310 students) in the academic year 97-98. 60 of them (30 experimental group) and 30 control group were selected by convenience sampling method. were chosen. The research tools included a combination of two tests of the spatial ability of Montana and Paul Newton and Helen Bristol and a researcher-made problem solving test.

    Results

    Findings showed that after controlling for pre-test effects, there was a significant difference in spatial ability between the two experimental and control groups. Therefore, it can be said that educational simulation was effective on studentschr('39') spatial ability and problem solving skills. In mental rotation, spatial perception and spatial visualization, there was a significant difference between the two experimental and control groups, so it can be said that educational simulation was also effective in improving the components of studentschr('39') spatial ability.

    Results

    The results of the present study showed that the use of simulation in chemistry instruction affects the students chr('39')spatial ability and problem solving ability and increases the studentschr('39') ability to solve the problem of chemistry.

    Keywords: Educational simulation, Chemistry lesson, Spatial ability, Problem solving skills
  • Khalil Borhanzehi, Zahra Ebrahimi Rigi, Elnaz Yazdan Parast, Mohsen Hossein Bor, Hajareh Ebrahimi Rigi* Pages 39-48
    Introduction

     Even though the nursing internship course has designed to promote clinical competence, increase self-confidence, achieve independence and, facilitate the role transition from a student to a clinical nurse, this course is not useful. Therefore, the current study aimed to investigate the level of responsibility for nursing internship students, from studentschr('39') viewpoints, instructors, and hospital personnel.

    Methods

     It was a descriptive cross-sectional study with 30 students, 30 hospital staff, and ten instructors in Kerman in 2018. A simple random sampling method used. The data gathering tool was a demographic questionnaire and a questionnaire on the level of responsibility provided from the viewpoints of hospital staff, instructors, and students, which used after the psychometric test. Data analysis performed using descriptive analysis.

    Results

     The results of this study from the viewpoints of personnel, students, and instructors showed that most staff cared for the patient due to the lack of adequate studentschr('39') skills. Therefore, students were involved in the care of the patients who were taken care of by the personnel themselves. The only care provided by the student was control of the vital signs.

    Conclusion

     If clinical education of the nursing internship course followed by the involved responsibility and skills of students, nursing students will achieve occupational autonomy.

    Keywords: responsibility, internship, nursing students, nurse instructor, nurse
  • Sahar Valimoghaddam Zanjani, Naghi Kamali*, Mohammad Mojtabazadeh Pages 49-61
    Introduction

    Internationalization of higher education is an active and creative response towards the globalization phenomenon. The process of internationalization according to national upper documents in the country is assigned as a priority and necessity. The objective of the study is to design and evaluate the model of internationalizing higher education in the state universities of medical sciences.

    Methods

    Study was performed using a mixed method. In the qualitative section, through grounded theory the review of texts and the semi-structured interviews with 20 experts of the international model were designed and in the quantitative section of the validity and fit of the model, completed a questionnaire by 124 people The experts have been identified through structural equation modelling analysis.

    Results

    The internationalization model of higher education in medical universities, there are 16 main factors and 71 sub factors, the main factors include 8 conditional factors (governance- management of university – faculty member-information technology-language and culture-structure of university- management of human resources- management of physical and financial resources), 4 process factors (government function- management of international affairs- international education, and international research) and 4 outcome factors (country development, university development, students and graduated students, organizational sublimit of the university). In quantitative section, the results of first and secondary factor analysis showed that mentioned 16 factors have sufficient load factor to predict the model. The indexes of fitness measurement of final model showed that Chi-square ratio to the degree of freedom (CMIN/DF) equals 2.068. Furthermore, the value of the index of square root of reminder squares mean (RMSE(, equals 0.057.

    Keywords: internationalization, higher education, model, university of medical sciences
  • Zeinab Sadat Javadi*, Hamidreza Arasteh, Hosein Abbasian, Bizhan Abollahi Pages 62-71
    Introduction

    Considering the importance of teaching and treatment in educational hospitals and their impact on each other and the importance of the therapeutic and teaching role of the assistants in educational hospitals, the quality of training of specialist assistants has been influenced by this project. The purpose of this study is Identification and Explaining of  Affecting Factors Qquality of Residents Education in the Healthcare Transformation Plan System.

    Methods

    This qualitative study was performed with qualitative content analysis in spring of 1398 on 24 managers, faculty members and medical assistants of Mashhad University of Medical Sciences by purposeful sampling method until reaching to the theoretical saturation and confidentiality of the data was carried out. Data were collected by semi-structured interviews, organized, categorized, and analyzed by MAXQDA10 software.

    Results

    The data were extracted based on three main axes of treatment burden, clinical education, and process monitoring. Furthermore the data were also extracted based on 9 axis of treatment priority of treatment on education, increasing the number of patients, professional ethics (medical error, satisfaction), the skills of assistants, teacher-assistant teaching, theoretical  training, management weakness and  expertise of the project, the lack of proper separation of the budget, the time of education, treatment, and  research, the lack of allocation of resources and facilities

    Conclusions

    The findings of this study indicate that the quality of medical education in the implementation of the health  system reform plan has been influenced in three aspects treatment burden, clinical education, and process monitoring. Regarding to these issues it is necessary to pay attention to the medical education of specialized residents in educational hospitals in the next step of implementation this plan or such plans is necessary.

    Keywords: Healthcare Transformation Plan System, Quality of Residents Education, Resident
  • Hossein Momeni Mahmouei*, Gholamreza Hasanpour Dehnavi, Mehdi Zirak, AliAkbar Ajam Pages 72-81
    Introduction

    Undesirable teachings or curriculum prepare the ground for training unqualified people Among these, improving available curriculum are very significant. The present study aims to analyze scrap learning dimensions in technical and vocational training (work & knowledge branch) senior high schools. The study uses a qualitative approach. 

    Methodology

    The present study was qualitative in nature and in terms of the type of study it was content analysis. To achieve the experts’ consensus a semi-structured interview through a snowball sampling technique was used. Theoretical saturation was found during the 11th interview. Having used a qualitative content analysis technique, the researchers encoded the data obtained from the interviews and elicited the model and dimensions of scrap learning dimensions by using MAXQDA 12.

    Results

    The proposed model includes such dimensions and components as content (knowledge, skill, attitude), structural characteristics (professionalism, protectionism, concentration, formality, politicization, complexity), educational context (educational facilities, educational aids, financial resources, communication network, educational environment), learners’ characteristics (motivational ability, mental ability, cognitive ability, technical ability, the ability to achieve a goal), instructors’ characteristics (creativity, scientific ability, motivational ability, personality trait) and educational processes (inappropriate need assessment, designing, implementation, evaluation).  

    Conclusion

    Findings of the study indicate that there are a variety of dimensions and components which create and form the scrap learning. This type of curriculum can exist partially in all educational courses and levels ranging from work and knowledge high schools to higher education, even medical sciences.

    Keywords: Analysis, curriculum, Scrap Learning, Technical Vocational, Work, Knowledge