فهرست مطالب

زن در توسعه و سیاست - سال نوزدهم شماره 2 (تابستان 1400)

نشریه زن در توسعه و سیاست
سال نوزدهم شماره 2 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حدیثه رمضانی فر، علیرضا کلدی*، بهرام قدیمی صفحات 167-191
    نارضایتی از زندگی زناشویی، کاهش صمیمیت و فاصله گیری عاطفی زوجین به طلاق عاطفی منجر می شود. این مسئله یکی از آسیب های خانوادگی جامعه حاضر است که خانواده ها به گونه ای مختلف با آن درگیر بوده و درک و تفسیر متفاوتی از آن دارند. لذا هدف پژوهش حاضر تحلیل عوامل موثر بر طلاق عاطفی و راهبردهای مواجه با آن به روش نظریه مبنایی در میان زنان شهرستان تنکابن انجام شده است. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند 21 نفر از زنان درگیر طلاق عاطفی مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهرستان تنکابن انتخاب و با استفاده از مصاحبه عمیق اطلاعات لازم گردآوری شد. داده ها طی سه مرحله کد گذاری و تحلیل شده است. نتایج نشان می دهد مقولاتی همچون بی توجهی مردان به زنان، بی مسیولیتی، خشونت، مشکلات ارتباطی و جنسی، عدم حضور موثر در منزل و نداشتن برنامه مناسب اوقات فراغت موجب بروز طلاق عاطفی شده و عواملی همچون شرایط خانوادگی و دخالت های خانواده ها و پایگاه اقتصادی اجتماعی فرد، شغل، درآمد، مدت زمان ازدواج و سن زوجین موقع ازدواج باعث تشدید عوامل علی موثر بر طلاق عاطفی می شود. لذا راهبرد رهایی از این وضعیت در دو سطح فردی و اجتماعی مطرح شده است.
    کلیدواژگان: رابطه زناشویی، زنان، شهرستان تنکابن، طلاق عاطفی
  • رضا کریمی*، سمیه عرب خراسانی، فائزه السادات طباطبایی امیری، محمدرضا نصیری صفحات 193-221

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و مقایسه روند موضوعی مفاهیم خشونت در تحقیقات جنسیت، زنان و خانواده میان کشورهای توسعه ‏یافته و ایران در سه بازه زمانی صورت گرفته است. این پژوهش از نوع مطالعات علم ‏سنجی و با استفاده از روش تحلیل هم رخدادی واژگان و نمودار راهبردی انجام شده است. جامعه پژوهش تعداد 3246 تولیدات علمی کشورهای توسعه‏ یافته وب او نولج و 1295 مقاله فارسی منتشر در ایران از پایگاه تحقیقات پژوهشکده زن و خانواده است. بر اساس تجزیه ‏و  تحلیل داده ‏ها، واژگان هسته در قبل از سال 1380 شامل 4 کلیدواژه در پژوهش‏ های داخلی و در بازه زمانی سال 2000 در پژوهش‏ های کشورهای توسعه‏ یافته 12، دهه 1980، 14 و در فاصله میان 20002010 میلادی 30 کلیدواژه و دهه 1990، 26 و در سال های 20112020 شامل 56 کلیدواژه مرتبط بوده است. چهار کلیدواژه اصلی پیش از دهه 1980 شامل خشونت خانگی، خشونت، خشونت خانگی علیه زنان و خشونت علیه زنان معادل چهار کلیدواژه اصلی مطالعات کشورهای توسعه ‏یافته شامل خشونت خانگی، خشونت، همسر آزاری و زنان است. دو کلیدواژه اول شامل خشونت خانگی و خشونت در دو حوزه فارسی و لاتین کاملا مشابه هستند. در دهه 1980 چهار کلیدواژه نخست پژوهش‏ های داخلی شامل خشونت خانگی، خشونت، خشونت علیه زنان و همسرآزاری است که معادل کشورهای توسعه ‏یافته آن در رتبه بندی Gendered-based violence, Aggression, Battered women & Dating violence است. در دهه 1990 چهارکلیدواژه نخست پژوهش های داخلی شامل خشونت خانگی، خشونت خانگی علیه زنان، خشونت علیه زنان و خشونت شوهر است. معادل کشورهای توسعه یافته چهارکلیدواژه نخست در مطالعات لاتین شامل Intimate violence, Domestic violence, violence & Gender اشاره شده است که به نوعی تکرار کلیدواژه های دهه پیشین میلادی با تغییر در رتبه بندی و پرداخت پژوهشی به آن هاست. کلیدواژه‏ های دهه 1980 (دوره دوم) نسبت به قبل از 1380، 42درصد متفاوت بوده است و کلیدواژه‏ های دهه 1990 (دوره سوم) نسبت به دهه 1980 (دوره دوم)، 62درصد تغییر داشته است. کلیدواژه های مهم‏ قبل از 1380 خشونت خانگی، خشونت، خشونت خانگی علیه زنان و خشونت علیه زنان است. مهم‏ترین کلیدواژه های دهه 1980 خشونت خانگی، خشونت، خشونت علیه زنان، همسر آزاری، زن، خشونت جنسی، خشونت خانگی، کودک‏ آزاری، خشونت زناشویی، بارداری، پزشکی قانونی، خانواده و خشونت روان‏شناختی است. کلیدواژه های مهم دهه 1990 خشونت خانگی، خشونت خانگی علیه زنان، خشونت علیه زنان، خشونت شوهر، خشونت، همسرآزاری، عوامل موثر بر خشونت خانگی، عوامل خشونت علیه زنان، خشونت روان‏شناختی، خشونت فیزیکی، زن و خشونت فیزیکی علیه زنان است. برآیند کلی سه دهه موید این مسئله است که پژوهش ‏های حوزه خشونت در حوزه جنسیت، زنان و خانواده با موضوعات کلی قبل از 1380 شروع شده و در دهه ‏های 1380 و 1390 به صورت تخصصی‏ تر واکاوی شده ‏اند. در کشورهای توسعه یافته، مهم ترین خوشه‏ ها در قبل از دهه 1380 خشونت علیه زن، دهه 1380 خوشه قومی و در دهه 1390 خشونت خانوادگی و در ایران قبل از دهه 1380 مهم‏ترین خوشه ‏ها خشونت خانواده علیه زن، دهه 1380 نابرابری جنسیتی و دهه 1390 خشونت خانگی و خشونت جنسی است. در ایران و کشورهای توسعه ‏یافته خوشه‏ های خشونت خانگی و خشونت خانواده علیه زن در ناحیه بالغ و مرکزی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: ترسیم ساختار علم، خشونت، خشونت خانگی، خشونت علیه زنان، زنان، هم رخدادی واژگان
  • فرج الله رحیمی*، سارا محمدی، میعاد سلامی صفحات 223-242

    کارآفرینی فرایندی است که نقش حیاتی در تداوم رشد و توسعه ملی و حتی اقتصاد جهانی ایفا می‏کند. با توسعه کارآفرینی، فرصت‏های اقتصادی ‏جدید ظهور می کند و کسب وکارهای جدیدی در جامعه پدید می‏آید. امروزه، شواهد نشان می دهد که کارآفرینی زنان، با توجه به اینکه زنان نیمی از جمعیت فعال جامعه را تشکیل می دهند، می تواند به رشد تولید و فروش، افزایش سرمایه، رفاه اقتصادی، قدرت رقابت و صادرات و در کل به توسعه اقتصادی و شکوفایی خود زنان کمک کند. از این رو، پژوهش حاضر به بررسی تاثیر حمایت نیروهای نهادی رسمی و غیررسمی بر موفقیت کسب وکارهای کارآفرینانه زنان پرداخته است. با‏ توجه به ‏اینکه هدف این تحقیق بررسی تاثیر حمایت نهادهای رسمی و غیررسمی بر موفقیت کسب وکارهای کارآفرینانه زنان با نقش میانجی خودکارآمدی کارآفرینانه است، می‏توان آن را در زمره تحقیقات کاربردی قرار داد و از لحاظ نحوه گردآوری داده ‏ها، توصیفی همبستگی دانست. همچنین، جامعه آماری در این پژوهش کارآفرینان زن استان خوزستان است که به روش نمونه گیری تصادفی از نوع ساده، 283 نفر از آنان به عنوان نمونه انتخاب و بررسی شدند. ابزار جمع ‏آوری اطلاعات پرسش نامه بوده است. برای تجزیه‏ و ‏تحلیل داده‏ها از نر م‏افزار SPSS22 و AMOS18 استفاده شد. پس از بررسی و تجزیه و تحلیل داده ‏ها، نتایج پژوهش بیانگر تاثیر مثبت و معنادار حمایت نیروهای نهادی رسمی و غیررسمی بر موفقیت کسب وکارهای کارآفرینانه زنان است و خودکارآمدی کارآفرینانه در رابطه بین حمایت نهادهای رسمی و غیررسمی و موفقیت کسب و کارهای کارآفرینانه نقش میانجی را ایفا می‏کند.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی کارآفرینانه، کارآفرینی، موفقیت کسب وکار، نهادهای رسمی، نهادهای غیررسمی
  • حمیده دباغی* صفحات 243-267
    انباشتگی نقش و وظایف متعدد شغلی و خانوادگی در دانشگاه برای بانوان دانشگاهی تعارض هایی به همراه دارد. برای پاسخ به دو سوال مهم درباره اینکه: شغل بانوان هییت علمی در دانشگاه چه ویژگی هایی دارد؟ و بانوان دانشگاهی چه تعارض هایی را در تناسب میان کار و خانواده تجربه می کنند؟ از رویکرد کیفی، انجام دادن مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته با 26 نفر از بانوان دانشگاهی در رشته های مختلف دانشگاهی و تحلیل تماتیک متون مصاحبه ها با کمک نرم افزار Max Q.D.A ورژن 2018 استفاده شد. در این مطالعه، از چارچوب و معیارهای یک شغل خوب برای بانوان و نظریات تعارض کار زندگی استفاده شده است. یافته ها حاکی از استخراج 2 مقوله اصلی، 6 مقوله فرعی، 25 مفهوم و بیش از 282 عبارت است که در این تحلیل ها فقط از 161 عبارت به طور مستقیم استفاده شد. ماهیت شغل اعضای هییت علمی مزایایی مانند انعطاف زمان، دستمزد و حضور اجتماعی به همراه دارد، اما مشکلاتی مانند وظیفه محوری، استمرار وظایف شغلی موجب می شود بانوان دانشگاهی همواره دغدغه شبانه روزی داشته باشند و حتی به رغم حضور در خانه، با احساساتی مانند تنش، فشار زمانی، عذاب وجدان مادری، فراموشی نقش و غیره مواجه باشند. درواقع، بانوان دانشگاهی دچار تعارض هایی در مناسبات کار و زندگی خود می شوند که هم در حوزه نقش مادری، نقش همسری، ارتباط با والدین و خویشان و هم اولویت های شخصی شان ادامه دارد.
    کلیدواژگان: تحلیل تماتیک، تعارض کار زندگی، زنان دانشگاهی
  • ناهید سلیمی*، سید حسین کاظمی صفحات 269-304

    در‏هم ‏تنیدگی فرایند برنامه‏ ریزی حوزه زنان و خانواده در موضوع عدالت جنسیتی با گفتمان‏ها و جریان‏ های سیاسی و اجتماعی به پیچیدگی مسایل زنان در فرایند خط ‏مش ی‏گذاری منجر شده است. این پژوهش کوشیده است با تاکید بر این امر که خط‏ مشی‏ های عدالت جنسیتی در ایران در دو دهه اخیر متکثر و متعارض بوده ‏اند، به واکاوی دلایل و نحوه ایجاد تشتت در فرایند خط ‏مشی‏ گذاری با محوریت نقش ‏آفرینی بازیگران پیدا و پنهان بپردازد. در این مسیر، این پژوهش در ابتدا گفتمان‏ های غالب در خط‏ مشی ‏های نهایی را به روش تحلیل گفتمان انتقادی لاکلا و موفه و به منظور بازنمایی تشتت موجود تحلیل کرده و در ادامه براساس نظریه اتخاذی در پژوهش، مبنی بر اثری که خرده‏ سیستم ‏ها بر جهت ‏نهایی خط‏ مشی ‏ها دارند، به تحلیل روایت و احصای روایت‏های بازیگران فرعی فرایند خط‏ مشی‏ گذاری پرداخته است. یافته ‏ها نشان می‏دهد که متاثر از تعدد گفتمانی خرده‏ سیستم‏ها، خط‏ مشی ‏های رسمی حوزه زنان و خانواده با محوریت عدالت‏ جنسیتی در بسیاری از موارد دچار تعدد جهات نهایی هستند. به طور مشخص، زمانی که دال‏ های اصلی خط‏ مشی ‏ها با روایت‏ های بازیگران مقایسه می‏شود، نفوذ قدرت غیرمستقیم ایتلاف ‏های گفتمانی در فرایند مسیله‏ شناسی و راه‏ حل‏ دهی خط‏ مشی‏ گذاری کاملا مشهود است.

    کلیدواژگان: تحلیل گفتمان، خط‏مشی‏گذاری، روایت خط‏مشی، عدالت جنسیتی، گفتمان خط‏مشی
  • محمد حکاک، حسن کولیوند* صفحات 305-328

    امروزه، در کشورهای در حال توسعه، مشارکت زنان در سطوح عالی سازمان ‏ها نسبت به مردان کمتر است. ازاین رو، تیوری رهبری تضایفی، رویکردی فرانوگرا به رهبری دارد که حضور زنان در جایگاه رهبری سازمان را به منزله عامل هم ‏افزایی مفهوم ‏سازی می‏کند. از سوی دیگر، با توجه به اهمیت سطح بلوغ قابلیت ‏های کارکنان و پایداری سرمایه ‏های انسانی در سازمان‏ها، هدف اصلی این پژوهش مطالعه تاثیرگذاری سبک رهبری تضایف‏ گرای زنان بر توسعه پایداری سرمایه ‏های انسانی است و در این زمینه سطح بلوغ قابلیت‏های کارکنان به منزله متغیر میانجی مطالعه شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی است. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه الگوی بلوغ قابلیت کارکنان کورتیس (2009)، پرسش نامه‏ رهبری تضایفی الهی و آیباغی اصفهانی (1395) و پرسش نامه پایداری سرمایه‏ های انسانی آیباغی اصفهانی و همکاران (2017) استفاده شده است. روایی پرسش نامه ‏ها براساس روایی محتوا و پایایی آن ها نیز با آزمون آلفای کرونباخ، به ترتیب، با مقدار 84/0، 89/0، 91/0 محاسبه شد. تحلیل داده‏ها با استفاده روش معادلات ساختاری از طریق نرم افزار Amos انجام شد. جامعه آماری پژوهش کلیه مسیولان، کارشناسان و کادر درمان مرکز درمانی، آموزشی و پژوهشی بعثت نهاجا به تعداد 443 نفرند. حجم نمونه آماری مورد نیاز از طریق جدول کرجسی و مورگان 210 نفر تعیین شد و افراد نمونه با استفاده از روش نمونه ‏گیری تصادفی انتخاب شدند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که سبک رهبری تضایف‏ گرای زنان بر سطح بلوغ قابلیت کارکنان و توسعه پایداری سرمایه‏ های انسانی تاثیرگذار است و همچنین سطح بلوغ قابلیت کارکنان نیز بر توسعه پایداری سرمایه ‏های انسانی تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: رهبری تضایف‏ گرای زنان، پایداری سرمایه انسانی، سطح بلوغ قابلیت‏ کارکنان، مرکز درمانی، آموزشی و پژوهشی بعثت نهاجا
  • نفیسه شریفی*، امیلیا نرسیسیانس صفحات 329-349
    این مقاله برآمده از مطالعه مردم نگاری است که روی تجارب جنسی 15 نفر از دانشجویان مرد متولد دهه 1370 در تهران انجام شده است. با تحلیل مصاحبه های عمیق و با استفاده از نظریه مردانگی هژمونیک کانل، این مقاله بحث می کند که هنجار باکرگی چه نقش و معنایی در بازتولید ایدیال های مردانه یا تولید اشکال جدید مردانگی برای گروه نسلی مورد مطالعه دارد. جدای از مردانگی هژمونیک که رابطه جنسی را حق خود و حفظ باکرگی را وظیفه و مسئولیت زن می داند، سه گروه دیگر نیز، در طیفی از مردانگی ها تحلیل شده است: «مردانگی معذب»، «مردانگی اخلاق مدار» و «مردانگی رها». مردانگی معذب نزدیک ترین به مردانگی هژمونیک است، زیرا به هنجار باکرگی اهمیت می دهد، اما احساس عذاب وجدان دارد که در عمل به این هنجار پایبند نیست. مردانگی اخلاق مدار با آنکه منتقد هنجار باکرگی است، خود را مسیول و نگران آینده زن و جایگاه اجتماعی او می بیند و همچنان ریشه های مردانگی هژمونیک در آن قابل تشخیص است. در سوی دیگر طیف، مردانگی رها قرار دارد که در عقیده و عمل منتقد هنجار باکرگی است. این مقاله تاکید می کند که هر یک از این اشکال مردانگی را نمی توان به منزله مقوله هایی جدا از هم دید و هریک با دیگری در عین تفاوت، هم پوشانی دارد.
    کلیدواژگان: باکرگی، جنسیت، مردانگی، مردم نگاری، مطالعات مردانگی
|
  • Hadiseh Ramezanifar, Alireza Kaldi *, Bahram Ghadimi Pages 167-191
    Dissatisfaction with married life, reduced intimacy and emotional distance between couples leads to emotional divorce. Therefore, the purpose of this study is to analyze the factors affecting emotional divorce and strategies to deal with it using the basic theory method among women in Tonekabon. Using purposive sampling method, 21 women involved in emotional divorce referred to counseling centers in Tonekabon were selected and the necessary information was collected using in-depth interviews. The data is encoded and analyzed in 3 steps. The results show that categories such as men's neglect of women, irresponsibility, violence, communication and sexual problems, lack of effective presence at home and lack of proper leisure programs cause emotional divorce and factors such as family conditions and family and base interventions. Socioeconomic status of the individual, occupation, income, duration of marriage, and age of the couple at the time of marriage exacerbate the causal factors affecting emotional divorce. Therefore, the strategy to get rid of this situation has been proposed at both individual and social levels
    Keywords: emotional divorce, Women, Marital Relationship, Tonekabon City
  • Karimi Karimi *, Somayeh Arab Khorasani, Faeze Tabatabai, Mohammadreza Nasiri Pages 193-221

    purpose of the present study identifying and comparing the thematic trend of concepts of violence in research on gender, women, family between developed countries and Iran in three time periods based co-word, network analysis, and science visualization tools. Methods Bibliometrics methodology and social network analysis are used. Population comprises 3246 records in developed countries from Web of Knowledge and 1295 records from Women and Family Research . The results indicated that the core words before 2001 included 4 keywords, 2011 -2010, 14 keywords and 2011-2020, 22 keywords. The keywords of the 2001-2010 (second period) were 42% different than before 2001 and The keywords of the 2011-2020 (third period) compared to the 2001-2010s (second period) have changed by 62%. The overall result of the three decades confirms that research in the field of violence in the studies gender, women and the family with general topics started before 2001 and in the 2001-2010s and 2011-2020s have been analyzed in a more specialized way. In developed countries, the most important clusters before the before 2001 were violence against women, in the 2001-2010s, ethnic clusters, and in the 2010-2020, domestic violence, and in Iran, before the 2001s, the most important clusters were domestic violence against women, 2001-2010 gender inequalities,2010-2020 and domestic violence and sexual violence. In Iran and developed countries, clusters of domestic violence and domestic violence against women are located in the adult and central regions.

    Keywords: Violence, Women, domestic violence against women, Domestic Violence, Co-word analysis, Knowledge Structure
  • Farajallah Rahimi *, Sara Mohammadi, Miad Salami Pages 223-242

    Entrepreneurship is a process that plays a vital role in the continuation of national growth and development and even the global economy. The improvement of entrepreneurship creates new economic opportunities and businesses in society. Today, evidence shows that women entrepreneurship, given that women make up half of the active population, can increase production and sales, increase capital, economic prosperity, competitiveness and exports, and overall economic development and Help women flourish themselves. The present study was performed to assess the effect of Institutional Proponents of Women’s Entrepreneurial Business success through the Mediating Effect of Entrepreneurial Self-Efficacy (Studied Case, Entrepreneurial Women of Khuzestan Province). The sampling method was a simple random sampling technique and data were collected using questionnaire. A total of 283 questionnaires were administered to the participants. Data were analysed using version 22.0 of SPSS and AMOS 18 software. A positive and significant relationship was observed between institutional proponents and women’s entrepreneurial business success. Entrepreneurial self-Efficacy play a mediating role in the relationship between institutional proponents and women’s Entrepreneurial Business success. At the end of the study, research implications and limitations were discussed for future studies.

    Keywords: Entrepreneurship, Business success, Entrepreneurial Self Efficacy, Formal institutions, Informal Institutions
  • Hamideh Dabbaghi * Pages 243-267
    The accumulation of multiple responsibilities of jobs and family roles poses conflicts for academic women. In this paper, we intended to answer two important questions about “What is the main features of academic women’s job? What are the most important conflicts experienced by women at work and in the family? To answer these questions has taken advantage of a qualitative approach, in-depth and semi-structured interviews with 26 academic women, and finally a thematic analysis using Max Q.D.A 2018. In this study, many theories like a framework for explaining a favorite job for women and many theories of work-life conflicts have been used to understand the final findings. The findings indicate the extraction of 2 main themes, 6 subthemes, 25 concepts and 282 conceptual codes. In addition, the nature of job as a faculty member brings advantages like: good payment, social presence, but some disadvantages such as the task based, the steady and demanding job which make academic women always worried and stressful, to have time pressure, and to experience torment of mother, forgetfulness of role and so on. In fact, academic women experience conflicts related to their motherhood, the role of spouse, relationships with parents and relatives, and personal priorities.
    Keywords: Work-Life Conflict, Academic Women. Thematic Analysis
  • Nahid Salimi *, Seyyed Hosein Kazemi Pages 269-304

    Being entangled with the political and social discourses and currents, the policy-making process for women and the family in the field of gender justice has faced high level of complexity in Iran. As a result, many fragmented and conflicting policies has been developed especially over the last two decades. In this way, by focusing on the role of policy actors, this study aims to investigate the discursive causes of this obvious inconsistency in the relevant policy-making process. To do so, by using Laclau and Mouffe's critical discourse analysis theory, firstly, we analyze the dominant discourses as manifested in policy documents in order to represent the existing fragmentation. Then, based on the policy subsystems theory and its arguments about the effect of policy subsystems on the directions of policies, we explore the policy narratives of the supporting and allied actors in the policy making process. Findings show that the gender justice policies in many cases suffer from the untamed fragmentation affected by the multiplicity of the policy subsystems’ discourses. Specifically, when the nodal points of the formal policies’ discourses are compared with the policy narratives used by the actors, the influences of discourse coalitions in the relevant problem-solving process and policy-making is quite evident.

    Keywords: Policy making, Gender Justice, Discourse analysis, Policy Discourse, Policy Narrative
  • Mohamad Hakak, Hasan Koolivand * Pages 305-328

    Today, in developing countries, women participate in higher levels of organizations is lower than men. Hence, the theory of synergistic leadership has a far-reaching approach to leadership that conceptualizes the presence of women in the leadership position of the organization as a factor of synergy. On the other hand, considering the importance of the level of maturity of employees' capabilities and the sustainability of human capital in organizations, the main purpose of this study is to investigate the impact of women-oriented leadership style on the development of sustainability of human capital. In this regard, the level of maturity of employees' capabilities has been studied as a mediating variable. The present research is applied in terms of purpose and descriptive survey in terms of research method. For data collection, Curtis (2009) Employees' Capacity Maturity Model Questionnaire, Synergistic leadership Questionnaire of elahi and Isfahani Aybaghi (2016) and Aybaghi et al. (2017) Human Capital Sustainability Questionnaire were used. The validity of the questionnaires was calculated based on content validity and their reliability by Cronbach's alpha test with 0.84, 0.89 and 0.91, respectively. Data analysis was performed using structural equation modeling and Amos software. The statistical population of the study is 443 people of all officials, experts and medical staff of Besat Nahaja Medical, Educational and Research Center. The required statistical sample size was determined through Krejcie and Morgan table of 210 people and the sample was selected using random sampling method. The results of this study showed that the Synergistic female leadership style has a positive and significant effect on the level of maturity of employees and the development of sustainability of human capital and also the level of maturity of capability of employees on the development of sustainability of human capital.

    Keywords: Synergistic Leadership, sustainability of human capital, maturity level of staff capability, Besat Nahaja Medical, Educational, Research Center
  • Nafiseh Sharifi *, Emilia Nercissians Pages 329-349
    This paper bases on an ethnographic study on the sexual experiences of 15 male university students belong to the 1990s generation in Tehran. Through conducting in-depth and semi-structured interviews with men to understand their sexual experiences at an intersection with their socio-cultural, economic, and religious backgrounds, we highlight the role of female virginity in reconstructing hegemonic as well as "tormented," "ethical," and "loose" masculinities. By applying Connell's theory of "Hegemonic Masculinity," this paper analyses the differences and similarities between each type and argues masculinity not as a unified meaning but as a spectrum. On one end of the range is the hegemonic masculinity, which acts upon the double standard of virginity and finds it an essential feature in defining manhood. Next to it, there is a type that this paper calls "Tormented Masculinity," which considers virginity significant, and while has pre-marital sexual relations with virgin girls, feels guilty for it. Next in the spectrum is a type with a more complex approach named "Ethical Masculinity". It takes responsibility for its sexual conduct by evaluating women's social contexts and the importance of virginity for their family and future husbands. However, this paper argues that this masculinity still defines itself by controlling female sexuality, similar to hegemonic masculinity. On the other end of the spectrum, "Loose Masculinity" ignores the norm of female virginity and position himself against it. In general, by showing interviewees' different attitudes and reactions, this paper argues the multiple meanings of the norm of female virginity for this generation and the diverse range of masculine ideals that it constructs.
    Keywords: gender, Ethnography, Masculinity, Masculinity Studies, Virginity