فهرست مطالب

نشریه مدیریت و توسعه ورزش
سال دهم شماره 1 (پیاپی 25، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • عباس سبحانی*، رضا اندام، حسن بحرالعلوم، رسول فرجی صفحات 1-13

    هدف پژوهش حاضر، شناسایی و تدوین الگوی مدیریت امنیت گردشگری ورزشی در کشور بود. روش پژوهش، کیفی و مبتنی بر نظریه داده بنیاد با رویکرد سیستماتیک است. جامعه آماری این پژوهش شامل صاحب نظران، اساتید و پژوهشگران، برگزارکنندگان ، تامین کنندگان امنیت ، ورزشکاران و تماشاگران رویدادهای ورزشی بود که نمونه گیری با استفاده از روش هدفمند مبتنی بر رویکرد نظری صورت گرفت. جمع آوری اطلاعات تا اشباع نظری داده ها ادامه یافت و تعداد 17 مصاحبه فردی نیمه ساختاریافته انجام گرفت. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از روش سیستماتیک شامل کدگذاری سه مرحله ای باز، محوری و انتخابی استفاده شد. در مجموع 146 کد اولیه ایجاد شد؛ سپس تمامی کدهای مشابه در گروه خاص خود قرار گرفتند و به 19 مقوله فرعی تقلیل یافتند و نهایتا بر اساس کدهای باز ثانویه، 7 مقوله اصلی ایجاد شد که شامل ارتقای مدیریت امنیت گردشگری ورزشی، مدیریت منابع انسانی، زیرساخت ها، حفاظت فیزیکی، تدوین برنامه مدیریت امنیت، شرایط میزبانی رویداد و پیامدهای فردی و سازمانی می باشند. در ادامه و طی فرایند کدگذاری محوری و انتخابی مقوله های شناسایی شده در الگوی پارادایمی قرار گرفته و روابط بین آن ها تعیین شد؛ این الگوی پارادایمی شامل پدیده محوری، شرایط علی، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر، راهبردها و پیامدها می باشد. بدین ترتیب الگوی مدیریت امنیت گردشگری ورزشی تدوین گردید. با توجه به یافته های پژوهش می توان بیان کرد مدیران و متصدیان زمینه گردشگری ورزشی می توانند با تمرکز بر توسعه عوامل مدیریت منابع انسانی، تدوین برنامه مدیریت امنیت، حفاظت فیزیکی، زیرساخت ها، بهبود شرایط میزبانی رویدادها باعث افزایش امنیت روانی گردشگران ورزشی و برگزاری هر چه بهتر رویدادهای ورزشی شوند.

    کلیدواژگان: الگو، گردشگری ورزشی، مدیریت امنیت، نظریه داده بنیاد
  • بصیر عبدالصالحی، زهرا نوبخت رمضانی*، فریبا محمدیان صفحات 15-29
    هدف

    آینده پژوهی مشارکت در ورزش همگانی با رویکرد تحلیل تاثیرات متقابل هدف اصلی این پژوهش است. این رویکرد با تحلیل تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم نیروهای پیشران کلیدی ورزش همگانی کشور برای برنامه ریزی در آینده بکار می رود.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیت، براساس روش های جدید علم آینده پژوهی، تحلیلی و اکتشافی است که با ترکیب مدل های کمی و کیفی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل نخبگان اجرایی و دانشگاهی بود که در باره موضوع مشارکت در ورزش همگانی، تخصص و تجربه کافی را داشتند. روش نمونه گیری هدفمند بود و حجم نمونه برابر با 15 نفر تعیین شد. داده ها از طریق پرسش نامه باز و مصاحبه و بررسی اسناد جمع آوری و از طریق وزن دهی پرسشنامه های دلفی بدست آمد. داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار میک مک تحلیل شد و تجزیه و تحلیل نهایی روی 16 ماتریس بازگشتی انجام گرفت.

    یافته ها:

     یافته های پژوهش نشان داد که نیروهای پیشران کلیدی فرهنگی و ایدیولوژیک، اقتصادی و صنعتی، سرمایه مالی و انسانی، دستاورد مشارکت، سیاسی و اجتماعی بیشترین تاثیرگذاری و تاثیرپذیری را بر آینده مشارکت در ورزش همگانی دارند. در این بین عامل فرهنگی و ایدیولوژی و اقتصادی و صنعتی بیشترین سهم را در اثرپذیری مستقیم و غیرمستقیم داشتند.

    نتیجه گیری: 

    پیچیدگی ایجاد تغییر در حوزه مشارکت در ورزش همگانی از مهم ترین چالش های آینده پژوهی در این حوزه است. اما درک و شناسایی آینده این حوزه را می توان با تبیین اثرات پیشران های فرهنگی و ایدیولوژی، اقتصادی و صنعتی، سرمایه مالی و انسانی، دستاورد مشارکت، سیاسی و اجتماعی آسان نمود.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، مشارکت در ورزش همگانی، تحلیل ساختاری
  • محمدحسین قربانی*، حمیدرضا صفری جعفرلو صفحات 31-46
    هدف

    هدف از تحقیق حاضر، تدوین الگوی جامع کارکردهای ورزش و تربیت بدنی در راستای توسعه پایدار ایران بود.

    روش شناسی: 

    این پژوهش یک تحقیق کیفی بود که بر اساس نظریه داده بنیاد انجام شد. مشارکت کنندگان در تحقیق شامل 21 نفر از خبرگان و صاحب نظران در حوزه توسعه پایدار ورزش بود که با استفاده از دو روش نمونه گیری نظری و گلوله برفی انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از روش مصاحبه استفاده شد. در فرایند تجریه و تحلیل، داده های حاصل از مصاحبه در سه مرحله مورد کدگذاری باز، محوری و انتخابی قرار گرفت.

    یافته ها:

     با توجه به یافته های پژوهش، تعداد 729 برچسب مفهومی نگارش شد و از بین این موارد 81 کارکرد ورزش و تربیت بدنی در راستای توسعه پایدار شناسایی گردید که این تعداد در 17 مفهوم خلاصه شدند و این مفاهیم در نهایت چهار مقوله کارکردهای توسعه اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی را شکل دادند.

    نتیجه گیری:

     در راستای توسعه پایدار ایران می توان به ورزش و فعالیت بدنی به عنوان یک اهرم قدرتمند و اثربخش نگریست و الگوی مستخرج از این پژوهش، می تواند به عنوان یک چارچوب هدایت گر جهت برنامه ریزی و سیاست گذاری های کلان در حوزه توسعه پایدار، خصوصا در تدوین برنامه های توسعه هم در سطح کلان و هم در سطح برنامه توسعه ورزش کشور به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: ورزش، تربیت بدنی، توسعه پایدار، توسعه اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی
  • زینب مندعلی زاده*، محمد احسانی، هاشم کوزه چیان، حبیب هنری صفحات 47-60
    هدف

    هدف مقاله حاضر مطالعه مفهوم توسعه پایدار ورزش، موانع و ارایه راهکارهایی برای رسیدن به توسعه پایدار ورزش است.

    روش شناسی: 

    روش تحقیق حاضر توصیفی و کیفی است. در این راستا، از مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه با استادان مدیریت ورزشی، مدیران ورزشی، ورزشکاران و مربیان ورزش استفاده شد. تعداد مشارکت کنندگان در تحقیق 14 نفر بود. استراتژی نمونه گیری موارد حاد بود که در این رابطه از تحلیل محتوای مصاحبه ها استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که رسیدن توسعه پایدار ورزش در راستای توجه به ابعاد اقتصادی، اجتماعی و عوامل نهادی با هدف مشارکت اجتماعی محقق می شود. از دیگر نتایج تحقیق دسته بندی موانع پایداری در توسعه ورزش به موانع مدیریتی، ساختاری، محیطی، نگرشی-رفتاری و قانونی- حقوقی بود. راهکارهای توسعه پایدار که توسط صاحب نظران مطرح شد عبارت از تدوین برنامه راهبردی متناسب با تغییرات محیطی، تصویب مصوبات برنامه ای از طریق نهادهای قانونی و حقوقی از جمله مجلس شورای اسلامی، متناسب ساختن ساختار ورزش با قوانین بین المللی و برطرف کردن خلا قانونی در ورزش از طریق حقوق دانان بودند.

    نتیجه گیری:

     توجه مدیران و سیاست مداران و مشارکت تمامی نهادها می تواند زمینه را برای توسعه اهداف پایداری در توسعه ورزش و اثرات اقتصادی و اجتماعی در جامعه و نهادها فراهم آورد.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار، موانع، راهکار، ورزش
  • شیرین احمدی، سید صلاح الدین نقشبندی*، محسن باقریان فرح آبادی صفحات 61-75
    هدف

    هدف پژوهش حاضر تبیین تاثیر حکمرانی خوب بر اعتماد عمومی کارکنان سازمان ورزش شهرداری؛ نقش میانجی سکوت و آوای سازمانی بود.

    روش شناسی

     روش پژوهش توصیفی تحلیلی و همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش کارکنان سازمان ورزش شهرداری بودند. به منظور برآورد حجم نمونه از جدول مورگان استفاده گردید. حجم نمونه 317 نفر و روش نمونه گیری تصادفی ساده بود. برای جمع آوری داده ها از مقیاس های حکمرانی خوب مقیمی و اعلایی اردکانی(1390)، اعتماد عمومی نرگسیان و همکاران (1394)، سکوت سازمانی وکولا و بوراداس (2005) و آوای سازمانی هامس (2012) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که حکمرانی خوب تاثیر منفی و معکوسی بر سکوت (669/0-) و سکوت تاثیر منفی و معکوسی بر اعتماد عمومی (098/0-)، کارکنان دارد و همینطور حکمرانی خوب تاثیر مثبت و معناداری بر اعتماد عمومی (507/0)، کارکنان دارد. همچنین مدل تحقیق مبنی بر تاثیر حکمرانی خوب با اعتماد عمومی کارکنان سازمان ورزش شهرداری با در نظر گرفتن نقش میانجی سکوت و آوای سازمانی، از برازش مطلوبی برخوردار است.

    نتیجه گیری

    در جلسات مدیران می توانند با استفاده از آوا  سازمانی، اثرات سکوت را از بین ببرند. مدیر با تحریک آوای سازمانی کارکنان، خواسته های آنان را درمی یابد و در صورت پاسخگویی و حل مشکلات ، به طور خودکار مشکلات و خواسته های جمعی از کارکنان نیز که دارای سکوت سازمانی هستند از بین خواهد رفت و به دلیل از بین رفتن مشکلات و ابهامات، حتی با وجود اینکه سکوت آنان تغییری نداشته است اعتماد عمومی آن ها افزایش پیدا می کند و تاثیر منفی سکوت آنان بر اعتماد عمومیشان از بین خواهد رفت.

    کلیدواژگان: حکمرانی خوب، اعتماد عمومی، سکوت سازمانی، آوای سازمانی، سازمان ورزش شهرداری
  • احمد اسدی نیا*، نوشین بنار، مهرعلی همتی نژاد، محمد خبیری، شهرام شفیعی صفحات 77-96
    هدف

    مالکیت باشگاه ها به وسیله ی هواداران یکی از شکل های رایج اداره ی باشگاه های فوتبال است. بنابراین، هدف از این تحقیق شناسایی راهبردهای اتخاذ مدل مالکیت هواداران در باشگاه استقلال بود.

    روش شناسی:

     این تحقیق به روش کیفی و استراتژی داده بنیاد و رویکرد سیستماتیک استراوس و کوربین انجام گرفت. از طریق نمونه گیری نظری و هدفمند و براساس مصاحبه های عمیق با 8 تن از کارشناسان، داده های تحقیق جمع آوری شد. نمونه گیری تا زمانی ادامه یافت که تحقیق به اشباع نظری رسید. براساس نظریه داده بنیاد و با رویکرد سیستماتیک، داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی، تجزیه و تحلیل شدند. برای اعتبارسنجی داده ها که معادل روایی و پایایی است از دو روش بازکدگذاری توسط محقق و روش بازبینی اعضا استفاده شد.

    یافته ها:

     براساس نتایج حاصل از سه مرحله کدگذاری شامل کدگذاری باز، محوری و انتخابی، راهبردهای شناسایی شده در قالب زیرمقوله های قانونی، فرهنگی_اجتماعی، حاکمیتی، آموزشی، سازمانی و مدیریت ذینفعان، استخراج شدند.

    نتیجه گیری:

     به نظر می رسد با همکاری نهادهای مختلف کشور و ایجاد بسترهای لازم در بلندمدت و  انجام راهبردهای شناسایی شده  بتوان این مدل از مالکیت را در باشگاه استقلال اجرایی کرد.

    کلیدواژگان: باشگاه فوتبال، نظریه داده بنیاد، مالکیت، هواداران
  • مجتبی قربانی آسیابر، مهدی نادری نسب*، احمد راه چمنی صفحات 97-109
    هدف

    هدف اصلی در این مطالعه بررسی ارزش ویژه برند ورزشی در تیم های لیگ برتر فوتبال ایران بود.

    روش شناسی: 

    هدف تحقیق کاربردی و روش آن توصیفی- پیمایشی بود. محدوده مطالعاتی پژوهش، هواداران باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران در استادیوم های آزادی تهران، امام رضا (ع) مشهد، یادگار امام (ره) تبریز، نقش جهان اصفهان، غدیر اهواز بر روی باشگاه های فوتبال با توزیع جغرافیایی (منطقه ای) در لیگ برتر 97-96 انجام شد و پرسشنامه ها در این استادیوم ها توزیع گردید. روش نمونه گیری سهمیه ای - غیر احتمالی بود. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه محقق ساخته، شامل 48 سوال بود، که روایی صوری و محتوایی آن توسط اساتید مدیریت ورزشی و اقتصاد تایید شد، و آلفای کرونباخ آن 927/0 به دست آمد. برای تحلیل داده ها از رگرسیون چندگانه گام به گام، آزمون  tتک نمونه ای و آزمون فریدمن استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد تاریخچه تیم و ستاره های باشگاه بیشترین اثرگذاری و مدیریت باشگاه ها در پایین ترین سطح اثرگذاری در میان عوامل تاثیر گذار در ارزش ویژه برند از نگاه هواداران باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران است.

    نتیجه گیری: 

    بر اساس یافته های این تحقیق راهبردهای مختلف در خصوص توسعه ارزش ویژه برند، توانایی توسعه مناسب قدرت و اثربخشی برند را برای مدیران به منظور مدیریت بهتر و موثرتر برند تیم های تحت مدیریت شان ایجاد می نماید. به طور اخص، مدل پیشنهادی ارایه شده، چارچوبی روشن، دقیق و با جزییات موردنیاز برای مدیران فراهم می آورد تا از آن طریق بتوانند تصمیمات راهبردی در حوزه مدیریتی و تصمیمات مربوط به برند باشگاه خود اتخاذ نمایند.

    کلیدواژگان: برند، ارزش ویژه برند، آگاهی از برند، باشگاه
  • شهرزاد نیری*، وجیهه جوانی، حمید قاسمی صفحات 111-127
    هدف

    هدف این پژوهش بررسی این موضوع بود که تیم های ورزشی چگونه از ابزار شبکه اجتماعی اینستاگرام برای اهداف برندسازی خود استفاده می کنند و طرفداران این تیم ها به چه میزان نسبت به این برند از خود واکنش نشان می دهند.

    روش شناسی: 

    ابتدا به حساب رسمی باشگاه استقلال تهران در صفحه اینستاگرام مراجعه شد و تعداد 500 پست مورد تحلیل محتوای کیفی و کمی قرار گرفت. سپس با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون شفه بررسی شد که کدام ویژگی برند تیم، مشارکت بیشتری را از طرفداران بر می انگیزد.

    یافته ها: 

    باشگاه استقلال تهران از طریق صفحه اینستاگرام خود دو دسته ویژگی برند مشتمل بر عوامل مرتبط با محصول (موفقیت تیم، بازیکن ستاره و سرمربی) و عوامل غیرمرتبط با محصول (نشان تجاری، مدیریت، تاریخچه و سنت باشگاه، فرهنگ و ارزش های باشگاه، تصویر رویداد، حامی مالی و طرفداران) را به نمایش گذاشته بود. بیشترین فراوانی متعلق به ویژگی بازیکنان ستاره (47.6%) و کمترین فراوانی متعلق به ویژگی فرهنگ و ارزش های باشگاه (2.2%) بودند. نتایج حاصل از آزمون تحلیل واریانس حکایت از تفاوت معنی دار میان میانگین کامنت ها و میانگین لایک های هواداران بر حسب ویژگی های برند داشت. نتایج آزمون شفه نشان داد که دو مولفه بازیکنان ستاره و حامی مالی به ترتیب عامل ایجاد اختلاف معنادار در میزان لایک هواداران و ارایه کامنت توسط آنها بودند.

    نتیجه گیری: 

    شبکه اجتماعی اینستاگرام ابزار مناسبی جهت تداعی برند به واسطه محتوی پیام های تبادل شده بین هواداران و تیم های ورزشی است و می تواند در اهداف برندسازی باشگاه به کار برده شود.

    کلیدواژگان: تیم ورزشی، برند، ویژگی برند، شبکه اجتماعی، اینستاگرام
  • امین رضا بخشی چناری*، محمود گودرزی، سید نصرالله سجادی، مجید جلالی فراهانی صفحات 129-140
    هدف

    هدف از این پژوهش شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر توسعه دیپلماسی ورزشی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بود.

    روش شناسی: 

    کل فرآیند پژوهش شامل دو مرحله بود، مرحله اول پژوهش شامل: تحقیق کیفی (با استفاده از ابزار مصاحبه با اساتید دانشگاه و نخبگان، مطالعه مقالات، کتب، اسناد و مدارک)، مرحله دوم پژوهش شامل: تحقیق کمی از نوع توصیفی- تحلیلی (با استفاده از روش دلفی و AHP). پس از پایان مرحله اول پژوهش، تعداد 15 متغیر، بعد از پایان دور دوم روش دلفی و غربالگری نهایی شناسایی شد.

    یافته ها: 

    نتایج پژوهش نشان داد که برخورداری از حمایت و پشتیبانی دستگاه دیپلماسی، ارتباط منسجم و متقابل با دیگر نهادها و سازمان های ذی نفع دولتی و غیردولتی، دستور کار قرار دادن نظام نامه هدفمند با جذب نیروی انسانی خلاق در حوزه دیپلماسی ورزشی، همکاری متقابل بین وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک و پارالمپیک با وزارت امور خارجه، ایجاد نهادی متمرکز برای پیگیری اقدامات انجام شده و جلوگیری از دوباره کاری ها و...  می تواند از عوامل موثر بر توسعه دیپلماسی ورزشی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران باشد.

    نتیجه گیری:

     با توجه به یافته های به دست آمده می توان گفت که وجود یک نهاد منسجم عهده دار تدوین و اجرای دیپلماسی ورزشی ضروری به نظر می رسد. همچنین پیشنهاد می شود که وزارت ورزش و جوانان با همکاری وزارت امور خارجه به برنامه ریزی، سیاست گذاری و تعیین هدف در این حوزه، تعاملات آکادمیک، افزایش فعالیت های دانشگاه ها و... به توسعه فعالیت های دیپلماسی در حوزه ورزش بپردازد.

    کلیدواژگان: دیپلماسی ورزشی، روش دلفی، سیاست خارجی
  • سارا بوژمهرانی، سید محمدحسین رضوی، مرتضی دوستی، حسین اکبری یزدی، علیرضا الهی* صفحات 141-160
    هدف

    تحقیق حاضر با هدف شناخت موانع و راهکارهای استقرار مدیریت کیفیت در فدراسیون های ورزشی ایران انجام شد.

    روش شناسی:

     روش انجام تحقیق به صورت آمیخته (کیفی- کمی) بود؛ بدین صورت که در بخش کیفی از طریق مصاحبه های عمیق و انفرادی و نیمه ساختار یافته و همینطور تحلیل محتوای مطالعات کتابخانه ای؛ موانع و راهکارها در فرایند کدگذاری های باز و محوری شناسایی و طبقه بندی شدند و در مرحله کمی، محورهای شناسایی شده در بخش کیفی از طریق پرسشنامه مقایسات زوجی و با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی اولویت بندی شدند. مشارکت کنندگان در بخش کیفی که پرسشنامه مقایسات زوجی را هم تکمیل نمودند به صورت هدفمند و گلوله برفی از میان روسای فدراسیون های ورزشی، مدیران عالی ورزش کشور و متخصصان و صاحبنظران مدیریت ورزشی و مدیریت کیفیت، انتخاب شدند و مصاحبه ها تا مرحله اشباع نظری ادامه یافت (17 نفر).

    یافته ها:

     نتایج کدگذاری باز و محوری مصاحبه های انجام شده و همینطور مطالعات کتابخانه ای، منجر به شناسایی 59 مفهوم به عنوان مانع شد که در فرایند کدگذاری محوری در قالب 7 مقوله کلی دسته بندی شدند.  همچنین 63 راهکار و اقدام موثر نیز در قالب 7 مقوله کلی، شناسایی و استخراج گردید.

    نتیجه گیری:

     محورهای شناسایی شده در بخش موانع به ترتیب اولویت عبارت بودند از فرهنگ سازمانی، منابع انسانی و مدیران، فرایندها و نوآوری، شرایط کلان جامعه و محیط ورزش، مدیریت و برنامه ریز، قوانین و ساختار سازمانی و فناوری اطلاعات و در بخش راهکارها، توسعه سیستم ارتباط با ذینفعان، توسعه سیستم ها و فرآیندها و آموزش و فرهنگ سازی بالاترین اولویت ها را داشتند. در این تحقیق نیز مشابه اکثر مدل های مدیریت کیفیت، شناسایی نیازها و انتظارات ذینفعان بالاترین اولویت را داشت.

    کلیدواژگان: مدیریت کیفیت، فدراسیون های ورزشی، ذینفعان، مدیریت کیفیت جامع(TQM)، تعالی سازمانی(EFQM)
  • جواد ادبی فیروزجاه، حسین علی محمدی*، عاطفه عادلی، هادی باقری صفحات 161-174
    هدف

    هدف از این پژوهش خرید مجدد و وفاداری مشتریان بر اساس نقش صحه گذاران ورزشی بود. این مطالعه از نوع علت و معلولی است و یک پژوهش کاربردی به شمار می آید که به صورت پیمایشی انجام شد.

    روش شناسی

    نمونه آماری پژوهش شامل 400 نفر از مشتریان محصولات غیرورزشی در مراکز خرید و فروشگاه های شهر اصفهان بود که به صورت دردسترس انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه های کردلو و همکاران (2015) برای سنجش باورپذیری تبلیغات، پرسشنامه اعتماد به محصول (بالستر،2004) و خرید مجدد و پرسشنامه وفاداری مشتریان (لیو، 2008) مورد استفاده قرار گرفت. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها با نظرسنجی چند تن از متخصصان حوزه مدیریت ورزش و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ تایید شد. (آلفای کرونباخ به ترتیب :(91/. ، 70/. ، 75/. و 88/.) داده ها با استفاده از آمار توصیفی (شاخص های گرایش مرکزی و پراکندگی) و استنباطی (آزمون معادلات ساختاری) و با نرم افزارهای SPSS و Lisrel تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که مولفه اطلاعات محصول بیشترین تاثیر را در تبلیغات محصولات غیر ورزشی داشت و تبلیغ محصولات غیرورزشی توسط صحه گذاران ورزشی از دیدگاه مشتریان بر اعتماد به محصولات اثرگذار است. اعتماد به محصولات نیز  بر خرید مجدد و وفاداری تاثیر معنی داری دارد و مدل مفهومی تحقیق از برازش مناسبی برخوردار است.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته ها پیشنهاد می شود تولیدکنندگان کالاها و محصولات غیرورزشی می توانند به منظور جلب اعتماد بیشتر مصرف کنندگان از صحه گذاران ورزشی در تبلیغ محصولات خود استفاده کنند.

    کلیدواژگان: تبلیغات، صحه گذاران ورزشی، مشتریان، وفاداری، اعتماد
  • علیرضا خادم لو، مهدی طالب پور، محمد کشتی دار، وحید ساعت چیان* صفحات 175-191
    هدف

    منابع انسانی در ورزش به عنوان مجریان ورزش دانشگاهی هر کشور بر روی تمام بخش های صنعت ورزش تاثیر گذارند، از این رو شناخت آسیب های عدم توجه به شایستگی های ضروری برای آنها هدف اصلی این پژوهش است.

    روش شناسی پژوهش: 

    این تحقیق از نوع تحقیقات کاربردی بود و به روش کیفی شیوه نظریه داده بنیاد انجام شد. جامعه آماری تحقیق شامل نخبگان تربیت بدنی در ادارات تربیت بدنی دانشگاه ها (مدیران ارشد تربیت بدنی دانشگاه های کشور و کارشناسان فدراسیون ملی ورزش دانشگاهی) بودند و نمونه گیری آزمودنی ها به صورت نظری و گلوله برفی صورت گرفت. ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختار یافته بود و داده های حاصل از مصاحبه ها به روش زمینه ای، کدگذاری شده و تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته های پژوهش: 

    نتیجه گروه بندی کدها، نشان دهنده 4 مقوله اصلی (بستر فرهنگی، بستر دانش، بستر روانشناختی و بستر استقلال سازمانی)،  9 مقوله فرعی و 32 مفهوم بود.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نهایی به دست آمده در این مطالعه مشخص نمود که رسیدگی و مرتفع ساختن زمینه های آسیب زا به ادارات تربیت بدنی دانشگاه ها کمک می کند که از یک سو اهداف استراتژیک سازمان دست یافتنی تر شود و توسعه یابد و از سوی دیگر وجود کارکنان شایسته در ورزش دانشگاهی می تواند راه را برای بهبود زمینه های آسیب زا هموارتر سازد.

    کلیدواژگان: آسیب های زمینه ای، شایستگی، تربیت بدنی دانشگاه، منابع انسانی ورزشی
|
  • Abbas Sobhani *, Reza Andam, Hassan Bahrololoum, Rasoul Faraji Pages 1-13

    The present study objective was to compile and investigate a Pattern of Iran Sport Tourism Security management with Grounded Theory approach. The study Methodology was qualitative based on grounded theory and systematic approach. The statistical population included experts, the professors and researchers, events organizers, security providers, athletes and spectators on sports events that Purposive Sampling used based on Theoretical approach and data collection continued until theoretical saturation and 17 semi-structured interviews were conducted. In order to analyze the data, systematic method including Open, axial, and selective three-step encodings was used. Totally 146 initial code were created, Then all the same code were placed in its own category and reduced to 19 Subcategory, Eventually, 7 main categories were created based on secondary open source codes which included Promotion of Sport Tourism Security Management, human resource management, infrastructure, physical protection, Security Management Planning, event hosting conditions and individual and organizational Consequences. In the following and through axial and selective codinf the identified categories were placed in paradigm model and the relation between them were determined. This paradigmatic model includes core phenomena, casual conditions, context conditions, meddeler conditions, strategies and consequences. So Sport Tourism Security Management Model was was compiled. According to the study findings we Can say that managers and staff of sports tourism can focus on the developing of human resources management, security management plan compilation, physical protection, infrastructures and improving hosting candidations for events to Increase sports spectators mental security and better holding of sports events.

    Keywords: Pattern, grounded Theory, Security Management, Sport tourism
  • Basir Abdulsalehi, Zahra Nobakht Ramezani *, FARIBA Mohamadian Pages 15-29
    Objective

    Interaction analysis approach deals with the analysis of the direct and indirect impacts of key propulsion forces on a specific system to plan for its future. Therefore, the future study of participation in public sport with an interactive impact analysis approach was the main objective of this study.

    Methodology

    This study was applied in terms of purpose and in terms of nature, based on new methods of future research, analytical and exploratory science, which has been done by applying a combination of quantitative and qualitative models. The statistical population of the study consisted of executive and university elites with sufficient expertise and experience on the issue of participation in public sport. Qualitative data were obtained using open questionnaire and interviewing and reviewing the documents and quantitative data used in this study numerically and by weighting Delphi questionnaires. Final analysis was performed on 16 recursive matrices. The collected data were analyzed using Miccom software.

    Results

    The findings showed that the key driving forces of culture and ideology, economic and industrial, financial and human capital, participation, political and social achievement have the most influence on the future of participation in public sport. In the meantime, cultural, ideological, economic and industrial factors have had the largest share of direct and indirect impact.

    Conclusion

    The complexity of making changes in the field of participation in public sport is one of the most important future research challenges in the field.

    Keywords: Futures Study, Participation in public sport, Structural Analysis
  • MohammadHosein Ghorbani *, HamidReza Safari Jafarloo Pages 31-46
    Objective

    The purpose of the present study was to develop a comprehensive model of sport and physical education functions for sustainable development in Iran.

    Methodology

    This research was a qualitative study. In the qualitative part, the sample was consisted of 21 expert persons in the field of sustainable development in sports who were selected using both theoretical and snowball sampling methods. Exploratory interview were used for data collection. In the process of analysis, the interviews data were analyzed in three stages of open, axial selective coding.

    Results

    According to the research findings, 729 conceptual labels were written out of which 81 were identified as functions of sport and physical education for sustainable development. In the next step, this cods also summarized in 17 categories. These categories ultimately formed the four concepts of social, cultural, political and economic development functions

    Conclusion

    Sport and physical activity can be viewed as a powerful and effective lever in Iran's sustainable development and the model derived from this research can serve as a guiding framework for macro planning and policy making which would be used in the field of sustainable development, especially in the formulation of development programs at both the macro and national level.

    Keywords: Sport, physical education, Sustainable development, Social, cultural, political, economic development
  • Zeinab Mondalizadeh *, Mohammad Ehsani, Hashem Kozechian, Habib Honari Pages 47-60
    Objective

    Sustainability in sport development or sport sustainability development is a considered concept attracting attention in today's research. Sustainability is a main theme in the sport development. The purpose of this paper is to study concepts of sport sustainability development, its barriers and offer solutions to achieve the sport sustainability development.

    Methodology

    The research method was descriptive and the research strategy was qualitative. In this regard, we used library studies and interviews with sport management professors, sport managers, athletes and sport coaches. Participants were 14 persons. The sampling strategy was acute one and in this regard, we used content analysis of interviews.

    Results

    The result showed that sustainable development in sport would be achieved through social participation with social, economic and institutional dimensions. The Other research findings were the classification of barriers included managerial, structural, environmental, behavioral and legal one. Sustainable development strategies argued by experts was including development of strategic plan appropriate to environmental changes, ratification of the program through law and legal bodies such as Islamic consultative assembly, fit out of sport structure with international law and removing legal vacuum in sport through lawyers. 

    Conclusion

    Therefore, the attention of managers, politicians and all institutions can provide backgrounds to development of sustainability goals in sport and to provide economic and social effects in society and institutions.

    Keywords: Sustainable development, Sport, Barriers
  • Shirin Ahmadi, Salah Naghshbandu *, Mohsen Bagherian Pages 61-75
    Objectives

    purpose of the this study was to map the relationship between good governance and the general trust of the staff of the Municipal Sports Organization, considering the variables of the mediator of silence and organizational vocal.

    Methodology

    The research method was descriptive-analytic and correlation. The statistical population of the study was employees of the Municipal Sports Organization. Morgan table was used to estimate the sample size. The sample size was 317 and the random sampling method was simple. To collect the data, we used the good governance scale of Moghimi, Ardakani(2011), Nargesyan et al, Public trust(1394), organizational silence, Vakola & Bouradas(2005), Hammas organizational voice(2012).

    Results

    The results showed that good governance had a negative and adverse effect on silence and silence had a negative and adverse effect on employees 'public trust and also had a positive and significant effect on employees' public trust. In addition, the research model on the relationship between good governance and general confidence of the staff of the municipality sports organization with regard to the mediating role of silence and organizational sound, has a good fit.

    Conclusion

    director, with the provocation of the organizational voice of the staff, understands their needs and, in the event of accountability and problem solving, automatically eliminates the collective problems and demands of the employees who are silently organized, due to the elimination of problems and ambiguities, even with their silence has not changed, their public confidence will increase and the negative impact of their silence on their public confidence will be eliminated.

    Keywords: good governance, Public Trust, Organizational Silence, Organizational Voice, Municipal Sports Organization
  • Ahmad Asadinia *, Noshin Benar, Mehrali Hematineghad, Mohammad Khabiri, Shahram Shafiee Pages 77-96
    Objective

    The clubs are owned by supporters is one of the common forms of football clubs’ governance. Hence, The purpose of this study was to identify the strategies for adopting the model of supporters ownership in the Esteghlal FC.

    Methodology

    This research was conducted qualitatively and using the Grounded Theory and the Systematic approach of Strauss and Corbin. The research data were collected through theoretical and purposeful sampling and based on deep interviews with 8 experts. sampling continued until the research reached a theoretical saturation. Based on the Grounded theory and the systematic approach, the data were analyzed in three stages: open, axial and selective coding. For validation of data that is equivalent to reliability and validity in quantitative research, two methods of Recoding by the researcher and a Member Checking method were used.

    Results

    Based on the results of three stages of coding including open, axial and selective coding, the identified strategies were extracted in the form of legal, social-cultural, governance, educational, organizational and stakeholder management subcategories.

    Conclusion

    It seems that with the cooperation of various institutions of the country and the creation of the necessary platforms in the long term and run the identification of strategies, this model could be implemented in the Esteghlal FC.

    Keywords: Football Club, grounded Theory, Ownership, Supporters
  • Mojtaba Ghorbany Asiabar, Mahdi Naderi Nasab *, Ahmad Rahchamani Pages 97-109
    Purpose

    The main objective of this study was to Surrey the value of a sports brand in the clubs of the football Iranian Premier League.

    Methodology

    The purpose of the research was applied and its method was descriptive-survey. The research area of ​​the fans of the Iranian Premier League Clubs at Azadi Stadium in Tehran, Imam Reza (AS) of Mashhad, Yadagh Imam (PBUH) of Tabriz, the role of Jahan of Isfahan, Ghadir of Ahwaz on football clubs with geographical distribution (regional) in Premier League 2018 was conducted and questionnaires were distributed at these stadiums. The quota-sampling method was Convenient Sampling. A researcher-made questionnaire consisted of 48 questions, whose face and content validity was confirmed by the professors of sports management and economics, and its Cronbach's alpha was 0.927 For data analysis, multiple stepwise regression, one-sample t-test and Friedman test were used.

    Results

    The results showed that team history and club stars have the most influence and management of the clubs at the lowest level of influence among the factors influencing the brand value of the fans in the Iranian Football League clubs.

    Conclusion

    Based on the findings of this research, various strategies for developing brand equity have created the ability to properly develop brand effectiveness and effectiveness for managers in order to better manage their brands' brand management. Specifically, the proposed model provides a clear, precise, and detailed guide for managers to make strategic decisions in the area of ​​management and decisions about their club brand.

    Keywords: Brand, brand equity, Brand Awareness, club
  • Shahrzad Nayyeri *, Vajiheh Javani, Hamid Ghasemi Pages 111-127
    Objective

    The aim of this study was to investigate how to the Sport teams use Instagram as a social media platform for their branding purposes, and how much their fans respond to the brand on Instagram.

    Methodology

    First, qualitative and quantitative content analysis was conducted on 500 Instagram posts by Tehran Esteghlal F.C. Then, by using one-way ANOVA and Scheffe test, investigated what team brand attributes have created more fan engagement.

    Results

    Findings indicated that two demonstrates of brand attributes of Esteghlal F.C. on its Instagram page including product-related factors (team success, star player and head coach), and non-product related factors (brand mark, management, club’s history and tradition, club’s culture and values, event’s image, sponsor and fans). The highest frequency of images was related to star players (47.6%), and the lowest frequency was attributed to the club’s culture and values (2.2%). The results of ANOVA showed a significant difference between the means of comments and likes of the fans in terms of brand attributes. Scheffe test results showed that star players cause a significant difference in the number of fans' likes. moreover, it pointed out that sponsors effect the number of fans' comments.

    Conclusion

    Instagram as a social media platform could be a suitable instrument to realize the brand through the content of messages exchanged between the followers and the sport teams. So, it could be used for branding purposes of the club.

    Keywords: Sport team, Brand, Brand attribute, Social network, Instagram
  • Amin Reza Bakhshi Chenari *, Mahmood Godarzi, Seyysd Nasrollah Sajjadi, Majid Jalali Farahani Pages 129-140
    Objective

    The purpose of this study was to Identify and Prioritize the Effective Factors of Sport Diplomacy Development in Islamic Republic of Iran’s Foreign Policy.

    Methodology

    The entire research process included two steps, The first step of research included: qualitative research (Using an interview with university professors and elites, reading articles, books and documents), The second step of the study included: quantitative research of descriptive-analytical type (using Delphi and AHP method). After the end of the first phase of the study, 15 variables were identified after the end of the second round and Delphi method and the final screening.

    Results

    results of the study showed that having diplomatic support, interaction communication with other governmental and nongovernmental organizations, The agenda of introducing a targeted constitution with creative human resources in the field of sports diplomacy, Mutual cooperation between the Ministry of Sports and the National Olympic Committee and Paralympics with Ministry of Foreign Affairs, Establishing a centralized agency to follow-up and prevent duplication and ... Could be effective factors in the development of sport diplomacy in the foreign policy of the Islamic Republic of Iran.

    Conclusion

    According to the findings, it can be said that existence of a coherent organization responsible for the development and implementation of sport diplomacy seems necessary. It is also suggested that the Ministry of Sports and Youth in cooperation with Ministry of Foreign Affairs, Policies and setting goals in this field, academic interactions, increasing activities of universities and ... payoff to development diplomacy activities in the field of sports.

    Keywords: Sport Diplomacy, Delphi method, Foreign Policy
  • Sara Bouzhmehrani, Seyed MohhamadHosein Razavi, Morteza Dousti, Hosean Akbarihossein, Alireza Elahi * Pages 141-160
    Objective

    This study conducted to recognize the obstacles and directions of quality management implementation in Iran Sport Federations.

    Methodology

    The method of research was mixed (qualitative & quantitative); in qualitative phase, the obstacles and direction have recognized through deep, solitary and semi structured interviews and content analysis of library studies, and in quantitative phase the  identified axis’s have priorised through paired comparison questionnaires and AHP. The participants in both phases were selected by targeted and snowball sampling among heads of federations, top national sport managers and experts of sport management and interviews have been done until reached to theoretical saturation.(17 Experts)

    Results

    The result of open and axial coding of interviews and library studies, conducted to identifieng 59 abstacles that categorized therough Axial coding to 7 overall subjects;  Forthermore 63  efective solutions and intitutions also recognized and categorized in 7 overall subjects.

    Conclusion

    The main identified subjects of obstacles orderly were organizational culture, human resources and managers, processes and innovation, society and athletic environment, management and planning, rules and organizational structure, IT and corresponding directions was SRM development system and process development and training and culture making. Like most other quality management models, identifying the needs and expectations of costumers, had highest priority in this research.

    Keywords: quality management, Sports Federations, Total Quality Management (TQM), Organizational Excellence (EFQM), Stakeholders
  • Javad Adabi Firouzjah, Hossein Alimohammadi *, Atefeh Adeli, Hadi Bagheri Pages 161-174
    Objective

    The main purpose of this study was to examine the relationship between the credibility of consumers of non-sport products based on the role of sports celebrity endorsers with trust, re-purchasing and loyalty.

    Methodology

    This study was conducted as a survey of applied research. The research sample consisted of 400 consumers of non-sport products in shopping centers and stores in Isfahan which were selected as available. The measuring instrument consisted of Kurdlo et al. (2015) questionnaire for trustworthiness of advertising, questionnaire on product trust and re-purchase and customer loyalty questionnaire.The face and content validity of the questionnaires were confirmed by a survey of several sports management experts and its reliability using Cronbach's alpha. (Cronbach's alpha is ./91,  ./70, ./75 , ./88). The data were analyzed using descriptive statistics (central tendency and dispersion indices) and inferential (structural equation test) and analyzed by SPSS and Lisrel software.

    Results

    The findings showed that the product information had the most impact on the non-sports product advertising and the advertising of non-sport products by sports endorsers from the point of view of customers affects the trust in products.

    Conclusion

    Based on the findings, non-sport product producers can be used to advertise their products in order to attract more consumer confidence from sports endorsers.

    Keywords: advertising, Sport Endorsers, Customer, loyalty, Trust
  • Alireza Khademloo, Mahdi Talebpour, Mohammad Kashtidar, Vahid Saatchian * Pages 175-191
    Objective

    The human resources of sport as the sports executives of each country are very influential on all sectors of the sports industry.

    Methodology

    Accordingly, the recognition of the competencies essential for them is the main objective of the current research. This research was an applied research and was carried out qualitatively using Grounded Theory. The statistical population of the study consisted of physical education elites in Physical Education Departments of Iranian state universities.

    Results

    The sampling was carried out theoretically using and snowball sampling technique. The instrument for data collection was a semi-structured interview. Also, the data from the interviews were coded and analyzed using grounded theory. The grouping of the codes resulted in 4 main categories (Cultural context, knowledge, psychology and organizational independence), 9 sub-categories and 32 concepts.

    Conclusion

    The final results obtained in this study showed that addressing and eliminating harmful areas in the physical education departments of the universities helps to achieve the strategic goals of the organization, and, on the other hand, the presence of qualified staff in Academic sports can pave the way for improving injuries.

    Keywords: Contextual Damages, Competency, University Physical Education, Sports Human Resources