فهرست مطالب

دریا فنون - سال هشتم شماره 1 (پیاپی 23، بهار 1400)

فصلنامه دریا فنون
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 23، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • امیرحسین اکبری، ادیب ابریشمی فر*، آرزو خمامی صفحات 1-12

    امروزه اینورترهای چندسطحی به عنوان راه حلی مطلوب برای کاربردهایی با توان متوسط و زیاد مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از معروف ترین ساختار اینورترهای چندسطحی ترکیبی، اینورتر مهارشده نقطه خنثی پنج سطحی است که ترکیبی از ویژگی های اینورتر نوع خازن شناور و نوع دیود مهارشده هستند که درکاربردهای صنعتی متداول بود. در این مقاله به منظور کاهش هرچه بیش تر کلیدهای فعال، ساختار مهارشده ی نقطه ی خنثی پنج سطحی و پنج کلیدی را پیشنهاد می دهد، به گونه ای که در ساختار پیشنهادی فقط پنج کلید فعال و چهار دیود به کارگرفته شده است و با ساختارهای متداول اینورتر پنج کلید پنج سطحی نقطه ی خنثی متداول مورد مقایسه گرفته است. یک نمونه ی شبیه سازی شده از اینورتر پیشنهادی با توان 4.5 کیلووات، به منظور بررسی صحت و انعطاف پذیری ساختار پیشنهادی و همچنین بررسی روش کنترلی اینورتر پیشنهادی، با نرم افزار PSpice شبیه سازی شده است.

    کلیدواژگان: اینورتر چندسطحی، مدولاسیون PWM، توان راکتیو، PSPICE
  • بهنام درستکار، جواد یاوند حسنی* صفحات 13-23

    در این مقاله یک تقویت کننده کم نویز فراپهن باند مقاوم در برابر تداخل گرها در باند فرکانسی 6/10-1/3 گیگاهرتز برای گیرنده های رادیویی بی سیم جهت انتقال اطلاعات با نرخ بالا ارایه شده است. اعوجاج هارمونیکی مرتبه دوم و سوم (IIP2 ,IIP3) و عدد نویز ساختار پیشنهادی با بکارگیری تکنیک های مشتق تطبیقی مکمل بهبود یافته ، فیدبک غیرفعال و خلاقیت در مدار بهبود یافته است. درطرح پیشنهادی با استفاده از فیلتر LC بالاگذر و پیکربندی سورس مشترک، تطبیق امپدانس پهن باند تضمین شده است. از روش گرایش بدنه مستقیم برای کاهش ولتاژ آستانه ماسفت استفاده شده است و تمامی ترانزستورهای نوع n و p در ناحیه وارونگی قوی کار می کنند. با منبع تغذیه 2/1 ولت، ساختار پیشنهادی 41/7 میلی وات توان مصرف می کند. نتایج شبیه سازی با جانمایی درنرم افزار کیدنس برای ترانزیستور ماسفت با تکنولوژی 180 میکرومتر نشان می دهد که ضریب بازگشت ورودی کمتر از 10- دسی بل، کمترین مقدار عدد نویز 6/2 دسی بل، بهره 11 دسی بل بدست آمده است. بیشترین مقدار IIP3 و IIP2 درکل باند فرکانسی 5/7 گیگاهرتز به ترتیب 62/3+ و 11/31+ dBm می باشد. اندازه تراشه برای طرح پیشنهادی برابر870×734 میلیمتر مربع می باشد. با توجه به نتایج به دست آمده، LNA پیشنهادی به عنوان گزینه مناسب برای کاربردهای فراپهن باند با ویژگی توان مصرفی کم و محدوده خطینگی وسیع معرفی می گردد.

    کلیدواژگان: تقویت کننده کم نویز، فراپهن باند، عملکرد خطی، اعوجاج هارمونیکی مرتبه سوم
  • یحیی قلیان، مجید الیاسی*، محمدجواد میرنیا صفحات 22-28

    امروزه به صورت کلی دو نوع روش شکل‏دهی در تولید بدنه و اجزای فلزی کشتی‏ها و شناورها استفاده می‏شود که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در این مقاله با بهره گیری از روش هیدروفرمینگ با فشار نوسانی قابلیت شکل پذیری ورق های فلزی افزایش داده شده و نشان داده شده است که نسبت به روش های مرسوم، می توان ورق فولادی را با ارتفاع بیشتری شکل داد. بدین منظور یک قالب هیدروفرمینگ ورق به گونه ای ساخته شد که در آن قطعات استوانه ای با ارتفاع مختلف شکل داده شد. قطعه استوانه ای به عنوان یک شکل استاندارد برای شکل دهی انتخاب گردید. برای اعمال فشار روغن با حالت های مختلف، یک دستگاه ساخته شد که توانایی ایجاد مسیرهای فشار نوسانی مانند حالت های سینوسی، مثلثی، پله ای و ذوزنقه ای را داشت. نتایج نشان داد که در صورت استفاده از روغن با فشار ثابت 180 بار، عمق شکل دهی نسبت به حالت بدون روغن به میزان 25/56 درصد افزایش می-یابد. همچنین افزایش فشار روغن در زیر ورق، باعث افزایش ارتفاع پارگی می شود. در صورت استفاده از فشار نوسانی در محدوده 180 الی 220 بار با فرکانس 20 هرتز، ارتفاع پارگی نسبت به حالت بدون روغن و روغن با فشار ثابت 220 بار به ترتیب بیش از 4 برابر و 82/47 درصد افزایش یافته است. مشاهده شد که با افزایش فشار، انحراف از معیار ضخامت قطعات بیشتر می شود. ولی در صورت استفاده از فشار نوسانی انحراف از معیار ضخامت قطعه نسبت به فشار ثابت 220 بار، کمتر می باشد. این در حالی است که عمق شکل دهی قطعه با فشار نوسانی تقریبا 50 درصد بیشتر حالت فشار ثابت 220بار است.

    کلیدواژگان: هیدروفرمینگ ورق، افزایش شکل پذیری، فشار ثابت و نوسانی، واحد کنترل کننده فشار
  • یدالله اقدود چابکی*، محمدعلی عمادی صفحات 29-37

    برای توسعه کشتی های سازگار با محیط زیست، یک سیستم یکپارچه با توانایی تولید برق و آب شیرین پیشنهاد شده است تا بتواند گرما اتلافی یک موتور دریایی را بازیابی کند. این سیستم شامل یک موتور دیزل دریایی، سیکل رانکین آلی و واحد نمک زدایی چند اثره است. نتایج مدل سازی نشان می شود که سیکل پیشنهادی قادر به تولید 95/387 کیلو وات برق و 04/7 متر مکعب در ساعت آب شیرین است. سیکل رانکین آلی سهمی 67 درصدی در تخریب کل اگزرژی دارد در حالی که برای واحد آب شیرین کن 33% است. همچنین، تاثیر پارامترهای اصلی طراحی که عبارتند از دما روغن انتقال حرارت، فشار ورودی توربین و اختلاف دما پینچ پوینت در اواپراتور بر عملکرد سیستم ارزیابی و نشان داده شده است.

    کلیدواژگان: بازیابی حرارت اتلافی، موتور دیزل دریایی، سیکل رانکین آلی، نمک زدایی چند اثره
  • علی اسکافی نوغانی، سید مرتضی جوادپور، حسن قاسمی* صفحات 39-51

    بررسی اثر متقابل مجموعه پروانه-سکان، در طراحی سیستم رانش و همچنین طراحی سیستم هدایت شناورها، بسیار مهم می باشد. محاسبه دقیق ویک بدنه و میانگین سرعت جریان ورودی پروانه، باعث می شود تا طراحی و انتخاب پارامترهای هندسی پروانه و سکان به درستی انجام پذیرد و نیرو های محوری و جانبی مورد نظر طراحان، به خوبی تامین شود. همچنین محاسبه دقیق اثر جریان خروجی پروانه بر روی سکان، باعث می شود تا طراحی مجموعه پروانه-سکان و محاسبه فاصله آنها به درستی انجام پذیرد و نیروی لیفت و درگ مورد نظر طراحان در حین زاویه گرفتن تیغه سکان و مانور شناور، به درستی تامین شود. نتایج حاصل از محاسبه ضرایب بی بعد، خطوط جریان و خطوط توزیع فشار بر روی پروانه-سکان، و همچنین محاسبه میدان ویک نامی ارایه شده است و در ضرایب پیشروی مختلف باهم مقایسه گردیده است. همچنین ضرایب هیدرودینامیکی سکان در شرایط مختلف و در زوایای صفر، 10، 20 و 30 درجه، بررسی و مقایسه شده اند. در همه حالات بازده برعکس ضریب تراست و گشتاور با افزایش ضریب پیشروی افزایش می یابد. بطوریکه در ضرایب پیشروی بالا حضور سکان 3درصد راندمان را افزایش می دهد و با افزایش زاویه سکان این اثر افزایش دو برابر(6درصد) می شود. وجود سکان در ضرایب پیشروی پایین تاثیر افزایشی حدود 5 درصد و 9درصد بر روی ضریب گشتاور و ضریب تراست به ترتیب دارد. افزایش زاویه سکان در ضرایب پیشروی بالا باعث می شود 17 درصد و 9 درصد ضریب گشتاور و ضریب تراست به ترتیب افزایش یابد. در حالت سکان-پروانه تا زاویه 10 درجه و حالت بدون پروانه تا زاویه 20 درجه، افزایش ضریب پیشروی تاثیر محسوسی روی ضریب لیفت و درگ ندارد.

    کلیدواژگان: پروانه، سکان، دینامیک سیالات محاسباتی، شناور تجاری، ضرایب هیدرودینامیکی
  • سینا قنبری نمین، اتابک فیضی*، ابوالفتح عسکریان خوب صفحات 52-65

    وجود یک جسم در مقابل امواج پیشرونده، بسته به ابعاد جسم در مقایسه با طول موج می تواند موجب تغییر در پروفیل موج برخوردشونده به سازه و تفرق آن گردد. موج متفرق شده نیز به نوبه خود نیروهای مرتبه اول و مرتبه دوم به جسم قرار گرفته در پشت جسم اول وارد می کند. در این مقاله ابتدا نتایج بدست آمده حاصل از شبیه سازی عددی یک سکوی استوانه ای شکل با داده های تجربی مقایسه گردید. سپس برای بررسی اندرکنش دو سازه شناور، با قرار دادن دو استوانه ثابت و شناور در مقابل امواج استوکس مرتبه دوم به بررسی تاثیر تغییر فاصله بین این استوانه ها برای بدست آوردن نیروهای وارد بر استوانه شناور پرداخته شده است. همچنین در یک فاصله ثابت تاثیر افزایش شعاع استوانه شناور بر روی نیروهای دریفت و تفرق وارد شده بر استوانه شناور مورد ارزیابی قرار گرفته است. تحلیل عددی با استفاده از نرم افزار المان مرزی آکوا انسیس بر پایه تیوری تفرق انتشار سه بعدی در حوزه فرکانس انجام شده است. نتایج بدست آمده نشان داد که با افزایش فاصله استوانه شناور از استوانه ثابت، نیروی تفرق کاهش یافته و بیشینه این نیرو در فرکانس های بالاتر اتفاق می-افتد. همچنین در فرکانس های پایین تر نیروی دریفت کمتری به استوانه شناور وارد می گردد که با افزایش فرکانس موج این نیرو افزایش می یابد. در نهایت با بررسی تاثیر افزایش شعاع استوانه شناور می توان مشاهده نمود که هر چه شعاع استوانه افزایش یابد، مقادیر نیروی دریفت و تفرق وارد بر استوانه شناور با نرخ بیشتری افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: اندرکنش سازه شناور، نیروهای هیدرودینامیکی مرتبه دوم، نیروی دریفت، موج استوکس مرتبه دوم
  • رسول کریمی، وحید شکری*، محمد خویشه صفحات 66-85

    با توجه به شرایط ناهمگون و پیچیده انتشار امواج آکوستیکی در زیر آب، محاسبات و طراحی های مربوط به این حوزه از پیچیدگی های خاصی برخوردار است. علاوه بر شرایط محیطی و ناهمگونی موجود، در طراحی پروانه های دریایی، مولفه های بسیار زیادی وجود دارند که گاهی با یکدیگر در تعارض می باشند. این موارد سبب گردیده که طراحی پروانه های دریایی به یکی از موضوعات چالش برانگیز برای طراحان و محققان این حوزه تبدیل شود. امروزه بهینه سازی چندهدفه به عنوان یکی از راه حل های مسایل پیچیده با عدم قطعیت تبدیل شده است. در طراحی پروانه های دریایی بالاترین بازده و کم ترین کاویتاسیون از اهداف اصلی طراحان می باشد که این دو هدف در تعارض با یکدیگر می باشند. در این مقاله به منظور دستیابی به یک موازنه بهینه بین دو هدف مذکور از الگوریتم بهینه ساز کپک لجنی برای اولین بار استفاده خواهد شد. بدین منظور تابع شایستگی بر اساس بیشینه سازی بازده و کمینه سازی سطح کاویتاسیون تولیدی بر اساس مولفه های اصلی طراحی پروانه پیشنهاد می شود. به منظور ارزیابی روش پیشنهادی از محیط شبیه ساز Openprob و همچنین آزمایش تجربی در تونل کاویتاسیون استفاده می شود. به منظور مقایسه نتایج، از الگوریتم های معیار GWO، ALO، MFO و BBO استفاده شده است. نتایج نشان دهنده بهبود 4/2 درصد در بازده و dB21 در سطح نویز کاویتاسیون ایجادشده می باشد.

    کلیدواژگان: پروانه دریایی، الگوریتم فرا ابتکاری، الگوریتم کپک لجنی، کاویتاسیون، بازده
  • محمود ذبیح پور*، سید مسعود سیدقصیر، محسن رضایی صفحات 85-96

    در این مقاله، تاثیرات وجود یا ایجاد آسیب در هسته تیرهای ساندویچی بدنه شناورهای سبک از منظر تغییرات رفتار مکانیکی مورد تحلیل قرار می گیرد. این نوع آسیب ها بدلیل حضور در عمق لایه چینی، به دشواری قابل آشکارسازی و پیش بینی اثرات مکانیکی وجود آن ها، ضروری است. به عنوان یکی از سنجه های رفتار مکانیکی، اثر مشخصه های آسیب در نقاط حساس تیر ساندویچی تیرک طولی بدنه با تعیین تغییرات پاسخ کمانش میسر می گردد. ابتدا مدل تیر در نرم افزار اجزاء محدود آباکوس 14-6 شبیه سازی شده و با انجام تحلیل های استاتیکی معیار تنشی، موقعیت و وضعیت نقاط حساس (Hotspots) برآورد می شود. با دنبال نمودن مقادیر پارامترهای مکانیکی معیار در موقعیت های حساس سازه، اثرات آسیب-های تعریف شده در نتیجه تحلیل و تعیین بارهای بحرانی کمانش پایش می گردد. صحت و اعتبار نتایج حاصل از شبیه سازی و تحلیل در نرم افزار اجزای محدود آباکوس از مقایسه نتایج تحلیل کمانشی از نرم افزار در حالت های مختلف با نتایج تجربی و همچنین نتایج تیوری تحلیلی (فرمولی)، تایید شده است. درنتیجه، بااطلاع از وضعیت حساسیت به آسیب، طراحی تیرها و تیرک ها در بدنه شناورها بر مبنای تحمل تلرانس آسیب (Damage Tolerant)، ممکن گردیده است.

    کلیدواژگان: تیرهای ساندویچی، کمانش، شناور کامپوزیتی، آسیب هسته، پایش سلامت، تلرانس آسیب
  • ناصر شابختی*، سید سعید طباطبایی، کوروش خداوردی صفحات 97-104

    مدل های مختلفی برای بررسی رفتار اندرکنش خاک- سازه و شمع در سازه های نگه دارنده توربین های بادی استفاده می شود که می تواند برروی پاسخ سازه دریایی تاثیر قابل توجهی بگذارد. در این تحقیق تلاش گردیده پاسخ سازه دریایی توربین بادی را برای سه مدل ساده سازی شده اندرکنش خاک- شمع- سازه شامل روش طول پایداری با طول های مختلف 2, 4, 6 و 8 برابر قطر شمع، ماتریس سختی و فنرهای مستقل بدست آورده و با مدل پیچیده تیر بر روی بستر غیر خطی وینکلر به عنوان مدل مرجع، مقایسه شود. نتایج بدست آمده از تحلیل سازه دریایی برای مدل های مختلف نشان می دهد که از میان روش های مختلف اندرکنش خاک , شمع و سازه روش طول پایداری با عمق گیرداری هشت برابر قطر شمع بهترین تطابق را با مدل مرجع دارد و به عنوان روشی ساده با محاسباتی محدود می تواند کمک شایانی به مهندسین در طراحی و تحلیل سازه کند.

    کلیدواژگان: اندرکنش خاک-سازه-شمع، سازه های نگهدارنده توربین بادی، تیر بر روی بستر غیر خطی وینکلر
|
  • Amirhosein Akbari, Adib Abrishamifar *, Arezo Khomami Pages 1-12

    Multilevel inverters have great applications nowadays as one of preferred solutions for medium and high power applications. As one of the most popular hybrid multilevel inverter topologies, the five-level active-neutral-point-clamped inverter combines the features of the conventional flying-capacitor type and Neutral-Point-Clamped (NPC) type inverter and was commercially used for industrial applications. In order to further decrease the number of active switches, this paper proposes a five-level five-switch NPC topology, which employs only five active switches and four discrete diodes. The modulation strategy for five-level five-switch NPC inverter is discussed. A 4.5KVA single phase prototype is simulated using the PSPICE software to verify the validity and flexibility of the proposed topology and control method.

    Keywords: Multilevel inverters, PWM modulation, Reactive power, PSPICE, Grid-connected
  • Behnam Dorostkar, Javad Yavand * Pages 13-23

    In this paper a interference-resistant ultra-wide-band low noise amplifier is presented in frequency range of 3.1-10.6 GHz for high data rate wireless communication and radio receiver. Second and third order input intercept point (IIP2 and IIP3) are enhanced in the novel circuit by new circuit structure and by adopting the Improved Complementary Derivative Superposition (ICDS), Forward Body Bias (FBB)and resistive feedback. The proposed LNA uses low pass filter and common source topology as wide-band input matching. Utilizing FBB technique reduce the threshold voltage and hence lower power consumption is achieved. The post-layout simulation of the proposed LNA in a 180 nm RF CMOS process show S11 less than - 10 dB in the entire band. Minimum of noise figure is 2.6 dB, power gain is about 11 dB, maximum of IIP3 and of IIP2 are 3.61 dB and 31.11 dB, respectively. The chip area is 734 mm ×870 mm. The DC power consumption is only 7.4 mW with 1.2V DC supply.

    Keywords: Low noise amplifier, Ultra wide-band, Linearity, Tthird order intercept point
  • Yahya Gholiyan, Majid Elyasi *, Mohammad Javad Mirnia Pages 22-28

    Today there are generally two types of forming methods used in the manufacture of body and metal components for ships and vessels, each of which has its own advantages and disadvantages. In this paper, the use of pulsating pressure hydroforming method has increased the formability of metal sheets and it has been shown that steel plate can be formed with higher height than conventional methods. For this purpose, a sheet hydroforming die was made in which cylindrical workpieces of different heights were formed. The cylindrical workpiece was chosen as a standard shape for forming. To apply the oil pressure with different modes, a device was developed that was capable of generating pulsating pressure paths such as sinusoidal, triangular, stepped and trapezoidal states. The results showed that if the oil was applied at a constant pressure of 180 bar, the formation depth increased by 56.25% compared to the oil-free state. Also, increasing the oil pressure under the sheet increases the height of the rupture. Using pulsating pressure in the range of 180 to 220 bar with a frequency of 20Hz, the rupture height was increased more than 4 times and 47.82%, respectively, without oil and with 220 bar constant pressure. It was observed that as the pressure increased, the deviation from the thickness distribution increased. However, if the pulsating pressure is used, the deviation from the standard thickness of the workpeice is less than 220 bar. However, the forming depth of the workpiece with pulsating pressure is approximately 50% greater than the constant pressure state of 220 bar.

    Keywords: Sheet hydroforming, Formability Increase, Fixed, Pulsating Pressure, Pulsating Pressure Unit
  • Yadollah Chaboki *, Mohammad Ali Emadi Pages 29-37

    To develop environmentally friendly ships, an integrated system with the ability to generate electricity and fresh water has been proposed to restore the heat dissipation of a marine engine.The system includes a marine diesel engine, an organic Rankin cycle and a multi-impact desalination unit. The results of the modeling show that the proposed cycle is capable of producing 387.97 kW of electricity and 7.04 cubic meters per hour of fresh water. The organic Rankin cycle has a 67% share of total energy depletion, while it is 33% for the desalination plant. Also, the effect of the main design parameters, which are heat transfer oil temperature, turbine inlet pressure and pinpoint temperature difference in the evaporator on the performance of the system has been evaluated and shown.

    Keywords: Recycled heat recovery, marine diesel engine, Rankin organic cycle, desalination of several effects
  • Ali Eskafi Noghano, Seyed Morteza Javadpour, Hassan Ghasemi * Pages 39-51

    Interaction of the propeller-rudder system is important in design of propulsion system as well as maneuvering for all types of ships. This paper is presented to analyze the propeller-rudder system using ANSYS-Fluent commercial software. The results of calculating the hydrodynamic dimensionless coefficients, streamlines and pressure distribution on the propeller-rudder are presented and compared in different advance coefficients. Also, hydrodynamic coefficients of the propeller-rudder have been studied and compared at various rudder angles of 0, 10, 20 and 30 degrees. In all cases, the efficiency increases with increasing the advance coefficient, however the torque and thrust coefficients decreases. So, in high advance coefficient, the existence of the rudder the efficiency increases by 3% and with increasing the angle of the rudder, this effect is double (6%). The existence of the rudder in the low advance coefficients, torque and thrust coefficients increases by 5% and 9% respectively. In high advance coefficients, the angle of the rudder is causes the torque coefficient and trusted coefficient to increase 17% and 9% respectively. In the existence of the rudder-propeller to angle of 10 [deg.] and without propeller to an angle of 20, the increasing of advance coefficient does not have significant effect on the lift and drag coefficients.

    Keywords: Propeller, Rudder, CFD, Hydrodynamic Coefficients, Commercial Carrier
  • Sina Ghanbarynamin, Atabak Feizi *, Abolfath Askarian Khoob Pages 52-65

    The existence of a hull body against progressive waves could change the profile of the wave hitting the structure depending on the dimensions of the hull compared to the wavelength. The diffraction wave applies the first and second order forces on the body behind the first body. In this paper, the results obtained from numerical simulations of a cylindrical platform were compared with experimental data. Then, to examine the interaction between two floating structures, by placing two fixed and floating cylinders in front of the second-order Stokes wave, the effect of changing the distance between these cylinders is addressed to obtain the forces applied on the floating cylinder. Numerical analysis in the frequency domain is performed using the boundary element software in ANSYS-AQWA based on the 3D diffraction/radiation theory. According to the results achieved from AQWA, it can be concluded that by increasing the distance between the floating cylinder and the fixed cylinder, the diffraction force decreases and the maximum of this force occurs at higher frequencies. Moreover, at lower frequencies, less drift force is applied to the floating cylinder. Eventually, the drift force increase with the increasing wave frequency. By examining the effect of increasing the radius of the floating cylinder, it can be seen that as the cylinder radius increases, the amount of drainage force and the dispersion of the floating cylinder increases with a higher rate.

    Keywords: Floating structure interaction, second order hydrodynamic forces, drift force, 3D diffraction, radiation theory, Second-order stokes wave
  • Rasoul Karimi, Vahid Shokri *, Mohammad Khishe Pages 66-85

    Due to the presence of too many parameters in the problem of the marine propeller design such as the existence of several conflicting objectives, unstable and very complex environmental conditions, marine propellers design has been one of the challenging subjects for designers and researchers in this field. Nowadays, meta-heuristic algorithms are used as one of the highly efficient solutions to solve complex engineering problems. In this paper, for the first time, SMA algorithm is used to design the marine propellers. For this purpose, two targets viz. maximize the efficiency and minimize the cavitation, which are in conflict with each other, as the fitness function is considered. To do this, during several trials, the effect of two important parameters on the fitness function, i.e. chord and thickness of the propeller, is calculated and the most optimal mode is selected by the SMA algorithm. In order to compare the results, the benchmark algorithms such as GWO، ALO، MFO و BBO are used. The results show that the propeller with 5 or 6 blades with rotation speeds between 180 to 190 RPM will have the best performance in the tradeoff between efficiency and cavitation. Results indicate the improvement of 2.4 percent in efficiency and 21dB reduction in cavitation level.

    Keywords: Marine Propeller, Meta-heuristic Algorithm, SMA, Cavitation, Efficiency
  • Mahmood Zabihpoor *, Seyyed Masoud Seyyed Ghasir, Mohsen Rezaei Pages 85-96

    In this paper, the effects of the presence or initiation of damage in the core of sandwich beams of a ship hull are investigated in terms of variations in mechanical behavior.This type of damages is difficult to detect due to the presence in depth of the laminate and is essential to predict their mechanical effects.As one of the measures of mechanical behavior, the effect of damage characteristics on Hotspots of the structure of longitudinal stiffeners of sandwich beam is determined by the buckling response changes.Firstly, the beam model is simulated through ABAQUS 6-14 finite element software and the Hotspots and their stress states are determined by static analyses. By evaluating the measures of mechanical criteria parameters of the beam structure in Hotspots, initial core damage effects are described as a result of analyses and determination of critical buckling loads.The accuracy and validation of the simulation and analyses results from ABAQUS finite element software has been confirmed by comparing the results of buckling analyses from the software in different modes with the experimental and analytical theory(formula) results.Therefore, by knowing the sensitivity of the structure response to the damage properties, the design of beams and stiffeners in the hull of ships based on damage tolerant philosophy has been possible.

    Keywords: Sandwich Beams, Buckling, Composite Ship, Core Damage, Health Monitoring, Damage Tolerance
  • Naser Shabakhty *, Seyed Saeid Tabatabaei, Koorosh Khodaverdi Pages 97-104

    There are different soil-pile-structure interaction models that can affect on the response of offshore wind turbine structures. In this research, we tried to estimate the response of wind turbine offshore structures under tree different soil-pile-structure models which includes fixity level length with 2, 4, 6 and 8 times of pile diameter, stiffness matrix and independent springs and compared with more advanced and complete model of non-linear Winkler beam model. Results show the model of fixity level length with 8 times of diameter gives the best result among other models for axial loads in structural bracing elements and can be used as simplified pile-soil-structure interaction for wind turbine offshore structures.

    Keywords: Pile-soil-structure interaction, wind turbine offshore structures, beam on non-linear Winkler ‎foundation
  • S. Mohammad Reza Mousavi *, A. Sadr, Maryam Moazedi Pages 105-116

    The Global Positioning System (GPS) receiver is vulnerable to variety of interferences, inclusive of intentional and unintentional ones. This accordingly decreases the navigation accuracy of receiver, and thus causes the receiver cannot work correctly in presence of interference. Consequently, a research effort has begun to study detection and mitigation of GPS spoofing approaches as a serious interference. For the question of GPS spoofing detection, the guidelines are usually raw-based and hard to mathematically model. This make the use of a fuzzy design for the GPS data ideal. A fuzzy logic system is introduced in this paper to analyze and examine the vulnerability of civil GPS receivers towards different kinds of spoofing attacks. This system improves decision-making capability of the receiver from inexact data. The proposed method utilizes the fuzzy set and then the theory of statistical test to recognize fake signals. The studied parameters as input variables are selected from tracking and navigation stage of the GPS receiver.

    Keywords: GPS, Spoofing, Detection, Fuzzy Logic.‎