فهرست مطالب

راهبردهای توسعه روستایی - سال هفتم شماره 4 (پیاپی 28، زمستان 1399)

نشریه راهبردهای توسعه روستایی
سال هفتم شماره 4 (پیاپی 28، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • یحیی صافی سیس*، میلاد جودی دمیرچی، مژده ملکی صفحات 381-396

    در حال حاضر، اگرچه بهره ‏وری و پایداری بسیاری از فناوری ‏های حفاظت از محیط‏ زیست به طور گسترده‏ای در مراکز تحقیقات کشاورزی به اثبات رسیده است، ولی هنوز شمار زیادی از کشاورزان اطلاع و دانش کافی را از این فناوری‏ ها ندارند و دلیل این امر، آن است که این گونه فناوری ‏ها مستلزم جایگزینی مهارت‏ های مدیریتی، دانش و نیروی انسانی محلی با نهاده ‏های خارجی است. این پژوهش با هدف تحلیل تاثیر نظام ترویج و آموزش کشاورزی در قالب روش ‏های آموزشی- ترویجی بر رفتارهای زیست ‏محیطی کشاورزان انجام گرفت. پژوهش حاضر، از نوع پژوهش‏ های توصیفی و علی- رابطه ‏ای است که با روش پیمایشی انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش، کشاورزان منطقه سیس واقع در شهرستان شبستر استان آذربایجان شرقی بودند (4487=N). برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شد. حجم نمونه 350 کشاورز تعیین شد، که برای کاهش خطا و پوشش پرسشنامه‏ های بی‏ پاسخ، این تعداد به 360 نفر افزایش یافت و با استفاده از روش نمونه ‏گیری تصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ‏های پژوهش، پرسشنامه بود که روایی آن با استفاده از نظر استادان ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران و پایایی متغیرها با استفاده از پیش آزمون و ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. برای تحلیل داده ‏ها از تکنیک مدل‏سازی معادلات ساختاری استفاده شد. بر اساس داده‏ های میدانی، شواهد کافی برای تایید اثر معنی‏ دار «روش‏ های گروهی» و «نگرش زیست ‏محیطی» بر «رفتار زیست ‏محیطی» وجود داشت. همچنین اثر معنی‏ دار متغیرهای «ترویج انفرادی» و «دانش زیست ‏محیطی» بر «نگرش زیست‏ محیطی» تایید شد. بر اساس نتایج حاصله، تلفیق روش ‏های فردی، گروهی و انبوهی در برنامه‏ های ترویجی، برای افزایش تاثیر روش ‏های آموزشی- ترویجی، می ‏تواند صورت گیرد، تا امکان هم ‏افزایی منابع آموزشی و روش ‏های آموزشی در یک بستر هماهنگ و منسجم فراهم شود.

    کلیدواژگان: رسانه‏های جمعی، ترویج انفرادی، روش‏ها گروهی، حفظ محیط‏زیست
  • مریم قاسمی*، مهدی معصومی صفحات 397-413

    مهمترین کار بعد از تولید هر محصول، رساندن آن محصول به دست مصرف کننده است، دهستان بقمچ در شهرستان چناران به دلایل مختلف تاریخی، محیطی، اجتماعی و اقتصادی در زمینه کشت تنباکو، قطب تولید تنباکو در استان خراسان رضوی محسوب می شود؛ اما در زمینه بازاریابی محصولات (چوب و برگ تنباکو) با مشکلات متعددی دست به گریبان است. از این رو مطالعه حاضر در چارچوب برنامه ریزی استراتژیک ضمن شناخت عوامل داخلی و خارجی اثرگذار بر بازاریابی تنباکو، سعی در ارایه راهبردهای مطلوب بازاریابی تنباکو می پردازد. روش تحقیق توصیفی - تحلیلی است. در این مطالعه از دو ابزار برنامه ریزی استراتژیک SWOT و QSPM استفاده شد. در راستای پیشبرد اهداف تحقیق 17 قوت، 23 ضعف، 10 فرصت و 17 تهدید فراروی بازاریابی تنباکو از طریق واکاوی سیاست های دولت، مصاحبه با فعالان حوزه بازاریابی تنباکو و تعدادی از تنباکوکاران منطقه شناسایی گردید. واحد تحلیل 41 نفر از تنباکوکاران و فعالین حوزه بازاریابی تنباکو بوده است. در ماتریس SWOT با توجه به امتیاز نهایی در 54/2=IFE و در 170/2=EFE، به منظور بهبود بازاریابی تنباکو، راهبردهای رقابتی (حداکثر- حداقل) بهینه شناخته شد. راهبردهای مطلوب به کمک ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی (QSPM)، اولویت بندی و مهمترین راهبرد «تشکیل شرکت تعاونی در روستا با مشارکت کلیه تنباکوکاران»، با امتیاز 969/0 شناسایی گردید.

    کلیدواژگان: استان خراسان رضوی، دهستان بقمچ، بازاریابی، تنباکو، تنباکوکاران
  • سیاوش عطایی*، حسن افراخته، حسین توکلی کجانی صفحات 415-431

    هدف پژوهش حاضر بررسی جایگاه مدیریت نوین روستایی (عملکرد شورا ها و دهیاران)، در تحولات اقتصادی و اجتماعی سکونتگاه های روستایی کهریزک است. روش تحقیق تحلیلی، مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای، اسنادی و میدانی است. جامعه آماری تحقیق، ساکنان روستا-های بخش کهریزک که جمعیت بالا دارند و از شورا و دهیار برخوردار هستند، می باشد. کل جمعیت افراد خانوار در روستا های مورد مطالعه (5913) نفر است. لذا بر اساس فرمول کوکران تعداد 360 خانوار به عنوان جامعه نمونه انتخاب شد. همچنین تعداد 20 نفر متخصص بر اساس نمونه گیری هدفمند انتخاب گردید. نتایج بررسی مقادیر ضریب همبستگی اسپیرمن و وجود همبستگی ضعیف، گویای این واقعیت می باشد،که بین عملکرد شورا ها و دهیاران و تحولات اقتصادی و اجتماعی سکونتگاه های روستایی کهریزک رابطه مثبت و معنی داری وجود ندارد. در ادامه نیز، نتایج رتبه بندی فازی ممدانی جهت تحلیل فضایی تحولات اقتصادی و اجتماعی در مناطق روستایی کهریزک با تاکید بر عملکرد شورا ها و دهیاران نشان داد، به ترتیب روستا های (گل حصار، قمصر، ده نو، درسون آباد، قلعه نوچمن زمین)، تحولات اقتصادی و اجتماعی متوسط رو به پایین را با تاکید بر مدیریت نوین روستایی را به خود اختصاص داده اند، همچنین روستا های (اسماعیل آباد، سلمان آباد، قیصرآباد، کبیرآباد، جهان آباد، تورقوزآباد، خیرآباد، عظیم آباد)، سطح بسیار کم تحولات اقتصادی و اجتماعی را نشان می دهند. در این راستا پیشنهاد می شود برای اولین گام، افزایش میزان رضایتمندی روستایی از عملکرد نهاد های مربوطه از طریق افزایش هماهنگی و همکاری میان روستاییان و دست اندرکاران نهاد های مربوطه از طریق مشورت و مشارکت دادن روستاییان در انجام طرح های مختلف توسعه روستایی مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مدیریت نوین روستایی، تحولات اقتصادی و اجتماعی، مناطق روستایی، کهریزک
  • حمدالله سجاسی قیداری*، شادی خوب، علی اکبر عنابستانی صفحات 433-451

    امروزه اکثر مردم به ویژه در مناطق روستایی از دسترسی به خدمات مالی مانند اعتبارات خرد چه در قالب تسهیلات و یا پس انداز محروم هستند. این در صورتی است که اعتبارات خرد می تواند انگیزه کارآفرینی را در میان افرادی که به فکر راه اندازی کسب وکار در مناطق روستایی با پتانسیل مانند دهستان رادکان هستند را تقویت کند. از این رو هدف تحقیق حاضر، شناسایی موانع و محدودیت های استفاده از اعتبارات خرد دولتی در توسعه فعالیت های کارآفرینی روستایی دهستان رادکان می باشد. این پژوهش از منظر پارادایم جزء تحقیقات کیفی محسوب می شود و با رویکرد آسیب شناسانه و با غایت اکتشاف (موانع و مشکلات استفاده از اعتبارات خرد دولتی) به انجام رسیده است. در این پژوهش، از روش نظریه پردازی بنیانی و شیوه مصاحبه کیفی و عمیق نیمه ساختارمند، برای گردآوری اطلاعات و داده ها در 13 روستای مورد مطالعه استفاده شده است. بنابراین گردآوری داده ها ابتدا در سطح کتابخانه ای برای بررسی نظری مسئله و سپس با مصاحبه های ساختار نیافته و باز انجام شده است. جامعه نمونه را 29 نفر کارآفرین روستایی دهستان رادکان و 68 نفر مردم روستایی تشکیل داده اند. داده های جمع آوری شده از طریق تحلیل محتوایی مورد واکاوی قرار گرفتند و طی مراحل کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی طبقه بندی گردیدند. یافته های حاصل از تحقیق به استخراج مدل مفهومی موانع و محدودیت های استفاده از اعتبارات خرد برای کارافرینی منتهی شده است. بطوریکه یافته ها نشان داد کارآفرینان و مردم روستایی به دلیل وجود موانع و محدودیت های (اقتصادی، اجتماعی و نهادی -اداری) از جمله: کافی نبودن مقدار وام، طولانی بودن فرآیند اخذ وام، بهره و سود زیاد بانکها، پیچیدگی امور اداری و بانک و... از گرفتن وام منصرف می شوند.

    کلیدواژگان: توسعه روستایی، اعتبارات خرد، کارآفرینی روستایی، تئوری بنیانی، دهستان رادکان
  • فاطمه رستگاری پور*، محدثه توکلی صفحات 453-469

    فرآیند خصوصی سازی به عنوان رویکردی برای دستیابی تدریجی به مکانیسم بازار است که طی آن، کشورهایی با دولت های مداخله گر، بخشی از مالکیت های دولتی و عمومی را به افراد و بخش خصوصی انتقال می دهند. در این مطالعه عوامل موثر بر انگیزه افراد به خصوصی سازی شرکت های تعاونی روستایی و تفسیر زیر عوامل آن ها با کاربرد الگوی لاجیت بررسی شد. آمار و اطلاعات موردنیاز مطالعه از طریق جمع آوری 250 پرسش نامه با فرمول کوکران و مصاحبه حضوری با شاغلین و فارغ التحصیلان بخش کشاورزی در شهرستان تربت حیدریه در سال 1398 با کاربرد روش تصادفی طبقه بندی شده جمع آوری گردید. نتایج نشان داد از دیدگاه شاغلین بخش دولتی، ایجاد روحیه رقابت پذیری و افزایش آموزش کاربردی، از دیدگاه شاغلین بخش خصوصی افزایش آموزش کاربردی، بهبود شیوه رهبری و افزایش انگیزه در کارکنان و از دیدگاه فارغ التحصیلان کشاورزی ایجاد روحیه رقابت پذیری، افزایش خلاقیت و آموزش کاربردی اثر معنی داری بر انگیزه افراد به خصوصی سازی شرکت ها دارد. همچنین در مورد بررسی عوامل موثر بر آموزش کاربردی از دیدگاه شاغلین بخش دولتی و خصوصی، انگیزه و آمادگی یادگیرنده، کارآمدی و اثربخشی دوره ها و نظم و مقررات دوره ها اثر مثبت و معنی داری دارند. با توجه به اهمیت نقش آموزش کاربردی در ایجاد انگیزه جهت خصوصی سازی شرکت های تعاونی روستایی پیشنهاد می گردد با ایجاد مشوق هایی انگیزه و آمادگی لازم جهت یادگیری در کارکنان ایجاد شده و دوره های آموزشی خصوصی سازی با کیفیت و نظم برای کارمندان شرکت های تعاونی برگزار گردد.

    کلیدواژگان: خصوصی سازی، عوامل انسانی، آموزش کاربردی، شرکت های تعاونی روستایی
  • وکیل حیدری ساربان*، احمد مومنی صفحات 471-487

    کشور ما سالهاست به دنبال تعامل مسیولین با مردم و بلعکس بوده است. ایجاد مدیریت محلی از میان خود مردم محلی، نیز تداعی بخش همین موضوع است. در این میان حکمروایی خوب از طریق مولفه هایی مانند مشارکت، پاسخ گویی،...می تواند اتصال دهنده همین موضوع باشد. در این پژوهش سعی بر این است که به مطالعه و تحلیل اثرات حکمروایی خوب بر بهبود شاخص های رفاه اجتماعی مناطق روستایی شهرستان فریدن بپردازد. این تحقیق ازلحاظ هدف کاربردی و به روش توصیفی- تحلیلی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کلیه سرپرستان خانوار ساکن روستاهای شهرستان فریدن است که طبق آخرین سرشماری سال 1395 برابر با 23311 نفر جمعیت و 8430 خانوار است که از این تعداد با استفاده از فرمول کوکران 385 نفر به نمونه انتخاب شد. ابزار مورد سنجش پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن صوری و به وسیله اساتید دانشگاه محقق تایید شد و با ضریب آلفای کرونباخ توسط نرم افزار Spss23 پایایی پرسشنامه برای متغیرهای حکمروایی خوب 830/0 درصد و برای شاخص های رفاه اجتماعی 837/0 درصد به دست آمد. پرسشنامه به صورت کاملا تصادفی بین ساکنین توزیع شد. در تحلیل نتایج ابتدا وضعیت حکمروایی خوب و رفاه اجتماعی مناطق سنجیده شد و سپس در ادامه به کمک آزمون همبستگی پیرسون رابطه و آزمون رگرسیون چندگانه میزان رابطه متغیر مستقل بر وابسته سنجیده شد. نتایج همبستگی پیرسون نشان داد میان تمام متغیرهای حکمروایی خوب و رفاه اجتماعی رابطه متوسط تا قوی وجود دارد. در رگرسیون چندگانه نیز متغیرهای (حکمروایی خوب) 61 درصد از میزان واریانس (رفاه اجتماعی) را پیش بینی می کند. در این بین متغیر مسئولیت پذیری با ضریب بتای 300/0 بیشتر از سایر متغیرها در بهبود شاخص های رفاه اجتماعی تاثیر دارد. می توان این گونه عنوان کرد که احساس مسئولیت مدیران محلی طبق الگوی حکمروایی خوب باعث افزایش سطح رفاه اجتماعی روستاهای شهرستان فریدن می شود.

    کلیدواژگان: حکمروایی خوب، رفاه اجتماعی، مناطق روستایی شهرستان فریدن
  • هادی زارعی، لیلا نیرومند*، سمیه تاجیک اسماعیلی صفحات 489-506

    تولید محصولات کشاورزی به عنوان بخشی اثرگذار در توسعه کشور در ابعاد مختلف دارای اهمیت فراوانی است؛ اما با توجه به ضایعات تولید این محصولات در کشور که بنا به آمار بیش از30 درصد تولید کل محصولات است ضروری به نظر می رسد تا نسبت به تغییر شیوه های تولید از طریق همسو ساختن کشاورزان و روستاییان جهت استفاده از فناوری های نوین تولید توسط آنان از طریق راهکارهای ارتباطات مشارکتی اقدام عاجل صورت پذیرد. جامعه آماری این تحقیق، مروجان شاغل در جهادکشاورزی خراسان رضوی و مددکاران ترویجی مرتبط با جهاد کشاورزی استان بوده که بر اساس نمونه گیری غیراحتمالی، جمعیت نمونه به شرحی که اعلام شده انتخاب گشت. روش های بکار رفته «کیفی» و «کمی» در این پژوهش به این شرح است که در ابتدا در روش «کیفی» از طریق «مصاحبه عمقی» با 15 تن از مددکاران کشاورزی در روستاهای تابعه مشهد مصاحبه شده و پاسخ های ارایه شده توسط نرم افزار Maxqda مورد تحلیل قرار گرفته و بر پایه این نتایج، ابزار سنجش با 40 گویه طراحی و از 220 مروج کشاورزی در سراسر استان خواسته شد تا نسبت به پاسخگویی اقدام کنند و سپس نتایج با استفاده از نرم افزار Spss مورد تحلیل قرار گرفت. هدف از این مطالعه، دستیابی به مدلی برای تببین اثرگذاری ارتباطات مشارکتی بر استفاده از فناوری های نوین تولید بین کشاورزان است. تمامی 8 فرضیه مورد نظر در این پژوهش با استفاده از آزمون انوا و تحلیل واریانس یک طرفه مورد بررسی و تایید قرار گرفت و در نهایت با استفاده از رگرسیون خطی، اثرگذاری متغیرها تایید شد. پیشنهاد می شود مروجان کشاورزی برای همسوکردن کشاورزان جهت استفاده از فناوری های نوین تولید از دانش و ابزار ارتباطات مشارکتی بهره مند می شود.

    کلیدواژگان: ارتباطات مشارکتی، کشاورزی، روستا، فناوری نوین تولید
  • سعید عبدالمنافی، ابوالفضل باغبانی آرانی*، یاسر مقصودی گنجه، منا پورعیسی، مسلم مکرمی صفحات 507-517

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر عملکرد بازاریابی صنعت شیلات در شرکت های تعاونی کشاورزی روستایی در ایران و بر مبنای مطالعات کیفی صورت گرفته است. بر این اساس نخست با اجرای مصاحبه نیمه ساختار یافته با خبرگان و مدیران ارشد بازاریابی و فروش شرکت های تعاونی شیلات در 10 استان ایران، عوامل موثر بر عملکرد بازاریابی شناسایی و در مرحله بعدی به رتبه بندی آن عوامل با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی پرداخته شد. جامعه آماری این پژوهش خبرگان دانشگاهی و مدیران صنعت شیلات در سال 1398 می باشند که با استفاده از نمونه گیری هدفمند داده های پژوهش گردآوری شدند. پس از جمع آوری اطلاعات لازم، نسبت به طبقه بندی و کدگذاری مصاحبه ها اقدام گردید که نتیجه ی آن شناسایی عوامل موثر بر عملکرد بازاریابی بود. پس از شناسایی عوامل، پرسشنامه مقایسات زوجی برای رتبه بندی طراحی گردید. نتایج پژوهش نشان داد از عوامل موثر بر عملکرد بازاریابی، عامل برند با وزن (311/0) از نقطه نظر مدیران شیلات در رتبه نخست و عامل مالی با وزن (235/0) در رتبه دوم و عوامل مرتبط با نوآوری بازاریابی، عوامل مرتبط با بازار و همچنین عوامل مرتبط با مشتری در رتبه های بعدی قرار گرفتند که بر این اساس توصیه می شود مدیران شرکت های تعاونی شیلات، مدیریت برند و فعالیت های مرتبط با برندینگ را جهت بازاریابی موفق مدنظر قرار دهند.

    کلیدواژگان: عملکرد بازاریابی، صنعت شیلات، تحلیل سلسله مراتبی فازی
|
  • Yahya Safi Sis *, Milad Joodi Damirchi, Mozhdeh Maleki Pages 381-396

    At present, although the efficiency and sustainability of many environmental protection technologies have been widely proven in agricultural research centers, but many farmers still do not have enough information and knowledge about these technologies, and the reason for this is that such technologies require the replacement of local management skills, knowledge and manpower with foreign inputs. The purpose of this study was to analyzing of the effect of agricultural extension and education system in the form of educational-extension methods on farmers’ environmental behavior. The present study is a descriptive and causal-relational research that was conducted by survey method. The statistical population of this study was farmers in Sis area located in Shabestar district of East Azarbaijan province (N = 4487). The Morgan table was used to determine the sample size. The sample size was 350, which increased to 360 farmers to reduce the error and also to cover the unanswered questionnaires and were studied using random sampling method. The data collection instrument was a questionnaire which Its validity was confirmed using the opinion of professors of agricultural extension and education at the university of Tehran and the reliability of the variables was confirmed using a pretest and Cronbach's alpha coefficient. The structural equation modeling technique was applyed to analyze the data. Based on the obtained information, there was sufficient evidence for the confirmation significant effect of "group methods" and "environmental attitude" on "environmental Behavior". The significant effect of "individual extension" and "environmental knowledge" on "environmental attitude" was also confirmed. Based on the results, the combination of individual, group and mass methods in extension programs can be done to increase the effectiveness of educational-extensional methods, to enable the synergy of educational resources and educational methods in one harmonious and cohesive platform.

    Keywords: mass media, Individual Extension, Group Methods, Environmental protection
  • Maryam Ghasemi *, Mahdi Masoumi Pages 397-413

    The most important task after the production of any product is to deliver that product to the consumers. Boqmech village in Chenaran city is considered as the center of tobacco production in Khorasan Razavi province for various historical, environmental, social and economic reasons; However, it faces many problems in product (Tobacco wood and leaves) marketing. Therefore, identifying the best tobacco marketing strategies will have a great impact on improving the economic situation of the people living in the region. The present study, in the framework of strategic planning, while recognizing the internal and external factors affecting tobacco marketing, provides appropriate strategies in tobacco marketing. The research was conducted in a descriptive-analytical method. To achieve the objectives of the research, 17 strengths, 23 weaknesses, 10 opportunities and 17 threats facing tobacco marketing were identified through the analysis of government policies, interviews with tobacco marketing activists and a number of tobacco growers. The analysis unit was 41 tobacco growers and activists in the field of tobacco marketing. In this research, two strategic planning tools, SWOT and QSPM, were used. In the SWOT matrix, according to the final scores in IFE = 2.54 and EFE = 2.170, the optimal competitive strategies (maximum-minimum) to improve tobacco marketing were identified. Optimal strategies were identified with the help of Quantitative Strategic Planning Matrix (QSPM) and prioritization, as the most important strategy identified with a score of 0.996 was “to form a cooperative in the village with the participation of all tobacco growers”.

    Keywords: Khorasan Razavi Province, Boqmech Dehestan, Marketing, Tobacco, Tobacco growers
  • Siavash Ataei *, Hassan Hassan Afrakhteh, Hossein Tavakoli Kojani Pages 415-431

    The purpose of this study is to investigate the position of modern rural management (performance of councils and villagers) in the economic and social developments of Kahrizak rural settlements. The analytical research method is based on library, documentary and field studies. The statistical population of the study is the residents of Kahrizak district villages who have a high population and have a council and a village council. The total population of households in the studied villages is (5913) people. Therefore, based on the Cochran's formula, 360 families were selected as the sample population. Also, 20 specialists were selected based on purposive sampling. The results of the Spearman correlation coefficient and the existence of weak correlation indicate the fact that there is no positive and significant relationship between the performance of councils and villages and the economic and social developments of Kahrizak rural settlements. Furthermore, the results of Mamdani fuzzy ranking for spatial analysis of economic and social developments in rural areas of Kahrizak with emphasis on the performance of councils and villagers showed, respectively, villages (Gol Hesar, Ghamsar, Dehno, Darsonabad, Nouchman Zamin Castle) has been characterized by moderate downward economic and social developments with emphasis on modern rural management, as well as villages (Ismailabad, Salmanabad, Qaisarabad, Kabirabad, Jahanabad, Torquzabad, Khairabad, Azimabad) shows a very low level of economic and social developments.

    Keywords: New Rural Management, Economic, Social Developments, Rural Areas, Kahrizak
  • Shadi Khoob, Aliakbar Anabestani Pages 433-451

    Today, most people, especially in rural areas, are denied access to financial services such as microcredit, whether in the form of facilities or savings. This is if microcredit can boost entrepreneurial incentives among people who are thinking of starting a business in rural areas with potential, such as Radkan County. Therefore, the aim of the present study is to identify the barriers and limitations of using public micro-credit in the development of rural entrepreneurial activities in Radkan village. From the paradigm perspective, this research is considered as a qualitative research and has been carried out with a pathological approach and with the aim of exploration (obstacles and problems of using micro-government credits). In this study, the method of basic theory and the method of qualitative and semi-structured in-depth interviews have been used to collect information and data in 13 studied villages. Therefore, data collection was done first at the library level for theoretical review of the problem and then with unstructured and open interviews. The sample population consisted of 29 rural entrepreneurs from Radkan village and 68 rural people. The collected data were analyzed through content analysis and classified through open coding, central coding, and selective coding. Findings from the research have led to the extraction of the conceptual model of barriers and limitations to the use of microcredit for entrepreneurship. The findings showed that entrepreneurs and rural people due to obstacles and restrictions (economic, social and institutional-administrative) such as: insufficient loan amount, long process of obtaining loans, high interest rates and interest of banks, complexity of administrative and banking affairs and ... They stop taking loans.

    Keywords: Rural development, Microcredit, Rural Entrepreneurship, Fundamental Theory, Radkan County
  • Fatemeh Rastegaripour*, Mohadeseh Tavakoli Pages 453-469

    The privatization process is an approach to the gradual access to a market mechanism whereby Countries with interventionist governments transfer part of ownership to individuals sector. In this study, factors affecting individuals motivation for companeis privatization and their sub-factors interpretation were investigated using Logit model. The required data were collected from the study through 250 questionnaires with Cokran formula and in-person interviews with public and private sector employers and graduates in Torbat Heydariyeh city in 2019 using the classified random method. The results showed that creating competitiveness and increasing applied training are the factors effecting privatization from the viewpoint of public sector employers. Increasing applied training, improving leadership style and increasing motivation in employers are factors effecting privatization from the perspective of private sector employers, and creating competitiveness, creativity and applied training have a significant effect from the perspective of graduates. Also, regarding the study of the factors affecting applied education from the perspective of public and private sector employees, learner motivation and readiness, efficiency and effectiveness of courses and the order and regulations of courses have a positive and significant effect. Given the importance of the role of applied education in motivating the privatization of rural cooperatives, it is suggested by creating incentives, the necessary motivation and preparation for learning is created in the employees and quality and orderly privatization training courses are held for the employees of cooperative companies.

    Keywords: Privatization, Human factors, Applied education, Rural Cooperatives
  • Vakil Heidari Sarban *, Ahmad Momeni Pages 471-487

    Our country has been seeking the interaction of officials with the people and vice versa for many years. The creation of local management among the local people themselves is also associated with this issue. In the meantime, good governance through components such as participation, accountability, etc. can be the connecting factor. In this study, we try to study and analyze the effects of good governance on improving the social welfare indicators of rural areas of Frieden city. This research is applied in terms of purpose and is descriptive-analytical and correlational. The statistical population of the study is all heads of households living in the villages of Frieden city, which according to the last census in 2016 is equal to 23311 people and 8430 households, of which 385 people were selected using the Cochran's formula. The instrument was measured by the Mohaghegh Questionnaire, the validity of which was formally verified by Mohaghegh University professors. With Cronbach's alpha coefficient by Spss23 software, the reliability of the questionnaire for good governance variables was 0.830% and for social welfare indicators was 0.837. Percentage was obtained. Sampling was based on the principle of proportional division and the questionnaire was distributed randomly among residents. In analyzing the results, first the good governance situation and social welfare of the regions were measured and then with the help of Pearson correlation correlation test and multiple regression test, the relationship of independent variable to dependent was measured. Pearson correlation results showed that there was a moderate to strong relationship between all variables of good governance and social welfare. In multiple regression, variables (good governance) predict 61% of the variance (social welfare). Meanwhile, the responsibility variable with beta coefficient of 0.30% is more effective than other variables in improving social welfare indicators. It can be said that the sense of responsibility of local managers according to the pattern of good governance increases the level of social welfare of the villages of Frieden city

    Keywords: Good Governance, Social Welfare, Rural Areas of Frieden County
  • Hadi Zareie, Leila Niroomand *, Somayeh Tajeek Esmaeily Pages 489-506

    Production of agricultural products as an effective part in the development of the country in various dimensions is of great importance; However, considering the waste of production of these products in the country, which according to statistics is more than 30% of total production, it seems necessary to change production methods by aligning farmers and villagers to use new production technologies by them through communication solutions. Participate in urgent action. The statistical population of this study was the promoters working in Khorasan Razavi agricultural jihad and extension assistants related to the agricultural jihad of the province. Based on non-probability sampling, the sample population was selected as described. The "qualitative" and "quantitative" methods used in this research are as follows: At first, in the "qualitative" method, through "in-depth interviews", 15 agricultural workers in the villages of Mashhad were interviewed and the answers provided by the software Maxqda was analyzed and based on these results, the measurement tool was designed with 40 items and 220 agricultural promoters across the province were asked to respond and then the results were analyzed using SPSS software. The purpose of this study is to obtain a model to explain the impact of participatory communication on the use of new production technologies among farmers. All 8 hypotheses in this study were tested and confirmed using variance test and one-way analysis of variance, and finally, using linear regression, the effect of variables was confirmed. It is suggested that agricultural promoters use the knowledge and tools of participatory communication to align farmers to use new production technologies.

    Keywords: participatory communication, Agriculture, Rural, New Production Technology
  • SAED ABDOLMANAFI, Abolfazl Baghbani-Arani *, Yasser Maghsoudi-GANJEH, Mona Poureisa, Moslem Mokarremi Pages 507-517

    The aim of this study was to identify and ranking effective factors on marketing performance in Iranian fishery industry based on a qualitative studie. Therefore, first, by conducting semi-structured interviews with experts and senior managers of marketing and sales of fisheries companies in 10 provinces of Iran in 2020, identify the factors affecting marketing performance and then rank those factors using fuzzy hierarchical analysis method. The statistical population of this study is academic experts and fishery industry managers who were collected by purposeful sampling of research data. After gathering the necessary information, the interviews were classified and coded, which resulted in identifying the factors influencing the marketing performance. After identifying the factors, the paired comparisons questionnaire was designed for ranking. The results showed that of the factors influencing marketing performance, weight factor (0.311) from fisheries managers' point of view and financial factor weight (0.223) from the point of view of marketing managers, factors related to marketing innovation, related factors With the market as well as customer-related factors coming in next. It is therefore recommended that managers of fisheries cooperatives consider brand management and branding-related activities for successful marketing.

    Keywords: Marketing Performance, Fisheries Industry, Fuzzy hierarchical analysis