فهرست مطالب

جستارنامه ادبیات تطبیقی - پیاپی 15 (بهار 1400)

جستارنامه ادبیات تطبیقی
پیاپی 15 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • طیبه رحمانی، سهیلا موسوی سیرجانی*، عبدالحسین فرزاد صفحات 1-27

    حضور حیوانات در زندگی انسان باعث شده که این موجودات ابتدا در حیات اساطیری و سپس به شکل نمادین در خدمت اندیشه های انسان قرار گیرد. کلیله ودمنه یکی از آثاری است که حیوانات در آن ایفای نقش کرده اند. با توجه به فرهنگ غنی و سابقه تمدن کهن، ایران و هند، اسطوره های یکسان  با بن مایه اصلی مشترک در این دو فرهنگ دیده می شود. اسطوره ها نه تنها ازلحاظ محتوا، ازلحاظ ساختار نیز با یکدیگر شباهت بسیار دارند. در این پژوهش با شیوه توصیفی- تحلیلی و روش کتابخانه ای، ریشه ها و نمادهای مشترک در داستان ضحاک با حکایت «شیر و خرگوش» کلیله ودمنه و «بهیم سین و باکه» مهابهاراتا ازنظر اسطوره شناسی مقایسه و موارد مشترک مورد تحلیل و رمزگشایی قرارگرفته است. در این مقاله، ریشه های حکایت «شیر و خرگوش» با حکایت بهیما و باکه (مهابهاراته) و فریدون و ضحاک (شاهنامه) در اساطیر هندی و ایرانی جستجو و مورد تحلیل و رمزگشایی قرارگرفته است. وجه تشابه آن ها در این است که یک ظالم قدرتمند (پادشاه یا دیو)، برای سیر کردن خود هرروز عده ای از ساکنان (شهر/ جنگل) را می کشد؛ ساکنان شهر/ جنگل، هرروز یک یا دو نفر را برای او می فرستند تا به دیگران آسیب نرساند و سرانجام یکی از طعمه های ظالم موجب مرگ و نابودی او می شود.

    کلیدواژگان: ادبیات تطبیقی، اسطوره، نماد، داستان ضحاک، شیر و گاو، بهیم سین و باکه
  • پرستو یمینی، کامل احمدنژاد*، فریده محسنی هنجنی، افسانه لطفی عظیمی صفحات 28-58
    یکی از مهم ترین موضوعات مثنوی، انسان و مسایل وجودی او همچون ترس ها، اضطراب ها و نگرانی های بنیادین و نیز راه های رهایی از آن هاست. از سوی دیگر در روان درمانی وجودی نیز همین موضوع، منشا اصلی اختلالات و ناخوشی های روحی و روانی فرض شده و با رویکرد وجودی درصدد مقابله و یا علاج آن هاست. در این مقاله تلاش می شود دغدغه ها و نگرانی های وجودی انسان و راهکارهای درمان آن ها از منظر مولوی و یکی از مهم ترین روان درمانگران معاصر یعنی اروین یالوم، با روش توصیفی- تحلیلی بررسی شود و با بیان وجوه اشتراک و افتراق آن ها، قابلیت مثنوی در محدوده روان درمانی وجودی و نیز راهکارهای ویژه مولانا در این عرصه مورد ارزیابی قرار بگیرد. نتیجه آنکه، در اصل داشتن ترس ها و نگرانی های وجودی و اینکه سرچشمه ناخوشی های روحی و روانی انسان هستند، این دو متفکر اتفاق نظر دارند ولی در مبانی فکری و محتوای این گونه ترس ها و نگرانی ها با هم اختلاف دارند. سرانجام این که مولوی راه کارهای اساسی تر و با مبانی عمیق تری را در حوزه درمان مطرح می کند.
    کلیدواژگان: ترس، مولوی، اروین یالوم، روان شناسی اگزیستانسیال، درمان وجودی
  • شادی محی الدین قمشه ای، جلال سخنور* صفحات 59-87
    مقاله حاضر توصیف و تحلیل تطبیقی اندیشه های «خردگرایی انسان» و «دوگانگی جسم و جان» از دیدگاه سعدی، شاعر کلاسیک قرن سیزدهم میلادی ایران و الکساندر پوپ، نویسنده و شاعر برجسته قرن هجدهم انگلستان بر اساس مکتب آمریکایی ادبیات تطبیقی است. بررسی آثار سعدی و پوپ نشان می دهد که یکی از مهم ترین اشتغالات ذهنی این دو شخصیت بزرگ شناخت ماهیت انسان بوده است و در این زمینه اندیشه هر دو شاعر از دو سرچشمه مهم دین و فلسفه نشیت گرفته است. اهمیت تحقیق در این است که با مقایسه اشعار سعدی و پوپ می توان به نوع نگرش این دو نویسنده به ذات انسان در دو فرهنگ متفاوت دست یافت. همچنین از این بررسی می توان زمینه های مشترک و بین رشته ای ادبیات و مذهب و فلسفه را در ادبیات فارسی و انگلیسی نشان داد. یافته های این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی به دست آمده است. این مقاله نشان می دهد که هرچند سعدی و الکساندر پوپ به دو فرهنگ و دو مذهب و پیشینه تاریخی کاملا متفاوت تعلق دارند اما در تاملات بنیادی و اندیشه های زیربنایی با هم مشابهت دارند.
    کلیدواژگان: بوستان، گلستان، الکساندر پوپ، خردگرایی، دوگانگی جسم و جان
  • صادق ارشی*، علی تکرلی صفحات 88-110
    احساسات انسان ها در سراسر جهان به صورت غم و شادی ظهور می کند و این خصیصه ای جهان شمول است. سهراب سپهری آن چنان که می دانیم در مجموعه «حجم سبز»، شعری نوستالوژیک به عنوان «پشت دریاها» دارد. این شعر در کلیت خود، به یکی از شعر های شاعری یونانی به نام کنستانتین کاوافی، با عنوان «شهر» شباهت دارد. مقاله حاضر به روش تحلیلی با رویکرد توصیفی، کوشیده است تا در راستای مقایسه این دو اثر با رسم جدول و سیزده بند تجزیه و تحلیل، به شباهت ها و تفاوت های آن دو شعر بپردازد و نیز به پرسش تاثیرپذیری یکی از دیگری نیز پاسخ درست احتمالی بدهد. بررسی های پژوهش حاضر نشان از این دارد که کاوافی پیش از سروده شدن شعر سهراب شعر خویش را سروده بوده و البته سهراب بعدها و احتمالا بعد از خواندن شعر کاوافی شعر خویش را سروده است. شعر سهراب، سرشار از امید و خوش خیالی است در حالی که شعر کاوافی سرشار از ناامیدی است. شعر سهراب بلند و معنوی، در حالی که شعر کاوافی کوتاه و دنیوی است. در شعر سهراب ناامیدی مقطعی، منجر به رفتن می شود در حالی که ناامیدی کاوافی منجر به ماندن و پیری و... می شود. برخلاف سهراب که به شهر آن سوی دریا امیدوار است، کاوافی هرگز به آن اعتقادی ندارد. در شعر سهراب صحبت از «من» شاعر و در شعر کاوافی سخن از «تو»ی مخاطب است. توصیفات شعر سهراب بسیار زیاد است در حالی که در شعر کاوافی توصیف بسیار کمی را شاهد هستیم. بر خلاف تفکر دنیوی کاوافی، تفکر سهراب در این شعر عارفانه است.  سهراب با اظهار غربت خود، خاطره بهشت را یادآور می شود درحالی که غربت کاوافی ناشی از زندگی دنیوی اوست. سهراب از تعلقات دنیوی قطع امید می کند اما کاوافی از زندگی قطع امید می کند. برخلاف فضای تیره و ناامیدکننده شعر کاوافی، فضا و واژگان شعر سهراب امیدوارکننده است. شعر سهراب با زبانی شاعرانه و ابهام آمیز سخن می گوید و شعر کاوافی دارای زبانی عامیانه و صریح است.
    کلیدواژگان: سهراب سپهری، کنستانتین کاوافی، شعر پشت دریا، آرمان شهر، شعر شهر، تفاوت ها و شباهت ها
  • آزاده حسینی، ارسطو میرانی*، محمدعلی میر صفحات 111-129
    داستایفسکی در آثار خود به انعکاس تجربه های دینی اش می پردازد و غالب آرای اعتقادی و ایدیولوژیک خود را در آن ها شرح می دهد. تجربه دینی انواع گوناگونی دارد، اما نگاهی به رمان های «جنایت و مکافات» و «برادران کارامازوف» نشان می دهد که داستایفسکی تنها به نوع تفسیری آن علاقه داشته است. تجربه تفسیری او به واسطه دو عامل بیرونی (دعوت از جانب پدربزرگ و راهبان به مسیحیت) و درونی (خلوت با خود در زندان در جوانی) ایجاد شده بود.  او این تجربه تفسیری را ابتدا به صورت تقلیدی و سنتی آموخته بود، اما در مرحله بعدی آن را به صورت بازنمایی اندیشه های انتقادی و چالشی نشان داد. هدف داستایفسکی، تخریبی و برآمده از عقده های روانی نبود، بلکه برای بهبود شرایط اعتقادی و دینی مردم، چنین نقدهایی را روا می دانست. این مقاله با استناد به منابع کتاب خانه ای و روش توصیفی- تحلیلی تدوین شده و در آن به این مساله اساسی پرداخته شده است که سیر تطور تجربیات دینی داستایفسکی در رمان های مذکور به چه ترتیب بوده است
    کلیدواژگان: داستایفسکی، تجربه دینی، تفسیر، مسیحیت ارتدوکس، جنایت و مکافات، برادران کارامازوف
  • فرشاد اسکندری شرفی*، مهدی صادقی درویشی صفحات 130-159

    سرزمین ایران با فرهنگی غنی و دیرپای که حاصل پیوند فکری و پیوستگی فرهنگی قومیت های ایرانی با زبان های گوناگون است، همواره خاستگاه مثل های نغز و پرمغز بوده و مثل های قوم لک، از کهن ترین و نژاده ترین مردمان ایرانی، مانند مثل های دیگر اقوام بر غنای فرهنگ عامه و ادب شفاهی ایران افزوده اند. اشتراک ساختاری، مفهومی و کاربردی مثل های ادب شفاهی در زبان لکی و فارسی نشانه داد و ستد فرهنگی این زبان هاست که نشان می دهد، زبان لکی و فارسی از دیرباز تعاملی دوطرفه داشته اند. این جستار مثل های زبان لکی را با مثل های زبان فارسی بر پایه رابطه تاثیر و تاثر مکتب ادبیات تطبیقی فرانسه در ساحت های ساختاری، مفهومی و کاربردی با رویکردی توصیفی- تحلیلی کاویده و همانندی و ناهمانندی آن ها را تبیین کرده است. دستاورد پژوهش نشان می دهد که مثل های زبان لکی و فارسی بر اساس همانندی و ناهمانندی در ساحت های سه گانه در چهار دسته قابلیت دسته بندی دارند که عبارتند از 1. مثل هایی با ساختار، محتوا و کاربرد یکسان؛ 2. مثل هایی با محتوا و کاربردی یکسان و اندک تفاوتی در ساختار؛ 3. مثل هایی با محتوا و کاربردی یکسان و ساختاری کاملا متفاوت و 4. مثل هایی که ساختار، مفهوم و کاربرد مشترکی با مثل های زبان فارسی ندارند.

    کلیدواژگان: مثل های زبان لکی، مثل های زبان فارسی، ادبیات عامه و محلی، ادبیات تطبیقی، مفهوم و کاربرد
  • ناصر امیرمحمدی، نعمت اصفهانی عمران*، حمید طبسی صفحات 185-213

    سه دین بزرگ ابراهیمی جزء شریعتشان و قوانین منبعث از آن به میانجی کتب مقدس در اجتماع نفوذ یافته و از سلوک عارفانه ای سخن گفته و به پاداش و سزای اخروی در پی تزکیه نفس، نیل به حقیقت الهی و وصال او پرداخته اند. به این اعتبار، تصوف و عرفان پیش از شکل گیری گونه اسلامی اش در دین یهود و مسیحیت نیز پیشینه ای قابل تامل دارد.؛ از مهم ترین موارد مشترک در هر سه رویکرد عرفانی، مفهوم «کرامت» است. با این حال مطالعه خاستگاه شناسانه و هم چنین پدیدارشناختی کرامات عرفانی در هر سه دین ابراهیمی نشان می دهد که تا چه اندازه این رویدادها با اسطوره در تناظر بوده اند. جستار حاضر با روش تطبیقی و رویکرد توصیفی-تحلیلی می کوشد با مطالعه شکل گیری تاریخی مفهوم کرامات و بررسی مهم ترین اسطوره های دینی، رابطه برخی از این رویدادها را با آنچه در اندیشه اسطوره شناسان بزرگ «واقعیت اسطوره ای» خوانده شده، آشکار ساخته و شناسایی کند. نتایج تحقیق نشان می دهد که کرامت در عرفان یهودی در عین حال که با جادو پیوند می خورد، الگوهای اسطوره ای مصر باستان را دنبال می کند؛ حال آن که این امر در عرفان مسیحی بر اساس نوعی مشاهده به دست می آید و منبع اصلی کرامات خود مسیح است. در عرفان اسلامی کرامات همپای معجزه است که به جای رسول، در اینجا به ولی یا عارف الهی تعلق دارد و نتیجه تزکیه نفس است؛ اما نتیجه ای طبعی و بعضا قهری است و از این رو دارای فضیلتی در مقام ابزار یا هدف نیست.

    کلیدواژگان: کرامت، عرفان اسلامی، جادوی قباله، معجزه مسیحی، واقعیت اسطوره ای
  • شکوفه یغمایی، محمود صادق زاده *، هادی حیدری نیا صفحات 188-223

    شاعران و نویسندگان کهن همواره از حکایت برای گسترش اندیشه‌های خود استفاده می‌کردند. عنصری بلخی شاعر قرن چهارم هجری، داستان عاشقانه وامق و عذرا را به شعر درآورده است. در این مقاله، برای دریافت شیوه شاعری عنصری در وامق و عذرا و تحلیل این حکایت، از روش ساختارگرایی تودوروف بهره برده شده است. یکی از عمده‌ترین اجزای نقد یک داستان در الگوی روایتی تودوروف، پی‌رفت‌های آن و یکی از کارکردی‌ترین عوامل موثر انسجام نظام‌مندی این شبکه است. مسئله بنیادی این پژوهش بررسی و تحلیل میزان و چگونگی کاربست عنصر پی‌رفت در ساختار این حکایت است. در این راستا بازشناسی اجمالی الگوی روایتی تودوروف با تکیه بر شناخت پی‌رفت و همچنین تحلیل و بررسی این عنصر موثر در طرح منظومه وامق و عذرا بدنه اصلی مقاله را تشکیل می‌دهد. روش کار در این پژوهش خوانش این حکایت و تحلیل ساختاری طرح آن‌ها بر مبنای الگوی یادشده است. نتایج کلی به‌دست‌آمده نشان می‌دهند بر مبنای کنش‌ها، گزاره‌ها و خط سیر منطقی حوادث، پیرنگ و شبکه پی‌رفت‌ها در این حکایت به‌طور ساده و متناسب با شخصیت حکایات طراحی شده است و با توجه به ساختار ساده این روایت قدیمی، می‌توان چنین تعریف ثابتی را برای گونه کلاسیک برشمرد که «گزاره» های تکراری در آن زیاد است، بسیار کم پیش می‌آید که در «پی رفت» هایش ساختارشکنی رخ دهد و علیت «متن» آن به سوی روایات اسطوره‌ای (علیت آشکار) گرایش دارد.

    کلیدواژگان: پی رفت، تحلیل ساختاری، تودوروف، روایت، وامق و عذرا
|
  • Tayebeh Rahmani, Soheila Mousavi Sirjani *, Abdolhossein Farzad Pages 1-27

    The presence of animals in human life has caused these creatures to serve human thoughts first in mythical life and then symbolically. Kelileh Woodman is one of the works in which animals have played a role. Due to the rich culture and history of ancient civilizations, Iran and India, the same and common myths can be seen in these two cultures. Given that the main theme is often common myths. Myths are very similar not only in content but also in structure. In this research, with descriptive-analytical method and library method, common roots and symbols in Zahak story with the story of "The Lion and the Rabbit" by Kelileh Woodmaneh and "Behim Sin and Bakeh" Mahabharata have been compared in terms of mythology and common cases have been analyzed and deciphered. . Kelilehudmaneh anecdotes have always been of interest to the authors of Persian texts and have created a bridge between Indian and Iranian culture. In this article, the roots of the story of "the lion and the rabbit" with the story of Behima and Bakeh (Mahabharata) and Fereydoun and Zahak (Shahnameh) in Indian and Iranian mythology have been searched and analyzed and deciphered. Their similarity is that a powerful tyrant (king or demon) kills a number of inhabitants (city / forest) every day to feed himself; The inhabitants of the city / forest send one or two people to him every day so that he does not harm others, and eventually one of the cruel prey causes his death and destruction.

    Keywords: comparative literature, Myth, symbol, Zahak Story, Lion, Cow, Behim Sin, Bakeh
  • Parstoo Yamini, Kamel Ahmadnezhad *, Farideh Mohseni Hanjani, Afsaneh Latifi Azimi Pages 28-58
    Rumi's special skill is psychology and human cognition, and the concern of anthropology and helping to alleviate the existential and cognitive pains and fears of man is one of his special intellectual characteristics, so that man does not fall into self-ignorance and the sufferings and fears caused by it. Rumi's solutions to fear in Masnavi are unique, and today's psychology, which provides mechanisms for understanding the nodes of human existence, is comparable in some respects - albeit with a different approach or goals to Rumi. By studying the works of existentialist or humanistic psychologists, it seems that Soren Kirkgour, Rolumi, Abraham Maslow, Eric Fromm, Victor Frankel, Arvinialum, etc. are more efficient than others in this field of research. Due to the limitations of the research, we chose Arvinialum, who has valuable ideas to say on the subject under discussion. Because Rumi's view of issues is often existential and the frightening existential concerns common between Rumi and Arvinialum are: the grief of homelessness and existential loneliness, fear of death, fear of freedom and authority. Therefore, we examine the commonalities between the two (Rumi and Yalom) despite the differences in insight and approach. For example, Rumi's intellectual solutions to get rid of fear, such as story therapy, familiarity with the wisdom and blessings of grief and initial descent, the fear of authority and the wisdom contained in it, and the meaning of life have been compared with Yalom's intellectual approaches.
    Keywords: fear, Rumi, Ervinialum, Masnavi, Existential Psychology
  • Shadi Mohyeddin Ghomshei, Jalal Sokhanvar * Pages 59-87
    The present paper offers a comparative analysis of the ideas of “man’s rationality” and “body-soul dualism” from the perspectives of Sa’di, the great Persian classical poet of the 13th century and Alexander Pope, the outstanding English writer and poet of the eighteenth century, based on the American school of comparative literature. The works of the two poets manifest their deep preoccupation with the question of ‘human nature’ and demonstrate that their ideas have emanated from two important sources: The Holy Scriptures and the traditions of classical philosophy. The significance of this study is twofold: it displays the approach of the two poets from two different cultures to the eminent subject of human nature and it further highlights the common grounds between the fields of literature, religion, and philosophy in Persian and English literature. The paper illustrates that although Sa’di and Pope come from two different religious and philosophical backgrounds, they are similar in their fundamental reflections and principle ideas on human nature.
    Keywords: : Bustan, Gulistan, Alexander Pope, Rationality, Body-Soul Dualism
  • Sadegh Arshi *, Ali Takarli Pages 88-110
    Human emotions universally manifest themselves in the forms of happiness and sadness. Sohran Sepehri has a poem named “Posht e Darya” in his work “Hajm e Sabz”. This poem has a resemblance to one of Constantine Cavafy’s poems named “The City”. This study takes a descriptive and analytic approach in comparing these two poems and finding their similarities and differences. In addition, this study aims to investigate which of the two poets was probably influenced by the other in writing his poem. The findings show that Cavafy wrote his poem before Sohrab Sepehri, and Sohrb was probably influenced by Cavafy when writing his poem, Posht e Daray. Sohrab’s poem is full of hope while Cavafy’s poem is full of hopelessness. Sohrab’s poem is long and spiritual while Cavafy’s poem is short and wordly. In Shorab’s poem, temporary hopelessness leads to departure; however, hopelessness in Cavafy’s poem leads to settling, growing old, etc… Contrary to Sohrab’s hope in his poem, Cavafy does not believe in hope in his poem, The City. Sohrab speaks of loneliness to remember paradise while Cavafy’s loneliness is the result of his worldly life. Contrary to the dark and frustrating atmosphere of the city, the atmosphere and wording of Posht e Darya is full of hope. The language of Sohrab’s poem is poetic and ambiguous while the language of Cavafy’s poem is colloquial and explicit.
    Keywords: Sohrab Sepehri, Constantine Cavafy, Posht e Darya, Utopia, the city, Similarities, Differences
  • Azade Hoseiniy, ARASTOO MIRANI *, Mohammadali Mir Pages 111-129
    In his works, Dostoevsky reflects on his religious experiences and describes most of his doctrinal and ideological views in them. Thus, the subjects the author deals with, as well as the characters he creates, are all used to explain his religious beliefs. Religious experience comes in many forms, but a look at the novels Crime and Punishment and The Karamazov Brothers shows that Dostoevsky was only interested in its interpretive nature. His interpretive experience was created by two external factors (invitation to Christianity by his grandfather and monks) and internal (solitude with himself in prison in his youth). He first learned this interpretive experience in an imitative and traditional way, but later demonstrated it in the form of representations of critical and challenging ideas. He visibly recognized the shortcomings of the church as the main institution of religion in Russia, and based on his interpretive experience, addressed them in the language of a figure named Pavlovich. Dostoevsky's goal was not destructive and stemming from psychological entanglements, but to justify such criticisms in order to improve the beliefs and religious conditions of the people. This article has been compiled with reference to library sources and descriptive-analytical method and it deals with the basic issue of how Dostoevsky's religious experiences evolved in the mentioned novels. The main question of the research is what is the most important religious experience of Dostoevsky in these two novels?
    Keywords: Dostoevsky, Religious Experience, interpretation, Orthodox Christianity, Crime, Punishment, Karamazov Brothers
  • Farshad Eskandari Sharafi *, Mehdi Sadeghi Darvishi Pages 130-159

    Oral or popular literature is the true translation of various aspects of people's lives in every era, and parables as one of the most prominent types of public literature and intellectual and cultural expressions of human societies, echo beliefs, thoughts, feelings, abuses, aspirations, customs and traditions of different tribes. Iran with a rich and long-standing culture, resulted from intellectual bond and cultural affinity of various ethnic groups, has always been the origin of rich parables, and parables of the people of Lak, the oldest and most racial Iranian people, like other parables, have increased the richness of popular culture and literature and Oral History of Iran. The structural, conceptual and applied contributions of verbal literary parables in the Laki and Persian languages represent the cultural interaction of these languages, showing that Laki and Persian had bilateral relations. This study describes Laki parables with Persian ones based on the effect of the French comparative school on structural, conceptual and applied aspects of the descriptive- analytical approach and their similarity and uncertainty. The results of the research show that Laki and Persian parables are categorized in four sections based on similarity and uncertainty in three areas: 1. Parables with the same structure, content and application; 2. Parables with the same content and application, and a little difference in structure; 3. parables with the same content and application, and a completely different structure; and 4. parables with different structure, concept, or application from Persian ones.

    Keywords: Laki Parables, Persian Parables, Popular, Folk Literature, comparative literature, Concept, Application
  • Nasser Amir Mohammadi, Nemat Esfahani Omran *, Hamid Tabasi Pages 185-213

    The three great Abrahamic religions, apart from their Shari'a and the laws derived from it, which have penetrated into society through the Holy Scriptures, have spoken of mystical conduct which, apart from the law and the fear of hope for the reward and punishment of the Hereafter, seeks self-cultivation. Achieving the divine truth and joining him. In this sense, Sufism and mysticism have a considerable history before the formation of their Islamic form in Judaism and Christianity. One of the most important commonalities in all three mystical approaches is the concept of "dignity" meaning the performance of supernatural acts or states of habit. However, the epistemological as well as the phenomenological study of mystical miracles in all three Abrahamic religions shows the extent to which these events correspond to myth. The present article tries with a comparative method and descriptive-analytical approach by studying the historical formation of the concept of miracles and examining the most important religious myths, the relationship of some of these events with what the great mythologists think of as "mythical reality". Revealed and identified. The results show that dignity in Jewish mysticism, while linked to magic, follows the patterns of the myths of ancient Egypt; However, this is achieved in Christian mysticism on the basis of some kind of observation, and the main source of miracles is Christ himself. In Islamic mysticism, miracles accompany a miracle that instead of a messenger, it belongs to a divine guardian or mystic and is the result of self-cultivation, but it is a natural and sometimes coercive result and therefore has no virtue as a tool or goal.

    Keywords: : Dignity, Islamic Mysticism, magic of deed, Christian miracle, mythical reality
  • shekofa Yaghmaei, mahmoud Sadeghzadeh *, hadi haidarinia Pages 188-223

    Ancient poets and writers always used anecdotes to spread their ideas. Ansari Balkhi, a poet of the fourth century AH, has turned the love story of Wameq and Azra into poetry. In this article, Todorov's structuralist method has been used to obtain an elementary poetic style in Wameq and Ozra and to analyze this anecdote. One of the main components of a story critique in Todorov's narrative model is its development and one of the most functional factors influencing the systematic coherence of this network. The fundamental issue of this research is to study and analyze the extent and manner of using the element of progress in the structure of this story. In this regard, a brief overview of Todorov's narrative model based on the recognition of progress, as well as the analysis and study of this effective element in the design of the system of Wameq and Azra is the main body of the article. The method of work in this research is reading this anecdote and structural analysis of their design based on the mentioned model. The general results obtained show that based on the actions, propositions and logical trajectory of events, the plot and network of developments in this anecdote are designed in a simple and appropriate way to the character of the anecdotes. The classic enumerates that in which there are many repetitive "propositions", it is very rare for deconstruction to occur in its "sequences" and the causality of its "text" tends towards mythical narrations.

    Keywords: Progress, Structural Analysis, Todorov, Narration, Wameq, Ozra