فهرست مطالب

تغییرات اجتماعی - فرهنگی - سال هفدهم شماره 2 (پیاپی 65، تابستان 1399)

نشریه تغییرات اجتماعی - فرهنگی
سال هفدهم شماره 2 (پیاپی 65، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حمیدرضا اشراقی، رحمت الله امیر احمدی*، محمدرضا نعیمی صفحات 1-20
    نظام و حیات اجتماعی در جامعه بشری به تعاون و مشارکت اعضای آن بستگی دارد و در این راستا، نظام سلامت نیز، نیازمند استفاده از ظرفیت های بالقوه مردمی در قالب مشارکت خیرین نظام سلامت می باشد. در این تحقیق کاربردی و کیفی، با هدف مطالعه جامعه شناختی عوامل موثر بر مشارکت خیرین در مراکز درمانی خیریه، مصاحبه نیمه ساختاریافته با 15 نفر از خیرین انجام شده است. در فرآیند کدگذاری و پس از تبدیل فایل صوتی مصاحبه ها به فایل متنی، واحدهای معنایی شناسایی و کدهای اولیه به آن ها تخصیص داده شده و سپس به صورت دستی و با استفاده از نرم افزار Maxqda به روش تحلیل محتوا، تحلیل گردیده اند. یافته های تحقیق، ضمن شناسایی 296 واحد معنایی، 27 تم فرعی و 3 تم اصلی، موید آن است که ابعادی از سرمایه اجتماعی انگیزه بخش، تسهیل کننده و ترغیب کننده خیرین در انجام کنش مشارکتی در امور خیر بوده است. از جمله اعضای شبکه اجتماعی خیرین، تبلیغات و اطلاع رسانی، وجود سنت عمل خیر در خانواده و دوستان خیرین، حمایت های اجتماعی، عاطفی، اطلاعاتی و حمایت های ابزاری که مشارکت خیرین را تسهیل و نیز آن ها را برای ورود به امر خیر در نقاطی که مورد نیاز بود، ترغیب می کرد.
    کلیدواژگان: نظام سلامت ایران، خیر، مشارکت، مرکز درمانی خیریه، عوامل جامعه شناختی
  • لیلا حاجی قهرمانی*، بهمن کشاورز، حسن عیوض زاده، مهدی خوشخطی صفحات 25-42

    با توجه به اینکه زنان به عنوان بخش مهمی از اجتماع، وظایف خطیری را عهده دار بوده‫اند ‫و همراه با مردان در صحنه‫های گوناگون حضور فعالانه داشته‫اند، اما طی دوره‫های گذشته در کشور ما توجه به جایگاه و حقوق زنان فراز و نشیب‫هایی را به خود دیده است. بر این اساس این مطالعه با هدف توصیف تغییرات جایگاه زنان در قبل و بعد از انقلاب اسلامی، انجام شد. مطالعه حاضر بر اساس هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از لحاظ ماهیت و روش، نوعی تحقیق توصیفی - تحلیلی می‫باشد. گردآوری اطلاعات نیز به صورت کتابخانه-ای- اسنادی، انجام گرفت. طی این مطالعه، جایگاه زنان در مقاطع مختلف قبل و بعد از انقلاب اسلامی بررسی گردید. نتایج بررسی‫ها حاکی از این است که زنان قبل از انقلاب اسلامی موقعیت هایی محدودی را کسب کردند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی وضعیت زنان دوباره متحول شد و در این برهه مشکلات عدیده‫ای ‫که جامعه با آن مواجه شده بود، مانع از توجه به مسایل زنان و احیای حقوق از دست رفته آنان بود. لیکن پس از بهبود نسبی اوضاع جامعه، مجدد موضوع حقوق زنان و جایگاه واقعی این قشر مورد توجه سیاست-گذاران قرار گرفت.

    کلیدواژگان: جایگاه زنان، انقلاب اسلامی ایران، سیاست دولت، تغییرات
  • مجید حسینی نثار، حبیب الله زنجانی*، سید محمد سیدمیرزایی، علیرضا کلدی صفحات 43-61

    سالمندی جمعیت در گیلان بیش از همه استان های کشور است. به همین دلیل، در این پژوهش، کیفیت زندگی سالمندان ساکن در خانه و سراهای سالمندی استان گیلان و عوامل موثر بر آن بررسی شده است. چارچوب نظری تحقیق به صورت تلفیقی است. متغیر کیفیت زندگی هم به صورت عینی و هم به صورت ذهنی مورد بررسی قرار می گیرد. ابعادی از کیفیت زندگی مانند توانایی اقتصادی، سلامت، عملکرد ذهنی و همچنین مشارکت اجتماعی از نظریه فرانس و حمایت اجتماعی، از نظریه لین استخراج شده است. روش تحقیق براساس رهیافت علمی و از نوع پیمایش است و از پرسشنامه برای جمع آوری اطلاعات، استفاده می شود. نمونه ها به دو گروه سالمندان ساکن در سرای سالمندان و سالمندان در منزل، تقسیم می شوند. نتایج حاکی از آن است که حمایت اجتماعی و ابعاد چهارگانه آن در گروه سالمندان ساکن در منزل، تفاوت معناداری با سالمندان ساکن در آسایشگاه دارد. میانگین متغیرهای حمایت اجتماعی و مشارکت نیز به طور قابل ملاحظه ای در بین سالمندان ساکن در منزل بیشتر از سالمندان ساکن در سرای سالمندی است. همچنین بر اساس تحلیل مسیر، می توان گفت بین متغیرهای مشارکت اجتماعی و حمایت اجتماعی با متغیر کیفیت زندگی سالمندان، ارتباط معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سالمندی، حمایت اجتماعی، مشارکت، گیلان
  • وحید شالچی، عطیه رضایی فرح اباد*، مسعود تقی آبادی صفحات 62-83

    پژوهش حاضر تحت عنوان تاثیر استفاده از فضای مجازی بر روابط عاطفی زوجین در بین خانواده های تهرانی که از شبکه های اجتماعی مجازی استفاده می کنند، در نیمه نخست سال 1397، انجام گرفته است. چارچوب نظری تحقیق ملهم از نظریات رابطه ناب و عشق سیال به تبیین مسئله پرداخته است. روش تحقیق در این پژوهش پیمایش و ابزار جمع آوری داده ها نیز پرسشنامه است. 384 نفر از کاربران شبکه مجازی تلگرام به صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند و پرسشنامه به صورت آنلاین در اختیار آنها قرار گرفته است. نتایج نشان داد که میزان استفاده از فضای مجازی نقشی در روابط عاطفی زوجین ندارد. اما با ابعاد میزان توافق رابطه معکوس و با صادق بودن رابطه مثبت دارد. تنوع در موضوع های دنبال شده در شبکه های اجتماعی مجازی سبب تقویت روابط عاطفی زوجین می گردد و بر ابعاد صمیمیت، میزان توافق و پایبندی به تعهدات نقش مثبت و بر بعد علاقه و محبت نقش منفی دارد، اما این اثرگذاری در سطح ضعیفی می باشد. نتایج استفاده از انواع شبکه های اجتماعی مجازی و موضوعاتی که در این گروه ها دنبال می شود می تواند سبب شکل گیری نوعی از آگاهی در افراد گردد که سبب تقویت روابط عاطفی زوجین گردد.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، شبکه های اجتماعی، روابط عاطفی، زندگی زناشویی، خانواده های تهرانی
  • حسن شیرعلیزاده، منصور حقیقتیان، اصغر محمدی صفحات 84-107
  • امیر فلاح، سمیه تاجیک اسماعیلی* صفحات 124-136

    این تحقیق با هدف بررسی نقش تبلیغات محیطی (بیلبوردها و تلویزیون های شهری) بر مشارکت شهروندان در اجرای طرح آسمان آبی و زمین پاک انجام گرفته است. مبانی نظری این تحقیق براساس نظریات اقناع، نظریه وابستگی مخاطبان، نظریه جامعه پذیری کوین،  نظریه عادات فرهنگی و نظریه برجسته سازی است که بر طبق آن و در نهایت نظریه برجسته سازی و نظریات اقناع به صورت تلفیقی به عنوان تیوری منتخب ارایه شد که اهداف و فرضیات و مدل تحقیق بر مبنای آن ارایه گردید. این پژوهش به صورت پیمایشی و با هدف کاربردی و بهره گیری از شیوه پرسشنامه محقق ساخته انجام شده است. پرسش نامه ها به کمک روش نمونه گیری خوشه ای و از طریق فرمول کوکران بین 300 نفر از ساکنان شهر تهران که دارای سن60-18 سال می باشند، از پنج منطقه شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز تهران توزیع شده است. آزمون آلفا کرونباخ نشان داد که شاخص های اصلی این تحقیق از ضرایب پایایی بالایی برخوردار است. تکنیک های آماری مورد استفاده جدول توزیع فراوانی، نمودارهای ستونی و دایره ای ، آماره های مرکزی و پراکندگی، همبستگی بین متغیرها و رگرسیون  دو متغیره، آزمون f و آزمونt  می باشد که با نرم افزار spss انجام شده است. متغیر وابسته پژوهش مشارکت شهروندی و متغیر مستقل آن تبلیغات محیطی می باشد. یافته ها نشان می دهد که برجسته سازی، محتوا و تنوع پیام های تبلیغاتی بر مشارکت شهروندان تاثیر گذارند و بیشترین تاثیر مربوط به متغیر تنوع پیام ها می باشد. به گونه ای بیلبوردها و تلویزیون های شهری نگرش و بینش افراد را تغییر داده و باعث تغییر رفتار آن ها بر طبق الگوی پیشنهادی اجرای طرح آسمان آبی زمین پاک می شود.

    کلیدواژگان: تبلیغات محیطی، مشارکت شهروندی، آسمان آبی، زمین پاک
  • باقر قشلاقی، حسین ابوالحسن تنهایی*، جمشید مصباحی پور ایرانیان صفحات 137-149

    کنش انسانی در برابر هر نوع واقعیت اجتماعی، می تواند محصول انتخاب و اراده او و یا فشارهای بیرونی دانسته شود . تفسیرگرایان رفتار اجتماعی را درگیر در شرایط، ولی فاعلانه تبیین می کنند. ارتباط هستی شناختی تنگاتنگ آگاهی و معنایابی انسان با شرایط و موقعیت های تاریخی اجتماعی و درگیری فرد با ساختارهای مسلط در جامعه برای تفسیرگرایی مسئله ای است که در این مقاله با مطالعه رمان های جزیره سرگردانی و ساربان سرگردان مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش تلاش شده است تا کنش گری شخصیت رمان و رابطه ی او با واقعیت های اجتماعی، از منظر «تفسیرگرایی» و «رویکرد طبیعت گرایانه» یا «فرود به زمین» و با استفاده از «گراندد تیوری» مورد مطالعه قرار گیرد. بر همین اساس هستی به عنوان شخصیت اصلی رمان، به عنوان محور تحلیل در نظرگرفته شده است. نتیجه این تحقیق نشان می دهد که مرکزی ترین و محوری ترین مقوله در رمان های مورد بررسی در رابطه ی بین فرد و جامعه از منظر تفسیر گرایی«کنش جستجوگرانه اجتماعی و سیاسی و ناآرامی درونی و تلاش برای گذر از وضع موجود» می باشد.

    کلیدواژگان: تفسیر گرایی، کنش متقابل گرایی نمادی، هربرت بلومر، تئوری زمینه ای
  • سید عیسی کریم پور کلوری*، صمد عابدینی صفحات 150-163

    پژوهش حاضر با هدف بررسی آثار اجتماعی و اقتصادی پیاده سازی کارت هوشمند ملی در استان اردبیل انجام گرفته است. چهارچوب نظری پژوهش حاضر بر اساس نظریات حوزه جامعه شناسی ارتباطات نظیر نظریه جامعه اطلاعاتی هربرت شیلر، اطلاعات و تغییر شهری مانویل کاستلز و جامعه اطلاعاتی دانیل بل می باشد. این تحقیق به روش پیمایش و با استفاده از تکنیک پرسشنامه و سوات (SWOT) انجام گرفته است. جامعه مورد بررسی در بخش پیمایش شهروندان استان اردبیل بودند که از میان آن ها با استفاده از فرمول کوکران تعداد 386 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب گردید و در بخش سوات (SWOT) جامعه آماری تحقیق، سازمان ثبت احوال (اداره کل ثبت احوال استان و ادارات ثبت احوال در شهرستان ها) بود. برای انجام تحقیق از میان 12 اداره ثبت احوال در استان که اقدام به هوشمند سازیکارت ملی کرده اند، 6 اداره به روش تصادفی ساده انتخاب و برای آن ها پرسش نامه ارسال شد که 50 نفر از مدیران ارشد این سازمان در استان به شناسایی نقاط ضعف، قوت، فرصت ها و تهدیدات طرح هوشمند سازی کارت ملی در استان اردبیل پرداختند که نتایج زیر حاصل گردید. در بخش نقاط قوت طرح کارشناسان به ترتیب اولویت، وجود سازمان متمرکزی برای ساماندهی به امور هویتی در کشور، قرار گرفتن اطلاعات اشخاص به صورت پایگاه داده درون کارت، در بخش نقاط ضعف به ترتیب اولویت، نبود کد پستی بر روی کارت، کیفیت پایین عکس بر روی کارت، در بخش فرصت ها آسان سازی تجارت در فضای مجازی مطمین و آسان، زمینه سازی ایجاد دولت الکترونیک و در بخش تهدیدها، در رتبه نخست کاهش ضریب اطمینان بخاطر واگذاری طرح به دفاتر پیشخوان، و در رتبه دوم با در اختیار گرفتن کارت شخص دیگر و ورود به حساب کاربری ایشان می توان بر علیه وی اقداماتی انجام داد، شناسایی گردید.

    کلیدواژگان: کارت هوشمند ملی، ارزیابی تاثیرات اجتماعی، رضایت شهروندان، آگاهی شهروندان
  • علی مرادی*، بهمن سعیدی پور صفحات 164-182

    هدف این مطالعه بررسی عوامل موثر براقتدار استادان دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه است. روش مورد استفاده، توصیفی تحلیلی با استفاده از تکنیک پیمایشی بوده و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه پژوهشگر ساخته است. جامعه آماری استادان دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه هستند که در سال تحصیلی 91-90 تعداد کل آنها برابر 258 نفر می باشند. با توجه به این که تعداد جامعه آماری محدود بود لذا کل آن ها به عنوان موارد مطالعه انتخاب شدند. در پژوهش حاضر از روش ارزیابی اعتبار صوری و سازه ای مبتنی بر تحلیل عاملی استفاده گردید. برای تعیین پایایی گویه های هر متغیر از آلفای کرونباخ استفاده شد. نتایج با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS21 و Amos21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از معادلات ساختاری نشان می دهد که مقدار کای اسکویر غیرمعنادار CMIN برابر با 211/143، شاخص ریشه دوم میانگین مربعات باقیمانده یا RMSEA برابر 0/075، شاخص RMR یا ریشه میانگین مجذور باقیمانده ها، برابر 0/098، نسبت کای اسکویر به درجه آزادی CMIN/DF در مدل برابر 3/199، شاخص برازش تطبیقی CFI برابر 0/926 و در نهایت شاخص برازش شده تطبیقی مقتصد PCFI برابر 0/671 می باشند. شاخص های تطبیقی و مقتصد محاسبه شده برای ارزیابی کلیت مدل نشان می دهند که می توان در مجموع، داده های گردآوری شده را حمایت کننده مدل نظری تدوین شده تلقی کرد.

    کلیدواژگان: اقتدار اجتماعی، محرومیت نسبی، استادان، دانشگاه پیام نور
  • رقیه نوروزی، سید محمد سیدمیرزایی*، مصطفی ازکیا صفحات 183-203

    پژوهش حاضر با توجه به رویکرد تفسیرگرایی اجتماعی، به بررسی عوامل معنا بخش در زندگی سالمندان می پردازد. داده های این پژوهش از طریق مصاحبه عمیق و با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و معیار اشباع نظری با 21 نفر از سالمندان 68 تا 81 ساله منطقه 21(تهرانسر) تهران، به دست آمد و اطلاعات بدست آمده از مصاحبه ها کدگذاری(باز و محوری) شده و مفاهیم و مقولات بدست آمده تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها با استفاده از روش نظریه زمینه محور شامل 10 مقوله است. مقوله محوری این پژوهش واگرایی است که بطور کلی تمامی مقولات دیگر را تحت پوشش قرار می داد. بر اساس مقوله هسته ای دو مورد از یافته های تحقیق، همگرایی و واگرایی می باشد که مهمترین دستاورد پژوهش نقش واگرایی(خانوادگی و اجتماعی) در بی معنایی زندگی و نیز نقش همدلی(خانوادگی و اجتماعی)، در معناداری زندگی می باشد. عواملی چون سلامتی یا بیماری، وضعیت اقتصادی و تقدیر گرایی سالمندان نیز، زمینه ساز به حساب می آیند که بیانگر رویکرد آنها به زندگی می باشد. در آخر نظریه بنیانی بدست آمده در قالب مدل پارادایمی ناسازگاری زناشویی  و واگرایی با همسر به عنوان محوری ترین عامل بی معنایی در زندگی مردان سالمند، ارایه گردیده شد.

    کلیدواژگان: معنای زندگی، تغییرات، سالمندی، واگرایی، ناهمنوایی
|
  • Hamidreza Eshraghi, Rahmatollah Amir Ahmadi *, Mohammadreza Naeimi Pages 1-20
    The system and social life in human society depend on the cooperation and participation of its members, and in this regard, the health system also needs to use the potential of the people in the form of the participation of health donors. In this applied and qualitative research, with the aim of studying the sociological factors affecting the participation of donors in charitable medical centers, a semi-structured interview was conducted with 15 donors. In the coding process and after converting the audio files of the interviews to text files, semantic units are identified and the initial codes are assigned to them and then manually analyzed using Maxqda software using content analysis method. The research findings, while identifying 296 semantic units, 27 sub-themes and 3 main themes, confirm that dimensions of social capital have been motivating, facilitating and encouraging donors to participate in charitable activities. Among the members of the charity social network, advertising and information, the existence of the tradition of charity in the family and friends of the benefactors, social, emotional, information and instrumental support that facilitate the participation of benefactors and also to enter the charity in places where It was needed, it encouraged.
    Keywords: Donors, Participation, Charity Medical Center, Iranian Health System, sociological factors
  • Leila Hajigahramani *, Bahman Keshavarz, Hasan Eivazzadeh, Mehdi Khoshkhati Pages 25-42

    Given the fact that women, as an important part of the community, have been tasked with a significant role and have been actively involved with men in various scenes, But during the past periods in our country, attention has been paid to the status and rights of women in the vicissitudes. Accordingly, this study aimed to describe and explain the status of women before and after the Islamic Revolution. The present study is in term of the purpose is applied research and in terms of nature and method is a descriptive-analytical research. The present study in term of the purpose is applied research and in terms of nature and method is a descriptive-analytical research. Data collection was also carried out in the form of a library-documentary. In this study, the position of women was reviewed in the different sections before and after the Islamic revolution. The results of the investigation suggest that women before Islamic revolution had limited situations. After the victory of the Islamic revolution, the situation of women was changed again. And at this juncture that societyfaced with several problems, had been prevented from paying attention to women's issues and revive their lost rights. However, after a relative improvement in the situation of the community, the issue of women's rights and the real status of this stratum were considered by policy makers.

    Keywords: Women's Status, Islamic Revolution, Government Policy
  • Majid Hosseini Nesar, Habibollah Zanjani *, Seyyed Mohammad Seyyed Miirzaei, Alireza Kaldii Pages 43-61

    Population aging in Gilan is highest in all provinces of the country. That is why, Quality of Life The Elderly Inhabitant in Nursing Homes and Inhabitant in the House in Gilan Province and its affecting factors in this research has been researched. Theoretical framework of research is integrated. the variable of quality of life is examined both objectively and subjective. Dimensions of quality of life such as economic ability, health, mental performance as well as social participation are based on Franz's theory. Social support has also been evaluated based on Line's theory. Method of Research is based on scientific approach and survey. Questionnaire has been used for collecting data. The samples are divided into two groups including elderly people living at the nursing home and the elderly at home. The findings show that social support and its four dimensions in the elderly group living in the home have a significant difference with the elderly living in the nursing home. Mean variables of social support and participation are significantly higher among older people living at home than older people living in the nursing home. Also, basing on the path analysis, it can be said that there is a significant relationship between the variables of social participation and social support with the variable of quality of life of the elderly.

    Keywords: quality of life, Aging, social support, Participation, Gilan
  • Vahid Salchi, Atiye Rezayi Farah Abad *, Masoud Taghiabadi Pages 62-83

    The present study was conducted as "The effect of virtual space on marital emotional relationships" among Tehranian families who use virtual social networks in the first half of the year 1397. The theoretical framework of this study inspired the theories of pure relationship and fluid love to explain the problem. The research method in this study was survey and data collection tool was questionnaire. 384 users of the Telegram virtual network were selected randomly, and the questionnaire has been provided online. The results showed that the use of virtual space has no role in the emotional relationships of couples. However, there is a positive relationship between the dimensions of the agreement and the extent of the agreed relationship. The diversity in the topics pursued in virtual social networks enhances the emotional relationships of couples and plays a negative role on the dimensions of intimacy, agreement and adherence to a positive role on the dimensions of interest and affection, but this effect is at a weak level. The results of using a variety of virtual social networks and the topics pursued in these groups can lead to a form of awareness in individuals that enhances the couple's emotional relationships.

    Keywords: Cyberspace, Social networks, emotional relationships, married life, Tehrani families
  • Amir Fallah, Somayeh Tajik Ismaeili * Pages 124-136

    This research has been conducted to examine the role of environmental advertising (billboards and urban television) on the participation of citizens in the implementation of a blue sky and clean land. The theoretical foundations of this research are based on persuasion ideas, the theory of audience dependence, the Cohen socialization theory, the theory of cultural habits and the theory of highlighting, according to which, and finally, the theory of excellence and persuasion theories were presented collectively as the theory that the goals and The hypotheses and the research model are based on it. This research is a survey with the purpose of applying and using the method of researcher-made questionnaire. The questionnaires were distributed through cluster sampling method and distributed through the Cochran formula between 300 residents of Tehran, aged 18-60 years old, from five districts of north, south, east, west and center of Tehran. Cronbach's alpha test showed that the main indexes of this research have high reliability coefficients. The statistical techniques used are the frequency distribution table, columnar and circular graphs, central statistics and dispersion, correlation between variables, and bivariate regression, f test and t test, which was performed with SPSS software. The dependent variable is the citizenship participation research and the independent variable of that environmental advertisement. Findings show that highlighting, content and diversity of promotional messages affect citizen participation and have the greatest impact on the variable of message diversity. City billboards and televisions change the attitudes and insights of individuals and change their behavior according to the proposed pattern of clean blue sky.

    Keywords: environmental advertising, citizen participation, blue sky, clean earth
  • Bagher Gheshlaghi, Hosein A.Tanhaei *, Jamshid Mesbahipoor Iranian Pages 137-149

    Human action against any kind of social reality can be considered a product of choice and its will or external pressure. Interpreters interpret social behavior in terms of circumstances, but they are interpersonal. The close ontological relationship between consciousness and meaning of man with historical social situations and situations and the involvement of the person with the dominant structures in society for interpretation is an issue that has been studied in this article by studying the novels of the jazireh sargardani and Sarban sargardan. In this research, the author attempts to study the behavior of the personality of the novel and its relationship with social reality from the point of view of "interpretationism" and "naturalistic approach" or "down to earth" and using "grounded theory". Accordingly, being as the main character of the novel, is considered as the axis of analysis. The result of this research shows that the most central and most important category in the studied novels in the relationship between the individual and the society is from the point of view of interpretiveism, social and political inquiry, and internal unrest and attempts to overcome the present situation.

    Keywords: interpretationism, Symbolic interactionism, Herbert Blumer, Grounded Theory
  • Sydisa Karimpoorkulore *, Samad Abedini Pages 150-163

    The present research was conducted with the aim to Investigating the social and economic effects of implementing the national smart card in Ardabil province. Theoretical framework of this research is based on theories of sociological realm of communications such as informational society of Herbert Shiler, information and urban change of Manuel Castels, and informational society of Daniel Bel. This research has been done by survey method using questionnaire and SWOT technique. The statistical universe in the survey part consisted of Ardebil citizens from among whom 386 individuals were selected as sample size, while in SWOT part the statistical universe consisted of the registration of personal status organization (general department in Ardebil and other branches in other cities of the province). Six departments who had started giving smart national cards were randomly selected from among twelve departments of the province and questionnaires were given to them. Fifty senior managers of that organization in Ardebil province attempted to identify the weaknesses, opportunities, threats, and strengths of national smart card plan in the province and the following results were obtained: the strengths consisted of the presence of a central organization dedicated to identity cases in the country, and location of personal information in the form of data base inside the card. Weaknesses consisted of lack of post code on the cards, and low quality of pictures on the cards. In the part of opportunities, the increase in social security resulted from the regulation of personal information, and creating necessary background for electronic government were remarkable. And finally in the part of threats, the possibility of misuse of the cards because of location of some cities of the province in the border regions, and In the second place, by taking another person's card and logging in to their user account, its possible that actions were taken against her, were identified as noteable cases.

    Keywords: national smart card, study of social impacts, citizen satisfaction, citizen awareness
  • Ail Moradi *, Bahman Saeidipour Pages 164-182

    Nowadays, one of the issues of researchers to study the domination of teachers and their becoming pale in the universities. This fact comparing with historical bed motivate the researchers to ask why some teachers are less authority in the universities in these days, hence this study is to consider the economical issuers and society in order to answer this question. The methodology is descriptive by survey research and tool to data collection were questionnaire. The statistical society includes Payam-e- Noour teacher in Kermanshah in 1390-91 in amount of 258. The middle of teacher’s authority was different for people who were educated in the different majors. The results of multiple regression show that the degree of traditional authority (t = 4.335) and self-confidence (t = 3.925), charismatic authority (t = 3.878) and relative abandonment (t = -2.287) were as whole 0.42 of internal factors of teacher’s authority. The results of structural equality also show that the amount of K-Squire was not meaningful CMIN 211.143, RMSEA was 0.075 and RMR was 0.098, freedom K-Squire CMIN/DF was 3.199 and the comparative CFI factor was 0.926, and the examined, comparative destination PCFI was 0.671. The comparative, examined factors of destination of whole model show all of them supported the gathered data of theoretical model.

    Keywords: Social authority, Relative Deprivation, professors, Payame noor University
  • Roghayeh Norouzi, Seyed Mohannad Seyedmirzae *, Mostafa Azkia Pages 183-203

    The present study investigates the meaningful factors in the life of the elderly according to the social interpretation approach. The data of this study were obtained through using in-depth interviews with purposeful sampling method and theoretical saturation criterion with 21 Elderly 68 to 81 years old in Tehran 21 district (Tehransar) and the information obtained from the interviews was coded (open and centered) and the concepts and categories were analyzed. Findings using the grounded theory approach consist of 10 categories.  The central theme of this research is divergence that in general is covered all other categories. According to the core category, two of the findings of the study are convergence and divergence as if the most important research achievement is the role of divergence (family and social) in the meaninglessness of life and the role of empathy (family and social) in the meaning of life. Factors such as health or illness, economic status and the fatefulness of the elderly are also factors Which illustrates their approach to life. At the end, the foundational theory presented in the paradigm model of marital maladjustment and divergence with spouse as the most central factor of nonsense in the life of the old men.

    Keywords: meaning of life, Changes, elderly, Divergence, Heterogeneity