فهرست مطالب

مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 14، پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه بختیارزاده، کوروش شاهپسند، یعقوب فتح اللهی، امیر شجاعی، سید جواد میرنجفی زاده* صفحات 1-17

    بیماری آلزایمر شایعترین علت فراموشی و دمانس در میانسالی و پیری شناخته شده است و سومین علت مرگ در میان افراد مسن است. این بیماری یک اختلال نورودژنراتیو است که با نقص توجه، تضعیف حافظه و اختلال در یادگیری مشخص می شود. تحقیقات زیادی به منظور یافتن راه های درمانی جدید برای درمان این بیماری و کاستن اختلالات ناشی از آن در حال انجام است. یکی از روش های درمانی جدید برای درمان این بیماری، اعمال تحریک الکتریکی عمقی مغز (DBS) است. مطالعات اولیه نشان داده است که اعمال DBS در هیپوکمپ، هسته مینرت، فورنیکس و قشر انتورینال بیماران و هم چنین حیوانات آلزایمری می تواند سبب بهبود اختلالات یادگیری و افزایش حجم هیپوکمپ شود. مکانیسم این اثرات DBS هنوز مشخص نیست، اما احتمال داده می شود که DBS از طریق تغییر در رهایش نوروترانسمیترها و نورومدولاتورها، باعث تنظیم فعالیت نورون ها شود. در این نوشته ما ابتدا درمان های دارویی رایج بیماری آلزایمر و عوارض آن ها را مرور کردیم، و سپس به مرور اثر DBS در بیمار آلزایمری و مدل حیوانی آلزایمر پرداختیم و در نهایت مکانیزم های احتمالی دخیل در این اثرات درمانی و تغییرات ناقل های عصبی را مورد بررسی قرار دادیم.

    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، تحریک عمقی مغز، یادگیری و حافظه و اختلال شناخت ​​​​​​​
  • معصومه ناظری، امین ابوالحسنی فروغی*، محمد مهدی احمدی صفحات 18-26
    زمینه و هدف

    پلاسمافرزیس درمانی جهت طیف وسیعی از بیماری های نورولوژی استفاده می شود. روش درمانی پلاسمافرزیس دارای عوارضی از قبیل هماتوم، پنوموتوراکس، هیپوکلسمی، خونریزی، آریتمی، افت فشارخون، تب، عفونت، ادم، بی حسی اندام، متابولیک آلکالوز، ترومبوز و ترومبوسیتوپنی می باشد. هدف انجام مطالعه حاضر تعیین شیوع عوارض شایع پلاسمافرزیس درمانی در بیماران بستری شده در بخش نورولوژی بیمارستان های شهید فقیهی و نمازی می باشد.

    روش ها

    در این مطالعه،پرونده بالینی تمام بیماران بستری در بخش نورولوژی بیمارستان های شهید فقیهی و نمازی از ابتدای شهریور 1397 تا انتهای مرداد 1398 که تحت پلاسمافرزیس درمانی قرار گرفتند بررسی گردید و اطلاعات بالینی مورد نیاز وارد چک لیست و سپس وارد نرم افزار SPSS شده و آنالیز آماری انجام گردید.

    یافته ها

    در این مطالعه برای 67 یمار با تشخیص بیماری نورولوژی در مجموع 287 جلسه پلاسمافرزیس درمانی انجام شد. سطح ارتباطی معناداری بین میزان بروز عوارض پلاسمافرزیس درمانی با جنسیت بیمار، سن بیمار، وضعیت تاهل بیمار، میزان تحصیلات بیمار، شغل بیمار، سابقه بیماری زمینه ای و سابقه مصرف دخانیات وجود نداشت. بر اساس یافته های این مطالعه بین میزان بروز عوارض پلاسمافرزیس درمانی با مدت زمان ابتلا به بیماری، مدت زمان بستری در بیمارستان، نوع و محل کاتتر تعبیه شده، تعداد جلسات پلاسمافرزیس و نوع مایع جایگزین شده در پلاسمافرزیس ارتباط معناداری وجود نداشت. شایع ترین عوارض پلاسمافرزیس درمانی در این مطالعه ترومبوسیتوپنی و عوارض مرتبط با کاتتر بودند. مهمترین عوارض پلاسمافرزیس که تهدیدکننده حیات بودند شامل عفونت کاتتر و ترومبوز می شدند.

    نتیجه گیری

    به طورکلی، نتایج مطالعه حاضر نشان داد از مجموع 67 بیمار مورد بررسی در دو مرکز تحت مطالعه، شیوع عوارض ناشی از پلاسمافرزیس درمانی 82/08 درصد بوده است و مهمترین آن ها ترومبوسیتوپنی و عوارض مرتبط با کاتتر بودند. شناسایی عوارض ناشی از پلاسمافرزیس درمانی می تواند به درمان بهتر و کنترل بهتر عوارض ناشی از این روش درمانی بیانجامد.

    کلیدواژگان: بیماری های نورولوژی، پلاسمافرزیس درمانی، ترومبوسیتوپنی، عوارض
  • جواد وکیلی*، رامین امیرساسان، رعنا پورحسن صفحات 27-36
    زمینه و هدف

    هدف تحقیق حاضر تعیین تاثیر هشت هفته تمرینات ترکیبی و مصرف مکمل ویتامینD  بر برخی شاخص های آسیب عضلانی، التهابی و آنتی اکسایشی زنان معتاد بود.

    روش ها

    در یک طرح تحقیقی نیمه تجربی از بین زنان معتاد به مت آمفتامین و هرویین با میانگین سن 6/7 ± 28/3 سال، وزن 10/2 ± 62/06 کیلوگرم و شاخص توده بدنی 2/9 ± 24/10، از اردوگاه ترک اعتیاد 32 نفر به صورت داوطلبانه انتخاب و با تخصیص تصادفی به چهار گروه تمرین، تمرین+ مکمل (ویتامین D)، مکمل و  کنترل تقسیم شدند. گروه تمرینی، تمرین مقاومتی را با شدت %70-40 یک تکرار بیشینه به مدت 18 تا 28 دقیقه و تمرینات هوازی را با شدت %70-50 ضربان قلب ذخیره به مدت 12 تا 37/5 دقیقه و سه جلسه تمرین در هفته به مدت هشت هفته اجرا کردند. به منظور اندازه گیری آنزیم های آسیب عضلانی، التهابی و آنتی اکسیدانی، قبل و بعد از پروتکل تمرینی و مکمل دهی، نمونه خون از داوطلبین گرفته شد. برای بررسی توزیع طبیعی داده ها از آزمون شاپیروویلک و برای بررسی اثر متغیرهای مستقل، از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه با اندازه گیری مکرر، آزمون تی وابسته و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری 0/05 > p استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون تی وابسته نشان داد که شاخص کراتین کیناز در گروه های تمرین- مکمل و تمرین، لاکتات دهیدروژناز در گروه تمرین و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل در گروه تمرین-مکمل افزایش معنی داری داشتند (0/05 > p). همچنین مالون دی آلدهید در گروه های تمرین- مکمل و مکمل، پروتئین واکنشگر-C  در گروه تمرین-مکمل کاهش معنی داری داشتند (0/05 > p). مقایسه بین گروهی نیز نشان داد که شاخص های ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و پروتئین واکنشگر- Cدر گروه تمرین-مکمل نسبت به کنترل، به ترتیب افزایش و کاهش معنی داری یافتند (0/05 > p). علاوه برآن، در شاخص کراتین کیناز، گروه تمرین- مکمل و گروه تمرین (هر دو) نسبت به گروه مکمل و گروه کنترل افزایش معنی داری یافتند (0/05 > p).

    نتیجه گیری

    مصرف ویتامین D همراه با انجام تمرین ورزشی باعث افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و کاهش پروتئین واکنشگر-C در زنان معتاد می شود.

    کلیدواژگان: آسیب عضلانی، آنزیم های التهابی و آنتی اکسیدانی، تمرین ترکیبی، زنان معتاد، ویتامین D ​​​​​​​
  • مژده انجمنی، افسانه الیاسی*، رسول قاسمی، جواد فحانیک بابایی صفحات 37-49
    زمینه و هدف

    بیماری آلزایمر شایع ترین بیماری تخریب عصبی است که با اختلالات شناختی و رفتاری همراه است و شیوع آن به سرعت در حال افزایش است. آلزایمر علاوه بر اثرات مخرب بر یادگیری و حافظه، میتوکندری به عنوان اندامک حیاتی سلول و بافت هیپوکمپ به عنوان محل یادگیری و حافظه را تحت تاثیر قرار می دهد. در این مطالعه اثرات هم زمان استرپتوزوتوسین بر حافظه فضایی، تولید گونه های واکنش پذیراکسیژن میتوکندری و بافت هیپوکمپ در مراحل اولیه بیماری آلزایمر در موش صحرایی بررسی شد.

    روش ها

    حیوانات به طور تصادفی در گروه های کنترل، شاهد و استرپتوزوتوسین قرارگرفتند. دوزهای2 ، 3 ، 4 و 5 میلی گرم بر کیلوگرم استرپتوزوتوسین از راه داخل بطنی تزریق شد. 14 روز بعد، میزان یادگیری و حافظه فضایی موش ها با ماز آبی موریس سنجیده شد. همچنین میزان تولید گونه های واکنش پذیر اکسیژن در میتوکندری مغز (به روش رنگ سنجی) و میزان پلاک های آمیلویید بتا در بافت هیپوکمپ (با استفاده از رنگ قرمز کنگو) ارزیابی گردید.

    یافته ها

    تزریق دوز 3 میلی گرم بر کیلوگرم استرپتوزوتوسین داخل بطنی، دوز موثر و پایه برای ایجاد اختلالات حافظه و یادگیری در کوتاه ترین زمان ممکن (14 روز) است. با این دوز علایم اولیه شروع بیماری آلزایمر شامل ظهور پلاک های آمیلویید بتا در هیپوکمپ و افزایش تولید گونه های واکنش پذیر اکسیژن در میتوکندری مغز موش ها مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

    تاییدیه های رفتاری، بافت شناسی و بیوشیمیایی بدست آمده از مطالعه حاضر، دوز 3 میلی گرم بر کیلوگرم استرپتوزوتوسین داخل بطنی را به عنوان دوز مناسب جهت ایجاد مدل بیماری آلزایمر در کوتاه ترین زمان ممکن (14 روز)  در موش های صحرایی پیشنهاد می کنند.

    کلیدواژگان: آلزایمر، استرپتوزوتوسین، حافظه، گونه های واکنش پذیراکسیژن، قرمز کنگو، میتوکندری ​​​​​​​
  • راضیه ظرافت کار یگانه، مهدی ژندی*، آرمین توحیدی، مجتبی زاغری صفحات 50-59
    زمینه و هدف

    مطالعات مختلف نشان داده اند که مصرف اسید لینولییک مزدوج (CLA) می تواند منجر به تغییر فرایند تولیدمثلی در حیوانات مختلف شود. لذا، هدف این پژوهش، مطالعه اثر اسید لینولییک مزدوج  بر برخی فراسنجه های کیفی اسپرم و باروری در خروس بود.

    روش ها

    شمار 32 قطعه خروس با سن 59 هفته به شیوه ی کامل تصادفی به چهار گروه (هشت خروس در هر گروه) تقسیم و به قفس های انفرادی منتقل شدند. به همه گروه های آزمایشی جیره پایه یکسان داده شد و سطوح مختلف اسید لینولییک مزدوج : تیمار  1 (0گرم در روز به ازای هر خروس)، تیمار 2 (0/2 گرم در روز به ازای هر خروس)، تیمار 3 (0/4 گرم در روز به ازای هر خروس) و تیمار 4 (0/6 گرم در روز به ازای هر خروس) به صورت کپسول به آن ها خورانده شد. آزمایش پس از 2 هفته عادت دهی به مدت 9 هفته ادامه یافت. فراسنجه های کیفی اسپرم شامل: حجم منی، جنبایی کل، جنبایی پیش رونده، غلظت منی، درصد اسپرم های نابهنجار، درصد اسپرم های زنده ،درصد اسپرم های دارای غشاء فعال و غلظت مالون دی آلدهید به صورت هفتگی ارزیابی شدند. طی دو هفته منی خروس ها به منظور ارزیابی نرخ باروری و جوجه درآوری جمع آوری و به 68 مرغ مادر گوشتی (17مرغ در هر گروه) تلقیح شد. 

    یافته ها

    مصرف مقادیر مختلف اسید لینولییک مزدوج تاثیر بر فراسنجه های مختلف اسپرم و وزن بدن نداشت (0/05> p). اثر زمان آزمایش بر همه فراسنجه های اسپرم به غیر از حجم منی معنی دار بود. همچنین، اثر متقابل تیمار در زمان بر غلظت اسپرم، جنبایی کل، فعالیت غشاء اسپرم و وزن بدن معنی دار بود و بر سایر پارامترها معنی دار نبود (0/05>p). نتایج باروری نشان می دهد که مقادیر مختلف اسید لینولییک مزدوج اثر معنی داری بر میزان باروری و جوجه درآوری نداشت.

    نتیجه گیری

    به طورکلی، نتایج این تحقیق نشان داد که سطوح مختلف اسید لینولییک مزدوج اثر سودمندی بر کیفیت اسپرم تازه در خروس گله مادر گوشتی نداشته است.

    کلیدواژگان: اسپرم، اسید لینولئیک مزدوج، باروری، کیفیت منی ​​​​​​​
  • فاضله مشفق، سعیده ظفر بالانژاد*، خدیجه شاهرخ آبادی، آرمین عطاران زاده صفحات 60-70
    زمینه و هدف

    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)  شایع ترین اختلال غدد درون ریز در زنان است. گلبرگ زعفران حاوی مقادیر زیادی از ترکیبات گلیکوزیدی، فلاونوییدی و آنتوسیانین ها می باشد. در این تحقیق اثرات عصاره گلبرگ زعفران بر PCOS در موش سوری مورد مطالعه قرار گرفت.

    روش ها

    موش ها به گروه های کنترل، شم، PCOS و تجربی تقسیم شدند. به گروه PCOS و تجربی تستوسترون انانتات (1 میلی گرم) تزریق شد. پس از 4 هفته، گروه تجربی در دوزهای50، 200 و 600 میلی گرم بر کیلو گرم به مدت 14 روز تحت درمان با عصاره گلبرگ زعفران قرار گرفتند. نمونه های تخمدان و خون برای  بررسی بافت شناسی و سرولوژی جمع آوری شد. علاوه بر این بیان ژن ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند که عصاره گلبرگ در موش های PCOS باعث کاهش هورمون های لوتیینه کننده (0/05<  p ، 0/01<  p)، استروژن (0/05<  p ، 0/01<  p، 0/01<  p) و تستوسترون (0/05<  p  ،  0/001<  p)، افزایش هورمون های محرکه فولیکولی (0/05<  p ، 0/01<  p و  پروژسترون  (0/05<  p ، 0/01<  p) شد، بیان ژن های التهابی راکاهش و آنزیم های آنتی اکسیدانی را در سرم افزایش داد (0/001<  p).

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان می دهد که عصاره گلبرگ زعفران با افزایش آنزیم های آنتی اکسیدانی، کاهش بیان ژن های التهابی و بازگرداندن مکانیسم بازخورد استروژنی در سیستم هیپوفیز-تخمدان، PCOS را در موش ها بهبود می بخشد.

    کلیدواژگان: آنزیم های آنتی اکسیدان، سندرم تخمدان پلی کیستیک، گلبرگ زعفران، مارکرهای التهابی
  • مژگان اصغری*، گودرز صادقی هشجین، علی اکبر گلابچی فر، محمدکاظم کوهی، احد محمدنژاد، ساناز ریسمانچی، محمد طاهری صفحات 71-79
    زمینه و هدف

    سموم کشاورزی از خانواده ارگانوفسفره عوارض مختلفی را بر بافت های بدن ایجاد می نمایند. این مطالعه به منظور اثر مالاتیون بر هورمون های جنسی و اثرات سرطان زایی آن در تماس جلدی در موش سوری نر انجام شد.

    روش ها

    تعداد 30 سر موش سوری نر بالغ به دو گروه شاهد و تیمار تقسیم شدند. در گروه تیمار مالاتیون با غلظت ppm 1 به میزان 1 میلی لیتر به مدت 12 هفته روی پوست ریخته شد. در پایان دوره سطح سرمی هورمون های تستوسترون، لوتیینه کننده، و محرکه فولیکولی اندازه گیری و پس از کالبدگشایی از ارگان های مورد نظر نمونه بافتی برداشته شد. همچنین سمیت سلولی با استفاده از تست MTT و میکرونوکلیوس به صورت برون تنی مورد سنجش قرار گرفت و درصد IC50 تعیین گردید.

    یافته ها

    در گروه‎های تیمار هورمون لوتیینه کننده تغییر معنی‎داری نسبت به گروه کنترل نداشت ولی هورمون محرکه فولیکولی و تستوسترون کاهش معنی داری نشان داد. در بررسی بافت شناسی سمیت خفیف کبدی در گروه های تیمار مشاهده شد. درصد فراوانی میکرونوکلیوس ها در غلظت های 100، 50 و 250  میکروگرم بر میلی لیتر و تست MTT در غلظت های 100-10 میکروگرم بر میلی لیتر مالاتیون به طور معنی داری با گروه کنترل متفاوت بود (0/05 <p).

    نتیجه گیری

    تماس جلدی با مالاتیون می تواند اثرات مخربی بر روی هورمون های جنسی و همچنین بافت های بدن داشته باشد. با توجه به مصرف بالای این حشره کش در ایران، ضروری است که دقت و مراقبت بیشتری بر نحوه مصرف آن و میزان برخورد انسان با آن صورت پذیرد تا از خطرات احتمالی آن بر روی بافت های بدن جلوگیری شود.

    کلیدواژگان: تست MTT، سرطان زایی، مالاتیون، هورمون جنسی
  • بنفشه حیدری، علیرضا پایمرد، آنیتا خانی، مجید غلامی آهنگران* صفحات 80-85

    این مطالعه به منظور بررسی کارایی زنجبیل در بهبود شاخص های باروری اسپرم در ماکیان انجام شد. 36 خروس بالغ در 4 گروه شامل عصاره زنجبیل (0/5، 1 و 2 گرم در لیتر آب آشامیدنی) و کنترل به مدت دو هفته تیمار شدند. سپس شاخص های تخصصی باروری اسپرم (درصد اسپرم های متحرک، با حرکات پیشرونده سریع، با حرکات پیشرونده آهسته، با حرکات غیرطبیعی، اسپرم های فعال و شاخص تخصصی تحرک) اندازه گیری شد. همچنین شاخص های هماتولوژی، تیتر ایمنی علیه واکسن نیوکاسل و وزن بیضه تعیین گردید. بیشترین تعداد اسپرم های با حرکات پیشرونده سریع، بالاترین میزان اسپرم های فعال و متحرک و کمترین میزان ناهنجاری های ساختاری و حرکتی اسپرم در غلظت های 1 و 2 گرم مشاهده شد. دوزهای مختلف زنجبیل اثری بر شاخص های هماتولوژی، ایمنی و وزن بیضه نداشتند. افزودن زنجبیل به جیره خروس های مولد می تواند موجب بهبود قدرت باروری اسپرم گردد و افزایش جوجه درآوری را بدنبال داشته باشد.

    کلیدواژگان: اسپرم، باروری، زنجبیل، ماکیان
|
  • Fatemeh Bakhtiarzadeh, Koorosh Shahpasand, Yaghoub Fathollahi, Amir Shojaei, Javad Mirnajafi-Zadeh* Pages 1-17

    Alzheimerchr('39')s disease is the most common cause of dementia in middle age and aging. It is the third leading cause of death among the elderly. Alzheimerchr('39')s disease is a neurodegenerative disorder, characterized by attention deficits, memory and learning impairment. Many researches try to find new alternative treatment options for Alzheimerchr('39')s disease. Deep brain stimulation (DBS) is one of the new therapies for treating this disease. Early studies have shown that applying DBS in the hippocampus, meynert nucleus, fornix, and entorhinal cortex of patients as well as experimental Alzheimer-like models in animals can improve learning abnormalities and increase the volume of the hippocampus. The mechanisms responsible for this effect are still unknown, but maybe DBS effect through changes in neurotransmitters and neuromodulators release, thereby regulates the neuronal activities. In this article, we first review the common drug treatments for Alzheimerchr('39')s disease and their complications, and then review the effect of DBS on the Alzheimerchr('39')s patient and the animal model of Alzheimerchr('39')s, and finally discuss the possible mechanisms involved in these therapeutic effects and changes in neurotransmitters.

    Keywords: Alzheimer disease, Deep brain stimulation, Learning, memory, Cognitive disorder
  • Masoume Nazeri*, Amin Abolhasani Foroughi, Mohamad Mahdi Ahmadi Pages 18-26
    Background and aims

    Plasmapheresis therapy is used for a wide range of neurological diseases. Plasmapheresis treatment has complications such as hematoma, pneumothorax, hypocalcemia, bleeding, arrhythmia, hypotension, fever, infection, edema, limb anesthesia, metabolic alkalosis, thrombosis and thrombocytopenia. The aim of this study was to determine the prevalence of common complications of therapeutic plasmapheresis in patients admitted to the neurology ward of Shahid Faghihi and Namazi Hospitals.

    Methods

    In this study, the clinical records of all patients admitted to the neurology ward of Shahid Faghihi and Namazi hospitals from the beginning of September 2016 to the end of August 2017 who underwent plasmapheresis treatment were reviewed and the required clinical information was entered into a checklist and then entered into SPSS software. And statistical analysis was performed.

    Results

    In this study, a total of 287 plasmapheresis sessions were performed for 67 patients diagnosed with neurological disease. There was no significant relationship between the incidence of complications of therapeutic plasmapheresis with the patientchr('39')s gender, patient age, marital status, patient education, patient occupation, history of underlying disease and history of smoking. Based on the findings of this study, there was no significant relationship between the incidence of complications of therapeutic plasmapheresis with the duration of the disease, duration of hospitalization, type and location of catheter, number of plasmapheresis sessions and type of fluid replaced in plasmapheresis. The most common complications of therapeutic plasmapheresis in this study were thrombocytopenia and catheter-related complications. The most important life-threatening complications of plasmapheresis included catheter infection and thrombosis.

    Conclusion

    IN general, the results of the present study showed that out of a total of 67 male patients in the two centers under study, the prevalence of complications due to plasmapheresis therapy was 82.08% and the most important of them were thrombocytopenia and catheter-related complications. Identifying the complications of therapeutic plasmapheresis can lead to better treatment and better control of the complications of this treatment.

    Keywords: Neurology, Therapeutic Plasma Exchange, Thrombocytopenia, Complications
  • Javad Vakili*, Ramin Amirsasan, Rana Pourhasan Pages 27-36
    Background and aims

    Aim of this study was to determine effect of 8 weeks combined training and vitamin D consumption on some of muscle damage, inflammatory, and anti-oxidative indices in drug addicted women.

    Methods

    In a semi-experimental study design, 32 addicted women to methamphetamine and heroin, with average age of 28.3 ± 6.7 years, weight of 62.06 ± 10.3 kg, and BMI of 24.10 ± 2.9, were chosen from an addiction treatment camp and randomly divided into four groups of training, training + supplement (vitamin D), supplement, and control. Training group did resistance training with intensity of 40–70% of one-repetition maximum for 18 to 28 min and aerobic training with intensity of 50–70% of heart rate reserve for 12 to 37.5 min for 8 weeks with 3 sessions in each week. In order to measure muscle damage, inflammatory, and anti-oxidative enzymes blood samples were taken before and after training protocol and supplementation. To check normal distribution of data, Shapiro-Wilk test was used. For analyzing the effect of independent variables, one-way ANOVA with repeated measures, dependent T test, and post-hoc Bonferroni test at significance level of 0.05 were used.

    Results

    Results of dependent T test showed that creatine kinase in training and training + supplement groups, Lactate dehydrogenase in training group, and total antioxidant capacity in training + supplement group were significantly increased (p < 0.05). Malondialdehyde in training + supplement and supplement groups, and C reactive protein in training + supplement group showed significant decrease (p < 0.05). Between groups comparison showed that compared to control group, total antioxidant capacity indices and C reactive protein in training + supplement group were significantly increased and decreased, respectively (p < 0.05). In addition, creatine kinase in both training + supplement and training groups, was significantly increased compared to control group (p < 0.05).

    Conclusion

    Vitamin D supplementation with combined training can increase total antioxidant capacity and decrease C reactive protein in drug addicted women.

    Keywords: Muscle damage, Inflammatory, anti-oxidative enzymes, Combined training, Addicted women, Vitamin D
  • Mozhdeh Anjomani, Afsaneh Eliassi*, Rasoul Ghasemi, Javad Fahanik-Babaei Pages 37-49
    Background and aims

    Alzheimerchr('39')s disease (AD), is the most common neurodegenerative disease that is associated with cognitive and behavioral disorders and the rapidly increasing prevalence. In addition to its detrimental effects on learning and memory, AD affects the mitochondria as a vital organ of the cell as well as the hippocampal tissue that is the site of learning and memory. In this study, we investigated the concomitant effects of streptozotocin (STZ) on spatial memory, mitochondrial production of reactive oxygen species (ROS), and hippocampal β-amyloid plaques in rats.

    Methods

    Animals were randomly divided into control, sham and STZ groups receiving streptozotocin 2, 3, 4 and 5 mg/kg through intracerebroventriclular (icv) injection. Learning and memory of rats was examined 14 days later by Morris Water Maze (MWM) test. Moreover, mitochondrial ROS in the brain and β-amyloid plaques in the hippocampus were evaluated.

    Results

    STZ 3 mg/kg (single dose, icv) was found the effective dose for impairing learning memory in the shortest possible time (14 days). Using Congo red staining, a number of amyloid beta plaques were observed in the hippocampus. Mitochondrial ROS production also increased by this dose of STZ.

    Conclusion

    Behavioral, biochemical, and histological findings of the present study suggest STZ 3 mg/kg icv injection to rats as one of the acceptable animal models of AD.

    Keywords: Alzheimer, Streptozotocin, Memory, Reactive oxygen species, Congo Red, Mitochondria
  • Razieh Zerafatkar Yeganeh, Mahdi Zhandi*, Armin Towhidi, Mojtaba Zaghari Pages 50-59
    Background and aims

    Various studies have shown that the use of conjugated linoleic acid (CLA) can alter the reproductive process in different animals. Therefore, the aim of this study was to study the effect of conjugated linoleic acid on some qualitative parameters of sperm and fertility in roosters.

    Methods

    Thirty-two roosters with 59 week age, were randomly divided into four group (eight roosters in each group) and transferred to individual cages. All experimental groups were given the same basic diet and different levels of conjugated linoleic acid: treatment 1 (0 gr per day per rooster), treatment 2 (0.2 gr per day per rooster), treatment 3 (4 0.0 gr per day per rooster) and treatment 4 (0.6 gr per day per rooster) were given as capsules. The experiment was continued for 9 week after 2 week of habituation. Sperm quality parameters including: semen volume, total motility, progressive motility, semen concentration, percentage of abnormal sperm, percentage of live sperm,  active membrane sperm and malondialdehyde concentration were evaluated weekly. During two weeks, semen was collected to assess fertility and hatching rates and inoculated into 68 broiler breeder chicken (17 birds in each group).

    Results

    CLA did not have a significant effect on sperm parameters and body weight (p > 0.05). The effect of test time on all sperm parameters except seminal volume was significant. Also, the interaction effect between treatment and time was significant on sperm concentration, semen total motility, sperm membrane activity and body weight but was not significant on other parameters (p > 0.05). Fertility results show that different levels CLA did not have a significant effect on fertility and hatching.

    Conclusion

    Our results indicate that different levels of conjugated linoleic acids have no beneficial effects on the quality of fresh sperm in broiler breeder flocks.

    Keywords: Sperm, Conjugated linoleic acid, Fertility, Semen quality
  • Fazeleh Moshfegh, Saeedeh Zafar Balanejad*, Khadige Shahrokhabady, Armin Attaranzadeh Pages 60-70
    Background and aims

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is the most common endocrine disorder in women. Saffron petals consist of, glycosides, flavonoids, and anthocyanins. In this study the effects of saffron petal extract (SPE) in PCOS-induced rats are evaluated.

    Methods

    mice were divided into control, sham, PCOS, and experimental groups. PCOS and experimental groups were injected with testosterone enanthate (1 mg). After 4 weeks, the experimental group was treated with SPE at doses of (50, 200, and 600) mg/kg for 14 days. Ovary and blood samples were collected for histological, serological analyses, in addition, the expression of genes was analyzed. Data were analyzed using one-way ANOVA.

    Results

    Results showed that SPE The results showed that the petal extract in PCOS mice reduced luteinizing hormones (p < 0.05, p < 0.01), estrogen (p < 0.05, p < 0.01, p < 0.001). And testosterone (p < 0.05, p < 0.001), increase in follicular stimulating hormones (p < 0.05, p < 0.01) and progesterone (p < 0.05, p < 0.01) Decreased the expression of inflammatory genes and increased antioxidant enzymes in serum (p < 0.001).

    Conclusion

    The present study provides in vivo evidence that saffron petal extract improved the PCOS in mice via increasing antioxidant factors, reducing inflammatory genes expression, and restoring the estrogenic feedback mechanism on the pituitary-ovary system.`

    Keywords: Antioxidant enzymes, Polycystic ovary Syndrome, Saffron petal, Inflammatory markers
  • Mozhgan Asghari*, Goudarz Sadeghi Hashjin, Aliakbar Golabchifar, Mohammad Kazem Koohi, Ahad Mohammadnejad, Sanaz Rismanchi, Mohammad Taheri Pages 71-79
    Background and aims

    Agricultural pesticides including organophosphates cause various adverse effects on body tissues. This study was performed to evaluate the effect of malathion on sex hormones and its carcinogenic effects through skin contact in male mice.

    Methods

    Thirty adult male mice were divided into control and treatment groups. In the treatment group, 1 ppm malathion in 1 ml was poured on the skin for 12 weeks. At the end of the period, serum levels of testosterone, LH, and FSH were measured. Tissue samples were also taken from the target organs. Cytotoxicity was also assessed in vitro using MTT and micronucleus tests and IC50 was determined.

    Results

    LH hormone did not significantly change by malathion but FSH and testosterone significantly decreased compared to the control group. A mild hepatotoxicity was observed in malathion-treated group. The frequency of micronuclei at concentrations of 25, 50, and100 µg / ml, and the MTT test at concentrations of 10-100 µg / ml showed significant difference compared to control group (p < 0.05).

    Conclusion

    Skin contact with malathion can have destructive effects on sex hormones and body tissues. Given the excessive use of this insecticide in Iran, it is necessary to pay more attention to how it is used and the amount of human contact with it to prevent possible dangers on body tissues.

    Keywords: MTT, carcinogenicity, malathion, sex hormones
  • Banafsheh Heidari, Alireza Paimard, Anita Khani, Majid Gholami-Ahangaran* Pages 80-85

    The aim of our study was to evaluate the effectiveness of Ginger in improving sperm fertility indices in poultry. Ginger extract (0.5, 1.0 and 2.0 g/L, for two weeks) was added to the drinking water of 36 adult roosters. Then, specific sperm fertility indices including percentage of motile sperm, fast progressive movements, slow progressive movements, abnormal movements, active sperm and specialized sperm motility index were measured. Hematology indices, immunity titer against Newcastle disease vaccine and testis weight were also determined. The highest number of sperms with fast progressive movements, the highest amount of active and motile sperms and the lowest amount of structural and motor abnormalities of sperm were observed in concentrations of 1 and 2 g/L. Ginger had no effect on hematology, immunity and testis weight. Adding Ginger to the diet of breeder roosters can improve sperm fertility, which leads to increased hatchability.

    Keywords: Sperm, Fertility, Ginger, Fowl