فهرست مطالب

ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی - سال دهم شماره 40 (بهار 1400)

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال دهم شماره 40 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • لیلا مردعلی، علیرضا پیرخائفی*، مجتبی صداقتی فرد صفحات 1-20
    هدف

    هدف از پژوهش، بررسی روابط باور/جهت انگیزشی و خلاقیت شناختی/ شخصیتی به منظور تدوین و برازش مدل پیش بینی پیشرفت تحصیلی بود.     

    روش

    روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری داده ها پیمایشی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر(ریاضی، تجربی، انسانی) مقطع یازدهم دبیرستان های شهر تهران در سال تحصیلی 97-98 بود (40859 =N). برای تعیین حجم  نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان به روش تصادفی خوشه ای، تعداد 400 دانش آموز از جامعه انتخاب شد. ابزار اندازه گیری، شامل پرسشنامه های باورهای انگیزشی پینتریچ و دی گروت (1990)، جهت گیری انگیزشی والرند (1992)، خلاقیت تورنس فرم ب (1974،1993)، خلاقیت عابدی (1372) و معدل دانش آموزان به عنوان شاخص پیشرفت تحصیلی در نظرگرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش رگرسیون چندمتغیری و مدل یابی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارSPSS  و Amos انجام شد.       

    یافته ها

    در مدل تدوین شده تمامی ضرایب باور/جهت انگیزشی و خلاقیت شناختی/شخصیتی بر پیشرفت تحصیلی در سطح 01/0 معنادار بود و در مجموع این مدل توانست20% از تغییرات پیشرفت تحصیلی را پیش  بینی کند.نتایج حاصل ازمدل سازی معادلات ساختاری SEM از روش تحلیل مسیر نشان داد که مدل از برازش مطلوبی برخوردار است.     

    نتیجه گیری

    با اجرای دوره های آموزشی کوتاه مدت متغیرها، می توان به ارتقاء پیشرفت تحصیلی دست یافت.

    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، باور انگیزشی، جهت گیری انگیزشی، خلاقیت شناختی، خلاقیت شخصیتی
  • مصطفی خزائی کوهپر، محمدجواد تقی پوریان*، رضیه علیخانی، داود کیاکجوری صفحات 21-62
    زمینه

    هدف نهایی موسسات آموزش عالی از کسب و کار، باید رضایت مشتریان خارجی (دانشجویان، کارفرمایان، جامعه، و غیره) و مشتریان داخلی (آموزش و کارکنان اداری) به عنوان تضمین پایداری یک نهاد بازاری همواره در حال تغییر باشد. رویکرد بازاریابی خدمات آموزشی با استفاده از راهبرد‎های بازاریابی در سطح موسسات دانشگاهی منجر به شناسایی مصرف کنندگان آموزش شده و با ارضای نیازهای این مشتریان منجر به افزایش سهم بازار این موسسات در آینده خواهد شد.

    هدف

    لذا هدف پژوهش حاضر شناسایی ابعاد و شاخص های مفهوم بازاریابی کارآفرینانه دانشگاهی در دانشگاه آزاد اسلامی ایران است

    روش

    روش پژوهش حاضر از نوع کیفی بوده که برای جمع آوری داده ها، مصاحبه عمیق با 13 نفر از مدیران و روسای دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفت.

    یافته ها: 

    نتایج حاصل از مصاحبه ها نشان داد که ابعاد تشکیل دهنده بازاریابی کارآفرینانه دانشگاهی شامل 23 بعد «ضرورت»، «تسهیل کننده ها»، «زیرساخت دانشگاهی»، «فرآیندهای دانشگاهی»، «نگرش نسبت به دانشگاه»، «شناخت بازار آموزشی»، «الگوبرداری از سایرین»، «مشتری گرایی»، «کیفیت خدمات»، «نوآوری گرایی»، «مدیریت ریسک»، «ویژگی اساتید»، «فرصت گرایی»، «شبکه سازی»، «شایستگی کارکنان»، «شهریه»، «امکانات»، «تبلیغات»، «فعالیت های پژوهشی»، «برگزاری کنفرانس»، «خدمات برخط»، «شواهد فیزیکی دانشگاه»، «دسترسی به دانشگاه» است.

     نتیجه گیری: 

    بنابراین واقعیت این است که ابعاد و شاخص های بازاریابی کارآفرینانه دانشگاهی متفاوت از بازاریابی کارآفرینانه در سایر کسب و کارها است و مدیران بخش آموزش عالی می توانند از نتایج جامع این پژوهش برای افزایش سهم بازار و ایجاد مزیت رقابتی سود جویند.

    کلیدواژگان: نوآوری دانشگاهی، بازاریابی کارآفرینانه، بازاریابی دانشگاهی، آموزش عالی
  • نیلوفر باقری، زهره لطیفی* صفحات 63-86
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تعیین میزان اثربخشی مداخله آموزشی مبتنی بر بسته مغز -برتر بر بهبود تمرکز، حافظه و خلاقیت دانش آموزان مقطع دبستان شهر اصفهان انجام شد.

    روش

    روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری یک ماهه با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پایه پنجم در سال1398- 1397 بودند که از بین آنان30 نفر به عنوان نمونه آماری با روش نمونه گیری در دسترس و گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و گروه کنترل قرار گرفتند. برای گروه آزمایش محتوای بسته مغز برتر (آقا پناه، 1388) با شیوه های فعال طی 12 جلسه 60 دقیقه ای آموزش داده شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه، خلاقیت (عابدی،1372)، آزمون حافظه وکسلر (شهیم، 1373) و مهارت تمرکز (سواری و اورکی، 1394) بود. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 تحلیل شد.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که آموزش بسته مغز برتر بر افزایش تمرکز و خلاقیت شرکت کنندگان درمرحله پس آزمون و پیگیری تاثیر معناداری داشته است (05/0>p) اما در نمرات عملکرد حافظه تفاوت معناداری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    این تحقیق نشان داد که آموزش بسته مغز برتر با استفاده از تکنیک های محاسبات سریع ریاضی و تصویر ذهنی به روش های جذاب و خاص با استفاده از طنز و داستان سازی، موجب استفاده همزمان دانش آموزان از دو نیمکره مغز شده و قدرت تمرکز و خلاقیت آنان را افزایش داده است. بنابراین می توان به منظهور تسهیل یادگیری و ایجاد اشتیاق تحصیلی، از این روش بعنوان یک روش جدید با اثرات نسبتا پایدار برای افزایش تمرکز و خلاقیت دانش آموزان دبستانی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: تمرکز، حافظه، خلاقیت، بسته مغزبرتر، دانش آموزان دبستان
  • مریم دهقان، مرتضی موقر*، ابوالحسن حسینی صفحات 87-112
    هدف

    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر رهبری تحول گرا بر رفتارنوآورانه کارکنان با نقش میانجی رفتار پیشاهنگی بود.

    روش

    پژوهش حاضر رویکرد کمی دارد، از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش گردآوری اطلاعات تحقیق، روش توصیفی پیمایشی از نوع همبستگی می باشد. جامعه ی آماری تحقیق، اعضای سمن های زیست محیطی استان مازندران بودند. برای تعیین نمونه از روش نمونه گیری دومرحله ای استفاده شد. ابتدا از میان 20سمن فعال زیست محیطی استان مازندران، 19 سمن بصورت تصادفی انتخاب؛ سپس داده ها از نمونه 301 نفری اعضای این سمن ها که بر اساس فرمول کوکران برآورد گردید، جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS22و PLS3و Excel انجام شد.

    یافته ها:

    رهبری تحول گرا بر رفتارنوآورانه با ضریب معناداری 2.103 و ضریب تاثیر 0.114 تاثیر مثبت و معناداری دارد. رهبری تحول گرا بر رفتار پیشاهنگی با ضریب معناداری5.807 و ضریب تاثیر 0.376 تاثیر مثبت و معناداری دارد. رفتار پیشاهنگی بر رفتار نوآورانه با ضریب معناداری 13.236و ضریب تاثیر 0.695 تاثیر مثبت و معناداری دارد. این تحقیق به تایید میانجیگری رفتار پیشاهنگی در این رابطه دست یافت.

    نتیجه گیری: 

    بین رهبر ی تحول گرا، رفتار نوآورانه و رفتار پیشاهنگی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. به مدیران پیشنهاد میشود، با ارایه سبک رهبری تحول گرا، شرایط مطلوبی برای افزایش رفتار پیشاهنگی ایجاد و انگیزه کارکنان به بروز رفتار نوآورانه را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: رفتارنوآورانه، رفتار پیشاهنگی، رهبری تحول گرا، سازمان های مردم نهاد(سمن)
  • میترا میجانی، علیرضا روستا*، داریوش جمشیدی صفحات 113-142
    زمینه

    امروزه رشد سریع بازار، تنوع خواسته و نیازهای مشتریان، ضرورت به کارگیری رویکردهای خلاقانه و نوآورانه ای همچون اعتیاد به برند را جهت حفظ و افزایش وفاداری مشتریان به منظور خرید مجددنمایان ساخته است.      

    هدف

    پژوهش حاضر در صدد ارایه یک روش خلاقانه و آزمون مدلی نوآوانه برای توسعه خرید مجدد خودرو لوکس در جزیره کیش است.

    روش

    به منظور توسعه مدل و ارایه فرضیه ها از مطالعات کتابخانه ای و توزیع پرسشنامه بین جامعه آماری متشکل از450 مصرف کننده خودرو لوکس صورت گرفت. جهت گردآوری داده ها از نمونه گیری تصادفی ساده و برای تبیین مدل از تکنیک مدل سازی و معادلات ساختاری (SPSS وSmart pls-3) و آزمون سوبل استفاده شد.

     یافته ها: 

    نتایج این پژوهش نشان داد که رویکرد نوآورانه و خلاق اعتیاد به برند تاثیر مثبتی بر خرید مجدد محصولات لوکس و تبلیغات دهان به دهان دارد. همچنین اعتیاد به برند تاثیر مثبتی بر شخصیت برند، آگاهی از برند، تجربه برند، حسادت برند، عشق به برند دارد.

     نتیجه گیری:

     اعتیاد به برند جهت ایجاد تمایز همیشه به پیامدهای منفی منجر نمی شود بلکه دیدگاه نوآورانه و جدیدی را به عنوان یک اعتیاد رفتاری متفاوت ایجاد می کند تا مصرف کننده را به خرید مجدد محصولات لوکس ترغیب نماید. به طوریکه بنگاه ها می توانند برای حفظ مشتریان و جایگاه خود از این اهرم استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: اعتیاد به برند، خرید مجدد لوکس، حسادت برند، تجربه برند، تبلیغات دهان به دهان
  • مهرداد غفاری زنوزی*، سراج الدین محبی، کرم الله دانشفرد صفحات 143-178
    هدف

    در این پژوهش الگوی اثربخشی منابع انسانی از منظر اعضای هییت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی طراحی شده است.

    روش

    روش پژوهش آمیخته (کیفی و کمی) و رویکرد پارادایمی نظریه پردازی داده بنیاد در سه مرحله ای کدگذاری باز، محوری و انتخابی پیاده سازی و اجرا شده است. با توجه به شرایط کفایت نمونه گیری و دستیابی به اشباع نظری پژوهش کیفی، هیجده نفر از میان اعضای هییت علمی دارای پست های اجرایی دانشگاهی به صورت هدفمند انتخاب شده و با آن ها مصاحبه شد. در بخش کمی پژوهش جامعه آماری پژوهش شامل اعضای هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و کارکنان اجرایی ارشد در استان آذربایجان شرقی بوده است که نمونه آماری پژوهش تعداد 230 نفر تعیین شده است. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه پژوهشگر ساخته بر مبنای یافته های بخش کیفی استفاده شده است. به منظور تجزیه وتحلیل داده های بخش کمی از آزمون های معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار SmartPLS استفاده شده است.

     یافته ها: 

    یافته ها نشان داد که مدل مفهومی حاصل شده از بخش کیفی در قالب مولفه های در قالب: ارایه آموزش های هدفمند، توسعه شایستگی های منابع انسانی، زمینه سازی برای بروز خلاقیت و نوآوری، بهره گیری از راهبردها و رویه های مناسب  مدیریت دانشی و ارتقاء توان جذب منابع استراتژیک سازمانی به شکل مناسبی تدوین شده و از منظر آماری مورد تایید قرارگرفته است. همچنین کارکردهای منابع انسانی دانشگاه براساس رویکرد استراتژیک و برمبنای باورها و اصول علمی به گونه نوآورانه، تحولی و آینده نگر طراحی نشده اند.

    نتیجه گیری:

     نتایج حاکی از تاثیر مثبت و معنادار رویکرد های داده بنیاد و معادلات ساختاری و تحلیل مسیر بر شکل گیری چارچوب طراحی الگوی اثربخشی منابع انسانی در دانشگاه است.

    کلیدواژگان: ارتقای اثربخشی اعضای هیئت علمی دانشگاهی، طراحی الگوی اثربخشی منابع انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، رویکرد پارادایمی داده بنیاد، نظریه سازی
  • اعظم میرزاصفی*، ابوالقاسم یعقوبی صفحات 179-198
    هدف

    هدف این پژوهش بررسی اثر بخشی لگوی آموزشی بر افزایش خلاقیت کودکان پیش دبستانی بود.     

    روش

    جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کودکان 5 تا 6 ساله بود که در سال تحصیلی 99-98 در یکی از مراکز پیش دبستانی استان اصفهان حضور داشتند. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات، از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون  با گروه گواه است. حجم نمونه در این پژوهش 30 نفر بود(15 نفر گروه آزمایش  15 نفر گروه گواه). روش نمونه گیری در این پژوهش روش داوطلبانه بوده است و جایگذاری در دو گروه آزمایش و گواه به صورت تصادفی انجام شده است. برای سنجش خلاقیت در پیش آزمون - پس آزمون از آزمون تصویری تورنس که کوتاه شده و استاندارد شده آن توسط عابدی (1372) ساخته شد است، استفاده شد. این تست تصویری دارای چهار مولفه (ابتکار، بسط، سیالی و انعطاف پذیری) بود که ضریب پایایی هرکدام از مولفه ها به ترتیب 89/0، 91/0، 82/0، 78/0 و پایایی کل آزمون 84/0 به دست آمد. پایایی کل آزمون 84/0 بوده است. دوره آموزش لگو طی شش جلسه یک ساعته اجرا شد. برای آزمون فرضیات از تحلیل کوواریانس استفاده شد.

     یافته ها: 

    نتایج نشان داد که آموزش از طریق لگو بر خلاقیت کودکان که شامل مولفه های ابتکار، بسط تفکر، سیالی تفکر و انعطاف پذیری تفکر است، تاثیر مثبت و معنادار دارد.

     نتیجه گیری:

     می توان با آموزش از طریق بازی، خلاقیت کودکان را پرورش داد.

    کلیدواژگان: لگوی آموزشی، خلاقیت، ابتکار، سیالی، انعطاف پذیری
  • لیلا پلوئی* صفحات 199-223
    هدف

    مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی تدریس کاوشگری بر خلاقیت و انگیزه پیشرفت دانشجویان انجام شد.     

    روش

    طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران بودند. براساس روش نمونه گیری هدفمند 60 دانشجو انتخاب شدند و به دوگروه 30 نفری آزمایش و گواه اختصاص یافتند. ابزار سنجش آزمون سنجش خلاقیت عابدی (1372) و پرسشنامه انگیزه پیشرفت هرمنس (1970) بود. گروه آزمایش به مدت هشت جلسه از یک ترم تحصیلی تحت تدریس به روش کاوشگری قرار گرفتند و در گروه گواه، روش تدریس به صورت سنتی بود. در پایان دوره های تدریس، از هر دو گروه آزمایش و گواه، پس آزمون به عمل آمد.  

     یافته ها:

     نتایج تحلیل کوواریانس چندمتغیری نشان داد بین دانشجویان گروهی که با روش کاوشگری آموزش دیده بودند و گروه گواه که تحت آموزش سنتی بوده اند؛ از نظر میزان خلاقیت و انگیزه پیشرفت تفاوت معناداری وجود داشت (001/0>p) و روش تدریس کاوشگری موجب افزایش خلاقیت و افزایش انگیزه پیشرفت در دانشجویان شد.

    نتیجه گیری:

     به منظور افزایش کیفیت تدریس، ابداع تکنیک های متعدد پرورش روحیه کاوشگری برای دروس روان شناسی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: انگیزه پیشرفت، خلاقیت، دانشجویان روان شناسی، روش تدریس کاوشگری
  • هدی گل زاده*، حسن ‏ الوداری صفحات 225-240
    زمینه

    ارزیابی عملکرد خدمات، مزایایی برای سازمان ها به دنبال دارد که برخورداری از آن از طریق مدیریت مطلوب به منظور ایجاد شرایط مناسب جهت حمایت و رشد تلاش های معطوف به توسعه نوآورانه  در سرویس های پستی کشور فراهم می شود.     

    هدف

    هدف اصلی پژوهش، تاثیر ویژگی های کارآفرینانه مدیران بر رفتار نوآورانه از طریق ارزیابی عملکرد خدمات پستی است.    

    روش

    روش پژوهش از نظر نوع داده ترکیبی و به لحاظ هدف، از نوع کاربردی است. به لحاظ شیوه گردآوری داده ها، توصیفی و در بخش کمی به صورت پیمایشی با جامعه کلیه مشتریان شرکت پست که در شش ماهه اول سال 1398 به باجه های پستی در منطقه 13 تهران مراجعه کرده بودند و نمونه گیری تصادفی (285 نفر) انجام شد. ابزار پژوهش در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی محتوایی و ضریب آلف آن مناسبا بررسی شد. تحلیل داده ها با آمار توصیفی و استنباطی شامل تحلیل عاملی و معادلات ساختاری انجام ضورت پذیرفت.

    یافته ها:

     یافته ها نشان داد بعد دقت و تنوع در بین سایر ابعاد از اهمیت بالاتری برخوردار بوده و موجب بهبود عملکرد خدمات پستی منطقه 13 تهران می شود.

    نتیجه گیری:

     نتایج ضمن ارایه الگویی که پیامد آن ایجاد شرایط مناسب جهت حمایت و رشد تلاش های معطوف به توسعه سرویس های پستی کشور با بهره مندی از ارزیابی عملکرد خدمات است بیان نمود که نگرش مدیران برای ابعاد سرعت، سهولت و رضایت مشتریان از حساسیت کمتری برخوردار بوده که ضرورت توجه به آن در ارایه خدمات به جهت توسعه سرویس های پستی در سازمان را برجسته می نماید.

    کلیدواژگان: سرعت، دقت، تنوع، ارزیابی عملکرد، خدمات پستی
|
  • Leyla Mardali, Alireza Pirkhaefi *, Mojtaba Sedaghati Fard Pages 1-20

    The purpose of this study was investigating the relationship between belief / motivational direction and cognitive / personality creativity in order to develop and adapt the model of academic achievement prediction in eleven-year-old high school students in Tehran. For this purpose,400 students (232 girls and 168 boys) were selected through multi-stage random sampling using Krejcie and Morgan tables and responded to the questionnaire of motivational beliefs, motivational orientation, cognitive creativity and personality creativity. Also, the student's average was considered as an indicator of academic achievement. For data analysis, multivariate regression and structural equation modeling were used. The results of multivariate regression showed that 20% of changes in academic achievement can be explained by beliefs / orientation motivational and cognitive / personality creativity. Among predictor variables, self-efficacy, internal and Externality motivation and lack of motivation, cognitive creativity and personality creativity predict students academic achievement. Also, the results of structural equation modeling showed that the model was fitted with empirical data

    Keywords: motivational belief, motivational orientatiol, cognitive creativity, personality creativity
  • Mostafa Khazai Kohpar, MohamadJavad Taghipourian *, Razie Alikhani, Davood Kiakojori Pages 21-62

    Context: 

    The ultimate business goal of higher education institutions should be the satisfaction of external customers (students, employers, the community, etc.) and internal customers (education and administrative staff) as a guarantee of the sustainability of an ever-changing marketplace. Educational Services Marketing Approach Using marketing strategies at the academic institute level will lead to the identification of education consumers and satisfy the needs of these customers and will increase their market share in the future.

    Purpose

    The purpose of this study was to identify the dimensions and indicators of university entrepreneurial marketing concept in Islamic Azad University of Iran.

    Method

    The research method was qualitative. In order to collect data, in-depth interviews were conducted with 13 managers and heads of Islamic Azad University units.

    Results

    The results of the interviews showed that the dimensions of university entrepreneurial marketing consist of 23 dimensions of "necessity", "facilitators", "academic infrastructure", "academic processes", "attitude towards university", "educational market recognition", "Benchmarking", "Customer orientation", "Quality of Service", "Innovation", "Risk Management", "Teacher Characteristics", "Opportunity orientation", "Networking", "Employee Competency", "Tuition", "Facilities", "Advertising", "Research Activities", "Conferences", "Online Services", "University Physical Evidence", "Access to University". Implication: Thus the reality is that the dimensions and characteristics of university entrepreneurial marketing are different from those of entrepreneurial marketing in other businesses, and higher education managers can benefit from the comprehensive results of this research to increase market share and create competitive advantage.

    Keywords: University innovation, Entrepreneurial marketing, University Marketing, Higher Education
  • Niloofar Bagheri, Zohreh Latifi * Pages 63-86
    Background and Purpose

    The present study aimed to investigate the effectiveness of Maghz e bartar package intervention on Concentration, memory, and creativity in primary school students in Isfahan city.

    Methods

    The method of the present study was Quasi-experimental with pre-test, post-test design and one-month follow-up with the control group. The statistical population of the study included all students in the fifth grade in 1397-1397 That Among them, 30 people were divided into experimental and control groups as a statistical sample by available sampling method and random assignment. For the experimental group, the content of the Maghz e bartar package (agha panah, 1388) was trained whit active methods during 12 sessions of 60 minutes. Data collection tools were creativity questionnaire (Abedi, 1372), Wechsler memory test (Shahim, 1373) and Concentration Skill Questionnaire(Savary and Oraki, 1394). Data were analyzed using repeated measures analysis of variance using SPSS software version 24.

    Results

    The results indicated that Maghz e bartar package training had a significant effect on increasing participants' Concentration and creativity in post-test and follow-up stages (p < 0.05). The effect of the intervention was not observed on memory performance scores.

    Conclusion

    This study showed that the training of the Maghz e bartar package using fast mathematical calculation techniques In a mental way , memory enhancement techniques and using special planning has caused students to use both hemispheres of the brain simultaneously and has increased their concentration and creativity. Therefore, To facilitate learning this method can be used as a new approach with relatively lasting effects to increase the concentration and creativity of primary school students .

    Keywords: concentration, Memory, Creativity, Maghz e bartar package, Primary School Students
  • Maryam Dehghan, Morteza Movaghar *, Aboalhassan Hosseini Pages 87-112
    Purpose

    Therefore, this research examines the impact of transformational leadership on innovative behavior in environmental NGO and for innovation in research, added a mediator variables scouting.

    Design/methodology/approach: 

    This study was done with a quantity and Practical approach.The statistical population of this study are members of environmental NGO in mazandaran province. two-step sampling method was used to determine the sample. First, among of 20 NGOs,19 NGOs were randomly selected, Then, used krejcie and morgan table for Sample size that calculated 301 Sample of 1382 member 19 environmental NGO in mazandaran province. To measure variable used from the standard questionnaire. 301 online questionnaires were answered. data were analized using SPSS and PLS software.

    Findings

    transformational leadership, to 2.103 t-value and 0.114 p-value effect in innovative work behavior. transformational leadership to 5.807 t-value and 0.376 p-value effect in scouting behavior. scouting behavior to 13.236t-value and 0.695 p-value effect in innovative work behavior The findings of this research clearly demonstrate, scouting behavior is mediation of transformational leadership on the effects of innovative work behavior.

    Results

    There is a positive and significant relationship,between transformational leadership, innovative work behavior and scouting behavior. Therefore,suggested that managers with a transformational leadership style, create a good atmosphere for increasing the scouting behavior in organization, and thus, increase the motivation of employees to innovative work behavior.

    Keywords: Transformational leadership (TL), Innovative work behavior (IWB), scouting behavior, Non Government Organizations (NGO)
  • Mitra Meijani, Alireza Rousta *, Darioush Jamshidi Pages 113-142
    Background

    Today, the rapid growth of the market, the diversity of wants and needs of customers, the need to use creative and innovative approaches such as brand addiction to maintain and increase customer loyalty to repurchase.

    Objective

    The present study seeks to present a creative method and test an innovative model for the development of luxury car repurchase on Kish Island.

    Method

    In order to develop the model and present the hypotheses, library studies and a questionnaire were distributed among the statistical population consisting of 450 luxury car consumers. Simple data sampling was used to collect data and modeling and structural equations (SPSS and Smart pls3) and Sobel test were used to explain the model.

    Results

    The results of this study showed that the innovative and creative approach to brand addiction has a positive effect on the repurchase of luxury products and word of mouth. Brand addiction also has a positive effect on brand personality, brand awareness, brand experience, brand jealousy, brand love.

    Conclusion

    Brand addiction to make a difference does not always lead to negative consequences, but creates an innovative and new perspective as a different behavioral addiction to encourage consumers to repurchase luxury products. So that companies can use this leverage to maintain their customers and position.

    Keywords: brand addiction, luxury repurchase, brand jealousy, brand experience, word of mouth
  • Mehrdad Ghaffari Zenozi, Serah Aldin Mohebbi, KaramOllah Daneshfard Pages 143-178
    Objective

    In this study, the model of human resources effectiveness from the perspective of faculty members in the Islamic Azad University of East Azerbaijan has been designed.

    Method

    The mixed research method (qualitative and quantitative) and the paradigmatic approach of the foundation data processing theory have been implemented and implemented in three stages of open, axial and selective coding. According to the conditions of adequacy of sampling and achieving the theoretical saturation of qualitative research, eighteen members of the faculty with academic executive positions were purposefully selected and interviewed. In the quantitative part of the research, the statistical population of the research included the faculty members of the Islamic Azad University and senior executive staff in East Azarbaijan province. The statistical sample of the research was 230 people. In order to collect data, a researcher-made questionnaire based on the findings of the qualitative section was used. Structural equation tests using SmartPLS software were used to analyze the quantitative data.

    Findings

    The results showed that the conceptual model obtained from the qualitative part in the form of components in the form of: providing targeted training, developing human resource competencies, paving the way for creativity and innovation, using appropriate strategies and procedures of knowledge management to improve knowledge absorption and promotion An appropriate form has been developed and has been statistically confirmed. Also, the human resource functions of the university have not been designed in an innovative, transformational and forward-looking manner based on a strategic approach and based on scientific beliefs and principles.

    Conclusion

    The results indicate a positive and significant effect of foundation data approaches and structural equations and path analysis on the formation of a model for designing a model of human resource effectiveness in the university.

    Keywords: Improving the Effectiveness of Academic Faculty Members, Designing a Human Resource Effectiveness Model, Islamic Azad University, Paradigm Data Base Approach, Theory
  • Azam Mtrasadeghi *, Abolghasem Yaghoobi Pages 179-198

    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of educational logo on increasing the creativity of preschool children. The statistical population of this study included all children aged 5 to 6 years old who were present in one of the preschool centers of Fooladshahr in the 99-98 academic year. The sample size in this study was 30 people (15 people in the experimental group, 15 people in the control group). Sampling method in this study was voluntary and replacement in experimental and control groups was done randomly. Torrance pictorial test was used to measure creativity in the pre-test-post-test. This pictorial test had four components (initiative, expansion, fluidity and flexibility) that the reliability coefficient of each component was 0.89, 0.82 / 0.82 and 0.82 total test reliability, respectively. The Lego training course was conducted in 6 sessions. Analysis of covariance was used to test the hypotheses. The results showed that Lego education has a positive and significant effect on children's creativity, which includes the components of initiative, thinking development, thinking fluidity and thinking flexibility.

    Keywords: : educational logo, Creativity, Initiative, fluidity, Flexibility
  • Leila Poloie * Pages 199-223

    The aim of this study was to determine the effectiveness of inquiry-based teaching method on creativity and achievement motivation among university students. It was a pretest-posttest design with control and experimental groups. The statistical population consisted clinical psychology students of Islamic Azad University Science and Research Branch in Tehran. Based on purposive sampling method, 60 students were selected and assigned to two 30-student control and experimental groups. The dependent variables were measured by Creativity Test of Abedi (1372) and Achievement Motivation Questionnaire of Hermans (1970). The experimental group was taught by inquiry-based teaching method for eight sessions while the control group's teaching approach was a traditional one. At the end of the teaching courses, post-test was performed for both experimental and control groups. The results of multivariate analysis of co variance showed that there was a significant difference in group creativity and achievement motivation between control and experimental situations (P <0.001). And the inquiry-based teaching method increased creativity and achievement motivation among students. Hence, in order to increase the quality of teaching, it is suggested to invent various techniques for inquiry-based teaching in psychology curriculum.

    Keywords: achievement motivation, Creativity, Inquiry-based Teaching Method, Psychology Students
  • Hoda Golzadeh *, Hasan Alvedari Pages 225-240
    Background

    Evaluating the performance of services provides benefits for organizations that can be achieved through good management in order to create favorable conditions for growth and support efforts to innovate the development of postal services in the country.     

    Objective

    The main purpose of the research is to influence the entrepreneurial characteristics of managers on innovative behavior by evaluating the performance of postal services.     

    Method

    The research method is applied in terms of data type and applied in terms of purpose. In terms of data collection method, descriptive and in part quantitative survey of all postal company customers who had referred to the post offices of Tehran's 13th district in the first six months of 1398 and random sampling (285 people) were performed. The research tools were made in the quantitative part of the researcher's questionnaire, which was examined by content validity and alpha coefficient. Data analysis was performed with descriptive and inferential statistics including factor analysis and structural equations.     

    Results

    The findings showed that the dimension of accuracy and diversity is more important among other dimensions and improves the performance of postal services in Tehran's 13th district.     

    Conclusion

    The results, while providing a model that aims to create favorable conditions for growth and support efforts to develop the country's postal services with the benefit of evaluating the performance of services, said that managers' attitude to speed, convenience and customer satisfaction with sensitivity It is less important that it highlights the need to pay attention to it in providing services for the development of postal services in the organization.

    Keywords: Speed, Accuracy, Variety, Performance Appraisal, postal service