فهرست مطالب

مطالعات حقوق خصوصی - سال پنجاه و یکم شماره 2 (تابستان 1400)

فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی
سال پنجاه و یکم شماره 2 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/12
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمد ملکی، محسن اسماعیلی* صفحات 183-202
    فرایند استدلال قضایی مسئله ای اساسی مبتنی بر تفکرات فلسفی قاضی است.نحوه تطبیق مفاهیم کلی مواد قانونی با مصادیق خارجی آن، همواره تحت تاثیر نگاه فلسفی یا زبانی قاضی قرار دارد. هر نظریه فلسفی از زاویه متفاوتی به آن می نگرد. براساس رویکرد دیالکتیکی هگل و کارکرد زبانی ویتگنشتاین و تفسیر گادامری از قانون، فرایند استدلال قضایی امکان اخلاق سازی به خصوص طبق مکاتب غیرواقع گرا را داراست. مقاله پیش رو با نگاهی نو مبتنی بر روش تحلیلی و توصیفی، به واکاویامکان اخلاق سازی در فرایند استدلال قضایی پرداخته است. از دیدگاه هگل، حقوق به سبب دیالکتیک حاکم بر اراده گرایی قاضی در استدلال قضایی، در حال «شدن» است. این امر عنصری اساسی برای تحقق «اکنون اجتماعی» است و «اکنون اجتماعی» بستری برای شکل گیری هنجارهای اخلاقی است. طبق رویکرد کارکرد زبانی در فرایند استدلال قضایی، زبان فقط بازتاب دهنده مفاهیم نیست، بلکه سازنده آن است. فرایند استدلال قضایی ممکن است به تغییر عناوین کیفری یا حقوقی منتهی شده و موجب تغییر یا خلق هنجارهای اجتماعی شود. در هرمنوتیک فلسفی بین نگرش فلسفی قاضی و متن قانون دور هرمنوتیکی وجود دارد. در هر قرایت، مفاهیم جدید به دست می آید که درست و قابل اعمال است. این نظریه در فرایند استدلال قضایی و اجرای قوانین مطابق آن در شکل گیری ارزش های اخلاقی نقش اساسی دارد. ازاین رو طبق نظریه هگل در معرفت اخلاقی فرایندهای سه گانه، به اخلاق سازی منجر می شود.
    کلیدواژگان: استدلال قضایی، اخلاق سازی، دیالکتیک، کارکرد زبانی، هرمنوتیک فلسفی
  • حسن بادینی*، فاطمه سادات حسینی صفحات 203-218
    خسارت مطبوعیت یا از دست دادن لذات زندگی از اجزای مهم خسارات معنوی محسوب می شود که دشواری های زیادی برای ارزیابی مالی و تقویم به پول دارد. این نوع زیان بر کیفیت زندگی زیان دیده از صدمه بدنی متمرکز است و فارغ از بحث درآمد، ثروت و موقعیت اجتماعی به چگونگی بهره زیان دیده از زندگی و شادی او و فعالیت هایی که در این راستا انجام می داده است، نظر دارد. ارزیابی چنین زیانی شاید بیش از سایر اقسام زیان نیازمند توجه به خصوصیات فردی و شرایط شخصی زیان دیده است. به هر حال چگونگی ارزیابی این زیان همچون سایر عناوین خسارت های معنوی دشوار و با پیچیدگی های مربوط به احتمالات آینده همراه است. در مورد ارزیابی خسارت مطبوعیت پیشنهادهایی مثل در نظر گرفتن معادل پولی در ازای شادی اضافه شده به زندگی، طبقه بندی زیان ها به درجات مختلف و قرار دادن مبلغی در ازای آن و تهیه جداول راهنما بر مبنای ویژگی های عرفی و شخصی ارایه شده است. در این نوشتار گرایش های موجود در ارزیابی و چگونگی محاسبه این زیان مطالعه می شود.
    کلیدواژگان: ارزیابی خسارت، از دست دادن لذت زندگی، جداول راهنما، خسارت مطبوعیت، عدالت افقی و عمودی، کیفیت زندگی زیان دیده
  • لعیا جنیدی*، رسول بهرامپوری صفحات 219-237

    متقاضی، ذی‎نفع، بانک صادرکننده و بانک ابلاغ ‎کننده (در بیشتر موارد) چهار طرفی هستند که در اعتبارات اسنادی، حقوق و تکالیف متقابلی دارند. در بسیاری موارد نیز اعتبار اسنادی مورد تایید بانکی دیگر (بانک تاییدکننده) قرار می‎گیرد. اعتبارات اسنادی بین‎المللی همواره واجد عنصری خارجی بوده و با وجود «عرف و روش یکنواخت اعتبارات اسنادی»، در بسیاری موارد تعیین حقوق حاکم بر این روابط ضرورت دارد. بر این اساس در نوشتار حاضر به‎ روش تحلیلی-توصیفی حقوق حاکم بر روابط موجود در اعتبارات اسنادی بین‎المللی در چهار دسته بررسی می شود: رابطه بانک صادرکننده با متقاضی، رابطه بانک‎های صادرکننده و ابلاغ‎کننده با ذی‎نفع، رابطه بانک صادرکننده با بانک ابلاغ‎کننده و رابطه بانک تاییدکننده با سایر طرف‎های اعتبار اسنادی. نتایج نشان می‎دهد در هریک از روابط مذکور، حسب‎ مورد حقوق کشور بانک صادرکننده، بانک ابلاغ‎کننده یا حقوق کشوری که مرکز ثقل قرارداد در آنجا قرار دارد، حاکم است.

    کلیدواژگان: بانک ابلاغ کننده، بانک تاییدکننده، بانک صادرکننده، ذ‎ی‎نفع، عرف و روش یکنواخت اعتبارات اسنادی، متقاضی
  • ام البنین رمضان زاده*، سید حسن حسینی مقدم صفحات 239-254

    دو مقوله اعسار و ورشکستگی امتیازات قانونی محسوب می شوند که هریک حسب مورد پیش روی تاجر یا غیر تاجر قرار دارند تا درصورتی که قادر به تادیه دیونشان نباشند، از فشار تحمیلی از سوی طلبکاران رها شوند. تجار و اشخاص حقوقی به موجب قانون نمی توانند دادخواست اعسار بدهند و به ناچار باید درخواست ورشکستگی کنند. این دو نهاد وجوه تمایز و تشابهی با یکدیگر دارند. از جمله آثار صریح دادخواست اعسار این است که اگر در مهلت 30 روز از ابلاغ اجراییه به دادگاه تقدیم شود، محکوم علیه تا تعیین تکلیف دعوای اعسار در حبس قرار نمی گیرد. حال با توجه به سکوت قانونگذار این پرسش مطرح می شود که آیا تقدیم دادخواست ورشکستگی نیز همانند دادخواست اعسار، تاجر مدعی ورشکستگی را از حبس می رهاند یا خیر؟ با فرض پاسخ مثبت به این پرسش آیا تقدیم دادخواست ورشکستگی تنها در مهلت 30 روزه از ابلاغ اجراییه واجد چنین اثری است؟ در این مقاله بررسی خواهد شد تقدیم دادخواست ورشکستگی به منزله اعلام توقف توسط تاجر است و برابر قانون تجارت، تاجر متوقف به موجب اصل تساوی حقوق طلبکاران و منع رجحان یکی از بستانکاران بر سایرین حق پرداخت دیون را ندارد و در صورت پرداخت طلب یکی از طلبکاران پس از توقف، این مورد از موارد صدور حکم اجباری به ورشکستگی به تقصیر است؛ در نتیجه قدر متیقن اینکه باید اثر تبعی و اولیه تقدیم دادخواست ورشکستگی تاجر پیش از اجراییه یا داخل در مهلت 30 روزه را، منع اعمال ضمانت اجرای حبس مندرج در قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی دانست.

    کلیدواژگان: اعسار، بازداشت، تاجر، توقف، طلبکاران
  • مصطفی شکاریان، مرتضی طبیبی جبلی*، مهدی شهابی صفحات 255-274
    بی تردید در حوزه احوال شخصیه، و از جمله حقوق خانواده، اراده شارع مبنای اعتبار هنجارهای حقوقی در نظام حقوقی ایران است. با این حال، متاثر از تحولات اجتماعی و اقتصادی، حوزه خانواده، مصون از دخالت دولت نبوده است. تحلیل ماهیت این مداخله و تاثیر اعتباری آن، مسئله اصلی این پژوهش است. این مداخله می تواند بیانی بوده و به این ترتیب، قانون، تنها، ابزار بیان قاعده برآمده از اراده شارع باشد؛ اما، گاه قانون ابزار ایجاد قاعده حقوقی است و در این صورت است که نسبت اراده شارع و اراده دولت، اهمیت زیادی می یابد و ایجاد چالش و پرسش می کند. برای مثال، قاعده لزوم ثبت نکاح دایم، چه تاثیری بر انعقاد نکاح دارد؟ آیا تاثیر آن صرفا اثباتی است یا باید ثبوتی تلقی شود؟ این پژوهش تلاش دارد تا با تحلیل نقش های چهارگانه دولت در نظام حقوقی، یعنی انتخاب موضوع و تشخیص عناوین ثانویه، انتخاب قاعده حقوقی، نظارت و تضمین و در نهایت تاسیس قواعد ناظر بر رفتار زوجین، به چگونگی انطباق احکام خانواده با واقعیات اجتماعی بپردازد و راه حل هایی را به منظور برون رفت از برخی چالش های حقوقی موجود در این زمینه ارایه دهد.
    کلیدواژگان: اراده گرایی شرعی، حقوق خانواده، دولت، قانون، قاعده
  • محسن صادقی*، مهدی ناصر صفحات 275-293
    با ابداع فناوری رمزنگاری داده ای امروزه ابزارهای الکترونیکی جدیدی در حوزه بازارهای پولی پدید آمده اند که امکان تبادل مبالغ عظیمی از وجه را در قالب داده پیام های الکترونیکی پدید آورده اند. یکی از این ابزارها ارزهای رمزنگاری شده دیجیتالی است. ارزهای رمزنگاری شده به دو گونه تقسیم می شوند. گونه نخست توسط حاکمیت کشورها تولید می شود و گونه دوم توسط ماینرها از بسترهای نامتمرکز استخراج می شود. به سبب تفاوت ماهیتی این ارزها با ارز رسمی کشورها در تبادل در بازارهای پولی، امکان تلقی عنوان ارز به این ابزارها با چالش هایی مواجه است. در آمریکا مسئله موجود حسابرسی تبادل ارزهای مجازی است که پیش بینی تشریفات تخصیص مجوز به متقاضیان، مسئله حل شده است. اما در ایران، به سبب عدم ارایه تعریف مشخصی از ارز نه نمی توان این ابزارها را جزو دایره شمول ارز تلقی کرد و نه می توان با توسل به اصولی مانند اصل حاکمیت اراده و تلقی ابزارهای مزبور به عنوان کالا در مبادلات، امکان استفاده از ظرفیت آنها در بازارهای پولی یا سرمایه را فراهم آورد. ازاین رو پیش بینی سیاستگذاری های صحیح قانونی و اجرایی در جهت ارایه تعریف مشخصی از ارز، مکانیسم تبادل، اعتبارسنجی حقوقی، الزامات قانونی و پیش بینی مراجع صلاحیت دار نظارتی جزو الزامات نظام حقوقی ایران در راستای به کارگیری این ارزهاست.
    کلیدواژگان: ارز رمزنگاری شده دیجیتالی، بازارهای پولی، چالش ها و راهکارها، حقوق ایران، حقوق آمریکا
  • احسان صلحی، محمد سلطانی* صفحات 295-312
    تحدید مسئولیت سهامداران به میزان آورده آنان در شرکت های از نوع مسئولیت محدود، طلبکاران شرکت را همواره در معرض ریسک تادیه نشدن مطالباتشان قرار می دهد. به همین دلیل، سرمایه قانونی از دیرباز به عنوان راهکاری سنتی برای حمایت از حقوق طلبکاران در برابر تحدید مسئولیت سهامداران شرکت تعبیه شده است. طبق قواعد سرمایه قانونی، نحوه تامین حداقل سرمایه از جانب سهامداران و صیانت از آن طی فعالیت تجاری شرکت می تواند از حقوق طلبکاران حمایت کافی را به عمل آورد. لیکن، این موضوع امروزه مورد تردید قرار گرفته است، به نحوی که در برخی نظام های حقوقی رویکردی مدرن نسبت به سرمایه قانونی ایجاد شده است. رویکرد اخیر با استفاده از شروط قراردادی و قواعد حقوق ورشکستگی سعی دارد راهکارهای جایگزینی ارایه کند که به زعم آن خلاهای سرمایه قانونی را برطرف سازد و از حقوق طلبکاران حمایت بیشتری به عمل آورد. مقاله پیش رو، ضمن بررسی رویکردهای سنتی و مدرن به سرمایه قانونی، پیشنهاد هایی را برای اصلاح قوانین فعلی ایران ارایه می کند و اتخاذ رویکرد میانه در حقوق ایران را بهترین راهکار برای حمایت از حقوق طلبکاران می داند.
    کلیدواژگان: حقوق طلبکاران، سرمایه قانونی، شرط حداقل سرمایه، صیانت از سرمایه، مسئولیت محدود
  • عباس طوسی*، بهنام بیگدلو، کورش کاویانی صفحات 313-333
    دکترین شروع دوباره که از مفاهیم مدرن حقوق ورشکستگی و متاثر از رویکرد اقتصادی به حقوق محسوب می شود، به دنبال این است که بازرگان متوقف را از پرداخت تمام یا برخی از بار بدهی هایی که بر دوش دارد، معاف کند تا فرصتی را به منظور پیوستن دوباره وی به جامعه به عنوان عضو مولد اقتصادی فراهم سازد. در حقیقت نظریه شروع دوباره بازرگان مولد و خلاق با معاف ساختن بازرگان از پرداخت دیونی که در ادای آن ناتوان شده، از دارایی و درآمد آتی او در مقابل بستانکاران حمایت می کند. با اینکه قانونگذار ایران موضعی در خصوص این نظریه اتخاذ نکرده، اما راهنمای قانونگذاری حقوق ورشکستگی آنسیترال به صورت جداگانه به آن پرداخته است. در این پژوهش با رویکرد تطبیقی این نظریه تبیین و بررسی می شود.
    کلیدواژگان: بازرگان، شروع دوباره، کارایی، معافیت، ورشکستگی
  • مجید غمامی*، ندا خوان زاده صفحات 335-353
    با توجه به اهمیت سرمایه، در واحدهای تجاری و همچنین نقش بسیار پررنگ شرکت ها و واحدهای تجاری در اقتصاد هر کشور و نقش گسترده بازار سرمایه در تامین مالی شرکت ها، شناخت دقیق فرایند تامین مالی شرکتی، بررسی حقوقی آن، مراحل سه گانه آن و اشراف کامل به ابزار موجود در این فرایند بسیار ضروری است. مراحل سه گانه و به هم پیوسته در تامین مالی شرکتی شامل تصمیمات سرمایه گذاری، تصمیمات تامین مالی و تصمیمات تقسیم سود است که همگی در ارتباط با هم و در ارتباط با راهبردهای بازار سرمایه و محصول، تامین مالی شرکتی را تشکیل می دهند. دو ابزار اصلی تامین مالی شرکتی، ابزارهای بدهی و حقوق مالکانه است و دو راهبرد کلی در تامین مالی شرکتی، استراتژی محافظه کارانه و تهاجمی است. با توجه به ارتباط متقابل تصمیمات مالی و حقوقی و اهمیت نقش وکلا و حقوقدانان در امور شرکت ها، این پژوهش برای رفع خلا تحقیقاتی موجود و به روش کتابخانه ای- تحلیلی، به بررسی جنبه های حقوقی تامین مالی شرکتی پرداخته و در پی پاسخگویی به این پرسش است که آیا برای تامین نقدینگی شرکت ها باید از الگوها و نسبت های خاص استفاده کرد؟ این پژوهش در دو بخش تدوین شده است که در بخش اول مفاهیم و کلیات و در بخش دوم راهبردهای تامین مالی و مراحل مهم شرکتی به لحاظ حقوقی بررسی خواهد شد.
    کلیدواژگان: اوراق قرضه، بازار سرمایه، بازار محصول، بدهی، حقوق مالکانه، سهام
  • احد قلی زاده منقوطای* صفحات 355-374
    قانون مدنی در مبحث رهن در باره اوصاف عین مرهونه، حقوق راهن و حقوق مرتهن مقرراتی دارد، ولی در باره دین موضوع رهن فقط به طور استثنایی نظر داده است. با این فرض که سهام وثیقه زیرمجموعه رهن است، بسته به اینکه مشخص شود آن سهام برای بدهکاری های فعلی یا آتی مدیران گرفته می شود، به این پرسش می توان پاسخ داد که اگر کسی سهام وثیقه را توقیف مازاد کرده باشد و بعد از آن خسارتی توسط عضو هیات مدیره وثیقه دهنده به شرکت وارد شود، کدام یک اولی خواهد بود؟ توقیف کننده مازاد یا شرکت که دارنده سهام وثیقه است؟ برخلاف آنچه ابتدا تحت تاثیر مقررات قانون مدنی به نظر می رسد قانون تجارت و لایحه آن علاوه بر امکان گرفتن رهن برای دین موجود، گرفتن رهن برای تعهد موجود و برای دین غیرموجودی که سبب آن ایجاد شده است، را ممکن می دانند. بنابراین، شرکت بابت دین موجود یعنی در ازای گذاشتن دارایی اش در اختیار اعضای هیات مدیره نیست که سهام وثیقه از آنان می گیرد، بلکه این سهام برای خسارات آتی و احتمالی ناشی از عملکرد آنان (دین غیرموجودی که سبب آن ایجاد شده است) گرفته می شود. پس تا وقتی خسارتی حادث نشده و وثیقه مستقر نشده باشد، توقیف مازاد بر وثیقه سهام اولی خواهد بود. بدین ترتیب نوع مجازی از رهن مازاد شکل می گیرد.
    کلیدواژگان: توقیف مازاد، خسارات آتی و احتمالی، دین موضوع رهن، رهن، سهام وثیقه
  • سید عطا قیصری، مرتضی یوسف زاده*، محمدرضا محمدی صفحات 375-392

    در حقوق ایران اغلب مسئولیت مدنی به عنوان تکلیف واردکننده زیان به جبران خسارت زیان دیده تعریف شده و کارکرد پیشگیرانه آن در حاشیه قرار گرفته است، این در حالی است که آینده نگری و پیشگیری از ورود خسارت اقتصادی تر، اخلاقی تر و انسانی تر است. علاوه بر این مسئولیت مدنی تنها متضمن تکلیف برای واردکننده زیان نیست، زیان دیده نیز باید در راه پیشگیری از ورود خسارت و تشدید آن کوشا باشد. ازاین رو، قواعد مسئولیت پیشگیرانه اقتضا می کند که در مواردی مسئولیت تحمل خسارت ناشی از ترک اقدام پیشدستانه متوجه خود زیان دیده باشد. بر این اساس، پرسشی که در این مقاله باید به آن پاسخ داده شود این است که در حقوق موضوعه ایران چه قواعد و نهادها و سازوکارها و اقدامات تامینی برای پیشگیری از ورود ضرر، توقف فعل زیانبار و جلوگیری از ادامه آن وجود دارد و در این زمینه چه کاستی هایی دیده می شود؟ «تامین خواسته»، «دستور موقت»، «تامین دعوای واهی»، «تامین دعوای اتباع بیگانه»، «اخذ تامین در اجرای حکم غیابی»، «اخذ تامین در اجرا یا توقف اجرای حکم در اعاده دادرسی، اعتراض ثالث، فرجام خواهی» و «توقف اجرای سند رسمی» و دعاوی سه گانه رفع تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت، وجود تکالیف مختلف برای شهرداری ها و دستگاه های دولتی مبنی بر پیشگیری از زیان ناشی از عامل انسانی، قایم مقامی نظام های بیمه و تامین اجتماعی از زیان دیده برای مراجعه به واردکننده زیان و استفاده از ضمانت اجراهای مسئولیت انتظامی و کیفری در فرض ناکارامدی قواعد مسئولیت مدنی از جمله مهم ترین این قواعد و سازوکارهاست که البته در مواردی کاستی هایی دیده می شود که در این مقاله برای رفع آن پیشنهادهای مناسب ارایه شده است.

    کلیدواژگان: اقدامات تامینی، بازدارندگی، تصرف عدوانی، دستور منع، قائم مقامی بیمه و تامین اجتماعی، مسئولیت انتظامی، مسئولیت کیفری، مزاحمت، ممانعت از حق
  • علی محمدیان* صفحات 393-408
    اگرچه حرمت و بطلان قمار و گروبندی از مسلمات شریعت اسلامی محسوب می شود، قانونگذار در ماده 655 ق.م، به اقتفای منابع فقهی، مواردی مانند سوارکاری، تیراندازی و شمشیرزنی را از شمول این حکم مستثنا کرده است. اینکه چنین استثنایی از چه روی در میراث مکتوب فقهی ورود یافته است و نسبت آن با اقتضایات عصر جدید چیست و اینکه آیا می توان با استفاده از پتانسیل های فقه امامیه مصادیق نوظهوری را در ذیل موارد منصوصه گنجاند و آنها را تمثیلی و نه حصری دانست یا خیر، جستار حاضر را در پژوهشی تحلیلی-توصیفی به تتبع فراگیر در مستندات فقهی کشانده است. نتایج پژوهش نشان می دهد با تبدل موضوع و تغییر مصداق، موارد ثلاثه مذکور را یارای تامین مقاصد شارع از تجویز چنان حکمی نیست؛ بنابراین لازم است با برگرفتن گوهر حکم و در پرتو اجتهاد براساس مقتضیات زمان و مکان، مصادیق نوینی را جایگزین موارد مزبور کرد.
    کلیدواژگان: رمایه، سبق، قمار، گروبندی، ماده 655 ق.م
|
  • Mohammad Maleki, Mohsen Esmaeili * Pages 183-202
    The judicial reasoning –based precedent is a profound issue rooted in the philosophical thoughts of the judge. The philosophical orientations or lingual characteristics of the judge always determine the method used by him relate the general concepts of the law specific case . Each philosophical theory has a different view on it. Based on Hegel 's dialectic approach and the language function of Wittgenstein and Gadamer's Hermeneutics with respect to law, the judicial reasoning process deserves to have its internal moral rules particularly under the non- realistic schools of the morality. The present article, using descriptive – analytical methodology, aims at studying the morality of the process under the said theories. According to Hegel, the law is becoming due to the dialectic nature of the judge's determinism. This fact is an essential element for the social newness. This social newness is a context for the formation of the moral norms. As the language function argues, in the judicial argument the language is not the mirror of the concepts only; but, it creates them. This approach may change the criminal titles or civil law terminology , possibly leading to the change in the social norms Under the philosophical hermeneutics , there is a circle between the philosophical orientation of the judge and the legal text. In each reading, new concepts emerge which are true and applicable .This theory plays a significant role in the judicial reasoning process and the enforcement based on it for the formation of the mora values .
    Keywords: Judicial reasoning, Morality, dialectics, Philosophical Hermeneutics, language function
  • Hasan Badini *, Fateme Sadat Hoasseini Pages 203-218
    Hedonic Damages are so important between spiritual damages. In this kind of loss we should pay attention to the quality of life and the amount of claiment,s pleasure before hurt. The assessment of hedonic damages depends on the amount of happiness and his or her interest in life,not the amount of money or a high job. The best method of assessing is using of guide tables with concerning personal charasteristics. It seems that using a maximum amount in this kind of loss is efficient to avoid astronomical digits.
    Keywords: hedonic damages, spiritual damages, The quality of life, assessment, guide tables
  • Laya Joneydi *, Rasool Bahrampoori Pages 219-237

    Applicant, beneficiary, issuing bank and advising bank (in most cases) are the four parties that have the mutual rights and obligations in the letter of credit. In many cases, the letter of credit is also confirmed by another bank (the confirming bank). International letters of credit always have a foreign element and in spite of the existence of "Uniform Customs and Practice for Documentary Credits (UCP)", in many cases it is necessary to determine applicable law to these relationships. Accordingly, in this paper applicable law to relationships in international letters of credit will be studied in four categories by a descriptive-analytical method 1-Relationship between issuing bank and applicant, 2- Issuing bank and advising bank relationship with beneficiary, 3- Relationship between issuing bank and advising bank, 4- Relationship between confirming bank and other parties of the letter of credit. The results show that in each of the aforementioned relationships, the applicable law is the law of issuing bank or advising bank's country or the country where the center of gravity of the contract is situated.

    Keywords: Advising Bank, applicant, beneficiary, issuing bank, Uniform Customs, Practice for Documentary Credits
  • Omolbanin Ramzanzade *, Seyyed Hasan Hosseini Moghaddam Pages 239-254

    The two categories of insolvency and bankruptcy are legal privileges, each of which is presented to the trader or non-trader so that if they are unable to pay their debts, they will be released from the pressure imposed by the creditors. merchants and legal entities cannot legally file for insolvency and have to file for bankruptcy.These two institutions have differences and similarities. One of the effects of the insolvency petition is that if it is submitted to the court within 30 days of the notification of the writ of execution, the convicted person will not be imprisoned until it will be rejected. considering the silence of the legislator, the question arises whether the filing of a bankruptcy petition, like the insolvency, will release the merchant claiming bankruptcy or not? Assuming a positive answer to this question, does filing for bankruptcy have such an effect only within 30 days of notification? This article examines the filing of a bankruptcy petition is a declaration of cease by the merchant and according to commercial law, the ceased merchant is not entitled to pay the debt according to the principle of equal rights of creditors and prohibition of preference of one of the creditors over the other. Otherwise it would be a bankruptcy by fault. As a result, it is certain that the primary effect of filing a bankruptcy petition before execution or within 30 days should be prohibition of applying the guarantee of imprisonment contained in the Law on Execution of Financial Sentences.

    Keywords: Insolvency, imprisonment, Merchant, Creditors, cease
  • Mostafa Shekaryan, Morteza Tabibi Jabali *, Mahdi Shahabi Pages 255-274
    There is no doubt that in the field of personal status, including family law, legislator's will is the basis of the validity of legal norms in the Iranian legislative system. However, territory of family has never been secured against government intervention due to social and economic developments. The main question in this research is the analysis of this intervention and its credit effects. Thisintervention can be expressive and thus the law can be regarded as the only instrument for stating this regulation which hasderived from the will of legislator, but, sometimes the law is an instrument for creating a legal ruleand in this case that the relationship between the will of the legislator and the will of the government is of considerable importance and causes some challenges and questions. For example, what effect does the rule of necessity of registering permanent marriage have on marriage? Is the effect of this rule merely positive or should it be considered affirmative? Thisstudy attempts to analyze the four roles of state in the legislative system, namely select of a subject and,recognizingsecondary titles, choice of legal rules,supervision and ensuringand finally establishmentof rules apply to behavior between spouses, how their rules of family are conformed with the social facts and offering some solutions to overcome some of existing legal challenges in this field.
    Keywords: Family Law, law, rule, Divine Voluntarism, state
  • Mohsen Sadeghi *, Mahdi Naser Pages 275-293
    With the advent of data encryption technology, today new electronic money instruments have emerged that allow the exchange of large sums of money in the form of electronic messaging data. One of these tools is the digital cryptocurrencies. cryptocurrencies are divided into two types. The first species, such as Ethereum, is produced by the sovereignty of the countries, and the second is mined by miners from decentralized territories. Due to the difference in the nature of these currencies with the official currency of the countries in exchanging monetary markets, the possibility of considering the currency's title to these instruments is facing challenges. In the United States, there is the current issue of virtual currency exchange auditing, which has solved the problem of foreseeing the allocation of licenses to applicants. But in Iran, because it does not provide a definite definition of currency, these instruments can not be considered as part of the circle of inclusion of the currency, nor can it be used by using principles such as the principle of the sovereignty of will and the perception of such instruments as commodities in exchanges, the possibility of using Provided their maximum capacity in monetary markets. , legal validation, legal requirements and the prediction of competent authorities are among the requirements of the Iranian legal system for the use of these currencies.
    Keywords: Digital Cryptocurrencies, Monetary Markets, Challenges, Solutions, Iranian Law, American Law
  • Ehsan Solhi, Mohammad Soltani * Pages 295-312
    Limitation of shareholders liability to the extent of their shares in a limited liability company, could expose creditors to the risk of default of their claims. Therefore, Legal Capital as a traditional solution has been devised long ago to protect creditors rights against limitation of company shareholders liability. According to Legal Capital rules, the procedures as to provision of minimum capital by shareholders and its maintenance during the business activity of the incorporation can sufficiently secure creditors rights. Nevertheless, this issue has been questioned nowadays and in some legal systems a modern approach to Legal Capital has been established. By means of covenants and insolvency law, this recent approach attempts to introduce alternative solutions which are believed to have obviated the shortcomings of Legal Capital and enhance the protection of creditors rights. In conjunction with the study of traditional and modern approaches to Legal Capital, this essay puts forward a recommendation on amendment of current Iranian Law and recognize an intermediate approach to be the most proper solution for protection of creditors rights in Iranian Law.
    Keywords: Creditors’ Rights, legal capital, Limited liability, Maintenance of capital, Minimum Capital Requirement
  • Abbas Toosi *, Behnam Bigdeloo, Koorosh Kaviani Pages 313-333
    The doctrine of the fresh start which is one of the modern concepts of bankruptcy law and is influenced by the school of the economic interpretation of the law, Seeks to relieve the Merchant from debts owed to provide an opportunity for him/her to rejoin society as a productive economic member. In fact, the theory of the fresh start for the productive and creative merchant, by discharging of a debtors debts that he/she has been unable to pay, protect his/her property and future income from creditors. Although the Iranian legislature has not taken a position on this theory, the UNCITRAL Legislative Guide on Insolvency Law addresses it separately. In this research, this theory is explained and studied with a comparative approach.
    Keywords: Merchant, Fresh start, Efficiency, discharge, bankruptcy
  • Majid Ghamami *, Neda Khanzadeh Pages 335-353
    Considering the importance of capital in firms, also due to the far-reaching implications of firms and enterprises in the economy of any country, and the broad role of the capital market in corporate financing, accurate understanding of corporate financing, its triple steps and the risks involved in that process is really essential. Triple and connected steps in corporate financing are investment decisions, financial policy decisions and dividend policy decisions which are connected to each other, and are connected with capital and product market strategy. Two significant instruments of corporate financing are debt and equity, and two main strategies in corporate financing are aggressive and supportive strategy. Considering the interaction between financial and legal decisions, and the importance of the lawyer's role at firms, the present study addresses the legal aspects of corporate financing, and seeks to answer this question: if we need special patterns for corporate financing? This research has been developed in two parts, in a library-analytical manner, which first deals with concepts and foundations, and the second part describes the strategies and steps in corporate financing with the legal view .
    Keywords: The debt, Equity, Bonds, capital market, product market
  • Ahad Gholizadeh Manghutay * Pages 355-374
    Civil Act discussing the mortgage brings regulations on characteristics of subject of mortgage, mortgagor’s rights and mortgagee’s rights. But only exceptionally has regulations on the debt mortgaged for. Depending on determining whether mortgaged stock is mortgaged for present or for future debts of directors, this question would be answerable that if somebody re-seized the mortgaged stock and after it director damaged the company, which one would prevail, re-seizing person or mortgagee of that stock? Despite what at first glance under the influence of Civil Act seems, Commerce Act and its Amending By-Law in addition to taking mortgage for existing debt, approve taking mortgage for existing pledge and for non-existing debt which its cause has been formed. So, the company takes mortgaged stocks from directors not for existing debts i.e. for putting its asset under the directors’ custody but for future and possible damages which may occur from their managerial conduct (i.e. non-existing debt which its cause has been formed). So, until the damage has not been sustained and the mortgage is not established, the re-seizure would prevail the mortgage. As a result some allowed kind of re-mortgage forms.
    Keywords: mortgage, the debt mortgaged for, mortgaged stock, re-seizure, future, possible damages
  • Seyed Ata Ghaisary, Morteza Yousefzadeh *, Mohamadreza Mohamadi Pages 375-392

    In Iranian law, civil liability is often defined as the duty of the importer of damage compensation and its preventive function is on the sidelines, while foresighting and preventing more economic, ethical and human damages. Is more. Moreover, civil liability does not only involve the assignee of the loss-maker, but also the loss-maker must strive to prevent and intensify the loss. Therefore, the rules of preventive liability require that in some cases the liability for damages resulting from the abandonment of pre-emptive action be inflicted upon itself. Accordingly, the question to be addressed in this article is what are the rules and institutions and mechanisms and safeguards in Iran's law on preventing harm, preventing it from continuing, and preventing it from continuing. What are the shortcomings of this field? " attachment of relief ", " provisional injunction ", " attachment of frivolous claim ", " attachment of Foreigners Claim", " attachment of execution in judgment by default ", " attachment of execution or Stopping Enforcement requesting for re-trial, third person objection, last resorte " And "stoppage of official document" and triple claims of Possessor Action, Action for Disturbance of Possession, Action for Right of Exploitation, the existence of various obligations for municipalities and government agencies to prevent harm caused by human agents, the vice-president of insurance systems, and social security. Ziandideh to refer to the importer of damages and to use the guarantees of law enforcement and criminal liability in the inefficiency of civil liability rules,

    Keywords: Interim Measures, Preventive Civil Liability, Injunction, Subrogation Insurance, Social Security, Disciplinary Responsibility
  • Ali Mohammadian * Pages 393-408
    Although the sanctity and void of gambling and robbery are considered to be Islamic Sharia laws, however, the legislator in Article 655, by virtue of jurisprudential sources, has excluded such cases as horse riding, shooting and fencing. How such an exception came into the legacy of jurisprudence and its relation to the demands of the modern age and whether it is possible to use emerging examples of Imamiyyah jurisprudence to include emerging examples in the bidding and to consider them as allegorical rather than modern. No, the present paper has led a comprehensive study of jurisprudential documentation in a descriptive-analytic research. The results of the study show that by converting the subject and changing the case, the said cases are not capable of providing the lawful purposes of prescribing such a judgment; therefore, it is necessary to replace new cases with the essence of judgment and in the light of time and place according to the requirements of time and place.
    Keywords: gambling, Grouping, Cruelty, divorce, Article 655 BC