فهرست مطالب

مجله آموزش پرستاری
سال دهم شماره 2 (پیاپی 46، خرداد و تیر 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرشته داوری دولت آبادی، مرضیه ضیایی راد* صفحات 1-12
    مقدمه

    ایمنی بیمار به عنوان یکی از مولفه های اصلی کیفیت خدمات سلامت بوده و یکی از عوامل لازم برای ارتقای ایمنی بیمار، وجود فرهنگ ایمنی بیمار است. از طرفی بکار گیری مهارت های تفکر انتقادی، با توسعه عملکردهای مبتنی بر شواهد، منجر به ایجاد پیامدهای مثبت در بیماران می گردد. این مطالعه با هدف تعیین رابطه تفکر انتقادی و فرهنگ ایمنی بیمار در پرستاران انجام گردید.

    روش کار

    این مطالعه همبستگی بر روی 196 پرستار شاغل در بیمارستان شریعتی شهر اصفهان که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند؛ انجام گردید. داده ها با استفاده از پرسشنامه پیمایش بیمارستانی فرهنگ ایمنی بیمار و آزمون مهارت های تفکرانتقادی کالیفرنیا -فرم ب جمع آوری شد. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS، نسخه 22 و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

      بیشتر مشارکت کنندگان (6/52 درصد، 103 نفر) زن بوده و در رده سنی 40-31 سال، (2/35 درصد، 69 نفر)، قرار داشتند. .میانگین نمره فرهنگ ایمنی بیمار در نمونه های پژوهش، 54/0±03/3 بود که در سطح ضعیف قرار داشت. همچنین میانگین نمره تفکر انتقادی پرستاران، 36/3±74/29 بود که از سطح مطلوبی برخوردار بود. بین فرهنگ ایمنی بیمار و تفکر انتقادی پرستاران رابطه مستقیم و معنا داری وجود داشت  (001/0>p، 338/0=r)؛ به این صورت که با بهبود تفکر انتقادی در پرستاران؛ فرهنگ ایمنی بیمار هم افزایش پیدا می کرد.

    نتیجه گیری

     بر اساس نتایج مطالعه حاضر، ارتقای تفکر انتقادی پرستاران میتواند به ارتقای فرهنگ ایمنی بیماران کمک کند. لذا ضروری است تا مدیران پرستاری و نیز سیاست گذاران آموزش پرستاری با برنامه ریزی در راستای ارتقاء تفکر انتقادی پرستاران و دانشجویان پرستاری به عنوان یکی از راهکارهای توسعه فرهنگ ایمنی بیمار، زمینه لازم را برای بهبود ایمنی بیمار و در نهایت ارتقای کیفیت مراقبت های پرستاری فراهم آورند.

    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، فرهنگ ایمنی بیمار، پرستار
  • احمد علیخانی، معصومه عبدی تالارپشتی*، محمود موسی زاده، هاجر کاکویی صفحات 13-22
    مقدمه

    با گذشت یک سال از ظهور ویروس کرونا، به دلیل مشکلاتی که در سلامت و اقتصاد کشورها به وجود آورده است، پیشگیری از آن اهمیت یافته است . لذا این پژوهش به منظور ارزیابی میزان آگاهی پرسنل مرکز آموزشی و درمانی رازی قایمشهر نسبت به بیماری کووید-19؛ انجام گردید.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی و تحلیلی در سال 1399 انجام گردید. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه پرسنل بخش درمانی و غیر درمانی مرکز آموزشی درمانی رازی قایمشهر با استفاده از فرمول براورد یک نسبت تعداد نمونه مورد نیاز برابر 219 نفر براورد شده است که با در نظر گرفتن احتمال 10 درصد نقص در تکمیل پرسشنامه ها تعداد نمونه به 242 افزایش داده شد. داده ها با استفاده از پرسشنامهWHO  جمع آوری و توسط نرم افزار 22  spssبا آزمون کای اسکویر و تی یک نمونه ای تحلیل گردید.
     

    یافته ها

    میزان آگاهی پرسنل بیمارستان نسبت به بیماری کووید 19 در وضعیت مطلوب و متوسط است (001/0>p). همچنین آگاهی بخش غیر درمانی بیشتر می باشد. بین سطح تحصیلات و بخش سازمانی کارکنان و آگاهی ارتباط معنی دار وجود دارد (05/0>p). ولی بین جنس، سن، سابقه کار و آگاهی کارکنان ارتباط معنی دار وجود ندارد (05/0<p).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج بدست آمده دیده شد که آگاهی پرسنل غیر درمانی نسبت به راه های پیشگیری انتقال بیماری کووید 19 متوسط می باشد لذا پیشنهاد می شود که سیاست گذاران ارشد و مدیران مراکز آموزشی و درمانی، برنامه هایی را اتخاذ نمایند تا میزان آگاهی پرسنل درمانی و غیر درمانی حفظ و ارتقا یافته و بتوانند بیماری کووید 19را بهتر از گذشته تحت کنترل قرار دهند.

    کلیدواژگان: آگاهی، بیماری کووید 19، پرسنل درمانی، پرسنل غیردرمانی، پیشگیری، انتقال
  • مرجان علیشاهی*، معصومه برخورداری شریف آباد، خدیجه نصیریانی، حسین فلاح زاده صفحات 23-32
    مقدمه

    کلید ایفای نقش در حرفه پرستاری برقراری ارتباط مناسب است و مهارت های ارتباطی به عنوان یکی از مهم ترین ویژگی های لازم برای پرستاران توصیف شده است. رویکردهای مختلفی برای توسعه ارتباطات حرفه ای در تعامل پرستار و بیمار وجود دارد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر استفاده از شیوه بازخوردی در آموزش به بیمار بر مهارت های ارتباطی دانشجویان پرستاری بود.

    روش کار

    این پژوهش، یک مطالعه نیمه تجربی می باشد که در سال 1399 انجام شد. نمونه مورد مطالعه را 81 دانشجوی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، که در حال گذراندن دوره کارآموزی در عرصه بودند، تشکیل میداد که با تخصیص تصادفی در دو گروه (41 نفر در گروه کنترل و 40 نفر در گروه آزمون) قرار گرفتند. برای گروه آزمون، نحوه آموزش به بیمار به شیوه بازخوردی آموزش داده شد و از آنها خواسته شد به این شیوه به بیماران آموزش دهند. گروه کنترل، آموزش به بیمار را به شیوه مرسوم انجام می دادند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه مهارتهای ارتباطی بود که قبل و بعد از مداخله توسط هر دو گروه تکمیل شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، کا اسکویر و تی تست) از طریق SPSS نسخه 20 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نمره کل مهارت های ارتباطی دانشجویان پرستاری، قبل از مداخله، در گروه کنترل 71/6±80/70 و در گروه آزمون 50/4±67/70 بود. مهارت های ارتباطی دانشجویان بعد از آموزش به بیمار توسط دانشجویان پرستاری، در هر دو گروه کنترل (88/4±65/88) و گروه آزمون (62/3±17/110) افزایش داشت. تفاوت بین گروه آزمون و کنترل بعد از مداخله معنادار بود (05/0>P).

    نتیجه گیری: 

    براساس یافته ها، آموزش به بیمار به شیوه بازخوردی بطورمعنی داری منجر به بهبود مهارتهای ارتباطی دانشجویان می شود . لذا مربیان و اساتید پرستاری می توانند از این روش و سایر استراتژی های افزایش تعامل جهت بهبود مهارتهای ارتباطی دانشجویان در برنامه ریزی درسی خود استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: مهارت ارتباطی، آموزش به بیمار، دانشجوی پرستاری، شیوه بازخوردی
  • مائده قادر مرزی، فرشید شمسایی، لیلی تاپاک، عفت صادقیان* صفحات 33-41
    مقدمه

    یکی از مهارت های  ضروری برای  پرستاران استدلال اخلاقی می باشد که لازم است دانشجویان در طول تحصیل این مهارت را به درستی کسب کنند. این مطالعه با هدف ارزیابی استدلال اخلاقی و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال 1399 انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 200 دانشجوی پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان  در سال 1399 بصورت تصادفی طبقه یی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها آزمون استدلال اخلاقی  کلبرگ که شامل 6 سناریو، الف) نوزاد دارای ناهنجاری مادرزادی شدید،ب) اجبار دارویی، پ) تقاضای بالغین نسبت به مرگ،ت) آشنا سازی پرستار جدید، ث) اشتباه دارویی و ج) افراد بیمار در مراحل آخر بیماری، می باشد، استفاده شد. داده ها با استفاده از  آزمون های توصیفی میانگین، انحراف معیار ، فراوانی و درصد و آمار استنباطی تی تست، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون با نرم افزار SPSS24 تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین سنی دانشجویان 5/2±0/23 سال بود. از نظر سن 60 % مرد، از نظر وضعیت تاهل93 % مجرد، و از نظر محل سکونت61 % ساکن خوابگاه ، داشتند. میانگین  و انحراف معیار نمره استدلال اخلاقی دانشجویان6/6±0/43و ملاحظات بالینی دانشجویان برابر با  3/4 ±0/19 بود. 56 % با وضعیت دشوار آشنا بودند. بین ترم های تحصیلی و استدلال اخلاقی همبستگی مثبت و معنی دار مشاهده شد (016/0= P، 17 /0 = r).

    نتیجه گیری : 

    بطور کلی نتایج نشان داد میانگین نمره استدلال اخلاقی دانشجویان پرستاری در سطح مطلوبی نمی باشد و ملاحظات اخلاقی در سطح متوسط است. لذا توجه ویژه برنامه ریزان  آموزش پرستاری را می طلبد.

    کلیدواژگان: دانشجویان پرستاری، استدلال اخلاقی، آموزش پرستاری
  • فاطمه نصراصفهانی، فریبا کریمی*، محمدعلی نادی صفحات 42-53
    مقدمه

    اقدامات مدیران برای کاهش اثرات منفی تعاملات اجتماعی امری ضروری برای تسهیل توسعه منابع انسانی می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مداخله آموزشی بر سایش اجتماعی و اشتیاق شغلی سرپرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهر اصفهان انجام شد.

    روش کار

    روش این پژوهش، آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با آزمون پیگیری و گروه مداخله و کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه سرپرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهر اصفهان در سال 1399بود. از میان آن ها 30 نفر که معیارهای ورود به پژوهش را دارا بودند، انتخاب و به صورت تصادفی ساده و با توجه به قرعه در دو گروه مداخله (15 نفر) و کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. ابتدا افراد هر دو گروه، پرسشنامه های استاندارد سایش اجتماعی Duffy و همکاران و اشتیاق شغلی Schaufeli & Salanova را به عنوان پیش آزمون تکمیل و سپس گروه مداخله، آموزش غلبه بر سایش اجتماعی را در 8 جلسه 60 دقیقه ای به صورت هفته ای دو جلسه دریافت کردند. برای گروه کنترل مداخله ای انجام نشد. بعد از پایان دوره، به عنوان پس آزمون و 45 روز بعد به عنوان پیگیری، همان پرسشنامه ها، توسط هر دو گروه مداخله و کنترل تکمیل شد. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS16 و تحلیل واریانس با اندازه های تکراری استفاده شد.

    یافته ها: 

    بین میانگین نمرات سایش اجتماعی و اشتیاق شغلی و ابعاد هر دو متغیر در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری به طور کلی تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0>p). با توجه به افزایش نمره پیگیری نسبت به پس آزمون در متغیر سایش اجتماعی و کاهش آن در متغیر اشتیاق شغلی، در اثرات مداخله آموزشی، ثبات برقرار نیست.

    نتیجه گیری:

     مداخله آموزشی غلبه بر سایش اجتماعی بر کاهش سایش اجتماعی و ابعاد آن و افزایش اشتیاق شغلی و ابعاد آن در سرپرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهر اصفهان موثر بود.

    کلیدواژگان: سایش اجتماعی، اشتیاق شغلی، سرپرستاران
  • احمد نورالدینی، فاطمه چراغی، سید رضا برزو، مهناز خطیبان* صفحات 54-61
    مقدمه

    بیماران مبتلا به سکته مغزی به دلیل ماهیت پیچیده و سنگین بیماری، نیازمند اجرای یک برنامه مراقبت دقیق و کلی پرستاری است. استفاده از مدل های پرستاری در فرآیند مراقبت از بیماران می تواند چارچوبی برای تفکر پرستار در بررسی شرایط مختلف بیماران، تجزیه و تحلیل بهتر شرایط و سازماندهی تفکر جهت بهترین تصمیم گیری برای بیمار فراهم آورد. لذا این مطالعه با هدف تاثیر به کارگیری فرآیند پرستاری مبتنی بر مدل سیستم رفتاری جانسون در مددجو مبتلا به بیماری سکته مغزی انجام شد.

    روش کار

    در این گزارش مورد، فرآیند پرستاری از یک مددجوی مبتلا به سکته مغزی مراجعه کننده به درمانگاه نورولوژی بیمارستان شهید بهشتی همدان در سال 1399 ارایه گردید. گردآوری داده ها در مرحله بررسی براساس "فرم بررسی مدل سیستم رفتاری جانسون" با مشاهده، مصاحبه و معاینه فیزیکی انجام شد. تشخیص های پرستاری به صورت رفتارهای پایدار و ناپایدار تدوین شد و اهداف مراقبتی جهت افزایش حفظ رفتارهای پایدار و کاهش یا حذف رفتارهای ناپایدار تعیین و با مددجو به اشتراک گذاشته شد. اقدامات پرستاری جهت دستیابی به اهداف، انجام و ارزشیابی گردید. تجزیه و تحلیل داده ها، با استفاده از جدول ارایه شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که مددجو رفتارهای ناپایداری را در چهار زیر سیستم رفتاری (ناکارآمدی در زیر سیستم های پرخاشگری و محافظت، دفعی، ذخیرهای و جنسی) داشت. پس از انجام اقدامات پرستاری طراحی شده بر اساس مدل جانسون، رفتارهای ناپایدار کاهش پیدا کردند.

    نتیجه گیری

    استفاده از مدل رفتاری جانسون، بر تعدیل و اصلاح رفتارهای ناپایدار بسیار مفید و کمک کننده بود. بنابراین پیشنهاد می شود این مدل به عنوان چارچوبی برای انجام مراقبت پرستاری مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: فرآیند پرستاری، سکته مغزی، گزارش مورد، مدل جانسون
  • مینا ذاکری، معصومه برخورداری شریف اباد*، محمود بخشی صفحات 62-72
    مقدمه

    پرستاران بخشهای مراقبت ویژه با موانع مختلف عملکردی در محیط کار مواجه می باشند که می تواند حجم کاری آنان را افزایش داده و و کیفیت زندگی کاری آنان تحت تاثیر قراد دهد.  هدف مطالعه حاضر بررسی موانع عملکردی بخش های مراقبت ویژه ازدیدگاه پرستاران و ارتباط آن با کیفیت زندگی کاری بود.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی ازنوع توصیفی همبستگی بود که در سال 1398 انجام شد. در این مطالعه، 150 پرستار شاغل در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده در این مطالعه پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه موانع عملکردی و کیفیت زندگی کاری بود. داده ها پس از جمع اوری، با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی توسط نرم افزار SPSS16 مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    بیشترین موانع عملکردی از دیدگاه پرستاران، در حیطه موانع محیطی مربوط به «اختلال در عملکرد به علت حضور بیش از حد خانواده بیمار» (7/66 %)، در حیطه موانع مرتبط با سازمان دهی مربوط به «عدم ارایه اطلاعات کافی در مورد بیمار/ بیماران از پزشک» (3/71 %)، در حیطه موانع مرتبط با تکنولوژی و تجهیزات مربوط به «تجهیز نامناسب تخت ها یا اطاقهای غیر ایزوله ی واگذار شده به پرستار» (7/44 %) و در حیطه موانع مرتبط با وظایف پرستار مربوط به «پاسخگویی به تلفن های بیش از حد خانواده بیمار» (72 %) بود. میانگین نمره کل کیفیت زندگی کاری 8/21 ± 4/84 به دست آمد که کمترین کیفیت مربوط به ابعاد پرداخت منصفانه و کاری و بیشترین کیفیت مربوط به توسعه قابلیت های انسانی بود. بین نمره کلی کیفیت زندگی کاری و موانع عملکردی ارتباط معکوس و معنی داری وجود دارد (05/0>P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد کیفیت زندگی کاری پرستاران پایین و پرستاران با موانع عملکردی متعددی در حیطه های محیطی، سازماندهی، تجیهزات و وظایف پرستاری مواجه می باشند و با افزایش موانع عملکردی، کیفیت زندگی کاری پرستاران کاهش می یابد. مدیران خدمات پرستاری می توانند با ایجاد محیط مناسب سازمانی و سیاست گذاری های عملی، تصویب قوانین و مقررات اجرایی در جهت رفع موانع تلاش نموده و منجربه بهبود کیفیت زندگی کاری پرستاران شوند.

    کلیدواژگان: موانع عملکردی، بخش مراقبت ویژه، کیفیت زندگی کاری، دیدگاه پرستار
  • بهنام رسولی، فاطمه رحمتی نجارکلائی *، مجتبی سپندی* صفحات 73-82
    مقدمه

    خلاقیت از مهم ترین مهارت های موردنیاز پرستاران است و از طریق آموزش طراحی شده مانند چندرسانه ای آموزشی می توان این مهارت را ارتقا داد. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر الگوی طراحی آموزش مریل در قالب چند رسانه ای آموزشی بر خلاقیت پرستاران بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر نیمه تجربی با طرح پیش آزمون - پس آزمون باگروه کنترل  بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی پرستاران بیمارستان بقیه الله(عج) شهرتهران بود. ابزار گردآوری داده ها آزمون خلاقیت عابدی بود. باروش نمونه گیری تصادفی ساده 80 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند که به دو گروه مورد آزمایش و کنترل تقسیم شدند. پیش از شروع دوره آزمون خلاقیت بر روی پرستاران  اجرا شد و پس از آن گروه آزمایش با چندرسانه ای طراحی شده مبتنی بر الگوی مریل  به مدت 7 هفته آموزش دید و گروه کنترل به روش سنتی آموزش دید.  پس از پایان دوره  آزمون خلاقیت بر روی پرستاران دو گروه اجرا  شد و داده ها گرد آوری شد. با استفاده از نرم افزار  SPSS22مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    نتیجه تحقیق نشان داد الگوی طراحی آموزش مریل در قالب چند رسانه ای آموزشی در مقایسه با روش سنتی بر خلاقیت پرستاران تاثیر داشته است (01/0P= 174/12 F=).از نتایج دیگر تحقیق آن بود الگوی طراحی آموزش مریل در قالب چند رسانه ای آموزشی در مقایسه با روش سنتی بر خرده مقیاس های ابتکار،انعطاف و بسط تفکر سیالی تاثیر معنی دار داشت (05/0<p).

    نتیجه گیری

    نتیجه تحقیق نشان داد به کارگیری الگوی طراحی آموزش مریل در قالب چند رسانه ای آموزشی خلاقیت پرستاران تاثیر معنا دار دارد.

    کلیدواژگان: آموزش، خلاقیت، طراحی آموزشی، چندرسانه ای آموزشی.پرستاران
|
  • Fereshte Davari Dolatabadi, Marzieh Ziaeirad* Pages 1-12
    Introduction

    Patient safety is one of the main components of health service quality, and patient safety culture is considered as one of the necessary factors in promotion of the patients’ safety. On the other hand, the application of critical thinking skills, by developing evidence-based practices, leads to positive outcomes in patients.This study aims to determine the relationship between critical thinking and patient safety culture in the nurses.

    Methods

    This correlational study was conducted on 196 nurses working in Shariati Hospital of Isfahan city who had been selected by convenience sampling method. Data was collected by hospital survey on patient safety culture (HSOPSC) questionnaire and the California critical thinking skills test; form B (CCTST). The data was analyzed by descriptive statistics and Pearson correlation test in SPSS 22 software.

    Results

    Most of the participants (52.6%, 103 persons) were woman and were in the age group of 31-40 years (35.2%, 69 persons). The mean score of patient safety culture in study samples was 3.03±0.45 which was at a weak level. Also, the mean score of nurses’ critical thinking was 29.74 ±3.36 which had a desirable level. A significant direct relationship was found between patient safety culture and nurses’ critical thinking; so that improvement of the nurses’ critical thinking led to promotion of patient safety culture (r=0.338, P<0.001).

    Conclusion

    According to the results of this study, improvement of the nurses’ critical thinking can help to promote patient safety culture. Therefore, it is necessary for nursing managers and nursing education policy makers to plan for promoting critical thinking of nurses and nursing students as one of the ways to develop the patient safety culture, to provide the necessary context for improving patient safety and ultimately improving the quality of nursing care.

    Keywords: Critical Thinking, Patient Safety Culture, Nurse
  • Ahmad Alikhani, Masoomeh Abdi Talarposhti*, Mahmood Moosazadeh, Hajar Kakoei Pages 13-22
    Introduction

    One year after the appearance of the coronavirus, not only that, the attention to this important issue has not diminished but because of the problems it has created in the health and economy of countries, Prevention has become important. This study aimed to evaluate the awareness of a teaching hospital staff toward to covid-19.

    Methods

    This descriptive- analytical study was conducted in 2020. The statistical population of the study includes all the staff of the medical and non-medical wards of Razi Ghaemshahr Educational and Medical Center using the formula of estimating a ratio of the required number of samples size to 219 people. Data were collected using WHO questionnaire and analyzed by SPSS 22 software with Chi-square and t-test.

    Results

    The level awareness of hospital staff to covid-19 was acceptable and at the moderate level (p< 0.001). Also, the awareness of non-medical staff was more than medical staff. There was statistically significant difference between the level of education and organizational position of staff to the level of awareness (p<0.005). But no difference regarding to age, sex and work experience and staff awareness (p>0.005).

    Conclusion

    Based on the results, it was found that the Covid 19 awareness of non-medical staff is Average, so it is suggested that senior policy makers and managers of educational and medical centers, Maintain this situation and Adopt programs to raise the awareness of medical and non-medical staff and be control Covid 19 disease better than before.

    Keywords: Knowledge, Disease covid-19, Occupational Groups medical, Occupational Groups non-medical, prevention, control, transmission
  • Marjan Alishahi*, Maasoumeh Barkhordari Sharifabad, Khadijeh Nasiriani, Hossein Fallahzadeh Pages 23-32
    Introduction

    The key to playing a role in the nursing profession is proper communication; communication skills have been described as one of the most important and necessary characteristics for nurses. There are several approaches to developing professional communication in nurse-patient interaction. This study determined the effect of using the teach-back method in patient education on the communication skills of nursing students

    Methods

    This quasi-experimental study was conducted in 2020. The study sample consisted of 81 nursing students of Islamic Azad University, Yazd Branch, who were undergoing internship in the field, and were randomly assigned into two groups (41 in the control group and 40 in the experimental group). The experimental group was taught how to teach the patient using the teach-back method and they were asked to teach the patients in this way. The control group conventionally performed patient education. The data collection tool was a communication skills questionnaire that was completed by both groups before and after the intervention. Data were analyzed using descriptive statistics and inferential statistics (Pearson correlation coefficient, Chi-Square, and t-test) using SPSS version 20.

    Results

    The total scores of communication skills of nursing students were 70.80±6.71 and 70.67±4.50, respectively, in the control and experimental groups before intervention. Studentschr('39') communication skills after training to the patient by nursing students increased in both control (88.65±4.88) and experimental (110.17±3.62) groups. The difference between the experimental and control group after the intervention was significant (P<0.05).

    Conclusions

    Based on the findings, patient education using a teach-back method significantly improves studentschr('39') communication skills. Therefore, nursing educators can use this method and other strategies of increasing interaction in curriculum planning to improve studentschr('39') communication skills.

    Keywords: Communication skill, patient education, nursing student, teach-back method
  • Maede Ghadermazi, Farshid Shamsaei, Lieli Tapak, Efat Sadeghian* Pages 33-41
    Introduction

    One of the essential skills for nurses is moral reasoning that students need to acquire this skill properly during their studies. This study was conducted to evaluate the ethical reasoning and related factors in nursing students of Hamadan University of Medical Sciences in 2020.

    Methods

    In this descriptive-analytical study, 200 nursing students of the school of nursing and midwifery of Hamadan University of medical sciences in 2020-2021 were selected by stratified random sampling. To collect data, was used Kohlberg ethical reasoning test, which includes 6 scenario (a) newborn with anomalies; (b) forcing medication; (c) adults’ requests to die; (d) orientation of a new nurse; (e) medication errors and (f) terminally ill adults.  Data were analyzed using t-test, ANOVA, and Pearson correlation coefficient with SPSS24 software.

    Results

    The mean age of students was 23±2.5; 60% were male, 93% were single, 61.0% were living in dormitories. The mean score of students nursing principled thinking was 43.0 ± 6.6 and the mean score of students’ practical consideration was19.0 ± 4.3. 56% were familiar with similar ethical dilemmas in clinical practice. A positive and significant correlation was observed between academic terms and moral reasoning (P = 0.016, r = 0.17).

    Conclusions

    In general, the results showed that the mean score of ethical reasoning of nursing students is not at the desired level and ethical considerations are at the average level. Therefore, it requires special attention of nursing education planners.

    Keywords: Nursing students, Ethical reasoning, Nursing education
  • Fatemeh Nasresfahani, Fariba Karimi*, MohammadAli Nadi Pages 42-53
    Introduction

    The actions of organization managers to reduce the negative effects of social interactions are essential to facilitate the development of human resources. This study aimed toinvestigate the effect of training intervention on social undermining and work engagement of head nurses in Isfahan University of Medical Sciences.

    Methods

    The present research method was an experimental study using pre-test, post-test ,and follow up, with intervention and control groups. The statistical population consisted of all hospital head nurses of Isfahan University of Medical Sciences in 2020. 30 people who had the inclusion criteria for the study were selected and randomly assigned to intervention and control groups (15 individuals for each group). Individuals in both groups initially completed social undermining and work engagement questionnaires as a pre-test. Then, the experimental group received social undermining training in 8 sessions, but the control groups received no intervention. At the end of the period as a post-test and 45 days later as a follow-up, the subjects of both groups completed the same questionnaires. Data were analyzed by SPSS 16 software and multivariate analysis of covariance.

    Results

    There was a significant difference between the mean score of the control group and the intervention group in social undermining and work engagement and dimensions of both variables in the post-test and follow-up stage (P<0.001). According to the increase in follow-up score compared to post-test in social undermining variable and its reduction in work engagement variable, there is no stability in the effects of training intervention.

    Conclusions

    Findings showed that educational intervention has been effective in reducing social undermining and increasing the work engagement and its dimensions of the hospital head nurses of Isfahan University of Medical Sciences.

    Keywords: Social Undermining, Work Engagement, Head Nurses
  • Ahmad Nooreddini, Fatemeh Cheraghi, Seyed Reza Borzou, Mahnaz Khatiban* Pages 54-61
    Introduction

    Patients with stroke due to the complex and severe nature of the disease, need to implement a thorough and comprehensive nursing care program. The use of nursing models in the patient care process can provide a framework for nurse thinking in examining different patient conditions, better analyzing the situation and organizing thinking for the best decision for the patient. Therefore, this study was conducted with the aim of influencing the application of the nursing process based on Johnsonchr('39')s behavioral system model in patients with stroke.

    Methods

    In this report, the nursing process of a client with a stroke referred to the neurology clinic of Shahid Beheshti Hospital in Hamadan in 2021 was presented. Data were collected during the review phase based on the "Johnson Behavioral Model Review Form" by observation, interview, and physical examination. Nursing diagnoses were formulated as sustained and unstable behaviors and care goals were determined and discussed to increase the maintenance of sustained and decreasing behaviors or eliminate unstable behaviors. Nursing procedures were performed and evaluated to achieve the goals. Data analysis was presented using tables.

    Results

    The results of the study showed that clients for unstable behaviors in the four sub-behavioral systems (dysfunction in the subsystems of aggression and protection, sexual and sexual). Unstable behaviors are reduced after the nursing procedures are designed.

    Conclusions

    The use of Johnsonchr('39')s behavioral model was very useful and helpful in modifying and correcting unstable behaviors. Therefore, it is suggested that this model be used as a framework for nursing care.

    Keywords: Nursing Process, Stroke, Case Report, Johnson Model
  • Mina Zakeri, Maasoumeh Barkhordari Sharifabad*, Mahmoud Bakhshi Pages 62-72
    Introduction

    Nurses in intensive care units face various performance obstacles in the work setting that can increase their workload and affect their quality of work life. The aim of this study was to investigate the performance obstacles of intensive care units from the perspective of nurses and its relationship with quality of work life.

    Methods

    This cross-sectional study was a descriptive correlational study that was conducted in 2020. The number of 150 nurses working in the intensive care unit of hospitals affiliated to Mashhad University of Medical Sciences were selected by stratified random sampling method. Data collection tools in this study were demographic information questionnaire, performance obstacles and quality of work life questionnaire. Data were collected and analyzed using descriptive and inferential statistics by SPSS16 software.

    Results

    The most performance obstacle from the nurseschr('39') point of view, in the field of environmental barriers related to “dysfunction due to excessive presence of the patientchr('39')s family” (66.7%), in the field of barriers related to organization related to “Insufficient information about the patient/patients from the doctor” (71.3%), In the field of barriers related to technology and equipment related to “Improper equipment of beds or non-insulated rooms assigned to the nurse” (44.7%) and in the field of barriers related to nurse duties related to “answering excessive calls from the patientchr('39')s family” (72%) . The average total score of quality of work life was 84.4±21.8 which was the lowest quality related to the dimensions of fair and working pay and the highest quality was related to the development of human capabilities. There is a significant inverse relationship between the overall score of quality of work life and Performance obstacles (p<0.05).

    Conclusions

    The results indicate the low quality of work life of nurses and nurses face numerous performance obstacles in the field of environment, organization, equipment, and nursing duties. With increasing performance obstacles, the quality of work life of nurses decreases. Nursing service managers can try to remove barriers and improve the quality of work life of nurses by creating a suitable organizational environment and practical policies, passing executive laws and regulations.

    Keywords: Performance obstacles, intensive care unit, quality of working life, view of nurse
  • Behnam Rasouli, Fatemeh Rahmati Najarkolaei, Mojtaba Sepandi* Pages 73-82
    Introduction

    The present study aimed to examine The effect of Merrill instructional design model in the form of multimedia education on nurseschr('39') creativity

    Methods

    Creativity is one of the most important skills needed by nurses and this skill can be improved through designed training such as multimedia training The present study was a quasi-experimental or pretest-posttest design with a control group. The statistical population of this study included all nurses of Baqiyatallah hospital in Tehran. The data collection tool was Abedichr('39')s patient creativity test. Simple random sampling method was used to select 80 individuals who were divided into experimental and control groups. The creativity test was performed on nurses before the start of the course, and then the experimental group was trained for 7 weeks on a multimedia design based on the Merill model. Two groups were used and data were collected and analyzed by SPSS 21 software.

    Results

    The results showed Merrill instructional design model in the form of multimedia compared with traditional methods had significant impact on Nurses creativity(F=12.174,p=0.01). The results  also showed Merrill instructional design model in the form of multimedia compared with traditional methods had significant impact on  Subscales of originality, flexibility, elaboration  and  Subscale fluency(P <0.05).

    Conclusions

    The results showed that the use of Merrill instructional design model in the form of multimedia had a significant effect on nurseschr('39') creativity

    Keywords: Creativity, Educational multimedia, Instruction, Instructional design, Nurses